tyt 140 alanlar ne zaman tercih yapabilecek / TYT Barajını Geçemeyen Öğrenciler Tercih Yapabilir mi

Tyt 140 Alanlar Ne Zaman Tercih Yapabilecek

tyt 140 alanlar ne zaman tercih yapabilecek

YKS puan alanlar ne zaman tercih yapacaklar? puanlı YKS 2. ek tercih ne zaman, kimler 2. ek tercih yapabilecek?

YKS ek tercih sonuçlarının açıklanması sonrası, YKS 2. ek tercih açıklaması merakla bekleniyordu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), YKS 2. ek tercih ile ilgili bir açıklama yayımladı. ÖSYM yaptığı açıklamada “ YKS ikinci ek tercih için TYT puanı aralığında olan adaylar ile AYT/YDT puanları aralığında olan adayların yerleştirme puanlarının sonuç belgelerine yansıtıl” ifadeleri kullanıldı. Peki, YKS puan alanlar ne zaman tercih yapacak? İşte ÖSYM açıklaması

YKS 2. EK YERLEŞTİRME PUANLARI SONUÇ BELGESİNE YANSITILDI!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ikinci ek yerleştirme işlemleri, tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulunun belirlediği esaslar doğrultusunda Başkanlığımızca yapılacaktır.

YKS sonuçlarına göre TYT puanı aralığında olan adayların OBP'leri eklenmiş yerleştirme puanı (Y-TYT Puanı) ile AYT/YDT puanları aralığında olan adayların OBP'leri eklenmiş yerleştirme puanları (Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanları), ikinci ek yerleştirmede kullanılmak üzere adayların sonuç belgelerine yansıtılmıştır.

Adaylar, sonuç belgelerine 07 Ekim tarihinde saat ’ten itibaren ÖSYM'nin funduszeue.info internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir.

YKS PUAN ALANLAR NE ZAMAN TERCİH YAPACAK?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Twitter hesabından YKS ek tercih için paylaşımlarda bulundu. Aygün, açıklamasında şunları kaydetti:

''Değerli YKS adaylarımız, Birinci ek yerleştirme sonucuna göre yerleşecek olan adayların kayıtları tamamlandıktan sonra belli olacak boş kontenjanlar için de ikinci ek yerleştirme süreci başlatılacak.

İkinci ek yerleştirmede, genel yerleştirme ve birinci ek yerleştirmede yerleşemeyen adaylar ile TYT puanı en az olan adaylar ve AYT/YDT puanı en az olan adaylar tercih yapabilecek.''

Ek tercih ile yerleştirilen öğrencilerin kayıtları Ekim arasında gerçekleştirilecek. Bugün sona erecek ek tercih kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından puanlı 2. ek tercih süreci başlayacak.

YKS İKİNCİ EK TERCİH HAKKINA KİMLER SAHİP?

YKS İkinci Ek Yerleştirmede; merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşmeyen adaylar ile TYT puanı aralığında olan adaylar ve AYT/YDT puanı aralığında olan adaylar tercih yapabileceklerdir.

YKS İkinci Ek Yerleştirmede; merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak yerleştirilen adaylardan bazılarının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan Tablo-3'teki ön lisans programları ile Tablo 4'teki lisans programlarını, ilgili programın puan türünde programın en küçük puanına eşit veya daha büyük yerleştirme puanına sahip olan adaylar; merkezi yerleştirmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programları ise ilgili yerleştirme puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebileceklerinden sonuç belgelerinde,ikinci ek yerleştirmede kullanılmak üzere hesaplanan yerleştirme puanları için başarı sırası yer almamaktadır.

puan alanlar ne zaman tercih yapacak? 2. ek tercih için ipucu veren tarih…

puan alanların en zaman tercih yapacağı, YKS ek tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından merak konusu oldu. Bu yıla mahsus olmak üzere baraj puanının TYT'de , AYT ve YDT’de olarak uygulanacak. Ek tercih ile yerleştirilen öğrencilerin kayıtları Ekim arasında gerçekleştirilecek. Kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından puan alanlar için 2. ek tercih süreci başlayacak.

Yayınlanma:

 puan alanlar ne zaman tercih yapacak? 2. ek tercih için ipucu veren tarih…

Bu yıl barajlar 2. ek tercihte puana indirilecek. YKS 2. ek tercih için açıklamalarda bulunan ÖSYM Başkanı “Birinci ek yerleştirme sonucuna göre yerleşecek olan adayların kayıtları tamamlandıktan sonra belli olacak boş kontenjanlar için de ikinci ek yerleştirme süreci başlatılacak.” açıklamasında bulundu.

PUANLI TERCİHLER NE ZAMAN?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün Twitter sayfasında YKS ek tercih için paylaşımlarda bulundu. Aygün’ün açıklamaları şu şekilde;

“Değerli YKS adaylarımız,

Birinci ek yerleştirme sonucuna göre yerleşecek olan adayların kayıtları tamamlandıktan sonra belli olacak boş kontenjanlar için de ikinci ek yerleştirme süreci başlatılacak.
İkinci ek yerleştirmede, genel yerleştirme ve birinci ek yerleştirmede yerleşemeyen adaylar ile TYT puanı en az olan adaylar ve AYT/YDT puanı en az olan adaylar tercih yapabilecek.”

Ek tercih ile yerleştirilen öğrencilerin kayıtları Ekim arasında gerçekleştirilecek. Kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından 2. ek tercih süreci başlayacak.

YÖK'TEN 2. EK TERCİH AÇIKLAMASI

YÖK’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

– AYT/YDT Puanı ve üzerinde olan adayların “merkezi yerleştirme” ve “ek yerleştirme” işlemlerinde puan ve başarı sıraları korunarak tercih ve yerleştirme süreci daha önce ilan edildiği şekilde tamamlanacaktır.

– YKS işlemlerine mahsus olmak üzere merkezi ve ek yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlar için “ikinci ek yerleştirme” yapılacaktır. Merkezi ve ek yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlara verilecek olan bu ikinci ek yerleştirme imkânından “TYT puanı asgari ”; “AYT/YTD puanı asgari ” olan adaylar da yararlanabilecektir.​

*Böylelikle merkezi ve ek yerleştirme işlemlerinde daha önce ilan edilmiş olan baraj puanlarında herhangi bir değişikliğe gidilmemiştir. “Boş kalan kontenjanlar için ilave bir tercih fırsatı tanınarak” TYT Puanı ve üzerinde olan adaylar ile AYT/YDT Puanı ve üzerinde olan adaylar için ikinci ek yerleştirme işlemleri esnasında tercihte bulunma imkânı verilmiştir.

*Buna göre ikinci ek yerleştirme işlemleri sürecindeTYT puanı ve üzerinde olan adaylar “önlisans programlarında”, AYT/YDT Puanı ve üzerinde olan adaylar “lisans programlarında” boş kalan kontenjanlara tercihte bulunabileceklerdir.

YKS BARAJ PUANI KAÇ OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YKS ile ilgili alınan kararı sosyal medya hesabından duyurdu. Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

*Genç kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum. Yüksek Öğretim Kurulumuz, YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT'de , AYT ve YDT’de olarak uygulanacaktır.

*Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

GEÇEN YIL ’E ÇEKİLMİŞTİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Covid salgını nedeniyle öğrencilerin etkilenmesinden dolayı, geçen yıl lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan baraj puanının puana çekildiğini açıklamıştı.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldığı bir televizyon programında, olan baraj puanının altında kalanlara yönelik bir çalışma yapıldığını söylemişti.

CumhurbaşkanıEk yerleştirmeÖSYMRecep Tayyip Erdoğansosyal medyaTwitterYKSYÖK

YKS&#;de tercih yapmayanlar ek yerleştirmede tercih yapabilir mi? AÖF&#;e yerleşen adaylar ek yerleştirme tercihi yapabilir mi?

YKS'de tercih yapmayanlar ek yerleştirmede tercih yapabilir mi? AÖF'e yerleşen adaylar ek yerleştirme tercihi yapabilir mi? YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün tarafından yapılan duyuruya göre YKS ek yerleştirme kılavuzu erişime açıldı, ek yerleştirme başvuru tarihleri belirlendi. YKS ek yerleştirme tercihleri, Eylül tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin funduszeue.info internet adresinden yapılacak. İşte detaylar

EK TERCİHLER HAKKINDA

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan bilgilendirmede ise adayların, YKS Ek Yerleştirme tercihlerini T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle bireysel olarak yapacağı hatırlatıldı.

Tercih işlemlerinin 20 Eylül saat 'da başlayacağı ve 23 Eylül saat 'da sona ereceği kaydedilen bilgilendirmede, adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları tavsiyesinde bulunuldu.

Bilgilendirmede, "Ek yerleştirme işlemleri, Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu'nda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

ÖSYM tarafından açıklanan tarihlerin yanında ek tercih kılavuzu da bugün yayınlandı. Kılavuzda bölümlere göre başvurulabilecek boş kontenjanlar yer alıyor. Ek yerleştirmede, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan adayın yerleştirilmesi beklenmiyor.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla YKS ek yerleştirme kılavuzunun yayımlandığını duyurdu.

ÖSYM Başkanı Aygün " Değerli YKS adaylarımız, YKS Ek Yerleştirme Kılavuzu yayımlanmıştır. Tercihlerinizi Eylül tarihleri arasında funduszeue.info sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz. Yapacağınız tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını dilerim." açıklamasını yaptı.

YKS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU

YKS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU YAYINLANDI

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacak.

YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzuna, bağlantıdan erişilebilecektir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekmektedir.

Ek yerleştirme işlemleri, Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır.

YKS EK YERLEŞTİRME TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Adaylar, YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, Eylül tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin funduszeue.info internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 20 Eylül tarihinde saat 'da başlayacak, 23 Eylül tarihinde saat 'da sona erecektir.

EK YERLEŞTİRME NEDİR?

Üniversite sınav sonuçları açıklandıktan sonra öğrencilerin kayıt işlemini gerçekleştirmeleri sonucu boş kalan bölümler ÖSYM’ye bildirilir. boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılır. Herhangi bir üniversiteye yerleştirilen öğrenciler ek yerleştirmeden faydalanamıyor. Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin funduszeue.info adresinden duyuruluyor.

EK TERCİHLER NASIL YAPILIR?

YKS ek tercih için öğrencilerin bekleyişi sona erdi. ÖSYM tarafından yayınlanan YKS ek yerleştirme kılavuzu ile öğrenciler ek tercih maratonuna başladı. Üniversite adayları ek tercihler hakkında araştırma yaparken ''YKS ek tercih nasıl yapılır?'' soruna yanıt arıyor. İşte adım adım ek yerleştirme:

  • ÖSYM resmi sitesine girin,
  • T.C. kimlik numarası ve şifre yoluyla sisteme giriş yapın,
  • Ek tercih sekmesine tıklayın,
  • YKS ek tercih ekranından tercihlerinizi sıralayın.
  • YKS tercih sonuçlarına göre boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından ek tercih kontenjanları açıklayacak,
  • Merkezî yerleştirmede herhangi bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar ek yerleştirme için başvuramaz.
  • Ek tercih ücreti 25 TL ÖSYM’ye yatırın,
  • Ek tercihler e için tercih yapan adaylardan ek tercih ücretini yatırmadığı takdirde ek tercih işlemi geçersiz sayılır,
  • Şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından YKS ek tercih ücreti alınmaz.

YKS ek tercih kimler yapabilir?

1. YKS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, YKS merkezî, yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekir.

2. Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak, yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan Tablo-3'teki ön lisans programları ile Tablo 4'teki lisans programlarını, ilgili programın puan türünde programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecektir. Kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programları, ilgili yerleştirme puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebileceklerdir.

3. YKS'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabileceklerdir.

4. Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekmektedir.

YKS'de tercih yapmayanlar ek yerleştirmede tercih yapabilir mi?

Binlerce kişi YKS ilk tercih sürecinde tercihte bulunmadı. Ek yerleştirme ile tercih apmak isteyen adaylar İlk yerleştirmede tercih yapmayan ek yerleştirmede tercih yapabilir mi? sorsuna yanıt arıyor. Birinci tercih döneminde herhangi bir nedenle tercih yapamamış veya yapmamış adaylar ek yerleştirme tercihinde bulunabilir.

Kimler ek yerleştiremede tercih yapamaz?

lk tercihlerde tercih yapıp da bir üniversite bölümününe yerleşen adaylar, kayıt yaptırmaması durumunda ek tercih hakkı elde edemez.

AÖF'ye yerleşen adaylar ek yerleştirme tercihi yapabilir mi?

ÖSYS Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar (açık öğretimin kontenjansız programlarına yerleşenler hariç) ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir.

YKS ek tercihlere ilişkin genel bilgiler

Tercih süresi, Eylül tarihleri arasındadır. Ek yerleştirme ücreti 25,00 TL'dir.

Ek yerleştirme ücreti, 24 Eylül tarihi saat 'a kadar yatırılabilecektir. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları yükseköğretim programları tercihleri

geçersiz sayılacak, yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

ÖSYM Yönetim Kurulunun tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından yerleştirme ücreti alınmayacaktır. Bu kapsamda olan adayların, Şehit/Gazi Yakınlık Bilgilerini Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) sorgulatarak ÖSYM sistemine işletmiş olmaları gerekmektedir. Şehit/Gazi Yakınlık Bilgilerini ÖSYM sistemine işletmek isteyen adaylar; T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine giriş yapıp, PROFİLİM kısmında yer alan "Şehit / Gazi Yakınlık Bilgilerim" sayfasında bulunan "Şehit/Gazi Yakınlık Bilgilerimi Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan Güncelle" butonuna basarak, bu bilgilerinin ÖSYM sistemine girişini sağlayabileceklerdir.

YKS EK YERLEŞTİRME ÜNİVERSİTE KAYDI NE ZAMAN YAPILIR?

YKS ek yerleştirme ile üniversite kazanan adaylar ''Ek yerleştirme üniversite kaydı ne zaman yapılacak?'' sorusuna odaklandı. ÖSYM YKS ek yerleşme kılavuzuna göre ek yerleştirme ile üniversite kazanan adayların Ekim tarihleri arasında üniversite kaydı yaptırması gerekiyor. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt hakkı silinecek. İnternet ortamında üniversite kaydı yaptırmak isteyenlerin Ekim tarihlerinde başvuru işlemlerini tamamlaması gerekiyor.

EK YERLEŞTİRME İLE ÜNİVERSİTE KAZANANLAR KYK YURT BAŞVURUSU YAPABİLİR Mİ?

YKS ek yerleştirme sürecinin başmasıyla adaylar ''Ek yerleştirme öğrencileri KYK yurt başvurusu yapabilir mi?'' sorularına odaklandı. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından yapılan açıklamaya göre; yedek sırası bekleyen öğrenciler için ilk yedek yerleştirme 20 Eylül’de, ikinci yedek yerleştirme 23 Eylül’de, üçüncü yedek yerleştirme ise 27 Eylül’de yapılacak. Yedek yerleştirmeler sonraki haftalarda da her pazartesi ve perşembe günleri yapılacak.

YKS ek tercihler ne zaman ? Ek yerleştirme nasıl yapılır? YKS ikinci ek yerleştirme ne zaman? sorularının yanıtlarını derledik. Siz de YKS ek tercihler hakkındaki sorularınızı yorumlara yazabilirsiniz.

YKS EK TERCİH KILAVUZU

TYT Barajını Geçemeyen Öğrenciler Tercih Yapabilir mi

TYT den barajını geçemeyenler Üniversite Tercihinde Bulunabilir Mi,tyt , ayt barajı, tyt baraj, TYT Puan Türleri,barajı geçemeyen tercih yapabilir mi,tyt barajı geçemeyenler tercih yapabilir mi

TYT’de puan yapamayan üniversite adaylarının 3 tercihte seçeneği bulunmakta

Puanı ′tan az ise ; Adayın AYT’ye girme ve TYT puanlarıyla tercih yapma hakkı yok.

Puanı ve üstü ise: Aday, ön lisans programlarını tercih edebilir.

Puanı ′den düşük ise: AYT’ye giremez, 4 Yıllık bölümleri tercih funduszeue.info, ön lisans
programlarını tercih edebilir. Merkezi yerleştirme ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edemez.

Yani TYT Barajını Geçemeyen Öğrencilerin Tercih yapma hakkı yoktur.

YKS (TYT-AYT) Sınav Sonuçları Nasıl Kullanılacaktır?

TYT’de ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT’de ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT’de ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının ve üzeri
(engelli öğrenciler için ve üzeri) olması gerekmektedir.

TYT’de elde edilen ve üzeri puan, iki yıl süreyle geçerlidir. Uygulamaya yönelik usul ve esaslar, YÖK tarafından belirlenecektir.

Yükseköğretim Programlarına Başvurabilmek İçin En Az Kaç Puan Almak Gerekir?

Tablo 1F Yükseköğretim Programlarına Başvurabilmek İçin En Az Kaç Puan Almak Gerekir?
Yükseköğretim Programının Türüİlgili Puan TürleriPuan Koşulu
Ön lisans programlarını tercih edebilmek içinTYTEn az puan
Özel yetenek gerektiren lisans programlarına  ön kayıt yaptırabilmek için   (Devlet   Konservatuvarlarının/Konservatuvarların   lise   devresi
mezunlarının  Konservatuvarların  lisans  devresine  yerleştirilmesinde merkezî sınav puanı aranmaz.)
TYTEn az puan*
Merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek içinİlgili puan türündeEn az puan

* Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda engelli öğrenciler için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, MR (mental retardasyon) ile “yaygın gelişimsel bozukluklar” (otizm spektrum bozuklukları (OSB), Asperger sendromu, RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar, sınıflanamayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozukluklar)), engelli olduklarını belgelemeleri kaydıyla, TYT puanının ve üzerinde olması gerekmektedir.

Hukuk, Mimarlık, Mühendislik, Tıp, Öğretmenlik Programlarına Başvurabilmek İçin En Düşük Başarı Sırası Nedir?

Tablo 1G &#; Hukuk, Mimarlık, Mühendislik, Tıp, Öğretmenlik Programlarına Başvurabilmek İçin En Düşük Başarı Sırası Nedir?
Program Türüİlgili Puan TürüBaşarı Sırası*
Hukuk programlarına yerleştirme işlemlerindeEAEn düşük bininci ()
Mühendislik programlarına yerleştirme işlemlerinde (Orman, Ziraat, Su Ürünleri Fakülteleri hariç, Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği programı dâhil)SAYEn düşük bininci ()
Mimarlık programlarına yerleştirme işlemlerindeSAYEn düşük bininci ()
Tıp programlarına yerleştirme işlemlerindeSAYEn düşük 50 bininci ()
Öğretmenlik programlarına yerleştirme işlemlerinde (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı dâhil)İlgili Puan TüründeEn düşük bininci ()

* Vakıf Yükseköğretim kurumları senato kararı ile söz konusu başarı sırasına ilişkin daha üstte başarı sırası belirleyebilmektedir.

tyt barajı geçemeyenler tercih yapabilir mi, tyt barajı kaçtır

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.