duyu bütünleme odası malzemeleri / Duyu Bütünleme Odası • Akademik Terapi

Duyu Bütünleme Odası Malzemeleri

duyu bütünleme odası malzemeleri

Duyu Bütünleme Rehberi

Duyu bütünleme, duyu organları tarafından algılanan duyuların beyinde işlenmesini ve uygun cevaplar üretilmesini sağlayan süreçtir. Bu sürecin beklenildiği gibi işlemesi, kişinin çevresi ile uyumlu hareket edebilmesini sağlar.

Duyu bütünleme bozukluğu ise, beynin, çevredeki duyusal uyaranları beklenildiği gibi algılayıp işleyememesine, yani duyuları bütünleyememesine sebep olan durumdur. Bu durum, çocuğun davranışsal problemler ve öğrenme problemleri yaşamasına sebep olur.

Duyu bütünleme terapileri ise, günlük hayatlarında zorluklar yaşayan çocukların, kontrollü ortamlarda, uzmanlar eşliğinde, farklı duyusal uyaranlara maruz kalarak, günlük hayattaki uyaranlara karşı olan tolerasyonunu arttırmayı hedefler.

Duyu Bütünleme Nedir?

İnsanın yedi bölümden oluşan duyu sistemi; görme, duyma, dokunma, tat alma, koku alma, hareket-denge ve vücut farkındalığı duyularını sistematik olarak işleyip organize eder. Bu organizasyon bütünlüğüne duyu bütünleme denir.

Duyusal kayıt, bu bütünleme sürecinin ilk safhasıdır. Bu safha duyusal farkındalığı başlatır, konumlama ve dikkat aşaması ise duyusal kayıtla başlayan farkındalığı pekiştirir ve katmanlı bir anlam üretir. Bu anlam, yorum ve fiziksel cevabın organizasyonunu doğurur. Süreç sonunda, duyusal cevabın uygulanışıyla dışarıdan etki eden duruma refleks gösterilir.

Duyu Bütünleme Bozukluğu

Fiziksel bir faaliyette bulunacak olan çocuk, fiziksel eylemi gerçekleştirirken; neyin, ne sürede, nasıl bir uzaklıkta, ne konumda olduğunu ve hareketin yönünü, duyusal bütünlüğü aracılığıyla bilerek fiziksel eylemi problemsiz bir şekilde gerçekleştirir. Duyusal bütünlüğün işlerliğini yitirmesi durumu ve bu durumun yarattığı problemler, duyu bütünleme bozukluğu olarak adlandırılır.

Bu bozukluğu yaşayan kişi, duyusal uyaranlara normalin üzerinde ya da altında tepkiler verebilir veya doğrudan tepki vermek yerine duyusal uyaran arayışı içerisinde olabilir. Duyu bütünleme bozukluğu yaşayan çocuklar, güneş ve yüksek ışık yansıtan cisimlere, elektrik süpürgesi sesi gibi yüksek seslere karşı, uyaran problemi sebebiyle aşırı hassasiyet gösterebilir. Yine bu çocuklarda ince ve kaba motor gelişim süreçlerinde çeşitli aksaklıklar yaşandığı gözlemlenmektedir.

Eser Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi duyu bütünleme bozukluğu sebebiyle yaşanan zorlukların çözümüne yönelik çalışmalarını, uzman kadrosuyla, Kağıthane, Küçükçekmece, Başakşehir, Bayrampaşa, Esenler, Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Arnavutköy, Güngören, Sultangazi ve Bahçelievler bölgelerine hizmet vererek sürdürmektedir.

Duyu Bütünleme Eğitimi

Duyu bütünleme eğitimi planlanmadan önce, uzman terapist, çocuğun duyusal sistemini değerlendirerek başlar. Hangi sistemlerin etkilendiğini belirlemek için özel olarak tasarlanmış kontrol listeleri hem ebeveynler hem de terapist tarafından doldurulur.

Değerlendirme sonrasında çocuğa özel bir eğitim programı oluşturulur. Bu eğitim programında eğlenceli ve oyun temelli aktivitelerle, terapist, çocuğun dokunma, ses, görme ve harekete nasıl tepki verdiğini değiştirmeye çalışır.

Duyu Bütünleme Terapisi

Amerikalı Doktor J. Ayres tarafından geliştirilen terapiyle, çocuklarda görülen nörofizyolojik adaptasyon sorunu ve duruma uygun cevap üretebilme yetisinde probleme yol açan sorunlar saptanarak pozitif etkileşimin yolu açılır.

Terapi sonucunda, çocuğun çevresindeki uyaranlara karşı organize olamaması durumunda, önceden edinilmiş duyusal bilginin açığa çıkarılarak sosyal, duyusal ve fiziksel iletişimin kolaylaştırılmasını hedefler.

Duyu Bütünleme Aktiviteleri

Çocuklar için duyu bütünleme aktiviteleri, çocuklara, farklı duyusal uyaranları tanıyıp alışma ve eğlenceli vakit geçirirken duyusal bütünleme becerilerini geliştirme fırsatı sunar. Çocuklarla evde ya da dışarıda kolayca yapılabilecek bazı aktiviteler seçilebilir.

Bu aktivitelere örnek olarak karşılıklı top atıp tutma, çarşaf içerisinde sallanma, hayvanlarla dokunarak iletişim kurmak, hayvanları taklit etmek, çıplak ayakla çimenlerde oynamak, müzik eşliğinde birlikte ritmik dans etmeyi denemek verilebilir.

Bu aktiviteler yapılırken en önemli şeylerden biri de çocuğunuz ile güzel zaman geçirmektir.

Duyu Bütünleme Kitap

Duyu bütünleme ile alakalı farklı kitaplar mevcuttur. Bu kitaplardan bazıları bu bozukluğu sahip olan çocuklar için yazılmışken bazıları ise çocukların ebeveynleri için yazılmıştır.

Bu bozukluğa sahip olan çocuklar için yazılan kitaplar, renkli görseller ve çeşitli egzersizler ile terapiye destekleyici olarak kullanılabilmektedir. Çocukların gerek terapi esnasında gerekse terapi sonrası evde aileleri ile birlikte bu kitaplardan yararlanması sağlanarak sürecin verimli ilerlemesi sağlanabilir.

Buna karşın, ebeveynler için yazılmış kitaplar, bu bozukluğa sahip olan çocuklarına nasıl yaklaşabilecekleri, onun için neler yapabilecekleri ya da ne yapmamaları gibi konularda ebeveynlerin bilinçlendirilmesini hedefler. Terapiler kadar evde ebeveynlerin davranışları da çocuğun gelişim sürecine etki etmektedir. Bu nedenle, ebeveynlerin de bilinçlenmesi duyu bütünleme terapisinin önemli bir parçasıdır.

Duyu Bütünleme Materyalleri

Duyu bütünleme materyalleri ve malzemeleri, çocukların farklı duyu organlarını kullanmaları ve farklı duyulara alışmaları için önemlidir. Bu materyaller birbirinden farklı duyuları harekete geçirecek şekilde tasarlanmıştır.

Örneğin, dikenli toplar, bulgur, fasulye, taşlar, sünger, çimen gibi birçok materyal dokunma duyusunu çalıştırmak için kullanılırken, denge tahtası gibi materyaller vestibüler duyuyu, yani denge duyusunu çalıştırmak için kullanılabilir.

Önemli olan şey, her çocuğun ona özel ihtiyaçlarına yönelik materyallerin seçilmesidir.

Duyu Bütünleme Odası

Duyu bütünleme odası, bu bozukluğa sahip olan çocukların terapi ve eğitiminde kullanılan özel materyaller ile donatılmış bir odadır. Bu odada, çocuklar kontrollü olarak farklı duyusal uyaranlara maruz bırakılarak, günlük hayatta karşılaşabilecekleri durumlara hazırlanabilirler.

Duyu bütünleme odalarında renkli ışıklar, obje projeksiyonları, su yatağı, farklı kokular, terapi salıncağı, müzik, farklı dokularda yüzeyler gibi özellikle seçilmiş terapi ve eğitim materyalleri bulunmaktadır.

Terapiyi uygulayan uzman, odanın içinde çocuğun tetiklenmeyeceği oranda farklı duyuları tecrübe etmesine yardımcı olarak gelişme kaydedilmesini sağlar.

Duyu Bütünleme Egzersizleri

Duyu bütünleme egzersizleri ve çalışmaları, odaklanılmak istenilen duyuya göre farklılaşmaktadır.

Örneğin, vestibüler duyuyu harekete geçirmek için trambolinde zıplamak, kaydıraktan kaymak gibi egzersizler yapılabilir. Proprioseptif duyu içinse tırmanmak, markette alışveriş arabalarını itmek, bahçedeki yaprakları tırmıkla toplamak gibi günlük aktiviteler uygulanabilir. Derin basınç egzersizi olarak ise yastıklarla veya yorganlarla çevrili şekilde yatmak, küçük titreşimli masaj aletleri tutmak gibi şeyler yapılabilir.

Çocuğunuzu zorlamadığı sürece yaratıcı ve alternatif egzersizler üretebilirsiniz. Egzersizleri mutlaka öncelikle çocuğunuzun terapistine danışın.

Duyu Bütünleme Etkinlikleri

Evde yapılabilecek pek çok duyu bütünleme etkinliği vardır. Bu etkinliklerdeki amaç çocuğunuzla birlikte eğlenirken, onu kesinlikle zorlamadan, çeşitli duyusal uyaranlara maruz bırakarak belirli becerilerinin gelişmesine yardımcı olmaya çalışmaktır.

Evde, çocuğun kendi etrafında dönmesi, yatağın üzerinde zıplama, yastık savaşı yapmak, çiçek ekmek, fasulye, pirinç gibi farklı boyutta ve sertlikte ürünlerin dolu olduğu bir kapın içine el sokmak, ellere ve ayaklara karşılıklı şekilde farklı kremler ve yağlar sürmek gibi herkesin kolayca uygulayabileceği etkinlikler yapılabilir.

Duyu Bütünleme Oyuncakları

Duyu bütünleme oyuncakları, farklı duyusal uyaranlara sahip, çocukların bütünleme becerisini geliştirmekte kullanılması için tasarlanmış özel oyuncaklardır.

Dikenli toplar, wilbarger terapi fırçası, farklı dokularda kumaşlar ve yastıklar gibi oyuncaklar dokunsal duyuyu, ses taklit kartları, dil terapi kartları gibi kartlar hem işitsel hem de görsel duyuları, denge tahtası ve salıncaklar vestibüler duyuyu ve farklı kokulu oyuncaklar ise koku duyusunu uyarmak için kullanılabilir.

Bebeklerde Duyu Bütünleme Bozukluğu Belirtileri

Bebeklerde duyu bütünleme bozukluğunun fark edilebilmesi çoğu zaman daha zordur fakat çocuğunuzu yakından gözlemeniz durumunda bazı belirtileri anlayabilmeniz mümkündür.

Bebeklerde duyu bütünleme bozukluğu belirtileri kendi kendine oturmakta ya da vücudunu tutmakta güçlük çekmek, kolay korkmak, bebek heceleri çıkartmakta zorlanmak, banyo yapmaktan hiç hoşlanmamak, hareket ettirilmekten rahatsız olmak, ellerini bir araya getirememek şeklinde görülebilir.

Bu belirtilerden bazılarının olması kesin bir sonuca işaret etmemektedir. Çocuğunuzda bu belirtileri fark etmeniz durumunda kesinlikle bir uzmana danışılmalıdır. Terapiye erken başlanması, terapinin verimini önemli ölçüde arttırabilmektedir.

Duyu Bütünleme Terapisi Ücreti

Duyu bütünleme terapisi ücreti bazı etkenlere bağlı olarak farklılık gösterebilmektedir. Fiyatın belirlenebilmesi için öncelikle çocuğunuzun duyu bütünleme becerileri değerlendirilmeli ve sonrasında ihtiyaç duyduğu terapi yöntemi kararlaştırılmalıdır. Çocuğunuzun ihtiyaçları terapi ücretine etki eden önemli faktörlerden biridir.

Bir diğer etken ise terapiyi hazırlayan ve sürdüren uzmanın alandaki bilgi ve tecrübesidir. Bir uzmanın alanda daha bilgili ve tecrübeli olması terapi ücretini arttırabilmektedir.

Bunların yanı sıra, hizmeti veren kurum ve hizmet verdiği bölgeler de terapi fiyatını etkileyebilir.

Detaylı fiyat bilgisi almak için en iyi duyu bütünleme uzmanları ile, Küçükçekmece, Bayrampaşa, Kağıthane, Arnavutköy, Sultangazi, Başakşehir, Güngören, Gaziosmanpaşa, Esenler, Bağcılar ve Bahçelievler bölgelerine hizmet veren Eser Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne danışabilirsiniz.

Duyu Bütünleme Odası

Duyu Bütünleme Odası Amaç

Duyu bütünleme odasının amacı duysal aktivitelerle duyu girdisini artırmaktır.  Bu duyu girdilerini çeşitli yöntemlerle artırabiliriz. Bu oda içerisinde vestibuler yani hareket algılayıcı sistem, proprioreseptif (uzaysal vücut algısı) girdinin artırılması, taktil sistemin (dokunsal algılama) uyarılması, görme, işitme, tatma gibi vücuttan gelen duyusal uyarıları algılayan sistemleri çeşitli materyal ve tekniklerle uyarıldığı alandır.

Duyu bütünleme odasında t salıncak, kafes salıncak, tırmanma barı, tırmanma halatları, top havuzu, likra hamak, file hamak, bobath topları, çeşitli puzzle oyuncaklar, sesli oyuncaklar, dokunsal yüzeyi farklı materyaller, sert ve yumuşak zeminler bulunur. Bu materyaller çocuğun hassasiyeti ve ihtiyacı göz önünde bulundurularak oyun içerisinde aktivite şeklinde yukarıda belirttiğimiz duysal girdileri artırmayı hedefler.

Duyu Bütünleme Odası Dizaynı

Duyu bütünleme odası çocukların ilgisini motivasyonunu artıracak şekilde dizayn edilmiştir. Pek çok duyunun uyarılabileceği alandır. Bu odanın duyusal zenginleştirme alanı olması nedeniyle belli bir genişlikte ve esnek çalışma modellerine sahip olması gereklidir. Örneğin proprioseptif olarak duysal girdi amaçlanan bir oyunda çocukların tırmanabileceği, top havuzunda hareket edebileceği, içinden geçebileceği tünellerin olduğu, içerisinde aktivite yapabileceği hamakların olduğu birçok materyallerin bulundurulması gerekmektedir. Bu odalarda çocuğun motivasyonunu sağlayabilmek için ilgi çekeceği oyuncaklar bulunmalı. Her defasında farklı oyunların oynanabileceği çeşitli materyal bulunmalıdır.

Avantajları

Duyu bütünleme odasının en büyük avantajlarından biri çocukların yüksek motivasyonunu sağlayabilir olmasıdır. Bu sayede çocukların aktiviteler sırasında sıkılmadan seans almasını sağlar. Çocukların odaklanarak ve eğlenceli şekilde bu alanda olmaları beyin gelişiminin daha iyi olmasını, amaçlanan duysal girdinin daha yoğun hissedilmesi ve var olan duysal girdinin daha hızlı yol almasını sağlar.

Duyu bütünleme odasının en önemli özelliği olan çevresel zenginleşme mümkün olan en yoğun uyaranla verilebilecek tarzda dizayn edilmiştir. Bu odanın istenen amaca yönelik değişimi hızlı ve pratik olmalıdır. Bu sayede kısa zaman zarfında duyusal terapide zaman kaybının önlemiş oluruz. Aksi takdirde seans süresini kısaltmış ve çocuk ile ilgilenilmediği için odak noktasını kaybetmiş oluruz.

Amaca yönelik olmayan materyallerin hızlıca ortadan kaldırılabileceği ve istenilen duysal girdilere yönelik materyallerin hızlıca ortaya çıkartılabileceği alanlardır. Dilerseniz duyu bütünleme rehberi sayfamızı ziyaret ederek daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Duyu bütünleme ile ilgili tüm merak ettiklerinizi bulabileceğiniz duyu bütünleme rehberi yazımıza göz atabilirsiniz.

PİRAMİGO Ahşap Oyuncak Başlangıç Star Set - Duyu Bütünleme 12 Adet Birlikte Gelişim Oyuncakları

PİRAMİGO Ahşap Oyuncak Başlangıç Star Set - Duyu Bütünleme 12 Adet Birlikte

KARGO BEDAVA

Kurumsal Fatura

Satıcı : PİRAMİGO

Peşin Fiyatına 3 Taksit!

Koleksiyona Ekle

favori

  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu ürün PİRAMİGO tarafından gönderilecektir.
  • adet gelişim destekli oyuncak paketi. ( Görselin Aynısı ) -Her oyuncak 1 adettir -Renk ve desenler stok durumuna göre gönderilir -İçerik : *bul tak saat *9 parça küp puzzle *marakas *mızıka *baby puzzle *bambini selefon *parmak kukla seti *dil çubukları *geometrik yumurtalar 6 lı *el parmak koordinasyonu *manyetik yön bulma *gök kuşağı halkalar 13 cm
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu ürün indirim kampanyasına dahil değildir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

PİRAMİGO Ahşap Oyuncak Başlangıç Star Set - Duyu Bütünleme 12 Adet Birlikte

  • adet gelişim destekli oyuncak paketi. ( Görselin Aynısı ) -Her oyuncak 1 adettir -Renk ve desenler stok durumuna göre gönderilir -İçerik : *bul tak saat *9 parça küp puzzle *marakas *mızıka *baby puzzle *bambini selefon *parmak kukla seti *dil çubukları *geometrik yumurtalar 6 lı *el parmak koordinasyonu *manyetik yön bulma *gök kuşağı halkalar 13 cm
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu ürün indirim kampanyasına dahil değildir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

Ürün Özellikleri

Duyu Bütünleme Rehberi

Duyu bütünleme, çevreden gelen uyaranların beş duyu organı ile algılanması ve bu uyaranlara yönelik uygun davranışların oluşturulması sürecidir.

Duyu bütünleme, son yapılan çalışmalarla birlikte dünya çapında daha da yaygın hale gelmiş olan bir özel eğitim alanıdır. Bu alan kapsamında bireye özel hazırlanan terapi doğrultusunda bireyin bulunduğu ortamın koşulları da değerlendirilir ve terapinin gereklilikleri doğrultusunda eğer gerek görülürse bu koşullar bireye göre düzenlenir.

Duyu Bütünleme Nedir?

Duyu bütünleme; çevredeki uyaranların dokunma, duyma, koku, görme, tat ve benzeri gibi duyu organları ile algılanarak beyne iletilmesi ve beynin de bu uyaranlara göre davranış oluşturması süreci olarak tanımlanır.

Her insan çevresini algılarken ve anlamlandırırken duyusal algı yöntemini kullanır. Dolayısıyla da duyu bütünleme aynı zamanda bireyin algıladığı çevreye yönelik hareket geçmek için geçirdiği ve kontrolü beynin sağladığı süreci ifade etmektedir. Bu süreçte beyin çevredeki uyaranları algılar ve bu uyaranlar doğrultusunda beynin de komutuyla birey en uygun davranışla harekete geçer.

Duyu Bütünleme Bozukluğu

Duyu bütünleme bozukluğu; çevredeki uyaranların tüm duyu organları ile algılanamaması ve dolayısıyla da bireyin doğru davranışı oluşturamaması anlamına gelir. Eğer bireyde duyu bütünleme bozukluğu var ise bu durumda birey, çevreden aldığı uyaranları anlamlandıramaz ve bu durum birçok sorun ve güçlüğe neden olur.

Bireylerin akranlarıyla aynı oranda hareket edememesi, oyun becerilerinin gelişmemesi, iletişim becerilerinin gelişmemesi, oyuncakları amacı dışında kullanması, çevredeki basit uyaranlara karşı bile haddinden fazla tepki vermesi, bireyin sürekli agresif olması, bireyin sürekli düşme eyleminde bulunması ve bu düşmeler sonucunda acıya karşı tepki vermemesi gibi durumlar duyu bütünleme bozukluğuna işaret eden göstergelerdir.

Duyu Bütünleme Eğitimi

Duyu bütünleme eğitimi, ergoterapist ya da fizyoterapistler tarafından verilen eğitimlerdir. Söz konusu eğitimler, aynı zamanda bireyin ailesi ile birlikte geniş çaplı değerlendirmeleri kapsamaktadır. Eğitim sürecinde bireyin ailesi ile bireyde eksik kalan duyusal uyaranlar ve bu eksikliklere karşı bireyin tepkileri değerlendirilerek tedavi sürecinin nasıl ilerlemesi gerektiği üzerinde konuşulur.

Duyu bütünleme eğitiminin bir diğer esas konusu ise çocuklarda eksik olan duyuların çevre ve aile koşulları çerçevesinde değerlendirilerek bu eksikliklerin birtakım değişikliklerle anlatılıyor olmasıdır. Özellikle terapi kapsamında ergoterapistler ve fizyoterapistler tarafından çocuklara sunulacak olan aktivitelerin nedeni ve hangi duyusal alana yönelik yapıldığı çocukların ailelerine detaylı bir şekilde bu eğitim kapsamında anlatılmaktadır.

Duyu Bütünleme Terapisi

Duyu bütünleme terapisi, duyusal eksikliği olan bireylerin eksikliğini gidermek ve bu bozukluğu gidermek geniş kapsamlı değerlendirmeler neticesinde bireye özel hazırlanan özel eğitim programıdır. Bireyin karşılaşmış olduğu problemin çözümünü bulabilmek için uzmanlar ilk olarak bireyin ailesi ile birlikte tüm çevresel koşulları değerlendirir.

Yapılan değerlendirmeler neticesinde planlanan terapi kapsamında eksik duyulara yönelik çocukların sıkılmayacağı eğlenceli aktiviteler oluşturularak bu aktiviteler ile uygulanan terapi sırasında çocukların duyusal eksikliklerinin giderilmesi ve karşılaştıkları sorunların üstesinden gelebilmesi amaçlanır.

Duyu Bütünleme Aktiviteleri

Duyu bütünleme aktiviteleri kapsamında uzmanlar tarafından çocuklar için birbirinden farklı aktivite uygulanmaktadır. Uygulanan bu aktiviteler, çocukların duyusal eksiklikleri göz önünde bulundurularak bu eksikliklerin giderilmesine yöneliktir. Dolayısıyla da çocukla hangi aktivitenin yapılacağı karar verilirken uzmanlar tarafından mutlaka çocuğun eksiklik yaşadığı duyular göz önünde bulundurulur.

Duyu bütünleme bozukluğunun meydana geldiği alanlar doğrultusunda tıraş köpüğü, top havuzu, sürünme, tırmanma ve benzeri gibi aktiviteler ile terapi süreci desteklenir. Ayrıca fasulye dolu bir kapta nesneler aramak, yüzeyi farklı olan yüzeylerde farklı oyun teknikleri uygulamak da terapistlerin uyguladığı aktiviteler arasında yer almaktadır.

Duyu Bütünleme Kitap

Duyu bütünleme kitap önerileri, özellikle duyu bütünleme bozukluğu olan çocukların ebeveynleri tarafından sıklıkla araştırılan bir konu haline gelmiştir. Bu alanda birçok uzmanın kaleme aldığı birbirinden başarılı, etkili ve ebeveynlere yol gösterici olan kitaplar vardır. Detaylı bir araştırma yaparak ve uzmanınıza da danışarak bu alanda farklı kaynaklar bulmanız mümkündür.

Duyu bütünleme Materyalleri

Duyu bütünleme malzemeleri; görme, işitme, tat alma, duyusal işleme, dokunma ve koku alma gibi duyuların çalıştırılmasını sağlayan materyallerdir. Bu materyaller basit yapıda olsa da özellikle duyusal eksiklik sorunu olan çocukların istedikleri her ortamda duyusal eksikliklerini gidermelerine yardımcı olacak ve korkularının üstesinden gelmesinde destek olacak malzemelerdir.

Duyusal işleme eksikliği ya da otizm spektrum bozukluğu olan bireyler, duyusal müdahale malzemelerini sıklıkla kullanmaktadır. Hatta uzmanlar, çocukların bu noktada duyusal oyuncakları kullanmalarının çok daha etkili olacağını vurgulamaktadır. El ve çiğneme oyuncakları, stres çarkları ve küpler gibi oyuncaklar, duyusal eksikliği olan çocukların severek ve eğlenerek oynadığı materyallerdir.

Duyu Bütünleme Odası

Duyu bütünleme odası, özel olarak tasarlanmış ve tüm detayları düşünülmüş olan bir alandır. Göz alıcı ışıkların olduğu oda atmosferinde aynı zamanda duyu salıncağı, dinginleştirici sesler vardır. Bir nevi oyun odasına benzeyen duyu bütünleme odası, oyun odasından farklı olarak bireylerin sakinleşerek dinlenmesini amaçlayan alandır.

Alanınca uzman ve deneyimli kadro ile hizmet veren Avrupa Sistem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi; Sultangazi, Bağcılar, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bayrampaşa bölgelerinde üst düzey kalitede hizmet vermektedir. Bu bölgelerde duyu bütünleme terapisi hizmetlerini detaylı ve son sistemler ile hazırlanmış duyu bütünleme odalarında alabilirsiniz.

Duyu Bütünleme Egzersizleri

Duyu bütünleme çalışmaları, her bireyin sahip olduğu eksiklikler doğrultusunda her bireye özel olarak uzmanlar tarafından hazırlamaktadır. Pilates topuyla takla atma, çarşafta sallanma, kedi yürüyüşü yapma egzersizleri uzmanlar tarafından en çok tercih edilen ve çocuklar tarafından da en çok sevilen egzersizlerdir.

Duyu Bütünleme Etkinlikleri

Duyu bütünleme etkinlikleri, duyu bütünleme terapisi alan çocukların terapi sonrasında da destek alması için evde uygulanabilen etkinliklerdir. Çocuğunuz herhangi bir merkezde uyu bütünleme terapisi alıyor ise evde, duyusal eksikliğine yönelik hazırlanmış olan etkinlikler hem terapi sürecine destek olurken hem de çocuğunuzun çevreyle olan ilişkilerinin düzenlenmesin hızlandırmaktadır.

Bu çalışmalarda son derece başarılı ve deneyimli bir kadroya sahip ola Avrupa Sistem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi; Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Esenler, Sultangazi ve Eyüp bölgelerinde duyu bütünleme hizmetlerini üst düzey kalitede sunmaktadır.

Duyu Bütünleme Oyuncakları

Duyu bütünleme oyuncakları, her duyu alanına göre farklı olarak tasarlanmış onlarca modeli kapsamaktadır. Terapi öncesinde uzmanların geniş kapsamlı değerlendirme süreci sonrasında çocuklar için hangi oyuncağın daha etkili ve verimli olacağı belirlenmektedir. Özellikle farklı model ve işlevlerde üretilmiş olan duyu bütünleme salıncağı oyuncakları son derece verimli oyuncaklardır.

Bebeklerde Duyu Bütünleme Bozukluğu Belirtileri

Bebeklerde duyu bütünleme bozukluğu belirtileri kendisini çocuklarda olduğu kadar net ve somut şekilde göstermese de bazı belirtiler bebeklerde duyu bütünleme bozukluğu olma ihtimalini güçlendirmektedir. Özellikle;

&#; Vücudun gevşek olması,

&#; Konuşmada güçlük,

&#; Ellerin bir araya getirilmesinde bebeğin zorlanması,

&#; Bebeğin hareket ettirilmesi sonucunda ağlaması ve huzursuzlanması,

&#; Akranlarına göre hareketlerinin daha yavaş olması bebeklerde duyu bütünlüğü bozukluğu şüphesiniz arttıran belirtilerdir.

Duyu Bütünleme Terapisi Ücreti

Duyu bütünleme terapisi ücreti, her çocuğa göre farklılık gösterebilir. Şöyle ki; her çocuğun sahip olduğu duyusal eksiklik farklı olacağından her çocuğa hazırlanan terapi programı ve terapi seans sayısı farklıdır. Bu nedenle de tedavinin yapılacağı rehabilitasyon merkezinin fiyat politikası, uzmanların deneyim ve uzmanlık derecelerine göre farklılık gösterebilirsiniz.

En kaliteli özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerini uzman kadrosuyla kusursuz şekilde sunan Avrupa Sistem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile iletişime geçerek olabilecek en optimum fiyat tekliflerini alabilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır