izsu kaçak su ihbar hattı / İZSU ekipleri Hatay’ın altyapısı için seferber oldu - İlkses

Izsu Kaçak Su Ihbar Hattı

izsu kaçak su ihbar hattı

Yarımada Yaza Hazır

Yarımada’nın kalkınması için hazırlanan projeler kapsamında 4 ilçede önemli projelere imza atan İZSU, Türkiye’de bir ilçenin altyapısı için planlanmış en yüksek maliyetli yatırımlara Çeşme’de imza attı. İZSU sadece Çeşme’de 1 milyar liranın üzerinde yatırım yaptı. İlçede özellikle yaz aylarında yaşanan yoğun nüfus artışı nedeniyle yetersiz kalan içme suyu altyapısını güçlendirme çalışmaları sürüfunduszeue.infoan, Ildır, Reisdere, Şifne, Yalı mahallelerinde kilometrelik içme suyu hattının yenilemesinde sona yaklaşıldı.

2. Etap içme suyu hattı projesi kapsamında ise ilçenin kilometrelik içme suyu şebeke inşaatı tamamlandı. Alaçatı, Ardıç, Altınyunus, Boyalık, Celal Bayar, Çakabey, Fahrettinpaşa ve Ilıca mahalleleri sağlıklı ve kesintisiz suya kavuştu.

Altınkum, Cumhuriyet, Çiftlik, Dalyan, İsmet İnönü, Musalla, Ovacık, Sakarya, Şehit Mehmet, Üniversite ve 16 Eylül mahallelerinde devam eden ve kilometrelik bir hattın yenilenmesini sağlayan üçüncü etap çalışmaları tamamlandığında ise hangi mevsimde ve hangi yoğunlukta olursa olsun Çeşme’nin tamamında, içme suyu konusunda tüm sıkıntılar aşılacak. Çeşme’nin içme suyu sorunu tamamen ortadan kalkacak.

Çeşme’nin kanalizasyon altyapısını güçlendirmek için projelendirilen çalışmalarda da sona yaklaşıldı. 17,5 kilometre uzunluğundaki atık su iletim hattı projesi bölgede 94 yılından bu yana aktif olan derin deşarjı sorununu da çözüme kavuşturuyor. Boyalık ve Ilıca mahallelerinin atık sularının, iletim hatları yenilenmesi ve TM2 ve Tm6 Terfi Hatlarının modernizasyonu ile birlikte Çeşme Atıksu Arıtma Tesisi’ne verilmesi amaçlanıyor.

Kuraklık tehdidine karşı önemli proje İZSU Genel Müdürlüğü, kuraklık tehdidine karşı yürüttüğü atık suların geri kazanımı projesinin bir ayağını da Çeşme’de hayata geçirdi. Reisdere - TOKİ Atıksu Arıtma Tesisi’nde arıtılan günlük metreküp atık su, ‘’B sınıfı’’ kalitede geri kazanılmış atık su olarak elde ediliyor. Geri kazanılmış atık sular kentsel yeşil alan sulamasında kullanılıyor.
Çeşme ve Karaburun ilçelerinin su ihtiyacını karşılamak amacıyla Urla İçmeler ve Bozköy Göleti’nden içme suyu temini sağlayacak iletim hattı inşaatı sürüyor. Proje kapsamında 16 kilometrelik içme suyu hattı imalatı yapılıyor.

Çeşme’nin atık su ve yağmursuyu şebeke sisteminin yenilenmesi ve eksiklerin tamamlanması amacıyla hazırlanan kapsamlı bir proje daha devam ediyor. Alaçatı, Ilıca, Mamurbaba yerleşimlerinde yenilenen ve yeni imal edilecek hatlarla birlikte, kanalizasyonu olmayan Reisdere, Şifne, Germiyan Yalısı ve Paşalimanı mahallelerinin atık sularının arıtılması amacıyla Alaçatı Atıksu Arıtma Tesisinin kapasitesi artırılıyor. milyon liralık dev bir yatırımla hayata geçirilecek proje kapsamında tesisin mevcut kapasitesi günlük 21 bin metreküpten yaklaşık 43 bin metreküpe çıkarılacak ve yaklaşık bin nüfusa hizmet verecek.
Cumhuriyet, Üniversite, 16 Eylül, Sakarya, Musalla, Çiftlik, Dalyan ve Ovacık Mahallerinden toplanacak atık suların arıtılması amacıyla ise günlük 40 bin metreküp kapasiteye sahip ileri biyolojik atık su arıtma tesisi için proje çalışmaları başladı. Tesisin yapım çalışmaları tamamlanıncaya kadar bölge sakinlerinin sıkıntı yaşamaması için bölgeye hizmet verecek geçici bir paket arıtma tesisi yapımına karar verildi. Geçici paket atık su arıtma tesisi, Çeşme Belediyesi tarafından tahsis edilecek alanda kısa süre içerisinde hizmete girecek.
Arıtma tesisiyle eş zamanlı olarak Ovacık mahallesinin atık su şebeke ve iletim hattı projelerine de başlayan İZSU Genel Müdürlüğü, 30 kilometre atık su şebeke hattı ve 3,5 kilometre iletim hattı imalatlarını da tamamladı.

Karaburun’a büyük yatırım

Günlük 11 bin metreküp arıtma kapasiteli Mordoğan Atıksu Arıtma Tesisi’nin hizmete girmesiyle Mordoğan’ın atık su sorunu tarihe karıştı. Ayrıca bölgede imalatları tamamlanan kilometre atık su şebeke hattı, 7 terfi merkezi ve 13 kilometrelik yağmursuyu hattı ile tüm Mordoğan’ın atık suları toplanarak tesise ulaştırılıyor. Çevre duyarlılığı vizyonuyla imal edilen metrelik derin deniz deşarjı ile tesiste arıtılan çıkış suyunun ile denize deşarjı sağlanıyor.

İZSU, Mordoğan’da kuyulardan tedarik edilen içme suyu kalitesini daha iyi seviyeye ulaştırmak ve artan su ihtiyacını karşılayabilmek için Karaburun Mordoğan Göleti İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni de hizmete aldı. Mordoğan Göleti’nde biriktirilen suyun arıtımını sağlayan tesis, bölgeye yıllık bin metreküp içme ve kullanma suyu sağlıyor.

Küçükbahçe, Esendere, Eğlenhoca, ve Saip mahallelerinde yer alan mevcut içme suyu şebekelerinde kayıp-kaçak oranının azaltılmasını ve yeni bölgelere su hatları imalatlarını amaçlayan yeni bir proje kapsamında ise mevcut sorunların giderilmesi ve yerleşim yerlerinin kesintisiz ve sağlıklı suya kavuşturulması için çalışmalar yürütülüyor.

Seferihisar’da sağlıklı altyapı

İlçenin 30 yıllık içme suyu hatları yeniliyor. Merkez, Akarca, Çamıkebir, Turabi, Düzce ve Sığacık mahallelerini kapsayan çalışma ile bölgede ekonomik ömrünü tamamlamış olan toplam kilometre uzunluğunda içme suyu şebeke ve iletim hattı yeniliyor.
Seferihisar Tepecik Mahallesinin mevcut iletim hattının nüfus artışı ile ihtiyaca cevap vermemesi sebebiyle yenilenmesi için çalışmalar da sürüyor. Proje kapsamında 1,3 km atık su iletim hattı yapılıyor.
Seferihisar’a hizmet verecek Seferihisar Beyler Paket İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin imalatları
tamamlandı. Seferihisar Düzce, Turgut Mahallesi Atıksu Arıtma Tesisi‘nin yapım çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Ulamış mahallesinde de yeni bir paket atıksu arıtma tesisi inşa ediliyor.
Seferihisar Atıksu Arıtma Tesisinden çıkan ve hali hazırda Kocaçay Deresine deşarj edilen arıtılmış suların dere ağzında birikmesini engellemek ve sahilin yüzme amaçlı kullanılması nedeni ile deniz içinde kıyıdan itibaren koruma bandı dışına çıkartılmasını amaçlıyor ve bu kapsamda 1,5 km karada, 1 km. deniz içerisinde olmak üzere yaklaşık 2,5 km uzunluğunda bir deniz deşarjı hattı yapımı planlanıyor.

Temiz ve güçlü Urla için yatırımlar sürüyor

Urla’ya sağlıklı su sağlayacak 4 adet içme suyu sondaj kuyusu ve Özbek Paket Atık Su Arıtma Tesisi imalatları tamamlanarak hizmete alındı.
Urla Demircili, Yağcılar ve Yenice mahallesi Kekliktepe mevkiinde yer alan mevcut içme suyu şebekelerinde kayıp-kaçak oranının azaltılmasını ve yeni bölgelere su hatları imalatını amaçlayan proje kapsamında bölgedeki mevcut sorunların giderilmesi için yeni şebeke imalatları yapılıyor.
Urla’nın Çeşmealtı bölgesinde sel ve taşkınların önüne geçebilmek amacıyla Denizli ve Güvendik mahalleleri ile Balıklıova, Kalabak ve Atatürk mahallesinde toplam 11 km yağmursuyu hattı,  Şirinkent  mahallesinde 3,11 km atık su hattı imalatının yapım çalışmaları devam ediyor.
Gülbahçe, İçmeler, Torasan mahalleleri ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kampüs Alanı Yerleşkesinde oluşan atık suların arıtılması amacıyla mevcut arıtma tesisinin kapasitesinin yetersiz kalmasından dolayı kapasitesi yaklaşık 40 bin kişiye hizmet verebilecek şekilde yeni bir tesis yapılıyor. Bu proje için milyon liralık yatırım yapılıyor.
Bademler Mahallesi’nin atık sularının arıtılması amacıyla 5 bin kişiye hizmet verecek şekilde yeni bir atık su arıtma tesisi ile 1,2 km mevcut sisteme ilave atık su iletim hattı yapılıyor. 

#izsu, yarımada, Çeşme, reisdere, Yalı mahalleleri, germiyan, Ildır, şifne, İzmir, ile, cumhuriyet, bölge, Bir, Atatürk

İzmir Büyükşehir BelediyesiİZSU Genel Müdürlüğü deprem bölgesinde hasar gören altyapının onarılması için büyük çaba harcıyor. personel ve 72 araç ve iş makinesiyle Hatay’da görev yapan İZSU, enkaz altındaki su kaçağı noktalarını tespit edip, onararak kentin tamamına temiz su sağlamaya çalışıyor.

Türkiye’yi yasa boğan ve 6 Şubat depreminin ardından afet bölgesine destek veren kurumlardan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yıkımın en ağır yaşandığı Hatay’da çalışmalarına devam ediyor. İlk günlerde arama kurtarma çalışmalarına da katılan İZSU ekipleri, personel, iş makinesi, su tankerleri, kanal temizleme araçları, vidanjörlerden oluşan 72 iş makinesiyle Hatay ve ilçelerinde görev yapıyor.
Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşanan su sorunu için çalışmalara 5 ayrı ekiple devam ettiklerini söyleyen İZSU Genel Müdür Yardımcısı Onur Demirci, “İZSU ekibi olarak depremzede vatandaşlarımıza her türlü desteği vermeye geldik. Her türlü varlığımızla buradayız. Enkaz kaldırma çalışmaları bitmek üzere ama biz hijyeni düşünmek zorundayız. Bunun da en büyük etkeni su. İzmir’deki ekiplerimizin yarısıyla burada müdahale ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Şehrin 3’te 2’sinin su kaçaklarını önledik”
Demirci, ”Buradaki amacımız şehre suyu vermek. Geçtiğimiz günlerde suyu verdik. Şu an şehirdeki tüm merkez bölgelerde suyumuz var ancak temel sorunumuz verdiğimiz suyun basıncını artırmak. En büyük su kayıplarının yaşandığı yerler enkazın altında. Bunları bulmakla mücadele ediyoruz. Buldukça da kapatıyoruz. Ekiplerimizin bir bölümü onarım çalışması yaparken bir bölümü de tespit çalışmasını sürdürüyor. Şehrin 3’te 2’sinin su kaçaklarını önledik. İki güne kadar şehrin su kaçaklarını bitireceğiz” ifadelerini kullandı.

“Sadece su sorunu için burada değiliz”
Deprem bölgesinde görevli ekiplerin canla başla tüm çalışmalara destek verdiğini söyleyen Demirci, “Biz sadece su sorunu için burada değiliz. Su kaçaklarının yanı sıra enkaz kaldırma çalışmalarına da destek veriyoruz. İZSU ekibi olarak vatandaşların acılarını paylaşıyoruz. 30 kişilik bir ekiple enkazda çalışıyoruz. Kendi ekibimizle 3 can kurtardık. Uzak ilçelerde gıda, giyim ve çadır yardımı yapıyoruz. Çadır yaşam alanlarımızda da vatandaşlarımızın temiz suya ulaşmasını sağlıyoruz. Su bağlantısı yapamadığımız yerlerde 10 tankerimizle susuz bırakmıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Suya karışan bir kanalizasyon noktamız bulunmuyor”
Yurttaşların sağlıklı suya ulaşması için tüm işlemlerin tamamlandığını ifade eden Demirci, “Bizim çevre mühendisi ve laboratuvar bölümümüzdeki arkadaşlarımızı da buraya getirdik. İskenderun merkeze bakan tüm kuyular, su kaynakları ve pompa istasyonları denetimden geçti. Klorlama sistemi çöken 4 pompa istasyonunun klorlama sistemini yenileyerek devreye aldık. Dün itibariyle son kontrolleri yapıldı. Suya karışan bir kanalizasyon noktamız bulunmuyor” dedi. İHA

İZSU’nun kaçak kazısı vatandaşın cebini vurdu

Milyonluk lüks sitelerin yer aldığı Çiğli Sasalı bölgesinde İZSU'nun bir taşeron firmaya ihale ettiği altyapı ve kanalizasyon çalışmasında, çevreye elektrik ileten ana kablolar kepçeyle kazarken zarar gördü. Bunun üzerine evlerdeki elektrikli ev aletleri bozuldu, her evde en az bin liralık zarar ortaya çıktı. konutun bulunduğu ve çoğunlukla CHP'li belediye bürokratı, milletvekilleri, sanayici ve işadamlarının oturduğu sitelerin önünden geçen yolda meydana gelen zararı, vatandaşlar cebinden karşıladı. Altyapı çalışmalarından sonra Gazi Çiçek Caddesi asfaltlanmazken, taşeron firmanın AYKOME'den kazı izni almadan çalışmalara başladığı ortaya çıktı. Bu nedenle vatandaşın zararını karşılamayan müteahhit firma ortadan kaybolurken, İZSU ve İzmir Büyükşehir Belediyesi de mağdur olan vatandaşı yalnız bıraktı.

6 aydır bitmedi

Olay Sasalı Gazi Çiçek Caddesi sokak, Ege Park Villaları önünde geçtiğimiz Haziran'da meydana geldi. Ege Park Villaları, Koza Konakları, Noya Evleri, Gold Park, Nisan Evleri, Flamingo Evleri gibi İzmir'in en lüks sitelerinin bulunduğu ve üst düzey yönetici, bürokrat, siyasetçi ve işadamlarının oturduğu Sasalı'daki Gazi Çiçek Caddesi'nde, 6 ay önce kanalizasyon altyapı çalışması başladı. Kepçeyle yapılan kazı çalışmaları sırasında cadde altından geçen ana elektrik kabloları zarar gördü.

Çaresiz kalan site sakinleri zararı cebinden karşılayıp bozulan elektrikli ev aletlerini yeniledi veya tamir ettirdi.

Öte yandan altyapı çalışmaları tamamlanan yol 2 aydır düzeltilmeden bırakıldı.

Toz toprak içinde kalan sitenin sakinleri yağmurlar başlamadan yolun kaplamasının yapılmasını istedi. Yaşadıkları zararın ardından aylar geçmesine rağmen yolların hala bozuk olduğunu söyleyen site sakinleri, "İZSU'nun işbilmezliği yüzünden hayatımız kabusa döndü. Her evde en az bin liralık elektrikli ev aletleri zarar gördü. Bu zararı cebimizden karşıladık. Müteahhit firma ortadan kaybolurken, sitenin önünden geçen yol toz toprak içinde bırakıldı. İZSU veya İzmir Büyükşehir Belediyesi bu yolun yapımıyla ilgilenmiyor, topu Çiğli Belediyesi'ne atıyorlar.

Kime gideceğimizi şaşırdık" diye konuştu.

Site sakinleri ne dedi?

Cemal Akanalçı: Elektrikli ev aletlerimiz zarar gördü, 6 bin lira zarar ettik. Belediye bunu karşılamadı. 4 aydır da yolun yapılmasını bekliyoruz. Sitenin önüne döşenecek parke taşlarını belediye bırakıp gitti.

İlknur Genç: Elektrikli ev aletlerimiz bozuldu, 3 bin lira zararım var. Ayrıca yollarımız yapılmadı, toz içinde yaşıyoruz. İZSU'ya haber verdik ama ilgilenmiyorlar. Karşı komşumun zararı ise 27 bin lira.

Bayram Talay: Burada yaşam kabusa döndü. 6 ay önce başlayan çalışma hala bitmedi. Ev eşyalarımız zarar gördüğü için 3 bin lira harcadık. Kazı izni olsaydı zararımız giderilecekti ama bunu kontrol etmesi gereken İZSU görevini yapmadı. Parke taşlarını ortada bırakıp kaçtılar, yollarımız da düzeltilmedi.

TOLGA TEKİN

YENİ ASIR WhatApp İhbar Hattı: 35 81

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası