marmaris yarımadası haritası / Bozburun Yarımadası - Muğla Marmaris Bozburun

Marmaris Yarımadası Haritası

marmaris yarımadası haritası

Bozburun Hakkında Bilmedikleriniz

Bozburun, Muğla ilimizin Marmarisilçesine bağlıdır. Bozburun’un da üzerinde bulunduğu yarımada Bozburun Yarımadası olarak anılmaktadır. Fakat yarımada üzerinde Bozburun dışında da gezilecek görülecek şahane yerler var.

Peki Bozburun’a nasıl ulaşım sağlanır? Marmaris’ten Hisarönü’ne geldiğinizde sağa kıvrılan yol Datça’ya, sola kıvrılan ise Bozburun yönüne gider. Marmaris’ten yaklaşık 50 kilometre mesafede bulunan Bozburun’a ulaşım bir saat civarı sürüyor. Marmaris Otogar’dan Bozburun’a kalkan dolmuşlar bulunmaktadır. Şayet kendi aracınız yoksa otogardan dolmuşla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bozburun Yarımadası, ülkemizin batısında bulunan yarımadaların içerisinde en güneyde kalandır. Akdeniz ve Ege’yi kucaklayan bu yarımadalardan Bozburun Yarımadası hem en güneyde kalan hem de en bakir olanlardandır.

Süprizlere gebedir Bozburun Yarımadası; şaşırtıcı ve gizem yüklüdür. Esen rüzgarın getirdiği mis gibi çiçek kokuları, çorak coğrafyanın binlerce yıllık geçmişine karışır. Boz tepeler tam içinizi ürpertmişken birden karşınıza çıkıveren güzelliklere bakmaya doyamazsınız. Seyre dalarsınız, aklınızdan nice efsaneler nice hikayeler geçer. Sahi dersiniz “Nasıl yaşamış insanoğlu asırlar boyu bu bakir ama gizem dolu coğrafyada?”

Antik Karya Yolu’nun güzergahı buralardan geçer. 850 kilometrelik uzunluğu ile “Türkiye’nin En Uzun Antik Yürüyüş Rotası” olan Antik Karya Yolu yürüyüş tutkunlarına unutulmaz bir rota sunar.Karya döneminin izleri an ve an karşınıza çıkıverir Bozburun Yarımadası keşfiniz boyunca.

Bozburun Yarımadası Türkiye’nin en az bozulmuş, en bakir kalan yerlerinden biridir. Dağlık ve çorak yapısı onu farklı ve ulaşılmaz kılıyor elbet. Yüksek tepeleri, birbirinden güzel koyları, şirin belde ve köyleri ile apayrı bir kültür barındırıyor. Konumu itibariyle Datça Yarımadası’nın güneyinde kalan Bozburun Yarımadası tarihte “Trakhei” ismiyle anılmıştır.

İki Yunan adasına komşudur Bozburun; güneyinde 17 kilometre mesafede Rodos Adası yer alırken, 7.5 kilometre batısında ise Simi Adası (Sömbeki) bulunur. Yüzyıllar boyunca stratejik önem taşıyan konumu ile Akdeniz’de önemli bir yere sahipti yarımada. Deniz ticaretinin önde gelen limanlarına ev sahipliği yaptı.

Bugün yarımadayı keşfe çıktığınızda göreceğiniz yüzlerce yıllık kalıntılar insanoğlunun Bozburun’daki yaşam serüvenine ışık tutar. Dedim ya hani, şaşkınlık uyandıracak kadar gizemli bir coğrafya burası, bir o kadar da muhteşem...

Peki Bozburun Yarımadası’nda nereler gezilir?

Bozburun Yarımadası Gezilecek Yerler

1. Bozburun Merkez

Yarımadanın ilk uğrak yeri olmalı Bozburun merkez. Yaklaşık 2000 kişinin yaşadığı, sakin kendi halinde bir yerleşim burası. Gürültü yok, huzur çok; büyük gösterişli tesisler ya da mekanlar bulamazsınız, şirin ufak pansiyon ve restoranlar çarpar gözünüze. Bir de fotoğraf karelerinde hep yerini alan Bozburun’un Merkez Camii.

Bilge Umar’a göre Bozburun’un geçmişi 4000 yıl öncesine gider. Karya sınırlarındaki Bozburun Yarımadası’nda birçok antik yerleşim kurulmuştur. Bozburun’da kurulan Larymna kenti bugün halkın kale dediği yerdir ve az da olsa kalıntıları günümüze ulaşmıştır. “Kum Halkı” denilen bölgenin insanları M.Ö. 2000’lerde bu dağlık coğrafyada yaşam sürmüştür.

Bozburun özellikle gulet dediğimiz özel gezi teknelerinin yapımı ile ün salmıştır. Hatta guletlerin en iyi yapıldığı yerdir. Halkın en büyük geçim kaynaklarından biri olan gulet yapımı, bir nevi babadan oğula aktarılan meslek. O yüzdendir ki her yıl Ekim ayı “Uluslararası Bozburun Gulet Festivali” düzenlenir. Mavi yolculuğa çıkan teknelerin de mutlak uğrak yeridir Bozburun merkez.

Berrak denizi ve masmavi koyu ile Bozburun merkezde huzur dolu bir tatil yapabilirsiniz. Simi Adası’na yakınlığı ile ada manzarasını seyre dalacağınız Bozburun’un hemen önünde ise Yeşil Ada; koydan uzaklaştıkşa sırayla Kiseli Adası ve Kızıl Ada yer alır.

Bozburun merkezden kalkan teknelerle etraftaki koyları keşfetmek için tura katılmak mümkün. Kıyı boyunca yapacağınız yürüyüş ile birçok dükkan, hediyelik eşya satan yer, kafe, deniz ürünleri lokantası bulmanız mümkün. Butik oteller ve pansiyonlar ise yine kordon boyunca sıralanan konaklama seçenekleri.

Bozburun merkezde limanın hemen arka tarafında Amas Plajı yer almaktadır. Bozburun Marina ise yatlara ev sahipliği yapmaktadır. Taze balık bulabilmek her daim mümkün Bozburun’da.

Ünlü sanatçı Bülent Ortaçgil’in yaşadığı, birçok ünlünün vazgeçilmezi, Bill Gates ve Abramoviç gibi dünyanın en zenginlerinin sık sık geldiği Bozburun, muhteşem denizi ve koyları ile çok beğeniliyor.

Bozburun merkezde güzel bir akşam yemeği, ama onun öncesinde sakin ve unutulmaz bir gün batımını mutlaka yaşayın.

2. Söğütköy

Söğütköy, Bozburun merkezden yaklaşık 15 dakika mesafede bulunan Marmaris’in köyüdür. Lezzetli Ahtapotu ile ün salan Söğütköy, Bozburun kadar özel, Bozburun kadar cezbedici güzellikte.

Ege bölgesinde Akdeniz’e kucak açan coğrafyası ve masmavi denizi ile Söğütköy nefes kesicidir. Bakir koyları, nefes kesen manzarası ile büyüleyicidir güneş doğarken de batarken de...

Karya Uygarlığı’nın Thyssanos Antik Kenti'dir aynı zamanda Söğütköy. Herhangi bir arkeolojik çalışma olmamasından dolayı bu kenti gezemeseniz de, 4 bin yıllık geçmişin sizinle olduğunu hissedersiniz Söğütköy’de.

Deniz kıyısında bulunan balık lokantaları taze deniz ürünleri ile gelenleri ağırlar. Ahtapotun en çok yakıştığı yerdir belki de burası ve daha nice deniz mahsullerinin.

Söğütköy’ü en güzel şekilde yaşamak için Taşlıca’ya gider gibi yükselmek lazım. Taşlıca köyüne giderken aracınızı kenara çekip manzaraya dalmak yapacağınız en güzel şeylerden biri olacaktır.

Yukarıdan manzara enfes, Söğütköy bu haliyle bir tablo gibi durur karşınızda. Bir ressamın yağlı boya tablosundan fırlamış gibi, tual üzerinde değil canlı canlı elinizdedir Söğütköy. Tam karşıda duran büyük ada Söğüt Adası'dır. Onun daha güneyindeki Değirmen Adası, yine güneydeki daha küçük olan Suluca Adası’dır. Taşlıca Adası ise anakaraya daha yakın olandır.

Söğütköy’de gezilecek çok yer yok. Kafa dinlemek için, sakinlik arayanlar için burası doğru bir tercih olacaktır. Gelmişken ahtapotunun ve deniz ürünlerinin tadına bakmamak haksızlık olacaktır. Burada bulunan meşhur restoranlar; Octopus Restoran, Kaptan’ın Yeri, 2Deniz Suit&Restoran, Keçi Bükü, Ahtapotçu Mehmet Usta, Manzara Restaurant, Deniz  Kızı Restaurant, Yalıbaşı Yasemin Restaurant...

Konaklama imkanı sunan pansiyon ve butik oteller ise dilerseniz denize sıfır dilerseniz nefis manzaraya sahip konumda. Tercih sizin elbet.

3. Taşlıca Köyü

Söğütköy’den 5 kilometre mesafede fakat biraz yolun engebeli oluşu biraz da manzaranın muhteşemliği Taşlıca’ya giden sürenizi uzatacaktır. Zira Taşlıca’ya gelmeden yol üzerinde durup Söğütköy manzarasını, adaların ve koyların güzelliğini, Datça Yarımadası ve Simi Adası’nın silüetini izlemek isteyeceksinizdir.

Marmaris’in en uzak köyü Taşlıca. Yaklaşık 50 kilometre mesafede fakat neredeyse iki saati buluyor Marmaris’ten buraya ulaşmak.

Adı gibi “Taşlı” bir köy burası, “her yer taş” demekten alı koyamıyorsunuz kendinizi. Daha köyün girişinde tepede yarım kalmış taş bir değirmen karşılıyor sizi. Evlerin hepsi taştan yapılmış. Yaklaşık 500 kişinin yaşadığı 150 haneli bir köy Taşlıca.

Zor bir yaşam var Taşlıca köyünde. Köy halkının yıllar içerisinde yaşadığı en büyük problem su sıkıntı olmuş. Köylülerle konuştuğunuzda size anlatacaklardır neler yaşadıklarını bu zorlu yaşam serüvenlerinde. Etrafta göreceğiniz eşeklerin sayısının çok oluşu da bu yüzden. Kuyulardan çektikleri suyu taşımada kullanılan eşekler Taşlıca köylüsünün en büyük yardımcılarıymış.

Şimdilerde evlerinde inşa ettikleri su sarnıçları ile su sıkıntısı azalan halkın en büyük geçim kaynağı hayvancılık burada. Etrafta göreceğiniz küçük baş ve büyük baş hayvanlar da bu taşlık coğrafyayla uyumlu bir yaşam sürmekte. Kendi bahçelerinde yetiştirdikleri tarım ürünleri doğal; badem, incir ve keçiboynuzu ağaçları ise olmazsa olmazlardan.

Fakat köyün halkı bir o kadar da mesut, çünkü kendi kaynaklarını kullanarak doğal bir yaşam sürmek için mücadele etmişler hep. Nihayetinde kendi kendine yetebilen bir köy olmuş çıkmış Taşlıca. Ürünler organik ve doğal, son derece sağlıklı. Heybetli incir ağaçları ve harnuplar (keçiboynuzu ağacı) ayrı bir hava katıyor Taşlıca’ya.

Taşlıca köyünün etrafı kalıntılarla dolu, antik Phoinix kentinin yıkılmış yapıları sık sık karşınıza çıkıyor. 4 bin yıllık tarihi nekropol kalıntıları, sur duvarları Taşlıca’ya zenginlik katıyor.

Kırkkuyular denilen yer ise Rumlardan kalma su kuyuları aslında. Kırkkuyular, Serçe Limanı yönüne döndüğünüzde yol üzerinde göreceğiniz kuyular. Elinde bidonları ile su dolduran kadın ya da erkekleri görebileceğiniz yer. Türkiye’de halen bu manzaraları görmek de içinizi burkuyor modern dünyada. Mübadele öncesi Rumlar yaşamış Taşlıca civarında.

Kırkkuyular denilen yerde ise Sindilli adında bir köy bulunmaktaymış. Zamanla şartlar uygunsuz olunca şimdiki Taşlıca’yı kurmuşlar. Burada durduğunuzda eski Sindilli Köyünden kalan taş evlerin yıkık dökük kalıntılarını göreceksiniz.

4. Serçe Koyu ve Limanı

Taşlıca köyünden yaklaşık 15 dakika mesafedeki Serçe Koyu ve Limanı gidebileceğiniz son kara yolu güzergahı. Evet Bozburun Yarımadasının kara yolu ile gidilen en uç noktası burası. Bu son soktada bir nefes mola derseniz tertemiz ve ıssız koyu ile Türkiye’nin en korunaklı limanı Serçe Limanı sizi karşılayacak.

Burası tekneler için sığ bir liman aslında. Bu limandan daha aşağısı Rodos Adası zaten. Koyun iki yönde bulunan limanlarından kuzeydeki Serçe Limanı, güneydeki ise Akça Limanı’dır. Etrafı tepelerle çevrili olduğu için rüzgar almaz burası. Korunaklı bir koya sahip olan Serçe Limanı'nda balıkçı teknelerini, küçük motorları ve yatları göreceksiniz. Bir tane işletme olan koyda başka hiç bir tesis ya da yerleşim bulunmamaktadır.

Serçe limanının civarında suyun altında bulunan bir batık ise dikkat çekicidir. 11. yüzyıla tarihlenen batıkta çalışmalar yapılmış ve çıkarılan eşyalar Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’ne götürülmüştür.

Serçe koyunun denizi öylesine sakin ve temiz ki, cam gibi dibi gözüken sularda ruhunuza yelken açmak isteyeceksiniz. Buraya gelmek için zorlu ve virajlı yolları aşmanız gerekse de geldiğinize değecek güzellikte.

5. Bozukkale (Loryma Antik Kenti)

Öncelikle buraya karadan ulaşım olmadığını belirtelim. Serçe Limanı'ndan kalkan küçük teknelerle Bozukkale'ye ulaşmak mümkün. Teknelerden biri ile anlaşıp Bozukkale’ye gidebilirsiniz.

Bozukkale Körfezi korunaklı bir koy ve mavi tur yapan tekneler için önemli bir durak haline gelmiştir. Tıpkı tarihte olduğu gibi; M.Ö. 1412 yılında Atina donanmasının konakladığı yerdir burası.

Karya döneminin Loryma kenti burada kurulmuştur. Loryma’ya ait kalıntıların çoğu harap durumdadır. Fakat koyun girişinde Burunbaşı denen tepe üzerinde Loryma antik kentine ait en büyük kalıntı olan kale dikkat çekmektedir. Manzara yine nefes kesici, yine gizemli ve yine çok güzel.

Koyda 3 tane restoran yer almaktadır; Ali Baba Restoran, Sailor’s House ve Loryma Restoran. Yolunuz Bozukkale’ye düşmüşse bu restoranlardan birinde balık yiyip eşsiz manzarayı seyre dalmayı unutmayın.

6. Selimiye Köyü ve Selimiye Koyu

Bozburun Yarımadası’nın en özel koylarından birisidir Selimiye. Öylesine göz alıcı öylesine cezbedici ki, Bozburun’a doğru kıvrılırken tepeden göreceğiniz manzaraya hayran kalırsınız. Selimiye; antik Hydas kentinin mirasçısı, bir zamanların “Losta” diye anılan balıkçı kasabası, şimdilerin en özel kaçış rotası. Öylesine çok şey var ki Selimiye’de yapacağınız ve tadacağınız... DEVAMINI OKU...

7. Bayır Köyü ve Çiftlik Koyu

1900 yaşındaki tescilli dev çınar ağacı ile adını duyuran Bayır Köyü, Marmaris’in ve Bozburun Yarımadası’nın en güzel köylerinden biridir. Selimiye’ye yakın konumda bulunan (yaklaşık 20 dakika) Bayır köyü deniz kıyısında değil fakat uğradığınıza değecek bir köy. Zira dev çınarın altında bulunan kahvede bir çay molası bile iyi gelecektir size.

Çınarın etrafında bir tur dönenin ömrü uzar inanışı var  burada. Siz de bir tur atıp ardından Marmaris’in asırlık tek zeytinyağı fabrikası olan Yağhane’yi ziyaret edip en son doğal ürünlerden satın alarak Bayır köyünün keyfini çıkarabilirsiniz.

Buradan 15 dakika mesafedeki Çiftlik Koyu’na da uğramak lazım. Bozburun Yarımadası’nın en güzel koylarından biridir Çiftlik. Çiftlik köyü ve Çiftlik adasına ev sahipliği yapan koyda, restoranlar, pansiyonlar mevcut. Özellikle belirtelim ki Çiftlik Plajı yüzme molası için ideal bir yer ve iri kumu-tertemiz suyu ile dikkat çekmektedir.

8. Turgut Köyü ve Turgut Şelalesi

Bozburun Yarımadası üzerindeki en popüler uğrak noktalarından biridir Turgut Köyü ve Şelalesi. Önce şelaleye çıkıp patika yollardan yürüyüp şelalenin keyfini çıkarabilirsiniz. Şelale büyük değil ama hemen üst kısımda oluşmuş küçük göletçiklerin buz gibi suyuna girebilir, yazın sıcağı hafifletebilirsiniz. Buz gibi suyun üzerine kurulu masalarda taze demlenmiş çay ya da kahve keyfi yapabilirsiniz.

Turgut Köyü ise turizmle beraber gelişen, şirin bir köy ve denize girme şansınız olacaktır burada.

9. Orhaniye – Kızkumu

Denizin ortasında yükselen kum tabakasıyla dikkat çeken yer Kızkumu. Sadece bu değil elbet, efsaneleri ile ün salmış, Bybassos kentine barınak olmuş yer Kızkumu. Marmaris’e bağlı Orhaniye, Bozburun Yarımadası’nın olmazsa olmaz duraklarından biridir. Orhaniye denince akla Kızkumu gelir direk. Kulaktan kulağa aktarılan efsanesi ise... DEVAMINI OKU...

10. Turunç – İçmeler

Bozburun Yarımadası’nda bulunan Marmaris’e en yakın görülmesi gereken yerlerden bazılarını da Marmaris Gezilecek Yerler Listesi yazımızda okuyabilirsiniz. DEVAMINI OKU...

Bozburun Yarımadası’ndan Yapmadan Dönme;

- Bozburun’a gidip de taze ve leziz deniz ürünlerinin tadına mutlaka bakın. Bozburun merkezde ya da Söğütköy’de bulunan balık restoranlarında ahtapot, kalamar, karides, birçok balık türü ve mezeler mevcut.

-Yöresel tatları da mutlaka deneyin. Kabak çiçeği dolması, ot kavurması, çıntar kavurması ve çıntar köftesi, çıtırmak tatlısı (bal, badem, şeker ve susamdan yapılır), köreme böreği ve dahası...

- Bozburun’da Salı günü kurulan pazara uğrayın. Köylülerin kendi el emekleri, yetiştirdikleri ürünleri tezgahlarda yerini alacak. Taze meyve-sebze, yöresel el  işleri satın alabileceğiniz Bozburun’a ait kıymetlilerden.

- Bir diğer kıymetliler de bal ve badem şüphesiz. Sadece Datça’da yetişen ürünler değil bunlar. Bozburun’un hem balı hem bademi (payamı) çok meşhur. Çam balı, kekik balı, ayrıca harnup (keçiboynuzu) pekmezi çok lezzetli ve çok sağlıklı organik ürünlerden.

-Kekik, adaçayı, mor karabaş otu, nane gibi tazecik otları meşhur yarımadanın. Zeytini de leziz ve doğal yani alınabilecekler listesinde olabilir.

-Bozburun’un meşhurPeksimet’ine denk gelirseniz tadın. Peksimet uzun süre dayanmasından dolayı özellikle denize açılan balıkçılar tarafından uzun yıllar tüketilmiş bir yiyecek. Raf ömrü uzun, bu bakir ve denizle çevrili coğrafyada talep görmesi de normal haliyle.

- Bozburun’dan kalkan günlük gezi tekneleri ile tura katılıp etraftaki koyları mutlaka görün. Kara yolu olmayan koylarda tekne ile yapacağınız mavi keşif sizi Bozburun'a bir kez daha hayran bırakacak.

- Taşlıca’ya giderken aracınızı mutlaka kenara çekin ve manzarayı izleyin. Hayatınızda gördüğünüz en güzel manzaralardan biri olacak bu; gün doğumu ya da gün batımı olursa değmeyin keyfinize.

- Bu huzur veren tatil için güzel bir kitap tavsiyesi; Bilge Umar’ın "Karya" isimli kitabı. Tatilinize anlam katacak emin olun.

- Vaktiniz varsa şayet ve yürüyüşe meraklıysanız Antik Karya Yolu’nu yürüyün.

EN GÜZEL MARMARİS KOYLARI VE PLAJLARI

Bozburun koylarından Turunç plajlarına Marmaris’te nerede yüzülür sorusuna masmavi cevaplarla geldik. Otelinizin konumuna ya da rotanıza en yakın olanı kolaylıkla seçmeniz için hepsini harita üzerine yerleştirdik.

Seçin, beğenin, sularında yüzün…

Marmaris’ten Mavi Tura Çıkmak

Marmaris, girintili çıkıntılı özelliği ile korunaklı koyları, Bozburun, Selimiye ve Söğüt gibi beldelerindeki sosyal imkanları, denize sıfır, özel iskelesi, restoranı ve manzaralı konaklama imkanları ile sadece Türkiye’den değil tüm dünyadan tekneciler için en sevilen mavi tur destinasyonladan. Siz de bir mavi tur deneyimi yaşamak isterseniz, Marmaris çıkışlı, kaptanlı veya kaptansız kiralanabilen mavi tur teknelerini mutlaka inceleyin.

Marmaris’te Günlük Tekne Kiralamak

Mavi tura çıkmayacak olsanız da günübirlik ve birkaç günlük tekne kiralayarak tekne hayatını deneyimleyebilir, sadece denizden ulaşılabilen Marmaris koylarına denize girmeye gidebilirsiniz.

– Günlük veya saatlik olarak kiralayabileceğiniz Marmaris teknelerini incelemek için tıklayın.
– Günlük veya saatlik kiralayabileceğiniz Bozburun teknelerini incelemek için tıklayın.
– Günlük veya saatlik kiralayabileceğiniz Selimiye teknelerini incelemek için tıklayın.

Marmaris Koyları Haritası

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

  1. Marmaris Halk Plajı
  2. İçmeler Plajı
  3. Turunç Plajı
  4. Amos Koyu
  5. Kumlubük
  6. Çiftlik Koyu Plajı
  7. Gebekse koyu
  8. Saranda
  9. Söğüt Adası 3 Taşlar
  10. Değirmen Adası, Suluca Ada, Taşlıca Adası
  11. Zeytin Adası
  12. Serçe Limanı
  13. Bozukkale Koyu
  14. Dirsekbükü Koyu
  15. Sığ Liman
  16. Cennet Koyu
  17. Kızkumu
  18. Bencik Koyu
  19. Bördübet Plajı
  20. Boncuk Koyu
  21. İncekum Plajı
  22. Sedir Adası ve Kleopatra Plajı
  23. Lacivert Koy
  24. Cennet Adası Plajı
  25. Abdi Reis Koyu

Marmaris Koyları ve Plajları

Marmaris Halk Plajı, Merkez

Marmaris merkezde deniz girilecek tek yer Marmaris Halk Plajı ve devamındaki özel işletmeler. Halk plajı havlu atıp denize girmelik. Kum ve birden derinleşmeyen denizleri sevenler için ideal. Plaja kendi şemsiyeniz ve yiyecekleriniz ile gelebildiğiniz gibi şemsiye ve şezlong kiralamak da mümkün. Fiyatlar belediye işletmesi olduğu için uygun. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

İçmeler Plajı, İçmeler

Marmaris merkeze yakın İçmeler mevkiinde bulunan İçmeler Plajı ulaşımı kolay olduğu için oldukça turistik bir plaj. Yine de Marmaris Halk Plajı’na göre daha sakin. Tatlı su karıştığı için suyu serin. Şezlong ve şemsiye ücretli. Buradan Sedir Adası dahil çevredeki koyları gezen tekneler de kalkıyor. Su sporları olanakları da var. Üst üste işletmelerce parsellenmiş bir koy ama biraz koyun sonunda kalan Icon Beach buranın en nitelikli işletmesi. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Turunç Plajı, Turunç

Turunç Plajı, Marmaris’in mavi bayraklı plajlarından. Suyu soğuk ve berrak. Koyda şemsiye ve şezlonglarından istifade edebileceğiniz restoranlar var. Hem Marmaris limanından taksi botlarla hem de karadan ulaşabiliyorsunuz. Gündüz koyda günübirlik tur teknesi yoğunluğu olabiliyor. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Amos Koyu, Turunç

Turunç, Kumlubük tarafındaki Amos Koyu, yakınlarındaki tepede, Helenistik dönemde yapılmış, surlarla çevrili tiyatro, tapınak ve heykel kalıntılarının bulunduğu Amos Antik Kenti’nin de yer aldığı bir koy. Amos Antik Kenti’ni de kısa bir tırmanışla görebiliyorsunuz. Sahili çakıl taşlı, denizi berrak. Sezonda çok kalabalık olabilen koylardan. Amos Beach adlı bir işletme bulunuyor. Buradan şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Tesisin iskelesi de var. Karayolundan gelecekseniz, Profesörler Sitesi’nin içinden geçmeniz gerekiyor şaşırmayın. Gündüz koyda günübirlik tur teknesi yoğunluğu olabiliyor. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Kumlubük Plajı, Turunç

Bu çevredeki en güzel plajlardan biri de Kumlubük Plajı. Kumlubük Plajı aynı zamanda balık restoranlarıyla da ünlü bir plaj. Sahili çakıl taşlı, denizi berrak. Burası aynı zamanda trekking ve doğa yürüyüşü yapmak için de ideal noktalardan. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Çiftlik Koyu, Osmaniye

Osmaniye’ye bağlı Çiftlik Koyu, hem teknelerle denizden hem de kendi aracınızla gelebileceğiniz koylardan. Denizi berrak, dalgasız, suyu ılık. İster havlunuzu atın ister belli bir ücret karşılığında çevredeki restoranların şezlong ve şemsiyelerini kullanın. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Gebekse Koyu, Osmaniye

Gebekse Koyu, Çiftlik Koyu’nun hemen yanındaki koy. Karayolu bağlantısı bulunmuyor. Çiftlik Koyu’ndan yürüyerek veya Çiftlik Koyu’ndan kalkan teknelerle ulaşabilirsiniz. Burada antik yerleşim ve antik bir kilise kalıntısı da var. Denizi berrak ve temiz. Plajı ise çakıllı. Plajda herhangi bir işletme yok. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

Saranda Koyu, Söğüt

Saranda Koyu, Söğüt sahilinin olduğu yer. Çok temiz, taşlık ve dalgalı bir denizi var. Fakat burası Marmaris’in sakin kasaba hayatının yaşandığı bölgesi. Burada beach club’lar yok. Küçük işletmeler ve butik oteller var. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Üç Taşlar, Söğüt Adası

Selimiye çıkışlı Tekne turlarıyla ulaşabileceğiniz Söğüt Adası’nda, dibi tamamen kumluk olan ve Maldivleri aratmayan bir maviliğe sahip denize girme noktası. İsmini buradaki 3 kayadan alıyor. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

Değirmen Adası, Taşlıca Adası ve Suluca Ada, Söğüt

Bizim de kano yaptığımız, berrak ve masmavi bir denizi olan adalar. Toplam 3 tane ada var. Hepsinin çevresi ideal denize girme noktası. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

Akvaryum Koyu, Zeytin Adası, Bozburun

Akvaryum Koyu, Bozburun’nun Zeytin Adası’nda, ikonik bir denize girme noktası. Sadece deniz yoluyla gelebileceğiniz yerlerden. İster Selimiye çıkışlı tekne turlarını ister Bozburun çıkışlı, her türlü buraya uğrarsınız. Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

Serçe Limanı, Taşlık

Serçe Limanı ismi gibi küçücük bir koy. Yosunlu yapısı nedeniyle denize girmek için ideal değil ama kıyıdaki yolu takip ettiğinizde kısa bir yürüyüş sizi yüzmek için çok güzel ve bakir bir koya çıkartacak. Konum için tıklayın. Haritada 12 numara.

Bozukkale Koyu, Taşlık

Bozburun Yarımadası’nın ucuna doğru kalan, tekneler için korunaklı bir koy olan Bozukkale, genellikle de mavi tura çıkmış teknelerin yanaştığı ve gece konakladığı yerlerden. Sadece denizden ulaşılabiliyor. Koyda restoranlar mevcut. Şnorkelle yüzüp keşfedilesi bir mavisi var. Konum için tıklayın. Haritada 13 numara.

Dirsekbükü, Bozburun

Dirsek Bükü Koyu da teknelerinin sıklıkla demir attığı yüzme noktalarından biri. Burada plaj işletmesi yok ama yemek yiyebileceğiniz restoranlar var. Deniz kum ve serin. Koya kara bağlantısı yok. Tek yol denizden gelmek. Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.

Akkum Koyu (Sığ Liman), Selimiye

Akkum Koyu da Cennet Koyu’na yürüyerek 10 dakika mesafede. Sığ ve kumluk bir plajı var. Suyu da oldukça sıcak. Çocuklu ailelerin tercihi. Hemen sahilde olmasa da etrafta birçok işletme var ama koyda şezlong, şemsiye, wc ve duş gibi imkanlar yok. Giriş ücreti bulunmuyor. Konum için tıklayın. Haritada 15 numara.

Cennet Koyu, Selimiye

Cennet Koyu, Sığ Liman’a yakın bakir bir koy. Koyda herhangi bir işletme yok. Arabanızı geride park edip, 6-7 dakika kadar yürümeniz gerekiyor. Su, sandalye, yiyecek gibi tüm ihtiyaçlarınızı yanınıza alıp gidin. Suyu akvaryum gibi berrak ve serin. Konum için tıklayın. Haritada 16 numara.

Kızkumu Plajı, Orhaniye

Kızkumu plajı, su altındaki kumlu yol ile ünlü Marmaris koyu. Yaklaşık 600 metre bu şekilde kum yol üzerinde yürüyüp karşı kıyıya geçebiliyorsunuz. Kum yolun iki yanı ise derin. Yüzmek için değil ama daha çok bu deneyimi yaşamak için gelinir. Aşırı popüler bir yer olduğundan çok kalabalık olabiliyor. Konum için tıklayın. Haritada 17 numara.

Bencik Koyu, Hisarönü

Çam ağaçlarıyla kaplı olan bir doğal liman olan Bencik Koyu, kara bağlantısı da olan ama denizden de gelebileceğiniz bakir koylardan. Çevrede herhangi bir işletme bulunmuyor. Buradan yarım saatlik bir yürüyüş ile Bördübet Koyu’na da ulaşabiliyorsunuz. Suyu berrak, yer yer kayalık ve kıyı tarafları sığ. Konum için tıklayın. Haritada 18 numara.

Bördübet Koyu, Hisarönü

İngilizlerin, buradaki kuş çeşitliliğine atfen “Bird’s Bed” diyerek isim taktıkları, Gökova Körfezi’nde yer alan Bördübet Koyu, bölgenin en sakin inziva noktalarından. Burası doğa yürüyüşü, trekking, kano, paddle board gibi aktiviteleri de yapabileceğiniz yerleren. Burada beach ve restoran tarzı işletmeler yok. Konaklama için Golden Key Bördübet, kamp için de Club Amazon gibi iki güzel seçenek var. Konum için tıklayın. Haritada 19 numara.

Boncuk Koyu, Çamlı

Dünya üzerinde camgöz (sandbar) köpek balıklarının dünya üzerinde bilinen iki üreme yerinden biri. Diğer bir özelliği de suyunun diğer koylara nazaran sıcak olması. İsmini sahilindeki boncuğu andıran taşlardan alıyor. Ayrıca modern hippilerin mabedi, palmiye ağaçları altında bir cennet olan Bonjuk Bay’de burada. Konum için tıklayın. Haritada 20 numara.

İncekum Plajı, Çamlı

Sedir Adası’nın komşusu İncekum Plajı, ismi gibi incecik kumsalı olan bir plaj. İncekum Plajı’na araç yolu bulunmuyor. Traktörlerin çektiği çekçek adı verilen bir tür römork ile ulaşım sağlıyorsunuz. Plaja giriş ücretli. Bir de şezlong kiralamak için ayrıca para ödüyorsunuz ama uçuk rakamlar değil hiçbiri. Plajda yeme-içme, duş, wc hizmetleri de var. Konum için tıklayın. Haritada 21 numara.

Sedir Adası ve Kleopatra Plajı, Çamlı

İncekum Plajı Sedir Adası manzaralı. Sedir Adası’ndaki meşhur Kleopatra Plajı, zamanında Mısır kraliçesi Kleopatra ve Roma İmparatoru Marcus Antonius’un birlikte yüzdüğü rivayet edilen nokta. Adada Cedrai Antik Kenti de var. Adaya, Çamlı limanından her saat taksi botlar kalkıyor. Tekne turları ile de gelebilirsiniz. Adaya giriş ücreti var. Müzekart geçiyor. Kleopatra Plajı’nda da şezlong veya minder kiralaması yapabiliyorsunuz. Konum için tıklayın. Haritada 22 numara.

Lacivert Koy, Çamlı

Lacivert Koy, Poseidon’un evinin olduğu rivayet edilen koy. Çok derin bir koy olduğundan, suyun rengi lacivert görünüyor. Koy yer yer 50 metreden daha fazla derinleşiyor. Şnorkelsiz ve paletsiz gitmeyin deriz. Lacivert Koy’un çevresinde su altı mağaraları da var. Koya Akyaka’dan ya da Marmaris’ten kalkan tekne turları ile ulaşabilirsiniz zira kara bağlantısı yok. Konum için tıklayın. Haritada 23 numara.

Cennet Adası Plajı, Yıldız Adası

Halk arasında Cennet Adası diye geçen ama aslında Yıldız Adası olan yarımadanın sahili. Burada yaklaşık 20 bin yıllık Nimera Mağarası bulunuyor. Adada restoranlar, kafeler ve güzel yürüyüş rotaları var. Yani aslında deniz keyfi, doğa yürüyüşü ve yeme-içme derseniz buraya rahat bir tam gün ayırabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 24 numara.

Abdi Reis Koyu, Yıldız Adası

Yıldız Adası’nda bulunan Abdi Reis Koyu özellikle dalış için ideal bir koy. Buraya Akvaryum Koyu da deniliyor. Buraya karadan erişim yok. Tekne ile gelmeniz gerekiyor. Burada hem dalış dersi alabilirsiniz hem de bröveli bir dalgıçsanız kendiniz dalış yapabilirsiniz. Gelmişken yakınlardaki Fosforlu Mağara’yı da görün deriz. Konum için tıklayın. Haritada 25 numara.

 
AKDENİZ : BODRUM - MARMARİS
S.NO. HARİTA NO. ÖLÇEK BÖLGE KÖŞE KOORDİNATLARI
          Sol- Alt Sağ-Üst
1 3001_1   1 : 300 000 Bodrum Geçidi - Yılancık Adası 36 07N 26 41E 37 05N 28 31E
                 
2 3001_2   1 : 100 000 Bodrum Geçidi 36 46N 27 07.5E 37 05N 27 45E
                 
3 3001_3   1 : 100 000 Gökova Körfezi 36 46.5N 27 43E 37 05N 28 20E
                 
4 3001_4   1 : 100 000 Datça Yarımadası 36 30.3N 27 20E 36 50N 27 55E
                 
5 3001_5   1 : 100 000 Hisarönü Körfezi - Marmaris 36 32N 27 44E 36 51.5N 28 20E
                 
6 3001_6   1 : 25 000 Bodrum  36 57.4N 27 21E 37 02.3N 27 30E
                 
    PLAN A 1 : 10 000 Bodrum Limanı 37 01.7N 27 25E 37 02.25N 27 25.9E
                 
7 3001_7     Akdeniz Liman ve Koyları        
                 
    PLAN A 1 : 25 000 Datça  36 42.4N 27 40.5E 36 46N 27 47E
                 
    PLAN B 1 : 2 500 Datça Limanı 36 43 16N 27 41 15E 36 43 25N 27 41 26.5E
                 
    PLAN C 1 : 25 000 Yediadalar 36 51N 27 59.3E 36 54.4N 28 03.6E
                 
8 3001_8     Akdeniz Liman ve Koyları        
                 
    PLAN A 1 : 15 000 Çamlı (Gelibolu) Koyu 36 58.9N 28 11.7E 37 00.72N 28 15.6E
                 
    PLAN B 1 : 15 000 Değirmenbükü Koyu 36 54.3N 28 09E 36 56.55N 28 10.4E
                 
    PLAN C 1 : 25 000 Bördübet Koyu 36 47.2N 28E 36 50.9N 28 03.9E
                 
9 3001_9   1 : 25 000 Hisarönü Körfezi 36 42N 28 02E 36 48.5N 28 08.5E
                 
10 3001_10   1 : 25 000 Yeşilova Körfezi 36 35.8N 27 59.5E 36 42.2N 28 06E
                 
11 3001_11   1 : 25 000 Marmaris  36 44.5N 28 13E 36 51.4N 28 19.5E
                 
    PLAN A 1 : 5 000 Marmaris Netsel Yat Limanı 36 50.95N 28 16.53E 36 51.24N 28 16.88E
                 
 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası