sözleşmeli memur yeşil pasaport alabilir mi / Sıkça Sorulan Sorular | Personel Dairesi Başkanlığı

Sözleşmeli Memur Yeşil Pasaport Alabilir Mi

sözleşmeli memur yeşil pasaport alabilir mi

Kurumumuzda ilk işe başlamanız yapıldığında veya unvan değişikliğiniz olduğunda daire başkanlığımız tarafından Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına otomatik olarak talep iletilmektedir. Bunun haricindekilerde kayıp, çalıntı, soyadı değişikliği vb. gibi değişikliklerde yeni kimlik talep edeceğiniz zaman durumunuzu anlatan bir dilekçeyle beraber (eğer kimlik bilgilerinde herhangi bir değişiklik varsa yeni Nüfus Cüzdanı Fotokopisi de eklenerek ) Daire Başkanlığımıza başvurabilirsiniz. Talebiniz Bilgi İşlem Daire Başkanlığına iletilecektir. İlgili kişiler kart basımı tamamlandığında teslim almanız için size bilgi maili atacaklardır.

Sitemizde bulunan durumunuza uygun ( Kadro Dereceniz 1, 2 ve 3 ise Hususi Pasaport Formu, 4 ve daha üstü ise Hizmet Pasaportu Formu )pasaport formunu doldurarak (bilgiler bilgisayar ortamında doldurulmalı ve arkalı önlü tek sayfa şeklinde çıktı alınmalı) bir dilekçeyle beraber daire başkanlığımıza başvurmanız gerekmektedir. Hizmet Pasaportu Formu doldurulacaksa dilekçe ekinde mutlaka görevlendirme oluru da olmalıdır.

Bir üst öğrenimini tamamladıysanız (ortaokul, lise, önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora) ve ortaöğretiminde bir yıl fazla eğitim (hazırlık sınıfı) aldıysanız mezuniyet belgenizin aslı gibidir nüshasını bir dilekçe ile görev yaptığınız birime vermeniz gerekmektedir. Biriminiz bir üst yazı ile dilekçenizi Daire Başkanlığımıza iletmesi durumunda intibak işlemleriniz yapılacaktır. (Mezuniyet belgenizi henüz almadıysanız E-Devletten alacağınız karekodlu belge ile de işlem yapılabilir ancak mezuniyet belgesi alındığında mutlaka özlük dosyanızda bulunması için tarafımıza ulaştırılması gerekmektedir.) (Yükseköğretimdeki hazırlık sınıfı eğitimleri değerlendirilmemektedir. Çünkü sayılı Devlet Memurları Kanunun 36 ncı maddesinin A fıkrasının 6 ncı bendinin b alt bendinde Yükseköğretimde okunan hazırlık sınıfı eğitimi ile ilgili hüküm bulunmamaktadır. )

Askere sevk çağrı pusulasını aldığınızda bir dilekçe ile görev yaptığınız birime başvurmalısınız. Biriminiz dilekçenizi bir üst yazı ile birlikte Daire Başkanlığımıza gönderdiğinde Askerlik Olurunuz alınacaktır.

Terhis belgesi ile birlikte göreve başlama isteğinizi bildiren dilekçe ile görev yaptığınız birime giderek başvurmanız gerekmektedir. Biriminiz işe başladığınız günün tarihini içeren üst yazıyı terhis belgeniz ile birlikte Daire Başkanlığımıza göndermesi gerekmektedir. (En erken terhis tarihinden sonraki ilk iş günü işe başlayabilirsiniz. Terhis tarihinden itibaren 30 gün içinde başlamanız gerekmektedir.)

Durumunuzu belirten bir dilekçe yazarak ekine sitemizde bulunan Sağlık Yardımı Talep ve Taahhüt Formu ile Aile Yardımı Bildirimi Formunu doldurup çocuğunuzun doğum raporu ve nüfus cüzdanının fotokopisini de ekleyerek görev yaptığınız birime başvurmanız gerekmektedir. Biriminiz bir üst yazı ile dilekçenizi Daire Başkanlığımıza iletecektir.

Evlilik cüzdanınızın ilk üç sayfası ile sizin ve eşinizin nüfus cüzdanı fotokopisini eklediğiniz dilekçenize Aile Yardımı ve Aile Bildirimi Formunu ve eşiniz çalışmıyor ise de Sağlık Yardımı Talep ve Taahhüt Formunu doldurup ekleyerek görev yaptığınız birime başvurmanız gerekmektedir. Biriminiz bir üst yazı ile dilekçenizi Daire Başkanlığımıza iletecektir.

Durumunuzu anlatan bir dilekçe yazıp sitemizde bulunan Aile Yardım Bildirim Formu ve Sağlık Yardımı Talep ve Taahhüt Formunu doldurup görev yaptığınız birime başvurmanız gerekmektedir. Biriminiz bir üst yazı ile dilekçenizi Daire Başkanlığımıza iletecektir.

yıl arası 20 gün
10 yıl üzeri 30 gün
(en fazla geçen yılın izni devreder)
( sk. madde e fıkrası)

yıl arası 20 gün
yıl 30 gün
(İzin devretmez.)
(Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar funduszeue.info 1. fıkrası)

yıl arası 16 gün
5 yıldan fazla - 15 yıldan az 22 gün
15 yıl + …. 28 gün
(İzinler yıl içinde kullandırılır.)
(Toplu İş Sözleşmesi Hükümleri)

yıl 14 gün
5 yıldan fazla - 15 yıldan az 20 gün
15 yıl + …. 26 gün
(İzinler yıl içinde kullandırılır.)
( sayılı İş Kanunu Madde 53)

10 gündür. Yıllık izni hakkı bulunmayan durumlarda kullanılır.
( sk. madde c fıkrası)

Bir sözleşme dönemi içerisinde 10 Gündür. Yıllık izni hakkı bulunmayan durumlarda verilebilir.
(Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar funduszeue.info 8.fıkra)

Kendisinin veya çocuğunun evlenmesi halinde 7 gündür.
Nikah tarihi veya düğün tarihinden itibaren kullanılabilir. Daha sonraya ertelenemez.
( sk. madde b fıkrası)

Kendisinin veya çocuğunun evlenmesi halinde 7 gün dür.
Nikah tarihi veya düğün tarihinden itibaren kullanılabilir. Daha sonraya ertelenemez.
(Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar funduszeue.info 5.fıkra)

Evlenmesi halinde 5 gün dür. Nikah tarihi veya düğün tarihinden itibaren kullanıfunduszeue.info sonraya ertelenemez.
(Toplu İş Sözleşmesi Hükümleri)

Evlenmesi hakinde 3 gün dür. Nikah tarihi veya düğün tarihinden itibaren kullanılabilir. Daha sonraya ertelenemez.
( sayılı İş Kanunu Ek Madde 2)

Eş, Çocuk, Kardeş, Kayınvalide, Kayınpeder ve Eşinin kardeşinin ölümü halinde izin 7 gündür.
( sk. madde b fıkrası)

Eş, Çocuk, Kardeş Kayınvalide Kayınpeder ve Eşinin kardeşinin ölümü halinde izin 7 gündür.
(Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar funduszeue.info 5.fıkra)

Eş ve çocuk 6 gün- Ana, baba, kardeş 5 gün - Kayınpeder ve Kayınvalide 2 gün
(Toplu İş Sözleşmesi Hükümleri)

Ana, baba, eş, kardeş 3 gün
( sayılı İş Kanunu Ek Madde 2)

Doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği halinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğum öncesi analık izninin başlaması gereken tarihten önce gerçekleşen doğumlarda ise doğum tarihi ile analık izninin başlaması gereken tarih arasındaki süre doğum sonrası analık iznine ilave edilir.

Memurlar tek hekim raporu ile bir defada on gün izin alabilir. Kontrol muayenesi öngörülmüş ise kontrol muayenesi sonrasında tek hekim on gün daha rapor verebilir. Kontrol muayenesi sonrasında da hastalığın devam etmesi durumunda rapor sağlık kurulundan alınır. Zorunlu hallerde (nakil imkanı olmaması gibi) tek hekim tarafından rapor verilse dahi bu raporun sağlık kuruluna onaylatılması gerekir.
Bir takvim yılı içerisinde tek hekim tarafından verilecek raporların toplam süresi 40 günü geçemez. Kısaca ifade etmek gerekirse memurlar tek hekimden kesintisiz olarak (10+10 gün olmak üzere) 20 gün, takvim yılı içerisinde farklı zamanlarda ise en fazla 40 gün rapor alabilirler. Söz konusu sürelerin üzerindeki izinler sağlık kurulu tarafından düzenlenmeli ya da onaylanmalıdır.

Kanser, verem ve akıl hastalığı gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalık hallerinde 18 aya kadar, diğer hastalıklarda ise 12 aya kadar memurun aylık ve özlük hakları korunarak verilecek raporda gösterilen lüzum üzerine izin verilir. İzin süresinin sonunda hastalığının devam ettiği sağlık kurulu raporu ile tespit edilen memurların izni aynı sürelerde uzatılır. 18 aya tabi olan hastalıklarda azami süre 36 ay, diğer hastalıklarda azami süre 24 aydır. Bu sürelerin sonunda da memur iyileşmezse emeklilik hükümleri uygulanır. Azami sürelerin hesabında aynı hastalığa bağlı olarak aralıklarla kullanılan hastalık izinleri de (iki izin arasında geçen sürenin bir yıldan az olması kaydıyla) dikkate alınır. Bu kapsamda izinli olan memurların yeniden göreve başlayabilmeleri için iyileştiklerine dair rapor almaları gerekmektedir.

Maaş bordronuza e devlet üzerinden veya SABİS funduszeue.info linkten açılan pencereden Personel Bilgi Sistemi tıklanıp maaş zarfı kısmından ulaşabiliriz.

İlişik kesilmesi durumu eğer başka bir birime NAKİL olursa maaş iadesi olmaz ama İSTİFA olursa maaş iadesi gerekmektedir.

Emekli olma durumunda emekliliği hak ettiği ay için maaş alır ve emekli olur.

Sözleşmeli personelin yeşil pasaport hakkı var mı?

1- T.C. İçişleri Bakanlığında Sözleşmeli Bilişim Uzmanı olarak 3 yıldır görev yapıyorum. Bizim yeşil pasaport hakkımız var mıdır?

2- sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında çalışan sözleşmeli bilişim personeline aile yardımı ödenir mi?

Sözleşmeli bilişim personeli istihdamı sayılı KHK'nin ek 6. maddesi ile başlamıştır. Madde hükmünde sözleşmeli bilişim personelinin büyük ölçekli bilgi işlem merkezlerinde tam zamanlı, kısmi zamanlı ve proje bazlı olarak istihdam edilmesi öngörülmüş, bu personeli istihdam edebilecek kurumlar genel olarak belirlenmiş, büyük ölçekli bilgi işlem merkezinin özellikleri tanımlanmış, sözleşmeli bilişim personelinde aranacak nitelikler, bu personele ödenecek ücretlerin üst sınırı, istihdam edilecek azami personel sayısı belirlenmiş, istihdama dair diğer hususlar ile sözleşme usul ve esaslarını belirleme konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığına yetki verilmiştir.

Bu kapsamda Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Merkezlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik yürürlüğe konulmuştur. Yönetmeliğin maddesinde sözleşmeli bilişim personelinin sosyal güvenlik bakımından sayılı Kanunun 4. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında (4/a) sigortalı sayılacağı hükme bağlanmıştır.

sayılı KHK'nin ek 8. maddesinde ise, "Ayın veya haftanın bazı günleri ya da günün belirli saatleri gibi kısmi zamanlı çalışan sözleşmeli personel hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatları ile döner sermaye işletmelerinde sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilenlerden aile yardımı ödeneğinden veya başka bir ad altında da olsa aynı amaçla yapılan herhangi bir ödemeden yararlanamayanlar ile sayılı Kanuna tabi personele, Devlet memurlarına verilen aile yardımı ödeneği, herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın aynı usul ve esaslar çerçevesinde ödenir." denilmektedir.

Aile yardımı ödeneği sayılı Kanunun maddesinde düzenlenmiş olup bu yardım, memurun her ne şekilde olursa olsun menfaat karşılığı çalışmayan veya herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan aylık almayan eşi ile çocukları dikkate alınarak ödenmektedir. Bu hükümler çerçevesinde kısmi zamanlı olarak çalışanlar dışındaki sözleşmeli bilişim personeline aile yardımı ödenmesi zorunludur.

Diğer taraftan, sayılı Pasaport Kanunu'nun 14/A maddesinde yeşil pasaport olarak bilinen hususi damgalı pasaport hakkından kimlerin yararlanabileceği belirtilmiştir. Madde hükmüne göre kamuda görev yapanlar bakımından; birinci, ikinci ve uc,uncu derece kadrolarda bulunan veya bu kadrolar kars,ılık gosterilmek veya T.C. Emekli Sandıg^ı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle sozles,meli olarak c,alıs,tırılan Devlet memurları ve dig^er kamu gorevlileri ile birinci derece kadro ile emeklilig^e hak kazanmıs, olan belediye bas,kanları ile bunlardan emeklilik veya çekilme sebebiyle görevden ayrılmış olanlara,

- İl ve ilc,e belediye bas,kanlarına, gorevleri suresince,

- En az 15 yıl kıdemi bulunan avukatlara,

- Bunların eşleri ile çocuklarına,

hususi damgalı pasaport verilmektedir.

Buna göre kamuda görev yapan personel bakımından temel kural; personelin Emekli Sandığı iştirakçisi veya sayılı Kanunun 4. maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olması, kadrolu personelin birinci, ikinci veya üçüncü dereceli kadrolarda bulunması, sözleşmeli statüdeki personelin ise kesenek veya primlerinin bu derecelerden kesilmesidir. Sözleşmeli statüdeki personelden örneğin KOSGEB ve KİT'lerde görev yapanlar bu hakka sahipken sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki sözleşmeli personel (örneğin 4/B'liler) bu haktan yoksundur. Bu kapsamda sosyal güvenlikleri bakımından sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki sözleşmeli bilişim personelinin hususi damgalı pasaport hakkı bulunmamaktadır.

Sonuç olarak sözleşmeli bilişim personelinden gerekli koşulları taşıyanlara aile yardımı ödenmesi gerektiğini, ancak bu personelin sosyal güvenlik bakımından 4/a'lı olması sebebiyle yeşil pasaport alamayacağını değerlendirmekteyiz.

Bu Habere Tepkiniz

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Budak Toplu Sözleşme Taleplerini Aktardı

Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda Genel Yetkili Sendika olan Birlik Haber-Sen Toplu Sözleşme hazırlıklarını uzun süredir sürdürmekteydi. Bugün itibari ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına iletilen taleplerle birlikte eş zamanlı basın açıklamaları yapıldı. Memur-Sen Konfederasyonu yakın zamanda başlayacak olan ve yıllarını kapsayan Toplu Sözleşme sürecindeki taleplerini ve beklentilerini aktardı.

Taleplerin bakanlığa iletilmesinin ardından Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak ve Yönetim Kurulu Üyeleri gerçekleştirdikleri Facebook Canlı yayınıyla beraber Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Koluna ilişkin taleplerini tek tek açıkladılar.

2 Ağustos itibariyle başlayacak olan Toplu görüşme sürecinde Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak'ın sunduğu toplu sözleşme talepleri şu şekilde;

 

Posta ve Telgraf Teşkilatına

İlişkin Mali ve Sosyal Haklar

 

PTT’ye personel alımı yapılması

Madde 1- ( 1 ) PTT’ye uzun süredir personel alınmaması, emekli olan personel sayısındaki artış, pandemi nedeniyle e-ticaret gönderilerinin artması, sosyal yardım ödemelerinin PTT üzerinden yapılması sonrası artan iş yoğunluğunun giderilebilmesi ve kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve aksamadan sürdürülebilmesi için ilave personel alınır.

PTT’de statü farklılıklarının kaldırılması

Madde 2 – (1) PTT bünyesindeki İdari Hizmet Sözleşmeli personel ve kurumun asli işlerinde hizmet alım yoluyla çalışan personel kadroya geçirilir.

PTT’de görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının açılması

Madde 3 – (1) PTT’de en az 3 yılda bir Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavları yapılır.

PTT personeli gelir vergisi oranı

Madde 4- (1) Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personelin ücretlerine uygulanan gelir vergisinin %15’ ten fazla kısmı kurum tarafından karşılanır.

PTT’ de görev yapan personele bayram ikramiyesi

Madde 5- (1) Posta ve Telgraf Genel Müdürlüğünde görev yapan tüm personele dini bayramlardan önce devlet memurları taban aylık katsayısının gösterge rakamı ile çarpımı tutarında Bayram ikramiyesi ödenir.

PTT’ de skala düzenlemesi yapılması

Madde 6- (1) PTT A.Ş. bünyesindeki kadro ve pozisyonlarda Sayılı KHK kapsamında görev yapan personelin ücret skalasında Temel Ücret Gruplarında belirtilen tavan ücreti geçmemek kaydıyla %5 oranında skala artışı yapılır.

PTT’ de görev yapan İdari Hizmet Sözleşmesine tabi dağıtıcı-postacı, gişe ve büro görevlisi ile teknikerlerin aylık ücretleri

Madde 7- (1) PTT A.Ş.’de sayılı kanuna göre İdari Hizmet Sözleşmesi ile görev yapan Dağıtıcı, Postacı ve Gişe ve Büro görevlilerinin temel ücretleri emsali olan sayılı KHK kapsamında görev yapan personelin almış olduğu ücretten az olamaz.

(2) PTT A.Ş.’de sayılı kanuna göre İdari Hizmet Sözleşmesi ile görev yapan Dağıtıcı, Postacı ve Gişe ve Büro Görevlilerinin temel ücretlerine ilave TL artış yapılır.

(3) PTT A.Ş.’de sayılı kanuna göre İdari Hizmet Sözleşmesi ile görev yapan Teknikerlerin temel ücretlerine ilave TL artış yapılır.

PTT’de görev yapan personele giyim yardımı verilir

Madde 8- (1) T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde görev yapan gişe personeline, yılda iki defa giyim yardımı verilir. Giyim yardımının şekli, tutarı ve kimlere verileceği kurum ve yetkili sendika ile birlikte belirlenecek usul ve esaslara göre verilir.

PTT’de görev yapan dağıtıcılara memurluğa geçiş hakkının verilmesi

Madde 9- (1) Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi’nde sayılı KHK kapsamında en az 5 yıl görev yapmış ve 4 yıllık üniversite mezunu olan dağıtıcılar talepte bulunmaları halinde görevde yükselme sınavı yapılmaksızın sayılı KHK kapsamında memur unvanına atanır.

(2) Bu personelden İdari Hizmet Sözleşmeli olup aynı şartları taşıyanlar kendi statülerinde gişe büro görevlisi olarak atanır.

PTT’de sayılı KHK’ ya göre görev yapan personele yemek tazminatı

Madde (1) PTT’ de sayılı KHK’ ya göre görev yapan PTT A.Ş. personelinden ilgili mevzuatında öngörülen yemek yardımından yararlanamayanlara, aylık olarak fiilen çalıştıkları günlerle orantılı ( ) gösterge rakamının aylık katsayısıyla çarpımı ile bulunacak tutarda yemek tazminatı ödenir. Bu ödeme tayın bedelinden faydalanan personele yapılmaz.

PTT’de görev yapan İdari Hizmet Sözleşmeli personelin fazla çalışma saatleri

Madde (1) Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü bünyesinde İdari Hizmet Sözleşmeli personelin normal çalışma süresi dışında fiilen yaptığı çalışmalar fazla çalışma olarak değerlendirilir ve ayda 50 saate kadar fazla çalışma yaptırılabilir.

(2) İdari Hizmet Sözleşmeli personele yaptırılan fazla çalışmanın her saati için, PTT A.Ş. yönetim kurulunun almış olduğu kararda uygulandığı şekliyle; hafta sonu, resmi tatillerde personele ödenen temel ücretin saat başına düşen miktarının 2 (iki) katı kadar; diğer günlerde 1,5 (bir buçuk) katı kadar fazla çalışma ücreti ödenir. Saat başına düşen miktar temel ücretin ’a (iki yüz kırka) bölünmesi suretiyle bulunur. Nöbetli çalışmalarda ise fazla çalışma ücreti hafta sonu ve resmi tatil ücreti üzerinden ödenir.

(3) Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi bünyesinde İdari Hizmet Sözleşmeli olarak görev yapanlara, 17/3/ tarih ve sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller hakkında kanunun1. ve 2. maddelerinde belirtilen günler ile cumartesi ve pazar günleri ve Cumhurbaşkanlığınca tüm kamu personelinin idari izinli sayıldığı günlerde fiilen çalıştıkları her gün için fazla çalışma saat ücretinin 8 saate tekabül eden tutarı kadar fazla çalışma ücreti ödenir.

(4) İdari Hizmet Sözleşmeli olarak görev yapanlara mücbir sebep, teknik arıza, iş artışı, salgın hastalık vb. durumlarda 50 saat sınırına bağlı kalmaksızın fazla çalışma yaptırılabilir.

(5) İdari Hizmet Sözleşmesine tabi nöbetli çalışan personelin aylık saati aşan çalışma süreleri fazla çalışmadır. Aylık saatin hesaplanmasında ay içerisinde kullanılan yıllık izin rapor sendika izni gibi durumlar çalışılmış gibi hesaplanarak saatten düşülür.

PTT A.Ş.’de sayılı KHK kapsamında çalışan personelin resmi ve dini bayram günlerinde fazla çalışma ücreti

Madde (1) T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim şirketi bünyesinde sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görev yapanlara, 17/3/ tarih ve sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller hakkında kanunun 1. ve 2. maddelerinde belirtilen Bayram ve Cumhurbaşkanlığınca tüm kamu personelinin idari izinli sayıldığı günlerde fiilen çalıştıkları her gün için, yılı merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen fazla çalışma saat ücretinin 5 katının 8’ saate tekabül eden tutarı kadar fazla çalışma ücreti ödenir

(2) Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi bünyesinde sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görev yapanlara, normal çalışma saatleri dışında fiilen çalışanlara o yıl merkezî yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 5 katı fazla çalışma ücreti ödenir.

(3) Posta ve Telgraf Teşkilatı bünyesinde sayılı KHK’ ya tabi nöbetli çalışan personelin aylık saati aşan çalışma süreleri fazla çalışma olarak kabul edilmektedir. saatin İdari Hizmet Sözleşmeli personel için uygulanan aylık saati aşan çalışma süresi ibaresi sayılı KHK’ya tabi personel için de uygulanır.

PTT’ de mobil çalışan personele tayın bedeli verilmesi

Madde (1) T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi pozisyonlarında bulunan dağıtıcı/postacı, başdağıtıcı/başpostacı ile mobil tahsilat araçları ve mobil şubelerde de mobil hizmet veren personele sayılı Kanuna göre tayın bedeli verilir.

PTT’ de ek ödeme oranları

Madde 14– (1) sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli ek ödeme oranlarının düzenlendiği (I) sayılı cetvelin “Ç” bendindeki bazı pozisyonlarda bulunanlardan; anılan cetvelin 2. maddesinde bulunan “şef” kadrosunun ek ödeme oranı 10 puan, 4. Maddesinde bulunan “tekniker” kadrosunun ek ödeme oranı 20 puan, 5. maddesinde bulunan “teknisyen” kadrosunun ek ödeme oranı 20 puan ve 6. maddede değerlendirilen “memur, dağıtıcı ve başdağıtıcıların” ek ödeme oranları 20 puan artırımlı olarak uygulanır.

PTT’ de görev yapan postacı-dağıtıcı ve başpostacı-başdağıtıcıların fiili hizmet zammı

Madde (1) PTT’ de görev yapan postacı/dağıtıcı ve başpostacı/başdağıtıcılar her yıla 90 gün olarak fiili hizmet zammından faydalanır.

PTT’ de görev yapan dağıtıcı ve başdağıtıcıların emekli ikramiyesi

Madde 16- (1) “ sayılı Kanunun maddesi ilgili fıkrası gereği 55 yaşında emekli olmak zorunda bırakılan Dağıtıcı ve Başdağıtıcıların emekli ikramiyesi % 50 artırımlı olarak ödenir.

PTT’ de parça başı ve işlem adedi bazlı performans ücreti

Madde (1) Bireysel performans ölçüm sisteminin kaldırılarak personelin tamamını kapsayacak şekilde ( İHS ve ) yaptıkları iş, görev yaptıkları il ve çalıştıkları iş yerinin şartları da göz önüne alınarak tüm personele Parça Başı ve İşlem Adedine göre iş artışı ödemesinin yapılacağı sistem getirilir. Yapılacak iş artışı ödemesinin kimlere ve hangi şartlarda ödeneceğini belirlemek için kurum ve yetkili sendika birlikte usul ve esasları belirler.

PTT’de görev yapan Başdağıtıcı-başpostacı ve dağıtıcı-postacılara toplu taşıma kartı verilmesi

Madde (1)  T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi pozisyonlarında bulunup, başdağıtıcı/başpostacı ve dağıtıcı/postacı olarak görev yapanlara, görev yaptığı ilde ikametgahından işe gidiş-dönüş ile memuriyet mahalli içerisinde görevini yerine getirmesi için servis hizmeti sağlanır. Servis hizmeti sağlanamayan yerlerde toplu taşıma araçlarından yararlanmaları için anılan Genel Müdürlük tarafından damga vergisi hariç vergi kesintisi yapılmadan toplu taşıma ücreti verilir.

Araç kullananlara ilave ücret

Madde (1) T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi pozisyonlarında bulunan başdağıtıcı/başpostacı ve postacı/dağıtıcılardan tebligat, kayıtlı posta, telgraf, koli-kargo, ödemeli kargo ve konutta teslim gibi hizmetleri araç kullanarak yerine getirenler ile kurumca araç kullanma yetkisi verilenlerden fiilen araç kullananlara aylık ilave TL ücret ödenir.

Gişe memurlarına ilave ücret

Madde (1) T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi pozisyonlarında bulunanlardan gişelerde görev yapanlar, gişelere para giriş ve çıkışında görev yapanlar ve bunlara destek veren personele aylık ilave TL ücret ödenir.

(2) Bunlardan PTT Merkez Müdürlüklerine bağlı şubelerin gişelerinde (mobil şubeler dahil) fiilen görev yapan ve gişelere para giriş çıkışı işlemleri ile paranın transferini gerçekleştiren personele bu miktar % 75 artırımlı olarak ödenir.

PTT’ de çalışan başpostacı-başdağıtıcı ve postacı-dağıtıcıların çalışma yaş sınırının yükseltilmesi

Madde (1) sayılı Kanunun 40 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinin (IV) numaralı alt bendinde yer alan “55” ibaresi “60” olarak uygulanır.

Motosiklet kullananlara ilave ücret

Madde (1) T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde A sınıfı (A1 ve A2) sürücü belgesi gerektiren araçları kullananlara, 4 üncü madde uyarınca ödenen ilave ücret %75 artırımlı ödenir.

Başdağıtıcıların temel ücretleri

Madde (1) T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilen başdağıtıcıların temel ücretleri TL artırımlı uygulanır.

PTT servis hizmeti

Madde (1) Posta ve Telgraf Teşkilatı A. Ş. de görev yapan personellere işe gidiş-dönüş ile memuriyet mahalli içerisinde görevini yerine getirmesi için servis hizmeti sağlanır, servis hizmeti sağlanamayan yerlerde toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmaları için anılan Genel Müdürlük tarafından toplu taşıma ücreti net olarak verilir. PTT servis hizmeti ile ilgili usul ve esasları kurum ile yetkili sendika birlikte belirler.

PTT’de sosyal denge tazminatı

Madde 25- (1) Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü kadrolarında istihdam edilen personele, sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun 32’nci maddesi kapsamında sosyal denge tazminatı ödenir. Sosyal denge tazminatının miktarı, sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununa göre yapılan toplu sözleşmede belirlenen tavan tutarı geçmemek üzere PTT ile ilgili kamu kurum ve kuruluşunda en çok üyeye sahip kamu görevlileri sendikası arasında anılan Kanunda öngörülen hükümler çerçevesinde yapılacak sözleşmeyle belirlenir. Sosyal denge tazminatından yetkili sendikaya üye olanlar faydalanır.

PTT’de görev yapan İdari Hizmet Sözleşmeli Personele yeşil pasaport

Madde (1) PTT’de görev yapan İdari Hizmet Sözleşmeli personele Pasaport Kanununun Hususi Damgalı pasaport alabilecek devlet memurları ile aynı emsal yıl ve görev şartlarını taşıması halinde hususi damgalı yeşil pasaport verilir.

PTT’de görev yapan İdari Hizmet Sözleşmeli personelin çocuk yardımı

Madde (1) PTT’ de İdari Hizmet Sözleşmeli olarak çalışan personele Brüt Asgari Ücretin yaş için %2’si, 7 yaş ve üstü her çocuğu için %1 oranında çocuk yardımı ödenir. Çocuk yardımı hakkında Toplu Sözleşme ve ilgili mevzuat hükümleri geçerlidir.

PTT’de görev yapan İdari Hizmet Sözleşmeli personelin performans ücreti

Madde (1) Temel ücretin % 30’ u oranında ödenen İdari Hizmet sözleşmeli personelin performans ücreti temel ücretin %50’ si oranında ödenir.

PTT’de ’ lu personele il bazlı başarı ilave ödemesi

Madde (1) İdari Hizmet Sözleşmeli personele ödenmekte olan başarı bazlı ilave ödemenin Posta Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğünde ünitenin faaliyet içi gelirleri dikkate alınarak gelirleri bakımından Türkiye sıralamasında ilk on il arasına giren illerde görev yapan sayılı KHK kapsamında görev yapan diğer personele de aynı kapsam ve oranda ilave ücret ödenir.

PTT Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan İdari Hizmet Sözleşmeli personelin yetkinlik puanı

Madde (1) İdari hizmet Sözleşmeli personele her yıl düzenli olarak uygulanan yetkinlik temelli yapılan değerlendirme sonucunda sayılı KHK kapsamında görev yapan personele uygulanan başarı puanı sistemi bu personele de uygulanır, bu doğrultuda;

Başarısı A düzeyinde olanlara temel ücretlerinin % 8’i,başarısı B düzeyinde olanlara temel ücretlerinin % 4’ü, başarısı C düzeyinde olanlara temel ücretlerinin % 2’si oranında hesaplanacak miktarda başarı ücreti ödenir.

PTT’de görev yapan İdari Hizmet Sözleşmeli mühendis, mimar ve teknikerlere arazi tazminatı verilir

Madde (1) Toplu Sözleşme kapsamında sayılı KHK’ ya göre çalışan mühendis, mimar, tekniker ve teknisyenlere ödenen arazi tazminatının, İHS’ li mühendis, mimar ve teknikerlere de ödenir.

PTT’de görev yapan personellere okul yardımı verilmesi

Madde (1) T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde görev yapan personellerden okula giden çocukları olanlara ( anaokulu ve kreş dahil ) verilmek üzere her eğitim dönemi öncesi öğretmenlere verilen Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği yardımı tutarında Okul Yardımı verilir.

PTT’de Büyükşehir tazminatı verilmesi

Madde (1) Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi’nde Büyükşehirlerde görev yapan tüm personele aylık ilave ,TL ödenir.

PTT’de sayılı KHK kapsamında görev yapan personellere vekâlet ücreti verilmesi

Madde (1) Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi’nde müdür ve üstü unvana vekâlet eden personele; vekâlet süresince vekâlet ettiği unvanın, aylık, ücret, ek ödeme, zam ve tazminatları gibi tüm mali hakları ödenir, sosyal haklarından yararlandırılır.

PTT’de görev yapan teknisyenlerden, teknikerlik diploması olanlara teknikerlere ödenen ücretlerin ödenmesi

Madde 35- (1) Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi’nde “teknisyen” unvanı ile görev yapmakta olanlar, “Tekniker” unvanına atanmak için aranan şartları taşımaları halinde sözleşme ücretleri, hizmet yılları dikkate alınarak tekniker unvanındaki üst öğrenimliler için öngörülen sözleşme ücreti esas alınarak ödenir.

PTT’de İdari Hizmet Sözleşmeli personelin mali sorumluluk ve eğitim tazminatı

Madde (1) PTT’de görev yapan İdari Hizmet Sözleşmeli personelden mali sorumluluk gerektiren görevleri yapan çalışanlar ile yüksek lisans eğitimi almış olanlara aylık TL mali sorumluluk ve eğitim tazminatı ödenir.

PTT personeli kreş yardımı

Madde (1) Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ve kreşten faydalanamayan personele aylık TL kreş yardımı verilir.

PTT personeli gece çalışma tazminatı

Madde (1) Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğünde akşam saat ile sabah saat saatleri arasında fiilen çalışan personele, bu şekilde çalıştıkları her gün için 35 TL ek ücret ödenir. Bu maddeye göre her ay en fazla 7 gün için ödeme yapılabilir.

PTT Koruyucu gıda yardımı

Madde (1) Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğünde, zehirleyici, boğucu, tozlu, gürültülü, nemli, elektromanyetik radyasyonlu ve insan sağlığını tehdit eden ortamlarda çalışan personele, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve bu hizmet kolunda yetkili sendikanın görüşleri dikkate alınarak Kurumca belirlenen koruyucu gıda maddeleri iş yerlerinde tüketilmesi kaydıyla gıda yardımı olarak verilir. Gıda yardımının cinsi, miktarı ve kimlere verileceğine ilişkin usul ve esaslar Kurum ve yetkili sendika tarafından belirlenir.

 

Türkiye Radyo Televizyon Kurumuna

İlişkin Mali ve Sosyal Haklar

 

TRT’de özel hukuk hükümlerine tabi sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi

Madde 1- (1) TRT’de özel hukuk hükümlerine tabi personel, Sayılı Kanun kapsamındaki kadro karşılığı personel statüsüne dahil edilir.

TRT personeline yaptığı işin kadrosunun verilmesi

Madde 2 – (1) TRT’de kameraman, spiker, muhabir, prodüktör vb. işleri fiilen yapan ancak memur, yapım yayın görevlisi, yapım yayın elemanı gibi kadrolarda bulunan personel sınava tabi olmaksızın fiilen çalıştıkları kadroya atanır.

TRT Genel Müdürlüğü personelinin sözleşme ücretleri

Madde 3- (1) Türkiye Radyo Televizyon Genel Müdürlüğü bünyesinde yapım ve yayın hizmetlerinde görev yapan personelin brüt ücretten tahakkuk eden gelir vergisi tutarı, kurum tarafından Gelir Dengesi Tazminatı olarak personele ödenir.

TRT Genel Müdürlüğü personellerinin özel hizmet tazminatı

Madde 4- (1) Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünde yapım ve yayın hizmetlerinde görev yapan personelin özel hizmet tazminat puanları 60 puan artırılır.

Giyim yardımı

Madde 5- (1) Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünde yayında ve verici istasyonlarında çalışan personele, Kurumca hizmetin gereği olarak görev esnasında giyilmesi gerektiği belirlenen giyim malzemeleri ayni olarak verilir. Giyim malzemelerinin standartları ile hangi personele, ne kadar süreyle verileceği ve buna ilişkin usul ve esaslar kurum ile bu hizmet kolunda yetkili sendika tarafından birlikte belirlenir.

TRT’ de yapım ve yayın hizmetlerinde görev yapan personel

Madde 6- (1) Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünde yapım ve yayın hizmetlerinde fiilen görev yapan personel aylık ilave TL ücret ödenir.

TRT Genel Müdürlüğü’nde bazı kadrolara mali sorumluluk tazminatı ödenmesi

Madde 7- (1) TRT Genel Müdürlüğü bünyesinde para ve para niteliğindeki değerlerin tahsili, ödemesi, kaydedilmesi, sayımı, belgelerin saklanması, kasa ve kasa işlemleri ile malzeme, TRT arşivlerinin korunması ve saklanması, her türlü araç ve gerecin korunması ve saklanması, demirbaş ve maddi duran varlıklarla ilgili envanter işlemleri ile özlük ve tahakkuk işlemlerinin yürütülmesinde görevli, yetkili ve sorumlu personele aylık ilave ,00 TL ödenir.

TRT’de mobil çalışan personel ve naklen yayın personeline yemek tazminatı

MADDE 8- (1) Kurum dışında görevi gereği fiilen yayına giden personele yemek tazminatı verilir. Yemek tazminatının hangi personele verileceği ve miktarı yetkili sendika ve kurum tarafından belirlenecek usul ve esaslara göre belirlenir.

TRT’de görev yapan yayın personeline fiili hizmet zammı

Madde 9 - (1) ) sayılı kanunun maddesinin ikinci fıkrasında yer alan tablonun 16 ve sıralarına eklenen basın ve gazetecilik mesleğinde fiilen çalışanlar ile Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu’nda basın kartı yönetmeliğine göre basın kartı sahibi haber hizmetinde fiilen çalışanlar fiili hizmet süresi zammından yararlandırılmaktadırlar.

 Bu yönetmenlik çerçevesinde Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu’nda basın kartı yönetmeliğine göre basın kartı sahibi olup yayın hizmetlerinde fiilen görev yapan personel de fiili hizmet süresi zammından faydalanır.

TRT’ de görev yapan personele bayram ikramiyesi

Madde (1) Türkiye Radyo Televizyon Genel Müdürlüğünde görev yapan personele dini bayramlardan önce devlet memurları taban aylık katsayısının gösterge rakamı ile çarpımı tutarında Bayram ikramiyesi ödenir.

TRT Genel Müdürlüğü fazla çalışma ücretleri

Madde (1) Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü bünyesinde yapım ve yayın hizmetlerinde görev yapanların derecelerine göre uygulanan oranlara göre ödenmekte olan fazla çalışma ücreti ödenme şartları aynı kalmak kaydıyla oranlar 5 katı artırılır.

TRT Genel Müdürlüğü kreş yardımı

Madde (1) Türkiye Radyo Televizyon Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personele bünyesinde kreşten faydalanamayan personele aylık TL kreş yardımı verilir.

TRT İl Müdürlüklerinde görev yapan personele taşra tazminatı

Madde (1) TRT Genel Müdürlüğü Diyarbakır ve Erzurum İl Müdürlüklerinde görev yapan personellere ödenen taşra tazminatı, İstanbul’ da görev yapan personele de ödenir.

Koruyucu gıda yardımı

Madde 14 - (1) Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünde, zehirleyici, boğucu, tozlu, gürültülü, nemli, elektromanyetik radyasyonlu ve insan sağlığını tehdit eden ortamlarda çalışan personele, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve bu hizmet kolunda yetkili sendikanın görüşleri dikkate alınarak Kurumca belirlenen koruyucu gıda maddeleri iş yerlerinde tüketilmesi kaydıyla gıda yardımı olarak verilir. Gıda yardımının cinsi, miktarı ve kimlere verileceğine ilişkin usul ve esaslar Kurum ve yetkili sendika tarafından belirlenir ve bir örneği belirlemeyi müteakip bir ay içinde Maliye Bakanlığına gönderilir.

Kahvaltı servisi

Madde 15 - (1) Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü bünyesinde nöbetine gelen tüm personele, iş yerlerinde tüketilmesi kaydıyla sabah kahvaltısı verilir.

TRT’ de konut kira bedeli

Madde 16 - (1) Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünde bedeli karşılığı kamu konutu tahsis edilen personelden, her yıl Milli Emlak Genel Tebliğleriyle belirlenen kira birim bedellerinin %85’i tahsil edilir.

TRT’ de yayın hizmetlerinde görev yapan personel

Madde (1) Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünde yayında çalışan personele gündüz nöbet değişimlerinde servis hizmeti sağlanır.

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na

İlişkin Mali ve Sosyal Haklar

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı zam puanları

Madde 1- (1) Cumhurbaşkanlığı iletişim Kurumu baş kanlığı kadrolarında bulunanların 17/4/ tarihli ve / sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (I) sayılı Cetvele göre dereceleri itibarıyla yararlanmakta oldukları zam puanları % artırımlı olarak uygulanır.

(2) sayılı Devlet Memurları Kanunu 4’üncü maddesi (a) fıkrası kapsamında görev yapan personelin sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye ekli (I) sayılı Cetvele göre dereceleri itibarıyla yararlanmakta oldukları Ek Ödeme oranı % artırımlı olarak uygulanır.

(3) sayılı Devlet Memurları Kanunu 4’üncü maddesi (b) fıkrası kapsamında görev yapan personelin 03/01/ tarihli ve / sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Karar’a ekli “Ek Ödeme Oranları Cetveli” kapsamında yer alan personele hizmet yılı itibarıyla yararlanmakta oldukları ek ödeme oranları % artırımlı olarak uygulanır.

(4) sayılı Kanun Hükmünde Kararname 18’inci maddesi gereği sayılı Devlet Memurları Kanunu 4’üncü maddesi (b) fıkrası kapsamına alınan personelin / sayılı Bakanlar Kurulu Kararı 6’ncı maddesi ile 03/01/ tarihli ve / sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Sözleşmeli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Karar’a ekli “Ek Ödeme Oranları Cetveli” 18’nci sırasına eklenen ek ödeme oranı 4 katı artırılmış şekilde uygulanır.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ilave ödeme

Madde 2 - (1) Cumhurbaşkanlığında görevli personele ödenmekte olan ilave ödemeden Cumhurbaşkanlığına bağlı İletişim Başkanlığında görev yapan personelde yararlanır.

İletişim tazminatı

Madde 3- (1) Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığında çalışan personele %65 oranında İletişim Tazminatı ödenir. Tazminat en yüksek Devlet memuru aylığına (ek gösterge dahil), bu oranın uygulanması suretiyle belirlenir. Bu suretle belirlenecek miktar, damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaz.

Servis hizmeti

Madde 4 - (1) Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı merkez teşkilatında çalışan personele servis hizmeti sağlanır.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığında görev yapan personele bayram ikramiyesi

Madde 5- (1) Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda görev yapan personele dini bayramlardan önce devlet memurları taban aylık katsayısının gösterge rakamı ile çarpımı tutarında Bayram ikramiyesi ödenir.

 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığına

İlişkin Mali ve Sosyal Haklar

 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı fazla çalışma ücreti

Madde 1 - (1) Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda görev yapan personele, Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 1 inci ve 2 nci maddelerinde belirtilen bayram ve günler ile hafta sonu tatilleri ve genel idari izinli günlerde dâhil olmak üzere fiilen fazla çalışma yapan personele, ayda 50 ve yılda saati geçmemek üzere yılı merkezî yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 5 katı tutarında fazla çalışma ücreti ödenir.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı personeline ek özel hizmet tazminatı

Madde 2 - (1) Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kadrolarında bulunanlara, 17/4/ tarihli ve / sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (II) sayılı Cetvele göre dereceleri itibariyle yararlanmakta oldukları zam oranları % 20 artırımlı olarak ödenir.

(2) Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kadrolarında bulunanlara, Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 11'inci Maddesinin Birinci Fıkrasının (ç) bendi Kapsamındaki Kamu İdarelerinde İstihdam Edilen Personelin Mali ve Sosyal Haklarının Belirlenmesinde Emsal Alınacak Devlet Memuru Kadro Unvanlarının Tespitine İlişkin Karara ekli (I) sayılı Listede belirlenen emsal kadrolara 17/4/ tarihli ve / sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (II) sayılı Cetvele göre dereceleri itibariyle uygulanan Özel Hizmet Tazminatı oranları % 20 artırımlı olarak ödenir.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığında giyim yardımı

Madde 3 - (1) Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığında görev yapan personele giyim yardımı verilir. Giyim malzemelerinin standartları ile hangi personele, ne kadar süreyle verileceği ve buna ilişkin usul ve esaslar kurum ile bu hizmet kolunda yetkili sendika tarafından birlikte belir

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı fazla çalışma ücreti

Madde 4 - (1) Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda görev yapan personele, Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 1 inci ve 2 nci maddelerinde belirtilen bayram ve günler ile hafta sonu tatilleri ve genel idari izinli günlerde dâhil olmak üzere fiilen fazla çalışma yapan personele, ayda 50 ve yılda saati geçmemek üzere yılı merkezî yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 5 katı tutarında fazla çalışma ücreti ödenir.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığında görev yapan personele bayram ikramiyesi

Madde 5- (1) Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı’nda görev yapan personele dini bayramlardan önce devlet memurları taban aylık katsayısının gösterge rakamı ile çarpımı tutarında Bayram ikramiyesi ödenir.

 

Radyo Televizyon Üst Kuruluna

İlişkin Mali ve Sosyal Haklar

 

Radyo Televizyon Üst Kurulu personeline ek özel hizmet tazminatı

Madde 1- (1) Radyo ve Televizyon Üst Kurulu kadrolarında bulunanlara, 17/4/ tarihli ve / sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (II) sayılı Cetvele göre dereceleri itibariyle yararlanmakta oldukları zam oranları % 20 artırımlı olarak ödenir.

(2) Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Müdür ve alt kadrolarında bulunanlara, Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 11'inci Maddesinin Birinci Fıkrasının (ç) bendi Kapsamındaki Kamu İdarelerinde İstihdam Edilen Personelin Mali ve Sosyal Haklarının Belirlenmesinde Emsal Alınacak Devlet Memuru Kadro Unvanlarının Tespitine İlişkin Karara ekli (I) sayılı Listede belirlenen emsal kadrolara 17/4/ tarihli ve / sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (II) sayılı Cetvele göre dereceleri itibariyle uygulanan Özel Hizmet Tazminatı oranları % 20 artırımlı olarak ödenir.

Radyo Televizyon Üst Kurulu personelifiili hizmet süresi zammı

Madde 2 - (1) Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun radyo, televizyon veya internet denetimi yapan Üst Kurul Uzmanı ve Üst Kurulu Uzman Yardımcısı unvanlı personelin prim ödeme gün sayılarına, sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 40’ıncı maddesi hükümleri çerçevesinde çalışma sürelerinin her günü için 90 gün, fiilî hizmet süresi zammı olarak eklenir. günden eksik sürelere ait fiilî hizmet süresi zammı orantılı olarak belirlenir

Radyo Televizyon Üst Kurulu fazla çalışma ücreti

Madde 3 - (1) Radyo ve Televizyon Üst Kurulunda görev yapan personele, Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 1 inci ve 2 nci maddelerinde belirtilen bayram ve günler ile hafta sonu tatilleri ve genel idari izinli günlerde dâhil olmak üzere fiilen fazla çalışma yapan personele, ayda 50 ve yılda saati geçmemek üzere yılı merkezî yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 5 katı tutarında fazla çalışma ücreti ödenir.

Radyo Televizyon Üst Kurulu gece çalışma tazminatı

Madde 4 - (1) Üst Kurul’da akşam ile sabah saatleri arasında fiilen çalışan personele, bu şekilde çalıştıkları her gün için 35 TL tazminat ödenir. Bu maddeye göre her ay en fazla yedi gün için ödeme yapılabilir.

Radyo Televizyon Üst Kurulu ilave ödeme

Madde 5 - (1) Üst Kurul personeline, yılda bir defa olmak üzere gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucunda bulunacak tutarı geçmemek üzere, Üst Kurul bütçesinden ilave ödeme yapılır.

Radyo Televizyon Üst Kurulunda görev yapan personele bayram ikramiyesi

Madde 6 - (1) Radyo Televizyon Üst Kurulu’nda görev yapan personele dini bayramlardan önce devlet memurları taban aylık katsayısının gösterge rakamı ile çarpımı tutarında Bayram ikramiyesi ödenir.

 

Birlik Haber-Sen 6. Dönem Toplu Sözleşme kitapçığına ulaşmak için tıklayınız.

Genel Başkan Ömer Budak'ın Facabook canlı yayınını izlemek için;

 

Kamu Personel İstihdam Stratejisi olmamasının birçok soruna yol açtığını daha önceki yazılarımızda izah etmiştik. Yine çok basit yöntemlerle çözülmesi gereken personel sorunlarının anlaşılmaz nedenlerden dolayı ısrarla çözümsüzlüğe mahkûm edildiğini belirtmiştik.

İşte yeşil pasaport almadaki ayrıcalıklar da bunlardan bir tanesidir. Memurların yurt dışına çıkışlarında büyük kolaylıklar sağlayan yeşil pasaport, mevzuatta hususi pasaport adı altında düzenlenmiştir. Bu pasaport sahipleri, normal pasaport sahipleri için vize isteyen birçok ülkeye vizesiz gidebilmekte olduğu için bu durumun büyük bir ayrıcalık olduğunu ifade edebiliriz. Bu konuda kurumdan kuruma ve memurdan memura sağlanan ayrıcalıkları açıklamaya çalışacağız.

Zaman içerisinde yeşil pasaport alan personel unvanı artıyor

Son olarak zabıt katipleri ile infaz ve koruma memurlarına da Yeşil Pasaport hakkı verildi. Elbette yapılan düzenlemelerde zabıt katipleri ile infaz ve koruma memurları bundan sonra yeşil pasaport alacaklar denilmiyor. Bunun için daha öncede ifade ettiğimiz gibi yeşil pasaport alınmasında kadro değişikliği yeterlidir. 18 Mart tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kadro kararnamesinde zabıt katipleri ile infaz ve koruma memurlarının kadro derecesi boş kadro değişikliği ile 3. dereceli kadroya yükseltildi.

Bazı kamu kurumlarındaki hizmetli ve memur unvanlı personel yeşil pasaport alabilirken yaklaşık 2 milyonun üzerindeki aynı unvanlı büyük bir kesim ise bu imkândan yararlanamıyor. Ama zaman içerisinde yeşil pasaport alan unvan sayısı artıyor. İşte zabıt katileri ile infaz ve koruma memurları da bu şanslı gruba dahil oldular.

Mevcut uygulamaya göre memur unvanlı personelin kadro derecesi azami olarak 5’inci dereceye kadar yükselebilmektedir. Öğrenim durumuna göre memurların kazanılmış hak aylık derece ve kademesi ise kanunla belirlenen derece ve kademelere kadar yükselebilmektedir. Yani memurların kazanılmış hak aylık dereceleri 1’inci dereceye kadar yükselebilmektedir. Ancak, sayılı Pasaport Kanunu’na göre memurların yeşil pasaport alabilmesi için kazanılmış hak aylık derece ve kademesi yerine kadro derecesi esas alınmaktadır. Dolayısıyla memur unvanlı bir personelin istisnalar dışında yeşil pasaport alma hakkı yoktur.

Yeşil pasaport almada hangi kadrolar sıçrama tahtası olarak kullanılıyor?

sayılı Pasaport Kanunu’nun “Hususi Pasaportlar” başlıklı 14’üncü maddesinde; “Türkiye Büyük Millet Meclisi eski üyeleri, eski bakanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan veya bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine; Diplomatik Pasaport verilmesini gerektiren vazifelerden başka herhangi bir resmi vazife ile veya kendi hesaplarına yabancı ülkelere gittikleri zaman verilir. Bunlardan emeklilik veya çekilme sebepleri ile vazifelerinden ayrılmış olanlara da bu nevi pasaport verilir” hükmüne yer verilmiştir.

Bu kanuna göre hususi pasaport verilmesinde kadro derecesinin 1, 2 ve 3 olması oldukça önemlidir. sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre üniversite mezunu memurların 1’inci dereceye kadar yükselmesine herhangi bir engel bulunmamakla beraber, Genel Kadro Ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümleri gereğince 1, 2, 3 ve 4’üncü dereceli memur unvanlı kadro ihdas edilmemiştir. Yani, her ne kadar üniversite mezunu olan memurların kazanılmış hak aylık derece ve kademeleri, sayılı Kanun’un 67’nci maddesine göre 1’inci dereceye kadar yükselebilse de kadro dereceleri 5’inci dereceden yukarıya çıkamamaktadır.

Yukarıda yer verilen hükümde kadro derecesinin 1, 2 ve 3 olması gerektiği belirtildiğinden, kazanılmış hak aylık derece ve kademesinin 1’inci derece olması nedeniyle Hususi Damgalı Pasaport (yeşil pasaport) alınması mümkün değildir. Nitekim mülga Devlet Personel Başkanlığı’nın 14/11/ tarihli ve sayılı görüşünde de Belediye 5. dereceli memur kadrosunda olup, hizmet belgesinde kazanılmış hak aylığı 2/2, emekli müktesebi 2/1 olan personelin yeşil pasaport alamayacağı belirtilmiştir.

Mevcut uygulamaya göre, mevzuat engeli olmamakla birlikte bürokratların ısrarı nedeniyle memur kadrosunda görev yapanlar 5’inci dereceden yukarı çıkamamaktadır. Memurla aynı düzey görevde bulunan Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Bilgisayar İşletmeni, Zabıt Katibi, İnfaz ve Koruma Memuru gibi kadrolarda bulunanlar 3’üncü dereceye kadar yükselebilmektedir. Dolayısıyla bu kadrolarda bulunanlar yeşil pasaport alabilmektedirler.

Bu durum memur unvanlı personelin özellikle VHKİ ve Bilgisayar İşletmeni kadrolarına aşırı talebini getirmektedir ve kamu kurumları memur kadrolarını iptal-ihdas yöntemiyle VHKİ kadrolarına dönüştürmektedirler. Yani sonuç dolambaçlı bir şekilde elde edilmektedir. Dolayısıyla yeşil pasaport almak isteyen birçok memurun VHKİ kadrosu talep ettiği uygulamada sıkça görülen bir durumdur. Bazı kurumlar personeline VHKİ kadrosunu vermekte cömert davranırken bazı kurumlar ise oldukça cimri davranmaktadır. Bu konuda kurumlar arasında standart olduğunu söyleyemeyiz.

Diğer yandan, kadro derecesi özel hizmet tazminatını da etkilediğinden ve mali boyutu da olduğundan bürokrasinin asıl itiraz noktası burada yatmaktadır. Ancak, bu durum haksız bir şekilde kadro derecesi açısından ilköğretim mezunu memurla üniversite mezunu memurları aynı seviyede bırakmaktadır. Bunun adil olduğunu ise hiç kimsenin savunması mümkün değildir.

Bazı kurumlarda hizmetliler dahi yeşil pasaport alabiliyor

Bazı kamu kurumlarında çalışan memur ve hizmetlilerin kadro dereceleri farklı düzenlenmiş olduğundan bunların 1’inci ve 3’üncü dereceye kadar yükselme sorunu yoktur. İsterseniz bir örnekle konuyu somutlaştıralım.

sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı Kanunu’nun eki kadro cetveline bakıldığı zaman durum açıkça görülecektir.

Buna göre, TBMM’de çalışan memur unvanlı bir personel, 1’inci dereceli bir kadroya yükselebilir, yine hizmetli unvanlı bir personel de 3’üncü dereceli bir kadroya yükselebilir. Ayrıca, bu bağlamda oto tamir ustası, halıcı, dokumacı, şoför, marangoz, çilingir, kazancı, boyacı-badanacı, aşçı, garson, berber ve dağıtıcı gibi kadrolarda bulunanlar yeşil pasaport imkânından faydalanmaktadırlar. Başka kurumlardaki memurlar 5’inci dereceden yukarı derecelere yükselemediği halde Meclis’te görev yapan hizmetli personelin 3 üncü dereceye kadar yükselmesinin adil olup olmadığını okuyucularımızın takdirine bırakıyoruz.

Yıllarca memurların hukuki olarak kazanılmış hak aylıkları öğrenim durumları ne olursa olsun 1’inci dereceye kadar yükselememişken yapılan kanuni bir düzenlemeyle yılında bu sorun ortadan kaldırılmıştı. Ancak, memurların 1. dereceli kadrolara yükselmesine engel olmadığı halde bürokrasinin engellemesi ile 1. dereceli memur kadrosu ihdas edilmemiştir. Yukarıda da belirtildiği üzere son olarak Zabıt Katipleri ile İnfaz ve Koruma Memurlarına 3. dereceli kadrolara kadar yükselme imkanı getirildiği için bu unvanlardaki memurlar da yeşil pasaport alabilecekleridir. Demek ki istenilince memurlara yapılacak küçük jestlerle sonuç alınıyor ve sorunlara çözüm üretiliyormuş. Gelinen noktada ise bu konuda genel bir düzenleme yapılması kaçınılmaz hale gelmiştir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası