emniyet kemeri sıkışması / E-GUIDE.RENAULT.COM / Captur-2 / EMNİYET KEMERLERİ

Emniyet Kemeri Sıkışması

emniyet kemeri sıkışması

Zaten Destekçiyim

Hepimiz emniyet kemerinin nasıl çalıştığını biliriz. Eğer ki yavaşça çekecek olursanız, emniyet kemeri de uzayarak vücudunuza göre ayarlanabilmektedir. Ancak ani bir hareketle çekmeye kalkacak olursanız, kemer kilitlenecek ve hareket etmeyecektir. Peki bu nasıl başarılmaktadır? Dijital bir devre sayesinde mi, yoksa mekanik bir yöntemle mi?

Yaygın olarak kullanılan modern emniyet kemerleri tamamen analogdur; yani içlerinde herhangi bir dijital sensör ya da devre bulunmaz. Dolayısıyla kemerin kilitlenip kilitlenmeyeceğine karar veren herhangi bir mekanizma da bulunmamaktadır. Kemerin kilitlenmesine sebep olan tek şey, kemer mekanizması içerisinde bulunan pasif bir kilittir.

Emniyet kemerinin sarılma ve salınma miktarını kontrol eden dişlinin altında ufak bir kilit mekanizması bulunur. Kemer çok hızlı bir şekilde çekildiğinde veya kaza anında, bu kilit mekanizmasının bir parçası olan genelde gümüş renkli bir bilye ileri doğru fırlar. Bu fırlama hareketi sırasında, mekanizma içerisindeki kilit de yukarı doğru itilir ve kemeri salınımını kontrol eden dişliye takılıp kalır. İşte bu noktada kemer kilitlenip olduğu yerde kalır, böylece yolcu ileri doğru fırlamaktan kurtulur. 

Kemer hafifçe ileri geri oynatılacak olursa, kilit mekanizması dişliden kurtulur ve eski pozisyonuna geri döner. Böylece kemer, kısmen yavaş bir hızla açılabilir ya da geri sarılabilir.

Alıntı Yap

Okundu Olarak İşaretle

Paylaş

Sonra Oku

Notlarım

Yazdır / PDF Olarak Kaydet

Bize Ulaş

Yukarı Zıpla

İçeriklerimizin bilimsel gerçekleri doğru bir şekilde yansıtması için en üst düzey çabayı gösteriyoruz. Gözünüze doğru gelmeyen bir şey varsa, mümkünse güvenilir kaynaklarınızla birlikte bize ulaşın!

Bu içeriğimizle ilgili bir sorunuz mu var? Buraya tıklayarak sorabilirsiniz.

Soru & Cevap Platformuna Git

Bu İçerik Size Ne Hissettirdi?

Kaynaklar ve İleri Okuma

  1. Türev İçerik Kaynağı: Quora

    Emniyet kemeri ön gerdiricilerinin çalışma prensibi. Emniyet kemerleri çalışmıyor mu? - Çoklu onarım çözümleri

    17.07.2016

    Çok sık olarak, arabadaki emniyet kemerinin kama mekanizması, kayış çok düzgün bir şekilde çekilse bile, makaradan çekildiğinde sıkışmaya başlar ve soğuk mevsimde onu sabitlemek neredeyse imkansızdır. Bu yazıda, arabada on dakika içinde kendin yap emniyet kemeri tamirinin nasıl yapıldığını göstereceğim.

    Bu tür bir robotu gerçekleştirmek için ihtiyacınız var.


    Kendin Yap Emniyet Kemeri Tamiri, Çalışma Kılavuzu

    1. B sütunu trimini çıkarmak için ihtiyacınız olan Yıldız tornavida dört vidayı sökün.
    2. Daha sonra emniyet kemerinin tamamını çıkarıyoruz ve bir klips veya mandal kullanarak deliğe takıyoruz.
    3. On yedi lokma anahtar kullanarak bobini sabitleyen cıvatayı çıkarın ve onu braketten çıkarın. Makaranın gevşemesine ve kayışı bir klipsle makaraya sabitlemesine izin vermeyin. Yapılması daha uygun olacak şekilde düzeltmeniz gerekir. yenileme çalışmaları.
    4. Bir filmle örtün ve demonte mekanizmayı üzerine koyun, başka bir sandalyeye oturmanız gerekiyor.
    5. Ardından, altında atalet mekanizmasının bulunduğu bir kapak arıyoruz, bunun için bobini sallayın ve hangi kapağın altında sallanıyor ve buna ihtiyacımız var.
    6. Kapağı çıkarmak için dört plastik kapağı çıkarmanız gerekir, bunları çıkarmak için bir örgü iğnesi kullanın. Oluklu bir büküm kullanarak kapağı çıkarın.
    7. Açılan mekanizmayı çıkarıyoruz (kutuda bir silindir, metal bir top ve bir külbütör var). İçin doğru iş mekanizma, külbütör eksen boyunca serbestçe hareket etmeli ve hiçbir şeyi sıkıştırmamalıdır. Kontrol etmek için mekanizmayı dikey konuma getirin ve üst kısmı topa doğru eğin, külbütör herhangi bir kama olmadan orijinal konumuna dönmelidir. Yine de kama varsa, külbütör kolunun eksenini serbestçe ve sıkışma olmadan dönmeye başlayana kadar yıkamak gerekir.

    8. Sonra atalet mekanizmasını çıkarırız (ek bir alet olmadan çıkarılır), metaldir ve plastik bir dişlinin altına yerleştirilmiştir. Deliğin orta kısmında dişli bir eksantrik vardır (kayışın çekme sırasında sıkışmasının nedeni budur) altındaki boşluk iyi temizlenmelidir. Bunu yapmak için, merkeze ve çevresine az miktarda benzin dökmeniz, kayışın sarılmasını önlemeniz ve ardından klipsi çıkarmanız gerekir.
    9. Daha sonra işaret parmağınızla yayı ve plastik kılavuzu tutabilmeniz için bobini elimize alıyoruz, diğer elinizle kayışı sarıp birkaç kez çekiyoruz. Bu prosedür iki ila üç kez tekrarlanmalıdır. Önemli: Mekanizmayı geri takmadan kayışın dönmesine izin vermeyin.

    Hepsi bu, kendin yap emniyet kemeri onarımı tamamlandı, sadece toplamak için kaldı Ters sipariş, ve yerine monte edilecekse, önleme için ikinci mekanizma üzerinde aynı prosedürün uygulanması tavsiye edilir.

    Emniyet kemeri geçen yüzyılda icat edildi ve varlığı sırasında birden fazla kişiyi kurtardı.
    bin insan hayatı. Ama bazen de başarısız oluyor ... Ve bugün size kendi başımıza nasıl düzelteceğinizi anlatacağız.

    Emniyet kemeri arızalarını ortadan kaldırın

    En başta, arızalı bir güvenlikle sürüşün sadece pahalı değil (sonuçta cesur trafik polisi uyumaz ve böyle bir suç için size memnuniyetle para cezası yazacaktır), ancak en önemlisi, rezervasyon yaptırmaya değer. hayati tehlike.

    Tabii ki, emniyet kemerinin kırılması durumunda, ustaların onarım çalışmalarını hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştireceği özel bir servis istasyonuna başvurabilirsiniz. Ancak, bunu kendiniz yapabilirsiniz, ayrıca ipuçlarımızın yardımıyla oldukça kolay ve basit olacaktır.

    Çok sayıda kayış hatası var, en yaygın sorunlara odaklanacağız ve bunları ortadan kaldırmaya çalışacağız.

    Genellikle kemerin geri bükülmek istemediği görülür. Tanıdık geliyor mu? Arabaya bindik, kemerleri bağladık, hedefe doğru sürdük, kemeri çözdük ama demonte olarak kaldı. Durum, kuşkusuz, tatsız, ama neyse ki, umutsuz değil. Genellikle böyle bir arızanın nedeni kırık bir tamburdur, değiştirmek için kasayı çıkarmanız gerekir. Bununla birlikte, çoğu zaman, tamburun performansını eski haline getirmek için, genellikle güçlü gerginlik nedeniyle uçup giden yayı yerine koymak yeterlidir. Katılıyorum, her şey düşündüğünüzden çok daha basit. Sadece çok fazla rahatlamayın ve çalışma sırasında dikkatli olun, aksi takdirde ellerinizi yaralama riskiniz vardır ve bu durumda emniyet kemeri kulağa ne kadar çelişkili gelirse gelsin tehlikeli hale gelir.

    Kemer sıkışmaya başlar. Bunu yapmak için, kasayı çıkarmak ve kayışı çalıştıran mekanizmanın servis verilebilirliğini kontrol etmek de gereklidir. Genellikle sadece kiri temizlemek yeterlidir, ardından eski performansına geri döner. Bununla birlikte, çoğu durumda yapıldığı gibi, mekanizmayı basitçe çekip temizlemek çok zahmetli ve oldukça uzundur, bu nedenle özel bir renklendirici madde içeren bir kutu almak, mekanizmaya birkaç kez enjekte etmek ve kayışı geri germek daha iyidir. birkaç kez ileri geri hareket ettirirseniz bu kadar basit bir şekilde mekanizmanın kafaları temizlenecek ve kayışın sıkışması duracaktır.

    Emniyet kemeri neden değiştirilir?

    Tabii ki, yukarıdaki prosedürler size hantal ve zaman alıcı görünebilir. Tartışmak aptalca çünkü durum bu. Bu nedenle, zamandan tasarruf ediyorsanız, tamir ettirmeye çalışmak yerine yeni bir emniyet kemeri satın alabilirsiniz. Satın alırken son derece dikkatli olmanız gereken tek şey, kemerin araç modelinize uygun olması gerektiğini unutmayın, aksi takdirde hiçbir faydası olmayacaktır.

    Kemeri kendiniz takabilirsiniz, ancak bu işi profesyonellere emanet etmenizi öneririz. Böyle bir hizmet çok pahalıya mal olmayacak, böylece zamandan ve sinirlerden tasarruf edeceksiniz ve gelecekte kemerin hayatınızı koruması ve sevdiklerinizi ölümden koruması mümkündür.

    Bu naylon ip üç tona kadar dayanabilir ve insan yapısının tüm özellikleri düşünülerek tasarlanmıştır. Doğal olarak, bir emniyet kemeri hayat kurtarabilir, ancak buna tamamen güvenemezsiniz. Bu nedenle, sevgili okuyucular, direksiyona geçerken öncelikle kendi gücü, güvenliğinizi kendiniz düşünün.

    Gözlemek yol trafiği, arabayı her zaman iyi durumda tutun, çünkü üzücü sonuçlar arabadaki herhangi bir küçük arıza, vites kutusunun bozulmasından bahsetmeden yol açabilir. Kendine iyi bak, çünkü şimdi, eğer kendi hayatınla ilgilenmiyorsan, o zaman, doğal olarak, daha da fazla. Kendinize iyi bakın ve sevdiklerinize iyi bakın!

    Emniyet kemeri, bir kaza veya ani frenleme sırasında yolcu kabinindeki bir kişinin tehlikeli hareketlerini önlemek ve böylece yaralanma olasılığını ve şiddetini azaltmak için tasarlanmıştır. Bir arabada emniyet kemeri çalışmadığında, arızalı bir emniyet kemeri ile sürüşe devam etmek tehlikeli olduğu için acilen onarılması veya değiştirilmesi gerekir. trafik kurallarına aykırı... Bugün emniyet kemeri mekanizmasının cihazlarından, kemerlerin arızalanma nedenlerinden, emniyet kemerinin nasıl çalıştığından ve arıza durumunda kendi ellerimizle nasıl tamir edileceğinden bahsedeceğiz.

    Emniyet kemerini kendi elinizle tamir etmek mümkün mü

    Tabii ki, arabanızda bir emniyet kemeri kırıldığında, size yüksek kaliteli bir onarım veya emniyet kemeri değiştirme sağlayacak olan özel bir servis istasyonuna başvurabilirsiniz, ancak aynı zamanda bunu kendiniz de yapabilirsiniz. Ve eğer sadık kalırsan özel talimatlar, o zaman her şey oldukça kolay, basit ve hızlı bir şekilde ortaya çıkacaktır.

    Önemli!Emniyet kemeri tamiri ile sıkmayın. Araştırma gösteriyor ki Peugeot şirketlerive Renault, kazalar sırasında çoğu sürücü uçup gidiyor ön camçünkü giymedikleri ve aralarındaki ölüm oranı, giyen sürücülere göre çok daha yüksek.

    Arızalı kayışların nedenleri

    Bir arabada emniyet kemerinin çalışmamasının en yaygın nedenleri arasında şunlar vardır:

    • Arabadaki emniyet kemeri, aşınması nedeniyle, daha doğrusu kilitleme sisteminin veya bazı bileşenlerinin aşınması nedeniyle geri çekilmez.
    • Kayış, donma veya makara mekanizmasındaki aşınma nedeniyle esnemez.
    • Bobin kilidi kırılmış veya ana mekanizma hasar görmüş.
    • Bir kazadan sonra engelleme. Araba kaza yaptığında mekanizmanın piroteknikleri tetiklenir, ardından cihaz kilidi sıkışır ve onu kapatmak mümkün olmaz.
    • Kemer, çözüldüğünde geri çekilmiyor veya düzgün bir şekilde çekilse bile tokası çalışırken sıkışıyor.

    İlginç!1957'de İsveç bir yasa çıkardı. zorunlu kullanım arabaların emniyet kemerlerinde. İsveç'in ardından, diğer ülkeler bu tür yasaları kabul etmeye başladı ve SSCB'de böyle bir yasa ancak yirmi yıl sonra kabul edildi.

    Mekanizmanın cihazı ve çalışma prensibi

    Emniyet kemeri bir omuz askısı, bir toka ve bir toplayıcı bobinden oluşur. Kayış dayanıklı malzemeden yapılmıştır ve takılıdır. özel cihazlar araba gövdesine üç yerde: kapı eşiğinde, tezgahta ve kilitli özel bir çubukta.

    Biliyor musun?1959'da ilk seri üretilen (üç noktalı) emniyet kemerleri Volvo kampanyasıyla sunuldu.

    Kilit, kemeri kilitlemek için tasarlanmıştır ve araba koltuğunun yanına yerleştirilmiştir. Kayış üzerinde kilide bağlanabilmesi için hareketli metal dil bulunmaktadır. Emniyet kemerindeki sarma makarası, cebri çözme ve otomatik sarma için önceden tanımlanmıştır ve araç gövdesinin direğine bağlanmıştır. Bir çarpışma (kaza) veya ani frenleme durumunda kayışın makaradaki hareketini durduran bir atalet kilitleme mekanizması ile donatılmıştır.

    Emniyet kemerlerinin çalışma prensibi hakkında modern makineler, o zaman her şey oldukça basittir - bobinin döndüğü dişli mekanizmasına dayalı bir engelleyiciye sahip bir bobin.

    Dişli mekanizmasının kendisi, bir kol sistemine sahip küresel veya bilyalı rulmanlı küçük bir sarkaç vasıtasıyla kapatılır. Kayış düzgün bir şekilde çekilirse, destek makara dişlisi ile birlikte döner ve aniden olursa volan bloke olur.

    Bir çarpışma durumunda, emniyet kemeri ön gerdiricileri, kemerleri kuvvet vektörünün yönüne karşı sarar. Başına
    bu, gövde ile kayış arasındaki boşluğu azaltır. Yolcu ilerlemeye başlamadan çok önce,
    otomatik kemer mekanizması tarafından zaten kilitli.
    Gergi, 13 ms'de 130 mm uzunluğa kadar olan emniyet kemerini sarar. etkiyen kuvvet ise
    emniyet kemeri, kemer gerginliğinden daha büyükse, emniyet kemeri artık gergin değil.
    Tasarıma ve çalışma prensibine bağlı olarak, aşağıdaki kayış gerdirici tipleri ayırt edilir:
    güvenlik:
    ● top gergisi
    ● döner gergi
    ● kremayer ve pinyon gergisi
    ● kablo gergisi

    Araç donanımına bağlı olarak, emniyet kemeri ön gerdiricileri takılıdır veya
    sadece ön koltuklar için veya ayrıca arka koltuklar için
    koltuk.

    Top tipi emniyet kemeri gergisi.
    Top tipi emniyet kemeri gergisi, aynı zamanda bir kemer kuvveti sınırlayıcı içeren kompakt bir modülden oluşur.
    güvenlik.
    Bu emniyet kemeri ön gerdiricisi, ön ve arka koltuklara takılmıştır.

    Çalışma prensibi.
    Kayış gergisi bilye tahriklidir. Toplar bir tüpe yerleştirilir. Bir çarpışmada, kontrol ünitesinden gelen bir sinyalde
    hava yastıklarına bir itici yük açılır.

    İtici şarj ateşlenirse, genişleyen gazlar bilyeleri hareket ettirir ve bilyeleri toplamak için dişli çark vasıtasıyla kaba doğru iter. Emniyet kemerinin makarası dişli çarka sıkıca bağlı olduğu için toplarla birlikte döner ve kemer geri çekilir.

    Döner emniyet kemeri gergisi.
    Döner emniyet kemeri gergisi rotor prensibine göre çalışır.
    Esas olarak arka koltuk alanına monte edilir.

    Çalışma prensibi
    1. kartuş elektrikle ateşlenir. Genişleyen gaz rotoru döndürür. Rotor, kemer miline bağlı olduğu için emniyet kemeri geri çekilmeye başlar.

    Belirli bir dönüş açısına ulaştıktan sonra rotor bypass kanalını 2. kartuşa bırakır. Oda 1'deki çalışma basıncının etkisi altında 2. kartuş ateşlenir. Bu nedenle rotor dönmeye devam eder. Oda 1'den gelen yanmış gaz çıkış kanalından çıkar.

    2. baypas kanalına ulaşıldığında, oda 2'deki çalışma basıncının etkisiyle 3. kartuş ateşlenir. Rotor dönmeye devam eder ve oda 2'den gelen yanmış gaz çıkış kanalından dışarı çıkar.

    kremayer ve pinyon emniyet kemeri gergisi

    Kremayer ve pinyon emniyet kemeri ön gerdiricisi, otomatik toplayıcı ile birlikte tek bir ünite oluşturur.
    Sürücü koltuğu ve ön yolcu koltuğu için kremayer ve pinyon kemer gerdiricileri takılıdır.

    Çalışma prensibi
    Hava yastığı kontrol ünitesinden gelen bir sinyal, gaz jeneratörünün itici gazını ateşler. Basıncı serbest bırakarak rafa bağlı piston yukarı doğru hareket ettirilir. Dişli rafı, bir dişli yardımıyla hem dişli çarkları 1 hem de 2'yi döndürür.

    Dişli 2, dış halkaya sıkıca bağlanmıştır aşırı debriyaj burulma

    ala. Şimdi bu dış halka dönerse, silindirler
    dış halka ve burulma şaftı arasında sıkışıp kalmayana kadar içeri doğru bastırılır, bu sayede bir kuvvet kilidi elde edilir. Dönüş, burulma çubuğuna iletilir ve emniyet kemeri geri çekilmeye başlar.

    Kablo kayışı gergisi

    Otomatik toplayıcı ile birlikte kablo kayışı gerdiricisi tek bir ünite oluşturur.

    Sürücü koltuğu ve ön yolcu koltuğu için kabloyla çalışan kemer gerdiricileri takılıdır.

    Gaz jeneratörü tetiklendiğinde, borunun içinde kendisine bağlı bir kablo yardımıyla pistonu yukarı doğru hareket ettiren bir gaz karışımı oluşur. Gerilme sonucunda kablo, geri çekme mekanizmasının miline bağlı olan kapline sıkıca yapışır ve onu geri çekme yönünde döndürür.

    Araba iç mekanının vazgeçilmez bir unsurudur. Bir kaza sırasında yaralanma olasılığını azaltmak için tasarlanmıştır. Trafik düzenlemeleri, bu cihazın zorunlu kullanımını belirtir. Bu nedenle, herhangi bir nedenle bozulursa, acilen onarılmalıdır. Bunu kendiniz yapmak oldukça mümkündür.

    Bu sorunu hızlı bir şekilde çözmenize yardımcı olacak bir dizi işlem yapabilirsiniz. Deneyimli oto tamircileri, arızanın nasıl düzgün bir şekilde giderileceği konusunda bazı ipuçları vermeye hazır. Aynı zamanda, bir araba servisini ziyaret etmekten ve ek masraflardan kaçınmak mümkün olacaktır.

    Kayış yuvasından çıkmıyorsa büyük ihtimalle sıkışmıştır. Sorunu çözmek için, arabanın bu elemanının prensibini anlamak gerekir. Böyle bir arıza ile, kilit mekanizmasının düzgün çalışmaması kuvvetle muhtemeldir. Bazen bir kazadan sonra kemer esnemeyebilir. Bu tür arızaları ortadan kaldırmak için özel bir teknoloji var.

    Her şeyden önce, bıyığı anlamalısınız. emniyet kemeri üçlü... Engelleyici mekanizmanın içinde sabitlemeden sorumlu özel bir eleman vardır. Kollar arasında hareket eden bir top gibi görünüyor. Aynı zamanda bobinlerin dişlilerine yapışır.

    Topu bloke ederken çok hızlı çekmeye tepki verir. Bu sistemde sorunlar zamanla ortaya çıkabilir. Bu durumda, kemer gerilmeyebilir veya tersine sabitlenmiş konumda kilitlenmeyebilir.

    Sorunun nedenleri

    Emniyet kemerinin uzamamasının birkaç ana nedeni vardır. Her şeyden önce, sistemin banal aşınmasına ve yıpranmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca, bu, örneğin, emniyet kemeri ön gerdiricileri veya bir kilitleme cihazı, aşınma nedeniyle arızalanabilir, elemanlarından yalnızca birine atıfta bulunabilir. Silindir mekanizması da aşınabilir.

    Olumsuz hava koşulları da bu tür arızalara neden olur. bu fenomene neden olabilir.

    Bazen, emniyet kemeri ön gerdiricileri bir kazadan sonra arızalanır. Bu, bobin kilidini veya tüm ana mekanizmayı kırabilir. Birçok araçta, bir kazadan sonra kemer, amaçlanan konumuna geri dönmeyebilir. Bu, sistemin sivri uçlarının tetiklenmesinden kaynaklanmaktadır.

    Araç bir kazaya karışırsa, mekanizma düzgün çekildiğinde bile sıkışabilir. O zaman arızanın nedenini aramanız ve ortadan kaldırmanız gerekecek.

    Onarım için ne gerekli olacak?

    Yukarıdaki nedenlerden dolayı bazen emniyet kemeri uzanmıyor. Ne yapalım? Deneyimli oto tamircilerinin tavsiyesi yardımcı olacaktır. Her şeyden önce, kasayı sökmeniz ve bobini çıkarmanız gerekecektir. Bazı modellerde arızanın meydana geldiği yerdeki koltukları sökmeniz gerekecektir.

    Bunu yapmak için tornavidalar (düz ve çapraz şekilli) hazırlamanız gerekir, ayrıca çapları da farklı olmalıdır. Ayrıca bir evrensel satın almalısınız. yağlayıcı... Koltuklar kazara yağ dökülmesine karşı korunmalıdır. Ayrıca peçetelere ve tele ihtiyacınız olacak.

    Onarımlar daha basit veya daha karmaşık olabilir. Bazı durumlarda, bobini tamamen değiştirmeniz gerekir. Bazı araba modelleri için hazırlamanız gerekecek. özel aletler... Fakat kendin yap onarım bir emniyet kemeri, aile bütçesi için oldukça fazla para tasarrufu yapmanıza yardımcı olacaktır.

    Bobin tamiri

    Çoğu zaman bobin alanında gerçekleştirilir. Buna ulaşmak için yan panel kaplamasını çıkarmanız gerekir. Klips veya cıvata ile sabitlenebilir.

    Güvenlik kurallarına uymak için, negatif iletken terminalini aküden çıkarmak gerekir. Ayrıca (mümkünse) yol açan kontakları da keser. İlgili kabloların renkleri kullanım kılavuzunda belirtilmiştir.

    Bu basit adımlar, mantarın yanlışlıkla ateşlenmesini önlemeye yardımcı olacaktır. Bunun yapılmaması, onarım işlemi sırasında yaralanmaya neden olabilir.

    Bobin gövdesi açılmalıdır. Büyük olasılıkla, bant dönüş mekanizmasının yayı başarısız oldu. Bu eleman değiştirilebilir. Çıkarmak, orijinal yerine kurmaktan daha kolay olacaktır.

    Sistem nasıl sökülür?

    Eğer emniyet kemeri uzanmıyor, sistemi uygun şekilde sökmeniz gerekir. Kapı direğinin (orta) alt trimindeki 4 cıvata gevşetilir. Ardından, kapak dikkatlice sökülür.

    Bir ataş hazırlamanız gerekiyor. Kemer şimdi çıkarılabilir. Bir ataş ile özel bir deliğe sabitlenir. Bundan sonra, bobini tutan cıvatayı sökebilirsiniz. Kemerin bükülmemesi için aynı ataş ile sabitlenir.

    Bobin kolayca dışarı çekilebilir. Blok mekanizması topun çalacağı tarafta yer almaktadır. Cihaz tarafından sallanabilir ve kolayca tanımlanabilir doğru yön... 4 kapak sökülür, kapak yatay konumda çıkarılır. Bu şekilde mandala ulaşırsınız.

    don etkisi

    Ara sıra emniyet kemeri bağlantısı nedeniyle çalışmayabilir şiddetli don... Bu, herhangi bir ayrıntının değiştirilmesini gerektirmez. Bazı eski araçlarda mekanizmanın yalıtımı yeterli olmayabilir. Kemerin sıkışmasının nedeni bu olur.

    Bu durumda sistemi yağlayan yağ soğukta kalınlaşır. Bobini söküp elemanlarını özel bir madde ile yağlamamız gerekecek. Donmaya karşı dayanıklı olmalıdır. Bu, örneğin, olabilir Silikon Gres veya litol.

    Bazı durumlarda, bilye mekanizmasının metalinin "ayağının" daha küçük bir açısında bükülerek durum düzeltilebilir. Bobin dikey olarak konumlandırıldığında, tutucu dişli dişleriyle temas etmemelidir. Bu, yalnızca makara yatırıldığında gerçekleşmelidir.

    bobinin değiştirilmesi

    Bazı durumlarda Kendin yap emniyet kemeri tamiri gereklilikler tam değiştirme bobinler. Atılan adımlardan sonra bant hala makaradan çıkarılamıyorsa, bu işlem büyük olasılıkla önlenemez.

    Bir bobinin ne zaman değiştirilmesi gerektiğini gösteren işaret, bu sistemi temizledikten sonra değişmez. Çıkardıktan ve yeni bir maddeyle yağladıktan sonra metal tırnağı bükmenin yanı sıra kayış hala ulaşmıyorsa, yeni bir mekanizma satın almak gerekir.

    Her otomobil markası için kendi özel cihaz tipini seçmek gerekir. Bu nedenle eski bobini mağazada göstermek gerekir. Bu, doğru mekanizmayı seçmenize izin verecektir.

    teşhis cihazı

    Eğer emniyet kemeri uzanmıyor, arızanın nedeni yüksek kaliteli bir otomatik tarayıcı tarafından gösterilebilir. Uzmanlar, güvenilir üreticilerden kaliteli cihazlar satın almanızı önerir. Bu, sunulan arızanın nedenini doğru bir şekilde belirlemenizi sağlar.

    Ek olarak, tarayıcı diğer birçok arızayı tanımlayabilecektir. Ayrıca, program bir akıllı telefona kurulabilir. Bu tür cihazların kullanımı paradan tasarruf sağlayacaktır. Özel servisleri ziyaret etmeye ve pahalı bakım yapmaya gerek yoktur.

    neden düşünüldüğünde emniyet kemeri uzanmıyor, mekanizmayı kendiniz değiştirebilir veya onarabilirsiniz. Bu durumda, servis merkezini ziyaret etmenize ve sunulan sistemde pahalı onarımlar için ödeme yapmanıza gerek yoktur.



    EMNIYET KEMERLERI

    Güvenliğiniz için, seyir halindeyken emniyet kemerlerini daima takınız. Ayrıca, bulunduğunuz ülkenin yasalarına uyunuz.

    Aracı çalıştırmadan önce sürüş konumunuzu ayarlayın, sonra da en iyi korumayı sağlamak için tüm yolcularla birlikte emniyet kemerinizi ayarlayın.

    Sürüş konumunun ayarlanması

    (araca göre)

    - Koltuğunuza iyice yerleşiniz (mantonuzu, hırkanızı... çıkardıktan sonra). Bu, sırtınızın doğru konumda olması için gereklidir;

    - pedallara rahatça ulaşabilecek şekilde koltuğunuzu ayarlayınız. Koltuğunuzu, en fazla, pedallara sonuna kadar rahatça basabileceğiniz mesafede olacak kadar geriye alabilirsiniz. Sırtlık konumu ayarını kollarınız dirsekten hafifçe bükülmüş olarak oturabilecek şekilde yapmalısınız;

    - baş dayanağınızın konumunu ayarlayınız. Maksimum güvenlik için, başınız ile baş dayanağı arasındaki mesafe çok az olmalıdır;

    - minder yüksekliğini ayarlayınız. Bu ayar, görüş alanını en iyi şekilde ayarlamanıza olanak sağlar ;

    -direksiyon simidinin konumunu ayarlayınız.

    Emniyet kemerlerinin ayarlanması

    Sırtınızı koltuğa dayayınız.

    Göğüsten geçen kemer (1) boynunuzun alt kısmına mümkün olduğunca yaklaşmalı, ancak boynunuzun üzerinden geçmemelidir.

    Kemerin alt kısmını (2) kalça ve karnın üzerinden düz bir şekilde geçiriniz.

    Emniyet kemeri gövdeye mümkün olduğunca yakın takılmalıdır. örn. ağır kıyafetler giymekten, kemerlerin altında hacimli nesneler tutmaktan kaçının vb.

    Yanlış ayarlanmış veya kıvrılmış emniyet kemerleri kaza anında yaralanmalara neden olabilir.

    Emniyet kemerini, sadece bir kişi, çocuk veya yetişkin için kullanınız.

    Hamile kadınlar da emniyet kemeri takmalıdır. Bu durumda, fazla boşluk bırakmadan kemerin alt kısmının karnın altına önemli bir basınç uygulamamasına dikkat ediniz.

    Arka emniyet kemerlerinin düzgün şekilde çalışmasını sağlamak için arka koltuğun doğru kilitlendiğinden emin olunuz. ARKA KOLTUK: işlevler.

    Kilitleme

    Kayışı yavaşça ve sert hareketlerden kaçınarak çekiniz ve toka dilinin (3) kutunun (5) içinde kilitlenmesini sağlayınız (toka dilini 3 çekerek kilitlenmeyi kontrol ediniz).

    Sıkışması durumunda, geri bırakın ve tekrar çekin.

    Emniyet kemeriniz tamamen sıkışmışsa, kemeri yaklaşık 3 cm kadar dışarı çıkacak şekilde yavaş fakat kuvvetli çekin. Kemeri geri sarması için bırakın sonra tekrar çekin.

    Sorun devam ederse, Marka Yetkili Servisi’ne başvurunuz.

    Kilidin açılması

    Kutudaki (5) butona (4) basınız, kemer sargı mekanizması ile makaraya çekilecektir. Kemeri yönlendiriniz.

    ßSürücü tarafı emniyet kemeri ve araca göre ön yolcu tarafı emniyet kemeri takılı değil ikaz ışığı

    Kontak açıldığında sürücü ve/veya ön yolcu emniyet kemer(ler)i (koltukta yolcu varsa) takılı değilse, bu, orta göstergede A belirir.

    Araca bağlı olarak, koltukta yolcu varsa ve araç yaklaşık 20 km/sa. üzerinde bir hızla ilerlerken bu emniyet kemerlerinden biri bağlı değilse veya açılırsa ß ikaz ışığı yanıp söner ve yaklaşık 120 saniye boyunca bir ikaz sesi duyulur.

    Not: yolcu koltuğuna konulmuş bir nesne bazı durumlarda, araca bağlı olarak, ikaz ışığını çalıştırabilir.

    Arka emniyet kemeri takılı değil ikazı (araca göre)

    Kontak açıkken gösterge tablosunda 6 veya 7 grafiği görüntülenir. Bu, sürücüye her seferinde arka emniyet kemerlerinin her birinin takılma durumu hakkında bilgi verir:

    - kontağın açılması;

    - bir kapının açılması;

    - bir arka emniyet kemerinin bağlanması veya açılması.

    6 veya 7 grafiğini anlama:

    - beyaz sembol: emniyet kemeri takılı;

    - siyah sembol: emniyet kemeri takılı değil.

    Not: modele bağlı olarak, grafikte belirtilen işaret sayısı 6 veya 7 araca takılan arka koltuk sayısına göre değişiklik gösterebilir.

    Araç hızı yaklaşık 20 km/saatin altında olduğunda, 6 veya 7 grafiği, arka emniyet kemerlerinden biri her takıldığında veya açıldığında yaklaşık 60 saniye boyunca görünür.

    Araç hızı 20 km/sa. hıza ulaştığında veya bu hızı aştığında, yolculuk sırasında arka emniyet kemerlerinden biri açılırsa:

    - ß ikaz ışığı orta ekranda yanıp söner A;

    ve

    - yaklaşık 30 saniye boyunca bir bip sesi duyulur;

    ve

    - 6 veya 7 grafiği en az 60 saniyeliğine görüntülenir ve ilgili koltuğun sembolü kırmızıya dönüşür.

    Arka koltuklardaki yolcuların emniyet kemerlerinin takılı olduğundan ve gösterilen takılı emniyet kemeri sayısının arka koltukta oturan yolcu sayısına uyduğundan emin olunuz.

    Ön emniyet kemerlerinin yükseklik ayarı

    Göğüs kayışının 1 daha önce açıklandığı şekilde geçmesini sağlayacak şekilde emniyet kemerinin yükseklik ayarını yapmak için düğmeyi 8 kullanınız.

    Düğmeye 8 basınız ve emniyet kemerini yükseltiniz veya indiriniz.

    Ayar yapıldıktan sonra, kemerin iyice kilitlendiğinden emin olunuz.

    Arka yan emniyet kemerleri 9

    Ön emniyet kemerlerinde olduğu gibi kilitlenir ve kilitleri açılır.

    Arka emniyet kemerlerinin düzgün şekilde çalışmasını sağlamak için arka koltuğun doğru kilitlendiğinden emin olunuz. ARKA KOLTUK: işlevler.

    Arka koltuğa yapılan her işlem sonrasında, arka emniyet kemerlerinin işlevlerini yerine getirip, doğru konumda olduklarını kontrol ediniz.

    Beş koltuklu model

    Orta emniyet kemeri

    Kemeri 15 yuvasından 10 yavaşça çekiniz.

    İki cıvata ve kemeri (15) kemer kılavuzundaki (11) gibi takınız.

    Siyah kilit butonu ile kutuya sabitlenmiş küçük toka diline (12) takın.

    Büyük ve sürgülü toka dilini (14) kırmızı kilit butonlu (13) kutuya takınız.

    Dört koltuklu model

    Bu model yalnızca yan arka koltuklarda arka emniyet kemeri ve baş dayanağı olması açısından farklıdır.

    Arka koltuğa yapılan her işlem sonrasında, arka emniyet kemerlerinin işlevlerini yerine getirip, doğru konumda olduklarını kontrol ediniz.

    - Aracın üretimi sırasında monte edilen şu emniyet sistemi elemanlarında hiçbir değişiklik yapılmamalıdır: emniyet kemerleri, koltuklar ve bunların bağlantılar. Özel durumlar söz konusu olduğunda (örneğin: bir çocuk koltuğu yerleştirildiğinde) Marka Yetkili Servisi’ne başvurun.

    - Kemerlerde boşluk yaratacak tertibatlar kullanmayınız (örnek: mandal, klips vb.) çünkü çok gevşek bırakılmış bir emniyet kemeri kaza durumunda yaralanmalara sebep olabilir.

    - Göğüs kayışını asla kolunuzun altından veya sırtınızın arkasından geçirmeyin.

    - Aynı kemeri birden fazla kişi için kullanmayınız ve kucağınızda bir bebek veya çocuk taşıyarak kendi kemerinizle bağlamayınız.

    - Kemer kıvrılmış olmamalıdır.

    - Herhangi bir kazadan sonra emniyet kemerlerini kontrol ettiriniz ve gerekiyorsa değiştirtiniz. Aynı şekilde, kemerde bir yıpranma söz konusu olduğunda da kemeri değiştirtiniz.

    - Arka sıra koltuğun yerleştirilmesi esnasında, emniyet kemerleri ve tokalarının doğru kullanılacak şekilde yerleştirilmesine özen gösteriniz.

    - Kemerin dilini ait olduğu kutuya takmaya özen gösteriniz.

    - Emniyet kemerinin kilit kutusu bölgesine düzgün çalışmasını engelleyebilecek nesne koymamaya dikkat ediniz.

    - Kilit kutusunun yerinin iyi olduğundan emin olunuz (kişiler veya eşyaların altında kalmamalı, ezilmemeli, düşürülmemelidir...).

    Bilimi Anlatmamıza Yardım Edin!

    Her ay milyonlarca bilimsever, Evrim Ağacı olarak karmaşık bilimsel konuları basitçe anlatmamızdan ve ülkemizde bilim anlatıcılığını geliştirmeye yönelik yaptığımız kapsamlı çalışmalarımızdan faydalanıyor. Bütçenize zarar vermeden, aylık veya tek seferlik sadece 20₺ gibi miktarlarda bize destek olarak bu çabalarımızı destekleyebilir, Türkiye'de bilim okuryazarlığını güçlendirmemize katkı sağlayabilirsiniz.

    Destek Ol

    Neden Destek İstiyoruz?

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

    © 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.