bilmezdim kelimelerin kifayetsiz olduğunu şiiri dinle / Orhan Veli Kanık Sözleri, Usta Şair Orhan Veli Kanık'ın Şiirlerinden Alıntı Sözler

Bilmezdim Kelimelerin Kifayetsiz Olduğunu Şiiri Dinle

bilmezdim kelimelerin kifayetsiz olduğunu şiiri dinle

Bütün Şiirleri - Orhan Veli Kanık Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Bütün Şiirleri kimin eseri? Bütün Şiirleri kitabının yazarı kimdir? Bütün Şiirleri konusu ve anafikri nedir? Bütün Şiirleri kitabı ne anlatıyor? Bütün Şiirleri PDF indirme linki var mı? Bütün Şiirleri kitabının yazarı Orhan Veli Kanık kimdir? İşte Bütün Şiirleri kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi

Yazar:Orhan Veli Kanık

Yayın Evi: Yapı Kredi Yayınları

İSBN: 9789750805288

Sayfa Sayısı: 247

Bütün Şiirleri Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

58.Baskı

Garip akımıyla Türk şiirine yepyeni bir soluk getiren, Türk şiirinin “zincirkıran”ı, Orhan Veli, “Bütün Şiirleri” ile Yapı Kredi Yayınları’nda. “Bütün Şiirleri”, Orhan Veli’nin Garip, Vazgeçemediğim, Destan Gibi, Yenisi ve Karşı adlı şiir kitaplarındaki şiirlerin yanı sıra, kitaplarına girmeyen ve sağlığında yayımlamadığı şiirlerinden oluşuyor. Daha önce birçok kez basılan Bütün Şiirleri, Memet Fuat tarafından bir kez daha gözden geçirilmiş ve tüm basım hataları giderilmiştir.

Bütün Şiirleri Alıntıları - Sözleri

  • İçime gene Yolculuk mu düştü, nedir?
  • Ölürüz diye mi üzülüyoruz? Ne ettik, ne gördük şu fâni dünyada Kötülükten gayrı?
  • Bekliyorum Öyle bir havada gel ki, Vazgeçmek mümkün olmasın.
  • Ağlasam sesimi duyar mısınız, Mısralarımda; Dokunabilir misiniz, Gözyaşlarıma, ellerinizle mi? Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel, Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu Bu derde düşmeden önce. Bir yer var, biliyorum; Her şeyi söylemek mümkün; Epice yaklaşmışım, duyuyorum; Anlatamıyorum.
  • Sokakta giderken, kendi kendime Gülümsediğimin farkına vardığım zaman Beni deli zannedeceklerini düşünüp Gülümsüyorum.
  • Hiçbirine bağlanmadım Ona bağlandığım kadar.
  • Târifsiz kederler içindeyim.
  • Bir yer var, biliyorum; Her şeyi söylemek mümkün; Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum; Anlatamıyorum.
  • Ağlasam sesimi duyar mısınız, Mısralarımda; Dokunabilir misiniz, Gözyaşlarıma, ellerinizle? Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel, Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu Bu derde düşmeden önce. Bir yer var, biliyorum; Her şeyi söylemek mümkün; Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum; Anlatamıyorum.
  • Bekliyorum Öyle bir hava da gel ki, Vazgeçmek mümkün olmasın.
  • "Ölünce kirlerimizden temizlenir, Ölünce biz de iyi adam oluruz."

Bütün Şiirleri İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Orhan Veli şiirinde çocuksu masumiyeti,denizi,İstanbul’u,karidesi,ıstakozu, bir tutam yalnızlığı ve insanın bu yalnızlıktan beslenip yaşama ve insana daha güçlü sarılışını görüyor insan. O hiçbir akıma tam anlamıyla oturmayacak derecede çizgisiz bir şair. Denizden,balıklardan ve martılardan aldığı ilhamı insan dimağına o kadar tatlı nakşeder ki insan yalnızlığıyla yeniden kendi düşsel dünyasını yaratır. Bu yaratım o kadar can alıcıdır ki yaşamın devinimini birey iliklerine kadar hisseder. Yeniden çocukluğunuza dönmek için Orhan Veli sizi bekliyor,bir kitapçı kadar yakın. eskiler alıyorum alıp yıldız yapıyorum musiki ruhun gıdasıdır musikiye bayılıyorum şiir yazıyorum şiir yazıp eskiler alıyorum eskiler verip musikiler alıyorum bir de rakı şişesinde balık olsam (Hayata Gülümse)

Bir Garip Orhan Veli: Bir garip Orhan Veli... Evet Orhan Veli türk edebiyatında kesinlikle okunması gereken en önemli şairlerden biri. Garip akımının kurucularından olan Orhan Veli, bilindiği üzere toplumcu anlayışı savunmuş, sade ve yalın üslubu takınmış bir şair. Ben onu ilk olarak "Anlatamıyorum" ve "Kitabe-i Seng-i Mezar" şiirleri ile tanımıştım. "Anlatamıyorum" şiiri belki de en meşhur şiiri. Ama yine de benim için yeri ayrı. Bu şiirini ilk duyduğumda işte benim şiirim demiş, ezberlemiştim. Bu şiir duygularıma tercüman, yalnızlığın haykırışıydı. "Kitabe-i Seng-i Mezar" ise belki de Orhan Veli'nin toplum için sanat anlayışının en ön plana çıktığı eserlerinden. İlk okuduğumda hayran kalmıştım. Edebiyatta küçük insan modeline işte bu şiirinde yer veriyor Orhan Veli. Sıradan bir insan olan Süleyman Efendi'yi şiirine konu ediyor. O kadar içten, o kadar gerçekçi bir şiir. Orhan Veli gerçekten önemli bir değer. Bu kadar mı? Hayır. Bunlar sadece ufak örnekler. Bu kitapta yaşamı boyunca yayımladığı yayımlamadığı, yeni, eski biçimli bütün şiirleri yer alıyor. Birbirinden güzel ve değerli birçok şiir. Orhan Veli'yi okuyalım. O bizden biri. Bir Garip Orhan Veli. Bu arada küçük bir bilgi de vermek istiyorum. Çoğunuz bilmiyor olabilir. Bu Garip akımında "Garip" sözcüğünün kimsesiz, zavallı anlamında değil de, alışılmamış yönleri bulunan, tuhaf anlamında koyulduğunu biliyor muydunuz? Evet ilk okunuşta aklımıza birince anlam geliyor. Ama doğrusu buymuş. Bilgi sonsuzdur. Elimizden geldiğince öğrenelim, bilelim, okuyalım. Farklılıklar her zaman güzeldir. Farklılıklara açık olalım. Orhan Veli gibi... Keyifli okumalar. (Sanal Kitaplığım)

"1914-te doğdum, 1915-te konuştum, Hâlâ konuşuyorum.." Orhan Veli'nin şiirleri ile sık sık karşılaşmama rağmen okuma ile ilgili kararı Vusala121 ile bir yorumda konuştuktan sonra aldım. İyi ki okudum. Şiir kitaplarına karşı düşüncelerimi ve yaklaşımımı bir önceki kitap incelemelerinde belirttiğim için tekrara yer vermeyeceğim. Burada sadece Orhan Veli ve kitabının bana yaşattığı duygulardan bahsedilecek. Bazı şiirler vardır, bir çırpıda okunur ve "vaay" dedirterek devamını kendisi getirir. Bazı kitaplar ise vardır, (örneğin bu kitap gibi) sadece ara vererek okunmalı; her satırda bile.. 3 satırdan ibâret bazı şiirlerini görünce "aa acaba neden bu kadar kısa" dedim ve yalnız okuduğum zaman şiirin gücünün uzun ya da kısa olmasında değil, anlattığı düşüncede saklı olduğunu hatırladım. Anladığım kadarıyla bu, yazar tarafından yazılıp baskılanan kitaplardan değil. Sadece ölümü sonrası geriye kalan yazıları bir araya getirilmiş. Hatta bir şiirinden sonra parantez içerisinde diş fırçasına sarılı kağıttan bulunduğunu, bazı sözlerin okunamaz halde olduğu yazıyordu.. Böyle olunca da doğal olarak bazı tereddütler ortaya çıkacaktı. Mesela elyazma olarak buldukları bir şiirin, şairin arkadaşları tarafından biraz daha farklı kelimelere sahip olduğu söyleniyordu. Bu ikili düşüncelerin her birine yer verilmiş olması hoşuma gitti. Ya da bir yazı iki yerden karşılarına çıkmışsa, kitabı derleyenler her ikisini kaydetmişler. Misal: "Cep delik, cepken delik Yen delik, kaftan delik Don delik, mintan delik Kevgir misin be kardeşlik!" (Yeni Dergi, 1 Mart 1951) "Cep delik, cepken delik. Kol delik, mintan delik. Yen delik, kaftan delik. Kevgir misin be kardeşlik!" (Yeditepe, 1 .12.1950.) Birinci şiirin ismi "Delikli şiir" yazıldığı halde, ikincisi için "Kevgir" yazıyor. En ünlü bildiğimiz ve hemen hemen herkesin duymuş yahut okumuş olduğu "İstanbulu dinliyorum gözlerim kapalı" şiirini bu kitapta gördüğümde hem şaşırdım hem mutlu oldum. Çünkü sevdiğim söz, cümle, ya da şiirleri aklıma tutmam ne kadar iyi olsa da nadiren yazarlarını hatırlarım ve bu şiirin de kim tarafından yazıldığı aklımda değildi. Evet, Orhan Veli, İstanbul şairi! İstanbul'u o kadar büyük sevgi ve hayranlıkla tanımlıyor ki, ileride muhakkak gitmek, görmek istediğim yerlerden bir tanesi oldu. Bunlar dışında kitapta şu an bildiğimiz bazı şarkıların sözleri de yazıyordu ve tabii ki bunların yazarı da Orhan Veli imiş.. Bana katkısı olan her kitabı severim. Bunu da beğendim. Şiirden anlayanlara ve onu sevenlere önerebileceğim kitap. Keyifli okumalar dilerim! (Rûhe)

Bütün Şiirleri PDF indirme linki var mı?

Orhan Veli Kanık - Bütün Şiirleri kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Bütün Şiirleri PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Orhan Veli Kanık Kimdir?

Orhan Veli Kanık (d. 13 Nisan 1914, İstanbul - ö.14 Kasım 1950, İstanbul), daha çok Orhan Veli olarak bilinen Türk şair. Melih Cevdet ve Oktay Rifat ile birlikte yenilikçi Garip akımının kurucusu olan Kanık, Türk şiirindeki eski yapıyı temelinden değiştirmeyi amaçlayarak sokaktaki adamın söyleyişini şiir diline taşıdı. Şair 36 yıllık yaşamına şiirlerinin yanı sıra hikâye, deneme, makale ve çeviri alanında birçok eser sığdırdı.

Yeni bir zevk ortaya çıkarabilmek için eski olan her şeyden uzak duran Orhan Veli, hece ve aruz ölçülerini kullanmayı reddetti. Kafiyeyi ilkel; mecaz, teşbih, mübalağa gibi edebi sanatları gereksiz bulduğunu açıkladı. "Geçmiş edebiyatların öğrettiği her şeyi, bütün geleneği atmak" amacıyla yola çıkan Kanık'ın bu arzusu şiirinde kullanabileceği teknik olanakları azaltsa da şair, ele aldığı konular, bahsettiği kişiler ve kullandığı sözcüklerle kendine yeni alanlar oluşturdu. Yalın bir anlatımı benimseyerek şiir dilini konuşma diline yaklaştırdı. 1941 yılında, arkadaşlarıyla birlikte çıkardıkları Garip adlı şiir kitabında bu fikirlerinin örnekleri olan şiirleri yayınlandı ve Garip akımının doğmasına sebep oldu. Bu akım özellikle 1940-1950 yılları arasında Cumhuriyet dönemi şiirinde büyük etki bıraktı. Garip şiiri hem yıkıcı hem de yapıcı özelliği ile Türk şiirinde bir mihenk taşı kabul edilir.

Kanık, şiire getirdiği bu yenilikler yüzünden önceleri büyük ölçüde yadırgandı, çok sert eleştiriler aldı ve küçümsendi. Geleneklerin dışına çıkan eserleri, önce şaşkınlık ve yadırgama, daha sonra eğlenme ve aşağılamayla karşılansa da hep ilgi uyandırdı. Bu ilgi ise kısa zamanda şaire duyulan anlayış, sevgi ve hayranlığın artmasına yol açtı. Sait Faik Abasıyanık da Orhan Veli'nin bu yönüne dikkat çekerek onu "üzerinde en çok durulmuş, zaman zaman alaya alınmış, zaman zaman kendini kabul ettirmiş, tekrar inkâr, tekrar kabul edilmiş; zamanında hem iyi hem kötü şöhrete ermiş bir şair" olarak tanımladı.

Her ne kadar Garip döneminde yazdığı şiirleriyle öne çıksa da Orhan Veli "tek tür" şiirler yazmaktan kaçınmıştı. Durmadan arayan, kendini yenileyen, kısa yaşamı boyunca uzun bir şiir serüveni yaşayan Kanık'ın edebiyat hayatı farklı aşamalardan oluşmaktadır. Oktay Rifat bu durumu "Orhan Fransız şairlerinin birkaç nesillik şiir macerasını kısacık ömründe yaşadı. Türk şiiri onun kalemi sayesinde Avrupa şiiriyle atbaşı geldi." ve "Birkaç neslin belki arka arkaya başarabileceği bir değişmeyi o birkaç yılın içinde tamamladı." sözleriyle açıkladı.

Orhan Veli Kanık Kitapları - Eserleri

  • Şevket Rado'ya Mektuplar
  • Bütün Şiirleri
  • Hoşgör Köftecisi
  • Yalnız Seni Arıyorum
  • Beni Bu Güzel Havalar Mahvetti
  • Sakın Şaşırma
  • Nasrettin Hoca Hikayeleri
  • Garip
  • Sevdaya mı Tutuldum?
  • Seçme Şiirler
  • Şairin İşi
  • La Fontaine'in Masalları
  • Fransız Şiiri Antolojisi
  • Bütün Yazıları
  • Bindiğimiz Dal
  • Denize Doğru
  • Batıdan Şiirler
  • Karşı
  • Vazgeçemediğim
  • Destan Gibi
  • Bütün Şiirleri
  • Çeviri Şiirler
  • Sanat ve Edebiyat Dünyamız
  • Nesir Yazıları
  • Çocuk Yüreklerde Orhan Veli Kanık Şiirleri
  • Şiirler
  • Çeviri Tiyatrolar
  • Mektuplar Anketler Mülakatlar
  • Hikâyeler
  • Bir Takvim Yaprağında
  • Baharın Etkileri
  • Bütün Hikâyeleri
  • Şiirler
  • Şiirler
  • İstanbul’u Dinliyorum
  • Ben Orhan Veli
  • Yazılar ve Konuşmalar
  • Yaprak
  • İnsanları Uyandırmak
  • Dünyalar Vardır
  • Birdenbire
  • Yazılar
  • İşsizlik
  • Nasrettin Hoca Hikayeleri
  • Şiirde Aydınlık
  • Hoşgör Köftecisi

Orhan Veli Kanık Alıntıları - Sözleri

  • Nasrettin Hoca bir gün rüyasında şeytanı görmüş. Görür görmez de sakalına yapışmış ve var gücüyle çekiştirmeye başlamış. Şeytan acıdan feryat figan bağırmış, Hoca ise, "Bu hissettiğin acı, doğru yoldan çıkardığın ölümlülere çektirdiğin acının yanında hiç bir şey" demiş. Daha da kuvvetli çekmeye başlamış. Sakalı öyle bir çekmiş ki can acısından bağırarak uyanmış. Ancak o zaman, elinde tutmakta olduğu sakalın kendi sakalı olduğunu anlamış. (Nasrettin Hoca Hikayeleri)
  • Sa­adet ne­dir? Her­kes sa­ade­ti ta­nı­mış mı­dır bu dün­ya­da? (Hoşgör Köftecisi)
  • Tuvalete koyduğu bir abajurun üstüne de Refik Halit'in Bir Avuç Saçma adlı eserinden bir parça yazmış. Güzel bir buluş, değil mi? Gelgelelim Şinasi memnun değil. Diyor ki : " Her içeriye giren Refik Halit'in yazısına dalıyor. Dışarıda da bir sürü insan sıra bekliyor. " Şinasi'nin ticari bakımdan hoşnutsuzluğuna sebep olan bu hal edebiyat namına [adına] beni sevindirdi. Demek ki halkımız edebiyatla da meşgul oluyor [uğraşıyor, ilgileniyor] . (Sanat ve Edebiyat Dünyamız)
  • İSTANBUL'U DİNLİYORUM İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı Önce hafiften bir rüzgar esiyor; Yavaş yavaş sallanıyor Yapraklar, ağaçlarda; Uzaklarda, çok uzaklarda, Sucuların hiç durmayan çıngırakları İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı. İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Kuşlar geçiyor, derken; Yükseklerden, sürü sürü, çığlık çığlık. Ağlar çekiliyor dalyanlarda; Bir kadının suya değiyor ayakları; İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı. İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Serin serin Kapalıçarşı Cıvıl cıvıl Mahmutpaşa Güvercin dolu avlular Çekiç sesleri geliyor doklardan Güzelim bahar rüzgarında ter kokuları; İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı. İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Başımda eski alemlerin sarhoşluğu Loş kayıkhaneleriyle bir yalı; Dinmiş lodosların uğultusu içinde İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı. İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Bir yosma geçiyor kaldırımdan; Küfürler, şarkılar, türküler, laf atmalar. Birşey düşüyor elinden yere; Bir gül olmalı; İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı. İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Bir kuş çırpınıyor eteklerinde; Alnın sıcak mı, değil mi, biliyorum; Dudakların ıslak mı, değil mi, biliyorum; Beyaz bir ay doğuyor fıstıkların arkasından Kalbinin vuruşundan anlıyorum; İstanbul'u dinliyorum.   Orhan VELİ (Şairin İşi)
  • Pekala bir hükümet kurmuşsunuz onu muhafaza edeceksiniz, etmediniz! Hiç olmazsa ilk kralınız ne halin Selim kraldı Yetinnmediniz ya siz şimdi buna razı olun yine düşmemek için daha beterine (La Fontaine'in Masalları)
  • Hiçbirine bağlanmadım Ona bağlandığım kadar. (Bütün Şiirleri)
  • Ve ihtimal sen Yine beni sevmeyeceksin. (Vazgeçemediğim)
  • Her şey birdenbire oldu. Birdenbire vurdu gün ışığı yere; Gökyüzü birdenbire oldu; Mavi birdenbire. Her şey birdenbire oldu; Birdenbire tütmeye başladı duman topraktan; Filiz birdenbire oldu, tomurcuk birdenbire. Yemiş birdenbire oldu. Birdenbire, Birdenbire; Her şey birdenbire oldu. Kız birdenbire, oğlan birdenbire; Yollar, kırlar, kediler, insanlar... Aşk birdenbire oldu, Sevinç birdenbire. (Birdenbire)
  • Yok maddedeki değişiklik yetmezmiş de ruh değişikliği gerekmiş, yok şapka giymek iş değilmiş de gerçekten Batılı olmak gerekmiş; biz kulak asmıyoruz bu sözlere şapka giymeseydik, çarşafı atmasaydık, latin harflerini almasaydık, o harfleri aldıktan sonra dili türkçeleştirmenin şart olduğunu anlamasaydık, medreselerle tekkeleri kapatmasaydık, okka yerine kiloyu, arşın yerine metreyi kabul etmeseydik, okullarda din derslerini kaldırmasaydık -ne çare ki yeniden kondu- bugünkü yaşayış seviyesine ulaşabilir miydik ? (Şiirde Aydınlık)
  • Ölürüz diye mi üzülüyoruz? Ne ettik, ne gördük şu fani dünyada… (Destan Gibi)
  • Açsam rüzgâra yelkenimi; Dolaşsam ben de deniz deniz Ve bir sabah vakti, kimsesiz Bir limanda bulsam kendimi. (Karşı)
  • Ama za­man za­man ben de ken­di­mi me­sut san­sam ne çı­kar? Bü­yük sa­adet­ler­den hiç­bir va­kit na­si­bim ol­ma­ya­ca­ğı­na gö­re bun­lar­la avu­na­yım ba­ri. (Hoşgör Köftecisi)
  • Deli eder insanı bu dünya;  Bu gece, bu yıldızlar, bu koku, Bu tepeden tırnağa çiçek açmış ağaç. (Sevdaya mı Tutuldum?)
  • İşim gücüm budur benim, Gökyüzünü boyarım her sabah, Hepiniz uykudayken, Uyanır bakarsınız mavi. (Çocuk Yüreklerde Orhan Veli Kanık Şiirleri)
  • Bekliyorum Öyle bir havada gel ki, Vazgeçmek mümkün olmasın... (Sakın Şaşırma)
  • Bu öyle bir şey ki anlamak istemediğin vakit kitaplar yazsam faydası yok. Anlamak istediğin vakit de tamamen aksine... (Mektuplar Anketler Mülakatlar)
  • Bugün, Avrupa'da tanınan bir tek şairimiz var: Nâzım Hikmet. O da bize rağmen tanınıyor. Biz, " Aman kimse duymasın! " diyoruz. Ama faydası yok; duymuşlar. Nazım Hikmet'i bize onlar kabul ettirmeye çalışıyorlar. Adını, lehimize değil aleyhimize kullanıyorlar. Bizi, büyük şairler yetiştiren bir millet olarak değil, büyük şairleri hapislerde süründüren bir millet olarak tanıtıyorlar. (Şairin İşi)
  • Sevişmek! hep sevişmek! akıp giden saatin Kadrini bilmeliyiz! İnsan için liman yok; sahil yok zaman için, O geçer, biz göçeriz! (Fransız Şiiri Antolojisi)
  • Korkum şu ki artık bir hatıradan, Bir resimden başka bir şey değilim; Yahut arta kalmış, bir maceradan; Bir kokuyum belki, bilmem ki neyim? (Batıdan Şiirler)
  • "Yüz kelimelik bir şiirde yüz tane güzellik arayan insan vardır. Halbuki bin kelimelik bir şiir bile bir tek güzellik için yazılır." (Şairin İşi)

© 2004-2023 Tüm Hakları Saklıdır.
Sitedeki içerikler izinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. MARDiNLiFE.COM ile bir bağlantı kurulamaz, site sorumlu değildir.

Anlatamıyorum

Ağlasam sesimi duyar mısınız,
Mısralarımda;
Dokunabilir misiniz,
Gözyaşlarıma, ellerinizle?

Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel,
Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu
Bu derde düşmeden önce

Bir yer var; biliyorum;
Her şeyi söylemek mümkün;
Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum;
Anlatamıyorum.
 

 

 

Bedava

Bedava yasiyoruz, bedava;
Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;
Yagmur camur bedava;
Otomobillerin disi,
Sinamalarin kapisi,
Camekanlar bedava;
Peynir ekmek degil ama
Aci su bedava;
Kelle fiyatina hurriyet,
Esirlik bedava;
Bedava yasiyoruz, bedava.
 

 

 

Dalgaci Mahmut

Isim gucum budur benim,
Gokyuzunu boyarim her sabah,
Hepiniz uykudayken.
Uyanir bakarsiniz ki mavi.

Deniz yirtilir kimi zaman,
Bilmezsiniz kim diker;
Ben dikerim.

Dalga gecerim kimi zaman da,
O da benim vazifem;
Bir bas dusunurum basimda,
Bir mide dusunurum midemde,
Bir ayak dusunurum ayagimda,
Ne haltedecegimi bilemem.
 

 

 

Degil

Bilmem ki nasil anlatsam;
Nasil, nasil, size derdimi!
Bir dert ki yurekler acisi,
Bir dert ki dusman basina.
Gonul yarasi desem...
Degil!
Ekmek parasi desem...
Degil!
Bir dert ki...

Dayanilir sey degil

 

DERDIM BASKA

Sanma ki derdim gunesten oturu;
Ne cikar bahar geldiyse?
Bademler cicek actiysa?
Ucunda olum yok ya.
Hos, olsa da korkacak miyim zaten
Gunesle gelecek olumden?
Ben ki her nisan bir yas daha genc,
Her bahar biraz daha asigim;
Korkar miyim?
Ah, dostum, derdim baska...

 

 

İstanbul'u dinliyorum

istanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı;
önce hafiften bir rüzgar esiyor;
yavaş yavaş sallanıyor
yapraklar ağaçlarda;
uzaklarda, çok uzaklarda,
sucuların hiç durmıyan çıngırakları;
İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı.

İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı;
kuşlar geçiyor, derken;
yükseklerden, sürü sürü, çığlık çığlık.
ağlar çekiliyor dalyanlarda;
bir kadının suya değiyor ayakları;
İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı;

İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı;
serin serin kapalı carşı;
cıvıl cıvıl mahmutpaşa;
güvercin dolu avlular.
cekiç sesleri geliyor doklardan,
güzelim bahar rüzgarında ter kokuları;
İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı;

İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı;
başında eski alemlerin sarhoşluğu,
loş kayıkhaneleriyle bir yalı;
dinmişlodosların uğultusu içinde
İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı;

İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı;
bir yosma geçiyor kaldırımdan;
küfürler, şarkılar, türküler, laf atmalar.
bir şey düşüyor elinden yere;
bir gül olmalı;
İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı;

İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı;
bir kuş çırpınıyor eteklerinde;
alnın sıcak mı değil mi, biliyorum;
dudakların ıslak mı değil mi, biliyorum;
beyaz bir ay doğuyor fıstıkların arkaşından
kalbinin vuruşundan anlıyorum;
istanbul'u dinliyorum.
 

 

Ölsem desene !


içkiye benzer bir şey
içkiye benzer bir şey var bu havalarda.
kötü ediyor insaı, kötü...
hele bir de hasretlik oldu mu serde;
sevdiğin başka yerde,
sen başka yerde;
dertli ediyor insanı, dertli.

içkiye benzer bir şey var bu havalarda,
sarhoş ediyor insanı, sarhoş.

 

 

Rahat
su kavga bir bitse dersin,
acIkmasam dersin,
yorulmasam dersin;
ci$im gelmese dersin,
uykum gelmese dersin;

 

Yatağım

ben ki her aksam yattığımda
onu düşünüyorum,
onu sevdiğim müddetce
yatağımı da seveceğim.


 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir