folluk muhabbet / Büyük Boy Muhabbet Kuş Yavruluk+Folluk – Doğan Petshop

Folluk Muhabbet

folluk muhabbet

Folluk

Kümes İçerisinde Folluk

Tavuk veya kuş gibi kanatlı hayvanların içerisine yumurtlaması için hazırlanmış, genelde kutu şeklindeki yapılara folluk denir. Kümes içerisinde folluklar hayvan sayısına göre ayarlanır ve çeşitli malzemelerden imal edilirler. Ahşap, galvanizli sac veya plastikten yapılan çeşitleri bulunur. Folluk, yumurtlama sürecinde önemli bir role sahiptir. Materyal seçimi kümes içindeki hijyeni sağlamak açısından önemlidir. Kolayca temizlenebilir olması tercih edilir. Bireysel veya grup şeklinde folluklar olabilir. Folluk içindeki yumurtaların elle veya mekanik olarak toplanması da değişkenlik gösterir. Bireysel veya basit folluklarda canlı folluk içine kolayca girip çıkabilir, yumurtladıktan sonra bu yumurtalar elle toplanır. Grup veya çoklu folluklar birden fazla hayvanın yumurtlamasına izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Hem bireysel hem de grup follukları otomatik olarak da tercih edilebilir. Otomatik veya yarı otomatik sistemlerde yumurtalar birikir ve ya elle ya da el değmeden hareketli sistemler sayesinde toplanır. Evinizde beslediğiniz daha küçük ırk kanatlı canlılar da muhabbet kuşu gibi, yumurtlama dönemlerinde folluk ihtiyacı duyarlar. Kafesin içinde üstü kapalı küçük bir folluk yerleştirerek buraya yumurtlamasını sağlayabilirsiniz. Follukların yerleşimi, yumurtlayacak hayvanların bu yapıları güvenli olarak benimsemelerini sağlamak açısından dikkat edilmesi gereken bir konudur. Yerleştirilecek folluk sayısı ve kapasitesi, tavuk veya kuş sayısına, yumurta verimine ve folluk tipine göre belirlenir. Canlıların bu alanları yumurtlamak için benimsemesini sağlamak amacıyla ilk başta özendirici yumurtalar konulabilir. Böylece yumurtlamak için bu alanın daha önce de tercih edildiğine inanır ve kolayca benimseyebilirler. Yumurtanın düşeceği yer olan folluk içinde farklı malzemeler kullanılır. Bu malzemelerin ortak özellikleri, değiştirilmelerinin kolay olması, nem çeker olmaları ve yumurtanın kırılmasını engelleyebilmeleridir. Folluk sayısı belirlenirken kümesteki hayvan sayısına göre hareket etmek gerekir, ortalama tavuk için bir folluk gözü şeklinde düşünülebilir. Güvercin ve diğer kuş türlerinde bu sayı değişiklik gösterebilmektedir.

Folluk Çeşitleri

Folluk çeşitleri büyüklüğüne ve kalitesine göre değişkenlik gösterir. Özelliklerine göre değişik şekillerde sınıflamak da mümkündür. Tavuk, kaz gibi büyük kanatlıların follukları basit, otomatik veya yarı otomatik, grup/koloni ve kapalı folluklar olarak sınıflandırılabilir. Basit folluklar çoğunlukla metalden yapılır, 30 cm genişlik, cm derinlik ve cm yükseklikte olur. Yan yana ve üst üste dizilen bu sistemlerde, üst taraf hayvanın tünemesini engellemek için eğimli olarak tercih edilir. Taban kolaylıkla temizlenebilir olmalıdır. tavuk için bir folluk gözü hesaplanır ve yumurta döneminde bu esasa göre yeterli sayıda folluk bulunmasına dikkat edilebilir. Bu tip folluklarda yumurtalar elle toplanır. Yarı otomatik folluklarda ise yumurtalar eğimli taban sayesinde yuvarlanarak folluğun önünde birikir ve biriken yumurtalar elle toplanır. Tam otomatik folluklar yumurtaların mekanik olarak hareketli bir bantla toplanmasını sağlayan sistemlerdir. Yumurtalar eğimli taban üzerinde yuvarlanarak kümes boyunca geçen bant üzerinde toplanır. Grup folluklar aynı anda birçok hayvanın yumurtlamasına imkan veren yapılardır. Yaygın olarak cm derinlikte ve değişken yüksekliklerde yapılabilir. Hayvan başına bir alan hesaplaması yapılır ve kümesteki hayvan sayısına göre folluk taban alanı hesaplanır. Kapalı folluklar hayvan içeriye girdiğinde kapağı kapanan ve hayvanın dışarı çıkabilmesi için kapağın dışardan açılmasına ihtiyaç duyulan folluklardır. Böylece yumurtlayan tavukların izlenmesi sağlanır. Folluğun rahat olması ve hayvanın rahat bir şekilde içeri girebilmesini sağlaması gerekir. Evde beslediğiniz muhabbet kuşu, kanarya gibi küçük kuşlara uygun folluklar da üretilmektedir. Dişi kuşların folluğa alışması için süre gerekebilir, özendirici sahte yumurtalarla buraya yumurtlamasını sağlayabilirsiniz. Folluklar tahta, plastik veya metal gibi farklı materyallerden yapılabilir. Folluk çeşitlerini Trendyol üzerinden inceleyebilir ve farklı modeller içerisinden şartlarınıza en uygun olanı kolayca sipariş verebilirsiniz.

Folluk Modelleri ve Fiyatları

Folluk fiyatları ihtiyacınıza ve ürünlerin özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Birkaç farklı model folluk içerisinden kullanımınıza en uygun olanı seçebilir, Trendyol’dan modelleri inceleyebilir ve kullanıcı yorumlarını okuyabilirsiniz. Bireysel veya basit folluklar, yumurtaların bakıcılar tarafından elle toplandığı, canlının içine girmesi ve çıkması kolaylaştırılmış yapılardır. Farklı materyallerden üretilebilir, plastik, ahşap veya metal olabilir. Canlının yaşayacağı yerin şartlarına uygun olacak materyali seçebilirsiniz. Genel olarak kümes içindeki folluk yerleşimleri için dikkat edilmesi gereken noktalar benzer olsa da ahşap, plastik ve metali birbirinden ayıran noktalar da vardır. Yarı otomatik veya tamamen otomatik folluklarda canlının yine kolayca ulaşabileceği şekilde tasarlanmıştır fakat bu sistemlerde yumurtalar manuel olarak değil de hareketli bantlar tarafından toplanır. Çoklu veya grup follukları birden fazla tavuğun yumurtlamasını sağlayan yapılardır. Üst üste ve yan yana dizilirler. Follukları canlının benimsemesi için kümes içindeki yerleşimlerine dikkat edilmelidir. Düzgün havalandırılabilen, kuytu, loş ışıklı alanlar tavsiye edilir. Yumurta verimini en üst düzeyde tutmak için canlının kendisini folluk içinde güvende hissetmesi önemlidir. Bu hem küçük hem de büyük ırk kanatlı hayvanlar için geçerlidir. Trendyol üzerinden belirlediğiniz kriterlere uygun filtreleme yaparak seçim yapabilirsiniz. Farklı kullanım çeşitleri için fiyatları inceleyebilir, bütçenize en uygun olanına karar verebilirsiniz. Folluk modeli seçerken folluk altlığı da önemli bir noktadır. Plastik folluk altlıkları dışında metal olanları da vardır. Folluğun özel olarak seçilen altlığı sayesinde canlının yere bıraktığı yumurta sayısı azaltılarak hem kümes içerisinde hijyenik bir ortam sağlanır hem de yumurta verimi üst düzeyde tutulur. Altlığın çıkarılabilir olması kolayca temizlenmesini sağlar. Eğimli folluklar canlının folluğun üstüne tünemesini engellemek amacıyla bu şekilde tasarlanmıştır. Üst taraftaki eğim sayesinde rahat bir alan elde edilemeyeceği için tavuk veya kuşlar folluğun içini tercih edecektir. Folluk modelleri arasında seçim yapılırken kullanacak canlının (tavuk, güvercin, kuş vb. gibi) folluk üzerinde geçireceği zaman hesaba katılarak ölçü tercihi yapılmalıdır.

Folluk Nasıl Olmalı?

PA Kuş ve tavuk sürülerinde verim seviyesinin yükseltilmesi için yerleşim sıklığı yanında yemlik, suluk ve folluk gibi kümes ekipmanlarının da yeterli sayıda ve kümes veya kafes içerisinde düzgün dağıtılmış olması önemlidir. Özellikle yumurta verim döneminde yeterli folluk bulundurulması tavsiye edilir. Folluklar tavuk kümesi içinde yerleştirilirken en güvenilir, ayak altından uzak, direk gün ışığı görmeyen, hafif loş ve hava sirkülasyonunun sağlandığı bölgeler tercih edildiğinde verimin yüksek olduğu görülmüştür. Muhabbet kuşu veya kanarya gibi tek başına ya da çiftli yaşayan kuşlarda da folluğun kafes içindeki yeri, dişi kuşun burayı yumurtlamak için benimsemesi açısından önemlidir. Follukların yan yana ve üst üste, tasarımlarının ve düzenlerinin birbiriyle tamamen aynı olması tavukların yumurtlamak için bu alanları benimsemelerini sağlamak açısından önemlidir. Farklı malzemelerden üretilen folluklarda sağlamlığa ve malzemenin çürümeye yatkın bir materyal olmamasına dikkat edilir. Tavuk veya kuşların içine girerken zorlanmayacağı, yumurta toplama ve folluk temizleme işleminin kolay olduğu modeller tercih edilebilir. Follukların duvara monte edilebilir olması da hayvanların güvenliği açısından önemlidir. Kuş kafeslerinin içerisine konulacak folluklar kafese düzgünce sabitlenmelidir. Folluğun içindeki hava hacminin fazla olması canlıya daha ferah ve konforlu bir yumurtlama alanı sağlar. Kümes içinde metrekareye düşen canlı sayısı fazla olsa da folluk içinde geniş ve ferah alanlar yaratılması ortam koşullarının en optimum seviyede kalmasına yardımcı olur. Tavuklar için ideal olan 4 veya 5 tavuk için bir folluk olacak şekilde düzenlenmiş sistemlerdir. Follukların alt kısmının yerden 45 cm yüksekte olması yumurtaların zarar görmemesi açısından tercih edilebilir. Bu yükseklik ayarlanırken dikkat edilmesi gereken hususlardan biri tavuğun kolay ulaşmasını sağlamaktır. Yerden çok yüksekte olursa hayvanın benimsemesini zorlaştırabilir. Folluk seçimini, kullanılan altlık tipi ve tasarımı da etkilemektedir. Tavuk folluklarında altlık olarak buğday sapı, buğday samanı ve kaba rende ağaç talaşı geleneksel olarak kullanılmaktadır. Kuş folluklarında ise yuva ipi, keçe, Hindistan cevizi gibi daha farklı materyaller kullanılır. Düzenli aralıklarla folluk içerisine konulan malzemelerin değiştirilmesi gerekir. Tabanda delik olmaması gerekir. Tabanı kolay temizlenebilir folluk modelleri daha çok tercih edilmektedir. Belirli aralıklarla folluk hijyenini sağlamak için ilaçlatabilir veya bir uzmana danışarak kendiniz ilaçlayabilir, böylece folluğun kullanım ömrünü uzatabilirsiniz.

Folluk Ölçüleri

Folluklar yapılırken, yumurtlayacak hayvanın folluk üzerinde geçireceği zaman hesaba katılarak yumurtaya rahat rahat bakabileceği ölçülerde olmasına dikkat edilebilir. Tavukların en iyi kalitedeki yumurtalarını rahatça yumurtlayabilmeleri için gereken alanı sağlamak folluğun temel amacıdır. Farklı türler için ideal standartlar da değişkenlik gösterir. Güvercin, bıldırcın, kaz ve tavuk follukları farklı ölçülerde üretilir. Örneğin; ideal ölçülerin toplu yaşayan güvercinler için 40 cm derinliğinde, 70 cm genişliğinde ve 40 cm eninde olması tavsiye edilirken bu ölçüler tavuk follukları için 30 cm genişlik, cm yükseklik ve 40 cm derinlik olarak değişkenlik gösterebilir. Folluk modelleri basit, otomatik veya çoklu olarak değişiklik gösterir, dolayısıyla ölçüler de kümes içindeki hayvan sayısına ve follukların kullanım şekillerine göre ayarlanabilir. Çoklu modeller farklı şekillerde kullanılabildiği için alandan tasarruf etme açısından tercih edilebilir. Üst üste veya yan yana dizilebilirler. Canlıların kendilerini güvende hissedecekleri alanı yaratmak için ölçülere dikkat etmek gerekir. Yumurtlayacakları alanı seçerken kümesin kuytusunda olmasını tercih edeceklerinden follukların yerleştirileceği yerler buna göre belirlenmelidir. Tavuklar rahatsız edilmeden yumurtlamak için ayrı bir folluk gözü kullanmayı da tercih edebilir. Bu tarz tasarlanmış sistemler de mevcuttur. Aradaki plastik bölme daha sonradan da eklenebilir. Tavukların folluk içinde tünememesini sağlamak için de çeşitli çözümler üretilmiştir. Yumurtladıktan hemen sonra yumurtaların bir yerde toplanması sayesinde tavukların follukta uyumalarının da önüne geçilmiş olur. Folluk ölçülerinde bir diğer etken de yumurtalar için kısa yuvarlanma mesafesi ve nazik bir aktarım sağlayabilmesidir. Yumurtaların folluk içinde birikmemesi folluğun temiz kalmasını sağlar. Dolayısıyla bu yuvarlanma işlemini kolaylaştıracak tasarımlar hem canlının hem de üreticinin hayatını kolaylaştıracaktır. Folluklar yerleştirilirken yerden yüksekliği de önemlidir. Canlıların zarar görebilecekleri haşere vb. gibi olumsuz etkenlere maruz kalmalarını önlemek için yerden yükseğe yerleştirilmelidir. Alıştırmak için follukları önce kümes tabanına yerleştirerek ve zamanla yavaş yavaş yükselterek canlıların yumurtlamak için güvenli alan olarak benimsemelerini sağlayabilirsiniz.

Folluk Seçilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Follukları kullanacak tavuk, kuş vb. kanatlı hayvan sayısı bu seçimde önemlidir. Folluk seçimi yaparken beslediğiniz kuş cinsinin boyutuna uygun folluklar seçilmelidir. Hayvan başına düşen folluk sayısı türlere göre değişiklik göstermektedir. Hayvanların beslendiği yerlerin büyüklüğü de önemli bir etkendir. Folluklar plastik, ahşap veya metalden üretilebilir. İhtiyaç doğrultusunda malzeme seçimi önemlidir. Bakteri vb. hastalık verebilecek organizmaların yuvalanması önlenmiş materyaller tercih edilir. Her malzemenin avantaj ve dezavantajları vardır. Kolay temizlenebilir olması tercih edilir. Tavuk veya kuşların yumurtlamak için kendilerini güvende hissettikleri alanları tercih ettikleri bilinmektedir. Bu kanatlı hayvanların sağlığı için havalandırması rahat olan, kuru tutulabilen temiz alanlar yaratmak gerekir. Genellikle folluk içindeki altlık nem tutar özellikte seçilir. Kolay bir şekilde sökülüp monte edilebilen folluklar da tercih edilmektedir. Üst üste montaj yapılmasına izin veren folluk tasarımları sayesinde alandan kazanarak folluk yerleşimi yapılabilir. Trendyol’da farklı materyal ve ölçülerde folluklar arasında karşılaştırma yapabilirsiniz. Yapılarına göre de sınıflandırılabilen folluklar tamamen otomatik, yarı otomatik veya manuel de tercih edilebilir. Bunların çoğunda birtakım ortak özellikler bulunur. Follukların üst tarafı hafif eğimli tasarlanır, bu şekilde hayvanların buraya tünemesi önlenir. Tavukların folluklara girişini kolaylaştırmak için de farklı çözümler üretilmiştir. Tel veya plastik tabanlara verilen eğim sayesinde yumurtanın yuvarlanması sağlanır. Bazı modellerde yumurtalar manuel olarak bakıcılar tarafından toplanırken bazı modellerde ise oluşturulan bant sistemleri sayesinde toplama işlemi otomatik olarak yapılır. Otomatik follukların açılıp kapanacağı süreler belirlenebilir. Follukların tamamında amaç yumurta kalitesi ve verimini üst seviyede tutmaktır. Tavuk ve kaz gibi kanatlılarda folluk içine nemi çekecek saman, talaş vb gibi malzemeler kullanılır. Bu malzemeler aynı zamanda yumurtanın da kırılmasını önlerler. Tavukların üzerinde yumurtlayacakları folluk altlıkları da farklı materyal ve tasarımlarda olabilir. Altlıklar çıkarılabilir ve kolay temizlenebilir olduğunda kümes verimi yine yüksek olacaktır. Yumurtaların yuvarlanma mesafeleri ve birikecekleri alan da kırılmaların ve yumurta kayıplarının önüne geçebilmek açısından önemlidir. Folluk seçiminde bu gibi detaylara dikkat etmek daha sonra uzun süreli kullanım sağlayacaktır. Uzmanlara danışarak belirli aralıklarla folluğu ilaçlatabilir; bit, haşere gibi zarar verecek canlıları engelleyebilirsiniz. Folluk modelleri içerisinden koşullarınıza en uygun olanı bulabilir, Trendyol siparişinizi hızlıca oluşturabilirsiniz.

Kargo Ücreti;

Sepetinize eklediğiniz ürünlerin, sabit TL kargo ücretini site siparişinize ek olarak yansıtır. Kargo ücreti, ürün ücreti ile birlikte site üzerinden tahsil edilir. TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsizdir. Minimum sipariş tutarı TL dir.

Kargo Firması;

Ptt Kargo ile çalışmaktayız. Ancak istisnai durumlarda ve büyük desili siparişlerde farklı kargo firması veya ambar ile gönderim yapmaktayız. Bu firmanın dışında talepleriniz için bizimle iletişime geçiniz.

Kargo Teslimi;

Saat e kadar alınan ürünleri aynı gün kargoya veriyoruz. (İş yoğunluğunun çok olduğu durumlarda ye kadar) Cumartesi günleri saat e kadar kargo yapıyoruz. Pazar ve resmi tatil günleri kargolar kapalıdır.

Kargo Ulaşımı;

Siparişiniz kargoya verildikten sonra ikamet ettiğiniz şehre bağlı olarak 1 ile 3 iş günü arasında size teslim edilir.

Kapıda Ödeme;

Kapıda ödeme seçeneği Uşak şehir içinde mevcuttur.  Ücret ödemesi, teslim anında görevliye NAKİT veya KREDİ KARTI  ile ödenir. Kapıda ödeme seçeneği için Kargo Ek ücreti yoktur.

Havale Bildirimi;

Havale bildirim formundaki IBAN numarasına sipariş tutarını yatırdıktan sonra formu doldurunuz. 3 İş günü içinde ödemesi yapılmayan siparişler iptal olur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası