famodin mide ağrısına iyi gelirmi / Mide koruyucu ilaçlarda dikkat edilmesi gerekenler | Şenol Kalyoncu Köşe Yazısı - Hürriyet Haberler

Famodin Mide Ağrısına Iyi Gelirmi

famodin mide ağrısına iyi gelirmi

Famodin mide koruyucu mu ?

Birçok ilacın mideye zararı bulunmaktadır. Bu nedenle uzun süreli ilaç kullanılacaksa doktor hastaya ayrıca mide koruyucu ilaç da reçete etmektedir.

Mide koruyucu ilaçlar, midesinde hassasiyet olan veya başlangıç seviyesinde reflü ve gastrit şikayetleri olan kişilerde, rahatsızlıklarının ilerlememesi açısından işe yaramaktadır.

Mide koruyucu nedir ?

Mide koruyucu, mide salgılarını azaltmak suretiyle, midenin asitli sıvısının mide iç yüzeyini tahriş etmesini, yara açmasını veya mevcut yüzeysel yaraların daha da derinleşmesini önleyen, mideyi koruyan ilaçlardır.

Başlıca mide koruyucu ilaçlar proton pompa inhibitörü grubu mide asidi azaltıcı ilaçlardır. Proton pompa inhibitörleri mide paryetal hücresindeki hidrojen/potasyum ATPaz enzim sistemini geridönüşümsüz bloke ederek etki göstermekte ve %99 varan oranda asit sekresyonunu engellemektedir.

Proton pompa inhibitörü grubu mide koruyucu ilaçlar H2 reseptör antagonistlerine göre çok daha iyi sonuç sağlamaktadırlar.

Famodin mide koruyucu mu ?

Famodin, etken maddesi famotidin olan ve mide asitlerinin salınmasını baskılamak suretiyle reflü ve gastrit şikayetlerini azaltan bir ilaçtır.

Famodin H2 reseptör antagonistleri grubu ilaçlardan olup mide asitlerini azaltmada proton pompa inhibitörü grubu ilaçlara göre daha az etkilidir. Bununla birlikte Famodin’i de mide koruyucu ilaçlar arasında saymak mümkündür, çünkü mide koruyucu olarak da kullanılmaktadır.

Bir hastaya mide koruyucu olarak Famodin mi yoksa proton pompa inhibitörü grubu bir ilaç mı reçete edileceği hastanın durumuna göre doktor tarafından değerlendirilmesi gereken bir husustur.

Çünkü mide asitlerini %99’a varan oranda azaltmak da hazımsızlık, mide bulantısı, baş ağrısı, kabızlık veya başka sindirim problemlerine yol açabilmektedir.

Eğer hastanın mide ile ilgili şikayetleri hafif ise doktor proton pompa inhibitörü grubu bir ilaç yerine Famodin gibi H2 reseptör antagonistleri grubuna dahil olan bir ilaç reçete etmeyi tercih edebilir.

Mide koruyucu mideyi tedavi eder mi ?

Mide ilaçlarıyla alakalı şöyle bir durum vardır:

Mide rahatsızlıkları genellikle devamlılık arz eder ve bu nedenle de mide ilaçları sürekli kullanılır. Bu süreçte midesinde ağrı hissetmeyen kişi rahatsızlığım geçti zannedip mide ilacını keserse ağrılar yeniden başlayabilir.

Yani mide koruyu ilaçlar mide asitlerini azalttığı için kullanıldığı müddetçe işe yarar, kullanmayı kesince hasta eski durumuna geri dönebilir.

Bununla birlikte mide koruyucu ilaçlar, mide salgılarını azalttığı için midedeki yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar. Yani mideyi tedavi edici özellikleri de vardır.

Mide koruyucu reflüye iyi gelir mi ?

Mide koruyucu midedeki gastrite, ülsere iyi geldiği gibi reflüye de iyi gelmektedir.

Mide koruyucu ilaçlar ne zaman içilir ?

Mide koruyucu ilaçlar öğünlerden farklı bir zamanda kullanılır. Her bir ilacın kullanım zamanı ve dozu farklı olabilmekte olup ilacın prospektüsünde yazan bilgilere göre hareket etmek yararlı olacaktır.

İLGİLİ YAZILAR:

Famodin aç mı tok mu kullanılır ?

Mide koruyucu ilaçlar

Famodin reçetesiz satılır mı ?

WhatsApp

Famodin

Famodin

Famodin, etken maddesi Famotidin olan Famodin film tablet midede üretilen asit miktarını azaltarak çalışmaktadır. Asidin mideye salınmasını uyaran Famadin, bu asitlerin meydana getirdiği gastroözofajeal reflü hastalığı, mide ülseri ve mide asidinin yemek borusuna zarar vermesinden kaynaklanan yemek borusu iltihaplanması gibi midenin aşırı asit ürettiği durumların tedavisinde kullanılmaktadır.

Famad Hakkında Bilinmesi Gereken Önemli Bilgiler Nelerdir?

  • Eğer herhangi bir ilaca karşı alerjik durumunuz varsa ilacı dikkatlice kullanmanız gerekmektedir.
  • Etken maddesi Famotidin'e karşı alerjiniz varsa ilacı kesinlikle kullanmamanız gerekmektedir.
  • Midenin aşırı asit ürettiği durumlarda kullanılması gereken bir ilaç olduğundan özellikle doğru tanı ve tedavide uygulanması gerekmektedir.
  • Böbrek hastalığı, mide kanseri, astım, karaciğer hastalığı, KOAH gibi solunum sistemi ile ilgili diğer başka rahatsızlıklarınızın bulunması durumunda ilacı kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalı ve talimatlarına uyarak kullanmalısınız.
  • Mide asidinin dengelenmesine göre kullanılması gereken bir ilaç olduğundan doktorun tavsiye ettiği süre boyunca kullanılmalıdır. Zira tedavi devam ederken belirtilerde iyileşme olabileceğinden ilacı kesmeniz gerekebilmektedir.
  • Göğüste ağrılı yanma, mide ekşimesi ve sıklıkla kalp krizinin erken belirtileriyle karıştırılan mide yanmaları iyi takip edilmelidir. Zira kalp kriziyle sürekli karıştırılan bu belirtiler aşırı göğüs ağrısı, ağırlık çökmesi, baş dönmesi, terleme, bulantı, kusma ve genel olarak hasta hissetme gibi belirtileri de beraberinde hissediyorsanız acilen tıbbi yardım için doktora başvurmanız gerekmektedir.
  • Özellikle küçük çocuklara kesinlikle doktor tavsiyesi olmadan verilmemelidir. Zira mide asit düzeyiyle alakalı olduğundan küçük çocukların mide delinmesi gibi durumlara mahal vermektedir.

Famadin Tek Başına Mı Kullanılmalı?

İlacı kesinlikle alkol ile birlikte almayınız. Midenin zarar görme riskini daha da arttıran alkol kullanımı bu ilaç kullanıldığı süre boyunca kesilmelidir.

İlacın yan etkileri arasında düşünce ve tepkilerinizi bozabilecek durumlar olabildiğinden makine ve araç kullanırken özellikle dikkat etmeniz gerekmektedir.

Famodin kullanılmaya başladıktan sonraki 6. Haftada herhangi bir iyileşme görülmezse doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.

Hamilelerin ve emzirme döneminde olan annelerin bu ilacı kullanmadan önce mutlaka doktora danışmadan kullanmamamız gerekmektedir.

Famadin Film Tablet, doktorun özellikle direktiflerine uyularak dikkatle kullanılması gereken bir ilaçtır. Bu hususta doz aşımına maruz kalırsanız en yakın acil polikliniğe başvurarak gerekli tedaviyi görmeniz gerekmektedir. İlacın her dozu mutlaka bir bardak su ile alınması gerekmektedir. Eğer büyük kapsül şeklinde ilacı içemiyorsanız ilacı ağzınızda çiğneyerek yutmamalısınız.

Famadinin Olabilecek Yan Etkileri Nelerdir?

  • Nefes almada güçlük,
  • Kurdeşen dökme
  • Dudaklarda şişlik
  • Boğazda ve dilde şişlik,
  • Kalp atımlarında çarpıntı
  • Sarılık
  • Halüsinasyon

Gibi belirtiler çok olmasa da hafif belirti olarak vuku bulmaktadır. Bu belirtilerden bir ya da birkaçı meydana gelirse acilen doktorunuza danışmalı ve gerekli tedaviye doktor kontrolünde devam etmelisiniz.

Son Güncelleme :

Famodin ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


0 Yorum Yapılmış "Famodin"


Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Mide Hastalıkları Nelerdir
Mide Hastalıkları Nelerdir
Mide Hastalıklarını 7 ana bölümde toplayabiliriz 1-Mide Kanseri 2-Reflü 3-Gastrit 4-Hazımsızlık 5-Mide Ülseri 6-Mide yanması 7-Mide tembelliği Şimdi bu hastalıkları tek tek tanıyalım. MİDE KANSERİ: Mide Kanseri dünyada akciğer kanse
Midenin Kalp Gibi Atması
Midenin Kalp Gibi Atması
Midenin kalp gibi atması, Bireyin karın bölgesinde hissettiği, kalp atışına benzer bir durum olan mide atması şeklinde ifade edilebilmektedir. Midemizde hissedilen atma durumu, birdenbire başlayabileceği gibi uzun süreli olarak da görülebilmektedi
Mide Ağrısı Ve İshal
Mide Ağrısı Ve İshal
Mide Ağrısı Ve İshal: Soğuk kış aylarında mide ağrısı ve ishal sıkıntısı çekmek pek de şaşırtıcı bir durum değildir. Bir çoğumuz mide ağrısını üşütmeye bağlıyor. Fakat mide ağrısı üşütmeyle olabileceği gibi ger hangi bir hastalığında belirtisi olabil
Sabah Görülen Mide Bulantısı
Sabah Görülen Mide Bulantısı
Sabah Görülen Mide Bulantısı, uzmanlar tarafından kusacakmış gibi kötü bir hissin meydana gelmesi durumu olarak tanımlanan mide bulantısı tek başına bir hastalık olmamakla beraber başka bir hastalığın habercisi olarak da bilinir. Mide bulantısının pe
Mide Kazınması
Mide Kazınması
Mide kazınması, halk arasında açlığın olduğunu anlatmak için kullanılan bir deyimdir. Acıkma nedeniyle midenin zil çalması gibi etkile hissedilen mide kazınmasının bazı kötü alışkanlıklardan, hatalı beslenmeden ya da bazı hastalıklardan kaynaklanıyor
Mide Ödemi
Mide Ödemi
Mide ödemi; mide ve on iki parmak bağırsağı yüzeyinde veya daha derin katlarda ilerleyen ve genellikle de Helicobacter Pylori adı verilen bakteriden kaynaklı bir yaradan meydana gelir. Genellikle ödemin fark edilmemesi ve gereken tedavinin uygulanmam
Mideden Ses Gelmesi
Mideden Ses Gelmesi
Mideden ses gelmesi, günümüzde her insanda meydana gelebilecek bir durumdur. Hatta bu durum özellikle yatarken çok sık bir şekilde meydana gelerek sizlere rahatsızlık verebilir. Mideden ses gelmesi birçok zaman mideyle alakalı bir durumdur. Fakat baz
Mide Bulantısı İştahsızlık
Mide Bulantısı İştahsızlık
Mide Bulantısı İştahsızlık, Mide bulantısı birçok insanın hayatında sık sık karşılaştığı ve kişiye büyük rahatsızlıklar veren sorunların başında gelmektedir. Hemen hemen her insanın yaşadığı mide bulantısı, aynı zamanda beraberinde iştahsızlık proble
Mide Duvarı Kalınlaşması
Mide Duvarı Kalınlaşması
Mide duvarı kalınlaşması gastroin testinal olarak tanımlanan mide hastalıklarının önemli bir belirtisidir. Çok kesitli BT teknolojisi mide duvarı kalınlaşması durumunu ve kenarların değerlendirilebilmesi aşamasında kullanılan oldukça etkili bir yönt
Mide Bulantısı ve Halsizlik
Mide Bulantısı ve Halsizlik
Mide bulantısı ve halsizlik, tek başına bir hastalık olarak kabul edilmeseler de önemli başka hastalıkların haberclsl ya da yan etkisi olabilirler. Mide bulantısı, karın bölgesinde ağrıya, yiyeceklerin yakılması ve sindiriminde problemlerin oluşmasın
Mide Kasılması
Mide Kasılması
Spazma uğrayan bölge her hastada aynı büyüklükte değildir. Acı en çok epigastriyum denilen kesimde yani kaburgaların altı ile göbek arasında kalan kesimde duyulur. Mide spazmı midenin veya bir başka organın organik çeşitten bir hastalığı olabilir
Mide Spazmı
Mide Spazmı
Midenin kramp şeklinde şiddetli ağrılı kasılması olayına Mide Spazmı denir. Ağrı genellikle göbekle kaburgalar arası bölgede hissedilir. Bazen göğüs kafesine ve sırta doğru yayılabilir. Bu ağrıya dayanmak hasta için oldukça zordur. Ağrı sırasında has

 

Mide Hastalıkları Nelerdir
Midenin Kalp Gibi Atması
Mide Ağrısı Ve İshal
Sabah Görülen Mide Bulantısı
Mide Kazınması
Mide Ödemi
Mideden Ses Gelmesi
Mide Bulantısı İştahsızlık
Mide Duvarı Kalınlaşması
Mide Bulantısı ve Halsizlik
Mide Kasılması
Mide Spazmı
Mide Gevşekliği
Uykuda Mide Bulantısı
Psikolojik Mide Bulantısı
Böbrek Taşı Mide Bulantısı Yaparmı
Mide Asidi Fazlalığı
Alkol Sonrası Mide Bulantısına Ne İyi Gelir
Geçmeyen Mide Bulantısı
Mide Fesadı
Mide Alındıktan Sonra Yaşam
Mide Gazı
Mide Koruyucu
Mide Ve Sırt Ağrısı
Geğirme
Mide Kanseri Nedir
Ani Mide Ağrısı
Mide Bypass Ameliyatı
Mide Kisti
Mide Ağrısı Kola Vurur Mu

Popüler İçerik

Mide Gevşekliği

Mide Gevşekliği

Mide Gevşekliği, Mide ve yemek borusunun bir kapağı vardır. Bu kapağa KÖS adı da verilir. Normalde yemekler yutulduktan sonra yemek borusundan geçerek

Uykuda Mide Bulantısı

Uykuda Mide Bulantısı

Uykuda mide bulantısı, mide bulantısı tek başına bir rahatsızlık olabileceği gibi farklı bir hastalığın belirtisi olarak da ortaya çıkabilir. Kronik m

Psikolojik Mide Bulantısı

Psikolojik Mide Bulantısı

Sık sık ve nedenini anlayamadığınız bir şekilde mideniz mi bulanıyor? Kokulara, yediklerinize hatta sinirlenmeye karşı tepkilerinizde bulantı ön pland

Böbrek Taşı Mide Bulantısı Yaparmı

Böbrek Taşı Mide Bulantısı Yaparmı

Böbrek taşı mide bulantısı yapar mı, böbreklerde meydana gelen taşlar, sırt ağrısı ve mide bulantısı etkisi gösterir. Böbreklerdeki taş oluşumlarında

Mide Asidi Fazlalığı

Mide Asidi Fazlalığı

Mide asidi fazlalığı bir takım mide sorunlarını tetikleyen bir durumdur. Normalde midedeki asit belirli bir seviyenin üzerine çıkmaz ancak asit oranın

Alkol Sonrası Mide Bulantısına Ne İyi Gelir

Alkol Sonrası Mide Bulantısına Ne İyi Gelir

Alkol sonrası mide bulantısına ne iyi gelir, mide bulantısı değişik etkenler nedeniyle ortaya çıkabilir. Bunlardan birisi de alkol tüketimidir. Özelli

FAMODIN nedir ve ne için kullanılır?

FAMODİN etkin madde olarak famotidin içerir. Famotidin FL reseptör antagonistleri olarak adlandırılan ilaçlar sınıfına dahildir. Midenin ürettiği asit miktarını azaltarak etki eder.

FAMODİN 30 film tablet içeren blisterlerde ambalajlanmıştır.

FAMODİN, aşağıdaki durumlarda kullanılabilir:

  • Mide (gastrik) ve ince barsağınızın ilk bölümündeki (duodenal) ülserlerin tedavi edilmesi ve tekrarının önlenmesi için,
  • Midenin çok fazla asit ürettiği ve asidin yemek borusuna geçerek yanmaya neden olduğu (gastroösofageal reflü gibi) durumları tedavi etmek için ve tekrarlarını önlemek için,
  • Yan Etkileri Nelerdir?

    Tüm ilaçlar gibi FAMODIN’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

    Aşağıdakilerden biri olursa FAMODİN’i kullanmayı durdurunuz ve derhal doktorunuza bildiriniz:

  • Ani gelişen yüksek ateş, şiddetli boğaz ağrısı veya ağızdaki yaralar, soluk ten, yorgunluk, solunum güçlüğü, koyu idrar, enfeksiyonlara daha sık yakalanma, akyuvar ve alyuvar sayısındaki azalmaya bağlı olarak el ve ayaklardaki karıncalanma ve uyuşukluk, bir tip beyaz kan hücrelerinin (agranülositoz) sayısında önemli düşüş, tüm kan hücrelerinde azalma
  • Şiddetli soluk alamama veya aniden soluk almada kötüleşme, akciğerlerde olası bir iltihabın göstergesi olan öksürük veya ateş (bazen ölümcül olabilen)
  • Deride haşlanma görünümüne benzeyen, içi sıvı dolu kabarcıklar (bazen ölümcül olabilen toksik epidermal nekroliz), dudak, göz ve ağızda oluşan döküntü, kızarıklık, kabartı, cildin soyulması ve ateş gibi şiddetli deri reaksiyonları (Stevens-Johnson Sendromu)
  • Deri üzerinde oluşan döküntü, kaşıntı ya da kurdeşen, yüz, dudak, dil ya da vücudun diğer bölgelerinin şişmesi, nefes darlığı, hırıltılı soluk alma ya da soluk almada zorlanma gibi belirtilerle kendini gösteren aşırı alerjik durum (anafılaksi), solunum güçlüğü, eklem ağrısı
  • Yaygın (10 hastanın birinden az, fakat hastanın birinden fazla görülebilir)

  • Baş ağrısı, sersemlik hissi
  • Kabızlık, ishal
  • Yaygın olmayan ( hastanın birinden az, fakat hastanın birinden fazla görülebilir)

  • İştah kaybı
  • Bulantı, kusma, karında ağrı veya şişkinlik, gaz
  • Ağız kuruluğu, tat alma bozukluğu
  • Döküntü, kaşıntı, ürtiker (kurdeşen)
  • Bitkinlik
  • Seyrek ( hastanın birinden az görülebilir)

  • Seyrek jinekomasti (erkeklerde göğüslerde büyüme) vakaları bildirilmiştir ancak kontrollü klinik çalışmalarda sıklığı plasebodan daha yüksek bulunmamıştır
  • Çok seyrek ( hastanın birinden az görülebilir)

  • Agranülositoz, pansitopeni, lökopeni, trombositopeni, nötropeni gibi, kan hücre sayılarında normalden farklılık ortaya çıkması
  • Aşırı duyarlılık reaksiyonları (anafılaksi, anjiyonörotik ödem, bronkospazm)
  • Depresyon, sinirlilik, huzursuzluk, çevreye uyum yeteneğinde bozulma (dezoryantasyon), zihin bulanıklığı, halüsinasyonu (olmayan şeyleri görme, duyma ya da hissetme) da içeren geri dönüşümlü ruhsal bozukluklar. Bu şikayetler genellikle ilacın kesilmesi ile ortadan kaybolur.
  • Konvülsiyon, grand mal nöbet (sara nöbeti) (özellikle böbrek yetmezliği olan hastalarda), parestezi (dokunma duyusunda algılama bozukluğu), uyku hali veya uykusuzluk
  • FAMODİN’in bulunduğu ilaç grubu olan H2 reseptör antagonistlerinin damardan uygulanması sonucu AV blok, QT intervalinde uzama (özellikle böbrek fonksiyonlarında bozukluk olan hastalarda) gibi kalp atım hızı düzensizlikleri
  • Kimi zaman ciddi olabilen akciğer enfeksiyonu (zatürre)
  • Göğüs kafesinde sıkışma hissi
  • Karaciğer enzimlerinde anormallikler, karaciğerdeki içindeki safra yollarında bir engel sonucu safra akımının yavaşlaması veya tamamen durması (intrahepatik kolestaz), hepatit
  • Saç dökülmesi, Stevens Johnson sendromu/kimi zaman fatal toksik epidermal nekroliz adı verilen ciddi cilt reaksiyonları
  • Eklem ağrısı, kas krampları
  • İktidarsızlık, libido azalması
  • FAMODIN Nasıl Kullanılır?

    FAMODİN’i doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde kullanınız.

    Eğer doktor tarafından başka türlü önerilmemişse yetişkin hastalara aşağıdaki dozaj şekli uygulanır:

    Duodenal ülser ve gastrik ülser:

    Önerilen doz 40 mg olup yatmadan önce bir defada alınır. Tedaviye hafta süreyle devam edilmelidir. Süre, tedaviye alınan yanıta göre değişebilir. Ülserin tekrarlamasını önlemek için devam dozu gece yatmadan önce alınan 20 mg’dır.

    Gastroözofageal reflü (GÖRH):

    Hafif belirtilerin tedavisi için: Sabah 20 mg ve akşam 20 mg dozunda, hafta süreyle kullanılabilir.

    Daha ciddi belirtilerin tedavisi için: Sabah 40 mg ve akşam 40 mg dozunda, hafta süreyle kullanılabilir.

    Zollinger-Ellison Sendromu ve multipl endokrin adenomalar gibi patolojik aşırı salgılama hallerinde):

    Doz hastaya göre değişir. Önerilen başlangıç dozu 6 saatte bir 20 mg'dır. Bazı hastalarda daha yüksek dozların kullanılması gerekebilir.

    FAMODİN sadece ağızdan kullanım içindir. Tabletleri bir bardak suyla birlikte çiğnemeden ya da ezmeden yutunuz.

    Çocuklarda Kullanımı

    Çocuklarda ve 18 yaşın altındakilerde kullanımı önerilmez.

    Yaşlılarda Kullanımı

    Yaşlı hastalarda doz ayarı gerekmez.

    Özel Kullanım Durumları

    Eğer böbrek yetmezliğiniz varsa doktorunuz ilacınızın dozunu sizin için özel olarak ayarlayacaktır. Doktorunuz FAMODİN dozunu yarıya düşürebilir.

    Eğer FAMODİN’in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

    FAMODIN

    Doz Aşımı Durumunda Ne Yapılmalıdır?

    FAMODİN’derı kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

    FAMODIN Kullanmayı Unuttuğumda Ne Yapmalıyım?

    İlacınızı almayı unutursanız endişe etmeyiniz, hatırlar hatırlamaz ilacınızı alın. Eğer bir sonraki ilaç zamanınız çok yakınsa, o zamana kadar bekleyin ve tabletlerinizi normal şekilde almaya devam edin.

    Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

    FAMODİN ile tedavi sonlandınldığındaki oluşabilecek etkiler

    FAMODIN kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

    FAMODIN Kimler Tarafından Kullanılmamalıdır?

  • FAMODİN’de bulunan famotidin veya yardımcı maddelerden herhangi birisine aleıjiniz varsa
  • Aynı ilaç grubundan (H2reseptör blokerleri) başka ilaçlara karşı alerji geçirmişseniz
  • FAMODIN Kullananlar Nelere Dikkat Etmelidir?

  • Ağır böbrek yetmezliğiniz var ise. Bu durumda doktorunuz ilacınızı daha düşük dozda almanızı isteyebilir.
  • FAMODİN tedavisi ile sağlanacak belirtilerdeki iyileşme midede kötü huylu tümör olasılığını ortadan kaldırmaz. Bu nedenle FAMODİN tedavisine başlanmadan önce doktorunuz bu tür bir hastalık olasılığının ortadan kaldırılması için gerekli incelemeyi yapmalıdır.
  • Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

    FAMODIN İle Birlikte Yiyecek ve İçecek Tüketimi

    Belirtilen ilaç ile birlikte tüketilmesi sakıncalı olan yiyecek ve içecekler nelerdir? Ne yemeli veya ne yememeliyiz?

    FAMODİN tabletleri öğünlerden farklı bir zamanda alınız.

    Hamilelik (Gebelik) Döneminde Kullanılır mı?

    İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    FAMODİN’i ancak doktorunuzun önerdiği durumlarda kullanmalısınız.

    Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya ezcacınıza danışınız.

    Emzirme Döneminde Kullanılabilir mi?

    İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    FAMODİN anne sütüne geçer. Emzirilen bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Eğer emziriyorsanız FAMODİN kullanmayınız ya da emzirmeye ara veriniz.

    Araç ve makina kullanımı

    FAMODİN kullanırken sersemlik ve baş ağrısı gibi yan etkiler yaşarsanız, araç ve makine kullanmayınız.

    FAMODIN Etken Maddesi Nedir?

    FAMODİN’in içeriğinde bulunan yardımcı maddelere karşı bir duyarlılığınız yoksa, bu maddelere bağlı olumsuz bir etki beklenmez.

    Diğer İlaçlar İle Birlikte Kullanılır mı?

    FAMODİN’in genellikle diğer ilaçlarla birlikte kullanımında etkilenmesi beklenmez. Ancak kullandığınız bütün ilaçlan yine de doktorunuza bildiriniz. Özellikle aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanırken doktorunuza bildirmelisiniz:

  • Ketokonazol ve itrakonazol (mantar enfeksiyonları için kullanılır)
  • Probenesid (gut için kullanılır)
  • Atazanavir (HIV tedavisi için kullanılır)
  • Mide asidini nötralize eden ilaçlar (alüminyum hidroksit, magnezyum hidroksit gibi)
  • Sukralfat (mide ve on iki parmak barsağı ülserlerinde kullanılır)
  • FAMODIN prospektüsünü PDF dosyası olarak indirmek için buraya
    --Arşiv--
    --Arşiv--

    İlgili

    Kategoriler Genel

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası