tıbbi görüntüleme teknikleri önü açık mı / Tıbbi görüntüleme teknikleri? | Kadınlar Kulübü - Kadın Sitesi

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Önü Açık Mı

tıbbi görüntüleme teknikleri önü açık mı

2 Yıllık Önü Açık Bölümler Nelerdir?

2 Yıllık önü açık üniversite bölümler ile ön lisans seviyesinde eğitim aldıktan sonra kolayca iş bulabilme olanağınız olmuş olur. Yılında da öğrenciler üniversite sınavına hazırlanırken 2 yıllık önü açık olan bölümler konusunda bilgi edinerek ona göre hedef belirleyebilirler.

2 Yıllık Önü Açık Bölümler Nelerdir?

2 Yıllık yanı ön lisans seviyesindeki önü açık bölümler birden fazladır. Bu bölümler çoğunlukla sağlık alanındaki bölümler olsa da diğer alanlardan 2 yıllık önü açık olan bölümler de vardır. 2 Yıllık önü açık olan bölümler başlıca şunlardır:

Fizik Tedavi / Fizyoterapi Bölümü

Fizik tedavi yöntemi sağlık alanındaki en yenilikçi ve kapsamlı alanlardan bir tanesidir. Fizik tedavi alanında yapılan tedaviler çeşitli elektroterapi cihazları ya da egzersiz yöntemleri kullanılarak yapılır. Bu egzersiz çeşitleri ve elektroterapi cihazları sayesinde eski dönemlerde tedavisi çok zor ya da imkânsız olan rahatsızlıkların tedavi edilmesi mümkün kılınmıştır. Yüz felcinden bel fıtığına kadar birçok yaygın rahatsızlıkta kullanılan en etkili tedavi yöntemi fizik tedavi yöntemleridir. Fizik tedavi sağlık alanında geniş etkisi ile beraber çok önemli bir yer edinmiş durumdadır.

Fizik tedavi teknikerleri çoğu zaman fizik tedavi yöntemlerinin elektroterapi cihazı ile yapılan kısmında yer alsalar da zaman zaman çeşitli egzersiz yöntemleri ile de yapılan tedavi kısmında da yer alırlar. Fizik tedavi teknikerleri güncel durumda devlet alanında düşük atama kontenjanları ve yüksek atanma puanları ile karşılaşsalar bile bu durumun zaman içinde fizik tedavi alanında oluşacak açık ve ihtiyaçlar ile çözüme kavuşması muhtemel bir sonuçtur.

Fizik tedavi teknikerlerinin güncel durumda atanma konusunda problem yaşamaları gibi bir sorun olsa da özel sektörde durum daha farklıdır. Fizik tedavi alanında iş gücüne ihtiyaç duyan birden fazla özel kuruluş bulunur. Bu kuruşlarda oluşan ihtiyaç ve açıklar sayesinde fizik tedavi teknikerleri mezun olduktan sonra kolayca özel sektörde iş bulabilirler. Fizik tedavi teknikerleri diplomaları olmaları durumunda gerekli eğitimleri aldıkları için traksiyon gibi çeşitli manuel tedaviler ile bireysel hizmet de verebilirler.

Fizik tedavi teknikeri olabilmek için üniversitelerin fizik tedavi ya da fizyoterapi isimli ön lisans seviyesindeki bölümlerden mezun olmanız gerekir. Fizik tedavi ön lisans bölümünü seçerek kazanırsanız alacağınız çeşitli teorik ya da uygulamalı eğitim dersleri olacaktır. Bu derslere ek olarak yaz stajı ya da klinik uygulama gibi dersler ile hastanede uygulamalı eğitimler ve pratikler ile işe hâkim olma olanağınız oluşacaktır.

Fizik tedavi teknikerleri Dikey Geçiş Sınavı ile lisans seviyesindeki fizyoterapi ya da hemşirelik gibi bölümlere de geçiş yapabilirler. Ön lisans seviyesindeki fizik tedavi bölümü okuyarak mezun olan kişilerin atanamazlarsa bile özel sektörde çalışabilecekleri kuruluşlar başlıca şunlardır:

  • Özel hastaneler
  • Fizik tedavi merkezleri
  • Masaj salonları
  • Rehabilitasyon merkezleri
  • Özel eğitim okulları
  1. İlk ve Acil Yardım /Paramedik (ATT)

Halk arasında paramedik olarak bilinen ilk ve acil yardım bölümü 2 yıllık önü açık olan bölümler arasındadır. İlk ve acil yardım bölümleri ön lisans bölümleri arasındaki en yüksek bölüme sahip olan bölümlerden bir tanesidir. İlk ve acil yardım bölümünün en yüksek puanlı bölümlerden bir tanesi olması tıpkı yukarıda belirtilmiş olan fizik tedavi alanı gibi özel sektör olanaklarına ve buna ek olarak devlet kuruluşlarında da yüksek sayıda atama sayılarına sahip olmasından kaynaklanan bir durumdur.

Paramedik olan ve ilk ve acil yardım bölümünden mezun olmuş kişiler çoğunlukla ambulanslarda görev alırlar. Ambulanslarda görev alarak ani kaza gibi durumlardan etkilenmiş hastalara ilk müdahaleyi yaparlar. Ekstrem durumlar haricinde ambulanslarda hekimlerden çok ilk ve acil yardım teknikerleri hastalara müdahale ederler. Bu durumdan kaynaklı olarak paramedik alanında çokça iş gücüne ihtiyaç duyulur.

İlk ve acil yardım bölümü aynı zamanda en çok tercih edilen ön lisans bölümleri arasındadır. Bu durumun sebebi güncel şartlarda ilk ve acil yardım teknikerlerinin en çok atanan sağlık çalışanları olmasıdır. Sadece yılı içerisinde personelin atanması ve yılında yapılan 10 bin personel atamasında da en çok atanan kişilerin ilk ve acil yardım teknikerleri olması bu durumu kanıtlar niteliktedir. Buna ek olarak ilk ve acil yardım teknikerleri de özel sektörde iş bulma olanağı yüksek olan kişilerdir.

2 yıllık önü açık bölümler nelerdir
  1. İnşaat Teknolojisi

    İnşaat teknolojisi isimli ön lisans bölümünden mezun olan kişiler inşaat teknikerliği yapabilirler. İnşaat alanında çalışılacak tek alan halk arasında ev yapımı olarak bilinse de bundan daha fazla konuda inşaat alanlarından mezun kişiler çalışabilir. Örnek olarak şehir hastaneleri projeleri ile beraber inşaat teknikerlerinin hem özel sektörde iş bulma olanakları hem de devlet kurumlarına atanma olanakları yükselmiş durumdadır.

    İnşaat sektörü de tıpkı sağlık sektörü gibi sürekli işleyiş içerisinde olan bir bölüm olduğu için bu bölümde de iş gücü ihtiyacı ve iş pozisyon açıklıkları sürekli olarak devam eder. Bu durumdan kaynaklı olarak çeşitli inşaat bölümlerinden mezun olan kişilerin iş bulması bazı bölümlere oranla daha kolaydır.

    İnşaat teknolojisi okumak isteyen kişilerin sayısal derslerde başarılı olmaları eğitim öğretim yılları içerisinde alacakları çeşitli teorik ve uygulamalı eğitimler için çok önemlidir. İnşaat teknolojisi okuyan kişilerin inşaat alanındaki bilgi birikimlerinin artması ve işi tam anlamı ile kavramaları için yaz stajı gibi stajlar yapmaları zorunludur. Bu belirtilmiş olan yaz stajı gibi uygulamaların ne şekilde ve nerede yapılabileceği okul tarafından belirlenerek öğrencilere duyurulur.

    İnşaat teknolojisi mezunları Dikey Geçiş Sınavı ile gerekli puanı alarak üniversitelerin kontenjan açtığı inşaat mühendisliği bölümlerine de geçiş yapabilirler. İnşaat teknolojisi mezunlarından daha çok inşaat mühendislerinin iş bulduğu göz önüne alındığında bunu yapmak daha mantıklı olabilir.

    1. Tıbbi Görüntüleme

      Tıbbi görüntüleme ön lisans bölümlerinden mezun olan kişiler tıbbi görüntüleme teknikeri olarak çalışma olanağı bulurlar. Tıbbi görüntüleme teknikerleri genel olarak hastaların çeşitli tıbbi görüntüleme cihazlarına girerken hazırlanmalarını, bilgi edinmelerini ve tıbbi görüntüleme cihazlarının işleyişini yürüten kişilerdir.

      Tıbbi görüntüleme cihazlarının sağlık alanında tanı koyma gibi işlemler açısından çok önemli bir etkisi bulunur. Tıbbi görüntüleme cihazlarının çeşitleri birden fazladır. Bu birden fazla alanda kullanılan tıbbi görüntüleme cihazlarının hastanelerin sayısının ve hasta sayısının artışı ile kullanımı daha yaygın hale gelmiştir. Tıbbi görüntüleme cihazlarının kullanımının yaygın hale gelmesi ile beraber bu cihazları kullanabilecek kişiler olan tıbbi görüntüleme teknikerlerinin de hastanelerde daha çok ihtiyaç duyulan elemanlar olmaları söz konusu olmuştur.

      2 yıllık önü açık bölümler nelerdir

      Tıbbi görüntüleme teknikerleri işleri dolayısı ile radyasyona maruz kalan kişilerdir. Bu radyasyon maruz kalma durumunun engellenebilmesi açısından gerekli ekipmanlar tıbbı görüntüleme teknikerlerine sağlanır ve gerekli koşullar oluşturulur. Buna ek olarak tıbbı görüntüleme teknikerlerinin radyasyona maruz kalma durumlarının olabildiğince en aza indirilmesi için çalışma koşullarında da bazı düzenlemeler yapılmış durumdadır. Tıbbi Görüntüleme teknikerleri 1 gün iş 2 gün izin ya da 1 gün iş 3 gün izin şeklinde çalışırlar.

      Tıbbı görüntüleme bölümünün 2 yıllık önü açık olan bölümler arasında olma sebebi hem devlet atamaları hem de özel sektör iş olanakları açısından avantajlı olmasıdır.

Tıbbı Görüntüleme Teknikleri??

  • Çavuş
    49 Mesaj
    Konu Sahibi
    Tıbbı g&#;r&#;nt&#;leme teknikleri okuyan veya bilgisi olan biraz bahsedebilir mi? iş imkanları maaş vs.

    d&#;z liseden mezun olan biri secebilirmi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi battaniyetuzu -- 28 Ocak ; >



  • Teğmen
    Mesaj
    Yurttan bir arkadaşımız okuyor 2 yıllık radyoloji (tıbbi g&#;r&#;nt&#;leme) ygs puanıyla alır sınava girersen hangi lise mezunu olduğun farketmez civarı bir puanla giriliyor zannedersen (hatam varsa d&#;zeltin l&#;tfen)

    İş imkanları &#;ok iyi 2bin civarı bir maaşla başlıyorsun MR , tomografi &#;ğrenirsen ve bir s&#;re &#;alıştıktan sonra bine kadar ilerliyor.Şimdilik g&#;nde mesain 6 saat yanılmıyorsam.

    &#;ok g&#;zel bir b&#;l&#;m olmasına rağmen puanı d&#;ş&#;k o da kanser riski y&#;z&#;funduszeue.info arkadaş &#;eşitli tedbirlerle o riskinde ortadan kalktığını s&#;yl&#;funduszeue.info &#;ekilen maruz kalıyormuş sadece radyasyona.

    Sonu&#; olarak tavsiye ederim
  • Çavuş
    49 Mesaj
  • Er
    5 Mesaj
  • Binbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: -doruk-

    Yurttan bir arkadaşımız okuyor 2 yıllık radyoloji (tıbbi g&#;r&#;nt&#;leme) ygs puanıyla alır sınava girersen hangi lise mezunu olduğun farketmez civarı bir puanla giriliyor zannedersen (hatam varsa d&#;zeltin l&#;tfen)

    İş imkanları &#;ok iyi 2bin civarı bir maaşla başlıyorsun MR , tomografi &#;ğrenirsen ve bir s&#;re &#;alıştıktan sonra bine kadar ilerliyor.Şimdilik g&#;nde mesain 6 saat yanılmıyorsam.

    &#;ok g&#;zel bir b&#;l&#;m olmasına rağmen puanı d&#;ş&#;k o da kanser riski y&#;z&#;funduszeue.info arkadaş &#;eşitli tedbirlerle o riskinde ortadan kalktığını s&#;yl&#;funduszeue.info &#;ekilen maruz kalıyormuş sadece radyasyona.

    Sonu&#; olarak tavsiye ederim

    hocam maaş olayını &#;ok abartmisım ben 5 yıldır bu sekt&#;rdeyim o maasları alan g&#;rmedim &#;zel de max tl




  • Yarbay
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Merhaba, şuan Radyoloji okumaktayım ve b&#;l&#;m&#;mden olduk&#;a memnunum. Tıp b&#;l&#;mlerinden en rahat &#;alışabileceğin b&#;l&#;m diyebilirim. Maaş konusuna gelince Devlete atanırsan net 2,5 bin zaten. &#;zelde ise senin becerilerine bağlı yani ne kadar bildiğine bağlı ki şuan bir anjio bilen kişi abartısız bin ile işe başlayabiliyor. Ama bu sadece anjio i&#;in ge&#;erli diğer &#;zellerde d&#;z mezun kişi isen 2 binden başlaman gerek.
  • Çavuş
    86 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: gothic10

    Merhaba, şuan Radyoloji okumaktayım ve b&#;l&#;m&#;mden olduk&#;a memnunum. Tıp b&#;l&#;mlerinden en rahat &#;alışabileceğin b&#;l&#;m diyebilirim. Maaş konusuna gelince Devlete atanırsan net 2,5 bin zaten. &#;zelde ise senin becerilerine bağlı yani ne kadar bildiğine bağlı ki şuan bir anjio bilen kişi abartısız bin ile işe başlayabiliyor. Ama bu sadece anjio i&#;in ge&#;erli diğer &#;zellerde d&#;z mezun kişi isen 2 binden başlaman gerek.

    10 sene okumuş uzman doktor bin tl alıyor. kalkmış 2 yıllık b&#;l&#;me bin tl alırsın diyor te allaam yaa :D :D :D
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    quote:

    10 sene okumuş uzman doktor bin tl alıyor. kalkmış 2 yıllık b&#;l&#;me bin tl alırsın diyor te allaam yaa :D :D :D
    Sekt&#;r&#;n i&#;inde olduğum i&#;in biliyorum. Tanıdıklarımda var
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Ayrıca şunuda s&#;yleyeyim, bu dediklerimi bilmesen bile bir radyoloji teknikerinin Devlette haftalık &#;alışma saati 35 saattir. Buda demek oluyor ki g&#;nl&#;k 7 saat &#;alışma saati. Bir g&#;n 24 yaparsın diğer 2 g&#;n yatarsın. Yatmak istemezsin gidersin &#;zelde de &#;alışırsın &#;ift maaş alırsın ve aylık maaşın artmış olur.
  • Çavuş
    86 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: gothic10

    Ayrıca şunuda s&#;yleyeyim, bu dediklerimi bilmesen bile bir radyoloji teknikerinin Devlette haftalık &#;alışma saati 35 saattir. Buda demek oluyor ki g&#;nl&#;k 7 saat &#;alışma saati. Bir g&#;n 24 yaparsın diğer 2 g&#;n yatarsın. Yatmak istemezsin gidersin &#;zelde de &#;alışırsın &#;ift maaş alırsın ve aylık maaşın artmış olur.

    seni biri fena kandırmış, gereksiz yere kandırmış :(
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Çavuş
    86 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: gothic10

    quote:

    seni biri fena kandırmış, gereksiz yere kandırmış :(
    he he tamam. Bilip bilmeden kimsenin kafasını karıştırma arkadaşım tamam.

    sen haklısın ben haksızım tamam ?
    ( adam 2 yıllık b&#;l&#;m okuyup bin tl alacağını sanıyor. 10 yıl okuyan uzman doktor ancak o civarda alıyor.)
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    quote:

    sen haklısın ben haksızım tamam ?
    ( adam 2 yıllık b&#;l&#;m okuyup bin tl alacağını sanıyor. 10 yıl okuyan uzman doktor ancak o civarda alıyor.)
    Kardeşim ben her 2 yıllık okuyan adam o kadar para alır diye bişey demedim zaten. Anjio ger&#;ekten &#;ekilmesi zor bir vaka. &#;ok az tekniker bilir nedenide şudur anjioda &#;ok fazla radyasyon vardır ve kimse anjioya girmek istemez dolayısıylada bu durum maaşı artırabiliyor.. Doktorlar zaten anjioya girsede girmesede bini alır doktorlar sadece tedevisini tanısını yapar.
  • Binbaşı
    Mesaj
    &#;zelde tl ye iş bulursunuz ancak n&#;kleer tıpta &#;alışıyorsanız daha &#;ok radyasyon alımı yani


    + de ordan alabilirsiniz
  • Binbaşı
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Binbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: gothic10

    quote:

    hi&#; bir teknisyen ş uan t&#;rkiyede almıyor seni kim kandırdıysa gereksiz kandırmış
    Benim duyduklarım bunlar belkide uzman doktorlardır bunu alan (:

    doktorlarda o kadarla yetinmez

    uzman radyologlar şu an &#;zel hastanelerde 10, ile 15, arası alıyorlar
  • Er
    0 Mesaj
    arkadaşlar merhaba komiktirki şu an arifin manchester a attığı gol&#; ararken konuya denk gelmiş bi durumum var .&#;ncelikle ben bir radyoloji teknikeriyim konuyla bizzat ilgim olduğu ve garip yazılar g&#;rd&#;ğ&#;m i&#;in cevap yazma ihtiyacı hissettim.
    Ben Eğitim Araştırma Hastanesinde 7 yıllık Kadrolu radyoloji teknikeriyim

    &#;ncelikle radyoloji teknikeri olmak i&#;in ygs de puan yapmanız gerekir (kaynak ge&#;miş d&#;nem giriş puanları ) haliyle iş imkanı vb sebeplerden puan y&#;ksek

    radyoloji teknikeri olarak net maaşım sabit d&#;nerim n&#;bet i&#;in fazla mesai &#;alışmışsam tl saat başına aldığım param ve hastanenin gelir durumuna istinaden aldığımız ek performans bedelim (lakin tlye kadar &#;ıkabilir diğer hastanelerde ) ve bide anjiyoda &#;alıştığım i&#;in aldığım riskli birim acil farkım vs bi tl var bordrom b&#;yle :D

    &#;alışma saatim haftalık 35 saat yerine g&#;re n&#;bet tutar haftayı 1 24 2 tane 7 saatlik mesaiyle doldurabilir geri kalan g&#;nlerde boş gezebilirsin

    devlette 6. hastanem diğer hastanelerde r&#;ntgen tomografi mr ameliyathanede skopi ve n&#;kleer tıpta &#;alıştım hepsi eğlenceli &#;ğrenmesi mesleki rahatlık a&#;ısından aranan adam olmak a&#;ısından iyidir.

    devlette &#;alışma niyeti olan kpss ile atanır yukarıdaki maaş d&#;zeninden hayatına devam eder ama &#;zelde &#;alışırım ben hevesiniz varsa o eskidendi gibi bi durum var &#;&#;nk&#; devlet denetimleri arttırdı &#;zel sekt&#;r devlet memurunu &#;alıştırmıyor ama istanbulda iseniz gece n&#;betinden tutun herşeyi bulursunuz :D eee istanbul farkı ama &#;zel sekt&#;r 1 .sınıf adam ister mesleğe yeni başlamış adam &#;zelin işine yaramıyor &#;&#;nk&#; bu iş okulda değil makinanın başında meslekte &#;ğrenilir

    ha devlete başladım iş biliyorum &#;alışcam işde buldum dersen r&#;ntgende gece n&#;beti h . i&#;i 70 funduszeue.info 90 tl ortalama tomoyada bakarsın gelirse mr işi buldun gece n&#;betine tl h sonu tl civarı verir tabi anlaşmana da bağlı mr dediğin 1 sene &#;&#;mezliği var :D devlette gece &#;alışırsan g&#;nd&#;ze mr da tlye &#;ıkarsın yerine g&#;re n&#;kleer tıp desen keza aylık g&#;nd&#;ze tl anjiyo i&#;inde n&#;bet tl civarı aylık anlaşırsan g&#;nd&#;z i&#;in tl alırsın



    devlete atanamadım arkadaş &#;zele y&#;nelcem dersen &#;&#;mez olarak istanbulda iyi fiyata başlarsın r&#;ntgen tl mr biliyorsan 6 ay &#;&#;mezlik d&#;nemi i&#;in sonrasında işi kaparsan &#;st&#; alırsın alan beraber &#;alıştığım arkadaşlarım mevcuttur piyasa anadoluda k&#;t&#;d&#;r ama istanbulda &#;zele dadanırsan devlete &#;ok ihtiya&#; duymazsın


    işini tutturur mr &#;ğrenirsen 7 tane 24 saat n&#;bet i&#;in tl başka bir yerde 7 tane 24 saat n&#;bet i&#;in tl artı n&#;betler dersen e &#;ıkarsın keza radyoloji teknisyeni &#;zelde diplomasını yere verebiliyor sıkıntı yok biz devlet memuruyuz veremiyoruz maalesef :D


    şimdi BAĞZI arkadaşlar diycekki maadem okadar para kazanılıyor devlette neye tamah ediyorsun dersende herkesin kenine g&#;re sebepleri var herkes istanbulda yaşamıyor herkese mr &#;ğretilmez &#;&#;nk&#; bu meslekte birine bişey &#;ğrettinmi ertesi g&#;n senin koltuğunda onu bulursun sadece mr değil her birimde b&#;yle tomo n&#;kleer anjio da durum aynıdır bu tamamen sizin siyasetinize &#;evrenize bakar tabi &#;zelde seni 1 senelik s&#;zleşmeyle &#;alıştırırlar hatanda g&#;z&#;n&#;n yaşına bakmazlar tanıdık gelir senden ucuza adam bulunur falan filan



    SONU&#; OLARAK BU MESLEKTE İŞSİZ KALMAZSINIZ DEVLET &#;ZEL &#;ALIŞIRSINIZ KAFANIZ &#;ALIŞIYORSA G&#;ZEL PARA KAZANIRSINIZ RADYASYON ŞU TRİBİNE GİRMENİZE DE GEREK YOK MESLEKTE DAHA KORUNUP DİKKATLİ &#;ALIŞIPDA BEN KANSERİM DİYEN ADAM YOK &#;OCUĞUMDA VAR &#;OK Ş&#;K&#;R :D SONU&#;TA HER CİHAZ ULUSLARARASI SERTİFİKASYON VE ONAYDAN SONRA &#;ALIŞMA RUHSATI ALABİLİYOR velhasıl yazıma bakıyorum kimseye laf &#;akmamışım incitmemişim bu arada ben ankara y&#;ksek ihtisastayım sataşacak olan olursada bu işi yapan adamım her t&#;rl&#; belgeyi tedarik ederim :D



    hepinize sevgiler saygılar bu arada HOŞBULDUK :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rad_tek -- 25 Mart ; >




  • Yüzbaşı
    Mesaj



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midesizz -- 8 Kasım ; >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni mesaja gitYeni mesaj

Benzer içerikler

Tıbbi Görüntüleme Teknikeri Maaş konusu son zamanların en çok araştırılan konuların başında gelmekte. İş alanı olarak oldukça geniş bir alana sahip olan tıbbi görüntüleme diğer adı ile radyoloji tekniker maaşları özel hastanelerde ya da devlet hastanelerinde farklılık göstermekte.  Ayrıca iş deneyimi ve bazı kriterler de tıbbi görüntüleme teknikeri maaşının daha yüksek olabilmesini sağlamakta. Bu yazımızda tıbbı görüntüleme yani radyoloji teknikeri maaşları güncel tutarları hakkında ayrıntıları bulabilirsiniz.

Tıbbi görüntüleme ( röntgen ) ne iş yapar?

Tıbbi görüntüleme teknikeri diğer adı ile röntgen teknisyenleri;

  • Sağlık hizmet sunucularında yani hastanelerde ilgili uzmanın yanında yardımcı eleman olarak görev alırlar.
  • Hastalara ve çalışanlara yönelik radyolojik güvenlik önlemleri almak,
  • Radyolojik işlemler öncesinde hastaları hazırlamak ve gerekli olması durumunda ön bilgilendirme yapmak,
  • Kullanılacak araç ve gereçleri ve iş ortamını sürekli hazır halde tutmak,
  • Görüntülerin elektronik kayıt işlemlerini yaparak ilgili birime yollamak ve ya raporlanmasına yardımcı olmak.
  • Doktor kontrolünde radyoopak maddelerinin enjeksiyonlarını gerçekleştirmek,
  • Yine uzman kontrolünde radyonüklid görüntüleme ve floroskopi yapmak,
  • Radyoaktif atıkların saklanması ya da imha edilmesinde görev almak. Gelelim Radyoloji teknikeri maaş tutarlarına.

Tıbbi görüntüleme teknikleri maaşı

Tıbbi görüntüleme maaşları yılında da özel hastane, özel sağlık merkezi ile devlet hastanesi ve ya üniversite hastanelerinde farklılık göstermektedir. Özel sektörde maalesef tıbbi görüntüleme teknikleri maaşları &#;te de önceki yıllara göre devlete göre düşük olabilmekte. Tabi bazı istisnalar hariç. Aşağıda ayrı başlıklarda özel ve devlet hastaneleri için tıbbi görüntüleme teknikeri maaş tutarları verilmiştir.

Radyoloji Maaşları devlet TL
Özelde tıbbi görüntüleme teknikeri
maaş
TL
2 yıllık Tıbbi görüntüleme Teknikleri Maaşları TL

Özel sektör tıbbi görüntüleme maaşları ne kadar?

Özel sektörde tıbbi görüntüleme teknikeri maaşı tutarları ortalama olarak aşağıdaki gibi olacaktır;

  • Ödenecek en düşük net maaş asgari ücret altında olamayacaktır. Dolayısıyla en düşük özel sektör radyoloji maaşları yılında özelde ,00 TL olacaktır.
  • Tabi genelde özelde radyolog maaşları maaşları asgari ücretin % üzerinde ödenmektedir. Bu durumda yeni başlayanlar için en düşük radyoterapi teknikeri maaşı &#;te TL aralığında olacaktır.
  • Özelde de röntgen teknikeri maaşı &#;te tecrübeye göre farklılık gösterecektir. En az 10 yıl ve üzerinde deneyimi olana ödenecek tıbbi görüntüleme teknikleri maaş tutarı TL arasında olmaktadır.

Devlet hastanesi tıbbi görüntüleme teknikleri maaşları ne kadar ?

Gelelim devlette tıbbi görüntüleme teknikleri ne kadar maaş alır sorusunun cevabına. Bildiğiniz üzere memur maaşları kademe ve dereceye göre farklılık gösterir. Göreve yeni başlayan radyoloji teknikeri maaşı &#;te en düşük memur maaşından başlayacaktır. Bu durumda ilk defa memurluğa atanan tıbbi tekniker maaşı ortalama TL arasında olacaktır. 

Tıbbi görüntüleme teknikleri staj ücretleri

Tıbbi görüntüleme staj ücretleri de bu alanda merak edilen konular arasında yer almaktadır. Stajyer öğrencilere ödenecek maaşlar net asgari ücret esas alınarak hesaplanmaktadır. yılı için net staj ücreti ,80 TL olarak belirlenmiştir. 

Radyoloji teknikeri çalışma saatleri

Radyoloji teknikeri çalışma saatleri, mesai başlangıç ve bitiş saatleri devlet ile özel sektör arasında farklılık göstermektedir. Genel olarak;

  • Devlette çalışanlar için mesai başlangıcı bitiş ise olmaktadır.
  • Özel sektörde ise saatleri arasında olmaktadır.
  • Vardiyalı sistemde , ve olmak üzere 3 ayrı sistem mevcuttur. Vardiya sistemine dayalı çalışmada özel sektör ile devlet arasında bir fark bulunmamaktadır.

Tıbbi görüntüleme iş imkanları ve maaşları

Radyoloji maaşı tutarları yukarıda özel ve devlet hastaneleri için ayrı ayrı ve ayrıntılı verilmiştir. Bildiğiniz gibi tıbbi görüntüleme bölümü olarak üniversitelerde öğrenim veren ön lisans bölümleri bulunmaktadır. Ülkemizin sağlıkta her geçen gün tüm ülkelere örnek teşkil ediyor olması ve gelişmesi, sağlığa yapılan yatırım ve özellikle ülkemizin yakın gelecekte Sağlık Turizminde önemli bir yere geleceğinin biliniyor olması nedeni ile sağlık personeline olan ihtiyaç da artacaktır. Bu yüzden bölüm mezunları iş bulma konusunda zorluk yaşamayacaklardır.

Radyoloji teknisyeni nasıl olunur ?

Röntgen ya da radyoloji teknikeri nasıl olunur? Bu meslekte çalışabilmeniz için en az önlisans düzeyinde ve ilgili bölümden mezun olma şartı aranmaktadır. Tekniker olarak görev alabilmeniz için;

  • Radyoloji,
  • Tıbbi Görüntüleme Teknikleri,

Bölümlerinden birisinden mezun olmanız gerekmektedir.

Radyoloji Teknikeri ne zaman emekli olur?

Emeklilik yaşı ve emekli olunacak zaman çalışılan kapsam ve ilk defa prim ödenen kapsama göre farklılık gösterir. Bu kapsamda çalışan personel aynı zamanda fiili hizmet zammı indiriminden de yararlanabildiği için emeklilik yaşı indirimli olmaktadır. Ne zaman emekli olurum sayfamızı ziyaret ederek işe giriş tarihine göre tablo aracılığı ile ne zaman emekli olabileceğiniz hakkında hesaplama yapabilirsiniz. 

Tıbbi görüntüleme teknikleri ne kadar kazanıyor?

Radyoloji teknikeri maaş devlette 01 Ocak tarihi itibariyle ortalama TL olarak ödenmektedir. Özel sektörde ise güncel röntgen teknisyeni maaşı ortalama olarak TL aralığında değişmektedir.

Radyoloji ne kadar maaş alır 

Radyoloji teknisyeni maaşı 01 Ocak tarihi itibariyle devlette TL civarındadır. Tıbbi görüntüleme teknikleri maaşı özel sektörde ise ortalama TL aralığında ödenmektedir.

2 yıllık tıbbi görüntüleme teknikleri ne iş yapar?

Tıbbi görüntüleme teknikleri bölümü devlete ve ya özele bağlı hastaneler, poliklinikler ve diğer tüm sağlık hizmet sunucularında görev alırlar. Röntgen, mr çekimi gibi görüntüleme merkezlerinde yardımcı personel olarak çalışırlar.

Tıbbi görüntüleme teknikleri kaç yıl çalışır?

Bu bölüm 2 yıllık bir önlisans bölümüdür. Çalışmaya başladıktan sonra devlette resen emeklilik yaşı 65&#;tir. Bu yaştan önce emeklilik şartlarını sağlayanlar isterse emekliliğe ayrılabilirler.

Radyoloji teknikeri ayda kaç gün çalışır?

Bunların çalışma süresi günde en fazla 7, haftalık ise 35 olacak şekilde ayarlanmıştır. Bu mesai süreleri genellikle hafta içi olacak şekilde düzenlenmektedir. Ortalama olarak ayda gün civarında çalışmaktadırlar.

Tıbbi görüntüleme Teknikleri iş imkanı var mı?

Sağlık ile ilgili diğer bölümlerde olduğu gibi tıbbi görüntüleme teknikeri de iş imkanı fazla olan bölümler arasında yer almaktadır. Hem özelde hem de devlette iş olanakları geniştir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası