koltuk altı terlemesini ne önler / Koltuk Altı Terlemesine Evde Çözüm Nedir? - Sante Plus

Koltuk Altı Terlemesini Ne Önler

koltuk altı terlemesini ne önler

Özellikle yazın sıcak havalarda ortaya çıkan ve oluşturduğu kötü görüntü ile rahatsızlık veren koltuk altı terlemesi, bazı kişilerde oldukça fazla yaşanmaktadır. Çeşitli nedenlerle ortaya çıkan bu görüntü, yaymış olduğu koku ile hem kişiyi hem de çevresindeki insanları rahatsız etmektedir.

Koltuk altı terleyen kişiler genellikle kilo problemi yaşayan insanlar olurken, erkeklerin kadınlara göre daha çok terlediği görülmektedir.

Özellikle hızlı hareket etme sebebiyle yaşanan bu durum stresli zamanlarda sıkça ortaya çıkmaktadır. Kötü koku yayan ve görüntüsü ile rahatsız eden koltuk altı terlemesi normal olarak düşünülmemeli ve mutlaka önlem alınmalıdır. 

Terlemek insan sağlığı açısından oldukça faydalı bir eylem olurken, aşırı bir şekilde terlemek bazı problemlere yol açabilir. Özellikle ter atmak tabirinin karşılığı olan spor yapmak, insanın en çok terlediği sebeplerden biri olmaktadır.

Spor yaparken, yürüyüşe çıktığımızda vücudun hareket etmesi ter bezlerinin sıvı salgılamasına sebep olur. Salgılanan bu sıvı vücudun sağlığı açısından oldukça önemli olurken, terlemek vücudun nemini dengede tutar. 

Terleme sırasında ter bezlerinden çıkan sıvı normal şartlar altında kokusu olmayan bir yapıdadır. Su ve sodyum klorürden oluşan ter, daha kolay anlaşılacak şekilde tuzdan meydana gelmektedir.

İçerinde tuz bulunan ve bir miktar yağlı olan bu sıvı, koltuk altı gibi cildin yakın temaslı bölgeleri arasında kalması durumunda kokuya sebep olmaktadır. Terin kokuya sebep olmasına yol açan diğer faktörler, bakterilerle temas etmesi ve uzun süre kapalı ortamda kalması olarak söylenebilir. 

Koltuk Altı Terlemesi Nedenleri Nelerdir?

Bir insanın ilk olarak terlediği bölgelerden biri koltuk altı bölgesidir. Koltuk altı terlemesi sonucu terin elbiselerle temas etmesi kötü bir görüntüye sebep olurken, uzun süre boyunca o bölgede kalan ter zamanla kötü koku yaymaktadır.

Koltuk altının terlemesine yol açan temel sebep ter bezlerinin olması gerektiğinden fazla çalışmasıdır. Bazı nedenler ter bezlerinin fazla çalışmasına yol açabilir. Ter bezlerinin fazla çalışmasına ve dolayısıyla koltuk altı terlemesine yol açan başlıca sebepler şunlardır:

  • Fazla kilo, kişinin daha çok terlemesine yol açar.
  • Genetik olarak başı insanların koltuk altı daha çok terler.
  • Spor ve yürüyüş yapmak koltuk altının terlemesine yol açar.
  • Ayrıca kullanılan ilaçların yan etkisi terlemeye neden olabilir.
  • Hamilelik ya da kanser gibi durumlar nedeniyle hormonların seviyesinin değişmesi             aşırı terlemeye sebep olabilir.
  • Özellikle kadınların belirli bir yaştan sonra girdikleri menapoz dönemi aşırı terlemeye sebep olur.
  • Aşırı stres terlemeye yol açabilir. 
  • C ve D vitaminlerinin eksik olması çocukların sık sık terlemesine yol açabilir. 
  • Şeker hastalığı aşırı terlemeye sebep olabilir. 
  • Tiroit hastalıkları ter bezlerinin daha çok çalışmasına yol açar.
  • Yaz aylarında sıcak havalar koltuk altı terlemesine yol açabilir. 
  • Sigara ve alkol tüketimi koltuk altı terlemesine sebep olabilir.
  • Bazı hastalıkların belirtisi, terleme olarak karşımıza çıkabilir. 

Bu ve benzeri nedenler insan vücudunun daha fazla ter bezi salgılamasına, bu da aşırı terlemeye yol açar. Bir insanın terlemesi ilk olarak alından ve koltuk altından anlaşılır. Koltuk altında sıkışan ter sıvısı elbiseyle birleşerek kötü bir görüntü meydana getirir.

Özellikle koltuk altı kıllarının çok olduğu dönemlerde terin oradaki bakterilerle temas etmesi kötü koku yayılmasına sebep olur.

Koltuk altı bölgesinin aşırı terlemesine engel olmak için dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bu hususlara dikkat edilmesi durumunda, aşırı terleme sebepleri ve yayılan kötü koku ile birlikte rahatsız edici görüntü ortadan kalkacaktır. 

Koltuk Altı Terlemesi Nasıl Önlenir?

Çeşitli sebeplerle ortaya çıkan aşırı terleme durumunu azaltmak mümkündür. İlk olarak koltuk altı terlemesini önlemek için, aşırı stresten ve heyecandan uzak durmak gerekir. Bununla birlikte sıcak havalarda rahatsız edici giysilerin tercih edilmemesi, koltuk altı bölgesinde oluşan terlemeyi azaltabilir.

Koltuk altı bölgesinin hava almasını sağlayacak kıyafetler tercih edilmelidir. Bu sayede koltuk altı terlese bile kötü koku ve görüntü oluşmayacaktır. Koltuk altı terlemesini engellemek için alınacak önlemler şunlardır:

  • Vücut ısısını dengede tutmak terlemeyi önler, bunun için bol bol soğuk su tüketmek terlemeyi önlemek adına oldukça faydalı olacaktır. 
  • Kaliteli koltuk altı deodorantları kullanmak terlemeyi önler ancak deodorantın kuru koltuk altına kullanılması gerekir.
  • Sigara, alkol, tütün gibi alışkanlıkları azaltmak hatta bırakmak, terlemeyi önleyecektir. 
  • Kıyafet seçimi koltuk altı terini önlemede yardımcı olacaktır. Özellikle içerisinde naylon ve polyester yer almayan kıyafetler tercih edilmelidir. 
  • Kafein miktarı yüksek olan içeceklerin terlemeye sebep olması sebebiyle, bu tür içeceklerden uzak durmak etkili olacaktır.
  • Özellikle yaz aylarında sık sık duş almak ve vücudun her bölgesini temiz tutmak faydalı olacaktır. Banyo sırasında koltuk altının sabun yardımıyla güzelce yıkanması, bu bölgenin terlemesini önleyecektir. 
  • Hazır yiyeceklerden ve özellikle gazlı içeceklerden uzak durmak, aşırı terleme probleminin ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır. 

Koltuk altı terlemesini en aza indirmek için bu önlemler alınabilir. Bu önlemlerle birlikte doğal yollarla bu soruna çözüm bulmak mümkündür. Özellikle koltuk altı bölgesinde ortaya çıkan terin yaydığı kötü kokuyu engellemek için sirke kullanılabilir.

Sirkenin kokuya sebep olan bakteri oluşumunu yok etmesi, terin bakterilerle birleşerek kötü koku yaymasına engel olacaktır. Ayrıca her gün tüketilen bir avuç kuru üzüm ve sabahları içilen domates suyu, vücut ısısını dengede tutarak terlemeyi düzenler.

Yine yeşil çay içmek terlemenin azalmasını sağlarken, duş sırasında durulanırken suya bir miktar adaçayı katmak terlemeyi önlemektedir.

Terlemeyi önlemek için kullanılan çeşitli krem ve losyonlar da bulunmaktadır. Koltuk altına zarar vermeyen deodorant, krem ve losyonlar kullanmak koltuk altı terlemesi azaltılabilir ve yaymış olduğu köyü koku engellenebilir. 

Koltuk Altı Terlemesinin Ameliyatlı Çözümü Var Mıdır?

Koltuk altı terlemesini tamamen ortadan kaldırmak mümkün değildir. Zaten terlemek insan sağlığı açısından faydalı bir eylem olması sebebiyle, kişinin hiç terlememesi sağlığı açısından uygun olmaz.

Koltuk altı terlemesini önlemek için yapılması gerekenler, terlemeyi tamamen ortadan kaldırmaz. Aşırı terlemeyi ve ter sebebiyle oluşan kötü kokuyu azaltır. Sürekli olarak koltuk altı terlemesi sebebiyle şikâyeti olan insanlar, bu dertlerinden kurtulmanın kesin çözümünü aramaktadır.

Bu çözüm yollarından biri de ameliyat olarak söylenebilir. Ameliyatlı bir çözüm yolu koltuk altı terlemesini uzun vadede ortadan kaldırabilir. Böylece kişinin kendisine ve çevresine vermiş olduğu rahatsızlık bir daha yaşanmaz. 

Tabi ameliyatlı çözüm yolu da koltuk altı terlemesini tamamen yok etmez. Spor yapmak ve sıcak havalarda aşırı hareketli olmak, koltuk altının terlemesine sebep olacaktır. Koltuk altı terlemesinin sebebi bir hastalık da olabilir.

Bu hastalıkların tedavi edilmesi aşırı terlemeyi ortadan kaldırabilir. Koltuk altı terlemesine sebep olan hastalıklar; tiroit fazlalığı (guatr), gut hastalığı, diyabet, tüberküloz ve şeker hastalığı olarak söylenebilir.

Bu hastalıkların tedavi edilmesi aşırı terlemeyi önleyebileceği gibi, terleme sebebinin bu hastalıklar olmadığı durumlarda ameliyat yöntemi kullanılabilir. Bu ameliyatlar sırasında ter bezleri ve koltuk altındaki sinirler alınır. Bu sayede koltuk altı teri kalıcı olarak çözülmüş olur.

Koltuk altı terlemesine çözüm üretmek için yapılan cerrahi müdaheleler; ter bezi çıkarma ameliyatı ve sinir cerrahisi olarak söylenebilir. Ayrıca koltuk altı botoksu ile aşırı terleme sorununu ortadan kaldırmak mümkündür.

Kaynakça: Partridge, G. E. (). Notes on the Psychical Causes of Sweating. The Pedagogical Seminary, 12(4),

funduszeue.info#tips

funduszeue.info

/tarafından Doç. Dr. Tayfun Türkaslan

Koltuk altı terlemesine çözüm! Koltuk altı terlemesi nasıl önlenir, bitkisel ve doğal tedavi yöntemleri nelerdir?

Toplumda yaygın bir şekilde görülen terleme durumu insan vücudunun normal bir şekilde işleyişinde meydana gelen bir durumdur. Genellikle bu durum koltuk altı, yüz ve çevresinde oldukça görülebilen bir durumdur. Özelliklede yazın sıcak havalarda terleme olayı çok sık meydana gelir. Koltuk altında meydana gelen terleme olayı çoğu zaman rahatsızlık vermede ve giysilerde iz ve kötü bir kokuya sebep olmaktadır. Koltuk altı terlemesi hakkında vatandaşlar bilgi sahibi olmak istiyor. Koltuk altı terlemesine çözüm bu konuya ayrıntılı değineceğiz. Koltuk altı terlemesi nasıl önlenir? İşte tüm detaylar…

Gündelik hayatımızın bir parçası haline gelen terleme olayı vücut ısısının sabitlenmesi için ter bezlerinin sıvı üretmesi olayıdır. Bu durumun aşırı çalışması normalden fazla derecede sıvı kaybına neden olan bir durum haline gelmektedir. Ayrıca bazı hastalıkların da belirtisi olarak bilinmektedir. Vücudumuzda özelliklede koltuk altında meydana gelen terleme olayı çoğu zaman rahatsızlık uyandırmaktadır.

Koltuk altı terlemesi spor yaparken ya da seri hareket ettiğimiz zaman, sıcak ortamlarda, stres, sinir, heyecanlı olduğumuz zamanlarda vücudumuz terleyerek reaksiyon göstermektedir. Koltuk altı terlemesi nasıl geçer? Merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. Koltuk altı terlemesi nedenleri ve doğal çözüm yöntemleri işte detaylar.

KOLTUK ALTI TERLMESİNE ÇÖZÜM

•Koltuk altı terlemesine çözümlerden biri de genellikle vücut ısısından dolayı terleme olduğu için vücut ısını dengelemek adına sık sık soğuk su için.

•Bazı zararlı alışkanlıklarınızı bırakmanız gerekmektedir. Bu alışkanlıklardan daha çok alkol ve sigara tüketimini azaltınız.

•Kafein barındıran içecek tüketimi konusunda dikkatli olun.

•Koltuk altı deodorantı kullanmadan önce vücudunuzu kurulayın daha sonra deodorant sürün.

•Giysi olarak polyesterden ve naylondan yapılmış olan kıyafetleri giymeyin. Bu tür kıyafetler çok fazla terlemenize neden olmaktadır.

•Terlememek adına sık sık duş almaya özen gösteriniz ve duş sırasında antibakteriyel sabun ile terleyen bölgeleri iyice yıkayınız.

•Hazır yiyeceklerden uzak durun. Daha çok sağlıklı besinler tüketin.

•Fazla soda tüketmemeye özen gösterin.

•Bol bol çinko tüketin ve stresten uzak durmaya dikkatli olun.

•Her sabah ve akşam bir avuç kuru üzüm tüketerek vücudunuzun ısısını dengelemeye yardımcı olur.

•Çok fazla kilolu olmakta terlemeye neden olanlar arasındadır. Bu sebeple kilo vermeye özen gösterin.

Aşırı Terleme Neden Olur? Aşırı Terleme Neyin Belirtisi ve Sebebi Nedir, Aşırı Terlemenin Nedenleri Nelerdir?

KOLTUK ALTI TERLEMESİ NASIL ÖNLENİR?

Terleme olayı genellikle vücut ıssının ani bir reaksiyon göstermek durumu olarak adlandırılmaktadır. Bu terlemeler genellikle yüz, koltuk altı ve bellerde yoğun bir şekilde terleme olayı görülmektedir. Koltuk altı bölgesinde meydana gelen terleme olayı insanları daha çok huzuruz bir duruma sokmaktadır. Bu sebeple insanlar koltuk altı terlemesine çözüm yolları aramaktadırlar. Koltuk altının terlemesini önlemek için genellikle doğal koku yapıcı bakterilerini etkisiz hale getirmeye yarayan elma sirkesi ya da diğer sirkelerini kullanınız. Sirke koltuk altında kurutucu bir etki yaratmaktadır.

KOLTUK ALTI TERLEMESİNDE DOĞAL ÇÖZÜM

Koltuk altı bölgesinde meydana gelen terlemeler hayatımız olumsuz yönde etkilemektedir. Bu terlemeler elbiselerimizde iz bırakmakta ve kötü bir görünüme neden olmaktadır. Koltuk altı terlemesi bitkisel tedavi yöntemleri şu şekildedir;

•Koltuk altı bölgesinde meydana gelen terlemeler için yapmanız gereken çözüm yöntemlerinde ilki ve en etkilisi ise; Sabahları bir bardak domates suyu içmek terlemeyi azaltmaktadır. Domates suyu antioksidan ve vitamin, minarel bakımından zengin olması nedeniyle, terlemeyi gerektiği şekilde düzenlenmesini sağlamaya yardımcı olmaktadır.

•Bir diğer bitkisel yöntemlerden biriside vücut ısısını dengede tutmak amacıyla her gün bir avuç kuru üzüm tüketebilirsiniz.

•İlgin bir diğer çözüm yöntemi ise demlenmiş olan bir çaya soğuttuktan sonra ellerinizi ve ayaklarınızı bekletebilirsiniz. Bu şekilde terlemeyi önlemeye fayda sağlamaktadır.

•Duş sırasında son durulama suyuna adaçayı ilave edebilirsiniz. Bu şekilde terlemenizi azaltmaya yardımcı olacaktır.

•Elma sirkesi kullanarak da koltuk altı terlemenizi giderebilirsiniz. Düzenli olarak, koltuk altı bölgenizi, elma sirkesi ile silebilirsiniz. Ayrıca koltuk altlarının şap veya limon suyu kullanarak akşamları ovalayarak, sabahları da durulayarak terlemeden kurtulabilirsiniz.

•Sabah ve akşamları düzenli birer şekilde birer bardak yeşil çay içmek terlemeyi azaltır.

•Koltuk altı bölgenize okaliptus yaprağı, meşe ağacı kabuğu ve ceviz yaprağını iki litre suyun içerisine ilave ediniz. Daha sonra bu suyu kaynatın ardından kaynadıktan sonra süzün ve içerisine iki litre de soğuk su ilave ederek terlemiş olan bölgelerinize bu suyu sürünüz.

KOLTUK ALTI TERLEMESİ NEDENLERİ

•Koltuk altı bölgesinde meydana gelen terlemeler genellikle ter bezlerinin fazla çalışmasından kaynaklı olmaktadır.

• Ayrıca fazla alınan kilolar,

•Kullanılan ilaçlara bazı ilaçlar ya da kalıtımsal olarak genlerde bulunan özellikler

•Hamilelik veya kanser

•Kadınlarda menopoz durumu,

•bulaşıcı olan bazı hastalıklar veya tüberküloz

• Tiroit hastalıkları, hiperhidroz gibi rahatsızlıklar

•Akciğer rahatsızlıkları ve aşırı alkol ve sigara tüketimi

•şeker hastalığı ve Parkinson

•felç durumu ve düşük kan şekeri (hipoglisemi)

•kalp yetmezliği ve lenfoma gibi kanser türleri,

•çocuklarda meydana gelen terleme durumu ise genellikle C ve D vitaminleri eksikliği,

•kalp hastalıkları gibi rahatsızlıklar koltuk altı bölgesinde meydana gelen terlemeye neden olmaktadır.

Koltuk altı botoksu nedir, nasıl yapılır? Koltuk altı botoksu zararlı mı, etkisini ne zaman gösterir?

KOLTUK ALTI TERLEMESİ NASIL GEÇER?

Koltuk altı bölgesinde meydana gelen aşırı terleme sorunsalı kişiye ve çevresine rahatsızlık ve huzursuzluk vermektedir. Bu sebeple kişiler terlemenin nasıl geçeceğinin yolunu aramaktadırlar. Koltuk altı bölgesinde meydana gelen aşırı terleme şu şekilde geçmektedir;

•Genellikle koltuk altı bölgesinde meydana gelen terlemeler tamamen yok olmaz. Tamamen yok olmasını isteyen kişiler ise bazı cerrahi yöntemlere başvurarak terlemeden kurtulabilir. Bu yöntemler; Antiperspirantlar, Sempatik blokanlar, Ter bezlerinin çıkarılması ve Sinir cerrahisi yöntemleri yapılarak tamamen terlemeden kurtulabilirsiniz.

•Ayrıca eğer ki cerrahi yöntemlere başvurmak istemeyen kişiler için ise; terleme önleyici losyon, krem gibi kozmetik ürünlerini düzenli bir şekilde hijyen kurallarına uygun olarak kullanarak terlemeden kurtulabilirler.

Koltuk Altı Terlemesi Nasıl Önlenir?

Tüm FBM içeriği, tıbbi olarak incelenmekte ve olabildiğince doğruluğu doktorlarımız tarafından teyit amaçlı kontrol edilmektedir.
Makalelerimizde kullandığımız bilgilerde yalnızca; akademik araştırmalara, saygın medya kuruluşlarındaki yazılara ve sitemizin ana konusu çerçevesinde yayın yapan web sitelerine bağlı kaynaklarla makalelerimizin kontrollerini gerçekleştirmekteyiz.
İçerikte yer alan bilgilerin yanlış, güncel olmadığı veya başka sebeplerle sorgulanabilir olduğunu düşünüyorsanız lütfen buradaki iletişim formunu kullanarak durumu bildirin.

Bu yazı, FBM tıbbi içerik ekibi tarafından oluşturulmuş olup makalalerde yer alan tıbbi bilgilerin doğruluğu ve geçerliliği Doç. Dr. Hayati Akbaş tarafından gözden geçirilmiştir. Yine makalede yer alan bilgilerin yanı sıra kullanılan görsellerin alakalı olup olmadığı ve tamamen kullanıcılara bilgi verme amacı taşıyıp taşımadığı da kontrol edilmiştir.

Bu makale doktorlarımızın yazdığı bilimsel terimler içermekte olup, alanındaki uzmanlar tarafından kontrol edilen gerçeklere dayanmaktadır.
Estetik ve Plastik Cerrahi alanında uzman olan FBM ekibi; nesnel, dürüst ve tıbbi bilgilere dayanarak bu makaleleri oluşturmakta ve gerektiğinde güncellemektedir. Bu makalede yer alan bilgilerden bazıları referanslar içerebilir.

Doç. Dr. Hayati AKBAŞ’ın ulusal ve uluslar arası bilimsel dergilerde yayınlanmış çok sayıda bilimsel çalışması, makalesi ve yine ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş çok sayıda bilimsel çalışmaları bildirileri mevcuttur.

Koltuk altı terlemesi vücutta biriken toksinlerin dışarı atılması için gereklidir ve her insanda görülmektedir. Bazı insanlar hava durumuna bağlı, stres kaygı ve endişe gibi duygu değişimlerinde daha fazla terleyebilir. Her insan terler ve terlemenin yoğun olarak meydana geldiği bölümlerin başında koltuk altı gelir. Terlemenin neden olduğu kötü ve rahatsız edici kokular ise bakteri aktivitesi sonucu oluşan kokulardır.

Terleme vücuttaki toksinleri atmak ve vücut ısısını ayarlamak için vücudun başvurduğu yöntemdir. Ancak normal hava sıcaklıklarında bile aşırı bir terleme yaşanıyorsa hiperhidroz rahatsızlığı olabilir.

Koltuk altı terlemesinin nedenlerinden olan utanç, stres, sinirlilik hali ve endişe gibi durumlarda ayrıca yüz kızarması, ellerin terlemesi gibi diğer fiziksel değişimlere de yol açabilir. Böyle durumlarda duyguların kontrol altına almak ve terlemeyi azaltmak için spor yapılabilir ya da rahatlatıcı aktiviteler edinilebilir.

Koltuk Altı Terlemesinin Nedenleri?

  1. Ter bezlerinin (tiroit bezleri) fazla çalışması,
  2. Fazla alınan kilolar,
  3. Kullanılan ilaçlara bağlı olarak terleme olabilir ya da kalıtımsal olarak genlerde bulunan özelliklere bağlı olarak gereğinden fazla terleme durumu ortaya çıkabilir.

Gereğinden fazla koltuk altı terlemesi sinir sistemindeki bir sorunun nedeni olabilir.

Hiperhidroz durumunda vücut aşırı terlemektedir. Hiperhidroz durumunu tetikleyen nedenler ise şunlardır;

  • Hamilelik,
  • menopoz,
  • tüberküloz ve benzeri bulaşıcı hastalıklar,
  • çeşitli tiroit hastalıkları,hiperhidroz
  • akciğer rahatsızlıkları,
  • aşırı alkol tüketimi,
  • şeker hastalığı,
  • parkinson,
  • felç,
  • kalp yetmezliği ve lenfoma gibi kanser türleri,
  • çocuklarda C ve D vitaminleri eksikliği,
  • bazı kanser türleri,
  • düşük kan şekeri (hipoglisemi)
  • kalp hastalıkları
  • bazı kanser türleri

Bu nedenlerin yanı sıra bazı ilaçların da yan etkileri olarak da aşırı terleme görülebilir. Bazı psikiyatrik ilaçlar (antidepresanlar), bazı tansiyon ilaçları, bazı antibiyotikler, bazı gıda takviyeleri, ağız kuruluğu için kullanılan bazı ilaçlar aşırı terlemeye neden olan diğer sebeplerden sayılabilir.

Koltuk Altı Terlemesi Nasıl Geçer?

Aşırı koltuk altı terlemesini engellemek (önlemek) pek kolay değildir. Bazı kişilerde 40 yaşından sonra azalsa da kol altı terlemesinin tedavisiz geçmesi mümkün değildir.

Hiperhidroz olarak adlandırdığımız aşırı terleme rahatsızlığı nedenine ve şiddetine bağlı olarak tedavi edilir. Birtakım tetkikler yapılmalı ve aşırı terlemenin nedeni teşhis edilmelidir. Medikal ve cerrahi yöntemlerden hangisi uygunsa o tercih edilerek uygulanır.

  • Medikal Tedavikoltuk altı terlemesi
  1. Antiperspirantlar
  2. Sempatik blokanlar
  1. Ter bezlerinin çıkarılması
  2. Sinir cerrahisi

Eğer terleme çok şiddetli değilse terleme önleyici losyon, krem gibi kozmetik ürünleri kullanılarak terleme şiddeti azaltılabilir ancak tamamen geçirilemez.

Antiperspirantlar yalnızca birkaç saat terlemeye engel olabilirken deodorant gibi kozmetik ürünler de aynı derecede etki gösterir.

Ayrıca şiddetli bir terleme söz konusuyken bu tür yöntemlerin uygulanması tedaviyi engelleyici etki yaratır ve alerji ya da cilt rahatsızlıklarına yol açabilir.

İyonteferez Tedavisi

Bu tür aşırı terleme durumlarında doktora başvurularak, doktorun tavsiyesi ve doğrultusu üzerine iyontoferez tedavisi de uygulanabilir.

İyontoferez tedavisinde koltuk altına elektrik verilerek ter bezlerinde şok yaratılır ve terleme azaltılır ya da tedavi edilir; ancak ömür boyu, haftada kez dakika bu tedaviden yararlanılması gerekmektedir.

Klipsli ETS Ameliyatı

Koltuk altı terlemesinin kalıcı olarak giderilmesi de mümkün olabilir. Kalıcı etkili tek çözüm yöntemi klipsli ETS ameliyatıdır. Ter bezleri alınarak terleme engellenebilir.

Başarı oranı çok yüksek olan bu tedavide başarısızlık oranı % civarındadır. 30 dakika süren ameliyatın hemen ardından etki net olarak görülebilir.

Koltuk Altı Terlemesi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Bu makaleye ait S.S.S Bulunamadı.

Doç. Dr. Hayati AKBAŞ’ın ulusal ve uluslar arası bilimsel dergilerde yayınlanmış çok sayıda bilimsel çalışması, makalesi ve yine ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş çok sayıda bilimsel çalışmaları bildirileri mevcuttur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası