müze müdürü nasıl olunur / Müze Eğitim Memuru Nasıl Olunur? - İZMİR EGE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ - funduszeue.info

Müze Müdürü Nasıl Olunur

müze müdürü nasıl olunur

İşbu Kullanıcı ve Gizlilik Sözleşmesi (Bundan sonra kısaca “Sözleşme” olarak anılacaktır), MERSİS numaralı SICPA TURKEY ÜRÜN GÜVENLİĞİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Bundan sonra kısaca “SICPA Türkiye” olarak anılacaktır.) ile SICPA Türkiye tarafından işletilmekte olan funduszeue.info adresini (Bundan sonra kısaca “Web Sitesi” olarak anılacaktır) ziyaret edecek internet kullanıcıları (Bundan sonra kısaca “KULLANICI” olarak anılacaktır) arasında akdedilmiştir.

  1. KULLANICI, Web Sitesi üzerinden işlem yaparak bu Sözleşme’yi kabul etmiş sayılmaktadır.
  2. İşbu Sözleşme, SICPA Türkiye ile KULLANICI arasında gizlilik hükümlerini ihtiva eder.
  3. KULLANICI, Web Sitesi’ni ziyaret ederken bu Sözleşme’ye, SICPA Türkiye tarafından yayınlanan ve yayınlanacak olan diğer her türlü kullanım koşuluna ve Türkiye Cumhuriyeti mevzuatına uygun davranmayı taahhüt etmiş sayılmaktadır. Aksi halde; tüm hukuki ve cezai sorumluluk KULLANICI’ya ait olacaktır.
  4. KULLANICI, Web Sitesi üzerinden sipariş ettiği ve SICPA Türkiye tarafından teyit edilen biletlerin / kartların ödemesini kredi kartı ile yapacaktır.
  5. KULLANICI’nın SICPA Türkiye ile iletişime geçeceği bilgiler şu şekildedir:
    Adres: Levent Mah. Bambu Sok. No:4 Beşiktaş/İstanbul/Türkiye
    Telefon:
    E-Posta: [email protected]
    KULLANICI işbu iletişim bilgilerini kullanarak SICPA Türkiye ile iletişime geçebilecektir.
  6. KULLANICI, Web Sitesi üzerinden aldığı biletleri / kartları 14 (on dört) gün içinde, cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde SICPA Türkiye’ye yöneltilmiş olması şartıyla iade hakkına sahiptir. İşbu yasal bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeyen KULLANICI, biletini / kartlarını iade edemeyecektir.
  7. İşbu cayma hakkı, 6. maddede yazan 14 (on dört) günlük süre içinde gönderilmesi halinde geçerli olacaktır. KULLANICI, teslim aldığı kartı iade etmek istemesi durumunda; ilgili kartın ön ve arka yüzünün görsellerini e-posta olarak iletmeyi kabul eder. KULLANICI, e-posta adresine gönderilen bileti iade etmek istemesi durumunda; ilgili bileti SICPA Türkiye’ye e-posta olarak iletmeyi kabul eder. Aksi durumlarda ücret iadesi gerçekleştirilemeyecektir.
  8. KULLANICI’nın ileride işbu şartları okumamış veya okumuş olup da bunlara uygun davranmamış olmasından kaynaklanabilecek olan her türlü maddi ve manevi zarara ilişkin talebinden SICPA Türkiye ve ayrıca bu sitedeki her türlü içeriğin hazırlayıcılarının, çalışanlarının, SICPA Türkiye’nin yetkilendirdikleri kişi ve kuruluşların hiçbir hukuki ve cezai sorumluluğu bulunmamaktadır.
  9. SICPA Türkiye, Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği uyarınca KULLANICI hakkındaki; cayma hakkı, bilgilendirme, teslimat ve diğer hususlardaki yükümlülüklerine dair her bir işleme ilişkin bilgi ve belgeyi 3 (üç) yıl boyunca saklamak zorundadır. KULLANICI Sözleşme’yi kabul ettiğinde, SICPA Türkiye’nin işbu yasal hakkını da kabul etmiş bulunmaktadır.
  10. SICPA Türkiye’nin burada yazılı olmayan ve Türkiye Cumhuriyeti yasalarından doğan diğer tüm hakları saklıdır.
  11. Web sitesi üzerinden satın alınan kartlar, ödeme işleminin yapıldığı günü takip eden 5 iş günü içerisinde kargo ile teslim edilir.
  12. KULLANICI, sipariş verirken siparişi verilen bilete/karta ait temel özellikleri, biletin/kartın vergiler dâhil fiyatını anladığını ve kendisine ait KULLANICI bilgileri ile teslimat bilgilerini doğru ve eksiksiz olarak sisteme kaydettiğini teyit etmiş olur. Bu bilgilerin doğru olmadığı veya noksan olduğu durumlardan; yani KULLANICI’nın siparişini verirken sisteme işlediği yanlış bilgiler sonucu doğacak zararlardan SICPA Türkiye sorumlu değildir.
  13. Sözleşmeye konu olan kartın, KULLANICI'dan başka bir kişiye teslim edilmesi halinde ise, teslim edilecek kişinin teslimatı kabul etmemesinden SICPA Türkiye sorumlu tutulamaz.
  14. SICPA Türkiye siparişte sorun tespit ettiği durumlarda KULLANICI’nın vermiş olduğu telefon ve e-posta adreslerinden ulaşamadığı takdirde siparişin ifasını 7 (yedi) gün süreyle dondurur. KULLANICI, bu süre zarfında SICPA Türkiye ile irtibata geçmez ise sipariş iptal edilir ve KULLANICI’nın ücreti iade edilir.
  15. KULLANICI iade edeceği kartı SICPA Türkiye’nin anlaşmalı kargo şirketi ile SICPA Türkiye’ye gönderdiği sürece iade kargo bedeli SICPA Türkiye’ye aittir. KULLANICI'nın iade edeceği kartı, SICPA Türkiye'nin anlaşmalı kargo şirketi dışında bir kargo şirketi ile göndermesi halinde iade kargo bedeli ve kartın kargo sürecinde uğrayacağı hasardan SICPA Türkiye sorumlu değildir.
  16. Bu sözleşme Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanmıştır. Metinler arası farklılık varsa, Türkçe metin esas alınır.

Diğer Haberler

İntihar olayı sonrası gözlerin çevrildiği Gaziantep Müze Müdürlüğü'nde 30 yıl çalışan arkeolog Fatma Bulgan Yanık, müntehir arkeolog Merve Kaçmış gibi mobing gördüğünü belirterek, müzelerde eser zimmetleme ve müdürlerin görevlendirilme yöntemlerine dair eleştirilerini açıkladı.

Gaziantep Müze Müdürlüğü'nde görevli arkeolog Merve Kaçmış, arkasında bir yığın soru işareti bırakarak Diyarbakır’da ziyaret ettiği ağabeyi Ozan Kaçmış’ın evinde yaşamına son verdi. Ailesi, Merve’nin eksik tarihi eserleri usulsüz şekilde üzerine geçirmesi konusunda, Müze Müdürü Emine Öztürk’ün mobingine maruz kaldığını iddia etti.

Merve’nin geride bıraktığı notta iş yerinde yaşanan olaya ilişkin “Ben yapmadım, masumum. Her yerde kameralar var, izleyince göreceksiniz” diye başlayan cümleleri herkesi derinden etkilerken, gelinen süreçte müze müdürü ile birlikte iki müze uzmanı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı.

İddiaların merkezindeki Gaziantep Müzesi’nde yaklaşık 30 yıl çalışan Arkeolog Fatma Bulgan Yanık, müzelerde yaşanan zimmet sorunuyla ilgili Gazete Duvar'dan Nuray Pehlivan'a anlattı.

Fatma Bulgan Yanık: Gaziantep Müzesi’nin hafızasıydım.

Müzede hizmet süreniz ne kadar? Bize müzecilik geçmişinizi anlatır mısınız?

Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nden yılında mezun oldum. O yıllarda sınavlar, yazılı ve mülakat şeklinde sadece lisans alanınızla ilgili sorulardan oluşurdu. Şimdiki KPSS sınavında olduğu gibi ilgisiz alanlardan sorularla muhatap olmazdınız. Mülakat jürisi de alanında uzman kişilerden oluşurdu. Böyle iki aşamalı bir sınavı geçerek Topkapı Sarayı Müzesi’nde göreve başladım. 3 yıl sonra ailemin yaşadığı şehir olan Gaziantep’e gittim. Gaziantep Müzesi bir okuldu benim için; 30 yıla yakın bir süre çalıştım. Dolayısıyla hem arazide hem de müzecilik anlamında birçok işe imza attım. Örneğin, ’lerde kurulmuş olan müzenin arkeolojik eserlerini yılında ilk kez ben sayıp, güncellemiştim. Tabii böyle bir çalışma müzedeki eserleri de yakından tanımamı sağlamış, sorunları çözme anlamında verimli bir çalışma olmuştu. Arkeolojik eser zimmeti, yılına dek üzerimdeydi. Ben sorunsuz devretmiştim. 30 yıla yakın süreyle bir müzede çalışınca, oranın hafızası oluyorsunuz. Sanırım ben Gaziantep Müzesi’nin hafızasıydım.

Fatma Bulgan Yanık: Emine Öztürk müzede terör estiriyordu

Müze Müdürü Emine Öztürk’ün mobing uyguladığına dair çok sayıda iddia konuşuluyor. İş yerinde siz nasıl tanıdınız onu? Bu tür baskılar uyguladığına şahit oldunuz mu?

Yeni göreve başlayan meslektaşlarımla her türlü bilgiyi paylaşarak, onların yetişmesine katkı sağlayan ve meslekte geçirdiğim süre birçoğunun yaşı kadar olan biriydim. Ama Emine Öztürk’ün teröründen ben de nasibimi aldım. Emine Öztürk’le yılından, yılında Kilis Kültür Müdürlüğü’ne isteğim dışı tayin edilinceye kadar ki 7 yıllık süreçte birlikte çalıştım. O dönemdeki müdür, Emine’nin idareci olması için girişimde bulunduğunda liyakatı olmayan bir uzmana müdür yardımcılığı verilmesinin yanlış olacağı konusunda tepkimi koymuştum. Ancak ne yapıp edip, valilik onayı ile müdür yardımcılığı vekaleti unvanını aldı. Bu sırada ben Kilis’e isteğim dışında bir tayine maruz kaldım, müze müdürü de başka bir ile sürgün edildi. Böylece Emine Öztürk, müdür yardımcısı vekilliğinden, müdür vekilliğine zıpladı. Ben üzerimdeki zimmeti Hülya Kayaöz’e devretmeye başladım ve her gün İl Kültür Müdürü’nün baskısı Emine Öztürk tarafından mobinge dönüştürülerek, ciddi sıkıntılar yaşamamıza neden oldu. Tıpkı Merve gibi sayımın hızlandırılması üzerinden mobing yaşamaya başladık. Bu dönemde teftiş kuruluna iletmek üzere mobing evraklarını biriktirdim. Tam o esnada yeni bir asil müdür tayin edildi.

Yeni müze müdürü, kısa zamanda sorunların kaynağının personele acımasızca davranan Emine Öztürk olduğunu anlayarak, onu pasifize etti. Bu süre zarfında valilik onayı ile müdür yardımcılığı vekaleti verilmiş olan Emine Öztürk’ün bu ünvanı defalarca iptal edilmeye çalışıldıysa da valilik direnç gösterdi. yılında ani bir operasyonla müze müdürü batıdaki bir ilçeye, ben de Kilis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne tayin edildim ve müze yeniden Emine Öztürk’e teslim edildi. O süreçte uzakta da olsam personelin uğradığı mobing kulağıma geliyordu. Terör estiriyordu müzede. Hatta iki uzman arkadaşımız da koruma kuruluna tayinlerini istediler. En çok ezayı görenler ise güvenlik görevlileriydi. Bunları duyup, üzülüyordum.

Emine Öztürk’ü önce sınava ihtiyaç duyulmadan müdür olunabilen Restorasyon ve Konservasyon Müdürlüğü’ne asil müdür olarak atadılar. Eğer bir kişi sınavsız müdür yapılmak isteniliyorsa basamak olarak daima bu yöntem kullanılır. Burada çalıştığı 6 aylık dönemde de yine terör estirdi. Ardından Gaziantep Müzesi’ne asil müdür yaptılar. Merve’nin de aynı bizlerin maruz kaldığı gibi mobbinge maruz kaldığına kesinlikle inanıyorum. Ben müzeden ayrıldıktan sonra göreve başladığı için kendisini şahsen tanımıyorum. Ama naif, sessiz ve içine kapanık birisi olduğunu duyardım.

Fatma Bulgan Yanık: Maalesef her müze kendine göre bir yol tutturmuş gidiyor

Merak edenler için genel olarak müzelerde ve Gaziantep Müzesi özelinde “eksik eser” konusuna da değinebilir misiniz?

Elbette, birçok müzede zaman zaman problemler yaşanabiliyor. Bu problemler kimi zaman dikkatsizlikten kaynaklanırken, kimi zaman da art niyetli müzecilerden dolayı olabilmektedir. Bir de tabi ’larda kurulan müzelerde envanter problemleri, eksik ve yanlış envanterler görülebilmekte, hatta envantere girmemiş muhteşem eserlerle karşılaşma olasılığı dahi olabilmektedir. O dönemlerde müzelerin milli eğitime bağlı olması ve yeterli sayıda uzman olmaması, dönemin sorunlarının günümüze kadar taşınmasına neden oldu. Envanter kayıtlarında ciddi sorunlar var. Eksiklikler de olabiliyor. Gaziantep Müzesi’nde de kayıp olduğu halde zimmete verilmeye çalışılan eserler bir trajediye neden oldu, ne yazık ki, gencecik bir can gitti.
Müzelerdeki envanter kayıtlarına dair sorunların çözümü kolay olmamakla beraber, imkansız değil. Bir çok müzede komisyon marifetiyle, sabırla ve itinayla eserlerin envanter kayıtlarının güncellenmesi gerekiyor. Ancak, bu çalışmaların tüm müzelerde aynı şablonla yapılması sağlanmalı. Müzecilikte eser envanterine yönelik belgeleme çalışmaları da, eser sayımının nasıl yapılacağına dair işler de önemsenerek, tüm müzelerde aynı sistemin uygulanması gerekiyor. Bütün müzelerin güncellenmeye ihtiyacı var. Depo düzenleri de, envanter şablonları da aynı olmalı. Peki, şimdi öyle mi? Maalesef her müze kendine göre bir yol tutturmuş gidiyor, ben bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Kayıtlarınız, belgeleme çalışmalarınız eksikse, eser eksiğiniz de olur, vitrinde numarası olmayan fazla eseriniz de…

Fatma Bulgan Yanık: Sorunların kaynağı korunaksızlık bence.

Müzelerde düşük maaşlarla çalışan arkeologlara, değeri trilyonları bulan binlerce eser zimmetleniyor. Bu zimmetin karşılığında herhangi bir tazminat verilmediği gibi eseri korumakla yükümlü tutulan arkeologlara kaybolduğunda, hem eserin bedeli ödetiliyor hem de çeşitli yollarla cezalandırılıyor. Uzun yıllar müzelerde görev yapmış bir arkeolog olarak, siz bu konuda neler söylemek istersiniz?

Zimmet almak stresli bir iş. Ben ilk zimmetimi Topkapı Sarayı Müzesi’nde almıştım. Üç uzman hazine dairesinin zimmetini aldık. Daha sonra Saatler Seksiyonu’nun zimmetini aldım. Üzerinde kıymetli taşların olduğu saatleri yeni depoya taşırken ya bir taş düşer de kaybolursa diye yaşadığım stresi unutamam. Sondaj kazısında teslim almak zorunda kaldığım arkeolojik eserlerin sayımını yaptığımda, kartal başlı bir kulpu günlerce aramış, bulamamıştım. Bakacak tek bir yer kalmıştı; üst üste yığılmış, etütlük eserler. Evet, ben o kulpu günler sonra o yığının içinde bulmuştum. Buna benzer pek çok durum olabiliyor müzelerde. Bu strese kimi insan dayanabiliyorken, kimi de Merve gibi baş edemiyor. Çünkü zimmetinizdeki bir esere bir şey olduğunda işin ucunda direkt hırsızlıkla suçlanmak var. Bu insanı geren, huzurunu kaçıran, çok ağır bir yük aslında.

Üstelik depo açma-kapama işleri tüm müzelerde bir disiplin içinde yapılmıyor. yılında Gaziantep Müzesi’nde göreve başladığımda zimmet sorumlusu elini kolunu sallayarak tek başına deposuna girebiliyordu. Kapılar mühürlenmeden kapatılıyordu. Gaziantep Müzesi’nde depolara 3 kişi ile girilmesi ve çıkışta tutanakların imzalanarak, kurşun mühürle mühürlenmesi kuralını ben uygulamaya sokmuştum. Elbette bu özenin sebebi daha önce büyük bir müzede çalışmış olmaktan kaynaklanıyordu. Şimdi depolarımızı teknolojiyle koruyoruz ama ben hala mühürle dahi kapatılmayan depolar olduğunu düşünüyorum. Sorunların kaynağı korunaksızlık bence. Müzecilerin bu konularda mutlaka eğitilmesi ve problemleri bertaraf etme yöntemlerini öğrenmesi gerekiyor.

Dolayısıyla zimmet, müzelerin kanayan yarası… Zimmet alan herkese mutlaka ek bir tazminat verilmesi gerek diye düşünüyorum. Bu uygulama esere sahip çıkma konusunda mutlaka artı bir değer katacaktır. Ya da zimmet olayı tamamen ortadan kaldırılarak, zimmet verilmeden de çözüm yolları bulunabilir. Ama tabi bunu yaparken sorumluluğun yok edilmemesi gerekiyor ki, eserler kötü niyetli insanların kurbanı olmasın. Dolayısıyla Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok, yurt dışında bu sorun nasıl çözülmüşse o örneklerden feyiz alınabilir.

Fatma Bulgan Yanık: Müzede çalışan arkeologlar konusunda da sınıfta kaldığımızı düşünüyorum.

Son olarak müzelerdeki genel işleyişe dair değerlendirmeleriniz neler?

Müzelerimiz yöneticileri konusunda sıkıntılı bir profil çiziyor. Ben müze müdürlerinin sınavla atanmasını doğru bulmayanlardanım. Sınavla müdür olunmaz. Hele Emine Öztürk örneğindeki gibi hiç olunmaz. Müdürlük yani geniş anlamıyla idarecilik, öncelikle iyi, güzel olan birçok kişilik özelliğini içinde barındırmalıdır. Sadece bilgi sahibi olmak, iyi dereceler almış olmak yeterli değildir. Liyakat mutlaka olmalıdır. Ki liyakat, sınavla tespit edilemez.

Müzede çalışan arkeologlar konusunda da sınıfta kaldığımızı düşünüyorum. Çünkü pıtrak gibi açılan arkeoloji ve sanat tarihi bölümlerinde eğitimde illaki aksamalar oluyor. Buralardan eksik eğitimle mezun olanlar bir müzede göreve başladıklarında, aldıkları sorumlulukla doğru orantılı başarı gösteremiyorlar. Bu da müzelerimizin gelişmesini önemli ölçüde engelliyor. Müzecilerin iç hizmet eğitimleri önemsenmeli, mezun olmadan mutlaka müzelerde ve kazılarda staj yapmaları sağlanmalı. Müzeler bilim yuvaları ve bu bakış açısıyla bakılması gerekiyor. Kısacası müzelerimize bu şekilde muamele edilmemeli!

Nuray Pehlivan - funduszeue.info

Etiketler : arkeolog, arkeoloji, Emine Öztürk, Fatma Bulgan Yanık, Gaziantep, Gaziantep Müze Müdürlüğü, Gaziantep Müzesi, intihar, Merve Kaçmış, mobing, müze, Müze Müdürü, Müzecilik,

Müze Araştırmacısı Nasıl Olunur? Personel Alımı Maaşları ve Şartları

Müze Araştırmacısı nasıl olunur? Müze Araştırmacısı, taşınır kültür varlıklarının müze eseri olarak kazandırılması, sınıflandırılması, tescili, korunması, depolanması, tanıtımı, yayımı ve katalog fiş düzeninin sağlanması için gerekli bilgi ve beceriye sahip nitelikleri taşıyan kişidir. Bu nedenle Müze Araştırmacısı olmak için Tarih, Sanat Tarihi, Antropoloji, Sümeroloji, Filoloji, Etnoloji ve Hititoloji gibi 4 yıllık bölümlerinden mezun olma şartı vardır. Kamu alanında işe alımının gerçekleşmesi için KPSS sınavına girmesi gerekmektedir.

Müze Araştırmacısı Görev ve Maaşı

Son zamanlarda ünü ve çalışma imkânı artan Müze Araştırmacısı ne iş yapar? İş güvenliği, iş sağlığı ve çevre koruma düzenlemelerinin gereklerine göre uygun olarak:

  • Müzede sergilenmesi planlanan kültür varlıklarının korunması, bakımı, kontrol edilmesi üzere yapılan araştırma ve kazılarda heyet üyeliği yapmak,
  • Müze müdürünün görevlendirmesi üzerine devlet misafirlerine, özel ve grup ziyaretçilere, ziyaretçilerin bağlı olduğu rehbere ve özel izne sahip çekim için gelenlere refakat etmek,
  • Müzede gerçekleşecek sergi, konferans, seminer ve kurs gibi eğitim faaliyetlerine katılmak,
  • İmkânlar dâhilinde mesleki ve ilmi yayınları izler ve bu yayınların uzman personele tanıtır,
  • Kendi branş alanına göre çalışmalar yapmak,
  • Eserlerin bakım ve sağlık durumunu kontrol etmek ve yapılması gerekenleri idareyi rapor etmek,
  • Müzede bulunan kültür varlıklarının sayımını yapmak, devir-teslimini sağlamak ve inceleme komisyonlarında görev almak başlıca Müze Araştırmacısının görevleri içerisinde yer almaktadır.

Kamu alanında çalışma imkânı olan Müze Araştırmacısı ne kadar maaş alır? Maaşı personel asgari geçim indirimine ve hizmet yılına bağlı olarak değişmekle birlikte ekstra ödemeler ve tazminat ile en düşük TL iken ortalama olarak TL’dir.

Kaynak:funduszeue.info

Kültür ve Turizm Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavına girecek adaylar için sorumlu olunan konular,  soru sayıları ve uyulması gereken kuralları ile ilgili komisyon kararını Kültür ve Turizm Bakanlığı internet sitesinden yayımladı.

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI (ŞUBE MÜDÜRÜ, KÜTÜPHANE MÜDÜRÜ, MÜZE MÜDÜRÜ, AVUKAT) KOMİSYON KARARI İLE İLGİLİ DUYURU (03/02/)

03/06/ tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, Kültür ve Turizm Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri uyarınca Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak değişik sınıf ve unvanlarda memur statüsünde görev yapmakta olan personelin şube müdürü, müze müdürü ve kütüphane müdürü ile avukat kadrolarına görevde yükselme ve unvan değişikliklerini sağlamak amacıyla, Ankara’da görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yaptırılması Bakanlık Makamının 31/10/ tarihli ve sayılı Onayı ile uygun görülmüş ve konu 16/11/ tarihli ve sayılı yazı ile Bakanlığımız personeline duyurulmuştur.

Buna ilişkin olarak, Kurumumuz intranet sitesinin ana sayfasında bulunan “Sınav Başvuru Sistemi” başlıklı bağlantı üzerinden, personelce yapılan başvurular 14/12/ tarihinde başlamış ve 31/12/ tarihi mesai bitiminde sona ermiştir.

Belirtilen bağlantı üzerinden başvurusunu yapan personelce çıktısı alınarak imzalanan ve birimler tarafından Personel Genel Müdürlüğüne gönderilen “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Başvuru Form”larının adı geçen Genel Müdürlük bünyesinde oluşturulan komisyonca, belirtilen kadrolar için, Bakanlığımız Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde aranan şartlar dikkate alınarak, anılan Yönetmeliğin 11 inci maddesi gereğince incelenmesi sonucu, unvanlar itibariyle aranan şartları başvuru tarihinin son günü (31/12/) itibariyle taşımaları nedeniyle başvuruları kabul edilenlere ve taşımamaları nedeniyle başvuruları kabul edilmeyenlere ilişkin listeler Bakanlığımız kurumsal internet sitesinde yayınlanmıştır.

Belirtilen Yönetmeliğin 14’üncü maddesine göre, Bakanlık Makamının 26/01/ tarihli ve sayılı Onayı ile oluşturulan Şube Müdürlüğü, Kütüphane Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü ve Avukat Sınav Kurulları sınavla ilgili hususları görüşmek üzere toplanmış ve yazılı sınav ile ilgili olarak aşağıda yer alan kararları oybirliğiyle almışlardır.

  • 1-Yazılı sınavın, Personel Genel Müdürlüğünce ilgili kurum ve kuruluşlarla yapılacak görüşmeler sonucu belirlenecek tarihte Ankara’da yapılması.
  • 2-Yazılı sınavın çoktan seçmeli test şeklinde yapılması.
  • 3-Her bir sorunun cevabının dört seçenek içinde yer alması, konular itibariyle sorulacak soru sayısının aşağıdaki listede belirtildiği şekilde uygulanması.
  • sorunun tam puan değerinin olarak belirlenmesi ve her bir sorunun puan değerinin aynı olması.
  • 5-Cevap kâğıtlarının değerlendirilmesinin (Puan = / Toplam Soru Sayısı x Doğru Cevap Sayısı) formülüne göre yapılması.

 

NOT: GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YAZILI SINAVI İLE İLGİLİ OLARAK ANILAN YÖNETMELİĞİN 12 NCİ MADDESİNDE YER ALAN KURUMLARLA GÖRÜŞMELER İLGİLİ MEVZUAT ÇERÇEVESİNDE SÜRMEKTE OLUP, SINAV YERİ VE TARİHİ KESİNLEŞTİĞİNDE AYRICA DUYURULACAKTIR.

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YAZILI SINAVI

Sıra No

Konu Başlıkları (Atanılacak görev alanı ve niteliği ile ilgili konular)

Soru Sayısı

1

1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 9. Bölümü (Kültür ve Turizm Bakanlığı)

5

2

sayılı Devlet Memurları Kanunu

9

3

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personeli Disiplin Amirleri Yönetmeliği

2

4

sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik

3

5

sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun

2

6

Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik

3

7

sayılı Harcırah Kanunu

2

8

sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ( Maddeler)

2

9

sayılı Kamu İhale Kanunu

3

10

Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik

2

11

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği

2

 

Toplam:

35

Sıra No

Konu Başlıkları (Ortak Konular)

Soru Sayısı

1

T.C. Anayasası

3

 

- Genel esaslar

 

- Temel hak ve ödevler

 

- Devletin temel organları

2

Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi, ulusal güvenlik

2

3

sayılı Devlet Memurları Kanunu

2

4

Devlet teşkilatı ile ilgili mevzuat

2

5

Türkçe dil bilgisi ve yazışmayla ilgili kurallar

2

6

Halkla ilişkiler ve davranış kuralları

1

7

sayılı Bilgi Edinme Kanunu

1

8

sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun

1

9

Devlet Arşiv Hizmetleri Hakkında Yönetmelik

1

 

Toplam:

15

 

Genel Toplam:

50

 

KÜTÜPHANE MÜDÜRLÜĞÜ YAZILI SINAVI

Sıra No

Konu Başlıkları (Atanılacak görev alanı ve niteliği ile ilgili konular)

Soru Sayısı

1

1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 9. Bölümü (Kültür ve Turizm Bakanlığı)

2

2

sayılı Devlet Memurları Kanunu

4

3

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personeli Disiplin Amirleri Yönetmeliği

2

4

sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik

1

5

sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun

1

6

Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik

2

7

sayılı Harcırah Kanunu

1

8

sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ( Maddeler)

2

9

sayılı Kamu İhale Kanunu

2

10

Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik

1

11

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği

2

12

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Mevzuatı (Çoğaltılmış Fikir ve Sanat Eserlerini Derleme Kanunu, Halk Kütüphaneleri Yönetmeliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayın Yönetmeliği, Edebiyat Eserlerinin Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik, Kütüphane Hizmet Esasları Genelgesi)

15

 

Toplam:

35

Sıra No

Konu Başlıkları (Ortak Konular)

Soru Sayısı

1

T.C. Anayasası

3

 

- Genel esaslar

 

- Temel hak ve ödevler

 

- Devletin temel organları

2

Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi, ulusal güvenlik

2

3

sayılı Devlet Memurları Kanunu

2

4

Devlet teşkilatı ile ilgili mevzuat

2

5

Türkçe dil bilgisi ve yazışmayla ilgili kurallar

2

6

Halkla ilişkiler ve davranış kuralları

1

7

sayılı Bilgi Edinme Kanunu

1

8

sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun

1

9

Devlet Arşiv Hizmetleri Hakkında Yönetmelik

1

 

Toplam:

15

 

Genel Toplam:

50

Haberin devamına linkten ulaşabilirsiniz.

funduszeue.info

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası