oruçta vakit geçirme yolları / Ramazan Ayında İftarı Beklerken Vakit Geçirmenin 12 Yolu | Vodafone Blog

Oruçta Vakit Geçirme Yolları

oruçta vakit geçirme yolları

Vakit Geçmiyor Demeyin! İftarı Beklerken Yapabileceğiniz Kişiye Özel 14 Aktivite

Haberler

Yemek

Vakit Geçmiyor Demeyin! İftarı Beklerken Yapabileceğiniz Kişiye Özel 14 Aktivite

Bu sıralar yaz mevsimine denk geldiği için saatlerin uzamasıyla iftarı beklemekte zorluk çekebilirsiniz.

Hem size önereceğimiz aktivitelerle hem de kendinizi çok yormadan iftarı beklerken yapabileceğiniz aktiviteleri sizin için derleyelim dedik!

1. Televizyon izleyebilirsiniz.

1. Televizyon izleyebilirsiniz.

2. Film seyredebilirsiniz.

2. Film seyredebilirsiniz.

3. Sezon sezon dizi izleyebilirsiniz.

3. Sezon sezon dizi izleyebilirsiniz.

4. Kitap okuyabilirsiniz.

4. Kitap okuyabilirsiniz.

5. Müzik dinleyebilirsiniz.

5. Müzik dinleyebilirsiniz.

6. Meditasyon yapabilirsiniz.

6. Meditasyon yapabilirsiniz.

7. Dua edebilirsiniz.

7. Dua edebilirsiniz.

8. Konsol ya da kutu oyunları oynayabilirsiniz.

8. Konsol ya da kutu oyunları oynayabilirsiniz.

9. Ertesi gün için yapılması gerekenleri halledebilirsiniz.

9. Ertesi gün için yapılması gerekenleri halledebilirsiniz.

Düşük tempolu sporlar ya da yürüyüş yapabilirsiniz.

 Düşük tempolu sporlar ya da yürüyüş yapabilirsiniz.

Doğada vakit geçirebilirsiniz.

 Doğada vakit geçirebilirsiniz.

İftar ya da sahur için yemeklerinizi hazırlamaya başlayabilirsiniz.

 İftar ya da sahur için yemeklerinizi hazırlamaya başlayabilirsiniz.
funduszeue.info

Ufak ufak temizlik yapabilirsiniz.

 Ufak ufak temizlik yapabilirsiniz.

Onedio'da dolaşabilir, zamanın keyifle geçmesini sağlayabilirsiniz.

 Onedio'da dolaşabilir, zamanın keyifle geçmesini sağlayabilirsiniz.

Orucu kolaylaştıracak tok tutan besinler! İftarda kilo almayı önlemenin yolları

Orucu kolaylaştıracak tok tutan besinler! İftarda kilo almayı önlemenin yolları

Ramazan Ayında tüketildiği zaman tokluk hissi verecek olan yiyecekleri sizler için açıkladık. Peki iftarda ve sahurda neleri tüketmeliyiz? Tok tutan sahur yiyecekleri! Ramazanda yapılan beslenme yanlışları neler? İşte uzmanların Ramazan ayı için verdiği uyarılar

Öğün sayısı azalacağından dolayı Ramazan ayında daha kolay kilo verildiği düşünülse de dikkat edilmediği zaman kilo alınabildiği gözden kaçan önemli ayrıntılardandır. Gün boyu aç durduktan sonra geç vakitte yenen ağır ve yağlı yemekler, yetersiz sıvı tüketimi ile beraber yanlış beslenmeye devamında ise ortaya çıkılabilecek bazı sağlık sorunlarını beraberinde getirebiliyor. Normal yaşantılarında fazlalık kilolarına kafayı takan ve buna bağlı olarak da zayıflamaya çalışan kimselerin yanlış beslenmeleri sonucunda verimsiz kalan diyet sonucu ne yazık ki kilolu görünüme yol açabiliyor. Peki Ramazanda en çok hangi beslenme hatalarını yapıyoruz? Ramazanda doğru sahur ve iftar nasıl yapılır? İşte Ramazan ayı boyunca kilo almak istemeyenlerin dikkat etmesi gerekenler

1 çeyrek Ramazan pidesi kaç kalori? Kilo aldırmayan Ramazan pidesi tarifi! Sahurda pide yemek..İLİŞKİLİ HABER1 çeyrek Ramazan pidesi kaç kalori? Kilo aldırmayan Ramazan pidesi tarifi! Sahurda pide yemek..

RAMAZANDA KİLO ALMAMAK İÇİN NE YAPILMALI? RAMAZANDA KİLO ALMAMANIN YOLLARI NELER? RAMAZANDA BESLENME TÜYOLARI

KURAL-1/ SAĞLIKLI VE DOYURUCU YİYECEKLERE YÖNELİN

İftar sofrası menüsü! Ramazanda kilo almamak için ne yapılmalı?

İftar sofrası menüsü! Ramazanda kilo almamak için ne yapılmalı?

Sahurda çok yemek değil doyurucu ve sağlıklı beslenmek önemlidir. Hamur işi yiyecekler, yağlı ve kızartma türü yemek menülerinden uzak durulmalıdır. Sahur menüsü için en güzel yemek türü kahvaltılıklardır. Kefir ve ayranda sahur için çok sağlıklı karışımlardandır.

KURAL-2/ AĞIR YEMEKLERDEN UZAK DURUN

iftarda nelere dikkat edilmeli?

iftarda nelere dikkat edilmeli?

Bir anda yüklenilen iftar yemeğinin hazımsızlık ve gaz sorunu yapmaması için çorba, yoğurt, salata gibi hafif yiyecekler hazırlamalısınız. dakika sonra ana yemek yenilmeli ve çorba ile sıvı ihtiyacı karşılanmalıdır. Sahur haricinde ağırlıklı olarak iftarda daha çok yenileceği için tüm besin değerlerinden eşit miktarda alınmalıdır. O gün iftar sonrasında sebze yemeği yeniliyorsa bir sonraki gün iftarda et veya kuru baklagil yenmelidir.

KURAL-3/ YEMEK YERKEN KAHVE YA DA ÇAY İÇMEYİN

İftar yaparken çayı ya da kahveyi yemekle beraber aynı anda almak besinlerdeki vitamin ile mineral emilimini önleyeceğinden yemek yedikten en az 45 dakika sonra içilmelidir. Uzmanlar sahurda çay ya da kahve tüketmenin susuzluğunu arttıracağını söylemektedir.

iftarda çay ve kahve içilir mi?

iftarda çay ve kahve içilir mi?

KURAL-4/ PİDE YERİNE ESMER EKMEK YİYİN

Dört gözle beklenen sıcacık pidenin kokusu ne kadar güzel gelse de 1 avuç içi kadar pidenin 1 dilim ekmeğe denk olduğu bilinmektedir. Tokluk vereceğinden dolayı pide yerine alternatif olarak esmer ekmek yenilmelidir.

İftarda kilo almamanın yolları neler? İftarda en sık yapılan hatalarİLİŞKİLİ HABERİftarda kilo almamanın yolları neler? İftarda en sık yapılan hatalar

RAMAZANDA KİLO ALMAMAK İÇİN İFTARDA TÜKETİLMEMESİ GEREKENLER

PİLAV VE MAKARNA

İftarda fazla tüketilen pilav ve makarna, yüksek karbonhidrat içerdiğinden kilo almaya neden olur. Bu nedenle tükettiğiniz miktara ve zamana oldukça dikkat etmelisiniz. Örneğin her gün pilav ya da makarna çeşitlerini yemek yerine, sebze ağırlıklı beslenebilirsiniz.

ASİTLİ İÇECEKLER

İftarda susuzluğunuzu bastırmak için asitli içecekler tüketmeyin. Çünkü asitli içecekler çok fazla şeker içerdiğinden, vücudun yağlanmasına neden olur.

ŞERBETLİ TATLILAR

Ramazan ayında tüm gün aç kalmanın etkisiyle tatlı yeme isteği artar. Ancak künefe, baklava ve tulumba gibi şerbetli tatlılardan kaçınmanız gerekir. Güllaç, muhallebi ve meyveli tatlılar daha az kalori içerdiğinden, kilo almanızı önleyebilir.

ÖRNEK RAMAZAN MENÜSÜ! SAĞLIKLI VE LEZZETLİ İFTAR LİSTESİ

iftar menüsü

iftar menüsü

İFTAR 

1 kase çorba, 
8 yemek kaşığı etli sebze yemeği (susuz)
ya da 

2 köfte büyüklüğünde (60 gr) et, tavuk, balık, hindi 
1 kase yoğurt
ince dilim tam tahıllı ekmek 
Bol salata (yağsız)

ARA ÖĞÜN

1 kase sütlü tatlı ya da 1 adet meyve 
2 adet ceviz veya adet fındık veya adet çiğ badem
Açık çay

tok tutan sahur menüsü

tok tutan sahur menüsü

SAHUR 

1. yol: 

1 su bardağı süt
1 haşlanmış yumurta
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
2 adet ceviz / adet fındık veya çiğ badem
1–2 ince dilim tam tahıllı ekmek 
Söğüş domates ve salatalık

2. yol: Çorba, et, yoğurt, tam tahıllı ekmek, söğüş̧ domates ve salatalık

3. yol: Süt + tost + söğüş̧ domates ve salatalık

Bebeklerde ve çocuklarda Koronavirüs nasıl anlaşılır?

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklerde ve çocuklarda Koronavirüs nasıl anlaşılır?Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci&#;den Ramazan ayını sağlıklı geçirme yolları

İLİŞKİLİ HABER

Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci'den Ramazan ayını sağlıklı geçirme yolları

Ramazan Ayında İftarı Beklerken Vakit Geçirmenin 12 Yolu

Ramazan ayı, İslam dünyası için kutsal önemi olan bir dönem. Bu ayda Müslümanlar, oruç ibadetini yerine getirerek Allah’a daha da yakınlaşmayı amaçlarlar. Aynı zamanda bu ay Kur’an-ı Kerim’in indirildiği ay olarak da bilindiği için Müslümanlar için ayrı bir öneme de sahiptir. Ramazan ayında cömertlik, yardımlaşma ve kardeşlik gibi diğer manevi duygular da oldukça önem kazanır. Manevi olarak bir arınma süreci olarak da değerlendirilen Ramazan ayında oruç tutmanın yanı sıra dua etmek  gibi ibadetlerle de insanlar manevi yönlerini daha da güçlendirirler. Ramazanda tutulan orucun iftarla sona ermesi hali, kişinin iradesini terbiye etmesi açısından da önemsenir. Bazen iftara yaklaşan saatler açlığı bastırmak ya da iftarı beklemek zor olabilir. İftarı beklerken açlığa odaklanmak yerine başka şeylere odaklanmak üzere vakit geçirmek mümkün. Dua etmek, okumak, dinlenmek ya da film izlemek bunlardan bazıları. Sizin için birkaç öneri hazırladık.

 

İftarı Beklerken Vakit Geçirmek İçin Neler Yapabilirsiniz?

 

Ramazan ayında oruç tutanlar imsak vaktinden iftar vaktine kadar herhangi bir şey yiyip içmezler. Gün içerisinde herhangi bir şey yiyip içmemek özellikle gün sonuna doğru biraz zorlayıcı olabilir. İftarı beklerken, özellikle iftara birkaç saat kala, sankli zaman daha yavaş akmaya başlar ve iftar saati hiç gelmeyecekmiş gibi hissettirebilir. İftar saatinin gelmesini beklerken yapılabilecek bazı şeylerle, vaktin daha hızlı geçmesini sağlayabilirsiniz. Peki iftarı beklerken yapılabilecekler nelermiş gelin birlikte bakalım.

 

1.    İşlere Odaklanmak

Oruç tutarken çalışmak fikri kimilerine çok da mantıklı gelmeyebilir. Ancak çalışmak ve sürekli bir şeylerle oyalanmak vaktin daha hızlı geçmesini sağlayabilir. Fiziksel olarak bedeninizi zorlayacak ağır bir işte çalışmıyorsanız, mesai süresi boyunca önünüzdeki işlere yoğunlaşarak odağınızı dağıtabilirsiniz. Böylece zaman çok daha hızlı geçecek ve iftar saatini beklerken dakikaları saymak zorunda kalmayacaksınız.

 

2.    Ders Çalışmak

Oruçta vakit geçirme yolları arasında ders çalışmak da yer alıyor. Eğer açken odaklanma problemi yaşamıyorsanız ders çalışmak oruç tutarken size iki türlü fayda sağlayabilir. Hem derslerinize odaklanarak vaktin hızlı geçmesini sağlayabilir hem de bu sürede derslerinizde ilerleme kaydedebilirsiniz. Yeni şeyler öğrenmek ve öğrendiklerinizi pekiştirmek için oruç tuttuğunuz zamanları değerlendirebilirsiniz.

 

3.    Kitap Okumak

Eğer oruç tutarken ders çalışmak gibi konsantrasyon gerektiren işlere odaklanamıyorsanız, daha hafif ama zamanı hızlı geçiren şeylere yönelebilirsiniz. Bunlardan en iyisi de elbette kitap okumak. Sevdiğiniz bir kitabı okurken, kitabın içerisindeki olaylara ve karakterlere daldığınızda zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınızdan eminiz. İftar vaktini beklerken zamanın daha hızlı geçmesini istiyor ve kitap okumayı da seviyorsanız, yapmanız gereken tek şey sevdiğiniz türde birkaç kitap alıp en sevdiğiniz köşenizde okumaya başlamak.

 

4.    Film / Dizi İzlemek

Zamanın nasıl geçtiğini anlamadığımız aktivitelerin başında şüphesiz ki dizi ve film izlemek geliyor. Hele ki sevilen bir film serisi yakalandıysa saatlerin nasıl geçtiğini anlamak imkansız hale geliyor. Aynı şekilde internet üzerinden dizi izlemek de zamanı çok hızlı geçiren bir aktivite. Heyecanlı bir dizi yakalandığında bir bölüm daha ve bir bölüm daha derken vaktin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Belki de bu nedenle ramazan ayı internet kullanımına en çok ihtiyaç duyabileceğiniz zamanlardan biri olabilir.

 

5.    Yemek Tarifleri Öğrenmek

Oruç tutarken yemek tarifleri incelemek ya da tarif videoları izlemek kimileri için oldukça zorlayıcı olsa da bazıları için hem keyifli hem de zamanın hızlı geçmesini sağlayan bir aktivite olabilir. Bu nedenle eğer siz de oruç tutarken yemek tarifi izlemekten rahatsız olmayan kesimdenseniz, iftar vaktinin gelmesini beklerken yeni tarifler öğrenebilir hatta vaktiniz varsa bu tarifleri uygulayarak hem kendiniz hem de sevdikleriniz için mükemmel bir iftar yemeği hazırlayabilirsiniz.

 

6.    Yürüyüş Yapmak

Açık havada yapabileceğiniz ağır tempolu ve sakin yürüyüşler sizin için zamanın daha hızlı geçmesini sağlayabilir. Hoşunuza giden bir rotada izlemekten keyif aldığınız manzaralar eşliğinde bir yürüyüş yaparak iftar vaktine kadar zamanı temiz hava alarak değerlendirebilirsiniz.

 

7.    Oyun Oynamak

İftar vaktine kadar evde zaman geçirme imkanınız var ve online oyunları oynamayı da seviyorsanız, vakit geçirmek için yapabileceğiniz en iyi aktivitelerden biri kesinlikle oyun oynamak. En sevdiğiniz oyunun başına geçtiğinizde zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Üstelik oyunu tek başınıza değil de arkadaşlarınızla birlikte oynarsanız bu oyun hem çok daha keyifli hem de çok daha akıcı olacaktır. Ancak dikkat etmeniz gereken bir konu var; oyun oynamaya dalıp iftar saatini kaçırmayın!

 

8.    Günlük Tutmak

Yazı yazmayı seviyorsanız, iftarı beklerken yapabileceğiniz en güzel şeylerden biri de günlük tutmak. Hatta bu günlük tutma işini Ramazan ayına özel bir kişisel gelişim yolculuğuna çevirebilirsiniz. Ramazan ayına özel tutacağınız bu günlükte, her gün yaptığınız şeyleri not edebilir, öğrendiğiniz yeni bilgileri defterinize ekleyebilir ya da bir sonraki gün için iftar menüleri oluşturabilirsiniz. Günlüğünüze ne yazacağınız tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış. Ancak her ne yazarsanız yazın vaktin nasıl geçtiğini anlamadan iftar saatine ulaşmış ve Ramazan ayı sonunda 1 aylık gelişiminizi gözlemleyebileceğiniz bir eser ortaya çıkartmış olacaksınız.

 

9.    Yeni Hobiler Edinmek

İftarı beklerken yapabileceğiniz bir diğer aktivite de yeni hobiler edinmek. Uzun zamandır düşündüğünüz; resim yapmak, ahşap boyamak, örgü örmek ya da bir müzik aleti çalmak gibi bir hobiye başlama işlerinden birini Ramazan ayında başlatabilirsiniz. Bu hobileri öğrenmek için bir kursa yazılabilir ya da internet üzerinden öğretici videolar izleyerek evinizin konforunda yeni şeyler öğrenebilirsiniz. Üstelik öğrendiğiniz bu hobiler ile uğraşırken hem vakit çok daha hızlı geçecek hem de ürettiğiniz ürünler ile sevdiklerinize Ramazan Bayramında güzel hediyelikler verebileceksiniz.

 

    Video İzlemek

Ramazan internet kullanımına en çok ihtiyaç duyulan zaman dilimlerinden biri. Özellikle iftar hazırlıkları sırasında yemek tariflerini izlemek için sık sık internete başvurulabiliyor. Aynı zamanda ilgi alanınıza uygun konularda videolar izleyerek de iftar vaktinin gelmesini bekleyebilirsiniz. İsterseniz eğlenceli videolarla keyifli vakit geçirebilir isterseniz de öğretici videolarla kendinizi geliştirebilirsiniz. Ne tür videolar izlemek istediğiniz tamamen size kalmış. İhtiyacınız olan tek şey bol GB’lı bir internet bağlantısı ve video izleyebileceğiniz bir telefon, tablet veya bilgisayar.

 

    Şekerleme Yapmak

Oruç tutarken vakit geçirmek için en sık yapılan şeylerden biri de uyumak. Hatta öyle ki oruç tutarken uyumakla ilgili “orucu uykuya tutturmak” diye bir kavram bile var. Tüm gün boyunca uyumak mümkün olmasa da iftara yaklaştığınız ve zamanın geçmek bilmediği o saatlerde kısa bir şekerleme yaparak iftar vaktinin daha hızlı gelmesini sağlayabilirsiniz. Üstelik bu şekerlemeler sayesinde oruçtan yorgun düşen bedeninize kısa bir dinlenme fırsatı da sunmuş olursunuz.

 

    Meditasyon Yapmak ya da Dua Etmek

Sürekli dakikaları saymaktansa yapabileceğiniz en güzel şey hem bedeninize hem de ruhunuza iyi gelecek şekilde meditasyon yapmak olabilir. Meditasyon yapmayı sevmiyorsanız Ramazan ayının ruhuna uygun olarak dua ya da ibadet edebilirsiniz. Bu sayede ruhunuzu ve zihninizi karmaşadan arındırarak manevi anlamda güçlenebilirsiniz.

 

Ramazan ayında iftarı beklerken yapabileceğiniz 12 aktiviteyi sizin için listeledik. Eğer siz de bu listedeki önerilerimizi uygulayarak vaktin daha hızlı geçmesini sağlamak istiyorsanız Vodafone Ev İnterneti abonesi olarak çok daha keyifli vakit geçirebilirsiniz. Abonelik işlemlerini başlatmak için Vodafone online kanalları üzerinden adrese bağlı altyapı sorgulaması yaparak, adresinizde fiber mi yoksa DSL bağlantı mı olduğunu öğrenebilirsiniz. Altyapınıza göre DSL ve fiber paketlerini ve fiyatlarını inceleyerek kendinize en uygun paketi seçip aboneliğinizi başlatabilirsiniz.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası