hamileliğin 37 haftasında bebek hareketleri / 37 Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik | MUSTELA

Hamileliğin 37 Haftasında Bebek Hareketleri

hamileliğin 37 haftasında bebek hareketleri

Bebeğinizi kucağınıza almak için gün sayarken artık haftadasınız. Çok uzunmuş gibi görünen gebelik serüveninin sonuna geldiniz ve doğuma sadece 3 haftanız kaldı. Buna rağmen hem bebeğiniz hem de siz farklı durumlar yaşamaya devam ediyorsunuz.

Gebeliğin haftası anne adaylarında ne gibi değişimler yaratıyor, bebeğiniz bu hafta ne durumda? Beslenmeden egzersizlere hamilelik semptomlarından kontrol listesine kadar aklınıza takılan her şeyi sizler için derledik.

Haftada Bebek

haftaya geldiğinizde bebeğinizin gelişiminin hangi aşamada olduğunu merak edebilirsiniz. İşte kilosu, boyu, sistemlerinin ve duyularının gelişimi, hangi becerileri kazandığı gibi tüm sorularınızın cevapları…

Bebeğim Ne Kadar Büyüdü?

Bebeğiniz bu hafta bir marul boyutuna ulaştı.

Birçok sistemi dış dünyaya uyum sağlamak için hazır olan minik yavrunuz, bu hafta yağlanmaya ve kilo almaya devam ediyor. Geçen haftaya kıyasla yaklaşık gram daha alan bebeğin boyunun uzaması bir miktar yavaşlamış olabilir. Bu dönemde derisinin altındaki ve organlarının çevresindeki yağ doku giderek artar.

37 haftalık bebeğin kilosu ve boyu yaklaşık olarak aşağıda yer alan tablodaki gibi olacaktır:

Gebelik Yaşı (Hafta)Kütle (g) Uzunluk (cm)
hafta

Bu değerler, haftasında olan bir bebeğin ortalama değerleridir. Sizin miniğiniz doktor kontrolünde daha kilolu veya zayıf, daha kısa veya uzun çıkmış olabilir. Erkek bebekler kız bebeklere kıyasla daha fazla yağ dokusuna ve daha kalın kemiklere sahip olurlar. Bu durum bebeklerin farklı boy ve kiloda olmasına yol açabilir. Bu gibi durumlarda endişeye kapılmamak ve her bebeğin fiziksel gelişiminde bu tür farklılıklar olmasının normal karşılandığını unutmamak gerekir.

Sistemlerinin Gelişimi ve Yeni Kazanılan Beceriler

Her ne kadar bebeğiniz bu hafta doğduğunda prematüre yerine normal zamanında doğmuş bir bebek gibi kabul görse de 37 haftalık doğumlar hâlâ erken doğum olarak adlandırılır. Çünkü bebeğin sistemleri gelişmeyi sürdürüyor. Genel olarak bir yeni doğan kadar gelişim göstermiş olan miniğinizin vücudunda son hazırlıklar devam ediyor.

O hâlde 37 haftalık bebeğin organ ve sistem gelişimi hangi aşamada, inceleyelim.

  • Sinir Sistemi + Endokrin Sistem

Bu hafta miniğinizin beyin gelişimi devam eder. Sinir hücreleri hızla çoğalır ve birbirleri ile bağlantı kurar. Gelişen endokrin sistem sayesinde yüksek ihtimalle saçlarının çoğu çıkmış olabilir. Tırnakları da uzamaya devam eder.

Bebeğinizin midesi anne sütünü sindirecek kadar gelişmiş durumdadır. Beslenmesini sağlayacak emme kasları gelişimini tamamlamak üzeredir.

Akciğerler gelişimini büyük ölçüde tamamlamıştır ve artık bebeğiniz dünyaya geldiğinde solunum desteğine ihtiyaç duymadan kendi kendine nefes alıp verebilecek gelişim düzeyindedir. Anne karnında amniyon sıvısını yutarak ritmik hıçkırıklara devam eder ve solunum pratiği yapar.

  • Destek ve Hareket Sistemi

Giderek daha fazla kalsiyum depolayan kemikler sertleşmeyi sürdürür. Özellikle kaval kemiği, uyluk kemiği ve kol kemikleri kıkırdak dokusunu kaybedip kemiksi yapısına kavuşmaya başlar. Ancak birçok kemik doğum kanalından rahat geçiş sağlamak amacıyla hâlâ kıkırdak yapısını korumaktadır.

Böbrekler amniyon sıvısını süzerek çalışma mekanizmasını güçlendirir ve doğumdan sonra bebeğin damarlarında  gezen atıkları ayrıştırmak için kendini hazırlar. Bağırsaklarda bebeğin ilk dışkısı olan siyah- koyu yeşil renkli mekonyum birikimi devam eder.

Yakın zamanda tamamlanacak olan erkek bebeklerin testislerinin testis torbasına inmesi olayı devam eder.

Bebeğiniz bu hafta sizin antikorlarınızı kendi bünyesine kazandırmayı ve bağışıklığını kuvvetlendirmeyi sürdürür.

37 Haftalık Bebekte Duyu Organları ve Gelişim Özellikleri

Gebeliğin haftası miniğiniz, duyu yeteneklerini oldukça ilerletmiştir.

37 haftalık bebeğin gelişimi duyu organları söz konusu olduğunda hangi aşamadadır, işte adım adım küçüğünüzün bu hafta öğrendikleri…

Gözler bu hafta ışığa olan duyarlılığını artırmış durumdadır. Karnınıza parlak bir ışık geldiğinde yavrunuz ışığın yönüne doğru yönelebilir. Gözlerini kırpabilir.

Kulakları oldukça gelişmiştir. Duyma yeteneği ilerleyerek anne ve babasının seslerini ayırt edebilir hâle gelir. Doğduktan sonra bu sesleri büyük ölçüde hatırlayacaktır.

Bebeğiniz bu hafta dilini kullanmanın yollarını keşfeder. Elini, ayağını veya parmağını emme hareketi yaparak beslenme için bol bol pratik yapar.

Koku alma yeteneğini kullanabileceği bir ortamda bulunmamasına rağmen burun ve koklama duyusu da hazırdır.

Cildinin üzerindeki lanugo tüylerinin büyük bir kısmı dökülmüştür. Teni pembe rengini almaya devam eder. Cilt altında yağ dokusu birikmeyi sürdürür ve bebeğin kendi vücut sıcaklığını koruyabilmesine yardımcı olur.

37 Haftalık Bebek Hareketleri

Doğum yaklaşırken anne adaylarını en çok bebeğin hareketlerindeki değişimler heyecanlandırır. Uzun süreli hareketsizlikler veya normalin dışında hareketli olma hâlleri gebeliğin haftası içerisindeyken farklı yorumlanabilir.

Bu hafta bebeğiniz anne karnında kendisine adeta bir yenidoğan gibi düzen kurar. Belli aralıklarla uyuyup uyanır, uyurken uzun süre hareket etmeyebilir. Fakat 37 haftalık bebek hareketleri hâlâ net bir şekilde hissedilebilir. Hatta rahim duvarı fazlasıyla inceldiği için dışarıdan bebeğin eli, dirseği veya ayağı fark edilebilir. Dönme hareketi yaparken karnın her yerinde geniş dalgalar oluşturması mümkündür.

37 Haftalık Bebek Kaç Aylık Olur?

Haftalar hızla ilerlerken gebeliğinizde kaçıncı ayda olduğunuzu merak edebilir ve “37 hafta kaç aydır?” diye sorabilirsiniz.

hafta, hamilelikte 9. ayda olduğunuzu gösterir. Dilerseniz basit bir hesaplama ile kaç aylık olduğunuzu kendiniz hesaplayabilirsiniz.

37 hafta= 37&#;7 = günlük

/30= 8 ay 19 gün

Bu hesaba göre gebeliğinizde 9. ayın içindesiniz.

37 Haftalık Gebelikte Anne

Anne adayları için hamileliğin belki de en zorlu evresi son haftalardır. Bu dönemde fiziksel şikâyetlerin yanı sıra doğumun nasıl olacağı, bebeğinizin sağlıkla dünyaya gelmesi, doğum anı ve sonrası ile ilgili kaygılardan kaynaklı psikolojik sıkıntılar artmaya başlar. Bu nedenle gebeliğin haftası ile birlikte stres ve heyecan fazlasıyla yükselir.

37 haftalık gebe iseniz bu hafta sizi neler bekliyor, nelere hazırlıklı olmalısınız, merak ettiklerinizi birlikte inceleyelim.

Bedenimde Neler Oluyor?

  • Kasılmalar: Çoğu anne adayının doğum sancısı mı yoksa yalancı sancılar mı diye ayırt etmekte zorlandığı kasılmalar, bu haftalarda daha sık yaşanmaya başlar. Artık doğum pozisyonunu almış olan bebeğiniz rahim kaslarına baskı kurarak vücudunuzu doğum anına hazırlamaktadır. Braxton Hicks adı verilen bu hazırlık kasılmaları, doğumun başladığını değil yaklaştığını gösterir. Düzensiz aralıklarla gelen ve dinlenince gelen kasılmalar bu süreçte normal karşılanabilir.
  • Uykusuzluk: Son haftaların sürekli tekrarlayan sorunu uykusuzluktur. Büyüyen karın, doğru uyku pozisyonunu bulmaya engel oluşturabilir. Angajmanın gerçekleşmesi ise mesaneye olan baskının artmasına ve gece uykudan uyanmanıza sebep olup tuvalete gitme ihtiyacı hissetmenize sebep olabilir. Ayrıca doğuma yönelik kaygılar ve stres de uykusuzluk üzerinde büyük bir rol oynayarak uykuya dalmayı zorlaştırır.
  • Çatlak sorunu: Kilo alımındaki ani artış birçok gebede deride özellikle de karın ve basen bölgesinde morumsu veya kırmızımsı damarların oluşmasına yol açabilmektedir. Aşırı esneyen derinin üzerinde bu tür görüntüler oluşması normaldir. Çatlak oluşumu genetik yatkınlıkla beraber beslenme, uyku düzeni, cildin nem dengesi gibi birçok farklı etkene bağlı olarak gelişir. Fakat son haftalarda cildiniz maksimum gerginliğe ulaştığı için daha sık görülebilir.
  • Sırt ağrısı: Bebeğiniz bu günlerde omurganıza daha fazla baskı yapmaya başlamış olabilir. Bu baskı, sırt ve bel bölgesinde zaman zaman şiddetlenen hafif ağrılara yol açar.
  • Ciğerlerde rahatlama: Önceki haftalarda büyüyen bebek göğüs kafesine ve akciğerlere baskı yaparak nefes alıp vermeyi güçleştirirken gebeliğin haftası ile bu baskı yukarıdan aşağıya kaydığı yani bebek doğum kanalına inmeye başladığı için ciğerlerde rahatlama hissedilebilir.
  • Nişan gelmesi: Gebelerin bildiği en belirgin doğum belirtilerinden biri olan nişan gelmesi, haftada meydana gelebilir. Rahim ağzını hamilelik süresince enfeksiyonlardan korumakla görevli olan mukus, doğumdan birkaç saat önce gelebileceği gibi birkaç hafta önce de gelebilir. Böyle bir durumda doktorunuza bilgi vermeniz gerekir.

Seni Rahatsız Eden Hamilelik Semptomlarını En Aza İndirecek İpuçları

Günleri sayıyor, hazırlıklarınızı tamamlarken yorgunlukla ve ağrılarla mücadele etmeye çalışıyorsunuz. Şikâyetlerinizi en aza indirmeye yardımcı olacak bazı uygulamalar ile bu haftayı daha rahat geçirmeyi deneyebilirsiniz.

37 haftalık hamilelikte anne için pratik tavsiyeler şunlardır;

  1. Uzun süre ayakta kalmamaya çalışın ve bol bol ayaklarınızı uzatarak dinlenin.
  2. Uykusuzluk sorununa karşı basit tedbirler alın.
  3. Uyku pozisyonunuzu daha konforlu bir hâle getirmek için sırt, karın ve bacaklarınızı yastıklar ile destekleyin.
  4. Yatmadan önce ılık bir duş alın.
  5. Uykudan en az 1 saat önce bir bardak ılık süt için.
  6. Yatmadan önce mesanenizi boşalttığınızdan emin olun.
  7. Kitap okumayı deneyin.
  8. Bel ve sırt ağrılarını ortadan kaldırmaya yardımcı olacak egzersizler yapın.
  9. Yalancı kasılmalara karşı önlemlerinizi alarak dinlenmeyi ve bol sıvı tüketmeyi ihmal etmeyin.
  10. Doğum anına yönelik çeşitli kaygılar taşıyor doğum korkusu yaşıyorsanız stresi azaltabilmek için psikolojik destek almayı deneyin. Bir doğum koçu, doula veya psikolog ile görüşerek kaygılarınızı hafifletmeye çalışın.
  11. Çatlaklarınız oluşuyorsa hem oluşan çatlakların ilerlemesini hem de yeni çatlak oluşumunu önlemek amacıyla cildinizi nemlendirin. Bunun için bitkisel yağlardan ve organik kremlerden faydalanabilirsiniz.

Doğum Belirtileri Nelerdir?

Anne adaylarının en çok merak ettiği konulardan biri de doğum belirtileridir. 37 haftalık bebek dünyaya gelmek için neredeyse hazırdır. Bu sebeple doğum anının geldiğini anlamanıza yardımcı olacak belirtileri iyi gözlemlemek gerekir.

  • Giderek sıklaşan, dinlenme ile geçmeyen, düzenli kasılmalar (Zaman geçtikçe iki sancı arasındaki süre kısalırken kasılmaların süresi uzar.)
  • Karnın alt tarafında baskı hissi
  • Regl ağrısına benzer ağrı ve kramplar
  • Nişan gelmesi (Rahim ağzını örten sümüksü yapılı akıntıdır.)
  • Suyun gelmesi (Amniyon kesesinin patlaması ile gelen amniyotik sıvıdır. Su geldikten yaklaşık saat sonra doğum gerçekleşir.)
  • Vajinal kanama
  • Rahim ağzında (servikste) incelme (Bebeğin geçişini sağlamak için rahim ağzının yeterli açıklığa ulaşması gerekir. Bunun için gereken açıklık 10 cmdir.)

Doğumu kolaylaştıran yöntemler için makalemizi okuyabilirsiniz: funduszeue.info

Kaç Kilo Almalısın?

Bebek beklediğinizi öğrendiğiniz ilk andan itibaren sağlıklı bir beslenme tarzı benimseyerek ve çeşitli egzersizler yaparak formunuza dikkat etmiş ve kontrollü kilo almış olabilirsiniz. Son aya geldikten sonra bazı anne adayları için bu durum farklılaşabilir ve bebeğin günde gram kilo alması sizin de hızla kilo almanıza yol açabilir.

37 haftalık gebelik için doktorların öngördüğü kilo aralığı 12,,5 kg şeklindedir. Bu kilo aralığı her hamilede değişkenlik gösterebilir, ancak bebeğin gelişimi ve sizin sağlığınız yolunda ilerlediği müddetçe bu kilonun altında veya üstünde bir kilo almış olmanız ciddi bir sıkıntı oluşturmaz.

Beslenme Önerileri

haftaya gelindiğinde anne rahmindeki bebeğin gelişimi büyük bir oranda tamamlanmış durumdadır. Fakat doğuma kadar yağ dokusundaki artış ve bazı sistemlerin gelişme süreci devam eder. Bu sebeple beslenme konusu hala önemini korumaktadır.

37 haftalık gebelikte beslenme için öneriler şunlardır;

  • Artan vücut ısısını dengede tutmak amacıyla günlük sıvı alımına dikkat edin ve günde en az 2, litre su tüketmeye devam edin.
  • Bel, sırt ve bacak ağrılarını hafifletmeye yardımcı olacak magnezyum ve potasyum minerallerince zengin beslenmeye çalışın.
  • Şişkinliği önlemek ve kan şekerinizi dengede tutmak için azar azar ve sık aralıklar ile beslenin.
  • Son dönemlerde hızlı kilo aldığınızı hissediyorsanız ve iştahınız çok açıldıysa sağlıklı atıştırmalıklardan faydalanın.

9. ayınızda nasıl beslenmeniz gerektiğiyle ilgili ayrıntılı ilgi için bu makalemizi okuyabilirsiniz: funduszeue.info

Egzersiz Önerileri

Hamileliğinizin sonuna yaklaşırken bebeğin doğum pozisyonunu alması ve servikse yaptığı baskının artması nedeniyle kendinizi eskisi kadar kolay hareket ederken bulamayabilirsiniz. Fakat gebeliğin seyri ve doğum için yaşanan bu semptomların sizi daha fazla hareketsizleştirmesini önlemek gerekir.

37 haftalık gebelik egzersizleri ve yapılabilecek fiziksel aktiviteler olarak şu seçenekleri değerlendirebilirsiniz:

  • Yarım saati aşmayan tempolu yürüyüşler
  • Dans etmek
  • Meditasyon
  • Esneme hareketleri
  • Doğumu kolaylaştıran nefes egzersizleri

Özellikle esneme ve nefes egzersizleri bu haftalarda sizi fiziksel olarak hazırlamakla kalmaz, aynı zamanda psikolojik yönden de rahatlamaya yardımcı olur. Dilerseniz egzersizleri doğru şekilde uygulayabilmek için bir uzmandan yardım alabilir veya özel hamile kurslarına kayıt olabilirsiniz.

Hafta Gebelikte Kontrol Listesi

Hamileliğin haftası için yapmanız gerekenleri şu şekilde listeleyebiliriz:

  • Doğum zamanı yaklaşırken doğum belirtileri ile ilgili bilgi edinin veya bu konuda doktorunuzdan detaylı bilgi alın.
  • Bebeğinizin ve sizin hastanede ihtiyaç duyacağınız tüm malzemeleri toparlayın ve hastane çantanızı hazır edin. Hastane çantasını kapıya yakın bir yere koyun.
  • Doktorunuzla birlikte doğum şeklinizi belirleyin.

Gebeliğin haftası ile bebeğinizi kucağınıza almak için geriye sadece 3 haftanız kalıyor. Bu haftayı son hazırlıkları tamamlayarak ve bol bol dinlenerek geçirebilirsiniz.

Hastane çantanızda eksik olup olmadığını kontrol etmek için: funduszeue.info

37 Haftalık Gebelik

37 Haftalık Gebelik

Hamileliğinizin otuz yedinci haftasına hoş geldiniz! Bebeğinizle tanışmanıza, onu kucağınıza almanıza çok az kaldı. Hamileliğinizin son zamanlarının keyfini çıkarabilirsiniz.

Gebeliğin haftasında annedeki değişiklikler

  • Eğer bebeğiniz doğum kanalına inmişse diyaframınızdaki basınç azalır.
  • Midenizde yanma hissi ve mide rahatsızlıklarınız devam edebilir.
  • Sindirim bozukluğu yaşayabilirsiniz.
  • Vajinal akıntılarınız artabilir.
  • Bebeğinizin artan ağırlığı nedeniyle bel ve sırt ağrılarınız artabilir.
  • Bacaklarınızda varikosel oluşumu gözleyebilirsiniz.
  • Vücudunuzun ağırlık merkezi değişir.

Gebeliğin haftasında neler olur?

37 haftalık olan bebeğiniz doğuma hazırlanıyor ve pelvisinize doğru inmeye başlamış olabilir. Bebeğinizin aşağı doğru bu hareketi nefes alışverişinizi rahatlatır. Göğüslerinizde sızıntı olabilir, göğüs pedi kullanmak yardımcı olur.

Hamileliğin haftasında anne kaç kilo almalı?

Gebeliğinizin başından beri kilo almaya devam ediyorsunuz. haftada da kilonuzun arttığını göreceksiniz. Şu ana kadar aldığınız kiloların toplamı ortalama olarak kiloya ulaşmış olabilir.

Gebeliğin otuz yedinci haftasında beslenme

Önceki haftalardaki ihtiyaçlarınız devam ediyor. Beslenmeniz ile ilgili doğuma kadar hatta emzirirken de hassas olmaya devam etmelisiniz.

Ücretsiz üye olarakeğitici oyunları gör!

Çocuğunuzun gelişimini en iyi şekilde takip edin
Aylık gelişim bilgilerini görün ve takip edin
’den fazla eğitici oyunla çocuğunuzun gelişimine katkıda bulunun
Annelik ve babalık hakkında uzmanlarla görüşün
  • Lifli besinlerden zengin bir diyet benimseyin. Bunun için de sebze ve meyve tüketin.
  • Protein ihtiyacınızı karşılamak için et ve bakliyat tüketin.
  • Vitamin ve mineral tüketiminizi dengede tutun.
  • Ağır ve yağlı yiyeceklerden uzak durun.

Gebeliğin haftasında cinsellik

Gebeliğinizin son haftalarına girdiniz, uzmanlar bu dönemde cinsel ilişkinin sakıncalı olabileceğini vurgular ve cinsel yaşama ara verilmesini önerir. Yine de emin olmak için doktorunuza danışabilirsiniz.

Gebeliğin haftasında spor ve egzersiz

Önceki haftalarda yaptığınız spor ve egzersizlere hamileliğinizin bu son haftalarında daha dikkatli bir şekilde ve ağır ve yorucu hareketleri programınızdan çıkararak devam edebilirsiniz.

Gebeliğin haftasında jinekoloji

Hamileliğinizin son haftalarında doktorunuz muayene için her hafta sizi görmek isteyebilir. haftada yüksek ihtimalle pelvik muayene yapılacaktır.

Gebeliğin haftasında bebek gelişimi nasıl olmalıdır?

  • Bebeğiniz artık gelişimini tamamladı ve dış dünyaya hazır.
  • Kilosu ortalama kg arası.
  • Sindirim sistemi artık tamamen gelişti.
  • Solunum sistemi ve akciğerleri de gelişimini tamamladı.
  • Organlarının etrafı ve derisinin altındaki tabaka yağlanmaya bu hafta da devam ediyor.

37 haftalık bebek ultrasonda nasıl görünür?

Son haftalarda muayeneleriniz sıklaştı ve doktorunuz hem sizin hem de bebeğinizin durumunu yakından takip ediyor. Doktorunuz önceki hafta olduğu gibi haftada da bebeğinizin hareketlerini, kalp atışını ve pozisyonunu kontrol etmek ve de amniyon sıvısına bakmak için ultrason görüntülemesi yapacak. Görüntülemelerde amniyon sıvısının azaldığını ve bebeğinizin baş aşağı pozisyona geçtiğini görebilirsiniz.

Gebeliğin haftasında bebeğin kilosu kaç gram olmalı?

Bebeğiniz kilosu bu dönemde ortalama gramdır.

Gebeliğin haftasında bebeğin boyu kaç cm olmalı?

Bebeğinizin uzunluğu ortalama olarak 48,6 santimetredir.

37 haftalık gebelik kaç aylıktır?

Gebeliğinizin 8 ay günündesiniz.

Gebeliğin haftasında bebek hareketleri

Bebeğiniz son haftalarda biraz hareketsiz olabilir bunun sebebi karnınızdaki alanının daralmış olmasıdır. Ancak bu onu durdurmuyor da olabilir. Bebeğinizin büyümüş olması ve karnınızdaki yerinin azalmış olması nedeniyle hareketlerini çok rahat hissedersiniz hatta yumrukları, tekmeleri ve gerinmeleri karnınızda anlık çıkıntılar oluşturabilir.

Gebeliğin haftasında doğuma ne kadar kaldı?

Doğuma yaklaşık olarak 1 ile 5 hafta arası bir süreniz kaldı, yani doğum her an başlayabilir. Hazırlıklı olmalısınız.

37 haftalık gebelikte doğum belirtileri nelerdir?

Erken doğum belirtilerini bilmek hastaneye mümkün olduğu kadar erken ulaşmak için önemlidir.

  • Kasık bölgesinde artan basınç ve 10 dakikadan kısa aralıklarla hissedilen kasılmalar,
  • Vajinadan amniyotik sıvının gelmesi,
  • Vajinadan kan ya da mukus gelmesi erken doğumun başladığını gösterir.

Eğer erken doğumdan şüpheleniyorsanız doktorunuzla hemen iletişime geçmelisiniz.

38 Haftalık Hamilelik  ve ay ay bebek gelişimi hakkında bilgi almak ister misiniz?

37 haftalık gebelik başlıklı yazımızda, 37 haftalık hamilelik döneminde vücudunuzda yaşanacak değişimleri ve sizi bekleyen gelişmeleri açıklıyoruz.

Hamileliğin Otuz Yedinci Haftası / &#;Ben Hazırım&#;

37 haftalık gebelik dönemi itibarıyla, yolculuğunuzun artık neredeyse sonuna geldiniz. haftayı tamamladığınızda bebeğiniz artık hazırdır. Ancak bebeğinizin büyümesi daha durmamıştır. Vücudunuz yağ depolamaya devam eder ve günde yaklaşık gram kadar alır. Genellikle erkek bebekler, kız bebeklerden daha fazla yağ depoladıkları için daha ağır doğarlar. Bebeğiniz artık yeterli koordinasyonu sağlayacak kapasitededir ve elleriyle cisimleri rahatlıkla kavrayabilir. Karnınıza çok kuvvetli bir ışık kaynağı dayadığınızda yüzünü o tarafa doğru çevirecektir. Rahim içinde soluk alıp verme hareketleri yapar. Bunları ultrasonda izleyerek bebeğinizin iyi durumda olduğundan emin olabilirsiniz. Amniyon sıvısına oranla hacminin çok artması hareket etmesini zorlaştırdığı için bebeğiniz daha az hareket eder.

37 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler

37 haftalık gebelikte annedeki değişiklikler şunlardır. haftadan önce, rahim ağzınız ve onu rahim içine bağlayan kanal, sümüğümsü bir tıkaç tarafından dolduruluyordu. Bu mukustan tıkacın amacı rahminizin içini ve bebeğinizi vajinadan gelebilecek mikrop ve enfeksiyonlara karşı korur. Mukus, tıkacın vajinanızdan dışarı akması doğumun belirtilerinden biridir ve halk arasında &#;nişan gelmesi&#; olarak adlandırılır. Nişan doğumdan birkaç hafta önce gelebileceği gibi, sadece birkaç saat önce de gelebilir. Nişanı genelde, kanlı sümüğümsü bir akıntı şeklinde hissedersiniz.

Doğumun her an gerçekleşebileceği şu günlerde, bebeğiniz erkekse sünnet konusunu düşünmeye başlasanız iyi olur. Son zamanlarda giderek pek çok anne baba adayına cazip gelen bir konu da bebeğin doğduktan hemen sonra sünnet edilmesidir. Doktorunuzla bu konuda konuşmanız karar vermenize yardımcı olacaktır.

Bu Ara Sancılarınız Sıklaşabilir.

Doğuma yakın sancılar da artış gösterebilir. E artık sonuna geliyorsunuz, olur o kadar. 37 haftalık hamilelerde rastlanan şikayetlerden bazıları şöyle;

&#; Diş etlerinde hassaslaşma

&#; Kabızlık

&#;Bacak krampları

&#; Sırt ağrısı

&#;Karında kaşıntı

Bunlar doğal şikayetler, endişe edilecek hiçbir şey yok. Bu arada hafif kanamalarınız da olabilir. Bu, illa doğumun başladığını işaret etmez. Az kaldı az, mucize çok yakında kucağınıza geliyor! 🙂

37 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

37 haftalık gebelikte dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • 37 haftalık gebelik dönemi ile birlikte bebeğinizin ortalama ağırlığı grama, popo-baş uzunluğu 35 cm’ye, toplam uzunluğu 47 cm&#;ye ulaşır.
  • 37 haftalık hamilelik döneminde bebeğiniz doğum için yeterli olgunluğa ulaşmış durumdadır. Ancak karnınızda kaldığı her fazladan gün onun açısından faydalı olacaktır. Çünkü büyümesi ve gelişmesi henüz bitmemiştir. Yağ birikimi dirsek, diz, boyun ve bileklerde devam etmektedir. Bebeğiniz her geçen gün ortalama gram arasında kilo alımına sürdürür. Bununla birlikte beyni ve sinir sistemi de gelişmeye devam eder. Diş etleri olgunlaşmasını tamamlar ve artık sertleşmiş duruma ulaşır.
  • 37 haftalık gebelik itibarıyla rahim duvarı gerilir ve incelir, böylece içeri daha fazla ışık girebilir. Bu sayede bebeğiniz belirli bir günlük aktivite döngüsü geliştirmeye başlar. Karnınızda geniş dalgalar oluşturarak kendi bedenini daha çok hissettirmeye başlar. Bundan birkaç hafta önce gözlerini ışığa doğru hareket ettirmeye başlayan bebeğiniz, 37 haftalık hamilelik ile birlikte artık rahmin dışındaki ışığa doğru dönebilir duruma gelmiştir. Bununla birlikte hareketleri de dışarıdan rahatlıkla izlenebilir duruma gelmiştir. Zaman zaman karnın bir bölgesinde ani yükseltiler fark etmeniz normaldir.
  • 37 haftalık gebelik dönemiyle birlikte rahmi enfeksiyon ve bakterilerden koruyan mukus tıkaç, (nişan) düşebilir. Nişan, doğumdan birkaç hafta, birkaç gün ya da birkaç saat önce gelebilir. Nişanın atılmasından genellikle iki gün sonra doğum başlar. Mukus tıkaç; koyu kıvamlı, sarımsı bir akıntıdır ve bazen içinde bir miktar kan da olabilir. Rahim ağzı doğuma hazırlanmak için açılmaya başladığından bu tıkaç vücuttan tahliye edilir. Herhangi bir akıntının olması durumunda doktora danışmanız gerekir.
  • Bebeğiniz 37 haftalık hamilelik döneminde hangi pozisyonda yerleştiyse (baştan-ayaktan vb.), büyük bir olasılıkla doğuma kadar aynı pozisyonda kalacaktır. Ters geliş pozisyonunda ise sezaryen önerilebilir. Bu konudaki nihai kararı doktorunuz verecektir.
  • Bu haftalarda kilo artışınız hızlanabilir. Karnınızın üst kısmında bir boşluk ve rahatlama hissedebilirsiniz. Bu durum, bebeğin doğum kanalına doğru indiğinin belirtisidir. Midenizdeki baskı ortadan kalkacağı için iştahınız yeniden açılır. Aynı şekilde akciğerlerinizdeki baskı da olmayacağından soluk alıp vermeniz geride bıraktığınız haftalara kıyasla daha rahat bir hâl alacaktır.

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Hamilelik ve Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; hamilelik ve bebek gelişimi dönemlerinde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını telefonunuza indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Hafta Hafta Hamilelik Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Hafta Hafta Hamilelik: Birinci Trimester Dönemi

Hafta Hafta Hamilelik: İkinci Trimester Dönemi

Hafta Hafta Hamilelik: Üçüncü Trimester Dönemi

Unutmayın;

Her hamilelik ve her doğum eşsiz birer deneyimdir. Bununla birlikte her hamileliğin gidişatı birbirinden farklı olabilir. Bu nedenle, 37 haftalık hamilelik başlıklı bu makale de dahil olmak üzere hafta hafta hamilelik kategorisinde yer alan içeriklerin tamamı, uzmanlar tarafından hazırlanan ve genel bilgilendirme amacıyla sizlere sunulan içeriklerdir. Bu makalelerde yer alan bilgileri, doktorunuz teyit etmediği sürece uygulamamanız gerekir. Sizin eşsiz hamilelik deneyiminizde ihtiyacınız olan tanı ve tedavi yöntemlerine yalnızca alanında uzman olan doktorunuz karar verebilir.

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.!


37 Haftalık Gebelikte Neler Olur?

Hamileliğinizin haftasına ulaşmanızla birlikte her an doğuma hazırlıklı olmanız gerekmektedir; ancak bu süreçte bebeğinizin gelişimindeki ve kendi vücudunuzdaki değişiklikleri de takip etmeniz çok önemlidir. Peki, 37 haftalık gebelikte bebeğinizin boyu ve kilosunun ne kadar olması gerektiğini ya da vücudunuzda nasıl gelişimlerin olduğunu, doğum belirtilerinin neler olduğunu biliyor musunuz?Budizzz ailesi olarak, gebeliğinizin haftasıyla ilgili bilmeniz gereken her şeyi bir araya getirmeye çalıştık.

37 Haftalık Gebelik Kaç Aylıktır?

Hamilelikte hafta- ay hesaplama, normalde kullandığımız yöntemlerden biraz farklılık gösterdiği için birçok ebeveyn açısından zor bir konu olmaktadır; ama Hafta Hafta Gebelik rehberimizi takip ederek hem gebeliğinizin kaçıncı ayında olduğunuzu öğrenebilir hem de bebeğinizin gelişimini yakından takip edebilirsiniz.

  • 37 haftalık gebelik gün üzerinden hesaplanmaktadır. Bu sebeple, 8 ay 19 günlük hamile kabul edilirsiniz.
  • haftada, hamileliğinizin 9. ayının içinde bulunursunuz ve doğuma kalan süre ise yaklaşık 3 haftadır.
  • haftadan itibaren doğuma 3 haftanız kalmasına rağmen, doğumun başlamasını her an beklemeniz ve kendinizi gözlemlemeniz gerekmektedir.

Daha düzenli bir takip için Gebelikte Hafta Ay Hesaplayıcı'mızı düzenli kullanabilirsiniz.

37 Haftalık Bebeğin Boyu ve Kilosu

37 Haftalık Bebek Gelişimi

Ortalama Boy

48 cm

Ortalama Kilo

3 kg

Sizinle paylaştığımız veriler, 37 haftalık bebeklerin ortalama boy ve kilo değerleri göz önüne alınarak oluşturulmuş olup bebekten bebeğe farklılık gösterebilmektedir; çünkü hamilelikte de bebeğin boyu ve kilosunu, genetik faktör, annenin alışkanlıkları gibi birçok farklı faktör belirlemektedir.

  • Hamileliğin haftasında bebeğin büyüklüğü, yaklaşık olarak küçük bir karpuz boyutundadır.
  • Bebeğinizin değerleri yukarıda tablodan farklı dâhi olsa, doktorunuz gelişim eğrisinde bir sorun saptamadığı sürece endişelenmenizi gerektirecek bir durum yoktur.

37 Haftalık Bebeğin Ultrason Görüntüsü

37 haftalık bebek ultrason

Bu fotoğraflarla bebeğinizin ultrason görüntülerini karşılaştırdığınızda, birçok farklılık olduğunun farkındayız; çünkü özellikle hamileliğin son haftalarında, bebeklerin görüntülerinde ciddi farklılık olması doğaldır. Ancak bu görüntüleri bebeğiniz hakkında bir referans olarak alabilirsiniz.

  • 37 haftalık bebek ultrasonunda, bebeğin yüz hatları, ağzının burnunun şekli vb. çok daha net şekilde gözükmektedir.
  • Bebeğiniz tıpkı yenidoğan bir bebek gibi uyuyup uyanmakta, parmağını emmekte ve hatta gülmektedir.
  • Bu hafta muhtemelen bebeğinizi baş aşağı dönmüş bulacaksınız ve bebeğinizin doğuma hazırlandığına şahit olacaksınız.
  • Eğer bebeğiniz hâlâ baş aşağı dönmediyse, bir hafta daha vakti vardır; ancak doktorunuz bebeğinizin duruşunun değiştirilmesi için size tekrar bir randevu verebilir. Böyle bir durumda endişelenmenize gerek yoktur; çünkü baş aşağı dönmeyen inatçı minikler de doğuma kadar doğru pozisyonu alabilmekte ve kolay bir doğum yaşayabilmektedir.

37 Haftalık Gebelikte Bebek Gelişimi

  • 37 haftada bebeğinizin tüm organları ve sistemleri, doğuma kadar erişmesi gereken yeterliliğe ulaşmıştır ve doğum riski yoktur.
  • haftasında doğan bebeğiniz, yenidoğan bir bebeğin yapabildiği tüm hareketleri yapabilmenin yanı sıra kendi boşaltım, sindirim ve solunum sistemini kullanmaya da hazırdır.
  • Artık bebeğinizin doğuma kadar yapması gereken tek şey baş aşağı dönmesi ve uygun doğum pozisyonunu almasıdır.
  • Bebeğiniz, doğum pozisyonu alana kadar cilt altında ve organ çevresinde yağ depolamaya da devam edecektir.

37 Haftalık Gebelikte Anne

haftayla birlikte bebeğiniz anne karnındaki gelişimini tamamladı; ancak sizin vücudunuzdaki değişimler ve semptomlar bitmek bilmiyor. Bebeğinizi kucağınıza almaya sayılı günler kalan bu dönemde, vücudunuzda olması beklenen tüm değişiklikleri ve yaşayacağınız semptomları bir araya getirmeye çalıştık ki siz de yenidoğan bebek gelişimi, doğum çantası hazırlığı gibi ayrıntıları halletmeye yeterli zaman ayırabilin.

Hamileliğin Haftasında Anne Vücudu

  • Bu dönemde bebeğiniz baş aşağı döneceği ve kasıklara ineceği için solunum sisteminiz ve mideniz üzerindeki baskı azalacaktır.
  • Nefes darlığı, çarpıntı ya da mide ekşimesi gibi semptomlarda da azalma olacaktır.
  • Bebeğinizin kasık bölgesine inmesinin kötü yanı ise pelvik kaslarınızda ve idrar kesesinizde baskının artmasıdır.
  • İdrar kesesinde artan baskı nedeniyle sık sık tuvalete çıkma ihtiyacı hissedebilir ya da gülerken ve öksürürken idrarınızı kaçırabilirsiniz. Kegel egzersizleri ile bu şikayetleriniz biraz azalabilir; ancak günlük sıvı tüketiminizi azaltmak bir çözüm değildir ve bebeğinizin sağlığı olumsuz etkilenebilir.
  • Pelvik kaslarınızdaki baskı nedeniyle, ağrılarınızda artış olması ve hareketlerinizin kısıtlanması da gayet olağandır ve endişelenmenizi gerektirecek bir durum yoktur.
  • Hamileliğinizin haftasında doğum belirtilerini dikkatlice gözlemlemeniz ve acil durumlarda doktorunuza başvurmanız ise çok önemlidir.
  • Bu haftadan itibaren ay ay bebek gelişimi, emzirme ve yenidoğan bebek uyku pozisyonları gibi konularda araştırma yapmanız hem doğuma kalan günlerin daha çabuk ve stressiz geçmesini sağlayabilir hem de bebeğiniz dünyaya geldiğinde bakımına hazırlıklı olabilirsiniz.

Gebeliğiniz boyunca gitmeniz gereken kontrolleri kaçırmamak için Sağlık Bakanlığı'nın Doğum Öncesi Bakım Programı'nı takip etmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Sıkça Sorulan Sorular

Anne karnındaki 37 haftalık bebeğin boyu kaç cm’dir?

Gebelikte haftada bebeğin boyu yaklaşık 48 cm’e ulaşmıştır ve orta boy bir karpuz büyüklüğündedir.

Hamilelikte haftadan itibaren doğuma kaç hafta kalır?

3 ya da 4 hafta sonra doğum gerçekleşecek.

37 haftalık bebeğin hâlâ baş aşağı dönmemesi normal midir?

Evet, H-haftaya kadar baş aşağı dönmeyebilir; hatta bazı bebekler daha geç bile baş aşağı dönebilir.

Gebelikte kasık ağrısının artması normal midir?

Doğuma yalaştıkça bebeğinizin kasıklarınıza daha fazla baskı yapması ve ağrıya sebep olması normaldir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası