internet adresleri test / İnternet Bağlantısını Test Et | PlayStation®4 Kullanım Kılavuzu

Internet Adresleri Test

internet adresleri test

İnternet Altyapı Sorgulama

Adresinizde kullanacağınız internetinizin teknolojisini ve hızını öğrenmek için “altyapı sorgulaması” yapmanız gerekir. 

Başvuru öncesinde altyapınızın hangi teknolojiyi desteklediği ve hangi hızı desteklediğini belirten bir altyapı sorgulama sistemine sahibiz. Kendi bölgenizde yer alan fiber internet altyapısını sorgulamak veya internet hızınızı öğrenmek isterseniz adresinizi ve numaranızı girerek alabileceğiniz hizmetin detaylarını görüntüleyebilirsiniz.

Altyapı Sorgulama sistemimiz iki şekilde çalışıyor: Adres ile sorgulama ve sabit telefon numarası ile sorgulama.

Adresiniz üzerinden sorgulama yapmak isterseniz Altyapı Sorgulama (yönlendirme) sistemimize girin ve karşınıza çıkan seçeneklerden Adres Bilgisi ile Sorgula seçeneğine tıklayın. Buradan sonra il, ilçe, mahalle, cadde, sokak, bina ve daire numaraları bilgilerini doldurduktan sonra Altyapı Sorgula butonuna tıklayarak fiber internet altyapısını veya internet hızınız ile ilgili sonucu görebilirsiniz.

Sabit telefon numarası ile sorgulama yapmak isterseniz Altyapı Sorgulama (yönlendirme) sistemimize girdikten sonra karşınıza çıkan seçeneklerden Telefon No ile Sorgula seçeneğine tıklayın. Adresinize kayıtlı ev/iş telefonu numarasını girdikten sonra Altyapı Sorgula butonuna tıklayarak fiber internet altyapısını veya internet hızınız ile ilgili sonucu görebilirsiniz.

“Hızınızı sorgulamak neden önemli?” ya da “Hızıma göre fiyat mı vereceksiniz?” diye soracak olursanız bizde fiyat sabit ve şeffaf. Altyapınız ne kadar hız sağlıyorsa onu veriyoruz. Hattınız, VDSL hızlarını destekliyorsa Mbps’e kadar download, 8 Mbps’e kadar upload hızı sunuyoruz. ADSL teknolojisi kullanılıyorsa 16 Mbps download, 1 Mbps kadar upload hızı alabiliyorsunuz. Eğer TurkNet’in kendi fiber altyapısı olan GigaFiber bölgesindeyseniz Mbps’e kadar download, Mbps’e kadar da upload hızları sağlıyoruz.

Dünya internet trafiğinin büyük çoğunluğunu oluşturan Google, Facebook, Netflix gibi şirketlerle peering anlaşmaları gerçekleştirdik. Peering ile kullanıcılarımızın toplu internet trafiğine katılmadan, dünya devi şirketlerin sunucularına doğrudan TurkNet altyapıları üzerinden hızla girmelerini sağlıyoruz. Yaptığımız bu yatırımlar sonucunda da Türkiye’den YouTube, Facebook, Netflix, Steam gibi servislere kalıpları yıkan hızlarda ulaşan internet kullanıcılarının TurkNet’liler olmasını sağlıyoruz.

İnternet altyapınızı internet sorgulama panelinden öğrenebilirsiniz.

Hız Testi

İnternet tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yoğun şekilde kullanılıyor. İnternet kullanımı sırasında dikkat edilen unsurların başında ise internet hızı geliyor. İnternet hızının yüksek olması, web siteleri arasında sörf yapmayı kolaylaştırırken, dizi ve film gibi içeriklerin kesintisiz izlenmesine de imkan veriyor. Dolayısı ile internet kullanımı sırasında hızının büyük bir önemi oluyor. İnternet hızınızın düşük olduğunu düşünüyorsanız ya da bağlantınız ne kadar hızlı merak ediyorsanız, hız testi yapabilirsiniz.

Speedtest olarak da karşılık bulan hız testi, internet bağlantı hızının anlaşılmasını sağlıyor. İnternet hız testi ile internet bağlantısının kaç Mbps olduğunu görmek mümkün. Test sonrası ekranda göreceğiniz Mbps, test yaptığınız sıradaki bağlantı hızınızı gösteriyor. Hız testi bağlantı hızının yanı sıra bağlantı kalitesini de gösteriyor. Böylece test yaptıktan sonra hem internet hızını hem de kalitesini öğrenebilirsiniz.

Genel hatları ile bakıldığında hız testi nedir sorusunun yanıtı iki ayrı sonucu kapsıyor. Bağlantı kalitesi ve hızı merak konusu olduğunda wifi hız testi yaparak, sonuçları değerlendirebilirsiniz. Speedtest nedir ve internet hız testi nedir sorularının yanıtları da hız testinin sonuçları ile aynı oluyor.

İnternet hızı, servis sağlayıcının sunduğu hizmet çerçevesinde belirleniyor. İnternet kullanımı için yapılan abonelik sözleşmesinde, servis sağlayıcısı belirli bir bağlantı hızı sunacağı konusunda taahhütte bulunuyor. Dolayısı ile örneğin fiber hız testi sırasında, servis sağlayıcısının sunduğu bağlantı hızı ile sizin test sırasında aktif olarak kullandığınız internet hızı karşılaştırılıyor. Bu karşılaştırma sayesinde taahhüt edilen internet bağlantısı hızı ile kullanılabilen hızın, birbiri ile ne derece örtüştüğü kontrol edilebiliyor.

İnternet hızı ölçme işlemi ile farklı uygulamalar sırasındaki bağlantı hızlarını görmek de mümkün oluyor. Hız testi sayesinde; ping hızını, upload ya da download hızlarını da detaylı olarak görüntüleyebilirsiniz. Böylece veri gönderme ve alma hızınız hakkında da bilgi edinerek, taahhüt edilen hızla karşılaştırabilirsiniz. Speed test ile aldığınız hizmetin doğruluğunu ve kalitesini değerlendirebilirsiniz.

İnternet hız testi, harici unsurlar tarafından etkilenebilir. Test sırasında modem uzun süre reset edilmediyse ya da kablolarda herhangi bir sorun varsa hız testinin değerleri doğru oranı yansıtmayabilir. Dolayısı ile hız testi yapmadan önce kablo ve modem kontrolü yapabilir, farklı zaman aralıklarında adsl hız testi yapabilirsiniz.

  1. Hız Testi Nasıl Yapılır?
    İnternet kullanımının yaygınlaşması ile internet hızı da önem kazandı. Gün içinde internet kullanırken, hızlı bağlantı hemen herkes için önemli. Bağlantı hızının yetersiz olduğunu düşünen ya da hızının ne kadar olduğunu merak eden kişiler, çözümü internet hız testi yapmakta buluyor. Hız testi yaparak, bağlantı hızınızı ve bağlantının kalitesini öğrenebilirsiniz. Bu aşamada “İnternet hız testi nasıl yapılır?” sorusu akla geliyor. Pratik şekilde yapılabilen hız testi, servis sağlayıcınız hakkında değerlendirme yapmanıza da imkan veriyor.

    İnternet hız testi yapmak için öncelikli olarak; funduszeue.info’da yer alan test butonuna tıklamalısınız. Saniyeler süren hesaplamanın ardından, anlık bağlantı hızınızı görebilirsiniz.

    Hız testi sırasında ilk adım, mevcut konumun belirlenmesi. Çünkü hız testi konum üzerinden gerçekleşiyor. Konumun belirlenmesinin ardından gelen aşamada sinyal tespiti bulunuyor. Testin hemen öncesinde konuma en yakın olan sunucu ile kurulan temasın ardından sizin sunucunuza sinyal gönderiliyor. Ping adı ile bilinen bu sinyal karşılığında sunucudan yanıt gelir. İşte hız testi, bu sinyal alışverişi sırasında gerçekleşiyor.

    Sunucuya gönderilen sinyal ile sinyale karşılık gelen cevap hızı, internet bağlantısının hızını ortaya koyuyor. Yani test sırasında bu sinyallerin transfer hızları ölçülüyor.

    Giden ve gelen sinyaller tamamlandığında, hız testi sürecinde bir diğer aşamaya geçiliyor. Transfer sonuçları ortaya çıktığında, hız testi için indirme aşaması başlıyor. Bu indirme sırasında, sunucu ve bilgisayar arasındaki iletişim artar. Yoğun bir iletişim trafiğinin ardından farklı veriler indirilir. Bu indirme işlemi takip edilir ve verilerin transferinin süresi analiz edilir. Böylece bilgisayarın verileri ne kadar zaman aralığında indirdiği anlaşılır. Bu süreç boyunca kullanılan tüm veri oranları dikkate alınır. İndirilen verilerden kayıp söz konusu ise süreç tamamlandığında ortaya çıkar. Her iki işlem sonrasında ortaya çıkan sonuçlar, tüm detayları ile kullanıcı ekranına yansır.

    Hız testi sonucunda hem internetin bağlantı hızı nasıl öğrenilir hem de veri kaybı sonuçları ortaya çıkar. Bu sonuçlar çerçevesinde, internetinizin bağlantı hızını öğrenebilirsiniz. Bağlantı sırasında yaşanan veri kaybının ne oranda olduğunu öğrenerek, durum değerlendirmesi yapabilirsiniz.

    Bu hizmetten faydalanmanız halinde IP bilginiz doğrudan Amerika Birleşik Devletleri ülkesinde faaliyet gösteren Ookla firmasına aktarılacaktır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası