robotik eğitim nedir / Robotik Kodlama Eğitimi Nedir? Okullarda Kodlama Eğitimin Önemi | Özel Ders Alanı

Robotik Eğitim Nedir

robotik eğitim nedir

Robotik Kodlama Nedir? Nasıl Uygulanır?

Formu Doldurun

Sizi Arayalım

Edevlet onaylı sertifika

Eğitim bilimleri son yıllarda teknolojik gelişmelerin etkilerini üzerinde bulundurarak, yaşanan gelişmelere ayak uyduran bir alan olma özelliği göstermektedir. Robotik ve yazılım alanında ise yaşanan değişim ve yeniliklerin yansımalarını da eğitim alanında kolaylıkla görmek mümkün iken, bu yenilikler her geçen gün artmaya devam ederek eğitim sektörünün de gelişmesine katkı sağlamaktadır. Yakın zamanda ortaya çıkan robotik kodlama kavramı; genel olarak makine ve kontrol sistemlerini, bilgisayar, elektronik ve uzay bilimlerinin tümünü kapsayan ortak bir çalışma alanında gerekli yazılım “kodları” ile makinelerin iletişiminin sağlanması anlamına gelmektedir.

Çocuklar için ise pek çok faydası ve etkisi bulunan robotik kodlama eğitimi, öğrenme sürecine dâhil olduğu takdirde çocuklar üzerinde büyük ilerlemelerin gözlenmesine ve bu ilerlemelerin kalıcı olmasına olanak sağlamaktadır. Özellikle eğitim alanı içerisinde desteğinden faydalanılan robotik kodlama, çocukların öğrenme süreçlerinin teknoloji destekli bir halde gerçekleşmesine ve bu sayede de teknolojinin sunduğu kolaylıklardan faydalanılarak bu sürecin çok daha kolay bir hale gelmesinde işlevli bir yapıya sahiptir. Neredeyse her yaştan birey için uygun olan bu eğitimin çocukların; analitik düşünme becerilerini destekleme, karmaşık problemleri anlama ve çözme kapasitesinin artmasını sağlama ve sorunlara farklı yönlerden yaklaşma ve farklı çözümler getirme becerisi geliştirme gibi etkilerinin bulunmasından ötürü, bu eğitimi almak isteyen kişilerin sayısı da her geçen gün hızlı bir artış göstermektedir. Peki, robotik kodlama nedir? Eğitim alanında bu uygulama nasıl kullanılabilir?

Robotik Kodlama Nedir?

Robotik kodlama, neredeyse her yaştan çocuk ve yetişkinin eğitimini alabileceği ve yaşamı içerisinde de etkilerini ve faydalarını kolaylıkla fark etmesinin mümkün olduğu bir uygulama alanı olma özelliği göstermektedir. Genel olarak bu uygulama alanı yazılım kodlarını kullanarak kullanıcıların makineler ile iletişim halinde olmasına izin vermesini içeriğinde barındırmaktadır. Bu kapsamda, yazılım sayesinde çeşitli komutlar verilerek bir makinanın istenen görevi gerçekleştirmesi sağlanmış olunmaktadır. Aynı zamanda da bir elektronik devre kontrol edilerek sensörler aracılığıyla bir robotun hareket etmesi mümkün kılınmıştır. Bu uygulamaların hepsi, genel olarak robotik kodlama kapsamında değerlendirilmektedir. Tüm bunlar göz önüne alındığında robotik kodlama eğitimi, pek çok farklı durumun yaşanmasına olanak sağlamaktadır.

Robotik Kodlama Nedir? Nasıl Uygulanır?

Kodlama dili olarak farklı seçeneklerin bulunduğu bu alanda; C/C++, Python, Java, C# gibi programlama dilleri arasından tercih yapmak mümkündür. Bu noktada önemli olan, öğrenme sürecini destekleyen ve yaş grubuna uygun bir programlama dili seçimi olacaktır. Bu sebepten ötürü dil seçimi yapılırken tüm bunlar göz önüne alınarak hareket edilmeli ve tercih yapılmalıdır. Programlamadan farklılık gösteren bu kodlama eğitimi, en genel anlamda bir algoritmanın nasıl kurulması gerektiğini bireylere öğretmeye yardımcı olmaktadır. Kurumumuz bünyesinde eğitimini vermiş olduğumuz robotik kodlama eğitimi hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için internet sitemizde bulunan iletişim bilgilerimiz aracılığı ile bizlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Robotik Kodlama Eğitim Alanında Nasıl Kullanılır?

Teknoloji alanı, değişim ve gelişime daima açık olan ve bu yenilikleri bünyesinde her zaman barındırarak hem kendi içerisinde hem de toplum yapısında farklılıklar meydana gelmesinde etkin bir rol oynamaktadır. Eğitim alanı ise teknolojinin bu gelişiminden en çok etkilenen ve yansımalarını içeren bir alan olma özelliği taşımaktadır. Bu sayede teknoloji ile birlikte bir dönüşüm süreci geçirerek daimi bir gelişim içerisindedir. Geçmişe oranla değerlendirildiğinde, öğrencilerin eğitim sürecini artık yalnızca kalem ve kâğıt kullanarak ya da teknolojiyi kullanmadan geçirmek yeterli ya da mümkün değildir. Çünkü eğitim, bireylerin gelecekleri üzerinde büyük önem taşıyan bir alandır ve verimli geçirilmesi de yine bir o kadar önemli olarak kıymetli bir zaman dilimidir. Bu bağlamda, teknolojinin eğitime dâhil edilerek ve teknolojik araçların kullanımı sağlanarak hem öğrenme süreci kolaylaştırılabilir hem de öğrenilen bilgilerin daha kalıcı olması noktasında yardımcı olunması sağlanmış olacaktır. 

Eğitim alanı, kendi içerisinde de pek çok farklı dala ayrılarak çeşitlendirilmiş bir yapıya sahiptir. Bu dallardan olan fen bilgisi ve bilgisayar dersi başta olmak üzere teknoloji, tüm bu dalların içerisinde kendine bir yer bulma özelliğine sahiptir ve eğitimin farklı alanlarında kolaylıkla kullanılması mümkündür. Bu sebepten ötürü tüm bu dalların içerisine teknolojiyi de dâhil ederek faydalarından yararlanılması hem öğrenciler hem de eğitimciler açısından kolaylık sağlayacaktır. Öte yandan eğitim sürecinin verimli geçmesi amacı ile hazırlanmış müfredat ile uyum sağlaması sağlanmış bir robotik ve kodlama eğitimi, çocukların gelecek hayatları ve kişisel gelişimlerini sağlamaları için ihtiyaç duydukları becerileri kazanmalarında işlevsel bir rol oynamaktadır. Tüm bunlar göz önüne alındığında teknolojinin eğitim alanı içerisinde kullanılmasının oldukça kolay ve işlevli olduğu görülürken, yaşanan değişim ve yeniliklerin eğitim alanına dâhil edilmesinin önemi göze çarpacaktır.

Robotik Kodlama Hangi Becerileri Kazandırır?

Robotik kodlama eğitimi pek çok fayda ve etkiyi hem yetişkinler hem de çocuklar üzerinde barındırmasından dolayı, bu eğitimi almak isteyen bireylerin sayısı da bu sebeplerden ötürü bir artış gösterme durumdadır. Eğitim, çocukların tüm yaşantılarını etkileyen ve geleceklerini şekillendiren bir alan olma özelliği göstermektedir. Bu sebepten dolayı, küçük yaşlarda öğrenilmeye başlanan bilgiler, çocukların bu öğrenilen bilgileri kalıcı hale getirmesine ve yaşantıları içerisine de bu bilgileri dâhil etmesine aynı zamanda da kullanmasına neden olmaktadır. Küçük yaşlarda başlayan robotik kodlama uygulamaları eğitimi ise, çocukların eğitim süreci içerisinde çeşitli beceriler kazanmasına ve bu becerileri zaman içerisine geliştirerek kullanmalarına yardımcı olmaktadır. Robotik kodlama eğitimi sayesinde çocukların, analitik düşünme becerisini kazanarak karmaşık problemleri anlama ve çözme kapasitelerinin artmasına katkı sağlanmış olunmaktadır.

Teknoloji ile bağlantılı olan robotik kodlama sayesinde güncel teknolojileri aynı zamanda da yenilikleri takip etme ve bu teknolojileri gündelik hayatta uygulama becerisinin gelişmesine fırsat tanınmış olunmaktadır. Öte yandan yalnızca teknolojik alanda değil, çocukların öğrendikleri bu bilgileri kendi hayatları içerisinde karşılaştıkları sorunlara da farklı yönlerden yaklaşma ve farklı çözümler getirme becerilerinin gelişmesine olanak tanınmaktadır. Bu sayede hayatları içerisine de robotik ve kodlama eğitimi dâhil eden çocuklar, kendi yaşamları içerisinde büyük avantajlara sahip olma fırsatı elde etmiş olacaklardır.

Robotik ve kodlama eğitimi, eğitim süreci içerisinde gerçekleşen faaliyetler sayesinde çocukların iş birliği duygusunu da geliştirmesine fırsat tanıdığından dolayı, takım olarak çalışma noktasında kendilerini geliştirmelerini ve takım duygusu oluşturmalarını da mümkün kılmaktadır. Bu sayede bu beceri ve duyguyu küçük yaşlarda edinmiş olan çocuklar, ileride iş ya da okul yaşantılarında çok daha kolay bir biçimde takım içerisinde etkin rol oynama ve iş birliği esnasında zorlanmama noktasında başarılı olacaklardır. Robotik ve kodlama eğitimi sayesinde kazanılan tüm bu beceriler, çocukların gelecekte teknolojiyi etkin kullanabilen ve analitik düşünebilen bireyler haline gelmesine yardımcı olmaktadır.

Bu bağlamda kurumumuz bünyesinde eğitim hizmetini vermiş olduğumuz bu eğitim ve süreci hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz, internet sitemizde bulunan iletişim numaralarımız sayesinde bizlere kolaylıkla ulaşmanızın ardından dilerseniz eğitim sürecinize hemen başlayarak robotik ve kodlama eğitiminin faydalarından yararlanma imkânını elde edebilirsiniz.

Blog

Doğru Meslek Nasıl Seçilir?

Üniversite Onaylı Sertifika Nedir?

Hasta Kabul Kursu Nedir?

Kurs Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Baby (Bebek) Spa Nedir, Faydaları Nelerdir?

Emzirme Danışmanı Kimdir, Nerelerde Çalışabilir?

Hasta Kabul İş İmkanları ve Maaşları

Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası Nedir, Ne İşe Yarar?

Mesleğinizi Severek Yapmanız için Neler Gerekli?

Eczanede Çalışmak İster misiniz?

- 10 dakikalık okuma. Görüntülenme:

Robotik Kodlama Eğitimi Nedir? Okullarda Kodlama Eğitimin Önemi
Özel Ders Alanı - Online Akademi

R obotik kodlama nedir? Robotik kodlama eğitimin faydaları nelerdir. Robotik kodlama ile ilgili bilmeniz gereken her şey blogumuzda

Bu makalemizde şu bilgilere detaylı olarak ulaşabilirsiniz;

  1. Okullarda neden robotik ve kodlama eğitimine yöneliim son yıllarda arttı?
  2. Robotik Kodlama nedir?
  3. Robotik Kodlama Eğitimin Faydaları Nelerdir?
  4. Dünyada Robotik Kodlamanın Önemi 

Okullarda neden robotik ve kodlama eğitimine yöneliim son yıllarda arttı?

Milli Eğitim Bakanlığımız Eğitim Vizyonu Belgesini yayınladı. Eğitim vizyonu incelenirse başlıklardan birinin "ÖĞRENME SÜREÇLERİNDE DİJİTAL İÇERİK ve BECERİ DESTEKLİ DÖNÜŞÜM " olduğunu görürüz. Bu başlık altında bakanlığın iki temel hedefi bulunmaktadır.

HEDEF - 1 : Dijital İçerik ve Becerilerin Geli̇şmesi için Ekosistem Kurulacak

HEDEF - 2: Dijital Becerilerin Gelişmesi İçin İçerik Geliştirecek ve Öğretmen Eğitimi Yapılacak

1. Hedefe ulaşabilmek için yapılması planlananlar şöyledir:

  1. İçerik normları ve kalite standartları tüm olası kullanım senaryolarını destekleyecek şekilde Ulusal Dijital İçerik Arşivi oluşturulacaktır.
     
  2. İçerik çeşitliliğini desteklemek için ülke çapında içerik geliştirme ekosistemi oluşturulacaktır.
     
  3. Dijital içerikleri etkin olarak kullanma ve geliştirme kültürü edinmiş lider öğretmenler yetiştirilerek bu kültürün okullarda yaygınlaşması sağlanacaktır.
     
  4. Dijital materyaller ile basılı materyaller ilişkilendirilecek, öğretmenlere bunların etkin kullanımıyla ilgili destek materyaller sunulacak, dijital materyallerin ana öğretim materyali olarak kullanılması yaygınlaştırılacaktır.
     
  5. Dijital içerikler kullanılarak kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimlerinin yaşanabildiği platformlar hazırlanacaktır.
     
  6. Öğrencilerin PISA gibi uluslararası sınavlarda arzu edilen sonuçları alabilmeleri için üst bilişsel becerileri destekleyen yeni nesil dijital ölçme materyalleri geliştirilecektir.


2. Hedefe ulaşabilmek için yapılması planlananlar ise şöyledir:

  1. İlkokul derslerinin kazanımı hâline getirilmiş olan güvenli internet, siber güvenlik, siber zorbalık ve veri güvenliği gibi kavramların izleme ve değerlendirme çalışmalarıyla erişi ve edinimleri takip edilecek, gerekli iyileştirmeler yapılacaktır.
     
  2. Sınıf öğretmenlerinin bilgisayarsız ortamda algoritmik düşünce öğretimine yönelik, yüz yüze hizmet içi eğitimler düzenlenecektir.
     
  3. Öğrencilerimizle birlikte, kendilerine bilişimle üretim becerileri kazandırmaya yönelik olarak, kodlama ve 3D tasarım etkinlikleri yürütülecektir.
     
  4. Öğretmenlerimizin dijital eğitim konusunda kendilerini geliştirmelerine yönelik olarak, istedikleri zaman faydalanabilecekleri içerik videoları geliştirilecek ve çevrimiçi atölyeler düzenlenecektir.
     
  5. Matematik, fen bilimleri, fizik, kimya, biyoloji, türkçe, sosyal bilgiler, coğrafya gibi derslerin öğretmenlerine, disiplinler arası proje yapımı, 3D tasarım ve akıllı cihaz gibi alanlarda yüz yüze atölye eğitimleri verilecektir.


Vizyon belgesini dikkatli incelediğimizde bakanlığımızın öğrencilerimizde yy becerilerini kazandırmak istediğini rahatça söyleyebiliriz.

Harvard Üniversitesinden Dr. Tony Wagner, iş dünyasından liderler ile yaptığı çalışma neticesinde, Wagner yy öğrencilerinin ihtiyaç duyacağı 7 beceri olduğunu savunuyor.(*) Bunlar;

İş dünyasında rutin bir hale getirilebilen tüm işler ya ucuz iş gücünün olduğu dış kaynaklara aktarılıyor ya da robotlar kullanılarak otomatikleştiriliyor. Geleceğin vazgeçilemez ve yararlı çalışanları olmak algoritmik düşünebilme gibi nitelikli yeteneklere sahip olmaktan geçiyor. Eleştirel düşünme; genel yaklaşımla “akıl yürütme, analiz ve değerlendirme gibi zihinsel süreçlerden oluşan bir düşünme biçimi” şeklinde tanımlanabilir.

Algoritmik düşünme; bir işlemi tamamlamak veya bir problemi çözmek için oluşturulan sistematik ve ayrıntılı işlemler bütünü olarak tanımlanabilir. Bilgisayar program yazarları algoritmayı belirli bir işlemi yaptırmak için işlemleri bilgisayara bir çeşit öğretmek için kullanır. “Algoritma” kelimesi öğrenciler için her ne kadar yabancı ve karmaşık bir terim gibi görünse de aslında kavram olarak son derece basittir. Günlük yaşantılarında kavramı rahatlıkla eşleştirebilecekleri örnekler bulunabilir: Bir yemeği yapmak için kullanılan yemek tarifi, bir gömleğin ya da t-shirt’ün düzenli katlanması süreçleri güzel örnekler olabilir.

Algoritmik düşünme becerisi özellikle Matematik ve Fen Bilimleri gibi bazı sayısal dersler için stratejik önemi vardır. Örneğin, çocuklar uzun bir bölme işlemini yaparken farkında olmadan algoritmik süreçleri kullanırlar. Böylece; herhangi bir problemin çözümü sırasında gerekli olan tanımlama, analiz ve değerlendirme aşamalarını uygulamış olurlar[2]. Önemli olan bu yaklaşımı bilinçli olarak farklı şartlarda da uygulamaya koyabilme becerilerinin sağlanmasıdır. Uluslararası sınavlardan biri olan; PISA (Programme for International Student Assessment), OECD’nin yürüttüğü ve onlarca ülkenin eğitim sonuçlarını karşılaştırdığı bir değerlendirme. Bu değerlendirme 15 yaşındaki öğrencilerle her üç yılda bir yapılıyor ve sonuçları global seviyede büyük merakla bekleniyor. En son ’de 79 ülkede yapıldı.

yılında ise, testte bir yenilikle karşılaşacağız: Normalde okuma becerileri, matematik okuryazarlığı ve fen okuryazarlığı olmak üzere üç bölümden oluşan bu teste, ’de algoritmik düşünme (computational thinking*) soruları da eklenecek. ‘Peki okullar daha okuma ve matematik gibi temel becerileri bile çocuklara kazandırmaya zorlanırken, algoritmik düşünme soruları ne kadar gerçekçi olacak?’ sorusu ister istemez insanların akıllarına gelmeye başladı. Ancak, bu noktada aileler, eğitmenler ve eğitim kurumları çok önemli bir ayrım yapmak durumunda: algoritmik düşünme ve kodlama birbiriyle bağlantılı olsalar da özünde farklı kavramlar. Algoritmik düşünme, kodlamaya göre çok daha büyük bir kavram. Parçalara ayırma, benzerlikleri fark etme, soyutlama, algoritma dizaynı ve genelleme gibi önemli becerileri kapsıyor. Dolayısıyla, algoritmik düşünme hem bireyi güçlendiriyor, hem de ona problem çözme ve yaratıcı düşünme gibi çok önemli becerileri kazandırıyor. PISA ekibi de bu düşünceler ışığında, ’de PISA’nın matematik bölümünde algoritmik düşünme soruları dahil etme kararı almışlar. Endüstri toplumunda artık işlerimizi bilgisayarlarla ya da robotlarla etkileşerek yapacağız.

Bu nedenle, “Çocuklar için Kodlama” başlığı altında, çocuklara çeşitli oyunlarla algoritma kavramı ve algoritmik düşünme becerisi küçük yaşlarda öğretilmeli. İşte tüm bunlar ışığında son yıllarda okullarda robotik ve kodlama eğitimine eğilim çok fazla arttı. Okullarda kodlama saati uygulamaları başladı. Kodlama saati uygulamasının temel amacı çocuklarımıza sadece bilgisayar bilimleri ve bilgi ve iletişim teknolojileri ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmak değil aynı zamanda yy becerileri arasında bulunan, tüm dünyada kabul görmüş ve her bireyin edinmesi gerektiğine inanılan Bilişimsel Düşünme Yöntemi’ni (ComputationalThinkingMethod) eğitimin bir parçası haline getirmektir. Robotik uygulamalar kapsamında çalışmalar yapılmaya başlandı. Robotik çalışmaları ile öğrencilerimizin teknoloji kullanımı, tasarım, fen bilgisi ve matematiksel işlemler konularında beceri kazanmalarını amaçlanıyor.

Robotik Kodlama Eğitimin Faydaları Nelerdir?

Robotik çalışmaları yaparken öğrenciler kendilerini bir bilim insanı, bir mühendis ya da bir tasarımcı gibi hissederler ve zamanla günlük yaşamdaki sorunları incelemek, bu sorunlara çözüm bulmak konusunda kendilerine daha fazla güven duymaya başlarlar.

Çocuklar erken yaşta kodlama ve temel düzeyde robotik alanlarda bilgisi sahibi olmaktadırlar. Analitik düşünme, eleştirel düşünme gibi Yüzyıl becerilerini kazandırma gibi fayda sağlayan robotik kodlama günümüzde son zamanların en popüler eğitim trendi haline gelmiştir.

Robotik Kodlama Nedir

Robot: Sensörler yardımı ile ortamı algılayabilen ve algıladığı durumu yorumlayıp karar veren aygıtlara robot denir.

Robotik: Elektronik devreler yardımı ile kodlama dilleri kullanılarak ihtiyaç duyulan yönde komut verme işlemidir. Makine kontrol sistemi, bilgisayar gibi birçok alanda hayatımızın kolaylaştırmakta olanak sağlamaktadır.

Robotik etkinliklerinin hedefi öğrencilere aşağıdaki becerileri kazandırmaktır:

görüldüğü üzere robotik ve kodlama eğitimi alan öğrenciler kesinlikle bu tip bir eğitim almayan akranlarına göre daha farklı düşünebilme özelleiğine sahip oluyorlar. Yapılan pekçok akademik çalışmanın sonuçları göstermiştir ki, kodlama eğitimi alan öğrencilerin akademik başarıları olumlu etkilenmiştir. Çocukların kod yazmasını sağlayarak, zihinsel becerilerini güçlendirmesini sağlayabilir, hayatlarında önemli farklar yaratmasına yardımcı olabilirsiniz.

Kod yazma hakkında hiçbir fikriniz olmayabilir. Ya da çocuğunuzun programlamayla ilgilenmeyeceğini düşünebilirsiniz. Bu düşüncelerinizi şimdilik bir kenara bırakın.

Steve Jobs, kısaca şöyle diyor: Bilgisayar programlamayı herkes öğrenmeli. Çünkü bu, size düşünmeyi öğretir.
NBA yıldızı Chris Bosh, Facebook’un ilk kadın mühendisi Ruchi Sanghvi, Microsoft’un kurucusu Bill Gates veya funduszeue.info de aynı fikirde. Teknoloji akıl almaz bir hızla gelişirken, tüketici konumundan üretici konumuna geçenler, büyük farklar yaratıyor. Çocuğunuz bilgisayar teknolojileriyle ilgili bir meslek istemiyor olabilir. Basketbolcu, ressam, doktor ya da psikolog olmak istemesi neyi değiştirir?Kod öğrenmek, mesleğini daha iyi yapmasını sağlayabilir mi? Kesinlikle! Üstelik, yaşam kalitesini artırmak için ona yol da gösterebilir. Nasıl mı? Düşünme becerilerini geliştirmek, problem çözmek ve yaratıcı düşünmek.. Evet, bunların tümü kod yazmayı öğrenerek gerçekleşebilir.

Kodlama Eğitimi İle İlgili Mutlaka Bilinmesi Gerekenler


Dünya’da birçok ülkede yaş arası çocuklar ve gençler için kodlama zorunlu eğitim müfredatına girmeye başladı.

Dünyada Kodlama Eğitimimin Önemi

Örneğin;

Fen Bilimleri Öğretmeni - Fatih Anar

Yazar

FATİH A.

Branşında tecrübeli ,başarı odaklı, yaratıcı yeniliklere açık, İletişimde canlı, ilgili, pozitif ve güler yüzlü, Öğrenci - veli - öğretmen iletişimine önem veren, Öğrenciyle iyi

Robotik Kodlama Eğitimi Nedir? Ne İşe Yarar?

Modern çağda beceri tanımı pek çok alanı içinde barındıran bir kavram haline geldi. Matematikten sanata kadar birçok alanla beraber kodlama yeteneği geleceği şekillendiren en önemli yetkinliklerden biri oldu.

Son dönemde ülkemizde ve dünyada STEM uygulamalarının yaygınlaştığı ve çocukların STEM kapsamında olan robotik kodlama eğitimlerine yönlendirildiği görülmektedir. Bu da robotik kodlama eğitiminin çocuklar ve bireyler için ne kadar önemli olduğunu gösteren önemli bir durumdur.

Çocuklar için Robotik Kodlama Neden Önemlidir?

Robotik kodlama eğitimi, içerisinde bulundurduğu özel yetkinlikler sayesinde okul öncesi dönemden başlayarak üniversite eğitimine dek uzanan ve öğrencilere farklı kazanımlar sunan kapsamlı bir süreçtir.

Robotik kodlamanın bu denli önemli olmasının en önemli sebebi içerdiği kazanımlardır. Okul öncesi dönemde robotik kodlama eğitimi çocuğun, sorgulayıcı düşünme, analiz etme, görsel düşünme, problem çözme ve algoritmik düşünme gibi çok önemli kazanımlara ulaşmasına yardım etmekte ve bu konularda çocuğun gelişimini desteklemektedir. Robotik kodlama eğitimi çocuğun bakış açısını ve ufkunu genişleterek çocuğu dar kalıplardan çıkarmasını ve çocuğun kendi yeteneklerini görmesini sağlaması bakımından da çok önemlidir.

Robotik kodlama eğitimi aracılığı ile çocukların görsel düşünme ve yaratıcılık becerilerinin gelişimi sağlanmaktadır. Ayrıca eğitim sonunda çocuklar, öğrenmiş oldukları yazılım programlarını kullanıp hem kodlamanın özünde yatan çalışma prensiplerini öğreniyorlar hem de zevk alarak bilişim alemini tanıma imkanına erişiyorlar.

Robotik Kodlama Eğitimi Ne Zaman Alınmalı?

Robotik kodlama eğitimi hakkında en çok merak edilen konulardan biri de eğitimin kaç yaşında alınacağıdır. Son dönemde robotik kodlamayı öğrenme yaşı, 5'e kadar düştü ama kod yazımı ve verilen bilgilerin anlama-yazma eylemlerine dökülmesi için kimi durumlarda okuma ve yazma bilgisine de ihtiyaç duyulmaktadır. Bu yüzden eğitimlere her ne kadar okul öncesi dönemde başlanabiliyor olsa da çocukların robotik bilimiyle tanışmaları ve kodlamayı öğrenmeleri için 6 ve 10 yaşların ideal yaş aralığı olduğunu söyleyebiliriz.

Burada bahsettiğimiz yaş aralığı robotik kodlamanın giriş aşamasını ifade etmektedir. Günümüzde robotik kodlama ileri seviye eğitimleri lise ve üniversitelerin ders müfredatlarına girmeye başladı. Yani okul öncesinde başlayan robotik kodlama eğitimi, üniversite bitimine kadar devam eden bir süreç olup devamında ucu açık olan ve sürekli gelişen bir alandır. Bu süre zarfında robotik eğitimlerine devam eden ve kendini geliştiren öğrenciler mezun olunca iş konusunda zorluk çekmeyeceklerdir.

Robotik Kodlama Eğitimi Nereden Alınır?

Robotik kodlama eğitimini güveneceğiniz ve alanında uzman bir kurumdan almanız çok önemlidir. Çocukların yepyeni bir dünyaya girdiklerini ve ilk izlenimin önemli olduğunu unutmayın. Eğitim aldıracağınız kurumun referanslarına bakmayı ve internet araştırması yapmayı ihmal etmeyin.

Bizim size bu konuda tavsiyemiz yıllardır öğrenci temelli çalışmalarla tanınan ve her zaman alanında uzman hocalarla ismi anılan Novarge Eğitim Kurumları olacaktır. Novarge’de çocuğunuz kişiye özel danışmanlık sistemi ile her an istediği bilgiyi danışmanından alabilir, kayıtlı dersler dışında belli tarihlerde eklenen canlı derslerde, dersin hocasına kafasına takılan her şeyi sorabilir ve eksiklerini giderebilir ve sertifika sınavlarını başarılı bir şekilde tamamlayıp MEB onaylı robotik kodlama eğitimi sertifikasını alabilir. Ayrıca Novarge’de eğitim süresinin tamamlanması ile ilişkiler bitmez. Öğrencilerine her daim destek olmayı ilke edinen Novarge eğitmenleri hangi dönemde, nerede bir sorun yaşarsanız sizlere yardım etmek için hep yanınızdadır.

Robotik kodlama nedir, ne işe yarar?

İçinde bulunduğumuz teknoloji çağı sürekli olarak gelişmek ve ilerlemek üzerine kurulu bir düzeni şart kılıyor. Üretim süreçlerinde artan robotlar ve yazılımın çok önemli olması artık ülkelerin geleceğini belirliyor. Kodlama veya programlama sayesinde bu robot sistemleri, devreleri veya yazılımları oluşturuluyor.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki robotlar gelecekte mevcut işgücünde bulunan milyarlarca insanın yerini alacak. Robotik kodlama da bu alanda ön plana çıkıyor. Zira robotik kodlama sayesinde, robotik sistemlerin çalışması sağlanıyor. Bu yazımızda robotik kodlama nedir? robotik kodlama ne işe yarar? sorularına cevap arayacağız. Aynı zamandarobotik kodlama eğitimi, okul öncesi robotik kodlama ve robotik kodlama derslerinden bahsedeceğiz. Ama öncesinde kodlama ve robot kavramlarına biraz hakim olmak gerekiyor.

Kodlama nedir ❓

Tam Boyutta Gör

Robot nedir ❔

Tam Boyutta Gör

Robotik kodlama nedir ❓

Tam Boyutta Gör

Askeri, endüstriyel veya sivil faaliyetler için başarılı bir robotun oluşturulması eğitimli insan kaynağına ihtiyaç duyuyor. Robotik kodlama mühendislik, bilim ve teknolojiyi bir arada kullanma faaliyeti olarak da ifade edilebilir. Robotik kodlama ve robotik kodlama dili hakkında daha detaylı bilgilere geçmeden önce tüm robotik sistemlerin aynı olmadığını bilmek gerekiyor.

Robotik kodlama ne işe yarar? 🤔

Tam Boyutta Gör

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi robotik kodlama, robot ve kodlama faaliyetini bir araya getiren bir süreç. Dolayısıyla genel kanının aksine robotik kodlamada, sadece eldeki devre veya materyalin kodlanma süreci değil, ortada bir ürün yokken bile hayal etme ve tasarlama süreçleri vardır.

Robotik kodlamanın faydaları nelerdir ❓

Tam Boyutta Gör

Robotik kodlama eğitimi nedir? 🤔

Tam Boyutta Gör

Robotik kodlama sertifikası ne işe yarar ❓

Tam Boyutta Gör

Robotik kodlama sertifikası alan kişiler:

Robotik kodlama sertifikası nasıl alınır? 🗒️

Tam Boyutta Gör

Robotik kodlama nasıl öğrenilir? 💻

Tam Boyutta Gör

Robotik kodlama alanında profesyoneller eşliğinde alınan eğitimler kişinin uygulamalı ve teorik düzeyde robotik kodlama yapmasına katkı sağlayacaktır. Her ne kadar bu alanda uzmanlaşmak zor bir altyapı bilgisi gerektiriyor olsa da öğrenmek için bolca seçenek mevcut durumda. Robotik kodlama dersi nedir? diye sormaya başladıysanız hemen sizi bilgilendirelim. Şu anda Türkiye’de sabit bir robotik kodlama müfredatı işletilmiyor. Bazı okullarda ve eğitim kurumlarında robotik kodlama dersleri verilmekte. Ancak bu alanda çevrimiçi olarak Robotistan ve Udemy başta olmak üzereçok fazla kaynak olduğunu bir kez daha belirtelim.

Robotik kodlama dilleri nelerdir? 👨‍💻

Tam Boyutta Gör

Robotik kodlama programları nelerdir? 💻

Tam Boyutta Gör

Robotik kodlama hangi alanlarda kullanılır? 🤖

Tam Boyutta Gör

Bileşenlere göre sınıflandırılan robotlar, verimlilik, yapım maliyeti ve hata toleransı ile karakterize edilir. Hizmet tipi robotlarda, saldırganlık veya samimiyet, doğruluk ve bakış açısının dikkate alınması önemlidir. Endüstri tabanlı robotikte kesinlik, ayrıştırma, uzmanlaşma, algılama, harekete geçme ve öğrenme faktörleri dikkate alınması gerekmekte.

Robotik kodlama kaç yaşında başlamalı? 🧒

Tam Boyutta Gör

Uzmanlara göre çocukları robotik kodlamaya başlatmak için en uygun yaş dilimi yaş arası. Bu yaş grubundaki çocuklar öğrenme konusunda çok başarılıdır. Ancak uzman tavsiyeleri bu yaşlardan daha önce ebeveynlerin çocuklarına robotik ve kodlama eğitimlerini vermeleri gerektiğini gösteriyor. Bu sayede çocuklar, temelden itibaren robotik kodlamayı çok daha iyi kavrayabiliyor.

Robotik kodlama eğitimi ne işe yarar? dememekte fayda var zira çocuklarda yaratıcı düşünme, problem çözme, sistematik düşünme yeteneklerinin gelişmesine fayda sağladığı gözlemlenmekte.

  1. Pinoo
  2. Lego boost
  3. Makeblock mBot
  4. Botley
  5. Cubetto

Bu içeriğimizde robotik kodlama nedir, hangi alanlarda kullanılır sorularını cevapladık. Aynı zamanda robotik kodlama sertifikalarından ve robotik kodlama faydalarından bahsettik. Robotik kodlamanın günümüz dünyasının vazgeçilmez bir parçası olduğunu öğrendik. Robotik kodlama dili dersi nedir hakkında verdiğimiz bilgilerle birlikte bu alanda kullanılan yazılım dillerinden ve hangi programların kullanıldığından söz ettik. Genel olarak robotik kodlamanın ne olduğuna ve neden önemli olduğuna odaklandığımız yazımızda bu alanın çocukların gelişiminde önemli roller oynayabileceğinden bahsettik.

Kaynakçafunduszeue.info://funduszeue.info://funduszeue.info ile Paylaşın başlıklı bu arkadaşınıza postalayıfunduszeue.info haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:DH Android Uygulamasını İndirDH iOS Uygulamasını İndir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası