parol hot / PAROL HOT pediatrik 12 poşet granül Nedir ve Ne İçin Kullanılır

Parol Hot

parol hot

Yasaklı maddeler aşağıdaki madde gruplarına ayrılır :

A. Uyarıcılar,
B. Narkotik analjezikler,
C. Anabolik maddeler,
D. İdrar söktürücüler,
E. Peptid hormonlar ile bunların etkilerini taklit eden maddeler ve benzerleri.

Kullanımı yasak olan madde gruplarındaki diğer tüm maddeler listede yazılı olmasa bile kullanılamazlar. Bu nedenle listenin sonuna "ve benzer bileşikler" ifadesi eklenmiştir. Bu ifade, listedeki maddelere farmakolojik etki ve/veya kimyasal yapı yönünden benzeyen ilaçları tanımlamaktadır. Doping kontrolüne alınan tüm sporcular, son yedi gün içerisinde aldıkları tüm ilaçları bildirmek zorundadır.

A. Uyarıcılar

Sporcular tarafından kullanımı yasak olan bu gruptaki ilaç etken maddelerine örnekler:

amfepramon, amfetamin*, amifenazol, amineptin, bambuterol, benzfetamin, bromantan, dimetamfetamin, efedrin***, etafedrin, etamivan, etilamfetamin, etilefrin, formoterol, fendimetrazin, fenetilin, fenfluramin, fenilefrin, fenilpropanolamin***, fenkamfamin, foledrin, fentermin, heptaminol, kafein**, karfedon, katin***, kokain, kropropamid, krotetamid, mefenoreks, mefentermin, metamfetamin, metilefedrin***, metilendioksiamfetamin, metilfenidat, metoksifenamin, niketamid, norfenfluramin, parahidroksiamfetamin, pemolin, pentetrazol, pipradrol, prolintan, propilhekzedrin, psödoefedrin***, reproterol, salbutamol****, salmeterol****, selegiline, terbutalin****, sitriknin ve benzer bileşikler

*Amfetamin ve benzerleri, sporda sorun çıkarmalarıyla bilinen bileşiklerdir. Ölen sporculardan bazılarının, maksimum fiziksel aktiviteyi gösterdikleri durumda da normal dozda amfetamin aldıkları belirlenmiştir. Sporda amfetamin kullanımının tıbbi açıdan herhangi bir haklı tarafı yoktur.
** İdrarda kafein miktarının 12 mikrogram/ml'nin üzerinde bulunması doping sayılmaktadır.
*** İdrarda katin miktarının 5 mikrogram/ml'nin üzerinde bulunması doping sayılmaktadır. Efedrin, ve metilefedrin miktarının 10 mikrogram/ml'nin üzerinde bulunması doping sayılmaktadır. psödoefedrin ve fenilpropanolamin miktarının 25 mikrogram/ml'nin üzerinde bulunması doping sayılmaktadır. Soğuk algınlığı ve nezle tedavisi için kullanılan ilaçlarda düşük dozlarda sempatomimetrik aminler (efedrin, psödoefedrin, fenilpropanolamin, norpsödoefedrin) bulunur. Bu ilaçlar, eczaneden reçetesiz de temin edilebilir. Sporcu, her zaman bu ilaçları kullanmadan önce yasaklılar listesinde yer alıp almadıklarını kontrol etmelidir.
****Astım ve egzersiz nedenli astımı engellemek ve/veya tedavi amaçlı nefes yolu ile alımına müsaade edilmektedir. Yarışmalarda bulunan ilgili tıbbi görevliler için, uzman veya takım doktorunun astım ve egzersiz nedenli astım için yazılı raporu gerekmektedir.

NOT : Örneğin; okzimetazolin gibi tüm imidazol içeren farmasotik preparatların topikal kullanımı kabul edilmektedir. Adrenalin gibi damar büzücüler (Vazokonstriktörler), lokal anesteziklerle birlikte verilebilirler. Örneğin; göze, buruna ve rectal uygulanan adrenalin ve fenilefrin içeren topikal preparatların kullanımı da serbesttir.

B. Narkotik analjezikler

Sporcular tarafından kullanımı yasak olan bu gruptaki ilaç etken maddelerine örnekler :

buprenorfin , dekstromoramid, diamorphin (heroin), hidrokodon, metadon, morfin, pentazosin, petidin ve benzer bileşikler

Narkotik analjezikler, morfin ve morfinin kimyasal ve/veya farmakolojik benzerleridir.
NOT : kodein, dekstrometorfan, dekstropropoksifen, dihidrokodein, difenoksilat, etilmorfin, folkodin, propoksifen ve tramadol'un kullanımı serbesttir.

C. Anabolik maddeler

Sporcularca kullanımı yasak olan bu gruptaki ilaç etken maddelerine örnekler:

1. Androjenik anabolik steroidler

a. bambuterol, boldenon, danazol, dehidroklormetiltestosteron, drostanolon, fenoterol, fluoksimesteron, formebolon, formoterol, gastrinon, klostebol, klenbüterol, mesterolon, metandienon, metenolon, metandriol, metiltestosteron, miboleron, nandrolon, norandrostendiol, norandrostendion, noretandrolon, oksandrolon oksimesteron, oksimetolon, reproterol, salbütamol, salmeterol, stanozolol, terbutalin, trenbolon ve benzer bileşikler

b. androstendiol, androstendion, dehidroepiandrosteron (DHEA), dihidrotestosteron, testosteron * ve benzer bileşikler

Kesin karar için metabolit profil ve/veya izotop oranı ölçümleri kullanılabilir.
*Düşük epitestosteron endojen üretimi, endojen oluşturan tümör, enzim eksikliği gibi fizyolojik ve patolojik koşullar ispat edilmemişse, sporcunun idrarında testosteron (T)'un epitestosteron (E)'a oranının 6'dan büyük bulunması doping sayılır. T/E' nin 6'dan büyük bulunduğu durumlarda, ilgili tıbbi kurulların, sonucun pozitif olarak ilan edilmesinden önce bir araştırma yapması zorunludur. Hazırlanacak raporda, sporcunun daha önce yapılan test sonuçları, sonraki testler ve endokrinolojik inceleme sonuçları bulunabilir. Önceki testlerin olmaması durumunda, üç ay boyunca ve ayda en az bir kez olmak üzere habersiz yarışma dışı numune alımı gerçekleştirilmelidir. Bu araştırma sonuçları rapora eklenmelidir. Bu tip araştırma yapmak için herhangi bir işbirliği yapılamaması sonucunda sporcunun doping yapmış olduğu kabul edilir.

2. Betaagonistler
Ağız yolu ile (oral) veya enjeksiyon yolu ile alınan: Bambuterol, klenbuterol, fenoterol, formoterol, reproterol, salbutamol*, terbutalin* ve benzer bileşikler.

* İnhalasyon yoluyla alımı bildirim koşulu ile izinlidir.
Salbutamol'ün anabolik maddeler sınıfı içerisinde nanogram/ml'nin üzerinde bulunması doping sayılmaktadır.

D. Diüretikler

Sporcular tarafından kullanımı yasak olan bu gruptaki ilaç etken maddelerine örnekler:

asetazolamid , bendroflumetiazid, bumetanid, etakrinik asit, furosemid, hidroklorotiazid, indapamide, kanrenon, klortalidon, mannitol*, mersalil, spironolakton, triamteren ve benzer bileşikler

*İntravenöz enjeksiyon yasaktır.
IOC Tıp Komisyonu, ağırlık sınıflarına giren sporlar için tartım öncesinde idrar örneklerini alma yetkisine sahiptir.

E. Peptid hormonları ile bunların etkilerini taklit eden maddeler ve benzerleri

Sporcular tarafından kullanımı yasak olan bu gruptaki maddeler ile bunların etkilerini taklit eden ve sadece erkeklerde yasaklı olan klomiphen, siklofenil ve tamoksifen gibi maddelere ve benzerlerine ayrıca aşağıdaki örnekler de verilebilir:

1. Kariyonik Gonadotropin (hCG)
hCG ve benzer aktivitedeki diğer bileşiklerin kullanımı, ekzojen (dışarıdan alınan) testosteron alımına eşdeğer olduğu kabul edilir ve sadece erkekler sporcularda kullanımı yasaktır.

2. Salgılanan ve sentetik gonadotropin (LH) sadece erkekler sporcularda kullanımı yasaktır

3. Kortikotropin (ACTH, tetrakosaktid)
Oral ACTH uygulamasının, kas içi veya damar içi kortikosteroid uygulamasına eşdeğer olduğu kabul edilir.

4. Büyüme hormonu (hGH)

5. İnsülin-benzeri Büyüme Faktörü (IGF-1) ve ilgili bütün salıverme faktörleri ve benzerleri.

6. Eritropoietin (EPO)

7. İnsülin; Sadece insüline bağımlı diabetik olduğu kanıtlanan sporcuların tedavisinde kullanımı serbesttir. Sporcunun insülin kullanması gerektiği, takım doktoru veya bir endokrinoloji uzmanı tarafından yazılı olarak bildirilmelidir.

Sporcunun idrarında anormal miktarda (E) sınıfından bir endojen hormonunun veya bunların tanınmasına yardımcı olan bileşiklerin bulunması, sadece fizyolojik veya patalojik nedenlere bağlı olduğu kanıtlanmadığı durumlarda, suç sayılmaktadır

 

Grip nasıl tedavi edilir?

Yaşamımızı olumsuz yönde etkileyen grip ve soğuk algınlığı hakkındaki soruları İstanbul Üniversitesi K.B.B. Anabilim Dalı Başkanı seafoodplus.info Sami Katırcıoğlu yanıtladı.Grip nasıl bir hastalıktır, hangi yollarla bulaşır?Grip, viral bir hastalıktır ve virüslerle bulaşır. En sık bulaşma yolu da tokalaşma, yakın konuşmalar, öpüşme gibi yakın temastır. Bu yüzden grip ve soğuk algınlığından korunma yöntemi olarak ellerin sık sık yıkanması, öne çıkan bir yöntemdir. Ayrıca grip olan insanların kalabalık ortamlarda bulunmaları da diğer insanların enfeksiyon kapmalarına neden olur.Kimler risk altındadır?Öncelikle kalabalık ortamlarda bulunanlar yüksek risk altındadır. Özellikle yuvaya giden çocuklar, ilkokul öğrencileri, ileri yaştaki insanlar, kalp ve tansiyon hastaları gibi vücut direncinin düşük olduğu insanlar ile hastanelerde çalışan sağlık personeli; hem kalabalık ortamlarda bulunuyor olmaları hem de vücut dirençlerinin kolay düşmesi açısından risk altındadırlar.Grip nasıl tedavi edilir? Kullanılan ilaçların özellikleri nelerdir?Grip enfeksiyonunun başlangıç döneminde antibiyotik kesinlikle kullanılmamalıdır. Çünkü, grip virüslerle ortaya çıkan bir hastalıktır. Oysa antibiyotiklerin virüsler üzerinde etkisi seafoodplus.info tedavisinde öncelikle istirahat çok önemlidir. Bol C vitamini ve su tüketmenin yanında piyasada anti-gribal olarak satılan ilaçlardan da yararlanılabilir. Bu ilaçlar poşet halinde sıcak suda eritilerek içilen ilaçlardır. İçinde hastanın ateşini düşürücü, kırgınlığı giderici, burun tıkanıklığını açıcı parasetamol gibi birtakım etken maddeler bulunuyor. En çok kullanılanlardan Tylol Hot gibi anti-gribal ilaçların erken dönemde kullanımı hem gribin daha komplikasyonsuz ortadan kalkmasını hem de daha kısa sürmesini sağlıyor. Bu nedenle hekimler, bu tarz anti-griballeri hastalara tavsiye eder. Ancak komplike olmuş bir gribal enfensiyon varsa mutlaka bir hekime danışmakta fayda vardır.seafoodplus.info

False

PAROL HOT pediatrik 12 poşet granül Nedir ve Ne İçin Kullanılır

seafoodplus.info HOT nedir ve ne için kullanılır?

PAROL HOT PEDİATRİK, sarı renkten oranj renge kadar renklilikte çözünebilen toz içeren tek kullanımlık poşetlerdedir. 12 poşet olmak üzere ambalaj boyunda orijinal kutusunda kullanıma sunulmaktadır.

PAROL HOT PEDİATRİK, bir ağrı kesici ve ateş düşürücü (parasetamol), alerjik hastalıklara karşı etkili bir antihistaminik (klorfeniramin maleat) ve mukozanın şişkinliğini azaltarak tıkanıklıkları gideren bir dekonjestan (psödoefedrin hidroklorür) olmak üzere üç etkin madde içeren kombine bir ilaçtır.

PAROL HOT PEDIATRİK; üst solunum yollarının akut enfeksiyonlarına bağlı ateş, burun tıkanıklığı, hapşırma ve burun akıntısı gibi belirtilerinin giderilmesi için kullanılır.

Bu belge sayılı Elektronik İmza Kanunu uyarınca elektronik olarak imzalanmıştır. Doküman //seafoodplus.info adresinden kontrol edilebilir. Güvenli elektronik imza aslı ile aynıdır. Dokümanın doğrulama kodu : 1YnUyYnUyQ3NRZmxXQ3NRM0FyRG83

  • Grip, Soğuk Algınlığı ve ÖksürükGrip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük  Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır.
    AstımAstım  Astımlı kişilerin akciğerlerindeki hava boruları (bronşlar) hassastır. Bu kişiler belirli tetikleyici faktörlere maruz kaldıklarında, hava boruları nefes almalarını güçleştirecek şekilde daralır.
  • PAROL HOT 12 poşet granül

    PAROL HOT tek kullanımlık toz içeren poşet

    Ağız yolu ile kullanılır.

    • Etkin madde: Her bir poşet mg parasetamol, 60 mg psödoefedrin hidroklorür ve 4 mg klorfeniramin maleat içerir.
    • Yardımcı maddeler: Mandalina aroması, gün batımı sarısı (E), sitrik asit, tartarik asit, askorbik asit, polietilen glikol , sukroz, sodyum bikarbonat, aspartam, sodyum benzoat.
    ATCKamu NoEşdeğer KoduTürüBirim MiktarAmbalajÜretim YeriRuhsat Tar.Ruhsat No
    R05XGeri Ödemede DeğilJenerik İlaç+4+60 MG12imal
    Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)
    Temel İlaçÇocuk Temel İlaçYenidoğan Temel İlaç
    Etken madde olarak DSÖ listesinde yer alan fakat doz ve formülasyon olarak bu liste ile uyumlu olmayan ilaçDSÖ listesinde bulunmayan ilaçDSÖ listesinde bulunmayan ilaç

    PAROL HOT Poşet Granül Nedir ve Ne için kullanılır?

    PAROL HOT, sarı renkten oranj renge kadar renklilikte, kristal toz içeren tek kullanımlık poşetlerdedir. 6 ve 12 poşet ambalaj boyunda orjinal kutusunda kullanıma sunulmaktadır.

    PAROL HOT, bir ağrı kesici ve ateş düşürücü (parasetamol), alerjik hastalıklara karşı etkili bir antihistaminik (klorfeniramin maleat) ve mukozanın şişkinliğini azaltarak tıkanıklıkları gideren bir dekonjestan (psödoefedrin hidroklorür) olmak üzere üç etkin madde içeren kombine bir ilaçtır.

    PAROL HOT; üst solunum yollarının akut enfeksiyonlarına bağlı ağrı, ateş, burun tıkanıklığı, hapşırma ve burun akıntısı gibi belirtilerinin giderilmesi için kullanılır.

    PAROL HOT Poşet Granül Kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

    Kullanılmaması gereken durumlar

    Eğer:

    • PAROL HOT’ın içeriğindeki parasetamol, psödoefedrin veya klorfeniramin adlı etkin maddelere veya yardımcı maddelere karşı alerjik (aşırı duyarlı) iseniz,
    • 12 yaşından küçük çocuklarda,
    • Şiddetli karaciğer yetmezliğiniz (Child-Pugh kategorisi >9) varsa,
    • Şiddetli böbrek yetmezliğiniz varsa,
    • Şiddetli yüksek tansiyon ve taşikardinin (hızlı kalp atışı) eşlik ettiği hastalıklarda,
    • Şiddetli koroner arter (kalbi besleyen damar) hastalığınız varsa,
    • Monoaminoksidaz inhibitörleri adı verilen ilaçlardan kullanıyorsanız veya bu ilaçlarla gördüğünüz tedavinin kesilmesini takiben henüz 2 hafta geçmediyse,
    • Eğer bu ilaçları kullanıyorsanız: Bazı antidepresanlar, göz veya bağırsak bozukluklarının tedavisinde kullanılan atropin, alfa ve beta blokörler içerebilen yüksek tansiyon ilaçları, kan toplanması ve astım tedavisinde kullanılan ilaçlar, iştah baskılayıcılar,duygu durum bozuklukları tedavisinde kullanılan moklobemid, öigren tedavisinde kullanılan ergotamin veya metiserjit, doğum sırasında rahim kasılmalarına yardımcı olan oksitosin,
    • İdrara çıkma sonrası, mesanede bir miktar idrarın kaldığı, prostat adenomu denilen rahatsızlığınız varsa,
    • Mesane ya da bağırsaklarınızda tıkanıklık varsa,
    • Midenizde daralmaya neden olan peptik ülseriniz varsa,
    • Astım dahil olmak üzere herhangi bir akciğer hastalığınız varsa,
    • Göz tansiyonunuz (glokom) varsa,
    • Sara (Epilepsi) hastasıysanız.

    Dikkatli kullanılması gereken durumlar

    Eğer;

    • Parasetamolü ilk kez kullanıyorsanız veya daha önce kullanım hikayeniz varsa, kullanımın ilk dozunda veya tekrarlayan dozlarında deride kızarıklık, döküntü veya bir deri reaksiyonu oluşabilmektedir. Bu durumda doktor ile irtibata geçilerek ilacın kullanımının bırakılması ve alternatif bir tedaviye geçilmesi gerekmektedir. Parasetamol ile deri reaksiyonu gözlenen kişi bir daha bu ilacı veya parasetamol içeren başka bir ilacı kullanmamalıdır. Bu durum, ciddi ve ölümle sonuçlanabilen Stevens-Johnson sendromu (ciltte ve göz çevresinde kan oturması, şişlik ve kızarıklıkla seyreden iltihap), toksik epidermal nekroliz (deride içi sıvı dolu kabarcıklarla seyreden ciddi bir hastalık) ve akut yaygın döküntülü içi cerahat dolu küçük kabarcıklar) dahil cilt reaksiyonlarına neden olabilmektedir.
    • Aneminiz (kansızlık) varsa,
    • Akciğer hastalığınız varsa,
    • Karaciğer ve böbrek işlevlerinizde bozukluk varsa,
    • Kemik iliğinizde işlev bozukluğu varsa,
    • Astım, uzun süre devam eden nezle, uzun süre devam eden kurdeşen ve antiinflamatuvar ilaçlara karşı aşırı duyarlılığınız varsa,
    • Parasetamol, psödoefedrin HCl veya klorfeniramin maleat içeren başka bir ilaç kullanıyorsanız,
    • Alkol alıyorsanız günlük 4 poşetten daha yüksek doz almamalısınız,
    • Karaciğer enzimlerinde yükselme ve gelip geçici sarılıkla karakterize kalıtsal bir hastalık olan Gilbert sendromunuz varsa,
    • Kalp ritim bozukluğunuz ve kalp damar hastalığınız varsa,
    • Şeker hastalığınız varsa,
    • Fazla çalışan tiroidiniz veya tiroid fonksiyon bozukluğunuz varsa,
    • Feokromositoma olan hastalarsa (böbreküstü bezlerinde oluşan bir tümör olup, adrenalin miktarında artışa sebep olabilmektedir),
    • Daha önce size uzamış QT sendromu (kalpte ciddi ritim bozukluğu ve ani ölümlere yol açabilen bir durum) ve Torsades de Pointes tanısı (yaşamı tehdit eden düzensiz kalp ritmi) konduysa veya bu hastalıkların sizde olduğundan şüpheleniliyorsa,
    • 60 yaş üzerindeyseniz,
    • Serebral ateroskleroz (beyindeki damar sertliği) hastasıysanız),
    • İdiyopatik ortostatik hipotansiyon (nedeni bilinmeyen, ayağa kalkar kalkmaz tansiyonunuzun düşmesi) durumunda gün içinde yeni belirtilerin oluşması ya da ağrının ve/veya ateşin azalmaması halinde, ilacınızı kullanmaya son vererek doktorunuza danışınız.

    PAROL HOT’ın içeriğinde bulunan etkin maddelerden biri olan parasetamol akut (kısa sürede) yüksek dozda alındığında ciddi karaciğer toksisitesine (zehirlenmesine) neden olur. Erişkinlerde kronik (uzun süreli ve tekrarlayarak) günlük dozlarda alındığında karaciğer hasarına neden olabilir.

    Seyrek olarak psödoefedrin dahil olmak üzere sempatik sistemi uyaran ilaçlarla beynin arka bölümünde iyileşebilen beyin dokusu harabiyeti (posterior geri dönüşlü ensefalopati (PGDE)) ve beyin damarlarında iyileşebilen daralma (geri dönüşlü serebral vazokonstriksiyon sendromu (GDSVS)) bildirilmiştir. Bildirilen semptomlar ani başlangıçlı şiddetli baş ağrısı, bulantı, kusma ve görme bozukluğudur. Olguların çoğu uygun tedavi ile birkaç günde düzelmiştir. PGDE / GDSVS belirti ve semptomları gelişmesi halinde psödoefedrin hemen kesilmelidir.

    Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

    Araç ve makine kullanımı

    PAROL HOT uyuşukluğa, bazı hastalarda ise baş dönmesi veya uyuklamaya neden olabilir. Bu nedenle araç ve makine kullanırken dikkatli olunuz.

    PAROL HOT’ın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

    • PAROL HOT; her bir poşette ,59 mg sodyum ihtiva eder. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.
    • PAROL HOT, sukroz (rafine şeker) içerir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız (hassasiyet) olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorounuzla temasa geçiniz. İçerdiği sukroz (rafine şeker) miktarı her dozda 16, g’dır. Bu durum, diabetes mellitus hastalarında göz önünde bulundurulmalıdır.
    • Bu tıbbi ürün fenilalanin için bir kaynak içermektedir. Fenilketonürisi olan insanlar için zararlı olabilir.
    • PAROL HOT, gün batımı sarısı (E) içerir. Alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.

    Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

    Bazı ilaçlar ile birlikte kullanıldığında PAROL HOT’ın etkisi değişebilir. Aşağıdaki ilaçları kullanıyorsanız lütfen doktorunuza söyleyiniz:

    • Mide boşalmasında gecikme yaratan ilaçlar (Örn: Propantelin vb.)
    • Mide boşalmasını hızlandıran ilaçlar (Örn: Metoklopramid gibi)
    • Karaciğer enzimlerini uyaran ilaçlar (ör. Bazı uyku ilaçları, sara hastalığında kullanılan bazı ilaçlar gibi)
    • Antibiyotik olarak kullanılan kloramfenikol
    • Varfarin ve kumarin türevi antikoagülanlar (Kan pıhtılaşmasını engelleyen ilaçlar)
    • Zidovudin (Çocuk ve erişkinlerde görülen HIV enfeksiyonlarının (AIDS) tedavi ve önlenmesinde kullanılan bir ilaç)
    • Domperidon (bulantı-kusma tedavisinde kullanılır)
    • Alkol
    • Antidepresanlar (ruhsal çöküntü tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar)
    • Sakinleştirici ilaçlar (Sedatifler, trankilizanlar)

    PAROL HOT’ı burun tıkanıklığını giderici ilaçlar, trisiklik antideğresanlar (Örn. Amitriptilin, Nortriptilin, İmipramin ve Desipramin), iştah kesici ilaçlar ve bazı sinir sistemi uyarıcı ilaçlar veya MAOI’ler (Monoamino oksidaz inhibitörler: Moklobemid gibi) ile beraber kullanılması bazen tansiyon yükselmesine neden olabilir. İlacın psödoefedrin içermesinden dolayı, bretilyum, betanidin, guanitidin, debrizokin, metildopa ve alfa- ve beta-adrenerjik blokör ilaçlar gibi tansiyonu düşüren ilaçların etkisini kısmen tersine çevirebilir.

    • Kardiyak glikozitlerle (kalp yetmezliğinde kullanılır) birlikte kullanım kalp ritmi bozukluğu riskini arttırır.
    • Ergot alkaloidleri (ergotamin ve metiserjit; migren tedavisine kullanılır) ile birlikte kullanılması yan etki riskini arttırır.
    • Doğumu kolaylaştırmak için kullanılan oksitosin ile birlikte hipertansiyon riskini arttırır.
    • PAROL HOT sara hastalığında kullanılan fenitoin adlı ilacın metabozlizmasını inhibe eder, bu nedenle fenitoin toksisitesine neden olabilir.

    Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

    Yiyecek içecek etkileşimleri

    (Aç/Tok/Alkol kullanım durumları)

    Besinler PAROL HOT’ın emilim hızını azaltabilir.

    Alkolle veya alkol içeren yiyecek ve içeceklerle (örn. bazı ilaçlar) birlikte kullanıldığında karaciğer üzerinde zararlı etki gösterme riski artabilir.

    PAROL HOT Poşet Granül Nasıl Kullanılır?

    Doğru ilaç kullanımı nasıl olmalı?

    Ağız yolu ile kullanılır. Her bir poşetin içindeki ilaç ml (yaklaşık 1 su bardağı) sıcak su içerisinde karıştırarak çözünmeli ve sıcak iken içilmelidir.)

    PAROL HOT’ı her zaman tam olarak doktorunuzun söylediği şekilde alınız. Emin olmadığınız zaman doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    12 yaşın üzerindeki çocuklarda ve yetişkinlerde:

    Her 6 veya 8 saatte (günde kez) 1 poşet kullanılır. Günde 4 dozdan fazla kullanılmamalıdır.


    Çocuklar ve Bebeklerde Kullanımı

    12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.


    Yaşlılarda Kullanımı

    Sağlıklı, hareketli yaşlılarda normal yetişkin dozu uygundur fakat herhangi bir hastalığın eşlik ettiği durumlarda doz ve dozun sıklığı uygun bir şekilde doktorunuz tarafından azaltılmalıdır.


    Özel Kullanım Durumları

    Böbrek/Karaciğer Yetmezliği

    Karaciğer ya da böbrek yetmezliğiniz varsa doktorunuza bildiriniz.

    Eğer PAROL HOT’ın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.


    Doz Aşımı ve Tedavisi

    Doz aşımı durumlarında solgunluk, iştahsızlık, bulantı ve kusma görülen başlıca belirtileridir, ancak bazı durumlarda saatlerce belirti görülmeyebilir. Bu nedenle aşırı doz veya kazayla ilaç alma durumlarında derhal doktorunuza haber veriniz veya hastaneye başvurunuz. Akut (kısa sürede) yüksek doz alındığında karaciğer zehirlenmesine yol açabilir. Aşırı dozun zararı alkolik karaciğer hastalarında daha yüksektir. Parasetamol doz aşımı hemen tedavi edilmelidir.

    Doz aşımında heyecan, huzursuzluk, halüsinasyon, yüksek tansiyon ve kalp ritim bozukluğu gibi merkezi sinir sistemi ve kardiyovasküler sistem semptomları orta çıkabilir. Şiddetli olgularda psikoz (bir tür ruhsal bozukluk), havale, koma ve ani yükselen kan basıncı gelişebilir. Potasyumun hücre dışından hücre içine kayması nedeniyle serum potasyum düzeyi düşebilir. Doz aşımında sakinlik, merkezi sinir sisteminin paraodoksal uyarılması, toksik psikozis (duygudurum bozukluğu), nöbet, apne (solunumun geçici olarak durması), konvülsiyonlar (istemli olarak çalışan kasların, istem dışı kasılması), antikolinerjik etkiler (bulanık görme, ağız kuruluğu, idrar tutulması, kabızlık), distonik reaksiyonlar (istem dışı, güçlü kas kasılmaları ve postür bozukluğu), ve aritmi (kalp atışında anormallik) dahil kardiyovasküler kollaps (damarların genişleyip burada kanın toplanmasıyla oluşan ağır bir çöküntü tablosu) meydana gelebilir.

    PAROL HOT’dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


    Kullanmayı Unutursanız:

    Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

    Bu ürünün kullanımına ilişkin ilave sorularınız varsa doktorunuz ya da eczacınıza sorunuz.

    PAROL HOT ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

    Hamilelik döneminde kullanılır mı?

    İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    Hamileyseniz ya da hamile kalmayı planlıyorsanız, doktorunuza mutlaka söyleyiniz. Doktorunuz aksini söylemedikçe PAROL HOT’ı hamilelikte kullanmayınız.

    Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    Gebelik döneminde ilaç kullanımı hakkında

    Gebelik döneminde ilaç konusunda sıkça sorulan sorular


    Emzirme döneminde kullanır mı?

    İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    Doktorunuz aksini söylemedikçe PAROL HOT’ı emzirme döneminde kullanmayınız.

    Yan Etkileri

    Tüm ilaçlar gibi, PAROL HOT’ın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

    Aşağıdakilerden biri olursa PAROL HOT’ı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

    • Deri döküntüsü, kaşıntı, ürtiker (kurdeşen),
    • Alerjik ödem ve anjiyoödem (alerji sonucu yüz ve boğazda şişme),
    • Akut generalize eksantematöz püstülozis (yüksek ateşin eşlik etiği akut yaygın döküntülü içi cerahat dolu küçük kabarcıklar)
    • Eritema multiform (genelde kendiliğinden geçen, el, yüz ve ayakta dantele benzer kızarıklık oluşturan, aşırı duyarlılık durumu),
    • Stevens-Johnson sendromu (ciltte ve göz çevresinde kan oturması, şişlik ve kızarıklıkla seyreden iltihap),
    • Fatal sonuçlar dahil toksik epidermal nekroliz ( ölümcül sonuçlar dahil deride içi sıvı dolu kabarcıklarla seyreden ciddi bir hastalık),
    • Kalpte ritim bozukluğu (Aritmi),
    • Karaciğer işlev bozuklukları
    • Aşırı duyarlılık,
    • Varsanı, gerçekte olmayan şeyleri görmek veya duymak (Halüsinasyonlar),
    • Kan basıncı yükselmesi (Hipertansiyon)

    Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin PAROL HOT’a karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

    Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

    Yan etkiler görülme sıklıklarına göre aşağıdaki şekilde sıralanmıştır.

    • Çok yaygın: 10 hastanın en az birinde görülebilir.
    • Yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat hastanın birinden fazla görülebilir.
    • Yaygın olmayan: hastanın birinden az, fakat hastanın birinden fazla görülebilir.
    • Seyrek : hastanın birinden az fakat hastanın birinden fazla görülebilir.
    • Çok seyrek : hastanın birinden az görülebilir.
    • Bilinmiyor : Eldeki veriler ile tahmin edilemiyor.

    Yaygın:

    • Sinirlilik,
    • Uyku bozukluğu,
    • Bulantı
    • Kusma,
    • Sersemlik
    • Ağız kuruluğu

    Yaygın olmayan:

    • Deri döküntüsü, kaşıntı, egzema, alerjik ödem, yüzde, dilde ve boğazda şişlik (anjioödem), yaygın akıntılı döküntüler (akut generalize ekzantematöz püstülozis), el, yüz ve ayakta dantele benzer kızarıklık oluşturan, aşırı duyarlılık (eritema multiforme)
    • Yorgunluk
    • Telaş hali
    • Böbreklerde yetmezliğe yol açabilen böbrek hasarı (papiler nekroz)
    • Dizüri (idrar yaparken ağrı)
    • Erkek hastalarda üriner retansiyon (önceden mevcut bir prostatik büyüme bu durumu hazırlayıcı bir faktör olabilir)
    • Huzursuzluk

    Seyrek:

    • Kan pulcuğu sayısında azalma (trombositopeni), akyuvar sayısında azalma (lökopeni), kan hücrelerinde azalma (pansitopeni), anemi (kansızlık), hemolitik anemi, diğer kan diskrazileri (kan bileşenlerinin yapı, işlev veya kalitesinde anormallik)
    • Anoreksi (iştahsızlık)
    • El, ayak, yüz ve dudakların şişmesi ya da özellikle boğazda nefes darlığına yol açacak şekilde şişmesi (anaflaktik şok)
    • Akciğerde nefes darlığına yol açacak astım benzeri belirtiler (bronkospazm), bronşiyal sekresyonda kalınlaşma
    • Bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı, hazımsızlık
    • Karaciğer hasarı, sarılık dahil hepatit (karaciğer iltihabı)
    • Kalp atımının hızlanması (taşikardi)
    • Yüksek tansiyon (hipertansiyon) veya düşük tansiyon (hipotansiyon)
    • Kalp ritim bozuklukları, kalp çarpıntısı
    • Depresyon, iritabilite, kabuslar
    • Halüsinasyon (özellikle çocuklarda) dahil merkezi sinir sistemi (MSS) uyarım belirtileri, konsantre olamama, baş dönmesi
    • Bulanık görme
    • Kulak çınlaması
    • İritasyonlu veya iritasyonsuz deri döküntüleri
    • Alerjik dermatit (egzema)
    • Deri döküntüsü, kaşıntı, egzema, alerjik ödem, yüzde, dilde ve boğazda şişlik (anjioödem), yaygın akıntılı döküntüler (akut generalize ekzantematöz püstülozis), el, yüz ve ayakta dantele benzer kızarıklık oluşturan, aşırı duyarlılık (eritema multiforme)
    • Stevens-Johnson sendromu (cilt ve mukoza zarının ilaç veya enfeksiynoa karşı ciddi şekilde reaksiyon gösterdiği bir rahatsızlıktır)
    • Toksik epidermal nekroliz (Lyell sendromu) (ilaç ve çeşitli enfeksiyonlara bağlı gelişebilen deri hastalığı)
    • Halsizlik, göğüs sıkışması

    Bilinmiyor:

    • Merkezi sinir sisteminde uyarılma, baş dönmesi, uyku hali (somnoloans) ve beyinde iltihaplanma (ensefalopati)
    • Hafif sersemlikten derin uykuya kadar değişen sedasyon, baş ağrısı, çocuklarda paradoksidal eksitasyon (vücut/organların uyarılması), yaşlılarda konfüzyonel psikoz (bilinç bulanıklığıyla seyreden sinirsel bozukluk)
    • İrritabilite (uyaranlara karşı aşırı duyarlı olma durumu)
    • Anksiyete (kaygı, endişe)
    • Baş ağrısı
    • Ağız kuruluğu
    • Eksofoliyatif dermatit (deride kızarıklık ve pullanma) dahil alerjik reaksiyonlar, ışığa duyarlılık, deri reaksiyonları, ürtiker
    • Kas seğirmesive inkoordinasyon (kaslarda düzensiz hareketler)
    • Üriner retansiyon (idrar yapamama)

    Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

    Saklanması

    PAROL HOT’ı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

    25°C’nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

    Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

    Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra PAROL HOT’ı kullanmayınız.

    Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz PAROL HOT’ı kullanmayınız.

    Ruhsat Sahibi

    ATABAY KİMYA SAN. VE TİC. A.Ş.

    Acıbadem, Köftüncü Sok. No.1 Kadıköy/İSTANBUL

    Üretici

    ATABAY İLAÇ FABRİKASI A.Ş.

    Acıbadem, Köftüncü Sok. No.1 Kadıköy/İSTANBUL

    Bu kullanma talimatı tarihinde onaylanmıştır.

    PAROL İlaçları

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir