kedi boynunda tüy dökülmesi / Kedinizdeki Deri Problemlerinin Kontrolü | Hill's Pet

Kedi Boynunda Tüy Dökülmesi

kedi boynunda tüy dökülmesi

Kedilerde En Sık Görülen Cilt ve Deri Hastalıkları Hangileridir?

Kedilerin kendilerini kaşımaları normal bir durumdur ancak bunu sürekli olarak yapmaları gözünüze çarpmaya başladıysa bir deri problemi yaşıyor olabilir. Aşırı kaşınma, tımar etme ve tüy dökülmesi gibi durumlar deri sorunları olduğuna işaret ederken, kedinizin yaşam standartlarında bir düşüse sebep olabilmektedir. Bu durum bir aciliyet yaratmasa dahi, yönetilebilene dek kedinizin günlük hayatını kısıtlayabilir.

Kediler köpeklere kıyasla daha tüy ve derisi için daha az bakıma ihtiyacı vardır. Bu sebeple kedilerdeki deri sorunları köpeklere oranla daha az görülür. Kedinizi haftada bir tarayarak onun tüy ve derisinde meydana gelen tüm her şeye hakim olabilirsiniz. Böylelikle kedinizin derisinde olan değişimleri erken teşhis edebilir ve tedavisi için harekete geçebilirsiniz.

İçindekiler

Kedi Derisindeki Durumları Tanımak

Kedinizin derisinde ortaya çıkan sorunları anlamanızı sağlayacak belirtiler aşağıdaki gibidir:

  • Tüy dökülmesi- Kelleşme ve olması gerekenden fazla tüy dökülmesi
  • Kedinizin kendini sürekli tımar etmesi- Bu kedinizin aşırı kaşndığı anlamına gelir.
  • Kedinizi taradığınız zaman derisinde kırmızılık, pullanma, uyuz gibi noktalar gözünüze çarpabilir.
  • Kene, pire ve deride görülebilecek diğer parazitler.

Kedi Derisindeki Yaygın Sorunlar

Kene ve Pireler

Kedinizin deri sağlığı için kene ve pirelere karşı koruyuculuk sağlayacak tedavilerin güncel tutulması gerekmektedir. Kene ve pirelerin engellenmesi adına yapılan tedavi ile kedinizin kan sisteminde dolaşan ilacı emen parazitler ölürler. Yoğun kene ve pire durumları tedavi edilmezse ciddi alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilir.

Ek olarak parazitlerin kedinizin vücuduna girmesi veya onu ısırması sonucunda deride kızarıklık, yara ve tüy dökülmesi meydana gelecektir. Kedinizin aşırı kaşınması alerjik reaksiyonun bir neticesidir. Kedinizin derisinde küçük yara kabukları görürseniz bu durumdan kaynaklandığını rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Kedinizde tespit edeceğiniz parazitlerin yaşadığı ortamda daha fazla olabileceğini unutmayın. Bulunduğu noktaları iyice temizlediğinizden emin olun. Dış parazitlerin kedinize bulaşması, potansiyel enfeksiyona sebebiyet verebilir. Deriye yapışan parazitler kedinizin derisinde bir yumru ya da bölgesel şişme meydana getirir. Bu kedinin vücudunun kene ve pireye karşı verdiği tepkidir.

Kulak Akarları

Kulak akarları her yaş grubundaki kedilerde görülmesi muhtemel bir hastalıktır. Kulak akarı olan kediler uzun saatler boyunca kulaklarını kaşırlar ve belirtiler hafifletmek için başlarını sallarlar. Kulakta yangıya sebep olan akarlar tedavi edilmez ise durum ilerleyerek ikincil enfeksiyonlar ile sonuçlanabilir. Bunun da tedavisi yapılmazsa işitme kaybına kadar ilerleyebilmektedir.

Kedilerde kulak uyuzu nedir? Nasıl geçer?

Gıda Alerjisi

Gıda alerjisi, kedilerde boyun, baş ve sırt kaşıntılarına sebep olabilir. Kedinizin mamasının içerisindeki protein ve karbonhidrat türleri alerjiyi tetikler. Bunu tespit etmek için eliminasyon diyeti uygulayabilirsiniz. Ancak kediler özel protein gereksinimleri olan hayvanlar olduğundan yanlış bir beslenmede ciddi hastalıkları beraberinde getirebilir. Bu sebeple oldukça dikkatli olunmalı ve bir veteriner hekim gözetimi altında yapılmalıdır.

Çevresel Alerjiler

Aynı insanlarda olduğu gibi kediler de çevrede temas ettikleri herhangi bir şeye karşı alerjik reaksiyon geliştirebilirler. Bunlar toz, çimen ya da polen olabilirken evde kullanılan temizlik malzemesi, çamaşır deterjanı gibi ürünler de olabilir. Bir kedi alerjisi olması durumunda aşırı kaşınma gibi bir belirtiyle kendini gösterebilir. Kaşınma ile oluşan aşırı tahrişi hafifletmek amacıyla kaşınan yerlerini çiğnerler. Kedinizi yakından gözlemleyin. Çünkü temas ettikleri nesneleri tespit ederek nelere karşı alerji geliştirdiklerini tahmin edebilirsiniz. Bu bilgiler doğrultusunda veteriner hekiminize doğru aktarım yapabilirsiniz.

Kedi Aknesi

Kedinizin çene ve dudak altında çıkan siyah noktalar, şişip kırmızılaşabilir. Akneler, çevresel alerjiler ve ikincil bakteriyel enfeksiyon kapması ile tetiklenebilir, ve bazen çok kaşıntılı seyredebilir.

Uyuz

Kedilerde görülen uyuz çeşitleri insan gözü ile görülemediği için mikroskop gerektiren bir deri hastalığıdır. Kedinizin deri ve kıl köklerinde yaşadıklarından yüz, göz kapakları, sırt ve boyun bölgelerinde; kaşınma, şişme, tüy dökülmesi meydana gelir. Kedinizin sürekli kaşınma durumu ile beraber kabuklanma ve kızarıklığa yol açabilir. Topikal tedavi yöntemleri ile hızlı şekilde giderilebilir. Veteriner hekiminizin reçete ettiği ilaçları kullanarak kolaylıkla tedavi edilir. Kedinizin kullandığı malzemeleri temizleyin ve bu süreç geçene dek diğer hayvanlar ile temas etmesini engelleyin.

Cilt Kanseri

İnsanlarda olduğu gibi kedilerde de kanser, onlar için hayati bir tehlike oluşturmaktadır. Kedinizin cildinde yeni ya da değişen cilt lekeleri gözünüze çarparsa, zaman kaybetmeden veteriner hekiminize başvurun.

Stres Kaynaklı Alopesi

Kediniz stresli olduğu zaman bu durum davranışlarına da yansır. Buna bağlı olarak kendilerini sürekli olarak tımar ederler, uyurlar ve keyifsiz zaman geçirirler. Çevresinde meydana gelen en ufak bir değişim kedinizin stres olmasına neden olabilir. Bu tarz durumlarda tüylerini sıkça yalamaya ve kendilerini temizlemeye yönelebilirler. Yalanmaların ve kaşıntıların en sık olduğu yerler sırt ve boyun noktaları olduğu için bu bölgelerdeki tüylerde incelme meydana gelir. Stres yönetimi için veteriner hekiminiz ile iletişime geçmeniz en doğrusu olacaktır.

Apseler

Kedilerin kavga etmesi sonucunda vücutlarında kesik, ısırık veya sıyrıklar meydana gelebilir. Bu bölgeler temizlenmezse bakterilerin üremesi için uygun bir  ortam oluşturacaktır. Dolayısıyla bu da kedilerde apse gibi deri sorunları yaşamasına neden olabilmektedir. Kedinizin herhangi bir yerinde şişkin irin dolu bir apse görürseniz, bölgeye dokunmayın temiz olmasını sağlayın ve veterinerinizin önerdiği ilaçları uygulayın. Apsesi olan kedilerde halsizlik, sakinlik ve iştahsızlık görülebilir.

Mantar Enfeksiyonları

Kedilerde görülen mantar enfeksiyonları kediden kediye bulaşabileceği gibi bağışıklık sistemi düşük insanlara ve küçük çocuklara da bulaşabilmektedir. Bu sebeple semptomlardan birini farkederseniz vakit kaybetmeden veteriner hekiminize randevu alın. Mantar, kedinizin derisini kabuklu, kırmızı ve kabartan neticeler meydana getirir. Ek olarak kedinizin tüylerinde dökülme meydana getirebilir. Mantarlar 1 ay boyunca hareketsiz şekilde kalacağından evinizi daima temizleyin.

Endokrin Dermatoz

Kedinizin derisinde kepek, kaşıntı, kuru tüy ve tüy dökülmesi, hormonal dengesizliğin sebep olduğu deri problemlerinden biridir. Veteriner hekiminiz yapacağı testler sonucunda neyin sebep olduğunu tespit etmek üzere semptomları inceleyecektir.

Damızlık Kuyruk(Yağlı Kuyruk)

Aşırı yağ, kedinizin kuyruğunun üst kısmında kötü kokuya sahip ve mumsu bir yapıya sahip maddenin oluşmasına  neden olur. Bu noktalarda kedi aknesi görülebilirken, tüyleri de yağlı hale gelebilir.

Kedi Derisi Sorunlarını Teşhis Etme

Kedinizin deri problemlerini tespit etmek için pek çok yöntem mevcuttur; en sık yapılan yöntem deri ya da kulaktan alınan örneklerin mikroskop altında incelenmesidir. Tanı konulması için akar, maya ve bakteri gibi belirli bir hücre aranır. Mantar enfeksiyonu, mantar kültürü testi ile tespit edilebilir. Bir diğer yöntem ise deri biyopsileridir. Lokal anestezi yapılarak bölgeden bir parça alınır.

Kedilerdeki Deri Hastalıklarına Yönelik Tedaviler

Tanı koymak işin en önemli adımıdır. Eğer pire gibi parazitler ile uğraşıyorsanız, veterinerinizin verdiği ilaçlar kontrol altına almanızı sağlar. Gıda alerjileri için kedinizin mamasını değiştirmeniz yeterli olacaktır. Kedinizin kaşıntılarını gidermek için engelleyici ilaçlara başvurabilirsiniz. Herhangi bir mantar durumu için mantar önleyici ilaçlar yazılacaktır. İlaçların bazılarının veteriner hekiminiz tarafından kedinize uygulanması gerekir. Fakat diğer ilaçları siz evde kendiniz de uygulayabilirsiniz.

Bu Makale İlginizi Çekiyor Olabilir;

Bu İçerikler İlginiz Çekebilir

Kedilerde Tüy Dökülmesinin 8 Nedeni ve Önlemek İçin Yapılacaklar

Petzzshop En Uygun Ve Kaliteli Kedi ve Köpek Ürünleri

Kedi dostlarımızın neden tüy döktükleri en çok merak edilen soruların ve sorunların başında geliyor. Kediler neden tüy döker? Onların tüy döktüğünü görmek üzücü bir durum olarak görülebilir.

Bazı yaygın tüy dökme durumları normalken bazıları bir takım sağlık problemlerini işaret ediyor olabilir. Bu yüzden kedinizin cinsine göre ne zaman, ne kadar tüy döktüğünü takip etmeniz ve tetikte olmanız önemlidir.

Kedilerin tüylerinin parlak ve canlı olması onların deri sağlığının da normal olduğunu gösterir. Tüy dökmenin çeşitli sebepleri olabilir. Bahar aylarında, yaklaşık senede iki kez tüy dökülmesi, dostlarımızın kürklerinin yenilenmesini destekler.

Belirli süreçlerde bu gözlemlenebilir. Cornish Rex ve Devon Rex başta olmak üzere minimum düzeyde tüy döken kedi cinsleri de vardır. Bu iki ırkın dökülen tüyleri neredeyse hiç fark edilmez. Hiç tüy dökmeyen kedi cinsi ise Sfenks kedisidir.

1) Mantar Enfeksiyonuna Bağlı Dökülme

Kedilerde tüy dökülmesi nedenlerinin başında mantar enfeksiyonu geliyor. Son derece bulaşıcı bir hastalıktır. Özellikle gruplar halinde yaşayan yavru kediler arasında sık görülür. Kirli bir çevreden kapılabilir ve birkaç ay sürer.

Kedilerin derilerinde herhangi bir çizik, sıyrık ya da açık yara olması durumundan mantar sporları rahatlıkla vücuda girer. Deri katmanında yayılmaya başlar ve kıl diplerine kadar ilerler.

Bu yüzden kedinizin vücudunu sık sık kontrol ederek, varsa açık yaralarını hızlı iyileştirme adına bir takım tedavi yöntemleri uygulamanız gerekir. Yüz gibi bakım yapılması zor alanlarda mantarın yayılması daha kolay olacağından temizlik ve kontrol şarttır.

Mantar enfeksiyonu her kedide kendini farklı gösterebilir. Ancak genel olarak deri üzerinde pullaşma ve düzensi tüy dökülmesi ile fark edilir. Tüyler, kedinizi sevdiğinizde bile kolayca kopup elinize gelebilir.

Tedavi süreci birkaç aşamadan oluşup, uzun sürebilir. Tedavi alanında en çok temizliğe önem verilmelidir. Hem kedinin yaşam alanı, hem vücudu hem de dolaştığı çevrenin temiz olması gerekir. Bunun yanı sıra veteriner hekim aracılığıyla ilaç tedavisi başlanabilir.

İlginizi Çekebilir: En iyi Kedi Kumu &#; Markaları ve Fiyatları

2) Diyete Bağlı Tüy Dökümü

Kediler bir takım sağlık sorunları yüzünden besin diyeti yapmak durumunda kalabiliyor. Diyet sırasında tüketilen mamanın içeriğinin zengin olması önemlidir.

Çünkü mama, kedilerin kürklerinin ve derisinin sağlığını da destekleyen içeriklerden oluşmalıdır. Bu yönden eksik olan besin maddeleri, tüy dökme ve tüylerin bozulması gibi problemleri beraberinde getirir.

Kedilerin derileri ve tüyleri, etkili biçimde gelişmek ve canlı, parlak görünüm kazanmak için önemli oranda protein desteğine ihtiyaç duyar. Bu da kedilerin günlük tükettiği mamalarından % 30 oranında protein alması gerektiğini anlamına gelir.

Diyet mamalarında yüksek kalitede protein bulunmaması ya da bulunan proteinlerin kolay sindirilememesi, kırılgan tüylerin oluşumuna ve tüy dökümüne sebep olur.

Kedilerin mamalarının içeriğinde A ve E vitaminlerinin bulunması çok önemlidir. Doğal antioksidanlar olarak işlev gören vitaminler aynı zamanda hücre büyümesini de düzenlediği için deriyi sağlıklı tutar ve tüylerin parlak olmasını destekler.

Bunların eksikliği, tüyleri besleyen ana bileşen olan keratinin de üretilmesi adına sorunlara sebep olur. Diyetin yeniden düzenlenmesi, kaliteli mamaların kullanılması ve mutlaka bir veteriner hekimden destek alınması tüy dökme sebebini net bir şekilde ortaya çıkaracaktır. Sebebe göre en iyi çözüm belirlenebilir.

3) Kedilerin Kendini Yalaması Sonrasında Tüylerin Dökülmesi

Kedi dostlarımız kendilerini doğal bir yöntemle temizler: Yalama! Yalanarak temizlenmek, kedilerin doğası gereği hem atalarında hem de kendilerinde vardır. Kendi temizlikleri sayesinde tüyleri temiz ve sağlıklı olur. Ancak aşırı yalanma da tüy dökülmesi gibi sorunları tetikleyebilir.

Kediler yalanırken dilindeki pütürlükleri kullanırlar. Tıpkı bir fırça gibi tüylerin üzerindeki parazitleri, derilerdeki kalıntıları ve ölü tüyleri bu şekilde temizlerler. Ancak dilleri yalanırken tüylerinde kırılmaya sebep olabilir ve tüyler bu şekilde dökülür.

kedi tüy döküm

Üstelik genellikle yalanması tek bir bölge üzerinde yoğunlaşıyorsa, o bölge zaman içerisinde çıplaklaşır ve tüylerde zayıflama görülür. Üstelik kopay tüyler kedilerin midesine gider. Tüyler sindirilemediği için ağrıya ve rahatsızlığa sebep olur. Tüy yumağı sorunu da ortaya çıkar.

Aşırı yalanma, kedilerde bir psikolojik davranış bozukluğu olarak da ortaya çıkabilmektedir. Bu yüzden onun sosyal yaşantısını incelemeniz ve ona bu alanda destek olmanız da önemlidir. Sinirliyse yalanmak ona sakinlik verebilir, bazen de can sıkıntısından sürekli kendini yalar. Bu yüzden yaşam kalitesinin arttırılması gerekebilir.

4) Kedi Tüylerinin Düzenli Kesilmesi

Kedilerin tüylerinin koltuklarda, yerlerde ve yataklarda, kısacası yaşam alanında dolaşırken göz önünde olması bazıları için problem haline gelmektedir. Bu yüzden özellikle tüyleri uzun olan, kıvırcık tüylü kedilerin tüyleri belli periyotlarda tıraş ediliyor.

Tüylerinden kurtulmak üzere tıraş edilen kedi dostlarımızda bu durum bir stres haline gelebilir. Hem yeni görünüşü hem de tüylerinin olmayışı onlar için kolay kabul edilebilir bir durum olmayabilir.

Kendilerini yalayarak temizledikleri için, dillerini vücutlarına dokundurduklarında kendilerini tuhaf hissetmeleri ve durumu uygun karşılamamaları beklenen davranışlardandır.

Bu da psikolojik olarak bozukluğa ve bir takım deri hastalıklarının meydana gelmesine sebep olur. Deri hastalıkları da beraberinde tüy dökülmesini getirir. Hassas olan bu konu mutlaka anlayış ve dikkat gerektirir.

5) Hormonlar,  Stres ve Tüy Dökümü

Kedilerin de belli dönemlerde hormonsal değişikliklere bağlı olarak tüy dökmesi normaldir. Hormonsal değişiklikler hamile ve yaşlı kedilerde görünen bir durumdur. Bir de çiftleşme dönemleri bunlar arasında eklenebilir.

Stres altında kalan insanlarda nasıl deri ve cilt hastalıkları meydana geliyorsa bu durum kediler için de aynıdır. Onların stresli olmasına sebep olabilecek durumları ortadan kaldırmalı veya engellemelisiniz.

Stresli bir yaşam tüy dökülmesini tetikler ve kedilerin huzursuz olmasına sebep olur. Merak ve hareketlilikleri, onların hırçın sevilmesi anlamına gelmez. Bu yüzden sıkıştırılmaktan da hoşlanmazlar.

Ona karşı olan tutumunuz da bu noktada önemlidir. Yanlış bir davranışı sonrasında bağırır ve cezalandırmaya çalışırsanız ona stres yüklemiş olursunuz. Çevrenizde bulunan farklı bir canlıya göstereceğiniz ilgi de bunu tetikler niteliktedir.

6) Uyku Düzeninin Önemi

Sağlıklı uyku, vücudun sağlığını etkileyen en önemli unsurdur. Aynı zamanda kedilerin yaşam kalitesini de doğrudan arttırır. Gün içerisinde sürekli uyuması, onun gece uyku uyuyamamasına sebep olabilir.

Bu durumda gün içerisinde kaliteli vakit geçirmek adına onunla oyunlar oynamak iyi bir çözüm yoludur. Sürekli uyuyup, kalitesiz yaşam sürmek onun hem vücut hem de deri ve tüy sağlığını etkiler. Bu da stres habercisidir ve tüy dökülmelerine sebep olabilir.

7) Bakımsızlık ve Sağlıksız Tüyler

Sağlıksız vücut, eksik alınan vitaminler, güçsüz bir deri ve dökülen tüyler demektir. Bu noktada sizin yardımınız patili dostunuz için çok önemlidir. Kedi tarağı ve fırçaları yardımıyla onu düzenli olarak taramalı ve tüy topaklarının derisinden atılmasını desteklemelisiniz.

İhtiyacı olmayan tüyleri onun üzerinden temizleyerek derisinin hava almasını destekleyebilirsiniz. Bunun için mama içeriğini kontrol edebilirsiniz.

8) Bayat Mama ve Kalitesiz Su

Bayat mama ve kalitesiz su, tüy dökülmesi sebepleri arasındadır. Bu yüzden kedilerin mamasının taze olması ve su kalitesinin düzenli takip edilmesi gerekir. Bunların yaşanmaması için kedilerin sularını gün içerisinde tazelemeli, mamalarının kaliteli ve güvenilir markalardan seçilmesi gereklidir.

İlginizi Çekebilir: Sağlık ve Vitamin Deposu En İyi 5 Kedi Maltı

Kedilerde Tüy Dökülmesi Nasıl Engellenir?

Kedilerin çoğu fırçalanmayı ve taranmayı çok sever. Tüy dökümünü engellemek için yapılacakların başında onların rutin tüy bakımı yer alıyor. Her gün tüylerini taramak hem onların temiz olmasını hem de rahatlamasını sağlar.

Yavaş hareket edilmesi önemlidir. Çünkü bazı bölgelerde tüy yumakları oluşmuş olabilir. Küçük düğümleri ve karışıklıkları açmak için tüylerin çıkış yönüne taranması gerekir. Bu süreçte ona ödül maması ikram etmek fena bir fikir değildir.

İçerisinde Omega yağ asitleri bulunan kedi mamaları, kedilerin tüylerinin günlük dökülmesini azaltmada yardımcı içeriklerden oluşan mamalardır. Balık yağlarının bulunduğu vitaminler ve döküme döngüsünü engelleyici spreyler de size destek olabilir.

Kediniz için en iyisini araştırıp, ürünlerin kaliteli ve güvenilir olup olmadığından emin olmalısınız.

Stres yönetimi, bizlerde olduğu kadar tüylü dostlarımızda da önemlidir. Onun stres altında olmaması için iyi bir gözlemci olmanızda fayda var. Stresli bir yaşam, hem kaliteli vakit geçirmesini engeller hem de tüy dökülmesini arttırır. Bu yüzden sosyal yaşam, iyi mamalar ve iyi bir yaşam alanı kediniz için önemlidir.

Kediler yalanarak temizlendiği için onlar için özel formüle edilen içeriklerle oluşturulmuş kedi maltları, tüy dökülmesine bağlı tüy yumağı oluşumlarını da azaltır.

Böylece hem tüy dökülmesinin hem de tüy yumağı ile meydana gelen mide ve bağırsak sorunlarının önüne geçilmiş olur. Tüm bunların yanı sıra rutin veteriner hekim kontrolleri de kedinizin sağlığı açısından önemlidir. Belli aralıklarla veteriner ziyareti yapmayı ihmal etmeyin.

Kedilerde Tüy Dökülme Süresi Var mıdır?

Kedilerde mevsimsel tüy dökülmeleri ortalama ay arası sürer. Ancak bu süre uzuyorsa mutlaka bir veteriner hekim kontrolü olması şarttır. Kedinizin farklı sağlık sorunları olabilir.

Kedilerin Tüyleri Tıraş Edilir mi?

Kedilerin tüyleri kesilebilir ve tıraş edilebilir. Bunun kediye bir zararı yoktur. Bazı kediler bu durumu kolay kabullenemez ve stres yaşayabilir.

Hamile Kediler Tüy Döker mi?

Hamile kedilerin hormonal salgılarının yoğunluğu değiştiği için bu değişim tüylere de yansır ve tüy dökülmesi meydana gelebilir.

[Toplam: 4 Ortalama: ]

Kedimin tüyleri dökülüyor

Kedinin kendini aşırı yalayarak temizlemesi nedeniyle bakım kaynaklı tüy kaybı

Yalanarak temizlenme, kedilerin kendilerini temiz ve derilerini sağlıklı tutmaları açısından çok önemlidir. Ancak aşırı bakım tüy dökülmesine ve başka yan etkilere neden olabilir.

Bir kedi yalanıp temizlenirken, tüylerindeki ve derisindeki parazitleri, ölü tüyleri, kalıntıları ve diğer rahatsızlık kaynağı şeyleri temizlemek için dilindeki pütürleri kullanır. Ancak dili tüylerini kırabilir ve tüy dökmesine neden olabilir. Kediniz kürkündeki belirli bir noktayı aşırı yalıyorsa, bu bölgenin zamanla çıplaklaştığını veya buradaki tüylerin zayıfladığını fark edersiniz. Kediniz ayrıca fazlalık ölü tüyleri de yuttuğu için sindirim sistemi etkili bir şekilde bunları öğütüp atamaz ve tüy yumağı sorunu yaşamaya başlayabilir.

Aşırı yalanma, davranış sorunlarının belirtisi olabilir; kediniz özellikle gerginse, yalanmayı sakinleşmek için kullanıyor olabilir. Bu sorun can sıkıntısından da kaynaklanabilir; kedinizin ortamı yeterli uyarım sağlamıyorsa, gereğinden fazla yalanabilir. Kedinizin kendini aşırı yaladığının işaretlerini görürseniz, bir veteriner hekime danışarak şiddetlenme nedenlerini belirlemek için yardım istemeniz önemlidir.

Kedinizin diyeti nedeniyle tüy dökmesi

Maması ona derisinin ve kürkünün sağlıklı kalması için gereken her şeyi sağlamıyorsa, kediniz tüy dökme veya kürk bozulması sorunu yaşayabilir.

Bir kedinin derisi ve tüyleri, işlevini görmek ve etkili biçimde büyümek için önemli miktarda proteine ihtiyaç duyar; günlük protein alımının yaklaşık %30'u derisinin yenilenmesinde ve oluşturulmasında kullanılır. Diyetinde yüksek kalitede protein bulunmaması veya bulunan proteinin sindiriminin zor olması, daha ince, kırılgan tüylere ve hatta tüy dökmeye neden olabilir.

Ayrıca A ve E vitaminleri de kedinizin kürkünü sağlıklı tutmak ve tüy dökmesini önlemek için hayati öneme sahiptir; bunlar hücre büyümesini düzenler ve doğal antioksidanlar olarak işlev görür. Bunların eksikliği, kedinizin tüylerinin ana bileşeni olan keratinin üretilme şekli ile ilgili sorunlara neden olabilir.

Genel olarak kedilerde tüy dökme sorunu aynı anda tıbbi tedavi, ortamda yapılacak ayarlamalar ve diyetin yeniden düzenlenmesiyle kolayca giderilebilir. Veteriner hekiminize mutlaka danışın; kedinizin tüy dökme nedenini ve mümkün olan en iyi çözümü belirleme konusunda size yardım eder.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası