denetde / Son Dakika Denet Haberleri - Denet Son Dakika

Denetde

denetde

Açıklama

DIR işlevleri olarak anılan bu işlevlerin her biri, belirtilen değeri denetler ve sonuca göre DOĞRU ya da YANLIŞ değeri verir. Örneğin, değer bağımsız değişkeni boş bir hücreye başvuru ise, EBOŞSA işlevi DOĞRU mantıksal değerini verir; aksi koşullarda verdiği değer YANLIŞ olacaktır.

Bir değerin üzerinde hesaplama veya başka eylemler yapmadan önce değer hakkında bilgi edinmek için DIR işlevlerinden birini kullanabilirsiniz. Örneğin, hata oluştuğunda farklı bir eylem gerçekleştirmek için EHATALIYSA işlevini EĞER işleviyle birlikte kullanabilirsiniz:

=EĞER(EHATALIYSA(A1), "Hata oluştu.", A1 * 2)

Bu formül A1'de bir hata durumu olup olmadığını denetler. Varsa, EĞER işlevi "Hata oluştu." iletisini verir. Hata yoksa, EĞER işlevi A1*2 hesaplamasını yapar.

Söz dizimi

EBOŞSA(değer)

EHATA(değer)

EHATALIYSA(değer)

EMANTIKSALSA(değer)

EYOKSA(değer)

EMETİNDEĞİLSE(değer)

ESAYIYSA(değer)

EREFSE(değer)

EMETİNSE(value)

DIR işlevinin söz diziminde aşağıdaki bağımsız değişken bulunur:

  • değer    Gerekli. Sınanmasını istediğiniz değer. Değer bağımsız değişkeni, boşluk (boş hücre), hata, mantıksal değer, metin, sayı ya da başvuru değeri veya bunlardan birine başvuruda bulunan ad olabilir.

İşlev

DOĞRU değeri verme koşulu

EBOŞSA

Değer boş bir hücreye başvuruyorsa.

EHATA

Değer #YOK dışında bir hata değerine başvuruyorsa.

EHATALIYSA

Değer herhangi bir hata değerine başvuruyorsa (#YOK, #DEĞER!, #BAŞV!, #SAYI/0!, #SAYI!, #AD? ya da #BOŞ!).

EMANTIKSALSA

Değer mantıksal değere başvuruyorsa.

EYOKSA

Değer #YOK (değer yok) hata değerine başvuruyorsa.

EMETİNDEĞİLSE

Değer metin olmayan herhangi bir öğeye başvuruyorsa. (Değer boş bir hücreye başvuruyorsa bu işlevin DOĞRU verdiğini unutmayın.)

ESAYIYSA

Değer bir sayıya başvuruyorsa.

EREFSE

Değer bir başvuruya başvuruyorsa.

EMETİNSE

Değer metne başvuruyorsa.

Açıklamalar

  • EĞER işlevlerinin değer bağımsız değişkenleri dönüştürülmez. Çift tırnak içine alınmış tüm sayısal değerler metin olarak kabul edilir. Örneğin, sayı gereken diğer işlevlerin çoğunda "19" metin değeri 19 sayısına dönüştürülür. Öte yandan ESAYIYSA("19") formülünde, "19" metin değerinden sayı değerine dönüştürülmez ve ESAYIYSA işlevi HATA döndürür.

  • DIR işlevleri, bir hesaplamanın sonucunu sınamak için formüllerde yararlıdır. EĞER işleviyle birlikte kullanıldığında, bu işlevler formüllerdeki hataları bulmak için bir yöntem sağlarlar (aşağıdaki örneklere bakın).

Örnekler

Örnek 1

Aşağıdaki tabloda yer alan örnek verileri kopyalayın ve yeni bir Excel çalışma sayfasının A1 hücresine yapıştırın. Formüllerin sonuçları göstermesi için, bunları seçip F2 tuşuna basın ve sonra Enter tuşuna basın. Gerekirse, tüm verileri görmek için sütun genişliğini ayarlayabilirsiniz.

Formül

Açıklama

Sonuç

=EMANTIKSALSA(DOĞRU)

DOĞRU'nun mantıksal bir değer olup olmadığını denetler

DOĞRU

=EMANTIKSALSA("DOĞRU")

"DOĞRU" değerinin mantıksal bir değer olup olmadığını denetler

YANLIŞ

=ESAYIYSA(4)

4'ün sayı olup olmadığını denetler

DOĞRU

=EREFSE(G8)

G8'in geçerli bir başvuru olup olmadığını denetler

DOĞRU

=EREFSE(XYZ1)

XYZ1'in geçerli bir başvuru olup olmadığını denetler

YANLIŞ

Örnek 2

Aşağıdaki tabloda yer alan örnek verileri kopyalayın ve yeni bir Excel çalışma sayfasının A1 hücresine yapıştırın. Formüllerin sonuçları göstermesi için, bunları seçip F2 tuşuna basın ve sonra Enter tuşuna basın. Gerekirse, tüm verileri görmek için sütun genişliğini ayarlayabilirsiniz.

Veri

Altın

Bölge 1

#BAŞV!

,92

#YOK

Formül

Açıklama

Sonuç

=EBOŞSA(A2)

A2 hücresinin boş olup olmadığını denetler

YANLIŞ

=EHATALIYSA(A4)

A4 hücresindeki #BAŞV! değerinin hata değeri olup olmadığını denetler.

DOĞRU

=EYOKSA(A4)

A4 hücresindeki A4, #BAŞV! değerinin #YOK hatası olup olmadığını denetler.

YANLIŞ

=EYOKSA(A6)

A6 hücresindeki #YOK değerinin #YOK hatası olup olmadığını denetler.

DOĞRU

=EHATA(A6)

A6 hücresindeki #YOK değerinin hata olup olmadığını denetler.

YANLIŞ

=ESAYIYSA(A5)

A5 hücresindeki ,92'nin sayı olup olmadığını denetler.

DOĞRU

=EMETİNSE(A3)

A3 hücresindeki Bölge1'in metin olup olmadığını denetler.

DOĞRU

KAMU YÖNETSEL TEFTİŞ VE DENETİM SİSTEMİ VE YENİDEN YAPILANMASI

Öz:

Türkiyede kamu yönetsel teftiş ve denetim sistemi Osmanlı idari sisteminin devamı şeklinde gelişmiştir. Cumhuriyet döneminin köklü denetim birimlerinin yüzyılın son çeyreğinde oluştuğunu söylemek mümkündür. O dönemde oluşturulan idari yapılar Cumhuriyet dönemine aktarılarak geliştirilmiştir. yılına kadar yönetsel denetim sisteminin kahir ekseriyeti itibariyle teftiş kurullarından oluşturulduğu görülmektedir. Bu tarihe kadar olan süreçte kurulan müstakil kamu kurumlarında teftiş kurulu oluşturulması, standart hale gelmiştir. Ancak bu tarihten sonraki süreçte teftiş kurullarının varlıkları tartışmalı bir duruma gelmiştir. yılından itibaren yeniden yapılandırılan kamu kurum ve kuruluşlarında teftiş kurullarının yapısının değiştirildiği, denetim birimlerinin isimlerinde, denetim elemanlarının unvanlarında ve yetkilerinde farklılıkların ortaya çıktığı, denetimle ilgili kamuoyunda bu hususların sorun olarak algılandığı görülmektedir. sonrası diğer önemli bir gelişme de, sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile KİTler dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarında iç denetim birimi kurulmasının zorunlu hale getirilmesidir. Ancak bu birimler fonksiyonel olmaması, görev ve yetki alanları bakımında diğer denetim birimleri ile sıkıntılar yaşaması, kamu yönetimiyle uyuşmazlık yaşaması gibi bir çok hususta eleştirilmiştir. lı yıllardan itibaren kamu yönetsel denetim sisteminde, kamu yönetimini inceleyen uzmanlar/kurumlar tarafından, denetim birimlerinin yapılanmasından işleyişine, denetim elemanlarının işe alınmasından yetiştirilmesine, denetim anlayışına kadar geniş bir yelpazede sorunlar tespit edilerek çözümler üretildiği görülmektedir. Günümüzde de bu sorunların devam ettiği, yukarıda kısmen belirtildiği üzere denetimle ilgili kamuoyunda kabul görmektedir. Bu makalede, yönetsel denetim sisteminin en önemli unsurları olan teftiş ve denetim birimlerinin sorunları ve bu sorunlara getirilen çözüm önerileri, tarihsel boyutu ve uluslararası uygulama örnekleri de dikkate alınarak incelenmiştir.

Anahtar Kelime:


Konular:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası