kayıtsız telefon kullanım süresi uzatma / Login • Instagram

Kayıtsız Telefon Kullanım Süresi Uzatma

kayıtsız telefon kullanım süresi uzatma

Kaçak telefonlar kapanacak mı, IMEI kullanım süresi dolan veya uzatılmayan, kayıt edilmeyen telefonlar?

Kaçak telefonlar kapatılacak mı, IMEI kullanım süresi uzatma veya yurt dışından getirilen iPhone v ebenzeri gibi telefonları günden daha fazla kullanma hakkı için yapılan kayıt işlemleri ne oldu, sona erdi mi, neden sona erdi soruları muhatapları tarafından merakla soruluyor. Kaçak telefonlar kapanacak mı, IMEI kullanım süresi dolan veya uzatılmayan, kayıt edilmeyen telefonlar?

Yurt dışından telefon getiren veya yurt dışından geldiği için yanında başka ülkeye kayıtlı telefon bulunan vatandaşların bu telefonlarını Türkiye'de kullanabilmeleri için başlatılan "IMEI uzatma süresi veya yurt dışı geçici telefon kayıt uzatma süresi" konusunda yeni bir gelişme yaşandı.

Yurt dışından getirdikleri telefonları e-Devlet Kapısı veya BTK üzerinden kaydettirmek isteyenler karşılarında açılamayan bir sayfa görüyor. 

Sayfaya giriş yapamayanlar ilk etapta teknik bir sorundan kaynaklı durum yaşandığını sanıyor. Ancak durum böyle değil. Açılamayan ve hatası veren sayfa aslında e-Devlet Kapısı yönetimi tarafından bilinçli olarak kaldırılmış bir sayfadır. Nedeni ise artık bu işlemin yapılmayacak olmasındadır.

IMEI kullanım süresi uzatma, yurt dışı telefon kullanma süresini uzatma artık yapılamıyor mu

 

Bilişim Teknolojileri Kurumu (BTK), Kovid salgını sürecinde yurt dışından getirilen iPhone ve benzeri telefonlar için geçici IMEI uzatma hizmeti başlatmıştı. günü aşan telefonların kullanılabilmesi için yapılan bu kayıt uzatma işlemi salgın bittikten sonra da bir süre devam etti. 

Ancak bu durum giderek suistimal edilmeye başlanınca sektör temsilcileri rahatsız olmaya başladı. Konuyla ilgili BTK'ya yapılan şikayetler sonuç verdi ve BTK gereken işlemi gerçekleştirdi. 

BTK tarafından 20 Şubat ’de e-Devlet üzerinden devreye alınan Kullanım Süresi Uzatma hizmeti kullanılarak kayıtsız telefonlara ücretsiz olarak 30 gün süre eklemesi yapılabiliyordu.

30 günün sonunda aynı pasaport bilgileriyle uzatma yapılarak yurt dışından getirilen telefonlar toplam 12 ay boyunca pasaport kayıt ücreti ödemeden kullanılabiliyordu.

E-Devlet üzerindeki geçici IMEI uzatma hizmeti geçtiğimiz günlerde kaldırıldı. Donanımhaber'in BTK Tüketici İletişim Merkezi'ni arayarak edindiği bilgilere göre, bu hizmetin Covid seyahat kısıtlamaları nedeniyle devreye alındığı fakat kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte hizmetin sonlandırıldığı belirtildi.

Bundan böyle yurt dışından getirilen telefonları Türkiye’de gün sonrasında kullanabilmek için pasaport ile IMEI kaydı yapmak gerekiyor.

E-Devlet’teki BTKIMEI Kaydet hizmetini kullanarak TL karşılığında telefonunuzun IMEI’sini kaydedebilirsiniz.

YURT DIŞINDAN GETİRİLEN TELEFONLARI KULLANABİLMEK İÇİN

Akıllı telefonların özellikle de iPhone telefonların yurt dışından gelişinin daha ekonomik olmasından dolayı kullanım sayısında artışlar yaşanıyor. Yurt dışından bir telefon satın aldığınızda bunu Türkiye’de günden fazla kullanmak için pasaport kaydı gerekiyor. e-Devlet uygulaması üzerinden gerçekleştirilen IMEI uzatma işleminin yapılamamasının ardından detaylar araştırma konusu oldu. Binlerce telefonu bu yöntemle kullanan kişiler telefonları nasıl kullanacağını merak etmeye başladı.

-Pasaport kaydı yaptırarak yasal olarak devam etmek: Yurt dışından getirilen bir telefonu / iPhone’u kullanmak için en doğru yöntem pasaport kaydı yaptırmak. Bu yöntemde 3 yıl boyunca sadece 1 telefonu kayıt ettirebiliyorsunuz ve 3 yıl boyunca telefonu sizden başkası kullanamıyor. 3 bine yakın da ücret tahsil edilmektedir.

-Yıl başına kadar beklemek: BTK’nın tanımlamış olduğu gün kullanım hakkı, 1 takvim yılı için geçerli olduğundan dolayı yeni yılla birlikte yeniden gün kullanım hakkı tanınıyor.

-Geçici IMEI kaydı yaptırmak (e-Devlet kullanım süresi uzatmak): Ülkeye gelen turistlerin mağduriyet yaşamamaları için gün kullanım hakkı olan yurt dışı telefonlarda sorun yaşamamaları için geçici IMEİ süreleri uzatılabiliyordu. Bu kapsamda ülkeye giriş yapan birisi günlük süresi 2 ay daha uzatabiliyordu ya da çift SIM kart girişli telefonlarda diğer hat kısmına takıldığında gün daha kullanılabiliyordu.

14 Eylül itibariyle bu işlem için kullanılan BTK Kullanım Süresi Uzatma başvuru sayfası uyarısı veriyor. Böylece IMEI kullanım süresi uzatma işlemi de sona ermiş oldu. BTK, yapılan açıklamaya göre pandemi süreci nedeniyle başlattığı geçici IMEI uzatma hizmetini tamamen sona erdirdi.

MOBİSAD Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş İnsanları Derneği, Twitter’dan “Geçici IMEI kaydı dönemi sona erdi” başlığıyla bir paylaşım yaptı ve şu açıklamayı geçti: “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), pandemi sürecinde vatandaşlarımızın mağduriyetini önlemek adına yurt dışından getirilen akıllı telefonların IMEI kayıt süresini uzatmıştı. Ancak zorlu pandemi sürecinin sona ermesinin ardından, yasa dışı olarak bu işi yapan insanların durumu suistimal etmesi nedeni ile mobil iletişim sektöründe haksız rekabet ortamı oluştu. Bu duruma kayıtsız kalmayan ve üyelerimizin sesine kulak veren BTK, tanınan ek süre hakkını kaldırdı. Bu vesile ile gündemlerimizi sonuçsuz bırakmayan BTK’ya bir kez daha teşekkür ediyoruz. Saygılarımızla.” Paylaşımı yapıldı.

Resmi kaydı yapılmayan yani bir pasaporta işlenmeyen cep telefonları gün sonra otomatik olarak iletişime kapanıyor.


 

IMEI kullanım süresiIMEIIMEI kayıt

Geçici IMEI Uzatma Dönemi Sonra Erdi! Şimdi Ne Olacak?

Haberler

Teknoloji

Geçici IMEI Uzatma Dönemi Sonra Erdi! Şimdi Ne Olacak?

BTK pandemi döneminde ülkedeki turistlerin mağdur olmaması adına IMEI süresi uzatma hakkını hizmete sunmuştu. Pandemi dönemi ve tedbirlerin sona ermesi ile birlikte bu uygulama sona erdirildi. Artık telefonların IMEI süresi dolduğunda herhangi bir uzatma işlemi gerçekleştirilemeyecek. İşte haberin detayları.

Yurt Dışından Gelen Telefonların IMEI Kaydı

Yurt Dışından Gelen Telefonların IMEI Kaydı

Geçici IMEI Uygulaması

Geçici IMEI Uygulaması

Geçici IMEI Uygulaması Kaldırıldı

Geçici IMEI Uygulaması Kaldırıldı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası