cüce vatoz yumurtası / Cüce Vatoz - Kent Havası

Cüce Vatoz Yumurtası

cüce vatoz yumurtası

Latince Ad&#;: Ancistrus dolichopterus

Habitat&#; ve Anavatan&#;: Güney Amerika k&#;tas&#;n&#;n Brezilya bölümü, Rio Negro havzas&#;

Beslenme Biçimi: Etçil - Otçul

Davran&#;&#; Biçimi: Sakin ve bar&#;&#;ç&#;l Kendi Türlerine Davran&#;s&#;: &#;l&#;ml&#;

Yüzme Seviyesi: Dip, ayr&#;ca camda ve aksesuarlarda da hareket ederler.

Cinsiyet Ayr&#;m&#;: Erkeklerin a&#;&#;zlar&#;n&#;n üstünde dikenler olu&#;ur. Bu dikenler s&#;k ve kal&#;nd&#;r.

Üreme: Düz yumurta dökerler, yumurtalar&#;n&#; korurlar.

S&#;cakl&#;k: °C

En Fazla Büyüdü&#;ü Boy: 15 cm

En Az Akvaryum Hacmi: litre

Su Sertli&#;i:

pH:

Zorluk Seviyesi: 1

Genel Yorum:&#;lk bak&#;&#;ta yak&#;n akrabalar&#; olan vatozlara çok benzeselerde davran&#;&#; olarak çok farkl&#;d&#;rlar. Bugüne kadar herhangi bir &#;ekilde di&#;er bal&#;klara sald&#;rd&#;klar&#; gözlemlenmemi&#;tir ama kendi türleri içinde bölge kavgalar&#; olabilir. Cinsiyet ayr&#;m&#; vücut &#;ekillerinden yap&#;labilir, geni&#; yuvarlak vücutlular di&#;i, ince uzun vücutlu olanlar erkektir. Yumurta dökmek için karanl&#;k ortamlar&#; tercih ederler. Bunlar hindistan cevizi kabu&#;u, yan yat&#;r&#;lm&#;&#; testiler ve ma&#;ara &#;eklinde mango kökleri olabilir. Anne va baba yavrular&#;n&#; korumada sosyal davran&#;&#;lar sergileyebilirler. Baba yumurtalar&#; havaland&#;rma görevini üstlenebilir, bozulmu&#; yumurtalar&#; ma&#;ara d&#;&#;&#;na ta&#;&#;yabilir. Özellikle bölgelerini korurken ki&#;isel de&#;il kolonisel hareketler sergilerler. Ne kadar sosyal davran&#;&#;lar gösterselerde yavrular toplan&#;p anne babadan ayr&#; olarak büyütülmeli yemlemede de artemia ve toz yemler kullan&#;lmal&#;d&#;r.

 

Uzman Aktavist Yorumu:

Tür Ad&#;: Ancistrus dolichopterus
Sinonim: Hypostoma punctatum,
Familyas&#;: Loricariidae
Habitat: Amazon Nehri, Güney Amerika Maksimum büyüklük: Erkeler 13 cm, di&#;iler cm.
Su Özellikleri: S&#;cakl&#;k ºC, pH 6,5 –
Davran&#;&#; Özellikleri: Kendi türlerine kar&#;&#; agresif.
Beslenme: Omnivor(hem bitkisel, hem etçil)
Minimum Tank Hacmi: litre
Bulan Ki&#;i ve Tarih: Kner,

Ancistrus Dolichopterus ya da ülkemizde bilinen ad&#;yla söylersek Cüce Vatoz, y&#;ldan bu yana yayg&#;nla&#;arak birçok akvaristin tanklar&#;nda boy göstermeye ba&#;layan küçük boydaki bir vatoz türüdür. En belirgin özellikleri; yeti&#;kin erkeklerin burunlar&#; üzerinde ç&#;kan dikensi olu&#;umlar ile kahverengi/siyah gövdeleri üzerine beyaz noktac&#;klarla bezenmi&#; görünümleridir. Di&#;er pleco(vatoz) türlerine göre daha küçük yap&#;lar&#; ve iyi bir yosun yiyici olmalar&#; nedeniyle tercih edilen bir bal&#;k haline gelmi&#;lerdir. &#;lk görülmeye ba&#;lad&#;klar&#;nda yüksek fiyatlarla al&#;c&#; bulan cüce vatozlar, &#;u anda hobicilerin yapt&#;klar&#; üretim nedeniyle piyasada daha fazla bulunmakta ve çok uygun fiyatlarla sat&#;lmaktad&#;r. Yak&#;n zamanda ülkemize gelmeye ba&#;layan albino varyasyonlar&#; da yayg&#;nla&#;maya ba&#;lam&#;&#; ve hobicilerin be&#;enerek besledikleri bal&#;klar aras&#;na girmi&#;tir.

Cüce vatozlar, geni&#; pH aral&#;&#;&#;nda ya&#;ay&#;p üreyebilmeleri nedeniyle, farkl&#; su özelliklerine sahip tanklarda birçok bar&#;&#;ç&#;l bal&#;k türü ile uyumlu bir &#;ekilde ya&#;ayabilmektedir. Tanganyika, Malawi ve Amerikan tanklar&#;nda bar&#;&#;ç&#;l bal&#;klarla birlikte bak&#;labilirler. Yosun yiyici bal&#;klar aras&#;nda, vücut yap&#;lar&#; ve renkleri nedeniyle en popüler bal&#;klar aras&#;ndad&#;rlar. Yuvalar&#;n&#; kayalarla olu&#;turulan ma&#;aralarda yapmaktad&#;rlar. Di&#;er vatoz türleri gibi cüce vatozlar da, genelde gündüz pek ortada görünmezler, geceleri daha çok aktiftirler.

Beslenme:
Cüce vatozlar, omnivor beslenme özelli&#;ine sahip bal&#;klard&#;r. Yani hem bitkisel ve hem de protein a&#;&#;rl&#;kl&#; yemlerle beslenirler. A&#;&#;rl&#;&#;&#;n bitkisel yemlerde olmas&#; gerekir, yoksa sindirim sorunlar&#; ya&#;anabilir. Akvaryumda her türlü bal&#;k yemini severek tüketirler. Yaln&#;z, verece&#;iniz yemlerin mutlaka tabana inmesini sa&#;laman&#;z gerekir. Zaman zaman verece&#;iniz ha&#;lanm&#;&#; &#;spanak, ha&#;lanm&#;&#; havuç veya çi&#; olarak verece&#;iniz salatal&#;k onlar için iyi bir ö&#;ün olacakt&#;r. Ancak, verdi&#;iniz bu yemleri bir günden fazla tank içinde b&#;rakmay&#;n, art&#;klar&#;n&#; ertesi gün dip çekerek temizleyin.


Cinsiyet Ayr&#;m&#;:
Küçük yavrularda cinsiyet ayr&#;m&#; hayli zor olmakla birlikte, eri&#;kin hale geldiklerinde bu ayr&#;m daha kolay yap&#;lmaktad&#;r.

Erkekler:Eri&#;kin erkeklerin belirgin özelli&#;i, kafalar&#;n&#;n ön k&#;sm&#;nda dikensi uzant&#;lar&#;n bulunmas&#;d&#;r. Erkeklerin gövdeleri daha geni&#; ve uzundur, kafalar&#; da daha kal&#;nd&#;r. Gözleri ise birbirinden daha ayr&#;k dururlar. A&#;a&#;&#;daki çizimde ilki erkek, ikincisi ise di&#;idir.




 Di&#;iler:Di&#;ilerin kafalar&#;nda erkeklerde oldu&#;u gibi dikensi uzant&#;lar görülmez ya da çok az ve küçük boyda olabilir. Gövdeleri ve kafa yap&#;lar&#; daha incedir. Gözlerinin aras&#; erkeklere göre daha yak&#;nd&#;r.Üreme:
Cüce vatoz erkekleri çok e&#;li(poligami)dir. Ayn&#; tank içinde birden fazla di&#;i ile çiftle&#;ip yavru yapabilirler. Bu türlerin üremedeki en önemli özelli&#;i; yumurtalara erkek cüce vatozun bak&#;p korumas&#;d&#;r. 
Cüce vatozlar&#;n yumurtlamalar&#; için akvaryumunuzda bulunduraca&#;&#;n&#;z en uygun araçlar; testi, hindistan cevizi kabu&#;u ile deniz kabuklar&#;d&#;r. 
Erkek cüce vatoz, yumurtlama dönemine kadar yan&#;na yakla&#;t&#;rmad&#;&#;&#; di&#;ilere, yumurtlamadan birkaç gün öncesinden itibaren yuvaya girmesine izin verir. Birkaç gün boyunca süren bu kurla&#;ma sonras&#;nda di&#;i, alt&#;n sar&#;s&#; renkteki iri yumurtalar&#;n&#; yuvaya b&#;rak&#;r ve sonra yuvay&#; terk eder. Di&#;i, erke&#;in belirledi&#;i yuvaya yumurtalar&#;n&#; b&#;rakt&#;ktan sonra bir daha ne yumurtalarla, ne de yavrularla ilgilenmez. Tüm bu i&#;leri erkek cüce vatoz üstlenir. Bundan sonra erkek, yuvan&#;n a&#;z&#;nda durarak hem yumurtalar&#; di&#;er bal&#;klara kar&#;&#; korur, hem de yan yüzgeçleri ile sirkülasyon yaparak yumurtalar&#;n bol oksijen almas&#;n&#; sa&#;lar. Erkek, kuluçka süresince yuvay&#; hiç terk etmez. 

Yavrulardan yumurtalar&#;n ç&#;kmas&#; gün sürer. Yavrular ilk ç&#;kt&#;klar&#;nda alt&#;n sar&#;s&#; renktedirler ve kar&#;nlar&#;nda da yumurta kesesi ta&#;&#;rlar. Birkaç gün sonra siyah renklerini almaya ba&#;larlar. Yavrular ç&#;kt&#;ktan sonra da erkek cüce vatoz yavrular&#; korumaya devam eder. Yavrular&#;n yuvadan uzakla&#;mamas&#;na çal&#;&#;&#;r. Bulunduklar&#; tankta yavrular için tehdit olabilecek bal&#;klar varsa, yavrular yumurtadan ç&#;kt&#;ktan sonra, bulunduklar&#; yuva ile birlikte ayn&#; su ve &#;s&#; özelliklerine sahip, taban malzemesi olmayan ba&#;ka bir tanka ay&#;rabilirsiniz. Erke&#;i bir süre daha bu tankta b&#;rakabilirsiniz. 




Yumurtadan ç&#;kan yavrular&#; kar&#;nlar&#;ndaki yumurta kesesi bitene kadar yemlemeyin. Kese kaybolduktan sonra spirulina içerikli tablet yemlerle günde kez beslemeye ba&#;lay&#;n. Tableti yavru say&#;s&#;na göre bölerek kullan&#;n. Fazla ataca&#;&#;n&#;z yem suyun bozulmas&#;na ve yavrular&#;n ölmesine yol açacakt&#;r. Örne&#;in, tableti b&#;çakla 4 parçaya bölerek gün içerisinde verebilirsiniz. &#;lk iki hafta su de&#;i&#;imi yapmay&#;n. Daha sonra, haftada iki kez dip temizli&#;i yaparak dinlenmi&#; su ile yüzde 20’lik su de&#;i&#;imleri yap&#;n. Bu, yavrular&#;n daha iyi geli&#;mesini sa&#;layacakt&#;r. Yavrular bir ayl&#;k olduklar&#;nda, bal&#;klar&#;n&#;z için kulland&#;&#;&#;n&#;z yemleri ufalay&#;p tabana inmesini sa&#;layarak beslemeye devam edin. Bitkisel yemleri vermeyi ihmal etmeyin. Eri&#;kinler için haz&#;rlad&#;&#;&#;n&#;z ha&#;lanm&#;&#; &#;spanak, havuç ve salatal&#;ktan da vermeye ba&#;layabilirsiniz. 

 Cüce vatoz yavrular&#;n&#; bekleyen en önemli tehlike, beyaz benek hastal&#;&#;&#;d&#;r. Bu hastal&#;&#;&#;n bula&#;t&#;&#;&#; yavru tank&#;nda, ne yaparsan&#;z yap&#;n yavrular&#; kurtaram&#;yorsunuz. O nedenle yavru tank&#;nda &#;s&#; de&#;i&#;imleri olmamas&#;na dikkat edin. Mutlaka &#;s&#;t&#;c&#; kullan&#;n ve de&#;i&#;im sular&#;n&#;n da tank suyu ile ayn&#; &#;s&#;da olmas&#;na dikkat edin. Yavrular cm olduklar&#;nda cinsiyetleri belirmeye ba&#;lar.

 






Bu sayfa hakk&#;nda yorum ekle:

Cüce Vatoz Üreme ve yumurtadan çıkma (gün/resim)

Gönderim Zamanı: 25 &#;ubat

Merhaba Arkadaşlar,

Cüce vatozlarımdan yeniden yavru almam sebebi ve gelen sorulardan dolayı gün gün olarak resimli şekilde gelişmeyi anlatmaya çalışacağım

 

Öncelikle Cüce vatozlar için üremenin gerçekleşeceği akvryumdan bahsedelim

Kapasite      : Litre civarı akvaryumlarda çift için gerekli yuva alanları sağlandığı taktirde başarı yüzdesi oldukça yüksektir. Ben Litrelik (Set akvaryum bölmesinde) tankda uygulamayı gerçekleştirdir.

Su kimyası   : Cüce vatozlar, geniş bir PH yelpazesinde yaşamını ve üremesini devam ettirdiği için kimya adına herhangi birşey yapmaya gerek yoktur. PH değerleri arasında sabit bir noktada olması şartıyla üreme gerçekleşecektir. İletkenlik değeri önemlidir, bu akvaryumlarda tuz kullanılmamalı ve iletkenliğin artmamasına özen gösterilmelidir. Nitrat yumurtaların açılma yüzdesi ve yavruların sağlıklı gelişmesi açısından sond erece önemli olup, her daim sıfır veya sıfıra yakın olmalıdır. Isı ise derecelerde sabit olması yeterlidir. Isının çok yüksek olması (discus ve türevi yüksek ısıda beslenen balıklarla bakılması durumunda) üremeyi oldukça yavaşlatıp yumurta alımını da azaltmaktadır. 

Akvaryum dizaynı : En önemli konulardan birisi olup üremeye en çok etki eden yegane kısımdır. Işıklandırmadan tutun kum seçimine kadar  her bir detayın önemi vardır. Işıklandırma loş ve az olmalı, cüce vatozlar geceleri aktif olan balıklar olduğu için özellikle üreme döneminde ışık kullanılmamalıdır. Kum secimi 1mm civarı olabilir veya hiç olmayabilir. Tercih meselesidir fakat hiç kullanılmaması ilerki dönemlerde avantaj sağlayacaktır. Filtrasyonda pipo filtreler gayet ideal olacaktır. Dekor olarak kullanılacak küpler, hindistan cevizi kabuğu veya çömlek şeklinde olabilir. En ideal seçenekler bunlardır.

Üreme;

Cüce vatozlar çok eşlidir. Bir erkek birden fazla dişi ile çifleşebilir ve yavru alabilir Yumurtlama gerçekleştikten sonra dişi erkek tarafından yuvadan dışarıya atılır ve geri kalan işlemi erkek 

gerçekleştirir. 

Erkek küpten kat suretle ayrılmaz ve 24 saat boyunca yuzgeçleri ile yumurtaları havalandırır. Yumurtalar larvaya dönüşüp artık hareket kazandıktan sonra yavaş yavaş erkek yemlenmelere ilgi göstermeye başlasa da tamamen yumurta keseleri kaybolana kadar yavruların küpten çıkmasına izin vermez

Yumurtaların ilk dizildiği gün Erkek çalışmaya başlayıp havalandırma işlemini gerçekleştirmeye başlamıştır


yumurtaların ilk 24 saati;


yumurtaların 2. günü;


yumurtaların 3. günü;


yumurtaların 4. günü


yumurtaların 5. günü


yumurtaların 6. günü (artık yumurta keselerinden beslenmeye başladılar)


Yeni güncellemeler geldikçe buradan paylaşıyor olacağım.

Larvaların tamamen serbest yüzüşe geçmesinin ardından yavru büyütme ile ilgili bilgilendirmelere devam edeceğim. Gün gün videolar da mevcut fakat şu anda ilgilenemeyeceğim. Tamamını kaydettikten sonra tek bir video olarak yayınlayacağım.

Umarım bu türe karşı ilgisi olan arkadaşlara bir katkısı olur.

Devamı gelecek


Be&#;enenler: [T],ELPRESACANARİO[/T][T],izzet[/T][T],muslim kavak[/T][T],CastieL[/T][T],akvarist_33[/T][T],Umut Başar[/T][T],neo[/T][T],ugurnk[/T][T],H.Gürlerköy[/T][T],ibrahim,07[/T][T],sede[/T][T],Egemen Ceylan[/T][T],aluzil[/T][T],mesutok[/T][T],PoyrazKaptan[/T][T],knifefish[/T][T],Malmoth[/T][T],gorgorot[/T][T],ilkerimrak[/T][T],masivan[/T][T],yasintt[/T][T],ebayir[/T][T],amatrax[/T][T],Yaqmur[/T][T],Tuffi[/T][T],Onur Özer[/T][T],ErdemGuven[/T][T],hakanyildiz06[/T][T],hobim35[/T]
Te&#;ekkür Edenler: [T],amatrax[/T][T],ErdemGuven[/T][T],hobim35[/T]


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ÖM

Akvaryumun İdeal Balıkları: Cüce Vatozlar

Vatozlar, köpek balıklarıyla akraba olan ve ilginç fiziksel özelliklere sahip görülmeye değer canlılardır. Suda adeta yarasa gibi süzülen vatozların, akvaryumda beslenen türleri de mevcut. Akvaryum vatozları, hem estetik hem temini ucuz balıklar. Ama bir tercih sebebi de fiziksel özellikleri ile diğer balıklardan çok farklı olması ve akvaryuma renk katması. Aynı zamanda akvaryumun temizlik görevlileri olarak bilinen vatoz balıkları arasında anavatanı Güney Amerika’nın Amazon nehri olan Cüce Vatozlar, akvaryumların en bilinen canlılarından biri. Büyük vatozlar, santimetre civarı olabilirken, cüce vatozlar büyüdüklerinde ortalama 10 santimetre boyutlara ulaşabiliyor.

>> Balık Yemleri

Cüce Vatoz Balığı Genel Özellikleri

  • Barışçıl bir balıktır, diğer türlerle beraber yaşayabilir.
  • Hem etçil hem otçul canlılardır.
  • Ağız yapıları düz olduğu için dipten yem yemler.
  • Diğer balıklardan artan ve dibe çöken yemlerle beslenebilirler.
  • Akvaryum camına ve taşlara yapışıp buralardaki yosunları yerler.
  • Taş ve bitki aralarına saklanmaktan hoşlanırlar.
  • Yumurtayla çoğalırlar. Çok kolay ürerler.
  • Yumurtlayan dişi vatozlar, yumurtaları erkeklerin korumasına bırakır.
  • Küçükken cinsiyet ayrımı yapmak zordur. Erkeklerin kafalarında diken benzeri uzantılar bulunur; uzun ve geniş bir gövdeye sahiplerdir. Dişilerin ise kafaları küçüktür ve kısa gövdelilerdir.
  • Geceleri hareketlidirler, gündüzleri saklanırlar.
  • Kıkırdaklı balıklar sınıfına girerler.
  • Dişilerinin boyu 10 santimetreyedir.
  • Denizlerde yaşayan türlerinin kuyrukları elektrikli ve zehirlidir.

Vatoz Balığı Bakımı

Cüce vatozlar, basınçtan hoşlanmadıkları için geniş tabanlı ve çok yüksek olmayan akvaryumlar onlar için idealdir. Saklanacak yer aradıkları için akvaryuma mutlaka bitki ve taş koymanızı öneririz. Bitkilerin saklanma dışında vatozlara bir yararı da yiyecekleri sindirmelerine olan katkısıdır. Vatozların yaşadığı akvaryumlarda yosun ve benzeri bitkiler tercih etmeniz bu hayvanlar açısından iyi olacaktır. Akvaryumun suyu önceden dinlendirilmiş, ortalama 25 derece sıcaklıkta olmalıdır ki vatozlarınızın hayat kalitesi artsın. Sıcaklık değişimlerinden etkilendikleri için özellikle su değişiminde sıcaklığa dikkat etmeniz ve sabit kalmasını sağlamanız gerekir. Yoksa vatozlar strese girebilirler. Genellikle akvaryum camına yapışmış olarak göreceğiniz cüce vatozlar, etrafta görünmüyorsa telaşlanmayın. Çünkü, akvaryum dekorlarından ya da bitkilerin birinin arasından güneş battıktan sonra başlarını çıkarırlar. 

cüce vatoz

Vatoz Balığı Üremesi

Cüce vatozlar, üremesi kolay balıklardır. Erkekleri çok eşli olan bu balıklar, akvaryumda birden fazla dişi vatozun yumurtalarını döllerler. Yumurtlayan dişi, yuvaya yaklaşmaz. Yumurtaların korunması görevi erkek vatozlara aittir. Vatoz yavruları 4 ile 5 gün sonra iri ve sarı renk olan yumurtadan çıkarlar. Cüce vatozlar, akvaryumun uyumlu canlıları olduklarından agresif değildirler ve diğer balıklara saldırmazlar. Bu yüzden yumurtaları korumak onlar için oldukça zorlaşır. Cüce vatozların yumurtalarının güvenliği akvaryum sahibinin elindedir. Bunun için vatozların hep kendilerinin hem yumurtalarının gizleneceği bir yer oluşturmak önemlidir. Akvaryumunuzda vatozlarınız ve yavruları için bitki ve mağara benzeri taşlar mutlaka bulundurulmalıdır ki bu güzel balıklar üreyip çoğalabilsin.

Vatoz Balığı Beslenmesi

Hem etçil hem de otçul olan vatozlar, diğer balıklardan arta kalan yemler ve yosunlarla beslenseler de yeme ihtiyaç duyarlar. Yani daha çok bitkisel gıdalarla beslenirler. Protein ağırlıklı beslenmek sindirim sistemlerini zorlayabilir. Genelde akvaryumun dibine yakın yerlerde konumlandıkları için ve düz bir ağıza yapısına sahip oldukları için dip yemleri onların ideal besin kaynaklarıdır. Dip yemleri onlara verirken akvaryumun karanlık ve sakin olmasını sağlayın ve diğer balıkların vatoz yemlerine göz dikmediklerinden emin olun. Cüce vatozlar, barışçıl oldukları için yem için de kavga etmezler ve yemlerini kaptırabilirler. Nadir de olsa akvaryuma atacağız salatalık ve benzeri yeşil sebzeler vatozların sindirimlerini kolaylaştırır. Bu işlem diğer balıklar için de yararlıdır ama akvaryumun çabuk kirlenmesine neden olabilir.

Akvaryum Balıklarının Yakalanabileceği Hastalıklar başlıklı içeriğimizi de mutlaka okuyun.

Cüce Vatoz Um Yumurta Bıraktı.

  • 26 Mart , #1

    Mehmet Furkan Çevrimdışı
    AK-FO Özel Üyesi Mehmet Furkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Cüce Vatoz Um Yumurta Bıraktı.

    Reklamları görmek istemiyorsanız lütfen üye olunuz

    Arkadaşlar cüce vatoz um bi taş ın üstüne baya bi yumurta bırakmış.ben bu taş ı ayırdıfunduszeue.info yapmam funduszeue.infoş bi kaba koysam mantarlaşırmı . Yardımlarınızı beklyiorum.Şimdiden çok teşekkür ederim herkese .

  • 27 Mart , #2

    Sanchex Çevrimdışı
    Üye Sanchex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bu konular hakkında bilgim yok fakat yumurtaların mantarlaşmaması için metilen mavisi kullanılması gerektiğini okumuştum..


  • 27 Mart , #3

    pierr Çevrimdışı
    AK-FO Özel Üyesi pierr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Baba vatozuda yumurtaların yanına koyman funduszeue.infoşuna çıkartmışsın zaten baba vatoz yumurtaları funduszeue.info yumurtaların yanında olmassaçıkma ihtimalleri düşük.


  • 03 Nisan , #4

    deadam Çevrimdışı
    Üye deadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    vatoz yumurtalarını ayırmamak gerek onlar kendileri büyütüyo yavrularını


  • 03 Nisan , #5

    Mehmet Furkan Çevrimdışı
    AK-FO Özel Üyesi Mehmet Furkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Geçen hafta bırakmıştı yumurtaları.Ben ilk defa aldıgım için funduszeue.infoırdım.Şuan sadece 3 tane vaoz um kaldı.Onlarında Renleri çok azda olsa belli oldu tüpçükleri var.


  • 06 Nisan , #6

    deadam Çevrimdışı
    Üye deadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkası gelir yumurtaların bu sefer ayırma kırşehirli arkadaşım sana kamanlı tavsiyesi

  • 07 Nisan , #7

    Mehmet Furkan Çevrimdışı
    AK-FO Özel Üyesi Mehmet Furkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    funduszeue.infoşekkür ederiz. İnşallah kesilmez.

  • 07 Nisan , #8

    melihkocaturk Çevrimdışı
    AK-FO Özel Üyesi melihkocaturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Reklamları görmek istemiyorsanız lütfen üye olunuz

    Erkek cüce vatoz yumurtalarına sahip çıkar. Yavrular yumurtadan çıkıncaya kadar yemlenmez, yüzgeçleri ile sirkülasyon yaparak oksijen pompalar, böylece yumurtalar mantarlaşmaz. Yavrular çıktıktan sonra erkek vatoz yavrularını korumaya devam edebilir. Formdan düşen erkek vatozu bir süre ayırmak iyi olur diye düşünüyorum.

    Sağlıklı balıklar.


  • nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası