sürücü sağlık raporu nereden alınır / Ehliyet Değiştirmek İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır? - En Son Haberler - Milliyet

Sürücü Sağlık Raporu Nereden Alınır

sürücü sağlık raporu nereden alınır

Nereden, Nasıl Alınır ve Daha Fazlası: Ehliyet İçin Sağlık Raporu

Bildiğiniz üzere trafikte araç kullanma yetkinliğine sahip olduğunuzu gösteren belge, ehliyetinizdir. İster ehliyet sınavını yeni geçip ilk kez ehliyet alacak olun, ister eski tip ehliyetinizi yenilemek isteyin, isterseniz de ehliyetinize sınıf eklemek isteyin… Tüm bu işlemler için gerekli belgelerden biri sürücü sağlık raporu! Yani “Ehliyet için sağlık raporu zorunlu mu?” sorusunun cevabı kesinlikle evet! Peki, sürücü belgesi işlemlerinde ihtiyacınız olan sağlık raporunu nereden ve nasıl alabilirsiniz? İşte, sürücü belgesi için sağlık raporu ile ilgili bilmeniz gerekenler:

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Sağlık raporu almak için sağlık kuruluşlarına başvurmanız gerekiyor. Randevunuzu almak için aşağıdaki kuruluşlara başvurabilirsiniz:

  • Sağlık ocakları (aile hekiminiz)
  • Özel hastaneler
  • Özel tıp merkezleri, poliklinik ya da muayenehaneler

Sağlık raporunu en kolay şekilde almak için aile hekiminizden randevu alabilirsiniz.

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Dilediğiniz sağlık kuruluşundan randevu aldınız… Peki, sağlık raporu için doktora giderken yanınızda götürmeniz gerekenler neler? Kimliğiniz ve 2 adet biyometrik fotoğrafınız kesinlikle yanınızda bulunmalı. Bunun yanı sıra lens ya da gözlük kullanıyorsanız yanınıza almanız faydalı olabilir. Ayrıca sürekli kullandığınız bir ilaç varsa ve adlarını hatırlamakta güçlük çekiyorsanız bir kâğıda ilaç isimlerini de not alabilirsiniz.

Hekiminiz muayene sırasında sağlık durumunuzla ilgili sorular yöneltecek. Bu sorulara doğru cevap vermeniz oldukça önemli. Ayrıca denge ve refleks testleri de bu muayene sırasında yapılıyor. Eğer hiçbir sorun yoksa hekiminiz, üzerine fotoğrafınızı yapıştırdığı “Sürücü olur” raporunu size hemen veriyor. Fakat bazı durumlarda “Aile hekimi sağlık raporu vermiyor.” demenize neden olabilecek bir yönlendirme de söz konusu olabiliyor. Örneğin gözlerinizde bir sorun varsa hekiminiz ehliyet sağlık raporu için göz muayenesi olmanızı isteyebiliyor. Bu diğer sağlık kuruluşlarına yönlendirme durumu, uzman doktor gerektiren diğer sağlık sorunları için de söz konusu olabiliyor. Eğer hekiminiz böyle bir yönlendirme istediyse yönlendirdiği doktora gitmeli ve gerekli muayeneyi olmalısınız.

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Ücreti Ne Kadar?

Aile hekiminizden sağlık raporu alacaksanız bunun için bir ücret ödemenize gerek yok. Fakat burada bir istisna mevcut: Eğer hekiminiz başka bir bölüme yönlendirme yaparsa bu durumda ücret ödemeniz gerekebiliyor. Bu ücret ise devlet hastanelerinde ve üniversite hastanelerinde farklı olabiliyor. Örneğin yılında devlet hastanelerinde tek hekim ücreti 50 TL iken üniversite hastanelerinde bu ücret 75 TL.

Diğer yandan sağlık raporunuzu özel sağlık kuruluşlarından almak isterseniz sağlık raporu için bir ücret ödemeniz gerekiyor. Bu bedel ise hastaneden hastaneye farklılık gösterebiliyor.

Ehliyet Sağlık Raporundaki Gruplar Neyi İfade Ediyor?

Sağlık raporunuzun üzerinde “Sürücü olur”, “1. Grup sürücü olur” ve “2. Grup sürücü olur” olmak üzere üç grup olduğunu fark etmiş ve haliyle bu grupların ne anlam ifade ettiğini merak etmiş olabilirsiniz. Bu terim aslında ehliyet sınıfları ile ilgili.

1. Grup Sağlık Raporları: M, A1, A2, A, B1, B, BE ve F sınıfı sürücü belgesi alacaklar için sağlık yeterliliğini belirtiyor. Bu gruptaki sürücülerin 10 yılda bir yeniden sağlık raporu alıp ve ehliyet için gerekli diğer belgelerle birlikte başvurup ehliyetlerini yenilemeleri gerekiyor.

2. Grup Sağlık Raporları: C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE ve G sınıfı sürücü belgesi alacaklar için sağlık yeterliliğini belirtiyor. Bu gruptaki sürücülerin ise 5 yılda bir ehliyetlerini yenilemesi gerekiyor.

Eğer sağlık raporunuzda “Sürücü olur” bölümü işaretliyse -sınıf şartlarını karşıladığınız takdirde- iki sınıftan da ehliyet alabiliyorsunuz. Bu arada ehliyet sınıfları hakkında detaylı bilgi ve “Hangi ehliyet sınıfı hangi taşıtı kullanabilir?” sorusunun yanıtını almak için yazımızı okuyabilirsiniz. 

Ehliyet İçin Sağlık Raporu

Ehliyet Sınavını Geçtikten Sonra Sürücü Belgesi Çıkarmak İçin Yeniden Sağlık Raporu Alınmalı mı?

“Ehliyet nasıl alınır?” sorusunun yanıtını uzun uzun verdiğimiz yazımızda da aktardığımız gibi ilk kez ehliyet çıkaracakların İlçe Nüfus Müdürlüğüne başvurusu sırasında sunması gereken belgelerden biri de sağlık raporu. Peki, ehliyet kursuna yazılırken verdiğiniz sağlık raporunu kullanabilir misiniz, yoksa yeni bir rapor mu almalısınız? Eğer ehliyet sınavına girip geçtiyseniz size verilen sürücü kursu dosyasının içerisinde sağlık raporu da bulunuyor. Dolayısıyla yeni bir rapor almanıza gerek kalmıyor. Fakat ehliyet yenileme işlemlerinde sağlık raporu sunmanız gerekiyor.

Yollara Çıkmaya Hazır mısınız?

Ehliyetinizi çıkardıktan sonra artık sürüş yeterliliğinizi gösteren bir belgeniz var demektir! İyi ve güvenli sürüşler dileriz! Ama bu noktada, trafiğin de pek çok sürpriz sunabileceğini unutmamak lazım. Peki, kötü sürprizlere karşı güvenceniz var mı? MAPFRE Sigorta’nın araç sigortaları ile hemen kendinizi, aracınızı ve sevdiklerinizi güvence altına alabilirsiniz. Pek çok olumsuzluğa karşı size teminat sunan Kasko Sigortası ve her yıl yenilenmesi zorunlu olan Trafik Sigortası’nı hemen inceleyebilir ve fiyat teklifi alabilirsiniz.

Ehliyet Değiştirmek İ&#;in Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Ehliyetini değiştirmek isteyen kişilerin başvuru yapmadan önce bir sağlık raporu alması gerekmektedir. Sağlık raporu alabileceğiniz kurum ve kuruluşlar aslında oldukça çeşitlidir. Siz de kendiniz için en uygun kurumdan sağlık raporu alabilirsiniz.

Ehliyet Değiştirmek İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Ehliyetini yenilemek isteyen sürücü adaylarının, sağlık raporu alması zorunlu bir hale gelmiştir. Ehliyeti değiştirmek isteyen kişiler; aile sağlığı merkezlerinden, üniversitelere ve bakanlıklara bağlı sağlık tesislerinden, özel hastanelerden, özel polikliniklerden, tıp merkezlerinden ve özel muayenehanelerden sağlık raporu alabilirler.

Sağlık raporunu devlet kurumundan veya özel kurumundan almayı tercih edebilirsiniz. Ehliyet değiştirmek için gerekli olan sağlık raporunun nerden alınacağı ise kişinin kendi tercihine bırakılmıştır. Ehliyet almak isteyen kişilerin de sağlık raporu alması zorunlu bir hale gelmiştir. Ehliyetini değiştirmek isteyen kişilerin tarihine kadar belgeleri hazırladıktan sonra ehliyet yenileme işlemi için başvuru yapmaları gerekmektedir.

Ehliyet Değiştirmek İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Ehliyetini değiştirmek isteyen kişilerin öncelikli olarak bazı belgeleri temin etmesi gerekmektedir. Sürücü belgesini değiştirmek isteyen kişilerin yanında; eski sürücü belgesini, sağlık raporunu, nüfus cüzdanını, kan grubu belgesini, iki adet biyometrik fotoğrafı, parmak izini ve bankaya yapılan ödemenin makbuzunu bulundurması gerekmektedir.

Ehliyet değişikliği için ödenmesi gereken ücret 15 TL olarak belirlenmiştir. Ehliyetini kaybeden ve yenisini çıkarmak isteyen veya ehliyetini yenilemek isteyen kişilerin gerekli belgeleri hazırladıktan sonra ehliyetini değiştirmek için başvuru yapması gerekmektedir. Ehliyetini yenilemek isteyen kişilerin son güne bırakmadan değiştirmeleri gerekmektedir.

Ehliyet yenilemede sürücü sağlık raporu nasıl alınır, nerden alınır?

1 Ocak tarihinden itibaren ehliyetlerini yenilemeyen sürücülere idari para cezası verilecek. Ülkemizde 1 Ocak tarihi öncesi düzenlenmiş eski tip sürücü belgeleri 31 Aralık tarihi itibariyle geçerliliğini yitirecek. Başkentte sene sonuna kadar ehliyet yenilemek için randevulara talep artmış durumda. Peki ehliyet yenileyecek olanlar aman dikkat! Ehliyet yenilemede başvuru öncesi sürücü sağlık raporu almamışsanız, işleminiz yarıda kalabilir. Peki Ankara’da sürücü sağlık raporu nasıl alınır, nerden alınır, ücretli mi?..

 EHLİYET YENİLEME İÇİN SÜRÜCÜ SAĞLIK RAPORU NASIL VE NEREDEN ALINIR? 

yılı ehliyet yenileme başvurusu için gereken sürücü sağlık raporu aile hekiminden alınabilir. Fakat aile hekimine gitmeden önce E-devlet üzerinden “Kişisel sağlık bilgi formu” doldurmanız gerekiyor. Sürücü sağlık raporu dahil tüm sağlık raporları için E-devlet üzerinde başvuru yapmanız gerekiyor.

 KİŞİSEL SAĞLIK BİLGİ FORMU BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Ehliyet yenileme belgelerinden birisi olan sürücü sağlık raporunu aile hekimliğinden alabilmek için “Kişisel sağlık bilgi formu” doldurulması gerekiyor.

İlk önce E-devlet sistemine funduszeue.info internet sitesi üzerinden giriş yapın. Arama kısmına “Kişisel sağlık bilgi formu yazın” çıkan sonuçlardan “Kişisel sağlık bilgi formu (Sağlık Bakanlığı)” yazan adrese tıklayın. 

Ardından açılan sayfada eğer daha önce oluşturduğunuz bir başvuru yoksa “Yeni başvuru” seçeneğine tıklayın.

Karşınıza çıkan sayfada sizden bazı kişisel sağlık bilgileri istenecektir. Bu boşlukları uygun bir şekilde doldurun. 

Sonrasında açılan sayfanın en alt kısmında bulunan onay kutusunu işaretleyip başvur seçeneğine tıklayın. 

Belli zaman aralıklarıyla başvurunuzu kontrol ederek onaylanıp onaylanmadığını görebilirsiniz. Başvurunuz tamamlandıktan sonra aile hekimi veya devlet hastanesinden sürücü sağlık raporu alabilirsiniz.

Kişisel sağlık bilgi formu olmadan sürücü sağlık raporu alınamamaktadır.

  YILI EHLİYET YENİLEME İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER? 

Vatandaşların ehliyetlerini yenileyebilmeleri için gerekli evraklar şu şekilde:
•    Kimlik belgesi
•    Sürücü sağlık raporu
•    Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı
•    1 adet biyometrik fotoğraf
•    Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
•    Adli sicil belgesi (Elektronik ortamda kontrol edilmektedir. Ayrıca E-devlet üzerinden alınabilir.)

 EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Eski tip ehliyetlerini yeni tip ehliyetle değiştirecek olan vatandaşların ödeyecekleri ücret 13+2 TL toplamda 15 TL’dir. 
Yeni tip ehliyetlerini kaybetme veya çaldırma sonucunda yenilemek isteyen vatandaşların ödeyecekleri ücret +65 TL toplamda TL’dir.

ehliyet-yenilemede-surucu-saglik-raporu-nasil-alinir,-nerden-alinirjpg

 EHLİYET YENİLELEME RANDEVUSU NASIL ALINIR? 

Ehliyetini yenilemek isteyen sürücüler ehliyet yenileme randevusunu funduszeue.info adresi üzerinden veya ALO çağrı merkezi üzerinden alabilir.

 EHLİYET YENİLEMENİN SON TARİHİ NE ZAMAN? 

Eski tip sürücü belgesi olan vatandaşlar için ehliyet yenileme son başvuru tarihi 31 Aralık olarak belirlendi. Bu tarihe kadar eski ehliyetler kullanılabilir fakat ehliyet yenileme randevularına talep arttığı için çabuk olmakta fayda var.

Enes Boyacı / İLKSAYFA

Ehliyet İçin Sağlık raporu almanız için gereken adımlar şu şekildedir.

Sağlık raporu almak için gene olarak ÖzelHastane veya Devlet Hastaneleri ile Sağlık Ocağı fark etmez. Ancak burada örnek olarak aile hekimleri yani sağlık ocaklarından nasıl sağlık raporu alacağınızı anlatacağım. Çünkü buradan ücretsiz alıyorsunuz.

–  Önce e-Devlet Sistemi üzerinden “Kişisel Sağlık Bilgi Formu” doldurmanız gerekmektedir. Bunun için burayı tıklayabilir (tıkla) veya Devlet Sistemine giriş yaptıktan sonra Kişisel Sağlık Bilgi Formu şeklinde arama yaparak Sağlık Bakanlığı uygulamalarından Kişisel Sağlık Bilgi Formuna erişebilirsiniz. Bu formu doldurmanız kamu (devlete bağlı) hastane veya sağlık merkezlerinde işlemlerinizi hızlandıracaktır.

–  Yukarıda belirttiğimiz “Kişisel Sağlık Bilgi Formunu” e-Devlet aracılığı ile doldurduktan sonra MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sisteminden) randevu almanız gerecektir. Bunun için hemen buradaki linki (tıkla) tıkladıktan sonra gelen pencereden e-Devlet ile Giriş butonunu kullanarak e-Devlet sisteminden giriş yapın. Gelen pencerede “Aile Hekimi Randevusu Al” sekmesini seçtiğinizde karşınıza gelen panelde Aile Hekimi Muayene seçeneğini kullanarak uygun zamanda bir randevu oluşturun. Eğer, “Bilgi; Aile hekiminizde uygun randevu bulunamamıştır. (RND)” hatası alırsanız uygun zamanınızda randevu almadan aile hekiminizde rapor alabilirsiniz. Alternatif bir şekilde ’yi arayarak randevu oluşturabilirsiniz.

–  Sürücü belgesi için sağlık raporu alırken yanınızda T.C. Kimlik Kartınızı almayı unutmayınız. (Sadece Kimlik Kartı Yeterlidir. Aile hekiminden sağlık raporu alırken fotoğrafa gerek yoktur. Kendisi sizi muayene ettikten sonra e-Devlet sistemi üzerinden verdiğiniz bilgilere göre sağlık raporu verecektir. Bu işlem en fazla 20 dakika sürecektir.)

Sağlık Raporu Alım Sonrası İşlemler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası