kabak çekirdeği vitaminleri / Kabak Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir? Çiğ Kabak Çekirdeği Neye İyi Gelir? - Sağlık Haberleri

Kabak Çekirdeği Vitaminleri

kabak çekirdeği vitaminleri

Kabak &#;ekirdeğinin Faydaları Nelerdir? &#;iğ Kabak &#;ekirdeği Neye İyi Gelir?

Sevilen kuruyemişler arasından yer alan kabak çekirdeğinin faydaları saymakla bitmez. Bal kabağının içerisindeki çekirdeklerin kurutulması ile elde edilir.

Kabak çekirdeği görüntü bakımından küçük olabilir. Ancak değerli besinlerle doludur. Sadece küçük bir miktarını yemek size önemli miktarda sağlıklı yağ, magnezyum ve çinko sağlayabilir.

Kabak Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?

Kabak çekirdeği çeşitli sağlık yararları ile ilişkilendirilmiştir. Bu nedenle pek çok sağlık sorunlarında tavsiye edilir. 

- Kabak çekirdeği, yüksek kolesterol ve kan şekeri seviyeleri gibi diyabetik komplikasyonların önlenmesinde yardımcı olabilir. İçerisindeki hipoglisemik özellik, şeker hastalarının kan şekeri seviyelerini daha iyi yönetmelerine yardımcıdır.

- Kabak çekirdeği, kemik oluşumunda önemli rol oynar. İyi bir magnezyum kaynağıdır.

- Günlük bir miktar tüketimle kalp sağlığı güçlendirilir. 

- Kabak çekirdeği omega-3 ve omega-6'ya sahiptir, Yani antioksidan dışında iyi bir lif kaynağıdır. Karaciğer dostudur.

- Kabak çekirdeğindeki lif, kandaki toplam kolesterol miktarını düşürmeye yardım eder.

- Kabak çekirdeği kilonun korunmasına yardımcı olur. Çünkü kişi yedikten sonra daha uzun süre tok hisseder.

- Kabak çekirdeği, E vitamini gibi antioksidanlara sahiptir. Bağışıklığı güçlendirir. 

- Vücuttaki iltihabın sökülmesine yardımcı olur.

- İdeal düzeyde tüketmek, mide, göğüs, akciğer, prostat ve kolon kanseri riskinin azalmasıyla ilişkilendirilmiştir.

- İyi bir uygu düzeni için ideal besinlerdendir.

- Kabak çekirdeği yağının idrar rahatsızlıklarını önleme veya tedavi etme potansiyeline sahiptir.

- Bağışıklık sistemini güçlendirir. 

Kabak Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir Çiğ Kabak Çekirdeği Neye İyi Gelir

Çiğ Kabak Çekirdeği Neye İyi Gelir?

Kabak çekirdeğini kavrulmuş ya da çiğ olarak tüketebilirsiniz. Peki, çiğ kabak çekirdeğinin ne gibi faydaları vardır.

- Çiğ kabak çekirdeği daha kolay hazmedildiği için mideyi yormaz.
- Lif kaynağı kavrulmuş kabak çekirdeğine göre daha fazla olduğundan tokluk hissini de aynı oranda artırır.
- Sperm kalitesinde artış sağladığı kanıtlanmıştır.
- Cilt ve göz sağlığı için yararlıdır.
- Cinsel sağlığınıza olumlu katkıları olur.
- İçerisindeki C vitamini ise saçların sağlıklı uzamasına yardım eder. Dökülmelerin de kısa süre içerisinde durmasına katkı sağlar.

Kabak Çekirdeğinin İçerisindeki Vitamin ve Mineraller Nelerdir?

 Kabak çekirdeğinin içerisinde vücut için gerekli pek çok mineral vardır. Özellikle E vitamini açısından zengin olduğunu söylemek gerekir. Magnezyum, potasyum ve çinko bakımından da güçlüdür. Kabak çekirdeği, beta-karotene benzer bir antioksidan bileşik olan bir besindir. Bu nedenle göz sağlığına da katkı sunar. 

 Kabak çekirdeği bazı yerlerde afrodizyak olarak kullanılmıştır. Özellikle içerisinde bulunan çinko bu açıdan değerlidir. Kabak çekirdeği ayrıca bir magnezyum, çinko, bakır ve selenyum 

 kaynağıdır. İçerisinde demir ve sodyum da mevcuttur. Magnezyum ruh halini ve uykuyu iyileştirmeye yardımcı olurken, manganez kollajen üretiminde rol oynar.

Kabak Çekirdeği Kabuğu ve Yağı Ne İşe Yarar?

 Kabak çekirdeğinin sadece tohumu değil aynı zamanda kabuğu ve yağı da değerlidir. Özellikle yağı ciltteki gözenekleri sıkılaştırır. Ayrıca ciltteki iltihaplanmaları ortadan kaldırır. Cilt kuruluğu yaşıyorsanız yağını kullanabilirsiniz. Kabuğuyla tükettiğiniz kabak çekirdeği ise bağırsaklarda bulunan tenya gibi zararlıların dökülmesini sağlıyor. 

Kabak Çekirdeğini Bir Günde Ne Kadar Tüketmek Gerekir?

Kabak çekirdeği, yüksek miktarda antioksidan varlığıyla iyi bir bağışıklık sistemi sağlar. Ayrıca yorgunluğu da ortadan kaldırır. Vücut için vazgeçilmez bir besin olan kabak çekirdeğini ne kadar tüketmek gerekir. Kavrulmuş ya da kavrulmamış olarak tercih edebilirsiniz. Fakat günde bir küçük kaseyi geçmemesi gerekir. Fakat bağırsak sorunları için tüketecekseniz miktarını doktorunuza danışabilirsiniz.  

İçerisinde yağlar bulunduğu için kabak çekirdeğinin raf ömrü uzun olmayabilir. Sadece bir porsiyon kabak çekirdeği, temel besinler için günlük hedefin% 14 ila% 42'sini sağlayabilir.

Kabak Çekirdeği Nasıl Kavrulur?

- Bal kabağınızın üst kısmını kesin.
- Kaşık yardımı ile tüm çekirdekleri içerisinden çıkartın.
- Çekirdeklerinizi güzelce yıkayın.
- Kağıt havlu üzerine tüm çekirdeklerinizi koyun ve güzelce kurulanmasını sağlayın.
-Önceden derecede ısıttığınız fırına atın ve yaklaşık 10 dakika bu şekilde kurutun.
- Ardından fırından çıkarın ve çekirdekleri alt üst edin.
- Son olarak tekrar fırına atın ya da tavaya aktarın ve kavurun.

Tavada kavuracaksanız yaklaşık dakika yeterli olacaktır. Fırın içinse 5 dakika gibi bir süre yeterli diyebiliriz.

Kabak Çekirdeği Hakkında

Zengin coğrafyaya sahip ülkemizin toprak ve iklim koşulları sayesinde kabak çekirdeği yemişinin kolayca yetiştirebilmekteyiz. Hem ucuz ,hem de taşınması kolay olan  ay çekirdeğinden sonra besleyici değeri yüksek olan kabak çekirdeğinin sağlığımız açısından pek çok faydası vardır. İşte kabak çekirdeğinin faydaları…

E ,B ,C ,K  vitamini,potasyum,magnezyum,kalsiyum,fosfor,çinko,mangan,selenyum açısından zengindir.

Kaliteli protein ve  doymamış yağ asitlerini almak için iyi bir kaynaktır.

gr ve 1 porsiyon yani 10 gr a denk gelen kabak çekirdeğinin enerji ve  besin değerleri :

Besin Değeri: gr 1 Avuç(10gr)
Karbonhidrahat
Protein(g)
Yağ(g)
Lif(g)
Kolesterol00
Demir
Kalsiyum41
Vitamin A38
Vitamin C
Potasyum
Tiamin
Ribofilavin
Niasin
Doymuş Yağ %%
Doymamış Yağ %%
Kalorikcal56kcal

Kolesterolün Kan Seviyesini Düşürür ve Kalp Sağlığını Korur:

Kabak çekirdeği fitosterol (Bitkisel sterol) içermektedir. Bu nedenle hiperkolesterolomik hastalarda, beslenmelerinde fitosteroller içeren kabak çekirdeğinin  tüketilmesi ,kan kolesterol seviyesini ve LDL kolesterol seviyesini düzenlemekte dolayısıyla da kalp hastalıkları riskini azaltmaktadır.

Aynı zamanda, içerisinde esansiyel yağ asitlerinden omega 3 ve omega 6 bulunan, doymamış yağ asitlerinden zengin olan kabak çekirdeğinin kan yağlarını düşürücü bir etkisi de vardır. Kan pıhtılaşması için ihtiyaç olan K vitaminini de önemli miktarda içermektedir.

yılında yapılan bir klinik araştırma sonuçlarına göre bitkisel stanol esterlerinin damar fonksiyonlarında iyileşme sağladığı gözlenmiştir.

Bir diğer yapılan çalışma ise, günlük alınan gr stanol esterinin, toplam kolesterolü %10, LDL kolesterolü %15 düşürdüğü ve trigiliseridi ve HDL kolesterolü etkilemediği gözlemlenmiştir.  Bu günümüzde birçok ulusal otorite tarafından kabul edilmektedir.

(ABD Ulusal Kolesterol Eğitimi Programı, Uluslar arası Ateroskleroz Birliği, Uluslar arası Lipit Bilgilendirme Ofisi, Dünya Sağlık Örgütü gibi&#; )

Kısacası, kabak çekirdeğinin içerisinde bulunan bitkisel sterollerinin amacı: kan kolesterol seviyesini düşürmek ,kalp sağlığını korumak ,sağlıklı ve dengeli beslenerek sağlıklı bir yaşam için mücadele etmektir. Çünkü yetişkinlerdeki kolesterol seviyesinin düşmesine bağlı olarak aynı zamanda kardiyovasküler risk faktörleri de azalmaktadır. 40 yaşta %50, 50 yaşta%40, 60 yaşta %30, 70yaşta %20 azalma görülmektedir. Bu nedenle ,kolesterol seviyeleri ne kadar erken düşerse kardiyovasküler risk faktörlerinin oluşmaması için o kadar büyük bir avantaj sağlanmış olacaktır.

Kemik ve Diş Sağlığına Karşı Koruyucudur:

Kabak çekirdeği içerdiği fosfor,magnezyum,kalsiyum mineralleri sayesinde  kemik ve diş sağlığı için olumlu yönde öenmli bir rol oynamaktadır.

OSTEOPOROZ İÇİN KABAK ÇEKİRDEĞİ!

Osteoporoz kemik yoğunluğunun düşme nedeniyle kırılganlığın arttığı bir hastalıktır. Yapılan çalışmalar kadınlarda erkeklere göre 4 kez daha fazla osteoporoz gelişme riskinin olduğunu göstermektedir 40 yaşından itibaren kemik kütlesinin azalmasıyla birlikte menepozdan sonra östrojen hormonun etkisinin azalması ile 60’lı yaşlardan itibaren kemiklerde kırılmalar, kan basıncında  artma ,eklem ağrıları ve vücutta kamburlaşmalar artmaktadır.

Amerikan Geriatri Derneği tarafından yılında yapılan bir çalışmaya göre,

Yüksek magnezyum ve yüksek kemik mineral yoğunluğu arasında bir ilişki olduğu bulunmuştur.

Kabak Çekirdeğinin Bağışıklık ve Üriner Sistemini Güçlendirici ve Kanseri Engelleyici Özellikleri:

Kabak çekirdeği iyi bir lif kaynağı olduğundan sağlıklı bir sindirim sistemi için gereklidir. Böylece kilo vermek için ideal bir atıştırmalıktır. Kabak çekirdeğinin  içerisinde karatenoid ve E vitamini  gibi antioksidanlar ve çinko minerali sayesinde meme,kolon,prostat,akciğer ve göğüs kanserine yakalanma riskini azaltmaktadır. Bunun yanında kabak çekirdeği erkeklerde iyi huylu tümörlerin (BPH) ve prostat bezinin büyümesinde etkilidir. Eksikliğinde ise ,testesteron üretimi azalmakta bu azalmada prostat kanseri oluşumuna zemin hazırlamaktadır.

Yapılan bir araştırmada, kabak tohumları yüzyıllardan beri böbrek, mesane ve prostat bozukluklarına karşı ilaç olarak halk tıbbında bilinmektedir. Bu çalışmada, Prostat kanseri hücreleri, meme kanseri hücreleri, kolorektal adenokarsinoma hücreleri ve benign prostat hiperplazisi dokusundan alınan bir hiperplastik hücre çizgisi ile hücre canlılığı testleri gerçekleştirildi. Sonuç olarak androjenik aktivitenin olmaması nedeniyle, kabak çekirdeği uygulamaları prostat için güvenli kabul edilebilir olduğu görülmüştür. (Medjakovic et al. / Fitoterapia () –) 

Kabak Çekirdeği ve Diyabet:

Kabak çekirdeği düşük glisemik indeksli besin grubunda yer almaktadıfunduszeue.infoik indeksinin düşük olması kan şekerini bir anda artırmaz ve insülin salınımı sınırlı miktarlarda olur. Bu nedenle diyabetli kişilerin tüketirken porsiyon kontrolü sağlaması ve tuzsuz olarak tüketmesi çok önemlidir.

Yakın tarihli bir araştırmada, keten tohumunun ve kabak çekirdeğinin diyabet komplikasyonları riskini azaltma potansiyeline sahip olduğunu bulmuştur. Yapılan bu çalışmada, diyabetik sıçanların diyetlerine eklenen keten ve kabak çekirdeği karışımlarının diyabet ve komplikasyonlarını önlemeye yardımcı olabileceği görülmüştür. Kabak çekirdeğinin ve keten tohumunun böbrek fonksiyonları gibi diyabet tanısı konmuş insanlar içinde yararlı olabilir. (Makni et al , Journal of Medicinal Food.)

TAM BİR PROTEİN DEPOSU!

Kabak çekirdeğinin içeriği esansiyel proteinler (fenilalanin,triptofan,metiyonin)yani dışarıdan besinlerle almamız gereken proteinler açısından zengindir.

İçerisinde bulunan arjinin aminoasidi sayesinde:

  • saç kaybını önlemede,
  • üreme organlarının iyileşmesinde,
  • sporucularda güç artırmada,
  • uykusuzluk ve depresyonda ,
  • hafızayı güçlendirir,
  • yaraların çabuk iyileşmesinde,
  • kalp ve damar sağlığında önemli bir rol oynamaktadır.

Bunun yanında faydalarını saymakla bitiremediğimiz kabak çekirdeği yağının cildi güzelleştirmede ve saç bakımında pek çok faydası vardır.

Yapılan randomize, çift-kör, plasebo kontrollü bir çalışmada, kabak çekirdeği yağının androjenetik alopesiyi (AGA, erkek tipi kellik) iyileştirebildiğini ve alternatif bir tedavi olabileceğini gözlemlemektir.Erkek hastalarda saç büyümesinin tedavisinde kabak çekirdeği yağı (PSO) &#;nun etkinliğini ve tolere edilebilirliğini araştırmak üzere çalışılmıştır. Sonuç olarak, etkisi çok derin olmamakla birlikte olumlu bulunmuştur. Yapılan çalışmada mg kabak çekirdeği kullanılmıştır.

KABAK ÇEKİRDEĞİ YEMENİN ZARARLARI VAR MIDIR?

Kabak çekirdeğini içerisinde bulunan fosfor yüksek fosfor problemi yaşayanlar için ve kronik böbrek hastalığı bulunanlar için sakıncalı durumlara sebebiyet verebilir.

Fazla tüketilmesi vücutta gaz problemleri yaratabilir.

Mide şikayetleri olan kişilerin tüketiminde dikkatli olması gerekmektedir.

Fazla miktarda tüketimi ishale neden olabilir. Bu nedenle tüketim miktarına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Cilt problemleri olan kişilerin dikkatli bir şekilde tüketmesi gerekir. Aksi halde sivilce gibi cilt problemlerine neden olabilmektedir.

Kabak çekirdeği bilinçsiz ve aşırı tüketildiği zaman yağ oranı yüksek olduğu için kilo sorununa neden olabilmektedir. Peki o zaman…

GÜNDE NE KADAR VE NASIL KABAK ÇEKİRDEĞİ TÜKETMELİYİZ?

Hepimizin akşam yemeğinden sonra, televizyon karşısında ,yürüyüş yaparken severek tükettiği kabak çekirdeği yağ içeriğine sahip  bir atıştırmalık olarak tercih edebiliriz . Ortalama 1 avuç kabak çekirdeği (10gr)  56 kalori içermektedir. Bu nedenle dikkatli bir şekilde tüfunduszeue.info ögesi kayıplarını önlemek amacıyla  tuzlamadan ve kavrulmadan tüketilmesine özen gösterilmelisiniz. Beslenmenizde ara öğün alternatifiniz olarak keyifle tükettiğiniz kabak çekirdeğinizi daha çok çiğ olarak akşam yemekleriniz de ise daha çok salatalarda ise yağını kullanarak keyifle tüketebilirsiniz.

Online diyet paketlerimize de göz atmak isterseniz tıklayın.

KAYNAKLAR:

BAYSAL, funduszeue.info Ayşe Beslenme Hatiboğlu Yayınları Baskı ,

AKSOY, funduszeue.info Meral Beslenme Biyokimyası Hatiboğlu Yayınları, funduszeue.infoı

Türkiye Beslenme Rehberi,

funduszeue.info

funduszeue.info

funduszeue.info

Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir? Kabak çekirdeğinin besin değerleri ve vücuda yararları

Kabak çekirdeği omega-3 ve omega-6 yağ asitleri, antioksidanlar ve lif içerir. Bu kombinasyon hem kalp hem de karaciğer için faydalar sağlar. Kabak çekirdeğindeki lif, kandaki toplam kolesterol miktarını düşürmeye ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olur. Şimdi, Kabak çekirdeğinin sağlık açısından faydalarına daha yakından bakalım… Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir? İşte bilinmesi gerekenler…

funduszeue.info

Yayınlanma: - 17 Temmuz Güncellenme:

Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir? Kabak çekirdeğinin besin değerleri ve vücuda yararları

Kabak çekirdeği, genel olarak mükemmel olarak kabul edilen potasyum, magnezyum, kalsiyumun yanısıra demir, selenyum, B vitaminleri ve vücudun A vitaminine dönüştürdüğü beta karoten kaynağıdır. İnsan sağlığı açısında oldukça önemli yararları bulunan kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir? Bilinmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz…

KABAK ÇEKİRDEĞİ HAKKINDA

Balkabağının tohumunun kurtulması ile elde edilen kabak çekirdeği popüler bir kuru yemiştir. Kabak çekirdekleri iyi bir magnezyum, manganez, demir, çinko ve bakır kaynağıdır. Magnezyum, ruh halini ve uykuyu iyileştirmeye yardımcı olurken, manganez kollajen üretiminde rol oynar ve cilt ve kemik sağlığını destekler. Demirve bakır enerji üretimine katılır ve demir, oksijenin hücrelerimize taşınmasına da yardımcı olur. Çinkobağışıklık, cilt sağlığı ve görme destekler. Bir porsiyon kabak çekirdeği bu temel besin maddeleri için günlük hedefin % 14 ila 42’sini sağlayabilir.

KABAK ÇEKİRDEĞİNİN BESİN DEĞERLERİ

g kabak çekirdeğinde aşağıdakiler bulunur:

Su: g
Enerji: kcal
Protein: g
Toplam yağ: g
Karbonhidrat: g
Lif: g
Kalsiyum: 55 mg
Demir: mg
Magnezyum: mg
Fosfor: 92 mg
Potasyum: mg
Sodyum: 18 mg
Çinko: mg
C vitamini, toplam askorbik asit: mg
Tiamin: mg
Riboflavin: mg
Niasin: mg
B-6 Vitamini: mg
Folat, DFE: 9 µg
B Vitamini: 0 µg
A Vitamini, RAE: 3 µg
A Vitamini, İÜ: 62 İÜ
D Vitamini (D2 + D3): 0 µg
D vitamini: 0 IU
Yağ asitleri, toplam doymuş: g
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış:
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış: g
Kolesterol: 0 mg

KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

Kabak çekirdeğinin sağlık faydalarından bazıları şunlardır:

Kemik sağlığı

Kabak çekirdeği, kemik oluşumu için önemli olan iyi bir magnezyum kaynağıdır. Yüksek magnezyum alımının daha yüksek kemik yoğunluğu ile ilişkili olduğu ve menopoz sonrası kadınlarda osteoporoz riskini azalttığı gösterilmiştir.

Kalp sağlığı

Kabak çekirdeğinde bulunan fitosteroller ve omega-3 çoklu doymamış yağ asitleri LDL kolesterol (kötü kolesterol) seviyesini düşürebilir. Bu bileşikler ayrıca kan pıhtılarını ve aterosklerozu önleyebilir, böylece kalp krizi ve felç riskini azaltır.

Antikanser özellikleri

Kabak çekirdeği, mide, prostat, akciğer ve kolon kanseri dahil olmak üzere çeşitli kanser türlerinin tedavisine yardımcı olabilir .

Kan şekeri kontrolü

Karbonhidratların düşük olması ve iyi bir bitki proteini kaynağı olmasının yanı sıra, araştırmalar kabak çekirdeğinin tip 2 diyabete karşı korunmaya ya da komplikasyonlarını azaltmaya; örneğin insülin düzenlemesinin iyileştirilmesi ve organların diyabetin sonuçlarına karşı korunmasına yardımcı olduğunu ileri sürmektedir.

Bağışıklık sistemini geliştirir

Her ikisi de bağışıklık işlevi için hayati olan çinko ve demire ek olarak, kabak çekirdeği mantar önleyici ve anti-viral özelliklere sahiptir.

Böbrek taşlarını önler

Kabak çekirdeği, idrar söktürücü ve antioksidan özellikleri nedeniyle vücuttaki toksinleri azaltmaya yardımcı olur. Dolaşımı uyarır, karaciğer ve böbrek fonksiyonlarını arttırır. Ürik asit ve diğer çeşitli toksinler bu nedenle vücuttan atılır, yani tehlikeli böbrek taşlarında birikemezler.

Kan basıncını azaltır

Kabak çekirdeğindeki yüksek bakır seviyeleri, vücuttaki kırmızı kan hücresi sayısını arttırır ve damarlardan kanın oksijenli geçişini iyileştirir. Düşük sodyum içeriği ile birlikte bu aktivite, kan basıncını düşürerek kalp sağlığını da iyileştirebilir.

Sperm kalitesini artırabilir

Araştırmalar hem kabak çekirdeğinin hem de kabak çekirdeği yağının prostat sağlığını korumaya yardımcı olduğunu göstermektedir. Kabak çekirdeğinin çinko içeriği; düşük çinko seviyeleri düşük sperm kalitesine bağlı olduğundan, erkek fertilitesini de destekleyebilir.

Bademin faydaları nelerdir?İlginizi ÇekebilirBademin faydaları nelerdir?Yulafın faydaları nelerdir?İlginizi ÇekebilirYulafın faydaları nelerdir?

AmerikaAvrupabitkiD vitaminiKalp krizikanserkolon kanseriKuzey AmerikamenopozMısırprostatSağlıksperm

Bal Kabağı Çekirdeği Yağı 50 ml.

BAL KABAĞI ÇEKİRDEĞİ YAĞI 50 ML
Bal Kabağı Çekirdeği Yağının Faydaları
Bal kabağı (Cucurbita moschata) kabakgiller familyasından olan Kabak çekirdeği yağı, E vitamini (bilhassa gama-tokoferol) bakımından çok zengin, A, C, B1, B vitaminleri ve fitosteroller içerir. Ayrıca kukurbitin adı verilen bir amino asit içerir. Çekirdeklerinden kabak çekirdeği yağı elde edilir. Latince adı Cucurbita pepo dur.
Kabak meyvesi sebze olarak kullanılabilen otsu bir bitkidir. Meyvesinin içerisinde kabak çekirdeği denilen tohumlar vardır.
Kabak çekirdeği antioksidanlar, demir, çinko, magnezyum ve diğer birçok besin maddesi bakımından zengindir. 28 gramı yaklaşık kalori içermektedir.
Ayrıca bal kabağı çekirdeği yağı birçok antioksidan ve yeterli miktarda çoklu doymamış yağ asitleri, potasyum, B2 vitamini (riboflavin) ve folat içerir.
Bal kabağı çekirdeği yağı yüksek antioksidan içeriği ile ön plana çıkmaktadır. Antioksidanlar hücreleri zararlı radikallerden koruduğu için beslenmede son derece önem arz etmektedir. Aynı zamanda iltihap azaltıcı etki göstermektedir. 
Kabak çekirdeğinin iyi bir antioksidan olmasının yanı sıra, magnezyum, çinko ve yağ asitleri kaynağıdır ve bunların tümü kalbinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir.
Bal Kabağı Çekirdeği Yağı Ne İşe Yarar?
1. 1 fincan suya damla damlatılarak içilebilir
1. Toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir
1. Zengin E vitamini içeriği sayesinde cilt ve saçı yenilemeye yardımcı olabilir.
Lif açısından zengin olan kabakta B1, C vitaminleri, potasyum, nişasta ve protein bulunur. Zengin vitamin içeriği sayesinde 50 yaş üzeri erkeklerde sağlık açısından önemli etkiler barındırmaktadır. 1 fincan suya damla damlatılarak içilebilir. İçerdiği A ve E vitamini karotenler sayesinde bal kabağı cildin nem kazanmasına destek verebilir. 
Elde Edilme Metodu: Soğuk presleme yöntemi ile elde edilmiştir.
Tüketim Önerisi: Direkt içilebilir. Salata ve yemeklere ilave edilebilir. 
Saklama Koşulları ve Raf Ömrü: Işık ve nemden koruyunuz. Çocukların ulaşamayacağı yerde saklayınız. Raf ömrü 3 yıldır. 
- İşletme Kayıt No: TR – K
Ambalaj: 50 ml

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası