kivi şekere iyi gelirmi / Kivi Suyunun Az Bilinen 10 Harika Faydası - Nefis Yemek Tarifleri

Kivi Şekere Iyi Gelirmi

kivi şekere iyi gelirmi

Stres ve diyabet hastalarının şifa kaynağı kivi

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rüstem Cangi, kivide bulunan serotonin maddesinin stresi azalttığını, inositolinin ise depresyona iyi geldiğini belirterek, diyabet hastalarının şeker oranlarını düzenlemede de pozitif yönde etkili olduğunu bildirdi.

Kivinin faydaları ve Türkiye'deki tüketimi hakkında bilgi veren Doç Dr. Cangi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu mucize meyvenin dünyada tüketilen yaş meyveler içerisinde içerik bakımından en zengin özelliğe sahip olduğunu söyledi.

Özellikle C ve E vitamini ile yüksek potasyum ve magnezyum içerdiğini belirten Cangi, kivinin vücudun ihtiyacı olan besin maddelerini karşılama bakımından eşsiz bir meyve olduğunu vurguladı.

Türkiye'de tüketicilerin kivinin tüketimi konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını ifade eden Cangi, dünyada kivi üretimin arttığını belirterek, şunları söyledi:

''Son 40 yılda dünyada kivi üretiminin 600 kat artarak yaklaşık 1 milyon 300 bin tona ulaşması, tüketicilerin bu meyveye ilgisini göstermektedir. Kivi özellikle havaların soğuması ile birlikte astım, solunum darlığı, grip gibi rahatsızlıklarda ihtiyaç olan C vitamini ihtiyacını karşılamada bire bir meyvedir. Kivi doğal laksatif özelliği nedeniyle başta yatalak hastaların hem dirençlerini artırmak, hem de kabızlık sorununa önlem amacıyla önerilecek meyvelerin başında gelmektedir.''

Kivi tüketiminin faydalarını anlatan Cangi, sözlerine şöyle devam etti:

''Yapılan son araştırmalarda günde 2 kivi tüketmenin vücutta kötü kolesterol (LDL) seviyesini azalttığı, iyi kolesterol (HDL) seviyesini ise artırdığı, özellikle aspirinin yan etkisine maruz kalan kalp hastaları için kivi önerilmektedir. Düşük kalorisi sayesinde kilo almaksızın formun korunmasında, spor sonrası veya sıcakta terleme ile kaybedilen elektrolitlerin karşılanmasında sıkça tüketilen bir meyvedir. Kivide bulunan serotonin maddesinin stresi azalttığı, inositolinin ise depresyona iyi geldiği ve diyabet hastalarının şeker oranını düzenlemede de pozitif yönde etkili olduğu saptanmıştır.''

-KİVİNİN NASIL TÜKETİLECEĞİ BİLİNMİYOR-

Türkiye'de yaklaşık 20 yıl öncesine dayanan kivi tüketimiyle ile ilgili vatandaşların hala yeterince bilgi sahibi olmadığını ifade eden Cangi, ''Kivi meyvesi özelliği itibariyle daldan koparıldığı zaman hemen tüketilebilecek bir meyve değildir. Kivi manav, pazar veya marketlerde sert veya yenebilecek olgunluğa ulaşmış (yumuşamış) durumda satışa sunulmaktadır. Düzenli kivi tüketen vatandaşların mümkünse sert durumda kivileri satın alarak, evde kendilerinin yeme olgunluğuna getirmeleri daha uygun olacaktır. Yaklaşık 10 adet sert kivi, orta irilikte 2 elma ile birlikte ağzı sıkıca kapatılacak bir poşet içerisinde 4-5 gün oda sıcaklığında bekletilmeli, kiviler bu ortamda yenilmeye uygun hale gelecektir'' dedi.

Yemeye uygun hale gelen kivilerin serin yerde muhafaza edilerek 10 gün içerisinde tüketilmesinin uygun olacağını belirten Cangi, şöyle devam etti:

''Eğer tüketiciler yemeye uygun hale gelmiş kivi satın alacaklarsa, limon yumuşaklığında olan meyveleri almaları, yaralı ve özellikle fazla yumuşamış kivileri satın almamaları gerekir. Zira aşırı yumuşamış kiviler hem lezzetlerini yitirmiş hem de tüketici sağlığı için olumsuz etki yapabilirler. Kivide bulunan actinidin enzimi bazı tüketicilerde alerjik etki yapmaktadır. Dudaklarda şişme, kaşınma, burunda ve gözde kaşıntı görülebilir. İleri vakalarda boğazda tahriş, nefes alma zorluğu olmaktadır. Kivi tüketirken bu durumlarla karşılaşan tüketicilerin, mutlaka bir sağlık kuruluşuna giderek alerji testi yaptırmalıdır.''

AA

Kivi şeker hastalarına zararlı mıdır?

İçindekiler:

  1. Kivi şeker hastalarına zararlı mıdır?
  2. Şeker hastası olan bir kişi hangi meyveleri yemeli?
  3. Kivi şeker hastalarına iyi gelir mi?
  4. Muz şeker hastalığına iyi gelir mi?
  5. 1 muz şekeri ne kadar yükseltir?
  6. Hangi meyvelerde az şeker var?
  7. Hangi meyve şekeri düşürür?

Kivi şeker hastalarına zararlı mıdır?

Dr. Rüstem Cangi, kivide bulunan serotonin maddesinin stresi azalttığını, inositolinin ise depresyona iyi geldiğini belirterek, diyabet hastalarının şekeroranlarını düzenlemede de pozitif yönde etkili olduğunu bildirdi.

Şeker hastası olan bir kişi hangi meyveleri yemeli?

Diyabet Hastaları Hangi Meyvelerden, MeyveSularından – Sebzelerden, Sebze Sularından Tüketebilir? Armut, havuç, kiraz, greyfurt, elma, portakal, erik, şeftali gibi meyve– sebze ve sularını posalarını da tüketmek kaydı ile ve onlara biçilen sınır çerçevesinde tüketebilir.

Kivi şeker hastalarına iyi gelir mi?

Kan şekeridüzeylerini kontrol eder Kivi, diyabetli insanlar tarafından tüketilebilir. Glisemik indeksi 47-58 aralığındadır. Bu nedenle kan şekeriseviyenizi kesinlikle yükseltmez. Yüksek lif ve düşük karbonhidratlara sahip olan kivikan şekeridüzeylerini kontrol altına alarak kolesterolü düşürür.

Muz şeker hastalığına iyi gelir mi?

Muzlar, şeker hastalığıolan kişilerin, diğer yiyecek türlerinde olduğu gibi ılımlı bir şekilde yapmalarını sağlayan, güvenli ve besleyici bir meyvedir. Şeker hastalığıolan bir kişinin diyetinde meyve ve sebzeler gibi taze yiyecek seçeneklerini içermesi teşvik edilir.

1 muz şekeri ne kadar yükseltir?

Karbonhidrat kan şekeriseviyenizi diğer besinlerden daha fazla yükseltir, yani kan şekeridengenizi büyük ölçüde etkileyebilir. Orta boy tek bir muz, 14 gram şekerve 6 gram nişasta içerir bu da kan şekeriseviyesinin diğer besin maddelerine göre daha hızlı yükselmesine neden olur.

Hangi meyvelerde az şeker var?

Yaz aylarında bolca tüketilen meyvelerin şeker içeriği düşük 10 tanesini listeledik.
  1. Limon ve lime. Tadının ekşiliğinden de belli olduğu üzere limon ve lime şeker açısından oldukça düşük, C vitamini açısından ise zengin meyveler. ...
  2. Ahududu. ...
  3. Çilek. ...
  4. Böğürtlen. ...
  5. Kivi. ...
  6. Greyfurt. ...
  7. Avokado. ...
  8. Karpuz.
Daha fazla öğe...

Hangi meyve şekeri düşürür?

Yapısında insülin hormonunun etkisini destekleyici bitkisel bileşenler içeren yaban mersini, kan şekerinidüzenleyici etkiye sahiptir. Bu nedenle kan şekerini düşürenyiyecekler ve şekeri düşüren meyvelerarasında yaban mersinine de yer verilebilir.

Kivi tüketirken dikkat

Mevsiminde tüketeceğiniz vitamin ve mineral deposu meyveler bağışıklık sistemini desteklemeye katkıda bulunuyor. Her gün mutlaka 2-3 porsiyon mevsim meyvesi tüketmek gerekiyor. Ölçülü tüketilen kış meyveleri ise birçok hastalığı önlüyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Aybala Akkülah kış meyvelerini tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı, önemli uyarılarda bulundu.

NAR

Vitamin, mineral ve lif içeriği zengin olan nar, bağışıklık sistemini güçlendirmesinden kalbe, sindirimden göz sağlığına dek birçok fayda sağlıyor. Narın faydalarını artırmak için çekirdekleriyle beraber tüketilmelidir. Ortalama bir nar 280 gram olup 1 su bardağına denk gelir ve 235 kcal enerji içerir. Şeker oranının yüksek olması nedeni ile diyabet hastalarının bu meyveyi kontrollü bir şekilde yaklaşık 1 çay bardağını aşmadan tüketmeleri gerekir. Ayrıca özellikle kan sulandırıcı bazı ilaçlarla etkileşime girebildiği için dikkatli olunmalıdır. Yüksek riskli gebelikte de ilk üç ayda rahim kasılmalarına yol açabileceğinden doktora danışmak gerekir.

GREYFURT

Ekşi ve acımsı tadı nedeniyle mandalina ve portakal kadar tercih edilmese de diğer turunçgiller gibi C vitamini deposu ve iyi bir lif kaynağı olan greyfurt, tokluk süresini uzatmaya, kötü huylu kolesterolü düşürmeye ve antioksidan içeriğiyle kanser gibi hastalıkları önlemeye yardımcı oluyor. 1 orta boy greyfurt, günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 50’sini karşılıyor. Buna karşın greyfurt suyu içmek, posa içeriğini azaltır ve kan şekerini daha hızlı yükseltir. Asitli yapısıyla mide şikayetlerini artırabildiği, ayrıca yüksek besin-ilaç etkileşimine yol açabildiği için kolesterol, kan sulandırıcı, antidepresan gibi ilaç gruplarını kullananlar da dikkatli tüketmelidir.

MANDALİNA

Kış aylarının zengin C vitamini içeriğiyle vazgeçilmezi olan mandalina, kalsiyum, magnezyum, çinko, potasyum gibi insan sağlığı için önemli olan mineralleri de bünyesinde barındırıyor. Bağışıklığı güçlendiren, eklem ve göz sağlığını destekleyen mandalina, kalpten kansere, gözden cilt sağlığına dek birçok fayda sağlıyor. 150 gram mandalina 75 kcal enerji ve 3 gram lif içerir. Lifli yapısı sayesinde bağırsak sağlığının iyileşmesine katkıda bulunur. Asit içeriği ise mide rahatsızlığı olanlarda mideyi rahatsız edebilirken, çekirdeklerinin tüketilmesi apandisitte sorunlara yol açabilir. Bu nedenle tüketiminde aşırıya kaçmamak gerekir.

ELMA

Kış mevsiminin öne çıkan meyvelerinden elma içerdiği vitaminler, mineraller ve zengin lif yapısıyla tam bir sağlık deposu… Kalpten astıma, diyabetin önlenmesinden kilo yönetimine dek birçok faydası bulunuyor. Elma diyabetin önlenmesi için önemli olan insülin duyarlılığını artırmaya yardımcı olurken, içerdiği çözünür lif olan pektin sayesinde yağın bağırsaklardan geri emilimini azaltarak kötü kolesterolü düşürmeye de katkı sağlar. Bir porsiyona denk gelen 1 küçük boy elma yaklaşık 100 gramdır ve 52 kcal enerji içerir. Elmanın faydalarından ve lif içeriğinden en iyi şekilde yararlanmak için suyu sıkılarak değil, çiğnenerek tüketilmelidir.

KİVİ

100 gram kivinin günlük C vitamini ihtiyacının yaklaşık yüzde 80’ini karşıladığını biliyor muydunuz? C vitamininin yanı sıra zengin lifi ve antioksidan içeriği ile öne çıkan kivi, hücreleri korur. Kivi hem çözünmez hem de çözünür lif içeriğine sahiptir. Çözünmeyen lif bağırsak hareketlerini düzenlemeye, çözünür lif ise kan şekerinin düzenlenmesine ve kalp sağlığına fayda sağlar. Buna karşın kivi birçok alerjen içermesi nedeniyle, özellikle çocuklarda alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Yüksek potasyum nedeniyle böbrek hastalarının da dikkatli tüketmesi gerekir.

AYVA

Grip ve soğuk algınlığı gibi mevsimsel hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendiren, zengin potasyum içeriğiyle kan basıncını (tansiyonu) düşürmede etkili olan ayva tam bir vitamin ve mineral deposu. 1 porsiyon ayva günlük C vitamini ihtiyacının yaklaşık yüzde 25’ini karşılar. Ancak ayvanın büyüklüğüne dikkat etmek gerekir. 1 porsiyon ayva, büyük boy bir ayvanın yaklaşık yarısı kadardır. 100 gram ayva yaklaşık olarak 52-55 kcal enerji, 1,7 gram posa içerir. Glisemik indeksi düşük olduğundan kan şekerini çok hızlı yükseltmez. Bu nedenle insülin direnci ve diyabeti olanlar ile zayıflama diyeti yapanların rahatlıkla tüketebileceği bir meyvedir.

PORTAKAL

Zengin C vitamini içeriğiyle vücut direncini artıran portakal, kalp ve damar sağlığını korumaya, tansiyonu düzenlemeye, iltihabı önlemeye, kansızlığa karşı demirin emilimini kolaylaştırmaya, gözleri kuvvetlendirmeye ve kolajen üretimine yardım ederek cildi korumaya dek birçok fayda sağlar. Yaklaşık 130 gram 1 orta boy portakal 1 porsiyona denk gelirken, 200 ml’lik bir bardak portakal suyu, 1 adet portakalın yaklaşık iki katı kaloriye ve iki katı şeker içeriğine sahip. Portakal suyunun lif içeriği de çok düşük olduğundan dilimleyerek yenilmelidir. Asit içeriğinden dolayı reflü hastaları dikkatli tüketmelidir.

Kivinin Faydaları ve Zararları

Dışındaki tüylü kabuğu nedeniyle pek çok kişi tarafından şeftali gibi dokunulduğu zaman ‘iç gıcıklayıcı’ kabul edilen kivi, tüketiminden kaçınılmaması gereken bir meyvedir. Kahverengi kabuklu, siyah minik çekirdekli ve yeşil bir meyve olan kivi, olgunlaştığında daha koyu bir yeşil renge sahip olup muz gibi tatlanır. Ham halindeyken daha ekşi bir tadı vardır. Çin kökenli bir meyve olarak bilinir.


Kivide Hangi Besinler ve Vitaminler Bulunur?

Antioksidan zengini kivi, C vitamini, diyet lifi ve gerekli besin değerlerini bünyesinde barındırır. Kivinin besin değerleri kısaca şöyle verilebilir:

  • A vitamini: 4 µg
  • E vitamini: 0.03 mg
  • K vitamini: 40.3 µg
  • C vitamini: 92.7 mg
  • E vitamini: 1.46 mg
  • Protein: 1.14 g
  • Yağ: 0.52 gr
  • Kalsiyum: 34 mg
  • Demir: 0.31 mg
  • Magnezyum: 17 mg
  • Fosfor: 34 mg
  • Potasyum: 312 mg
  • Sodyum: 3 mg
  • Çinko: 0.14 mg
  • Bakır: 0.13 mg
  • Karoten: 52 µg
  • Lutein ve zeaksantin: 122 µg
  • Folat: 25 µg
  • Kolin: 7.8 mg

Kivinin besin değerleri saymakla bitmez. “Kivinin faydaları nelerdir?” sorusunun sorulması olağandır. Kivinin faydaları bağışıklık sisteminiz ve sindirim sisteminiz üzerinde hemen fark edilebilir.

Kivinin Faydaları Nelerdir?

Detaylarıyla açıklanamadan önce kivinin vücuda faydaları şöyle sıralanabilir:

  • Astım ataklarını rahatlatabilir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Sindirim sistemini düzenler.
  • Kalp sağlığını destekler.
  • Kanseri önlemede yardımcı olur.
  • Kilo vermeyi hızlandırabilir.
  • Cilde faydalıdır.
  • Saçları gürleştirir.
  • Göz sağlığını iyileştirir.
  • Hamilelikte destekleyicidir.
  • Kemik sağlığını korur.
  • İnflamasyon ile savaşır.

Astım Hastalarına Yardımcı Olabilir: C vitamini deposu olarak kivi, solunum sorunlarında iyileşme sağlayarak astımı hafifletmeye yardım eder. Kivinin çocuğa faydaları yine hırıltılı bir solunum ve astım durumunda olabilir. Kivi bu durumlarda rahatlama sağlayabilir. C ve E vitaminlerinin çocuklarda akciğer fonksiyonlarını geliştirdiği bir araştırma tarafından kanıtlanmıştır. Ancak daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. 

Bağışıklığı Güçlendirir: C vitamininin en önemli meziyetlerinden biri de bağışıklığı güçlendirmektir. Antioksidanlar ve C vitamini, vücut direncini ve enfeksiyonlara karşı üretilen beyaz kan hücrelerinin oluşumunu artırır. Yine beyaz kan hücrelerinin fonksiyonlarını artırarak kişiyi serbest radikallere karşı korur. Vücudun hastalandığınızda hızlı iyileşmesine yardımcı olur.

Sindirimi Destekler: Kivinin sindirime faydaları çözünür ve çözünmeyen liflerinden gelir. Çözünür lifler bağırsakların sağlıklı çalışması için gerekli olan yararlı bakterilerin üretilmesine yardımcı olur. Çözünmeyen lifler ise suyu tutar ve sindirim sırasında genişleyip dışkılamayı kolaylaştırır. Sindirimi hızlandırır ve bağırsak hareketlerinin düzene girmesini sağlar. Bol lifli bu meyveyi düzenli bir şekilde tüketmek kabızlığın önünü geçmenizde destekçidir. Kivi proteinleri çözdüğü bilinen aktinidia adlı bir enzim içerir. Özellikle irritabl bağırsak sendromu olan kişiler, et gibi besinlerin sindirimi için bu enzime ihtiyaç duyarlar.

Kalbinize İyi Gelir: Kalp sağlığında antioksidanlar, potasyum ve lifler önemli rol oynar. Potasyum kan damarlarının gevşemesine ve kan basıncının, yani tansiyonun dengelemesine yardımcı olur. Düşük kalorili meyve kivini iyi kolesterolü yükseltici bir etkisi vardır. Bu da kalp hastalıkları riskini düşürmede önemli olan lifler içeren kiviyi tüketmeniz için bir nedendir.

Kansere Karşı Gelebilir: Serbest radikaller vücutta kanser oluşmasından sorumlu tutulurlar. Antioksidanların ise serbest radikallerle mücadelede kalkan görevi görür. Yine lifli yapısı kiviye kolon kanserinden korunması için katkı sağlayabilir. Antioksidanlar Alzheimer, diyabet ve kardiyovasküler hastalıkların da önlenmesine etki kabul edilir.

Kilo Vermeye Yardımcı: 100 gramı 61 kalori olan kivi, tam bir diyet dostu besindir. Özellikle lif sebebiyle beslenmenize eklemeniz tavsiye edilir. Kivinin zayıflamaya faydaları vardır. Kilo vermenize yardımcı olabilen kivi, lifli yapısı sayesinde uzun sürer tok tutar. Ayrıca lif kan şekerinin dengelenmesini destek olur. Ancak yine de kivinin de bir meyve ve şeker içerdiğini unutmadan porsiyon kontrolü yaparak tüketin. Günde 140 gramdan daha fazla kivi tüketmeyin.

Cilde Gençleştirir: Kivinin cilde faydaları yine büyük ölçüde C vitamini içeriğinden gelir. “Kivinin cilde faydaları nelerdir?” diye sorulduğunda öncelikli olarak cilt sağlığı dostu bir meyve olduğu söylenebilir. C vitamini zengini besinler ciltte kolajen dokusunu artırarak cildin sıkılaşmasına ve yaşlanma belirtilerinin yok olmasına yardımcı olur.  Cildin nem dengesinin de sağlanmasında etkilidir. Akne ile mücadelede anti-inflamatuar özelliğini gösterir. Cildi yağdan arındırırken cilde taze bir görünüm verir. E vitaminin antioksidan özellikleri sayesinde güneşin cildinize verdiği zararlı ışınlardan ve cilt hasarlarından korunabilirsiniz.

Saçlara Sağlık Katar: C ve E vitamini kivinin saç dökülmelerine karşı koruyucu bir meyve olmasını sağlar. Magnezyum, potasyum ve çinko ise kan akışını hızlandırarak saçların büyümesine yardımcı olur. Omega 3 yağ asidi de içeren kivi böylelikle saçların nemini korur. Yine demir içeriği ise kan dolaşımını artırarak saç köklerini güçlendirir. Ancak kivinin saç sağlığı üzerindeki etkilerinin daha çok araştırılması gerekiyor.

Gözleri İyileştirir: Kivinin içeriğindeki karotenoidler, antioksidanlar ile göz hastalıklarının önlenmesine ve görmenin iyileşmesine fayda sağlar. A vitamini korneanın korunmasından sorumludur. Kivinin göze faydaları antioksidanların hücreleri ve dokuları korumasıyla hissedilir. Kivideki utein ve zeaksantin göz sağlığı için çok önemlidir. Bu iki antioksidan yaşa bağlı gelişen makula dejenerasyonunu önlemede etkilidir. Bir kase kivi, sinir sistemini koruyan günlük bakır mineralinin de yüzde 20’sini karşılar. Sinir sistemi retina sağlığı için önemlidir. 

Hamilelik Beslenmesine Eklenmeli: Kivinin hamilelere faydaları içeriğindeki folat sayesindedir. Folat önemli bir B vitamini olarak beyaz ve kırmızı kan hücrelerinin üretilmesini sağlar. Hamilelikte kivinin faydaları gebelik esnasında fetüsün gelişmesini ve doğum kusurlarının önüne geçilmesindeki yardımcı rolüyle bilinir. Doğurganlığı desteklerken hamile kalma şansını da artırabilir. Ancak yine de hamileyseniz veya emziriyorsanız kiviyi tüketmeden önce doktorunuza danışın.

Kemik Sağlığını Korur: Kivinin K vitamini ile kemik sağlığını desteklediği bilinir. K vitamininin yanı sıra kalsiyum ve fosfor içeriği kiviyi kemik sağlığını etkilemede güçlü kılar. İleriki yaşlarda kemik erimesinden korunmak için beslenmenize kivi tüketin.

İnflamasyon ile Savaşır: Ananas gibi kivide de bromelain adlı bir enzim bulunur. Bu enzim proteinleri parçalayıp inflamasyonu iyileştirmede etkili olur. Artrit ile ilgili iltihabı azalttığı da bilinir. C vitamini de yine serbest radikallere karşı gelerek iltihaplanmaya direnç gösterir.

Kivinin tüm bu faydalarının yanı sıra vücuda su desteği sağlaması gibi bir faydası da bulunur. Neredeyse yüzde 90’ı sudan oluşan bu meyvenin bu sayede vücut sıcaklığını korumada, cilt hasarlarını gidermede ve besinleri sindirmede önemli bir oyuncu olduğu unutulmamalı. Vücuttaki su kaybı kalbin ve böbreklerin düzgün çalışmasını zorlaştırarak bu süreçlerin ilerlemesine engel olur.

Kivinin Zararları Var mıdır?

Kivinin faydaları düşünüldüğünde zararları da olabileceği akla gelir. Kivinin zararlı olduğu şeklinde bir ifade kullanmak doğru olmaz ama kivinin alerjisi sebebiyle zarar verebileceği kişiler olabilir. Kivi alerjisi olan kişilerde kusma, cilt döküntüsü, dilde, ağızda ve dudaklarda kaşıntı, nefes almada zorlanma, yüzde şişme, baş dönmesi ve pankreasta bir şişlik meydana gelebilir.

Potasyum destekli ilaçlar alıyorsanız kivi ile birlikte alacağınız potasyum fazla olabilir. Ayrıca güçlü bir K vitamini kaynağı olan kivi tüketimi, kan sulandırıcı kullanan kalp hastaları için bu ilaçların etkisini ortadan kaldırabileceği için uygunsuz olabilir. Doktorunuza danışarak kivi tüketebilirsiniz.

Kivi Nasıl Tüketilmeli?

  • Tatlı-ekşi tatları seviyorsanız beslenmenize mutlaka kiviyi ekleyin. Kivi kabuğu soyularak doğrudan tüketilebilir.
  • Kivi ile meyve salatası yapabileceğiniz gibi kiviyi hazırladığınız diğer salatalara ilave edebilirsiniz.
  • Kivi ile smoothie hazırlayabilirsiniz.
  • Yoğurdunuza ya da yulaflı kaselerinize kivi ekleyebilirsiniz.
  • Chia tohumu ile kivili puding yapabilirsiniz.
  • Kiviyi karpuz ile birlikte karıştırarak kendinize detoks suyu yapabilirsiniz. Bu sayede temiz ve ışıldayan bir cilt görünümüne sahip olabilirsiniz.
  • Evde hazırlayacağınız dondurmalarınızı kivi ile yapabilirsiniz. Kiviyi blender’dan geçirip dondurmanız yeterli olacaktır.

*Bu içeriğin geliştirilmesinde Tıbbi Direktörlük katkı sağlamıştır.
*Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. İçeriklerde Acıbadem Sağlık Grubu'nun tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler yer almamaktadır.

RANDEVU AL  

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir