kaymakam hangi bölümden olunur / Kaymakam Nasıl Olunur? Kaymakam Olma Şartları - - Kariyer Haberleri

Kaymakam Hangi Bölümden Olunur

kaymakam hangi bölümden olunur

Hangi bölüm mezunları kaymakamlık sınavına girebilir?

İçişleri bakanlığı bünyesinde kaymakam olarak görev yapacak olanlar için yapılan kaymakam adaylığı sınavında sınava girecek olan adayların aşağıda yer alan eğitim durumunda olmaları gerekmektedir. Başvuruda lisans mezunu olarak istenen bölümler olduğu gibi mühendislik mezunu olup uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olmak şartını yerine getiren yüksek lisans mezunlarıda kaymakamlık sınavına başvuru yapabilmektedir.

Yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde seksenine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmak veya;

Üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olmak

Kaymakamlık sınavına başvuru yapabilmek için 35 yaşından gün almamak şartıda yer almaktadır.

Yorumunuz Onaylanmak Üzere Gönderildi

Kaymakamlık Sınavına Kimler Girebilir Ve Başvurabilir? Kaymakamlık Sınavı Başvuru Şartları Nelerdir?

Haberin Devamı

Kaymakamlık sınavına İktisadi ve İdari Bilimler, İşletme, İktisat, Hukuk ya da Siyasal Bilgiler bölümlerinden birini başarı ile tamamlamış kişiler girebilir. Kaymakam olmak için Kaymakamlık sınavına girmek ve en az 70 puan almak gerekir. Bununla beraber bazı sınav şartları de bulunur.

Kaymakamlık Sınavına Kimler Girebilir ve Başvurabilir?

Kaymakamlar ilçelerin en büyük idari amirleridir. Kariyerine Kaymakam olarak devam etmek isteyen kişiler için sınav bulunmaktadır. Kaymakam olmak için İktisadi ve İdari Bilimlerin Fakültesinin bölümlerini ya da Hukuk bölümünü tamamlamış olmak gerekir. Bölümlerin 4 yıllık olması da sınav başvuru şartları arasındadır. Bu bölümlerden mezun olan kişiler Kaymakamlık sınavına başvuruda bulunarak şanslarını deneyebilir. Farklı bölümlerden mezun olmuş kişilerin Kaymakam olma ya da Kaymakamlık sınavına başvurma şansı bulunmaz. Sınavdan 70 puan alan kişiler başarılı kabul edilir ve 4 mülakata alınır.

Haberin Devamı

Mülakat puanları ile beraber sınav puanının ortalaması alınarak herkesin başarı puanı belirlenir. Kaymakam olmak için erkeklerin mutlaka askerlik görevlerini tamamlamış olması gerekir. 35 yaşını aşmamış olmak da Kaymakamlık için aranan şartlardan biridir. Kaymakam olmak için tamamlanması gereken kurs ve staj süreci de vardır. 3 yıl stajdan sonra Kaymakam olmaya hak kazanılır.

Kaymakamlık Sınavı Başvuru Şartları Nelerdir?

Kaymakamlık sınavına girmek için bazı şartlar vardır. Bunlar:

35 yaşın altında olmak

Üniversitelerin Hukuk, Kamu Yönetimi, İktisat, İşletme ya da Siyasi Bilimler bölümlerinden mezun olmak

Erkek adaylar için askerliğin yapılmış olması

Kaymakamlık sınavına giren öğrencilerin başarılı sayılması için en az 70 puan almış olmaları gerekir. Başarılı şekilde sınavı tamamlayan öğrenciler 4 farklı mülakata girerler. Mülakatlardan da alınan başarılı sonuçlar Kaymakamlık Sınavı sonucu ile birleştirilerek öğrencilerin bir puanı oluşturulur. Kaymakam olmak isteyen öğrencilerin son puanları sıralamaya koyulur ve buna göre sonuçlar açıklanır.

Kaymakam, Vali Nasıl Olunur? Ne Kadar Maaş Alır?

Kaymakam, Vali Nasıl Olunur? Ne Kadar Maaş Alır? Birçok insanın ilk tercihi kaymakam olmaktır. Peki Kaymakam Ne İş Yapar? Kaymakam Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı? Vali Olmak İçin Ne Mezunu Olmak Gerekir? Valinin Başlıca Görevleri Nelerdir? Kaymakam ve Vali Maaşları Nasıldır gibi pek çok sorunun cevabı yazımızda&#;

Kaymakam, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan ilçelerde, yönetim mekanizmasındaki en yetkili kişidir. Kaymakamlar bir ilçenin içerisindeki herkese ve her kuruma karşı hükümeti temsil eden kişilerdir. Kaymakam kelimesi dilimize Arapçadan geçmiş, birinin yerine geçen anlamındaki &#;kaim&#; ile mevki anlamına gelen &#;makam&#; kelimelerinin birleşiminden oluşur. Kaymakam atamaları İçişleri Bakanlığı bünyesindeki bulunan Müdürler Encümeni adlı kurulun seçimi ve ilgili bakanın uygun bulması halinde, Müşterek ismi verilen kararname sonucunda Cumhurbaşkanının onayı alınarak yapılır. Buna göre, &#;Kaymakam olmak zor mu?&#; sorusu akla gelebilir. Biraz emek isteyen bir süreç olduğu doğrudur.

Valilik ise Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki illerde, genel yönetim sınırları içindeki yönetim mekanizmasındaki en yetkili makamdır. Valiler ili kapsayan tüm ilçelerin, köylerin, mahallelerin kısacası tüm ilin yönetim anlamındaki en yetkili kişisidir. Vali kelimesi de Arapçadan dilimize geçmiş olan bir sözcüktür ve koruyucu, muhafız anlamlarına gelir. Valilerin, Bakanlar Kurulunun aldığı karar neticesinde ve Cumhurbaşkanının onay vermesi durumunda atamaları yapılır. Valiler ayrıca ildeki özel idare biriminin de başındaki kişilerdir. İldeki tüm teşkilatlar valiye bağlıdır ve ona karşı sorumludur.

Kaymakam Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı?

Kaymakam Adaylarının Staj Aşamaları Nelerdir?

Bakanlık staj sırasında gerekli görürse kaymakam adayı, yapılacak protokollerle diğer kamu kurum ve kuruluşlarında da staja tabi tutulabilir.

Vali Olmak İçin Ne Mezunu Olmak Gerekir?

Vali Yardımcısı Olma Şartları Nelerdir?

Kaymakam Ne İş Yapar?

Valinin Başlıca Görevleri Nelerdir?

Kaymakam ve Vali Maaşları Nasıldır?

Kaymakamlar da yıl içerisinde yılda iki kere ocak ve temmuz ayı olmak üzere maaş zammı alırlar. Birinci sınıf olan kaymakam TL tutarında bir maaş alır. Kaymakamın atandığı bölgenin durumuna bağlı olarak maaşı artış gösterebilir. Memuriyet derecesi ve ailevi durumu da (evli olup olmaması veya çocuk sahibi olup olmaması) maaşında farklılık olmasına neden olabilir. Kaymakam maaşlarında önemli olan diğer bir nokta da ne kadar süre hizmet ettiğidir. Hizmet ettiği süre arttıkça maaşında da artış olacaktır.

Valilerin maaşına bakıldığında diğer memurlara göre daha yüksek bir maaş aldıkları göze çarpar. Valiler de kaymakam ve diğer devlet memurları gibi zamlardan yararlanırlar ve maaşları TL civarındadır. Aynı şekilde valilerin de görev yaptıkları bölgeye ve ailevi durumlarına göre maaşları farklılık gösterebilir. Ayrıca hizmet süresi vali için de önemli bir ölçüttür.

Kaymakamlık Yardımları Neledir? Nasıl Alınır?

Yazımızı Puanlamak İster misin?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası