bay doner reklami / İnternet Sitesi Aydınlatma Metinleri | Baydöner

Bay Doner Reklami

bay doner reklami

Baydöner&#;in geçtiğimiz hafta yayınlanan &#;Dertsiz Masa Örtüsü&#; adlı kampanyası kısa sürede sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri olmuştu. Çok tartışılan kampanya bir gün sonra marka tarafından yayından kaldırıldı. Gündem yaratan bu kampanyayı danışmanlık şirketi Goodjob Kurucu Ortağı, Marka Stratejisti Eren Özata ve Goodjob Partner, Nörobilimsel Araştırmalar Birim Yöneticisi, Uzman Psikolog Miray Kapan Yurttakalın Marketing Türkiye için yorumladı&#;

&#;Baydöner, son reklam kampanyası ile bize bir markanın iki farklı bakış açısıyla nasıl marka varlığı inşa edebileceğini gösterdi. Gelin bu iki bakış açısını karşılaştırmalı olarak inceleyelim.

İlki; meşhur “Coss..” reklamının temel aldığı yaklaşım.  

Hatırlarsanız markanın meşhur “Coss…” kampanyası marka için çok güçlü bir görsel ve sözel varlık oluşturmayı başarmıştı.

O dönem marka kendi kategorisinde çok hızlı bilinirlik elde etmiş ve hızla şubeleşme başarısı yakalamıştı. Ne var ki son kampanyası ile o meşhur görsel ve sözel marka varlığını terk etti.

Bu ilk perspektif bize kategori vaadinden beslenen marka varlıkları oluşturmamızı ve onları mümkün olduğunca çok kez tüketiciye göstererek zihne kancalar atmamızı söylüyor. Böylelikle markanın ihtiyaç halinde akla gelerek sadakat sepetinde yer almasını sağlayabiliyoruz. İskendere has “Coss” sesi ve tereyağı dökme imgesi eşittir Baydöner. Nokta.

İkincisi ; geçen hafta yayından kaldırılan ve yine meşhur olan, “Dertsiz masa örtüsü” reklamının temel aldığı bakış açısı. Bu yaklaşım da markanın toplumla konuşmasını ve onun derdini evrensel değerlerle sahiplenmesini söylüyor. Bu sayede marka bir amaç için çalışacak ve toplumun derdinin çözülmesine katkı sunacak. Toplumda güvenilirliği artacak ve bağ oluşturabilecek. Bu teori “söyleme, yap” prensibiyle çalışıyor. Ve çok uzun, sürekliliği olan markalaşma programlarının uygulanması ile mümkün oluyor.

Öncelikle her iki kampanyanın da fark edilirlik düzeyleri çok üst seviyedeydi. Ancak iki durum arasında çok önemli bir fark var. İlk reklam bir hafıza yapısı oluşturuyor ve markanın hatırlanırlığına büyük fayda sağlıyor. Ancak ikinci, güncel kampanya, bir duyuguyu tetikliyor ve kalıcı bir hafıza yapısı oluşturamıyor.

Şimdi bu iki kampanyayı markalaşma pratiği, nörobilim ve psikolojik bakış açılarından inceleyip marka varlığına nasıl hizmet ettiğine yorumsuz, katkısız bakalım.

Coss Kampanyası

  1. Somatik imleç kullanımı: Markaların hafızaya kanca takması ve marka varlığı inşa etmesi için gereklidir. İlk kampanyada &#;coss sesi ile bunun varlığının çok kısa, kategorinin bir gerçeğiyle (tereyağı dökme anı) sağlandığını görüyoruz.
  2. Giriş ve çıkış marka bilinirliğini destekliyor: Tüketiciler reklamı izlemez, reklama maruz kalır. Bu nedenle mümkün olduğunca çok marka gösterimi gerekir. Marka gösteriminin reklamlarda en fazla hatırlandığı anlar giriş ve çıkış anlarıdır. Giriş merakı giderir. Çıkış istenen kimyasalın tetiklenmesini güçlendirir. Bu kampanyada giriş ve çıkış anlarında markayı çok net görüyoruz.
  3. Görsel somutluk: Marka yaptığı işi en somut hali ile yansıtıyor ve kategorinin tüm anlarını sunuyor. Mağazaya girme, ürün hazırlama ve yeme anı.
  4. Problemin (acıkma) teşhisine yönelik ürün mesajı: Acıkma anı ve o anın ihtiyacı çok net olarak edilmiş ve reklamda çok kararında kullanılmış. Acıkmak ilkel beynin mesajıdır ve hayatta kalmak için çok önemli bir problemdir. Problem ideal oranda yer alıyor ve yüzde 10’u geçmiyor.
  5. Kimyasalların yönetimi: İnsanlar acıkınca beyinlerinde stres hormonu salgılanır. Reklamda dert ortaya konuyor ve çare olarak da serotonin (mutluluk), dopamin (keyif) hormonu salgılatacak tetikleyicilere geniş yer veriliyor. Yani derde derman olma meselesi güçlü bir şekilde hissettiriliyor.

Dertsiz Masa Örtüsü Kampanyası

  1. Reklam toplumsal bir sıkıntıyla başlıyor: Bu reklamlarda istediğimiz bir şeydir. Ancak burada iki tane önemli mesele var:
    a) Sıkıntının kullanım oranı; bu reklamda yüzde 80’den fazla dert ve sıkıntı var.
    b) Kategoriyle bu derdin ne kadar ilişkili olduğu; bu reklamda neredeyse kategori ilişkisi yok denecek kadar az.
  2. Reklamın son kısmı: Birleştirici güç güven duygusunu hissettiriyor. Bu da oksitosinin (güven hormonunun) salgılanmasına neden oluyor; ancak oran olarak çok kısıtlı kalıyor.
  3. Reklamın girişi: umutsuzluk, korku, kaygı (noradrenalin) gibi duyguların hatırlatıcısı olarak başlıyor ve çok yoğun olarak kullanılıyor. Son sahnede gördüğümüz; birleştirici, bir arada (oksitosin, güven) olma duygusunu tetikleme süresi buna karşılık yetersiz kalıyor. Oran olarak sınırlı kullanılması pozitif duygunun akılda kalması için yetersiz kalıyor. Reklam bittiğinde aklımızda ne kalıyor? Negatif duygular.
  4. Dış sesin tonu: Eleştirel mizahi ve kaygılı bir tonu var. Bu ton beynin nereye yöneleceğini kestirememesine neden oluyor ve stresi daha fazla tetikliyor.
  5. Söyleme, yap yaklaşımı: Reklamın başta sunduğu negatif duruma sonda bir çare sunması beklenir. Ancak reklamın sonunda izleyici bir çare ararken bunu oldukça etkisiz olarak görüyoruz.
  6. Karşılaştırmalara yer verilmesi: Reklamda gerçek ifadelerin olması reklamı zihinlerde onaylatıyor. Markaya dair güven algısı oluşturuyor; ama kaygıyı artırıyor ve insanlar bundan kaçıyorlar, tehditi körüklüyor.

Sonuç olarak; cesur tonu ve çatışmayı iki uçta sunan senaryosu ile reklamın fark edilirliğinin oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Ancak her reklamın olumlu hafıza yapıları oluşturmasını bekleriz. Bu sayede bir marka varlığı inşasına katkı sunduğunu biliriz.

Masa örtüsü reklamı ses getirdi; ancak sürekliliği olan bir platform üzerinde yükselmezse bu kampanyanın bir olay karşısında yaşadığımız durum gibi kısa süreli belleğin ötesine geçemeyecek olduğunu maalesef biliyoruz.

Reklamlar en özet haliyle marka parçaları oluşturmalı ve bu parçaları sürekli desteklemelidir. Ancak bu şekilde kalıcı bir marka varlığı inşasından bahsedebiliriz.&#;

Baydönerfeatured

Baydöner'den çok konuşulan reklam filmi: İktidara böyle gönderme yaptılar

Restoran zinciri Baydöner, ‘Dertsiz Masa Örtüsü’ adıyla yeni reklam filmini yayınladı. Baydöner'in reklamda değindiği ifadeleri se sosyal medyada gündem oldu.

Yayınlanan reklam filminde Türkiye’deki hayat pahalılığına vurgu yapılırken Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa eden Berat Albayrak döneminde uygulama konan kalıcı yaz saati uygulaması, akaryakıt zamları gibi pek çok konuya gönderme yapıldı.Reklam filminde kullanılan ifadeler şu şekilde:
“Bütün kış karanlıkta kalktık’ demeyelim de ‘Alışa alışa uyandık’ diyelim. ‘Herkes yurtdışına taşındı’ demeyelim de ‘Avrupalı çok tanıdığım var ya’ diyelim. ‘Ya ligin bile tadı kalmadı’ demeyelim ‘Başka hobiler ediniyoruz’ diyelim. Yani, şey… ‘Depoyu fulleyelim’ demeyelim, onu kim diyebilir, ‘Trafik kalmadı’ diyelim. ‘Hahyhhh’ demeyelim ‘İncinmişiz’ diyelim. ‘Büyük dertlerimiz var’ demeyelim de ‘Gündelik dertleri dert edemiyoruz’ diyelim. Yalnızca onun ‘dertsiz’ olabildiği şu günlerde; bir araya gelince dertlerin paylaşılarak hafiflediği Ramazan sofralarına vesile olabiliyorsak ne mutlu. Gelin beraber Baydöner’de buluşalım.”

Gündem olan Baydöner reklamı kaldırıldı, seslendirmeni tepki gösterdi: 'Bazı kesimleri rahatsız etmiş sanırım'

İskender kebap zincir restoranlarından biri olan Baydöner, yeni reklam filmi ‘Dertsiz Masa Örtüsü’ndeki mesajlarıyla sosyal medyada gündem oldu.

Baydöner, sosyal medyanın gündemine oturan reklam filmini kendisine ait sosyal medyalardan kaldırdı.  Konuyla ilgili resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı.

Döner zincir restoranlarından Baydöner'in  çok konuşulan 'Dertsiz Masa Örtüsü' reklamının seslendirmeni Mehmet Ozan Dolunay ise sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

"BAZI KESİMLERİ RAHATSIZ ETMİŞ SANIRIM"

Dolunay'ın Twitter paylaşımı şöyle;

"Seslendirdiğim 'bay döner' reklamı bazı kesimleri rahatsız etmiş sanırım. Yayından kaldırmışlar reklamı. Çok şey yazılabilir bununla ilgili ama ben sadece ufak bir temennide bulunacağım. Hayat sizi gerçekleri görmekten korkmayan, cesur, dürüst ve vicdanlı insanlarla karşılaştırsın."


Baydöner'in Ramazan reklamı viral oldu: Aramızda yalnızca "onun" dertsiz olduğu şu günlerde

Restoran zinciri Baydöner'in hayat pahalılığına dikkat çeken yeni reklamı 'Dertsiz Masa Örtüsü' büyük yankı uyandırdı. Reklamda şu ifadeler dikkat çekti: "Aramızda yalnızca onun "dertsiz" olabildiği şu günlerde; bir araya gelince dertlerin paylaşılarak hafiflediği Ramazan sofralarına vesile olabiliyorsak ne mutlu."
Türkiye ve Irak'ta 'u aşkın şubesiyle en büyük İskender kebap zincir restoranlarından biri olan Baydöner, yeni reklam filmi 'Dertsiz Masa Örtüsü'ndeki dikkat çekici mesajlarıyla sosyal medyada gündem funduszeue.info YAZ SAATİ DE VAR, HAYAT PAHALILIĞI DAReklam filminde hayat pahalılığından, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa eden Berat Albayrak döneminde uygulama konan ve büyük tepki çeken kalıcı yaz saati uygulamasına, herkesin yurtdışına taşınmasından benzin fiyatlarına kadar birçok konuda mesajlar veriliyor.TÜM MASALAR BOŞReklam filminde restorandaki tüm masaların boş olması da dikkat çekiyor. Haber

funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası