kyk devamsızlık kaç gün / KYK yurt izni 30 gün mü? 30 gün izin dönemlik mi? E-Devlet KYK izin başvurusu! - Eğitim Haberleri

Kyk Devamsızlık Kaç Gün

kyk devamsızlık kaç gün

KYK Yurt İzin Süreleri Ne Zaman? Kurallar Nasıl İşliyor?

KYK Yurt İzin Süreleri Ne Kadar? Kurum Yurtlarında barınan öğrencilere, yükseköğrenim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller ile hafta sonu (Cumartesi- Pazar ve diğer resmi tatiller hariç), bir öğretim yılında toplam 60 güne kadar izin verilebilmektedir.

Hafta boyunca derslere devam zorunluluğu olmayan öğrenciler, devam etmekte olmadığı günlere ait resmi yazı getirmeleri halinde almış oldukları izin 60 günlük izin süresine dahil edilmez.

Barındırılmakta Olan Öğrencilerin Hangi Sebeple Yurtla İlişiği Kesilir :

Yurda girmek için aranılan şartlardan herhangi birini sonradan kaybetmiş olanların,

Taksirli suçlar hariç, tecil edilmiş olsa dahi hakkında mahkumiyet kararı verilenlerin,

Yurt kurallarına uymayıp, süresiz uzaklaştırma cezası alanların,

Yurt ücretini zamanında ödemeyenlerin,

Devam etmekte olduğu öğretim kurumundan üç ay ve daha fazla uzaklaştırma cezası alanların yeniden öğrenime başladıkları tarihe kadar yurtla ilişkileri kesilir.

Yurtlarda Kullanım ve Sorumluluğunuza Verilen Malzemeler Nelerdir?

Kaydı yapılan öğrenciye kalacağı oda ve yatak numarası yurt idaresince verilmektedir.

Yatağınıza en yakın bir dolap da kullanımınıza tahsis edilmektedir.

Nevresim takımı, yastık, battaniye ve yorgan yurt malzeme deposundan verilmektedir.

Küçük İşletmeler :

Kurum yurtlarında bulunan lokanta- kantin, kafeterya, çamaşırhane, fotokopi, ayakkabı tamiri, terzi, bilardo, vb. işletmeler öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmet vermektedir.

KYK Ana Sayfa Girişi Yapmak için Tıklayınız

  • Facebook
  • Google

KYK yurtlarda izin alma hakları, saatleri, kuralları ve dilekçe örneği bilgiler ile yöntemler konusunda başta bilinmesi gereken izinler olarak yurtta kalan öğrencilere hafta sonu, bayram tatilleri gibi özel günler haricinde 75 gün de özel izin alabilme imkanı sunar. Özel izin alabilmek için yurt müdürlüğüne dilekçe yazarak ya da e-devlet üzerinden başvuru yapmak gerekir.

Üniversite dersleri haricinde gittiğiniz bir kurs, staj ya da nöbet var ise bu günler için de KYK yurtlardan özel izin alabilirsiniz. İzin aldığınız gün kadar özel izin günlerinizden düşer. E-devlet üzerinden başvuru yapmak için hesabınıza giriş yapmanız ve KYK sayfasına giriş yaparak izin oluştur ya da iptal et kısımlarından işlem yapabilirsiniz.

İzin alırken gideceğiniz yerin adres, telefon numarası ve ne zaman gidip ne zaman döneceğinizin tarihlerini yazmanız gerekir. Eğer dönüş yapacağınız tarihi geçirirseniz yoklama kaçağı sayılırsınız. 

kyk izin alma dilekçe e devlet

KYK İzin Alma Saatleri

KYK yurdunda kalıyorsanız yurda belirli bir giriş ve çıkış saatiniz bulunur. KYK yurtlarına giriş saati çıkış saati olarak belirlenmiştir. Bu saatler dışında güvenlikten giriş ya da çıkış yapamazsınız. Eğer izin almadan dışarıda kalırsanız yoklama kaçağı olursunuz ve yurdun belirlediği gün sayısı dolarsa yurttan atılabilirsiniz. KYK izin alma saatleri de giriş ve çıkış saatleri arasında yapılabilir.

Eğer e-devlet üzerinden KYK izin işlemlerinizi yapacaksanız belirli bir saati yoktur. İzin aldıktan sonra geri dönüş süreniz kısalırsa ya da uzarsa veya izni iptal etmek isterseniz yurt müdürlüğüne bildirmeniz gerekir.

KYK Yurt İzin Alma Kuralları

Yurt müdürlüğünden izin almak için öncelikle ya dilekçe yazmanız ya da e-devlete giriş yaparak izin bildirmeniz gerekir. İzne çıktığınız zaman geri dönüş zamanını kesinlikle kaçırmamalısınız. KYK yurt izin alma kuralları uyarınca gideceğiniz yerin adres, telefon numarasını ve gidiş geliş saatlerinizi belirttikten sonra onaylanmasını beklemeniz gerekir.

Onay işleminin belirli bir süresi yoktur ve onaylanmadan izni kullanmaya başlayamazsınız. KYK yurdunda her akşam belirli bir saatte toplu imza saati olur. İzinli olduğunuz günlerde imza alanınızda izinli yazar. Eğer geri dönüşü kaçırırsanız izinsiz olduğunuz halde yok sayılırsınız ve bu daha sonra problemlere yol açabilir bu sebeple dikkatli olmalısınız.

KYKİzin Alma Yöntemleri

KYK kaldığınız yurttan izin almak için 2 türlü yöntem vardır. E-devlet üzerinden başvuru yaparsınız ve bilgileri elektronik ortama girersiniz. Yurt müdürlüğü uygun görürse izniniz onaylanır. Eğer onay kısmında kırmızı renk görürseniz izniniz onaylanmamış demektir. KYK izin alma yöntemleri için bir diğeri de bizzat kendiniz yurt müdürlüğüne giderek elle yazdığınız dilekçeyi teslim etmektir.

Yurt müdürlükleri izin konularını oldukça sıkı takip eder ve tüm mazeretler incelenir. Bu sebeple geçerli bir sebebiniz yoksa yurttan izin almak zordur ve suistimal edilmemesi için kontrollü bir şekilde uygulanır.

Özellikle şehir dışında yaşayan aileleri olan insanlar için sorumluluk yurdun kendisindedir bu sebeple önlemler konusunda tavizsiz olurlar.

e-devlet Üzerinden KYK İzin Alma

  • funduszeue.info adresine girin
  • İzinler kısmından yeni talepte bulunun.
  • İzin tarihlerini belirtin
  • Adres seçimi yapın
  • GSM no girdikten sonra göndere basın.

Eski yıllarda KYK yurt izni yalnızca elden dilekçe verilerek alınabilirdi fakat e-devlet uygulaması çıktığından beri biraz daha kolaylaştı. E-devlet sayesinde günün herhangi bir saati kolayca izin oluşturabilirsiniz.

  • Online uygulama olduğu için izinler daha düzenli ve kayıt edilmiş olarak bulunur.
  • İzninizin onaylanıp onaylanmadığını yine e-devlet üzerinden takip edebilirsiniz.
  • TC kimlik numaranızla giriş yaparak izin almak istediğiniz günlerin tarihini, gideceğiniz yerin adres ve telefon numarasını bildirmeniz yeterlidir.
  • Geçerli bir mazeretiniz olduktan sonra izin almakta zorlanmazsınız.

Önemli olan dönüş günlerinize uyarak daha sonra yoklamada sorun yaşamamaktır. Çünkü bildirmeden yurda gitmediğiniz her gün sicilinize işler ve size yaptırım olarak geri dönebilir.

KYK Online İzin Alma

KYK yurt online izni alabilmek için funduszeue.info adresinden kolayca izin alabilir ve yurt aylıklarınızı ödeyebilirsiniz.

  • Genciz biz ile profil oluşturduğunuzda sizi yine e-devlet sayfanıza yönlendirir.
  • Ödemeler için daha kolay bir yöntem olan siteler pek çok genç tarafından aktif olarak kullanılır.
  • Önemli olan doğru bilgileri girmek ve gidiş dönüş saatlerine uyum sağlamaktır. 

Farklı bir adrese gidecekseniz de her adresi yeni adres ekle butonundan kaydetmeniz ve telefon numarası vermeniz gerekir. İzinlerinizin ne zaman onaylanacağı yurt müdürlüğüne bağlıdır ve birkaç gün de sürebilir. 

KYK İzin Almayı Unuttum! İzin Alınmazsa Ne Olur?

KYK yurtlarında izin almadan yurtta bulunmazsanız tutanak yiyebilirsiniz. Çünkü Devlet yurdunda kaldığınızda her akşam belirli bir saatte ana koridora inerek adınız ve soyadınızın bulunduğu bir deftere imza atmanız gerekir. Bu defterde her günün altında ayrı bir kutucuk bulunur.

Aryıca KYKizin alınmazsa ne olur gibi sorular için yurt duvarlarına asılan kuralları da okuyabilir ya da müdürlüğe danışabilirsiniz. Örnek olarak KYK yurdunda kalan öğrencilerin izin almayı unutup yaşamış oldukları konusunda sırayla bazı olucaklar şunlardır;

  1. Sözlü uyarı
  2. Yazılı uyarı
  3. Rapor tutulur
  4. Disiplin suçu ve savunma istenir
  5. KYK yurttan uzaklaştırma

İzin almadan ve müdürlüğe bildirmeden, bir mazeretiniz yokken yurtta olmanız gereken bir günde orada olmaz ve imza atamazsanız izinsiz yok sayılırsınız ve bunun bazı yaptırımları vardır. Örneğin müdürlüğün belirlediği gün sayısı kadar izinsiz yoklama kaçağı olursanız yurttan atılabilirsiniz. Bu sebeple izin almayı ciddiye almalı ve bilgileri izin alırken eksiksiz bir şekilde vermelisiniz.

KYK İzin Hakkı Kaç Gündür Bitince Ne Olur?

KYK yurdunda bir kişinin bayram, hafta sonu ve özel günler haricinde ekstradan izin alabileceği gün sayısı 75 gündür. Eğer bir kişi tüm sene boyunca 75 günü açarsa çok geçerli bir mazereti olmadığı sürece izin alamaz. Örneğin hasta ya da vefat durumlarında yeniden dilekçe verilebilir ama arkadaşımda kalmak istiyorum diyerek tekrar izin alamazsınız.

KYK izin hakkı kaç gündür bitince ne olur gibi konuları yurda gittiğiniz ilk günlerde öğrenmeniz sizin için faydalı olur. Kurallar herkes için geçerlidir ve kişiye göre esneme yapılmaz. Yurda giriş çıkış saatleri de herkes için aynıdır.

KYK Yurtlar için İzin Dilekçe Örneği

Kaldığınız yurdun müdürlüğüne giderek elden dilekçe verdiğinizde izin alma süreciniz başlamış olur. KYK yurtlar için izin dilekçe örneğinde; TC numaranız ve ad soyad bilginizle gideceğiniz yerin adresini, telefon numarasını ve gidişle dönüş tarihlerinizi yazarak izinli sayılmayı talep edersiniz.

Dilekçenizi verdikten sonra yurt müdürlüğü tarafından kabul edilirse izne çıkabilirsiniz. Üniversitede okuduğunuz süre boyunca eğer bir derse dair devam zorunluluğu yoksa bunu da dilekçeye yazarak müdürlüğe bildirirseniz o dersin olduğu günler gelmediğinizde bunu izin günlerinize eklemezler. Bu şekilde izin günleriniz korunmuş olur.

Yurt iznini iptal etmek isterseniz yine başvurursunuz ve dilekçeniz işleme konmaz. Günleri uzatmak isterseniz de başvuru yapmanız gerekir.

KYK Yurt İzinleri Aileye Haber Verilir mi?

Üniversite öğrencileri KYK yurtlarından izin aldıklarında 18 yaşından büyük bireyler olduğu için izin durumlarında ailelerine bilgilendirme gitmez. Eğer izin günleri için belirttikleri dönüş tarihinde dönmezlerse de hemen bildirilmez.

Ekstrem bir durum olursa eğer 1 hafta yurda gelmezseniz ve kimsenin nerede olduğunuzdan haberi olmazsa bu sefer ailenize haber verilebilir. Bireylerin izin günleri ve izin günlerinde nereye gidecekleri kendilerine saklı bir bilgidir ve ailelerle paylaşılamaz.

Milyonlarca genç her yıl devlet yurtlarında kalıyor ve işleyen kurallar sayesinde devlet yurtları en güvenilir kurumlardan biridir.

Devlet Yurtları Hakkında Bilgiler

yılında üniversiteye yerleşen veya halen üniversiteli olup da ara sınıf için KYK yurt başvurusu yapmak isteyen adayların kafasında &#;KYK yurt ücretleri, yemek, odaların durumu, yurdun temizliği, ısınma, sıcak su, internet, buzdolabı, güvenlik&#; gibi sorular bulunmakta. Bu yazımızda KYK Devlet Yurtları hakkında bilmeniz gereken her şeyi size anlatmaya çalışacağım.

Kredi ve Yurtlar Kurumunun, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlanmasıyla birlikte öğrencilere sunulan imkanların arttığını hatta devlet yurtlarının çağ atladığını söyleyebiliriz. Önceki yıllarda öğrencilerin şikayet ettiği internet, buzdolabı, odalarda kalan öğrenci sayılarının fazlalığı, temizlik ve ısınma gibi şikayetleri dikkate alan KYK Müdürlükleri yurtlarda revizyona gitti. Yapılan yenilikleri KYK Yurtları Hakkında Bilmeniz Gerekenler başlığı altında teker teker anlatacağım.

Değerli arkadaşlar KYK ülke geneli ve Kıbrıs&#;ta toplamda + üniversiteliye uygun fiyattan barınma imkanı sunmaktadır. KYK yurtları ücretleri, özel yurt ücretlerinin 1/5&#;i kadardır. Sizleri bu yaşa kadar büyüten ve her türlü olanağı sunmaya çalışan ailelerinizi bu noktada düşünmek zorundasınız. Zira özel yurt veya öğrenci evinde kalmanın maddi külfeti ağırdır. Büyük şehirlerde aylık özel yurt fiyatları ortalama TL civarıdır. Bunun yanında harçlığınızı da katarsak asgari ücreti aşan bir harcamanız olacaktır ki bu da ortalama gelirli bir ailenin bütçesini sarsacaktır. Bu sebeple en azından ilk yıl KYK yurdunda kalmanızı tavsiye etmekteyiz.

Devlet yurtları hakkında genel bilgiler;

1- KYK Yurt Başvuruları
Yurt başvuruları KYK’nın internet sitesinden (funduszeue.info ) yapılacaktır. KYK yurt başvuru sona erdi.

2- KYK yurtlarında oda ayrımı nasıl oluyor?
Geçmiş yıllarda KYK&#;da genel yurt ve yarı özel yurt şeklinde iki farklı yurt kavramı bulunmaktaydı. Yarı özelden kasıt daha modern, odalarda kalan kişi sayısının az olduğu yurtlardı ancak yeni düzenlemeyle birlikte artık bu ikililik ortadan kalktı. Asil olarak yurtta kalmaya hak kazanan öğrenciler oda seçimi yapamamaktadır.

3- KYK Yurt Ücretleri
Yurt ücretleri eğitim yılında aylık en az TL olacaktır. Ancak yeni yapılan ve görece diğer yurtlardan daha iyi imkanları bulunan bazı devlet yurtlarının ücretleri TL arası değişmektedir. Yurda kayıt esnasında öğrenciler 1 aylık depozito vermek zorundadır. Kayıt sildirme sonrasında odanızda bir zarar olmaması halinde verilen depozito geri alınmaktadır. KYK Yurt Ücretleri dosyasını açarak Türkiye genelindeki tüm yurtların ücretlerini liste halinde görebilirsiniz. Yurt ve depozito ücretlerine her yıl eylül ayında TL arası zam yapılmaktadır.

YouTube video

4- KYK yurtların yemekler hakkında bilgi
Devlet yurtlarında barınan öğrencilere günlük 8,00 TL kahvaltı, 17,00 TL akşam yemeği olmak üzere günlük 25,00 TL yemek yardımı yapılmaktadır. Daha önce her yemeği ayrı ayrı alabilirken KYK yılında fiks menüye geçti.

Yemek ücretini hesaba katarsak öğrencilere aylık yemek yardımı yapılmaktadır.

5- KYK yurt odaları kaç kişilik?
Öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biri de KYK yurtlarında odaların kaç kişi olduğudur. Ülke genelinde birçok yeni KYK yurdu inşa edildi. Yeni inşa edilen yurtlarda odalar çoğunlukla standart olarak 3 kişiliktir. Ancak genele baktığımız zaman yurt odaları kişilik olarak değişmektedir.

6- Devlet yurtlarında internet var mı?
İnternet öğrenciler için yemek ve barınma kadar önemli bir olgu. KYK yurtlarında hızlı olmasa da her katta internet bulunmaktadır. İnternet hızı anlık giriş ve modeme yakınlık gibi kriterlere göre değişiklik göstermekte. KYK yurtlarında kalan arkadaşların büyük çoğunluğu film izlerken donmaların olmasından şikayetçi. Toparlarsak KYK yurtlarında internet var ancak hızlı değil.

7- Yurt odaları hakkında genel bilgiler
Eski ve yeni yapılan yurtlar arasında keskin bir ayrım olduğu için net bir KYK yurt odası tanımı yapmak güç. Ancak şuan var olan yurtların büyük çoğunluğu yeni veya yeniden düzenlenmiş. Odalarda çalışma masası, kitaplık, odaların büyüklüğüne göre ranzalı veya bazalı yatak sistemi bulunmaktadır. Kimi yurtlarda tuvalet ve banyo oda içinde yer alırken kimi yurtlarda da katlarda ortak kullanımdadır.

KYK yurtlarında her odada mini buzdolabı bulunmaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Yurtlarda ısınma ve sıcak su sorunu bulunmaz. Yurt müdürlüklerinin öğrenci sağlığı hassasiyeti bulunduğu için ısınma ve temizlik gibi sorunlar KYK yurtlarında yoktur.

8- KYK yurt ücretine neler dahil?
KYK yurtlarında barınan öğrenciler aylık yurt ücreti haricinde ısınma, elektrik, su ve internet için ekstra ücret ödemezler. Yani yurt ücretine tüm faturalar dahildir.

9- Çamaşır yıkama sorunu var mı?
Her yurtta yeteri kadar çamaşır makinesi bulunmaktadır. Öğrenciler çamaşır yıkama ve kurutma odalarını kullanarak ücretsiz olarak çamaşırlarını yıkayabilir. Karışıklığa yol vermemek için yıkama ve kurutma yaparken eşyalarınızı takip etmenizi tavsiye ediyoruz. Çamaşır yıkarken deterjan ve yumuşatıcı öğrencilere aittir.

Yurtta temizlik hizmeti nasıl işliyor?
KYK yurtlarında ortak alanlar ve odalar temizlik personelince düzenli olarak temizlenmektedir. Oda temizliği yalnızca dolap, cam silmeyle sınırlıdır. Personeller öğrencilerin dağınıklığını toparlamamakta. Eşya temizliği, süpürme işlemleri öğrencilere aittir.

Yastık, yorgan ve çarşaflar yurt yetkililerince verilmektedir. Titiz olan arkadaşlar kendi yastık ve yorganlarını getirebilir. Aylık düzenli olarak çarşaf ve kılıf değişikliği yapılmaktadır.

KYK yurtlarında giriş-çıkış saatleri nelerdir?
Yurda giriş ve çıkış saatleri öğrenciler için sorun yaratan uygulamalardandır. Güvenilir ancak özgürlüğü kısıtlayıcı bu uygulamanın yorumu öğrencilere kalmış. KYK yurtlarına giriş saati ; çıkış saati Bu saatler dışında giriş-çıkış yapma durumunda uyarı alırsınız ve tekrarı halinde yurttan atılırsınız. Bu yüzden yurt yetkilisinden izin almanız gerekmektedir.

KYK yurtlarında güvenlik
KYK yurtlarında öğrencilerin güvenliği için her türlü önlem alınmaktadır. Tüm KYK yurtlarında yeteri kadar kadın-erkek güvenlik görevlisi vardır. Ayrıca yurtlarda güvenlik kamerası mevcuttur.

Evci izni alınabiliyor mu?
Yurtta barındığınız yıl boyunca 60 gün hafta içi kullanabileceğiniz evci izniniz bulunmaktadır. Bu izinleri alırken öncelikle ailenizin onayı gerekiyor ardından çıkış yapmadan önce izin defterini doldurmanız gerekmektedir.

Yurt değişikliği yapabilir miyim?
Özellikle üniversitelerin çok fazla olduğu büyük şehirlerde öğrencilerin üniversiteye uzak bir yurtta barınma sorunu doğabilmektedir. Örneğin üniversite kampüsü Anadolu yakasında bulunan bir öğrenciye Avrupa yakasından bir yurt çıkabilir. Bu sorunu yurt müdürüne danışarak çözebilirsiniz.

KYK yurtlarında kaç yıl kalabilirim?
* Öğrenciler KYK yurtlarında okudukları bölümün normal bitiş tarihine kadar barınabilir. Örneğin 4 yıllık bir programa kayıt olan öğrenci ilk yıl yurda kayıt olması halinde en fazla 4 yıl kalabilir.

* Okulu uzayan bir öğrenci en fazla okuduğu bölümünün normal bitiş yılı kadar yurtta barınabilir. Bölümünüz hazırlık dahil 5 yıllıksa 5 yıl kalabilirsiniz. KYK bu konuda bir esneklik getirdi. Okulunu uzatan öğrenciler talebi halinde en fazla 1 yıl daha KYK yurtlarında kalabilir.

* Ara sınıfta KYK yurtlarında kalmaya hak kazanan öğrenciler için de benzer durum söz konusu. Örneğin 2.sınıfta yurtta kalmaya hak kazanan 4 senelik bölüm okuyan bir öğrenci yurtta en fazla 3 yıl barınabilir.

* Hazırlık sınıfları da normal eğitim sürecine dahildir. Yani hazırlık okuyan bir öğrenci ilk senesinde yurtta kalmaya hak kazanırsa yurtta en fazla 5 sene kalabilir.

KYK yurt kuralları nelerdir?
* Yurt odalarında su ısıtıcısı gibi yangın çıkarabilecek eşyaların kullanımı yasaktır.
* Yurt odalarında alkol ve sigara vb. içeceklerin içilmesi yasaktır.
* Yurda giriş-çıkış saatleri ve oda temizliğinize dikkat etmelisiniz. Bunun dışında kavga, silah taşıma gibi klasik kuralları yazmamıza gerek yok.

Ek sorunuz varsa yorum bırakabilirsiniz. Size en kısa zamanda detaylı yanıt vermeyece çalışacağız. 

İçindekiler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası