ön muhasebe nasıl öğrenilir / Antalya Muhasebe Özel Ders | 7 Muhasebe Öğretmeni

Ön Muhasebe Nasıl Öğrenilir

ön muhasebe nasıl öğrenilir

Bilgisayarlı Muhasebe Nasıl &#;ğrenilir?

Muhasebe; ticari faaliyette bulunan bir işletmenin tüm günlük finansal hareketlerini belgelemek, sınıflandırmak, kaydetmek, özetlemek ve raporlandırmak üzere sorumlu olan kişilerin yürüttüğü sistemli bilgiler bütünüdür. Bu görev tanımı kapsamında çalışan kişilere ise muhasebe elamanı, muhasebe uzmanı ya da muhasebe personeli denmektedir.

Kamu kuruluşlarının, özel ya da yarı özel tüm işletmelerin en temel ortak ihtiyaçlarından biri muhasebe sistemlerinin sağlıklı, düzenli ve güvenli bir şekilde yürütülmesidir. Çünkü muhasebe departmanı şirketler için mali ve kanuni yükümlülükleri bulunan bir alan çerçevesinde çalışmaktadır.

Peki, muhasebe departmanlarında çalışanların personellerin görevleri nelerdir? Bir muhasebe elemanı ne iş yapar?

Bilgisayarlı Muhasebe Nasıl Öğrenilir?

Gelişen ve değişen dünyamızda teknolojik gelişmelerin hız kazandığı ’li yıllar ile birlikte hem günlük yaşantımız hem de iş ve eğitim hayatımız dijital dönüşüm sürecinin bir parçası olmayı sürdürüyor. Günümüzde özellikle iş ve eğitim arenası başta olmak üzere dijital ilerleyişi sıkı takip etmek bu noktada oldukça önemli. Bu ilerleyişte başta büyük ve köklü şirketler olmak üzere sayısız işletme bu takip sürecini sıkı tutmak adına önemli bir felsefe belirlemiş durumda. Yaşam boyu eğitim.

Değişim İçin Geç Kalma!

Çağımızın ana teması olan değişim ve gelişim süreçleriyle birlikte iş dünyası içerisinde de hızla dijitalleşen birçok departman mevcut.

Bu departmanlar arasında ise belki de en önemli olanlardan birisi, kamu ve özel kuruluşların tamamında aktif istihdam alanına sahip olan muhasebe ve finans birimleri.

Üretim ve tüketim merkezli hizmet sektörünün varlığını sürdürmesi ve sürdürmeye devam edecek olmasıyla birlikte bu iş kolundaki gelişmeleri yakalamak kurumların ve şahısların en önemli dinamiği.

Başarılı bir muhasebe çalışanı veya yetkin bir finans uzmanı olmak için en büyük gereklilik bu gelişimin gerisinde kalmamak. Bu sebeple muhasebe alanındaki gelişimleri gelin yakından inceleyelim ve başarılı bir bilgisayarlı muhasebe uzmanı olmak için muhasebenin kısa tarihine bir göz atalım.

Muhasebenin kısa tarihi ve değişimi

Muhasebe tarihi Eski Mısır ve Mezopotamya’ya kadar uzanırken Türkiye’de ise muhasebenin belli bir çerçeve altında yürütülmesi yılında gerçekleşmiştir. yılı aşkın süredir değişen ve gelişen dünya ile birlikte muhasebe sektöründe de değişim kaçınılmaz şekilde gerçekleşmiş ve muhasebe defterleri yerini Excel tablolarına bırakmıştır. Günümüzde ise büyük, küçük neredeyse tüm kamu ve özel kuruluşlar dönemin gereklerini yerine getirerek mali sistemlerini bilgisayarlı muhasebe üzerine kuruyor ve kurmayı sürdürüyorlar.

Kanuni yükümlülükler ve şirket politikaları çerçevesinde her işletmenin muhasebesini tutması yasal bir gereklilik bununla birlikte işletme verimi açışından da son derece hassas ve önemli. Bu süreçte bilgisayarlı muhasebe programlarını bilmek ise oldukça gerekli bir yetkinlik. Bilgisayarlı muhasebe ile birlikte gerçekleştirilen işlemler manuel yöntemlere kıyasla daha hızlı, güvenli ve hatasız. Kamu ve özel işletmelerinin muhasebe departmanları için bilgisayarlı muhasebe programları da bu yüzden en çok tercih edilen yöntem.

Bilgisayarlı Muhasebe Nedir?

Muhasebe, işletmelerin ve kuruluşların mali işler birimine bağlı olan ana bürolarından biridir.

Genel muhasebe en temel haliyle; işletmelerin kaynaklarını denetleyen, gelir ve gider takiplerini yapan, varlıklarını belgelendiren ve bu varlıkları sınıflandıran oldukça önemli bir departmandır. Bu yönüyle genel muhasebe tüm kuruluşlarda mali işlemleri sınıflandırmak, kaydetmek ve raporlandırmak için kullanılır.

Özellikle, neredeyse tüm işletmeler tarafından tercih edilen bilgisayarlı muhasebe ise işletmelerin mali kayıtlarının tutulması, finansal verilerin kaydedilmesi, saklanması ve analiz edilmesi için bilgisayarlardan ve muhasebe yazılımlarından faydalanmayı içeren sistemler bütünüdür.

Kısaca bilgisayarlı muhasebe, genel muhasebe süreçlerinin bilgisayar programları aracılığı ile hızlı, güvenli ve hatasız gerçekleştirilmesidir.

Nasıl Bilgisayarlı Muhasebe Eğitimi Alabilirim?

Nasıl Bilgisayarlı Muhasebe Eğitimi Alabilirim?

Şirketlerin en çok çalışan istihdam ettikleri departmanların başında muhasebe gelir. Muhasebe birimlerinde; muhasebe elemanı, muhasebe yardımcısı, ön muhasebe uzman yardımcısı, ön muhasebe elemanı, muhasebe yetkilisi gibi birçok pozisyon mevcuttur. Meslek hayatlarına muhasebe ve finans alanında başlamak veya pozisyon/departman değişikliği yaparak bu birimlerde çalışmak isteyen kişilerin; Milli Eğitim Bakanlığı veya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetki atanmış kurumlar tarafından yürütülen kurs programlarına dahil olmaları ve bilgisayarlı muhasebe eğitimi almaları gerekmektedir.

Kursiyerlerin kurs süreçlerini tamamlayarak yetkinlik belgelerini/sertifikalarını almaları meslektaşlarına göre daha donanımlı olmaları ve aranan elemanlara dönüşmeleri için oldukça önemlidir.

Bilgisayarlı Muhasebe Eğitimini Kimler Alabilir?

Bilgisayarlı muhasebe kursu çalışanların, işletmelerin ön muhasebe ve genel muhasebe departmanlarında yetkinlik sahibi olabilmesi için verilen bir eğitimdir. Bu eğitime üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan işletme-iktisat öğrencileri veya bu bölümlerin mezunları ile muhasebe alanında uzmanlaşmak isteyen çalışanlar katılım gösterebilmektedir.

Günümüz şartlarında muhasebe ve finans departmanları için neredeyse zorunluluk haline gelmiş diyebileceğimiz bu yetkinlik, alan çalışanları için oldukça önemlidir. Şirketlerin muhasebe birimlerinde çalışmak isteyen kişiler, uzaktan eğitim (online eğitim) veya yüz yüze gerçekleşen bilgisayarlı muhasebe eğitimlerine katılarak MEB onaylı veya MEB tarafından yetki tanınınmış kurumlar aracılığı ile eğitim sonunda onaylı sertifika sahibi olabilirler.

(Kursiyerler uzaktan eğitimlerin veya yüz yüze katıldıkları eğitimlerin sonunda gerçekleşecek olan sertifika sınavlarından başarılı sonuçlar elde ederek onaylı sertifika sahibi olacaktır.)

Bilgisayarlı Muhasebe Yetkinlikleri Nelerdir?

Bilgisayarlı muhasebe eğitiminde, temel bilgisayar ve genel muhasebe bilgisi en önemli gerekliliklerin başında gelmektedir. Bilgisayarlı muhasebe kurslarında bilinmesi zorunlu olan tüm ön muhasebe eğitimleri kurs kapsamında tamamlandıktan sonra muhasebenin bilgisayarla ilgili olan kısmına yani muhasebe programları kısmına geçilmektedir.

Bilgisayarlı muhasebe kurslarında genel muhasebe eğitimini tamamlayan kursiyerler bilgisayarlı bölümde alınan muhasebe eğitimi ile işletmeler tarafından ihtiyaç duyulan temel bilgiler ve genel muhasebe prensipleri doğrultusunda şekillendirilmiş kurs müfredatları ve uygulamalı eğitimler ile birlikte eğitimlerini noktalamış olurlar. Teorik bilgiler de kurs süreci boyunca pratiğe dökülerek kursiyerlere alan deneyimi kazandırılır. Bu sayede bilgisayarlı muhasebe kurusundan maksimum verim ile ayrılmış olursunuz.

Bu sayede bilgisayarlı muhasebe eğitimlerini tamamlamış kişiler;

  • Ön muhasebe
  • Zirve finansman ve ön muhasebe uygulamaları
  • Genel muhasebe entegrasyon işlemleri
  • Mali tablolar, defterler (gelir vergisi mükelleflerinin tutmak zorunda olduğu defterler, kurumlar vergisi mükelleflerinin tutmak zorunda olduğu defterler)
  • Ticari belgeler
  • Fatura
  • Sevk irsaliyesi
  • Gider pusulası
  • Pos makinası ile ilgili işlemler
  • Parkende satış fişi
  • Serbest meslek makbuzu
  • Tek düzen hesap planı
  • Amortisman
  • E-arşiv, e-fatura işlemleri ve uygulamaları
  • Genel muhasebe uygulamaları
  • Sosyal güvenlik kurumu-SGK (Sosyal güvenlik kavramı, sosyal güvenliğin temel fonksiyonları, Türkiye'de sosyal güvenliğin gelişimi, sosyal güvenlik kurumunda sigortalılık, e-sigorta uygulaması, 4/1-a iş yeri bildirgesi, 4/1-a sigortalının bildirimi, aylık ücret bordrosu, aylık prim ve hizmet belgesi)
  • Bağımsız çalışanlarda sigortalılık (4/1-B)
  • Kamu görevlilerinde sigortalılık (4/1-C)
  • Muhasebecilik mesleği
  • Serbest muhasebeci mali müşavir
  • Beyanname ve vergi beyannameleri alanlarında yetkinlik kazanmış olacaktır.

Bilgisayarlı Muhasebe Yetkinlikleri

Özetle bilgisayarlı muhasebe kurslarında alacağınız muhasebe eğitimleri ile iş hayatınızda kolaylıkla cari hesap takibi, mali hareketlerin sınıflandırılması, belgelendirilmesi, dökümlerinin oluşturulması, kaydedilmesi ve derlenmesi gibi kritik işlemleri gerçekleştirebileceksiniz.

Aldığınız bilgisayarlı muhasebe eğitimi ile büyük ya da küçük ölçekli tüm işletmelerin ortak ihtiyacı olan muhasebe departmanlarında bilir kişi olarak rahatlıkla alan gelişiminizi sağlayabilir ve çalışma hayatınızı sürdürebilirsiniz. Ayrıca kişisel ve mesleki gelişim noktasında kendinize sağladığınız bu kazanım ile kariyer basamaklarını daha hızlı tırmanabilirsiniz.

Ön Muhasebe Nedir? Ön Muhasebe Nasıl Yapılır?

Ön muhasebe işletmenin ücretle ifade edilen işlemlerini, yani işletmenin nakit parası, müşterileri, stokları, çekleri, banka hesapları, senetleri gibi temel unsurlarının kayıtlarını ve bunların hareketlerini takip etmek için kullanılır. Ön muhasebe şirketin kendi bünyesinde tutulur. Ön Muhasebe işlemleri kısaca, işletmenin finansal takibini ve karlılığını sağlayacak verilerin takibi olarak tanımlanabilmektedir.

Ön muhasebe, işletmelerin temel muhasebe işlemlerini takip etmektir. Ön muhasebe işletmelerin parayla ifade edilen işlemlerini; nakit para akışı, stok takibi, cari takipleri, müşterileri, çek ve senetleri, banka hesaplar gibi kalemlerin kayıtlarını ve bunların hareketlerini takip etmek için kullanılır.

Muhasebeci ve Ön Muhasebeci Arasındaki Temel Farklar Nelerdir?

Pek çok kişi, yasal zorunlulukları yerine getirmekle görevlendirilmiş muhasebeciyi şirketin finansal yönetimini yapmaktan sorumlu kişi sanır. Muhasebeci yasal evrak işlemlerinden sorumludur. Şirketteki Ön Muhasebe işlemlerini ise şirket içi bir faaliyet olduğu unutulmamalıdır. Buradaki temel ayrım ise, muhasebecinin görevi Gelir İdaresi Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı gibi otoritelerin düzenlemelerine ve yasal zorunluluklarına karşı işletmenin yasal prosedürlere karşı işletmeyi hazırlamak ve regülasyonların takibi ile ilgilenme görevi iken, ön muhasebeci ise şirket içinde para ile ifade edilen kalemlerde ( kasa takibi, fatura - irsaliye vb) görev almaktır. Genel Muhasebe ve Ön Muhasebe arasındaki farklara ilişkin ayrı bir şekilde kaleme aldığımız içeriğimize ulaşabilir ve ön muhasebe ile genel muhasebe arasındaki farkları öğrenebilirsiniz.

Ön Muhasebe Nedir?

Ön muhasebe ile genel muhasebe, bir şirketiniz olması, KOBİ veya girişimci olmanız durumunda sıklıkla karşı karşıya geleceğiniz iki kavram. Başlangıçta yüzeysel bir şekilde tanımlarsak; ön muhasebe muhasebenin hazırlığının yapıldığı aşama, genel muhasebe ise şirketinize ait mali işlemlerin tümünün kayıt altına alındığı aşamadır. Hiçbir soru işaretinin kalmaması için temel olarak bu iki kavramı açıklayıp, bir şirketin hangi sorunlarını çözdüğünü ve bu işlemleri ne şekilde kolaylaştırabileceğimizi incceleyelim.

Ön muhasebe, bir şirketin ilk evrak kayıtlarının yapıldığı aşamadır. Cari takibi, fatura takibi, nakit akışı yönetimi, banka hesapları ve stok takibi gibi işlemlerin yapılmasını içerir. KolayBi' gibi bir ön muhasebe programı kullanıyorsanız, cariler, fatura ve fişler konusunda herhangi bir fikir sahibi olmasanız da şirketinizin temel finansal yönetimini sağlamak sizin için hiç de zor olmayacaktır. KolayBi' muhasebe bilgisi gerektirmeyen kullanımı kolay bir uygulamadır.

Genel Muhasebe Nedir?

Genel muhasebe, diğer adıyla finansal muhasebe, mali işlemleri kaydetme, sınıflandırma, raporlama ve analiz sürecidir.

-Şirketin varlık, borç, faturalarını ve gelir giderlerini bilanço tablosu ve gelir tablosu gibi finansal tablolarla gösterir ve bunların beyanının yapılması,

-Defter kayıtlarının tutulması ve devlet kurumlarına bunların beyanının yapılması,

-Vergilerin hesaplanması ve beyanda bulunulması gibi işlemleri içerir.

Ön muhasebede kaydedilen işlemlerin bir sonraki aşaması olarak özetlenebilir. Genel muhasebe kaydını muhasebeci veya mali müşavirlerin yapması işletmeniz için çok daha sağlıklı olacaktır.

Ön Muhasebe Süreçlerinde Hangi İşlemler Yapılır?

Ön Muhasebe işlemleri birçok noktada çeşitlilik gösterse de temel ön muhasebe işlemleri aşağıdaki gibidir. İşletmeniz için gerekli olan ön muhasebe işlemlerini sizin için araştırdık.

·      Kasa Hesap Takibi

·      Müşteri (Cari Hesabı)Takibi

·      Fatura / İsraliye İşlemleri

·      Stok Giriş Çıkış Takibi

·      Müşteri Çek - Senetleri Takibi

·      İşletme Çek - Senetleri Takibi

·      Banka Hesap Takibi

Kasa Hesabı Takibi Nedir?

Ön Muhasebe işlemlerinde Kasa Hesabı Takibi, işletmenin nakit işlemlerini takip eder. Bunun için bir kasa notu tutulabilir. İşletmenin nakitleri bu not ile takip edilebilir. Kasa hesabında işletmeye nakit girişi ve nakit çıkışı olduğu zaman hareketlilik meydana gelir. Bununla birlikte her nakit hareketinde kasa notuna kayıt yapılır. Yapılan tahsilatlar ve ödemeler kasa tarafından izlenir. Böylece işletmenin nakit parasını takip ederek günlük gelir ve gider takibi gözlemlenebilir.

Müşteri (Cari) Hesabı Takibi Nedir?

İşletmenin beraber çalıştığı müşterileri takip etmektir. İşletme alıcılarına mal ve hizmet satar. Böylelikle işletmeye borçlanırlar. İşletme satıcılarından mal ve hizmet alırlar. Böylece işletme satıcılara karşı borçlanır. Cari hesap takibinde buradaki alıcılar ve satıcılar takip edilir. Alıcıların ve satıcıların borç ve alacakları takip edilir.

Fatura/İrsaliye İşlemleri Nedir?

Fatura / İrsaliye işlemleri önemli bir ön muhasebe işlemidir. İşletme mal veya hizmet sattığı zaman fatura kesimi yapılır. Mal veya hizmet karşılığında ise fatura alınır. Buradaki fatura kesme seçeneğini gelen, giden fatura ve belgeleri takip eder. E-İrsaliye konusunda yazdığımız içeriğe ulaşabilir ve konu hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Stok Giriş-Çıkış Takibi Nedir?

İşletme mal aldığı zaman bunları giriş yapar, mal atıldığı zaman da kalan maldan düşer. Böylece malların takibini yaparak azalan malları veya biten malları belirleyebilir. Alış faturası ile stoklarımızda artış, satış faturası ile de stoklarımızda azalış meydana gelecektir. Ön muhasebe süreçlerinde stok takibinin düzenli yapılmaması, uzun vadede çeşitli finansal sorunlara yol açabilmektedir.

Çek-Senetler Takibi Nasıl Yapılır?

İşletmenin çek-senetlerini takip eder. Çek-senetlerin giriş çıkışlarını kaydeder ver ne kadar tahsil edilecek ve ne kadar ödenecek çek senet olduğu belirlenir. Bunların vadeleri de takip edilerek, ödeme zamanında ödemeler yapılır, tahsil zamanında tahsilatlar yapılır.

Banka Hesap Takibi Nasıl Yapılır?

 İşletmenin bankalardaki hesapları takip edilir. Bazen işletmenin elinde nakit olmadığı durumlarda banka hesapları kullanılır. İşletmenin çek ve senetlerinin vadeleri günü gününe takip edilerek bankada çek veya senedin tahsili için para olup olmadığını bu şekilde öğrenilir.

Ön Muhasebe Tutmak için Hangi Araçlardan Yararlanılabilir?

Ön muhasebe yapmanın bilinen bir kuralı ve yöntemi bulunmamakla birlikte pek çok işletme ön muhasebe kayıtlarını defter ya da Excel tablolarında saklar. Şirket içinde muhasebeci barındıran işletmeler, masaüstü bir muhasebe programından da işini görebilir. İçeride uzman personeli olmayan işletmeler, ön muhasebelerini düzenli yapmakta güçlük çekebilirler.

Ön Muhasebe İşletmeler için Neden Önemli?

Ön muhasebe tarafından sunulacak bilgiler, işletmenin günlük faaliyetlerinin yönetiminde temel taşını oluşturulmasında ve çalışmalarının en yüksek etkililik derecesine ulaştırılmasında, yönetime en büyük yardımı yol gösterecek biçimde düzenlenmelidir. Muhasebe bu yönden gerçek sonuçlar ile standartlar arasındaki ilişkileri göstererek, gelecekte yapılması düşünülen faaliyetleri planlamak için bilgiler vermek, işletmenin aksayan yönlerini belirtmek, organizasyonu gözden geçirmek, beklenen sonuçları göstermek ve kaçınılması gereken durumları ortaya koymak suretiyle yönetime ileriyi göstermeli. Ön muhasebe, işletmeyle ilgili ekonomik bilgileri belirler, biriktirir, özetler, işler sınıflandırır ve raporlar. İşletmelerin karar alma sürecinde bilginin ve dolayısıyla bilgi sisteminin önemi büyüktür. İşletmelerin günümüz rekabet ortamında karlı bir şekilde yaşamlarını ileri seviyeye taşıması için çok Muhasebe bilgi sistemlerini çok iyi kurmaları gerekir. İnsan kaynağı ise muhasebe bilgi sisteminin temelidir.

Ön muhasebe tutarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

  • Harcama ve gider evrakının makbuzlarının kayıtlarını ön muhasebe programınıza işleyin.
  • Kestiğiniz her faturanın bir kopyasını koçanda kalsın ve bir kopyasını klasörde saklayın.
  • Yapılan sözleşmeleri, damga vergilerinin olup olmadığını da kontrol ederek ayrı bir dosyada takip edin.
  • Şirketle ilgili önemli evrakları, imza sirküleri, ortakların kimlik bilgileri, vekaletler, Ticaret Sicil evrakları, kira kontratları, vergi dairesi yazışmaları ve sigorta poliçelerini ayrı bir klasörde tutun.
  • Çalıştırılan, işe yeni alınan ya da işten ayrılan kişilerin özlük bilgileri, sözleşmeleri, işten ayrılış evrakları ayrı takip edin.
  • İthalat evraklarını da ayrı takip edin.
  • Arşivleme önemli, ticaret Kanununa göre evraklar 10 yıl, vergi kanunlarına göre de 5 yıl saklanmak zorunda. Şirket resmi defterleri ve muhasebe evraklarının arşivi için sistem oluşturun.
  • Resmi defterlerin takibi de önemli, Yönetim Kurulu Karar Defteri, Genel Kurul Karar Defteri, Ortaklar Pay Defteri vs.
  • Demirbaşların ve tedarikçi faturalarının fotokopisini dosyalayın.
  • Çek, senet ya da banka havalesi ile yapılan ödemelerin makbuzlarını alın.
  • Demirbaşların garanti belgelerini saklayın.
  • Fatura, irsaliye gibi belgelerin tarihlerini ve imzalarını kontrol edin.
  • İrsaliye ile sipariş emrinizi ve faturalar ile irsaliyeleri karşılaştırın.
  • Alış irsaliyelerinizi saklayın.
  • Hizmet veya mal teslim alırken kontrol ederek, hatalı, kusurlu, eksik olanları tespit edin.

KolayBi' Ön Muhasebe İşlemleri

Cari Hesap Takibi: Müşteri, tedarikçi veya broker, kamu kuruluşu gibi carilerinize ne kadar borcunuz veya alacağınız olduğunu takip edebilirsiniz. İşlemlerinizi kaydederken bir vade tarihi eklemeniz durumunda ödeme ve tahsilatlarınız için hatırlatma alabilirsiniz. Bu sayede borç ve alacaklarınızın durumunu carileriniz özelinde görebilirsiniz.

Nakit Akışı Takibi: Tüm satış işlemlerinizi belgelemeniz ve genel giderlerinizi kaydetmeniz durumunda tüm gelir ve giderlerinizin akışını gözlemleyebilirsiniz.

Stok Takibi: Ürünlerinizin stok miktarlarını kayıt altına alıp, her biri için kritik miktar belirleyebilirsiniz. Kritik miktara ulaştığınızda, sistem bu durumla ilgili sizi uyaracaktır. Stok kaydını yaptığınız ürün ve hizmetler kestiğiniz faturalarla stoğunuzdan düşecektir. Bu sayede stok giriş çıkış takibinizi anlık olarak yapabilirsiniz.

Fatura Kesimi: Hazır fatura şablonları ile kolayca fatura kesip, yazdırabilirsiniz. Aynı zamanda tercih ederseniz e-fatura özelliğini kullanabilirsiniz.

Banka Hesap Takibi: Eklediğiniz banka hesaplarınızdaki işlemleri şirketinizin nakit akışına entegre edebilirsiniz.

Raporlama: İstediğiniz tarih aralığındaki Alış/Satış Raporları, Banka/Kasa Raporları, KDV Raporları ve Stok Raporlarını görebilirsiniz.

Şirketinizin ön muhasebesinde, kullanışlı ön muhasebe programından yararlanmak ve ofis işlerinizin optimizasyonundan, finansal takibinize kadar bir çok işlemi KolayBi'nin kullanıcı deneyimini önemseyen ve kendini sürekli geliştiren arayüzü ile mümkün kılın. İnternet bağlantısı olan her yerden, zaman ve mekan engellerini aşın. Ön Muhasebe ve Finansal Takibinizi KolayBi' yapsın, siz daha önemli işlere odaklanın, mesela büyümeye!

Şimdi 7 Gün Boyunca Ücretsiz Kullanın!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası