2 ehliyet sınav ücreti / Direksiyon Sınav Ücreti Ne Kadar?

2 Ehliyet Sınav Ücreti

2 ehliyet sınav ücreti

Direksiyon Sınav Ücreti ne kadar detaylı bilgilendiriyoruz. Ehliyet Direksiyon Sınav ücreti nereye yatırılır işte detayları.

Sürücü belgesi alacak olan adaylar sürücü kursuna giderek belirli bir eğitim almak zorundadırlar. Eğitim aldıktan sonra iki sınavı başarılı bir şekilde geçen adaylar sürücü belgelerini alabilirler. Bu sınavlardan ilki yazılı sınavdır. Yazılı ehliyet sınavını geçen kişiler direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. Yazılı sınavı geçemeyen öğrenciler direksiyon sınavına giremezler. Direksiyon sınavına girecek olan öğrenciler sınav ücretlerini merak etmektedirler. Direksiyon sınav ücreti yılı fiyatlarını sizlerler paylaşıyoruz.

Sınav HaklarıDireksiyon Sınav Ücreti
1. Direksiyon Sınavı TL
Direksiyon Sınavı 2. Hak Ücreti TL
Direksiyon Sınavı 3. Hak Ücreti TL
Direksiyon Sınavı 4. Hak Ücreti TL

Direksiyon Sınav Ücreti Ne Kadar

Direksiyon sınavına girecek olan adaylar belirli bir ücret ödemeleri gerekir. MEB tarafından istenilen bu ücreti ödemeyen adaylar sınav olamazlar. Sürücü adayının MEB’e banka yoluyla bu ücretleri ödemesi gerekmektedir. Direksiyon sınav ücretlerini genelde sürücü kursları sizin adınıza ödeyebilir. Adaylar tarafından merak edilen sınav ücretlerini sizler için araştırdık.

Ehliyet Direksiyon Sınav Ücreti Yatırma

Ehliyet Direksiyon Sınav Ücreti Yatırma

Ehliyet almak isteyen adaylar direksiyon sınavına girmeleri gerekir. Direksiyon sınavına girecek olan kişiler sınavdan önce belirli bir ücret ödemeleri gerekmektedir. yılında direksiyon ücretleri TL olmuştur. Bu ücreti sürücü kursu aracılığı ile ödeyebilirsiniz. Ya da bankalar ile bu ücretlerinizi ödeyebilirsiniz. ATM üzerinden sınav ücretinizi yatıracaksanız şu işlemleri takip ediniz.

  • İlk olarak Giriş seçeneğine basınız.
  • Daha sonra Kartsız İşlemler yazan seçeneğe tıklayınız.
  • Ödeme İşlemleri yazan seçeneğe tıklayınız.
  • Daha sonra Eğitim ödemeleri yazan kısma tıklayınız.
  • Açılan ekrandan MEB ödemelerini tercih ediniz.
  • Açılan ekranda Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı yazan seçeneğe tıklayınız.
  • Sizden istenilen kimlik numaranızı yazarak ödemenizi yapınız.
  • Ödemeyi yaptıktan sonra kesinlikle makbuzunu almayı unutmayınız.
  • Makbuzunu aldıktan sonra direksiyon sınavınıza girebilirsiniz.

Direksiyon sınavı ücreti nereye yatırılır

Direksiyon ücretini yatıracak öğrenciler işlemleri nereden yapacaklarını merak etmektedirler. Direksiyon sınav ücretlerini sürücü kursunuz ile anlaşarak sürücü kursunuz ödeyebilir. Fakat bunun için hizmet bedeli talep eden kurslar bulunmaktadır. Direksiyon sınav ücretinizi ATM’lerden ya da internet bankacılığını kullanarak ödemelerinizi yapabilirsiniz. Sınav ücretlerinizi yatırabileceğiniz bankalar şu şekildedir;

  • Ziraat Bankası,
  • Akbank
  • Ing Bank,
  • Vakıflar Bankası,
  • Kuveyt Türk,
  • Albarak,
  • ŞekerBank

Direksiyon Sınavı 2. Hak Ücreti

Direksiyon 2. Sınav Ücreti

Direksiyon sınavına giren adaylar başarısız bir sonuç aldığı zaman en çok merak ettiği konulardan birisi ise sınav ücretinin ne kadar olacağıdır. Direksiyon sınavından kalan öğrenciler 2 saat direksiyon eğitimi almaları gerekmektedir. Bu eğitim zorunludur. Eğitim için ders saati başına ücret ödemeniz gerekmektedir. Bu ücreti sürücü kursuna göre değişiklik göstermektedir. Sınav ücretinizi sürücü kursunuza ödeyebilirsiniz. Ya da bankalardan ödeme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Direksiyon sınavından 4 kere kalma hakkınız vardır.

Direksiyon Sınavı Ücreti İnternetten Yatırma

Direksiyon sınavına girecek olan adaylar TL ücret ödemeleri gerekmektedir. Bu ücretleri ATM lerden ödeyebilecekleri gibi internet üzerinden de ödeme yapabilirler. Direksiyon sınav ücretlerini internetten yatırmak istiyorsanız maalesef böyle bir seçenek yoktur. Direksiyon sınav ücretlerinizi internetten ödeyemezsiniz. ATM’leri, banka şubelerini yada sürücü kursu ile ödeme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. İnternet aracılığıyla yazılı sınav ücretini ödeyebilirsiniz.

Yazılı sınav için ücretlerinizi internetten ödemek için;

  • İlk önce hangi bankadan yatırma işlemini gerçekleştirecekseniz o bankaya ait internet bankacılığını indiriniz veya web sitesini açınız. Daha sonra alttaki işlemleri takip ediniz.
  • Gerekli bilgilerinizi girdikten sonra mobil bankacılığını açınız.
  • Menü kısmına tıklayınız.
  • Karşınıza gelen ödemeler yazan seçeneğe tıklayınız.
  • Karşınıza gelen ekrandan Eğitim, Sınav ve Üniversiteler yazan seçeneğe tıklayınız.
  • Açılan sayfa da MEB ödemelerini seçin.
  • Sınav seçimi yazan yerde Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri yazan seçeneğe tıklayınız.
  • Kimlik bilgilerinizi ve telefon numaranızı yazarak gerekli ödeme bilgilerinizi ekranda görebilirsiniz.
  • Ödeme işlemini gerçekleştirdikten sonra mutlaka dekontunuzu almayı unutmayınız.

Ehliyet Fiyatları (Yıllara Göre Ehiliyet Fiyatları)

Ehliyet İçin Gerekli Belgeler (Ücret, Yenileme ve Yeni Başvuru)

Sürücü adayları tarafından her sene sorulan ehliyet harcı, sınavı ve elbette sürücü kursu maliyetlerine dair sorular, senesinde de sorulmaya devam ediyor. Şöyle ki içinde bulunulan sene içerisinde, ehliyet ücretlendirmelerine yapılan zamlar beklenilenden fazla! Peki, yeni düzenlemeler sonucunda sürücü adaylarının ödemesi gereken ücretler ne kadar?

1. Ehliyet Almak İsteyen Sürücü Adaylarının Ödemesi Gereken Tüm Ücretler

Ehliyet alabilmek için sürücü kursu, ehliyet harcı ve ehliyet sınavı için belli bir bütçe ayırmak gerekiyor. Bundan dolayı, ilk defa araç kullanacaklar için sürüş deneyiminin heyecanı kadar maliyeti de merak konusu oluyor. Öyleyse gelin, yılı için belirlenen ehliyet giderlerine birlikte bakalım.

Ehliyet Almak İsteyen Sürücü Adaylarının Ödemesi Gereken Ücretler Tablosu

Ehliyet SınıflarıSürücü Kursu FiyatlarıEhliyet Sınavına Giriş ÜcretiHarç Ücreti
(değerli kağıt bedeli ve vakıf payı dahil)
Toplam
M Sınıfı TL TL,40 TL,4 TL
A Sınıfı TL TL,40 TL,4 TL
A1 Sınıfı TL TL,40 TL,4 TL
A2 Sınıfı TL TL,40 TL,4 TL
B Sınıfı
(manuel ve otomatik)
TL TL,70 TL,7 TL
B1 Sınıfı TL TL,70 TL,7 TL
F Sınıfı TL TL TL,4 TL

2. Ehliyet Sınıflarına Göre Harç Ücretleri Ne Kadar?

Ehliyet sınıflarına göre harç ücretleri, her senenin ekim ayında yeniden belirleniyor. yılında ise ehliyet harçlarına yüzde 36,2’lik bir zam yapıldığı görülüyor. Sürücü adayları için yılına ait güncel ehliyet harç ücretleri ise şöyle:

Ehliyet Sınıflarına Göre Harç Ücretleri Tablosu

Ehliyet SınıflarıHarç ÜcretiDeğerli Kâğıt BedeliVakıf PayıToplam
A, A1, A2 ve F Sınıfı,40 TL TL60 TL,40 TL
B Sınıfı
(manuel ve otomatik)
,90 TL TL60 TL,90 TL
B1, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, G ve M Sınıfı,70 TL TL60 TL,70 TL

M Sınıfı Ehliyet Harç Ücreti Ne Kadar?

M sınıfı, motorlu bisiklet (MOPED) olarak adlandırılan ve saatteki hızı 45 kilometreyi geçmeyen araçlardan oluşuyor. M sınıfına ait ehliyet harç ücreti ise senesi için ,70 TL olarak belirleniyor.

A Sınıfı Ehliyet Harç Ücreti Ne Kadar?

A sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler tüm motosiklet çeşitlerini, dolayısıyla M, A1 ve A2 sınıfına ait olan tüm araçları kullanabiliyor. senesinde A sınıfı ehliyet harç ücreti ise ,40 TL olarak belirleniyor.

A1 Sınıfı Ehliyet Harç Ücreti Ne Kadar?

A1 sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler belli bir hız sınırına kadar olan iki ve üç tekerlekli motosikletler ile M sınıfına dâhil olan araçları kullanabiliyor. Bu ehliyet sınıfının yılı harç ücreti ise ,40 TL olarak belirleniyor.

A2 Sınıfı Ehliyet Harç Ücreti Ne Kadar?

A2 sınıfı ehliyete sahip sürücüler belirli bir gücü aşmayacak iki ve üç tekerlekli motosikletleri sürebiliyor. Bu sınıf ehliyeti bulunanlar aynı zamanda A1 ve M sınıfı araçları da kullanabiliyor. A2 sınıfı için belirlenen ehliyet harcı ise ,40 TL.

B Sınıfı Ehliyet Harç Ücreti Ne Kadar?

Bu ehliyet sınıfına sahip sürücüler otomobil ve kamyonet kullanabildikleri gibi M, F ve B1 sınıf araçları sürme iznine de sahip oluyor. B sınıfı ehliyet harç ücreti ise ’de ,9 TL olarak belirleniyor.

F Sınıfı Ehliyet Harç Ücreti Ne Kadar?

M sınıfı araçları da kullanabilen F sınıfı ehliyet sahipleri traktör sürme iznine sahip olabiliyor. ’de F sınıfı araç ehliyeti alacaklar için ödenecek harç ise ,40 TL olarak açıklanıyor.

3. Ehliyet Sınıflarına Göre Yazılı ve Direksiyon Sınavı Ücretleri Ne Kadar?

Sürücü kursunda verilen derslerden sonra adayların, araç kullanımlarına yönelik yapılan bir yazılı sınav ile direksiyon sınavına tabii tutulmaları gerekiyor. Bu sınavlara girebilmek için de Milli Eğitim Bakanlığına her sene yeniden belirlenen bir ehliyet sınavı giriş ücreti ödenmesi zorunlu tutuluyor. yılı için araç sınıflarına göre belirlenen ehliyet sınavı ücretlendirmeleri ise şu şekilde:

Ehliyet Sınıflarına Göre Yazılı ve Direksiyon Sınavı Ücretleri Tablosu*

*Tüm araç sınıfları için

Teorik Sınava Giriş ÜcretiDireksiyon Sınavı Giriş ÜcretiEhliyet Yükseltmek için Direksiyon Sınavı Giriş Ücreti
TL TL TL

4. Ehliyet Sınıflarına Göre Sürücü Kursu Ücretleri Ne Kadar?

Sürücü adaylarının ehliyet alabilmeleri için öncelikle bir sürücü kursuna yazılmaları şart! Kurs ücretleri bazı şehirlerde farklılık gösterebilse de yılı için ortalama olarak belirlenen ücretlendirmeler aşağıdaki tabloda yer alıyor.

Ehliyet Sınıflarına Göre Sürücü Kursu Ücretleri Tablosu

MAA1A2BB1F
TL TL TL TL TL TL TL

M Sınıfı Sürücü Kursu Ücreti Ne Kadar?

M sınıfı ehliyet alacaklar için sürücü kursu ücretleri ortalama olarak TL olarak belirleniyor.

A Sınıfı Sürücü Kursu Ücreti Ne Kadar?

A1 ve A2 sınıfı araçların kullanımını da kapsayan A sınıfı ehliyet almak isteyenlerin ortalama olarak ödemesi gereken sürücü kursu ücreti TL oluyor.

A1 Sınıfı Sürücü Kursu Ücreti Ne Kadar?

Sürücü kursu ücretleri, A1 sınıfı motorlu araç kullanıcıları için ortalama TL olarak belirleniyor.

A2 Sınıfı Sürücü Kursu Ücreti Ne Kadar?

A2 sınıfı sürücü ehliyeti almak isteyenlerin, sürücü kursuna A1 araçlarda olduğu gibi ortalama TL ödeme yapmaları gerekiyor.

B Sınıfı Sürücü Kursu Ücreti Ne Kadar?

Pek çok sürücü adayının almak için yazıldığı B sınıfı sürücü kursu ücretleri, yılında ortalama TL olarak açıklanıyor.

F Sınıfı Sürücü Kursu Ücreti Ne Kadar?

F sınıfı ehliyet almak isteyenlerin sürücü kursu ücretleri ortalama TL olarak belirleniyor.

5. Ceza Puanına Sahip Ehliyetlerde Kurs ve Sınav Ücreti Ne Kadar?

Trafikte ceza puanını dolduran sürücülerin yeniden kurs ve sınav ücreti ödemesi gerekiyor. senesi için bu ücret lira olarak belirleniyor. Bunun lirasını yeniden kurs ücreti oluştururken, lirası ise sınav ücreti olarak yansıtılıyor.

6. Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar?

1 Ocak ’dan itibaren yeni ehliyet sistemi uygulanıyor ve bahsi geçen tarihten önce verilmiş ehliyetler eski tip olarak kabul ediliyor. Bu nedenle, belirlenen tarihten önce düzenlenmiş ehliyetlerin İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan 31 Aralık tarihine kadar yenilenmesi gerekiyor. Ehliyetlerin yılı bitmeden yenilenmemesi durumunda ise kişiye idari para cezası uygulanıyor.
Ehliyet yenileme işlemine dair ücretler her sene değişiyor. yılı için eski tip ehliyetlerin yenilenme, çalıntı, kayıp, zayi durumlarında 15 TL yenileme ücreti ödenmesi gerekiyor. Bunun 13 lirası değerli kâğıt bedeli iken 2 lirası vakıf payı olarak belirleniyor. 1 Ocak ’dan sonra çıkarılan yeni tip ehliyetlerin yenilenme, çalıntı, kayıp, zayi durumlarında ise lira değerli kâğıt hizmet bedeline ek olarak 60 lira vakıf payı ödenmesi gerekiyor.

Filo kiralama sektörünün lider markası Hedef Filo sayesinde, ilk kez araç kullanacaklar için güvenli sürüş önerilerinden, otomatik vitesli araç kullanıcılarının bilmesi gerekenlere kadar araçlara dair her türlü bilgiye tek tıkla erişmeniz mümkün!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası