corsa easytronic şanzıman nasıl / Easytronic Şanzıman | Opel Astra, Opel İnsignia, Opel Corsa - Forum ve Destek Sayfaları

Corsa Easytronic Şanzıman Nasıl

corsa easytronic şanzıman nasıl

Otomatik vitesli otomobiller gün geçtikçe daha da çok yaygınlaşıyor. Global düzeyde artan nüfus ve bireysel araç kullanımının bir yan etkisi olan sıkışık trafik, ülkemizde sık karşılaşılan ve çözümü henüz bulunamamış problemlerden bir tanesi. Her ne kadar trafik sorununa çözüm bulunamamış olsa bile, sürücülerin ve yolcuların araç içindeki konforunu arttırmaya yönelik çalışmalar gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Otomatik vitesli otomobillerin piyasada yaygınlaşması sürücünün konforunu arttırmaya yönelik bir durum. Ancak günlük hayatta bazı örnekleri var ki, otomobil kullanıcılarını otomatik vitesli araç kullanmaktan uzaklaştırıyor. Zamanında Opel Astra H kasalarda kullanılan Easytronic şanzımanlar, trafikte sürücülere yaşattığı sıkıntılar yüzünden kötü bir şöhret edindi kendine. Gelin birlikte bu kötü şöhretin neler içerdiğine bir göz atalım.

Astra H Easytronic

Easytronic Şanzıman Nedir?

Opel tarafından Corsa C, Corsa D, Astra H ve bazı Meriva modellerinde kullanılan Easytronic şanzıman, otomatikleştirilmiş bir manuel şanzımandır. Eski nesil robotize manuel şanzıman tiplerinden bir tanesi olan Easytronic, araç içinde debriyaj pedalı olmamasına rağmen, vitesin değiştirilmesi gerektiğinde sistem debriyaja basıp baskı ve balatayı bir birinden ayırır. Bu sayede istenilen vitese geçiş otomatik bir şekilde gerçekleşir. Yarı otomatik bir vites türü olan Easytronic, manuel şanzımanlardaki gibi bir adet baskı balata sistemi bulundurur.

Corsa C Easytronic

Ne Gibi Sıkıntıları Mevcut?

Öncelikle herkes otomobiller hakkında her şeyi bilecek diye bir kural yok. İnsanlar otomatik vitesli araçları vites değiştirme zahmetinden kurtulmak ve yola daha rahat odaklanmak istedikleri için tercih ediyorlar. Ancak yapısı gereği aslında manuel bir tipe sahip olan şanzıman, debriyajı siz ayağınızla ayarlayamadığınız için geçişleri sarsıntılı ve kayıplı şekilde gerçekleştiriyor. Bunu düz vites kullanmayı yeni öğrenen birinin aracına bindiğinizde tecrübe etmek mümkün. Bu örnek her ne kadar abartı da olsa, belirli sürelerde eğer Easytronic şanzımanlı otomobilinizi kalibrasyona götürmezseniz, vites geçişlerinin çok sert gerçekleştiğini, performansın ciddi baltalandığını ve sürüş konforunun azaldığını fark edeceksiniz. Aynı zamanda baskı balata içeren bir yapısı olduğu için, tıpkı düz vitesli araçlarda olduğu gibi periyodik olarak baskı balata değişimi gerçekleştirmek zorundasınız. Modelin kısa sürede baskı balata bitirdiğine yönelik kullanıcı şikayetleri mevcut.

Easytronic

Easytronic Şanzımanın Kronik Sorunu

Yapısı gereği çıkardığı sorunlar dışında, şanzıman beyni ile ilgili kronik sorun şikayetleri mevcuttur. Eğer aracınız kilitlenmiş, vites göstergesinde F harfi ve kadranda servis lambası yanıp sönüyor ise çekici çağırmanız mantıklı olacaktır. Aracınız yerinden kımıldamayacak ve servise götürdüğünüzde arızanın sistem beyninden kaynaklandığı tarafınıza iletilecektir.

Easytronic şanzıman nedir?

Easytronic şanzıman nedir? Avantajlar ve dezavantajları nelerdir?

Easytronic şanzıman vites denildiği zaman akla gelen tam otomatik şanzımandır ama aslında tam otomatikleştirilmiş manuel şanzımandır.

Tiptronik şanzıman olarak adlandırılır. Easytronic şanzıman vites genellikle yılların başında üretilmeye başlamıştır ve günümüzde hala üretimi devam etmektedir.

Easytronic şanzıman elektronik debriyaja sahip tek manuel vitestir. Bu sebepten dolayı yarı otomatik olarak adlandırılabilir.

Diğer şanzımanlarla uyumlu yanının olmasının sebebi araç içerisinde 2 pedala sahip olması.

Easytronic şanzıman sisteminin içerisinde sistemi yöneten ecu bulunmaktadır.

Easytronic şanzıman sistemindeki elektronik parçaların en önemli özelliklerinden birisi geçişleri hissettirmemeye çalışmaktır.

Tek kavramlı şanzımanların ortak sorunu olan vites geçişleri easytronic şanzımanlarda da yaşanır. Araçtaki bastı balata aşınma yaptıkça sarsılma fazlalaşabilir.

Easytronic şanzıman, vites geçişlerinde seri değildir ve küçük vitesli geçişlerde sarsma yapabilir.

Easyronic şanzıman avantajları nelerdir

  • Çift kavramlı şanzımanlara göre maliyeti düşüktür.
  • Yakıt tüketimi daha düşüktür.
  • Araç bakımı olarak daha tasarrufludur.
  • Araç hem otomatik hem manuel kullanılabilir.
  • Diğer şanzıman modellerine göre içerisinde bazı özel modüller bulunur. Bazı araç  marka ve modellerde easyronic şanzımanlarda esp ve yokuş kalkış desteği gibi sistemler bulunur.

Easytronic şanzıman dezavantajları nelerdir

  • Vites geçişlerinde sarsma yapar.
  • Tam otomatik şanzımanlara göre konfor oranı düşüktür.
  • Spor kullanım için uygun değildir.
  • Eğer araçta yokuş kalkış desteği yok ise yokuş kalkışlarda geri kaydırma yapar.

Easytronic şanzımanda dikkat edilmesi gerekenler

model ve altı easytronic şanzımanlı araçlarda özellikle Opel grubunda oldukça sorun yaşanmıştır. Bu sorunlardan bazıları;

  • Vites geçişlerinin sert olması.
  • Baskı balata bitmeye yakın easytronic şanzıman araçlarda şanzıman kalibrasyonunun yapılması gerekiyor.
  • F hatası alınırsa araçta akünün ve araç aydınlatmanın kontrol edilmesi gerekiyor. Çünkü elektronik sistemle çalışan şanzıman türüdür. Eğer akü veya aydınlatmada problem yok ise şanzımanın kontrollerinin yapılması gerekir.
  • Belirli kilometre yapıldıktan sonra easytronic şanzımanlarda kömür bulunmaktadır. Kömürlerinin değiştirilmesi gerekmektedir.
  • Rampalı yollarda easyrtonic şanzıman viteslerde araçlarda manuel viteste kullanmak daha yararlıdır.
Easytronic Şanzıman Onarımı ve Kalibrasyon İçin Kullanılan Bazı Ürünler

IO TerminalEasytronic paketi ile Opel ve Ford araçlarda şanzıman beyninin yazılımları okunabilir, eski şanzımanın yazılımı yeni şanzımana aktarılıp kodlanabilmektedir.

Marka fark etmeksizin araçlarda şanzıman beyin yazılımlarını değiştirerek birbirine uyarlamaları gerçekleşir.

Opel Mdi arıza tespit cihazı ile sadece easytronic şanzımanlara müdahale etmezsiniz arıza tespiti ve birçok işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Arıza okuma ve silme, Canlı değerleri görme, adaptasyon ve kalibrasyon yapma gibi birçok işlemi mdi cihazı ile gerçekleştirebilirsiniz.

Detaylı bilgi için lütfen bizleri arayınız;
02 30

Nitro Mekatronik Eğitimleri

Easytronic Nedir?

Easytronic Nedir?

Easytronic şanzımanla bütünleşmiş bir kavramdır. Ä°lk kez Opel marka araçlarda denenen bu sistem otomatik şekle getirilen manuel şanzımandır. Diğer bir deyişle yarı otomatik vites türlerinden biridir. Düz vitesten otomatik vitese geçerken aradaki basamak gibidir. Easytronic şanzımanda vites geçişi sürücü tarafından hissedilir ancak şanzımanı sürücü değil elektrikle çalışan ayırıcı ayırır. Ayırıcıyı elektrikle çalışan sistem ayırdığı için sürücü vites değiştirirken yorulmaz. Easytronic şanzıman sisteminin içinde ecu vardır. Ancak bu vites geçişinde sorun yaşanmayacağı anlamına gelmez. Araçtaki baskı balata aşınma yaparsa sarsılma artacaktır.   

Ä°lginizi Çekebilir: Dualogic Nedir?

Easytronic şanzımanda tek kavramalı olarak tasarlanan vites kutusu vardır. Sürücü kavramayı ve vites değişimini elektronik olarak yapmış olur. Easytronic şanzımanın avantajı aracı isterseniz manuel modda isterseniz de otomatik olarak kullanmaya devam edersiniz. Araç sürerken vites değiştirme keyfini yaşamak istiyorsanız manuel modda aracınızı kullanırsınız. Trafik ışıklarının yoğun olduğu ve sürekli dur kalk yapmanız gereken bir yerde araç sürecekseniz otomatik modda çalıştırabilirsiniz. Otomatik modda aracınızı sürdüğünüzde tam otomatik araçlardaki gibi sürüş konforu sağlamaz. Ancak aracınızın yakıt tasarrufuna katkısı olur. Avantajları ve dezavantajları fazla olan bir sistemdir. Ancak sürüş esnasında konforu ön planda tutanlardansanız araç özellikleri arasında yarı otomatik vitesin yerine tam otomatik vites tercih edin.

Easytronic Hakkında Merak Edilenler

  • Yakıt tasarrufu daha yüksektir.
  • Yokuş kalkış desteğine sahip olan türleri de vardır. Ancak aracınız bu desteğe sahip olmayan araçlardan ise bu durumda yokuşlarda kayma yapar.
  • Aracınızı bakıma koyarken daha az para harcarsınız. Çünkü çift kavramalı şanzımanlara göre daha düşük maliyetli olarak üretilirler.
  • Otomatik ve manuel olarak kullanıma imkan sağlar.
  • Vites geçişinde sarsılma hissedilir ve vites değiştirirken zorluk yaşanabilir.
  • Konfor açısından; tam otomatiklere göre düşük, düz vitese göre ise yüksektir.
  • Easytronic şanzımana sahip araçların yoğun olarak arıza verdiği birkaç husus vardır. Zaman içinde yarı otomatik aracınızı kullandıkça bu sorunlar ortaya çıkmaya başlayacaktır. Vites geçişlerindeki sertlik sürücüyü hareket halindeyken olumsuz etkiler. Araç içindeki bazı sistemleri doğrudan etkilediği için akü ve aydınlatma gibi durumları da kontrol etmeniz gerekecektir. Aracınızın baskı balatasını düzenli kontrol etmeniz gereken bir şanzıman sistemidir. 

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası