pantolondan boya nasıl çıkar / Yağ Bazlı Boya Lekeleri - Peros | Peros Doğanın Hediyeleri Artık Elinizde

Pantolondan Boya Nasıl Çıkar

pantolondan boya nasıl çıkar

Yağ Bazlı Boya Lekeleri Nasıl Çıkar?

Bugünkü yazımızda yağ bazlı boya lekeleri nasıl çıkar konusuna değineceğiz. Belli başlı zamanlarda evlerimize yeni bir renk dokunuşu yapmak isteriz. Boya yapmanın kolay bir iş olduğunu düşünseniz de bunun için eline fırçayı alıp boyamaya başlamaktan sonra çok daha fazlası gerekiyor. Genellikle işe başlamadan önce lamba, zemin ve mobilyalara boya damlama riskine karşı bütün evi gazete kağıdı veya eski çarşaflarla korumak için kaplarız. Peki ya kıyafetler? Yağ bazlı boya lekeleri nasıl çıkar diye merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Birçok boya türü vardır.  Bazılarının lekesi daha kolay bazılarınınki ise daha zor çıksa da Peros tüm lekelerin çıkarılması konusunda uzmandır. O halde gelin hep beraber yağ bazlı  boya lekeleri nasıl çıkar göz atalım.


Yağlı boyayı kıyafetten ne çıkarır ?

Giysimizdeki yağlı boyayı temizlemek için kullanacağımız inceltici ne olursa olsun bunların toksik malzemeler olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. Bu nedenle işlemin uygulanacağı odanın penceresini açmanın ve ortamı havalandırmakla beraber, işlemi uygularken eldiven ve maske kullanmanız daha da sağlıklı olacaktır.  

Öncelikle kıyafetinizi kullanılmayan eski bir temiz bir örtünün üzerine koyun, terebentin ile kıyafetteki kuru boya lekesinin bulunduğu alanı nemlendirdikten sonra boyayı yumuşatabilirsiniz. Bu işlemlerden birkaç dakika sonra bir bıçak veya palet yardımı ile giysinin boyasını nazikçe kazıyabilirsiniz. Fakat bunu yaparken giysinin temiz kalan diğer kısımlarının lekelenmemesine özen gösterin. Bundan sonra çamaşırınız beyaz renk ise  Peros Matik Göz Alıcı Beyazlar Toz Deterjanı ile ya da kıyafetleriniz renkli ise Peros Matik Canlı Renkler ile  çamaşır makinesinde kolaylıkla yıkayarak lekenin çıktığını göreceksiniz. 

Kurumuş yağlı boyayı ne çıkarır ?

Yağ bazlı boyadaki kuru lekelerin  çözülmesinde en etkili ürün terebentindir. Kullandığınız boyaya göre uygulanabilecek daha güçlü ve daha az etkili farklı incelticiler mevcutta vardır fakat bunların arasında kıyafetlerinize en az zarar verecek olan terebentindir

Kurumuş yağlı boyaları çıkarmak için çoğunlukla terebentin, gazyağı, aseton ve çeşitli tinerleri içeren kimyasalların kullanılması gerekir. Bu kimyasallar yağlı boyayı çıkarmak için çok etkili olurken, aynı zamanda orijinal renginin diğer yüzeyini, özellikle parke zemini ve halı lekelerini de çıkarabilir. Kimyasal bir çözücü kullanıyorsanız, önce yüzeyin küçük bir bölümüne test etmekte fayda vardır. 

Halıdan çıkarmak için lekeye terebentin sürün ve boya halıdan çıkıncaya kadar temiz bir bezle kurulayın. Nazik şekilde fırçalama işleminden kaçınmayı unutmayın, çünkü bu sadece boyanın yüzeye daha derin bir şekilde işlemesine neden olacaktır.  Boyanın çoğu gittiğinde son aşama olarak Peros Matik Beyazlar ve Renkliler Toz Deterjanından bir çorba kaşığını iki bardak soğuk suyla karıştırdıktan sonra kalan lekeyi temizlemek için temiz bir bez kullanabilirsiniz; lekelerin kolaylıkla temizlendiğini göreceksiniz. 

Kurumuş plastik boya nasıl çıkar ?

Plastik boyalar kuruduktan sonra çıkartılması neredeyse imkansız olan boya çeşitlerindendir. Boya lekesi eğer kurumadıysa üzerine pudra dökülüp, tinere veya alkole batırılmış temiz bir bez ile temizlenebilir. Kurumuş yağlı boya lekesi her ne kadar dayanıksız görünsede kuruyunca size zorluk çıkarabilir. Öncelikle, kurumuş plastik boyanın artıklarını bir spatula yardımıyla yaymadan yüzeyden alın. Temiz bir bezi sıcak su yardımı ile ıslatarak bölgeyi ovalayın. Son aşama olarak Peros Bulaşık Deterjanı ürünü biraz döküp beklettikten sonra lekeli bölgeyi kolaylıkla temizlendiğini göreceksiniz. 

Kurumuş yağlı boya lekesi nasıl çıkar?

Yağ bazlı bir boya lekesi kuruduğu zaman çıkarılması neredeyse çok zordur. Yağlı boya parke veya linolyum yüzeye düştüğü vakit nemli bir kağıt havluyla hızlıca silebilirsiniz. Boya ahşap bir yüzey üzerinde kurumuşsa, boyayı güzelce zımparalayın, ardından kalanını çıkarmak için boya çıkarıcıyı kullanabilirsiniz. Aynı zamanda yüzeydeki yağlı boyayı ısıtabilir ve ardından eriyeni kazıyabilirsiniz. Sert ağaç ve linolyum için güvenli olan işlem yüzeyi mineral ispirtolarla ovalayarak artıkları giderin. Bundan sonraki son işlem olarak Peros Sert Yüzeylere Uyumlu Çamaşır Suyu ürününü lekelenen yerin üstüne dökerek biraz yumuşamasını bekledikten sonra ılık su ve nemli biz yardımı ile bölgeyi rahatlıkla temizleyebilirsiniz.

deri sandaliyedeki siyah boya lekesi nasıl çıkar arkadaşlar

  • Elif Enyüce

    sandalyenin deri kaplaması koyu renk değilse asetonla silmeyi deneyebilirsiniz gülcan hanım.

    9 yıl 4 ay önce0
  • Ezgi Özcan

    yanlış hatırlamıyorsam zahideyle yetiş hayatada saç spreyiyle çıkabildiğini söylemişlerdi. Bi araştırın derim :)

    9 yıl 4 ay önce0
  • Metanet Tanrıverdi

    sac spreyi sikarak uzerini yumsak bezle silmeyi deneyin

    9 yıl 4 ay önce0
  • Çiçek Çetin

    Arkadaşların söylediği yöntemleri ilk defa duydum onlar olmazsa aspirin diye bir sprey deterjan var onu denediniz mi eşyanıza zarar vermez renk değişimi yapmaz .marketlerde bildiğimiz markaların derileri silebileceğiniz deterjanları var bir bakın derim

    9 yıl 4 ay önce0
  • Çiçek Çetin

    Derilerinize kolonya,kolonyalı mendil sürmeyin deriyi maf ediyor.

    9 yıl 4 ay önce0
  • Gamze Güden

    Gülcaann hanımm bu diceğimi mutlaka funduszeue.info evimde temizlik yaparken korkmadan denedim vee çok memnun kaldıfunduszeue.infoğımda ki deri sandalyeleri inanılmaz lekeler sarmıştı aynen masa örtüsünün lekeleride çıkmıştı üzerine. Banyoya aldım ve Cifle Fairy deterjanı karıştırarak bastıra bastıra ovdum. Sonra hortumu taktım ve yıkadım balkona bıraktım kuruttum bembeyaz oldularrr:)

    9 yıl 4 ay önce2
  • gülcan balkaya doğan

    prille cifi karıştırıp denemiştim çıkarmadı,asetonla sildim derim beyaz olduğundan oda bana mısın demedi,çamasır suyu ve aspriks denilen o deterjanda çıkarmamıştı :(ben artık sandaliyelerimi bile gözden çıkarıp saf alkolle bile sildim ya hiç biri fayda funduszeue.infoç spreyini duymamıştım yarın ilk işim denemek olucak hepinize çok teşekkür ederimm umarım çıkar artık :)

    9 yıl 4 ay önce0
  • Pastacanavari

    sirke ile çıkar

    9 yıl 4 ay önce0
  • Profil fotoğrafı

    Cif ve domestos la çıkar tabiki sandalyebeyaz ise.

    9 yıl 3 ay önce2
  • Emine Kanıkara

    cif le bulaşık deterjanı çıkarr

    9 yıl 3 ay önce2
  • Yağlı Boya Lekesi Nasıl Çıkar?

    Yağlı boya lekesi zorludur. Kullanım alanı oldukça geniş olduğu için, hem temizlik yaparken hem de eşyalarımızı dış etkenlerden korurken yağlı boyadan sık sık faydalanırız. Fakat ufak bir ihmal ya da oluşabilecek bir kaza ile yağlı boyanın leke bırakması sizi zor durumda bırakabilir. Lekenin büyük ya da küçük olması sonucu değiştirmez; minicik bir leke bile rahatsız edebilir. Yağlı boya lekesinin çıkması zor da olsa, unutulmamalıdır ki ‘çıkmayan boya lekesi’ yoktur. Böyle bir durumda neler yapmanız gerektiğini; yağlı boya lekesini kolayca temizlemenin ipuçlarını sizler için yazdık.

    ‘Değmesin Yağlı Boya’

    Yağlı boya lekesi zor olmasıyla öyle ünlenmiştir ki; halk arasında, sürüldüğü yüzeyde kimseye bulaşmasın diye ‘değmesin yağlı boya’ ifadesi çok yaygınlaşmıştır. Yağlı boya; eşyalara renk vermek, korumak ya da temizlemek için kullanılan, pigmentlerin özel sıvılarla karıştırılmasıyla elde edilen kimyasal bir maddedir. Bu karışım, yüzeye sürüldüğünde ince bir tabaka halinde yayılır ve içeriğinde kolay sürülebilmesi için kıvam veren bir inceltici vardır. Yağlı boyayı sürdüğümüz zaman bu inceltici buharlaşır, yağ kurur; yüzeyde oksitli, katı bir tabaka oluşur. Boyanın içine konulan ‘kurutucu’ (hızlandırıcı) adı verilen katalizörler sayesinde sürüldüğünde daha hızlı kurur.

    Yağlı boyanın kullanım alanları çok çeşitlidir. Kapatıcı özelliği vardır; yüzeylerin üzerinde sert, kalıcı bir katman oluşturur. Eşyaların yüzeyine koruyucu olarak ya da dekoratif amaçlarla uygulanır. Binaların tahta, ahşap bölümlerine yağış, nem gibi etkili hava şartlarından etkilenmemesi ve metallerin de korozyondan korunması için uygulanmaktadır. Ayrıca renklendirme özelliği sayesinde, binaların duvarlarını boyamak ya da resim yapmak için kullanılır. Çoğunlukla kullanıldığı alanlar sanat ve tasarım olmakla beraber; nesneler, inşaat, ulaşım, endüstriyel kaplama gibi alanlarda sıklıkla yağlı boyadan yararlanılmaktadır.

    Yağlı Boya Lekesinin Çıkarılması

    Yağlı boya lekesi her ne kadar zor çıkarılmasıyla bilinse de yüzeylerden temizlenmesi imkânsızdeğildir. Dikkat edilmesi gereken ufak noktalar vardır.

    Kumaşlar

    Yağlı boyayı kullanırken en sık görülen kazalar giysilerimize bulaşmasıyla gerçekleşir.

    Kumaşlardan yağlı boya çıkarmanın en bilindik yöntemi pudra kullanmaktır. Özellikle keten, yünlü ve pamuklu kumaşlarda leke olduğunda ilk yapılması gereken lekenin üzerine bol miktarda pudra serpiştirmektir. Leke daha yeniyken yapılırsa, daha etkili olacaktır. Zamanlama, çok önemlidir. Leke kurumadan müdahale edilirse, temizlenmesi o denli kolaydır. Daha sonra aynı bölge alkolle, terebentine veya etere hafifçe batırılmış temiz bir bezle iyice silinmelidir. Unutmayınız, eterin yanıcı bir madde olması sebebiyle, kumaş kesinlikle ateşten uzak tutulmalıdır. Silme işleminden sonra da kumaş bol suyla iyice durulanmalıdır.

    Uyarı: Eter buharının solunması inan sağlığı için çok tehlikelidir. Yağlı boya lekesini çıkarmak için bu yöntemi kullanmaya karar verirseniz lütfen kapalı alanlarda denemeyiniz, mümkün olduğunca eteri koklamayınız. Mümkünse maske kullanınız.

    Bir başka etkili yöntem ise kumaştaki lekeli bölgenin üzerine temiz bir bez koymak ve sonra arkasını çevirip ters tarafından müdahale etmektir. Kumaşın tersinden ağartıcı olmayan bir deterjan ve ılık su uygulanmalıdır. Bu uygulama, leke kayboluncaya dek tekrarlanabilir. Leke çıkmışsa, hemen bol miktarda su ile güzelce durulanmalıdır. Daha sonra çamaşır makinesine atılabilir. Sıra kurutmaya geldiğinde lütfen kurutma makinesi kullanmayız. Açık havada asılarak kurutulmalıdır.

    Bu işlem sonuç vermezse, beyaz renkli kumaşlarda içine ağartıcı içeren deterjan konularak yukarıdaki uygulama aynı şekilde yapılmalıdır. Fakat burada dikkat edilmesi gereken, ağartıcının herhangi bir hasar bırakmaması için kumaşın görünmeyen bir yerinde test edilmesidir.

    Tiner de yağlı boya lekesini çıkarmada kullanılan yöntemlerden biridir. Temiz bir beze dökülen bir miktar tiner kumaştaki lekeli bölgeye tampon yapılarak uygulanmalıdır.

    Eğer leke kurumuşsa?

    Kumaşın üzerine bulaşan lekeyi görmekte gecikirseniz ve lekenin iyice kuruyup katılaştığını fark ederseniz, yukarıdaki yöntem sonuç vermeyebilir. Bu durumda amonyaktan yararlanabilirsiniz. Kumaşın üzerinde lekeli bölgeye amonyak döküp 10 veya 15 dakika kadar bekleyin. Bu işlem lekenin yumuşamasını sağlayacaktır. Daha sonra bol soğuk suyla yıkayıp, yukarıdaki işlemi aynı şekilde tekrarlayabilirsiniz.

    Camlar

    Bahar aylarında evlerde yapılan geniş çapta temizlik; badana ve boya işlerinin ardından camlara yağlı boya lekesi bulaşmasına sebep olabiliyor. Bu durumda yapılacak en hızlı çözüm; tiner ya da terebentin kullanmaktır. Terebentin şişesini sıcak suyun içinde ısıttıktan sonra bir çubuğun ucuna yerleştirdiğiniz pamukla, hafifçe damlatılmış terebentini camdaki lekeli yerlere sürünüz. Ardından 20 dakika sonra camlarınızı sirkeli suyla silerseniz, camlarınız pırıl pırıl olacaktır. Benzer bir işlemi tinerle de yapabilirsiniz. Temiz bir beze bir miktar tiner koyarak, camlardaki lekeli bölgelere tampon yaparak siliniz. Bu işlemi uygularken tinerin içeriğindeki tehlikeli kimyasallardan ötürü, lütfen eldiven kullanınız ve yüzünüze, gözlerinize temasından kaçınınız.

    Parkeler

    Bahar temizliğine geri dönelim… Bu kez de sorun parkelere taşarsa; yağlı boya lekeleri parkelerinizde irili ufaklı görünüyorsa (boyama işlerinde en çok yerler lekelenir), ne yapmalıyız?

    Parkeden boya çıkartırken kilit nokta, parkelere zarar vermemektir. Fakat genelde yer temizliği en sona bırakıldığı için yağlı boyanın kuruması engellenemez ve parkelerden leke çıkarmak iyice zor hale gelir. Leke çıkarma işleminden önce, parkeye zarar verebilecek, yüzeyi çizebilecek boya lekelerini elektrikli süpürgeyle almalısınız. Ardından tinerli bez ile lekeli bölgeyi siliniz. Ilık suyla silmek, boyaların zeminde yumuşamasını sağlayacaktır.

    Pudra, parkelerden de yağlı boya temizlemek için tercih edilen bir malzemedir. Parkenin üzerinde lekeli bölgeye serpiştirilen bol miktarda pudra, bir süre bekletilir. Daha sonra bu bölgeyi alkollü ya da eterli bezle hafifçe silebilirsiniz. Ardından mutlaka soğuk suyla durulanmalıdır.

    Bu yöntem parkelerde işe yaramıyorsa, lekeli bölgeye amonyak dökerek; yukarıdaki işlemleri tekrardan yapabilirsiniz. Hangi yöntemi denerseniz, işlemin sonunda mutlaka zemini kimyasallardan arındırmalı, güzelce temizlemelisiniz.

    Ek Bilgi

    İspirto ve asetonun da yağlı boya lekelerinde etkili olduğunu bilinmektedir.

    Bazı yağlı boyalar içeriğinde bulunan maddeler sebebiyle silinemez. Eğer yukarıda geçen yöntemler lekenizde hafif bir açılma sağladıysa, denemeye devam edin. Fakat hiçbir fark göremiyorsanız, lekenin artık kalıcı olduğunu kabullenmekten başka çare yok.

    Kot pantolondan saç boyası nasıl çıkarılır. Kot pantolon boyası nasıl silinir: basit ipuçları

    Boya ve verniklerle hoş olmayan bir duruma girmenin birçok yolu vardır.

    Ev onarımları, saç boyama ve halka açık yerlerde yeni boyanmış nesnelere yanlışlıkla dokunduğunuzda giysileri lekeleyebilirsiniz.

    Boya lekelerinden en iyi şekilde kurtulmak için iki temel kural izlenmelidir:

    1. onları hemen ortadan kaldırmaya devam edin;
    2. kullanılan emaye türünü ve kumaşın giysilerdeki bileşimini tam olarak bilin.

    İlk durumda, zamanında başlatılan süreç, kendinizi leke üzerinde zayıf bir etkiyle sınırlamanıza izin verecektir - sadece yıkama ve boya ve kumaş bileşimi hakkında bilgi, giysi temizliği için doğru ürünü seçmeyi mümkün kılacaktır.

    Giysilerden boya, çeşitli yollarla farklı şekillerde çıkarılır. Çoğu zaman yakıcıdırlar, bu yüzden bu işi eldivenlerle yapmanız gerekir.

    Giysilerdeki kirliliğin nasıl giderileceğini anlamak için temizleyiciyi kumaşın yanlış tarafında denemelisin.

    Ancak ürünün kumaşa zarar vermediğinden emin olduktan sonra ön yüzünde kullanabilirsiniz.

    Boyalardan ve verniklerden kirleticileri çıkarmanın en iyi bilinen yolu, beyaz ispirto gibi özel çözücülerin kullanılmasıdır.

    Bir parça beyaz bez veya kağıt havlu almanız ve kirli eşyanın ters tarafına koymanız gerekir.

    Bir çözücüye batırılmış ve daha sonra bir pamuklu ped ile sıkılmış, kontamine alan dikkatli bir şekilde tedavi edilmelidir.

    Bunu noktanın kenarlarından ortasına doğru yapmanız gerekir.. Bundan sonra, şey oldukça aktif bir toz kullanılarak yıkanmalıdır.

    Evde kirliliği gidermek gerekirse, en popüler araç benzin veya gazyağı olacaktır.

    Bu yöntem tüm kumaşlar için uygun olmadığı için, önce bu maddenin göze çarpmayan bir kumaş parçası üzerindeki etkisini test etmeli ve yaklaşık on dakika kadar ıslanmaya bırakmalısınız.

    Bu süreden sonra kumaş rengini kaybetmediyse, benzine batırılmış bir pamuklu (gazlı bez) disk aynı süre için sorunlu alanda bırakılabilir.

    Daha sonra kirli yer ovularak akan su altında yıkanır. Çamaşırları sabunlu suyla yıkayarak kir ve kokudan tamamen kurtulabilirsiniz.

    Saç boyasından giysi temizleme

    Evde saç boyama genellikle boyanın kumaşa bulaşmasıyla sona erer.

    Bu nedenle, bu işlemden sonra kıyafetleri kontrol etmeyi alışkanlık haline getirmek en iyisidir.

    Taze lekeleri çıkarmak daha kolaydır. Zayıf bir çözücü içeren saç spreyi ile muamele etmek yeterlidir, ardından kıyafetlerin yıkanması gerekir.

    Maruz kalma süresi kaçırılırsa, hidrojen peroksit kullanılmalıdır. Kirliliğe daha radikal bir şekilde etki eder.

    Beyaz bir bez 30 dakika perokside batırılır ve sonra gerilir.

    Asidik ortamı nedeniyle kumaştaki benzer bir lekeyi sirke çözeltisiyle çıkarmak mümkündür, ancak böyle bir eylemin sonucu daha az etkileyicidir.

    Jeanlerdeki lekelerden kurtulun

    Denim, yoğunluğu nedeniyle temizlenmesi kolay değildir. Taze kirlilik, çamaşır sabunu ve fırça yardımıyla iyi gider.

    Boya su bazlı ise çamaşırların kirli kısmını sabunlayıp bir süre beklettikten sonra suyla durulayabilirsiniz. Konsantre bir bulaşık deterjanı da aynı şekilde çalışır.

    Daha zor durumlarda kottan emaye lekelerini çıkarma kararı aseton veya tiner lehine verilir.

    Bir pamuklu ped bu maddelerden biri ile nemlendirilir ve leke kumaşı bozmamak için dikkatlice silinir.

    Bu temizleme yöntemi en iyi açık renkli kotlara uygulanır ve çözücüler karanlık şeyler için istenmez.

    Kot pantolonlara uygun iyi bir ürün, leke çıkarıcıdır ve ardından yıkanmaları gerekir.

    Bazen lekeler hemen kaybolmaz, kirlilik tamamen yok olana kadar bir değil, birkaç manipülasyon alır. Kot pantolonlardan ve diğer giysi türlerinden sakız çıkarmanın bazı basit ve kolay yollarına da bakın.

    Siyah boyayı çıkarma

    Siyah renk, çıkarılması en sorunlu olanıdır., özellikle bu tür lekeler hafif bir kumaş üzerindeyse.

    Bu tür kirleticileri ortadan kaldırmanın en etkili yolunu belirlemek için çeşitli yöntemler denenmelidir.

    Genellikle solventlerle başlarlar; saf benzin (çakmaklardan) kumaş üzerinde iyi bir etkiye sahiptir.

    Temizlemenin bir başka orijinal yolu da ev ilaçları kullanmaktır - bir çamaşır tozu ve yumuşak tereyağı karışımı (her biri 1 yemek kaşığı).

    Karışım 2 dakika boyunca kumaşa sürülür. Daha sonra kumaş elde veya çamaşır makinesinde yıkanır. Bu yöntem yağlı emayeleri oldukça iyi giderir.

    Mürekkep ve yağ lekelerini çıkarma

    Damga mürekkebinden lekeler nasıl çıkarılır

    Damga mürekkebi lekeleri kumaşın cinsine ve rengine göre çıkarılmaktadır.

    Yani, renkli giysiler için eşit miktarda terebentin ile amonyak karışımı kullanılır.

    Elde edilen karışım ile leke dökülür ve ardından giysiler iyice yıkanır.

    Hafif kumaşlardan mürekkebi çıkarmak için, kontaminasyonu su ( mi), sitrik ve oksalik asit (her biri 10 ml) içeren bir solüsyonla işlemek gerekir. Kirli bir yere sürülür ve sonra şey temiz suda yıkanır.

    Evde kalem lekelerini çıkarmak için basit tarifleri okuyun.

    İpek kumaşlar için temizleme prosedürü daha da kolaydır.- Kirlenme yerine bir günde yıkanması gereken bir hardal yulaf ezmesi uygulanır. Ayrıca narin kumaşları nakışla yıkamanın tüm özelliklerini öğrenin.

    Bundan sonra kurutulmuş hardal kazınır ve kumaş su altında durulanır.
    Deri ürünler gliserin ve denatüre alkol karışımı ile temizlenir.

    Giysilerden yağlı boyayı çıkarma

    Yağlı emayenin giysilerden çıkarılması, bu tür malzemelerin diğer türlerine göre daha zordur.

    Bu nedenle, bu sorunu çözme yöntemleri daha fazla zaman alır.

    Öncelikle kir bir bıçak veya sert bir fırça ile temizlenmeli ve herhangi bir yağ ile yumuşatılmalıdır. ve ardından çözücüler kullanın.

    Aseton bu tür lekeleri temizlemek için iyidir, ancak tüm kumaşlar için uygun olmayabilir. Renkli kumaşlarda iz ve leke bırakması ve suni malzemeden yapılmış kumaşları kolayca çözmesi nedeniyle istenmeyen bir durumdur.

    Yağlı boyayı giysilerden çıkarmak için benzin daha kabul edilebilir.. Benzin istasyonlarında değil, mağazalarda satılan rafine benzin kullanın.

    Şey, benzinle nemlendirilmiş bir pamuklu çubukla temizlenir.

    Terebentin benzer şekilde çalışır. Bu fonlar genellikle sıcak bir ütü ile kağıttan ütülenerek onlardan bırakılır.

    Elinizde çözücü yoksa, bulaşık deterjanı yardımcı olabilir. yağları parçalayan maddeler içerir.

    3 yemek kaşığı bir çözelti. yemek kaşığı su ile kontamine olmuş kumaşa süngerle 12 saat süre ile uygulanır ve ardından kumaş yıkanır.

    Kurutulmuş kirlerin çıkarılması

    Eski kirleticileri temizlemenin bir yolu terebentin kullanmaktır.

    Bu tür lekelerin çıkarılmasında bir özellik, kimyasalları kullanmadan önce, kurumuş malzemenin üst tabakası bir bıçak veya bıçakla temizlenir.

    Bir pamuklu ped, bir çözücü içinde nemlendirilmeli ve lekeli alanı kenardan ortaya doğru silinmelidir.

    Giysiler leke çıkarıcı ile yıkanmalı, ardından akan su ile durulanmalıdır.

    Terebentin ve diğer çözücüler tüm kumaşlar için uygun değildir. Yünlü, sentetik veya deri giysiler bu kadar güçlü ürünlerle işlenmez.

    Bu durumda kurumuş boya nasıl çıkarılır? Bir pamuğu bitkisel yağa batırmanız, sıkmanız ve kaybolana kadar kirlenme yerini dairesel hareketlerle silmeye başlamanız gerekir.

    Kokulardan tamamen kurtulmak için çamaşırlar temiz havada yıkanır ve kurutulur.

    Evde giysilerden boya çıkarmanın birçok yolu vardır, en güvenilir ve kanıtlanmış olanlar bu makalede anlatılmaktadır. Ana şey, kurallara uymak ve madde giysilere bulaştığında hemen işe koyulmaktır. O zaman etki daha önemli olacaktır.

    Bazen kottan boyayı nasıl çıkaracağınızı bilmeniz gereken durumlar vardır. Denim bugünlerde çok yaygın bir giyim parçası. Çalışmak ve parkta yürümek için harika olan rahat şeyler, neredeyse her gün giyiyoruz. Bu nedenle kot pantolonlar diğer ürünlerimize göre daha çabuk kirlenir. Ve en sevdiğiniz kıyafetlerinize leke sürdüğünüzde ne ayıp.

    Boya lekelerini kumaştan çıkarmak çok zordur, özellikle de hemen değil de bir hafta sonra fark ederseniz. Pahalı pantolonlarınızı mahvetmekten korkuyorsanız, tereddüt etmeyin, kuru temizlemeciye götürün. Hizmetler için oldukça büyük bir miktar ödemeniz gerekecek, ancak pantolonunuz kesinlikle sizi kurtaracak. Zorluklardan korkmuyorsanız, minimum zaman ve para harcayarak evde kottan boya çıkarmanın bir yolunu bulabilirsiniz.

    Boyadan kot nasıl temizlenir?

    Herhangi bir hırdavatçının boyama bölümünde çok çeşitli renklendirici maddeler bulunabilir. Hepsi renk, kompozisyon, tutarlılık bakımından farklılık gösterir, ancak şimdi bununla ilgili değil. Buna göre, birbirlerinden farklılarsa, kotu boyadan temizleme seçenekleri de birbirinden farklı olacaktır. Kumaştan farklı boya türlerini çıkarmanın ana yollarını düşünün.

    Kot üzerine yağlı boya. Nasıl geri çekilir?

    Yağlı boya, en yaygın renklendirici madde türüdür. Çok sık, parklardaki ve evin yakınındaki banklar onunla kaplıdır. Kötü havalarda uzun süre kurur, bu nedenle pantolon ve eteklerde lekeler sık ​​görülür. Kot pantolondan boya lekesi nasıl çıkar? Bunu yapmak için, kanıtlanmış birkaç yöntemden birini kullanabilirsiniz.

    sabun çözeltisi

    Yağlı boyadaki “lekeyi” konsantre bir sabun çözeltisiyle çıfunduszeue.info için genellikle bulaşık deterjanı kullanılır.

    Uygulama modu:

    1. Konsantre bir sabun çözeltisi hazırlayın.
    2. Lekeli bölgeye bolca uygulayınız.
    3. Pantolonunuzun yüzeyindeki lekeyi nazikçe ovalamak için fırçayı kullanın.

    Önemli! Bazı durumlarda, işlem birkaç kez tekrarlanmalıdır.

    1. Ürünü tozlu bir çamaşır makinesinde yıkayın.

    Leke çıkarıcı

    Ev kimyasalları bölümünde leke çıkarıcı mevcuttur. Bu tür ürünler farklı bir bileşime sahiptir ve farklı kumaş türleri için tasarlanabilir. Satın almadan önce, kullanım talimatlarını okuduğunuzdan ve hangi kumaş türlerine uygun olduğunu ve hangi lekeleri çıkarabileceğini öğrendiğinizden emin olun. Bu sizi gereksiz fon satın almaktan kurtaracaktır.

    Önemli! Bu tür araçlarla işlem yaparken, talimatları kesinlikle izleyin.

    Kot pantolonu işlemeniz gerektiğinde leke çıkarıcı elinizde değilse, aşağıdakileri yapın:

    1. Kirlenmiş bölgeyi çamaşır sabunu ile tedavi edin.
    2. Ürünü ılık suda bekletin.
    3. Şimdi çare için mağazaya gitmekten çekinmeyin. Bu tür manipülasyonlar, leke çıkarıcı ile lekeleri çıkarma işlemini kolaylaştıracaktır.

    Önemli! Bazen kalıcı lekelerden tamamen kurtulmak için ajan ile tedavi işleminin kez tekrarlanması gerekir.

    Sebze yağı

    Yaklaşık gün boyunca leke taze olarak kabul edilebilir. Bitkisel yağ, bu tür kirleticilerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

    Uygulama modu:

    1. Tereyağı ile çamaşır deterjanını karıştırın.
    2. Ürünü giysinin kirlenmiş yüzeyine uygulayın. Yağ, boyayı yumuşatmaya yardımcı olacaktır.
    3. 30 dakika bekletin. Ürün karışımla iyice doyurulmalıdır.
    4. Kalan lekeleri çıkarmak için yumuşak bir bez veya pamuklu çubuk kullanın.
    5. Ürünü çamaşır makinesinde yıkayarak kalan yağ izini çıkarın.

    Kot pantolonlardan su bazlı boya nasıl silinir?

    Su bazlı boyanın çıkarılması kolaydır. Neredeyse duvar yüzeyine uygulandığı kadar giysilerden de kolayca çıkarılır. Böyle bir renklendirme ajanından işaretleri kaldırmak için iki seçenek vardır.

    Seçenek #1: Yıkama

    Evde kottan boya yıkamak, su bazlı ise, aşağıdaki gibi çok basit olacaktır:

    1. Ürünü toz ilavesiyle suya batırın.
    2. Çamaşır makinesinin tamburunu yüklemeden önce leke çıkarıcıyı özel bir bölmeye yerleştirin.
    3. Normal bir makine yıkama yapın.

    Önemli! Eski boya lekelerinden kurtulmak için işlemi birkaç kez tekrarlamanız gerekecektir.

    Seçenek numarası 2: Benzin veya kerosen ile işleme

    Önceki tedavinin sonucu sizi etkilemediyse, rafine benzin veya kerosen kullanın.

    Önemli! Bu benzin nedir? Çakmaklar bu benzinle yakılır. Bir donanım mağazasından satın alınabilir.Arabalara yakıt ikmali için benzin, boya izlerini gidermek için uygun değildir. Kumaşın kalitesini olumsuz etkileyen çeşitli katkı maddeleri içerir. Giysileri etkili bir şekilde temizlemek yerine yeni lekeler oluşturacaktır.

    Giysilerinizi boya ile lekelediyseniz ve hemen çıkaramadıysanız bu seçenek tam size göre.

    Uygulama modu:

    1. Önce bir bıçakla boya izlerini dikkatlice temizleyin.

    Önemli! Kumaşa zarar verebileceğinden bıçakla kuvvetli baskı uygulamaktan kaçının.

    1. Bir pamuklu çubuğu benzin veya gazyağı ile ıslatın.

    Önemli! Ürünleri uygulamadan önce, pantolonun göze çarpmayan bir bölgesinde etkilerini test edin.

    1. Nemin ürünün ikinci yüzüne baskı yapmaması için kirin altına temiz bir bez yerleştirin.
    2. Lekeyi, tuvalden kaybolana kadar kenardan ortaya doğru silin.
    3. Kalan kiri çamaşır sabunu ile ovalayın ve temiz suda iyice durulayın.
    4. Giysileri leke çıkarıcı ile yıkayın.

    Önemli! Daha açık kot tonları için aseton veya oje çıkarıcı kullanın.

    Evde kottan akrilik boya nasıl çıkarılır?

    Kot üzerinde akrilik lekeler bulursanız endişelenmeyin. Bu boya türü su bazında yapılır, bu nedenle leke çıkarma işlemi en kolay olarak kabul edilir. Tabii bu eski, iyi kurutulmuş bir iz değilse.

    Çamaşır sabunu veya bulaşık jeli

    Bol miktarda alkali veya bulaşık deterjanı içeren sabun, bu tür lekelerle kolayca başa çıkacaktır.

    Temizleme yöntemi:

    1. Pantolonunu ters çevir.
    2. Kalan boyayı soğuk suyla durulayın.
    3. Boya kalıntılarını temizlemek için çamaşır sabunu veya bulaşık deterjanı kullanın.
    4. Toz ile normal yıkama yapın.

    Sirke

    Akrilik boyaya karşı mücadelede sirke kurtarmaya gelecek. Herhangi bir hostesin mutfak dolabında olacağından emin olabilirsiniz.

    Temizleme yöntemi:

    1. Ilık su kullanarak bir sabun çözeltisi hazırlayın.
    2. İki yemek kaşığı sirke ekleyin.
    3. Sorunlu bölgeyi yumuşak bir süngerle temizleyin.
    4. Tüm izleri akan suyla yıkayın.

    Kot pantolondan kuru boya nasıl çıkar?

    Uzun zamandır kot üzerinde bulunan lekeleri çıkarmak o kadar kolay değil. Boya, lifleri tamamen doyurmuştur ve zaten düzgün bir şekilde kuruması için zamanı olmuştur. Renkli izleri silmek için daha sıkı yöntemler kullanmanız gerekir.

    Beyaz ruhu

    Bu madde, herhangi bir yüzeyden boya izlerini etkili bir şekilde çıkaran özel bir araçtır. En zor durumda, giyim için kullanılır. Güçlü bir çözücü, lekeleri kolaylıkla temizler ve doğru kullanıldığında kumaşa zarar vermez. Herhangi bir donanım mağazasından satın alabilirsiniz.

    Önemli! Toksisitesi nedeniyle temizlik eldivenlerle ve iyi havalandırılan bir alanda yapılmalıdır.

    Uygulama modu:

    1. Yumuşak bir beze az miktarda beyaz ispirto uygulayın.

    Önemli! Kullanmadan önce kot pantolonun göze çarpmayan bir bölgesinde test edin.

    1. Lekeyi kenardan merkeze doğru işleyin.
    2. Son olarak, boyanın kottan çıkmasını sağlamak için pantolonu çamaşır makinesinde veya elde bir tozla yıkayın.

    Önemli! Beyaz ruhun kendine özgü kalıcı bir kokusu vardır. Ondan kurtulmak için kıyafetleri birkaç kez yıkamanız gerekir.

    aseton

    Aseton, en inatçı lekeleri bile çıkarmaya yardımcı olur. Kot pantolonunuza ne tür bir boya sürmüş olursanız olun, bu çözücü kıyafetlerin orijinal görünümüne geri dönmesine yardımcı olacaktır.

    Önemli! Bu ürünle renkli veya koyu renkli şeylerin temizlenmesi istenmez. Hafif kumaşları temizlemek için kullanmak daha iyidir.

    Uygulama modu:

    1. Bir pamuğu asetonla ıslatın.
    2. Boya izlerini lekenin kenarından ortasına kadar silin.

    Önemli! Pantolonun rengine zarar vermemek için kumaşı çok fazla ıslatmamaya çalışın.

    1. İşlemden sonra ürünü yıkayın.

    Alkol

    Evde kottan boya temizlemenin bir yolunu mu arıyorsunuz? Alkol bu konuda size yardımcı olacaktır. Oldukça çok yönlü bir araçtır, bu nedenle bu sıvı her zaman bir ev dolabında bulunabilir. Çok fazla çaba harcamadan, çok renkli boya lekelerini kottan alkollü olarak çıkarabilirsiniz. Ne yazık ki, alkol yağlı boyalardaki lekeleri temizleyemez, ancak diğer tüm kirlilik türlerini bir anda silecektir.

    Uygulama modu:

    1. Tedaviden önce lekeyi suyla seyreltilmiş gliserinle yumuşatın. Elde edilen karışımı 30 dakika bekletin.

    Önemli! Alternatif olarak, bulaşık deterjanı ile seyreltilmiş ayçiçek yağı kullanabilirsiniz.

    1. Alkolü gliserinle karıştırın ve yumuşamış lekeyi tedavi edin.
    2. Ürünün boyaya girmesi için dakika bekletin.
    3. Son olarak, kalan boyayı ürünün yüzeyinden çıkarın.
    4. Normal bir yıkama yapın. Sonucu iyileştirmek için makinenin bölmesine leke çıkarıcı ekleyin.

    Tebeşir ve benzin

    Açık renkli kot pantolonunuz varsa, evde kottan boya çıkarmanın kolay bir yolu var. Eski kurumuş boya lekeleri, tebeşir ve rafine benzin ile pantolon yüzeyinden kolayca çıkarılabilir.

    Önemli! Tebeşir mevcut değilse, kil, talk ile değiştirebilirsiniz.

    Uygulama modu:

    1. Tebeşiri toz haline getirin.
    2. Beyaz tozu rafine benzinle bir bulamaç haline getirin.
    3. Elde edilen karışımı bir beze uygulayın ve kire hafifçe sürün.
    4. En iyi sonuçlar için 20 dakika bekletin.
    5. Hammadde kalıntılarını temizleyin, leke çıkarıcı ilavesiyle yıkayın.

    gliserol

    En sevdiğiniz şeyleri zor boya lekelerinden kurtarmak için gliserin kullanın. Bu harika bir çok yönlü.

    Uygulama modu:

    1. Bir su banyosunda, bir şişe gliserini dereceye ısıtın.
    2. Sorunlu bölgeye ısıtılmış gliserin uygulayın, biraz kot pantolona sürtün.
    3. Toz ile yıkayın.

    Terebentin

    Boyadan zarar görmüş pantolonları onarmak için kullanılan bu halk yöntemi çok popüler ve etkilidir. Bununla birlikte eski yağlı noktalardan kıyafetleri temizleyebilirsiniz.

    Uygulama modu:

    1. İşaretin üzerine az miktarda terebentin dökün.
    2. Boyanın kumaşın tabanından uzaklaşması için bir süre bekleyin.
    3. Kalan terebentini yıkamak için konsantre bir su ve kabartma tozu çözeltisi yapın.
    4. Tedavi edilen bölgeyi bol su ile yıkayınız.

    “Boyalı” yazısını kaçırmak, en yeni boyayla kaplı bir banka oturduğunuz en sevdiğiniz pantolonunuzdan boyayı çıkarmaktan daha kolaydır. Siyah bir çoraptan solmuş en sevdiğiniz beyaz gömleği yıkadıktan sonra yaklaşık olarak aynı his var. En sevdiğiniz şeyle ayrılmakla ilgili üzücü düşünceleri bir kenara bırakın! Neyse ki, en sevdiğiniz pantolonun görünümüne veya kumaşın yapısına zarar vermeden kot pantolondaki boyayı çıkarmanın birçok yolu var. Ve onları ne kadar erken kullanırsanız, sonuç o kadar başarılı olur.

    TOP 10 veya kottan boyayı çıkarmanın en iyi yolu
    En sevdiğiniz kotları sıradan ve yağlı boyadan temizlemek için etkinliği yıllar içinde kanıtlanmış popüler ürünleri kullanabilirsiniz:
    1. Benzin. Sadece rafine benzin boya lekeleriyle iyi başa çıkabilir. Bu tür benzin, çakmaklara yakıt ikmali yapmak için bir kavanozdadır. Kot pantolondan boyayı çıkarmak için lekeyi benzinle ıslatmanız (yan tarafa kalın bir bez koyarak) ve lekenin çözülmesini beklemeniz gerekir. Bundan sonra, kalan pigmenti çıkarmak için leke bir parça çamaşır sabunu ile işlenebilir ve kot pantolon bir çamaşır makinesinde yıkanabilir. Benzin elinizde değilse, gazyağı ile değiştirebilirsiniz.
    2. Aseton. Bununla en eski boya lekelerini bile çıkarabilirsiniz. Ancak aseton giysilerde hafif lekeler bırakabileceğinden, hafif kotlarda kullanmak daha iyidir. Bunun yerine, kendisi aseton içermeyen bir oje çıkarıcı kullanabilirsiniz. Lekeyi boyadan çıkarmak için asetonla lekelemeniz gerekir. Boya çözüldükten sonra lekenin de sabunla muamele edilmesi ve çamaşır makinesinde yıkanması gerekir.
    3. çözücü. Kullanmadan önce çözücünün etkisini daha az fark edilen bir alanda kontrol etmeniz gerekir. Kottan boyayı çıkarmak için, bir süngeri veya bezi solventte nemlendirmeniz ve lekeyi onunla ovalamanız gerekir. Çözücüden sonra hoş olmayan bir koku kalır, bu nedenle ürün hemen yıkanmalıdır.
    4. Terebentin. Kronik boya lekelerine karşı mücadelede yardımcı olacaktır. Leke terebentin ile dökülmeli ve çıkana kadar beklenmelidir. Güçlü bir kabartma tozu çözeltisi ile kottan terebentin yıkayabilirsiniz. Bundan sonra, şey iyice durulanmalıdır. Terebentin ayrıca kottan yağlı boyayı çıkarmak için de kullanılır. Bunu yapmak için lekeyi terebentin ile nemlendirin ve ardından gazyağı ile ovalayın.
    5. Sebze yağı. Taze boya lekelerini çıkarmak için sıradan ayçiçek yağı yardımcı olur. Ayrıca sizi yağlı boyadan da kurtaracaktır. Lekeye yağ sürülmeli ve beklenmelidir. Bundan sonra bitkisel yağ ve kalan boya Peri ile yıkanır.
    6. Çamaşır sabunu. Düzenli çamaşır sabunu kottan boyayı çıkarmaya yardımcı olur. "Duru" bunun için uygun değildir, sabun belirli bir kokuya sahip kirli kahverengi bir renkte olmalıdır. Lekeyi çıkarmak için bir sabun kaynatma hazırlamanız veya lekeyi sabunla düzgün bir şekilde ovalamanız gerekir. Bundan sonra kirlenen yeri bir fırça ile fırçalamak iyi olacaktır. Sabun boyayı yumuşatır ve fırça kalıntıları kolayca sıyırır.
    7. Düzenli yıkama. Bu yöntem, yalnızca leke taze olduğunda ve boyanın liflere nüfuz edecek zamanı olmadığında etkili olacaktır. Kottan boyayı çıkarmak için, her zamanki gibi yıkamanız yeterlidir. Leke çıkarılacak ve boya izi kalmayacaktır.
    8. Leke çıkarıcılar. Leke çıkarıcılarda bulunan aktif maddeler boya lekeleri ile baş etmenize yardımcı olacaktır. Pantolonu önce leke çıkarıcı ilavesiyle suda bekletebilir, ardından çamaşır makinesine atabilirsiniz.
    9. Beyaz ruhu. Normal ve yağlı boya dahil olmak üzere çeşitli lekeleri çıkarmak için tasarlanmış özel renksiz bir sıvıdır. Ürün lekeye sürülmeli ve kuruyana kadar beklenmelidir. Ardından kotların yıkanması gerekiyor.
    10. Bulaşık deterjanı. Kot pantolonlardaki boyayı bile bu şekilde çıkarabilirsiniz. Her zamanki "Peri", "Efsane" veya "AOS" bu görevle başa çıkmaya yardımcı olacaktır. Ürünü az miktarda suyla seyreltmeniz ve boya lekesini uygun şekilde ovalamanız yeterlidir.
    Yukarıdaki yöntemlerden elde edilen sonuçların yokluğunda, kuru temizleme kottan boyanın çıkarılmasına yardımcı olacaktır. Bu yöntem, kot pantolonun makul bir miktarda satın alınması veya size tam olarak oturması durumunda haklı çıkacaktır. Aksi takdirde, kuru temizleme hizmetleri için ödeme yapmaktansa yeni kot pantolon satın almak daha kolay olacaktır.

    Kuru temizleme hizmetlerinin mevcudiyetine rağmen, kottan boyayı kendi başınıza nasıl çıkaracağınız sorusu alaka düzeyini kaybetmez. Bu kadar yoğun bir kumaştan kalıcı kontaminasyonu çıkarmak çok zordur, her zaman ürüne zarar verme veya yüzeyde lekelenme riski vardır. Evde yapılan işler, ne tür bir boya ile uğraşmanız gerektiği her zaman net olmadığı için daha da karmaşıktır. Bazı kirleticiler sorunsuz bir şekilde giderilebiliyorsa, bazen mevcut seçenekleri kademeli olarak sıralayarak diğerlerini ortadan kaldırmak birkaç gün sürebilir.

    Denimin özellikleri

    Denim olarak da bilinen denim, pamuktan yapılmış yoğun, sert bir malzemedir. Rahat kullanım için kumaşa likra, elastan ve diğer sentetik lifler eklenir. Boyalı pamuk iplikleri kumaşın temelini oluşturur, boyanmamış atkı iplikleri yanlış taraf boyunca uzanır. Denim üretiminde dimi veya ince desenli dokuma kullanılır.

    İlk kot pantolon 'te ortaya çıktı ve sadece kahverengiydi. Ve sadece yıllar sonra, ustalar, çeşitli tonlar vermek için kaba kumaşı yüksek kalitede boyamayı öğrendi.

    Modern tekstil işçileri tarafından üretilen denim, hafiften ekstra yoğuna kadar farklı yoğunluklarda gelir.

    Malzemenin ana avantajları:

    • dayanıklılık - kot yıllarca giyilebilir, yıpranmaz veya bozulmaz;
    • higroskopiklik - herhangi bir pamuk gibi, nemi mükemmel şekilde emer;
    • nefes alabilirlik - kumaş "nefes alır" ve aynı zamanda rüzgardan korur;
    • antistatik - statik elektrik biriktirmez;
    • çok yönlülük - kottan giysiler dikilir, ayakkabılar ve çeşitli aksesuarlar yapılır.

    Kusurlar:

    • zamanla kumaş solar ve beyazımsı olur;
    • özellikle bileşimde elastan varsa yıkandıktan sonra çok fazla küçülür;
    • madde uzun süre kurur ve kuruduğunda sertleşir;
    • Kot pantolonlar, diğer giysilerde leke bırakmaması için ayrı yıkanmalıdır.

    Boya lekelerini çıkarmaya başlarken, denim malzemesinin özelliklerini bilmeniz ve ondan yapılan giysileri yıkama ve kurutma kurallarını önceden incelemeniz gerekir.


    İşlem için hazırlık: yumuşatıcı olarak gliserin

    Herhangi bir boya - sulu boya, akrilik, yağ - yıkanması çok zordur. Bunun nedeni, renklendirme maddesinin bileşiminde, renkten sorumlu bir pigment ve boyanın yüzeye sıkıca sabitlendiği bağlayıcı elementlerin bulunmasıdır. Bu nedenle, yeni boyanmış bir bankta oturursanız, kotunuzu sadece lekelemekle kalmaz, aynı zamanda yapışır, böylece kalkması zor olur.

    Boya lekelerini yumuşatmak ve daha etkili bir şekilde çıkarmak için gliserin kullanabilirsiniz. Kimyasal açıdan gliserol, polihidrik alkollerin bir temsilcisidir. Fizikselden - viskoz şeffaf bir sıvı, kokusuz, tadı tatlıdır. Madde eczanelerde satılmaktadır.

    Temizlemeden önce, gliserini 1: 1 oranında suyla seyreltin ve giysinin kirlenmiş kısmını ortaya çıkan karışımla dökün. Bir saat sonra, daha fazla işlemeye devam edebilirsiniz. Kurutulmuş leke yumuşar ve çıkarılması çok daha kolay olur. Suda çözülmeyen gliserin de kullanabilirsiniz, ancak bu durumda biraz ısıtmak daha iyidir.


    Boya ile lekelenmiş kot pantolon nasıl yıkanır?

    Kot pantolonları boyadan ancak formasyon hala tazeyse ve kurumaya vakti olmamışsa yıkayarak temizlemek mümkündür. Bu durumda, uzmanlar aşağıdaki şemaya göre hareket etmeyi önerir:

    1. Önce lekeli bölgeyi ılık suyla ıslatıyoruz, kahverengi çamaşır sabunu ile ovuyoruz ve kiri bir kaç dakika fırça ile ovuyoruz. Bu tür bir maruz kalma ile su bazlı boya yavaş yavaş uzaklaşmaya başlayacaktır. Bu durumda ürünü birkaç saat sabunlu bir solüsyonda bekletiyoruz ve ardından lekeyi elle yıkamaya çalışıyoruz.
    2. Bazı formülasyonlar bulaşık deterjanlarına dayanmaz. Konsantre bileşimi doğrudan sorunlu bölgeye uygularız, birkaç dakika bekleriz ve yüzeyi yoğun bir sünger veya yumuşak bir fırça ile temizlemeye çalışırız. Sonra şeyi durulayıp çamaşır makinesine gönderiyoruz.
    3. Yağlı boya izlerini gidermek için çamaşır tozunu tereyağı ile karıştırmak ve ortaya çıkan bileşimi ovalama hareketleriyle sorunlu bölgeye uygulamak gerekir. Kumaş ıslanmalıdır. Çeyrek saat sonra kotları elde yıkayıp makinede yıkamaya gönderiyoruz.


    Kirlilik türüne ve derecesine göre boyayı çıkarıyoruz.

    Kot pantolonunuza boya bulaşırsa, umutsuzluğa kapılmayın. Lekeyi iz bırakmaması için temizlemenin birçok yolu vardır.

    Ana şey, seçilen ürünü kullanmadan önce malzeme üzerindeki etkisinin güvenliğini kontrol etmektir. Bunu yapmak için, göze çarpmayan bir yerde giysilere biraz temizlik maddesi sürülür, dakika beklenir, ardından yıkanır ve kurutulur. Sonuç arzulanandan çok şey bırakırsa (leke kaybolmadı, ancak kumaşın rengi değişti), tek seçenek olacaktır.

    taze boya

    Yeni ortaya çıkan bir lekeyi silmek, kumaşın liflerine derinlemesine nüfuz etmiş kuru bir boyadan her zaman daha kolaydır. Bu nedenle hemen temizliğe başlamak gerekir, bu konuda hız başarının anahtarıdır.

    Giysiler sulu boya gibi suda çözünür boyalarla lekelenmişse, kirlenen alanı ılık suyla ıslatmanız ve elinizle ovalamaya çalışmanız gerekir - belki yeni boya çözülür ve leke kaybolur.


    Yağ ve akrilik bileşimlerde durum daha karmaşıktır. Burada özel temizlik ürünleri olmadan yapamazsınız:

    • Taze boya lekelerini çıkarmak için bitkisel yağ kullanabilirsiniz. Kontaminasyon bölgesine birkaç damla ürün uygulanır, ardından bu yere tuz, un veya nişasta serpilir. Yağ, boyayı yumuşatacak ve toz, renklendirici maddenin parçacıklarıyla birlikte yağı emecektir.
    • Tereyağını çamaşır tozu ile karıştırın, malzemeleri eşit miktarlarda alın. Oluşan macun kontaminasyon bölgesinde malzemeye fırça ile sürülür. 30 dakika sonra ürün daktiloda veya elde yıkanır.
    • Bulaşık deterjanı, kot üzerinde kalan taze boya lekelerinin üstesinden gelmeye yardımcı olacaktır. Leke üzerine biraz "Peri" bırakmanız ve ürünü dakika sonra yıkamanız gerekir.
    • Lekeler için en güven verici çözüm, her evde mutlaka bulunan leke çıkarıcıdır. Gardırobun çoğu kotla doluysa, leke çıkarıcılardan birini almanız yeterlidir: Unix-Clean Z-Active, Vanish, Sarma veya Bos Plus. Temizlik, seçilen ürüne ekli talimatlara göre yapılmalıdır.

    Temizleme bileşimi ne olursa olsun, lekeyi çıkarma işi her zaman ürünün yıkanmasıyla tamamlanır. Kuruduktan sonra pantolon üzerinde hala boya izleri varsa, temizliğin tekrarlanması gerekecektir. Boya lekeleriyle mücadelede en güvenli ve en etkili araç olarak kabul edilen profil leke çıkarıcılar bile bu zor lekelerle ilk seferde her zaman baş edememekte ve yeniden işlem gerektirmektedir.


    eski boya lekesi

    Kurumuş renkli bir lekeyi çıkarmak, taze kirliliği çıkarmaktan çok daha zordur. Burada alkol, benzin, beyaz ispirto gibi agresif kimyasal bileşikler olmadan yapamazsınız.

    • Rafine benzin ile Yıllar öncesinden kalan lekelerden kurtulabilirsiniz. Ürün seçiminde hata yapmamak ve B endeksi altında veya Nefras adı altında hırdavatçılarda satılan, arabaları besleyen değil, yalnızca özel benzinin uygun olduğunu hatırlamak önemlidir. . Benzine batırılmış bir pamuklu çubukla, lekenin kenarından merkeze hareket ederek kirlenme yerini tedavi ederler, ardından ürünü normal şekilde yıkarlar.
    • Beyaz ispirto, kurumuş bir boya lekesini kolayca çözecektir. Asetondan farklı olarak, bu madde kumaşın rengini değiştirmez, bu nedenle sadece hafif değil, aynı zamanda koyu kotları da temizlemek için kullanılabilir.
    • Gliserin ile alkol düetiİnatçı lekelerden kurtulmaya yardımcı olur. Bir temizlik maddesi hazırlamak için gliserin 1: 1 oranında alkol ile seyreltilir ve işleme için hazırlanan giysilere uygulanır. Bir saat sonra ürün daktiloda veya elde yıkama tozu ilave edilerek yıkanır.

    Solventler ve alkollerle çalışma, iyi havalandırılan bir alanda yapılmalı ve ellerin derisi lastik eldivenlerle korunmalıdır.


    su emülsiyonu

    Su bazlı boyalar, sulu boya, tempera, guaj suda çözülür, bu nedenle lekeleri çıkarmak için, bu tür bileşimlerle lekelenmiş kıyafetleri iyice yıkamak genellikle yeterlidir. Aşağıdaki gibi hareket etmeniz gerekir:

    1. Lekeli alanı ılık suyla durulayın veya kotu neme doyurmak için lekeye nemli bir bez uygulayın.
    2. 1 yemek kaşığı eriterek bir temizleme bileşimi hazırlayın. ben. ml su içinde çamaşır tozu. Karışımı kirlenme alanına uygulayın ve bir fırça ile kumaşın liflerine sürün.
    3. Hala mürekkep lekeleri varsa, bunları çıkarmak için alkol veya asetonsuz oje çıkarıcı kullanılabilir.
    4. Kot pantolonunuzu etiketteki talimatları izleyerek çamaşır makinesinde yıkayın.

    Tüm manipülasyonları yaptıktan sonra, kot üzerinde zar zor farkedilen izler kalırsa, üzerlerini uygun renkte keçeli kalemle boyayabilirsiniz.


    yağlı

    Artık suyun yardımına güvenemeyeceğiniz için yağlı boya lekelerini çıkarmak çok daha zordur.

    Yağlı boyadan lekeleri çıkarma çalışmaları birkaç aşamada gerçekleştirilir:

    1. Her şeyden önce, kurumuş boyanın en büyük kısmını malzemenin yüzeyinden kazımak gerekir. Bunu yapmak için kör bir bıçak veya bant kullanabilirsiniz - yapıştırın ve yırtın.
    2. Sert bir pamuklu bezi bir çözücü içinde nemlendirin (bir yağ çözücüsü almak daha iyidir) ve dairesel bir hareketle kenarlardan ortaya doğru hareket ederek kirlenme yerini tedavi edin.
    3. Solvent ile temizlik istenilen sonucu vermezse lekeyi gliserin ile sürüp saat bekletebilirsiniz. Bu süre zarfında, madde kalan boya parçacıklarını çözecek ve bunları kumaşın liflerinden serbest bırakacaktır.
    4. Deterjan ilavesiyle makinede son yıkama, etkili temizlik için vazgeçilmez bir koşuldur.


    Beyaz kottan boyayı çıkarma

    Açık kot pantolonun paçasındaki veya ceketin kolundaki renkli lekeler özellikle dikkat çekicidir. Bu tür kontaminasyon, aşağıda listelenen yollarla çıkarılabilir.

    • Gliserin bir su banyosunda veya mikrodalgada ısıtılır ve kumaşa sürülür. Leke çıktıktan sonra gresi leke çıkarıcı veya bulaşık deterjanı ile çıkarın.
    • Aseton - beyaz giysilerin boyadan kurtarıcısı. Bu kimyasal pigmenti kumaştan uzaklaştırır ve bu nedenle renkli kotların temizlenmesi için önerilmez. Lekelerden kurtulmanın geleneksel yolu, bir çubuğu asetona batırıp lekeyi tedavi etmek ve ardından ürünü yıkamaktır.
    • Beyaz kottan boya lekelerini çıkarmanın etkili bir yolu, eşit oranlarda alınan rafine benzin ve beyaz kil karışımının kullanılması. Kirlenen bölge karışım ile bulaşır ve ürün bırakılır, benzinin buharlaşması beklenir. Bundan sonra, kilin kalıntılarını silkeleyin ve kotları yıkamaya gönderin.

    Leke tamamen yıkanmadıysa, nakış, aplike ile maskeleyebilir veya bu yerde modaya uygun bir delik açabilirsiniz.


    Boya lekelerini çıkarmak için ev yöntemleri ve çareleri

    Her ev hanımı, ucuz ve etkili boya sökücülerin mutfak dolaplarının kapılarının arkasına gizlendiğini bilmiyor. Zarar görmüş giysilerinizi bitkisel yağ, soda veya sabunlu su ile canlandırabilirsiniz.


    Sebze yağı

    Ayçiçek yağı, kabartma tozu ile birleştiğinde, herhangi bir renkteki kottan lekeleri temizlemek için vazgeçilmez bir araçtır. Prosedür aşağıdaki gibidir:

    1. Giysinin kirlenmiş alanı su ile nemlendirilir.
    2. 1 çay kaşığı karıştırın. pürüzsüz olana kadar ayçiçek yağı ile soda.
    3. Elde edilen macunu lekeye uygulayın ve karışımı periyodik olarak malzemenin üzerine sürerek yarım saat bekleyin.
    4. Ürünü akan su altında durulayın ve ürünü yıkamaya gönderin.

    Çalışmaya başlamadan önce, bir bıçak veya başka bir metal nesne ile kazıyarak lekenin kalınlığı azaltılabilir.


    sabun çözeltisi

    Konsantre bir sabun çözeltisiyle bir parça yağlı boyayı kaldırabilirsiniz.

    1. Lavabo sıcak su (+60°C) ile doldurulur.
    2. 1 litre su için 1 yemek kaşığı ekleyin. ben. bulaşık jeli.
    3. Su köpürüyor.
    4. Kot pantolonu daldırın ve kirlenmiş alanı iyice ovalayın.
    5. Yarım saat kadar aynı suda bekletin.
    6. Tekrar elle iyice yıkayın.

    Renkli malzemeler için leke çıkarıcı ilavesiyle makinede yıkayarak temizliği bitirin.


    Saç boyası lekelerinden kurtulmak

    Herhangi bir giysiden saç boyası, temizlenmesi en zor olanıdır, çünkü renklendirme bileşiminin kalitesinin ana göstergesi dayanıklılıktır.

    Taze lekeleri çıkarmak için ürünü çamaşır sabunu veya normal çamaşır tozu ile yıkamanız yeterli olacaktır.

    Sorun birkaç gün önce olduysa, basit bir yıkama ile lekeden kurtulamayacak ve kimyasal kullanmak zorunda kalacaksınız:

    • Kirlenen bölgedeki giysilere hidrojen peroksit (%3) 20 dakika süreyle uygulanır, ardından soğuk suyla durulanır.
    • Peroksit yerine %9 sofra sirkesi kullanabilirsiniz.
    • Gliserin ve sirke karışımı siyah boya izlerini kaldırabilir. İlk olarak leke gliserin ile muamele edilir ve boya yumuşayana kadar birkaç dakika beklenir. Ardından birkaç damla sirke uygulayın ve nemli bir bezle ovalayın. İşin sonunda, şey her zamanki gibi yıkanır.

    Saç boyası lekeleriyle uğraşmak zorunda kalmamak için koruyucu giysiler giyerken bu inatçı kimyasalla çalışmak en iyisidir.


    Boya lekelerinin kottan iz bırakmadan kaybolması ve malzemenin çekiciliğini kaybetmemesi için aşağıdaki kurallara uymalısınız:

    • Kirlenme tespit edilir edilmez temizlik başlamalıdır.
    • Özel leke çıkarıcıları kullanmadan önce, üreticinin talimatlarını ve tavsiyelerini dikkatlice incelemek gerekir.
    • Seçilen temizlik maddesini ürünün yanlış tarafında test etmeye değer.
    • Temizlerken, kirlenen alanı arttırmamak için lekenin kenarından ortasına doğru hareket etmeniz gerekir.
    • Boya izlerinin tamamen kaybolmasına kadar temizliği birkaç kez tekrarlamanız gerekecek.
    • Sorunla kendi başınıza başa çıkabileceğinizden emin değilseniz, ürünü kuru temizlemeye götürmek daha iyidir.

    Pratik ve çok yönlü denim giysiler her zaman trend olmuştur ve bugün hiçbir moda tutkunu kot pantolon, etek veya bu malzemeden yapılmış bir ceket olmadan yapamaz. En sevdiğiniz küçük şeyi istediğiniz zaman lekelerden korumak için, bu kumaş türü için tasarlanmış bir profil leke çıkarıcıya sahip olmak daha iyidir. Ek olarak, boya lekeleriyle etkili bir şekilde başa çıkacak doğaçlama araçlar veya kimyasal çözücüler kullanabilirsiniz.

    1 3 görüntüleme

    Kot pantolonunuzda boya lekesi bulunursa, favori pantolonunuzdan kurtulmamalısınız. Evde kottan boyanın nasıl çıkarılacağı konusunda kanıtlanmış seçenekler var.

    Sorunlardan kurtulmak için bir dağıtım ağından veya eczaneden kolayca satın alınabilecek fonlara ihtiyacınız olacak. İnatçı veya taze kirleticiler, temizleyici kimyasal karışımlarla ve halk yöntemleri kullanılarak gerçekten silinebilir. Ancak temizlik sırasında ürünün bozulmaması için denimin özelliklerine dikkat edilmelidir.

    Ne tür bir boyaya girebilirsin?

    Lekeden kurtulma yönteminin seçimi, kot pantolonun ne tür boya ile bozulduğuna bağlıdır. Suda çözünen boyayı çıkarmanın en kolay yolu:

    • PVA boyası;
    • aerosol kutularında boya;
    • kartuşları yeniden doldurmak için mürekkep;
    • saç boyası ürünleri.

    Bu tür kirleticiler su ile temizlenir, ancak taze olmaları şartıyla. Boyayı yıkadıktan sonra, ürünü deterjan kullanarak normal şekilde yıkamanız yeterlidir.

    Kot pantolon yağlı boyadan zarar görmüşse, agresif bileşiklere maruz kalmak gerekecektir. Bunun nedeni, bu türün su ile tamamen yıkanmamasıdır. Ilık su ve çamaşır sabunu ile yalnızca taze lekeyi çıkarmayı deneyebilirsiniz, ancak bu işe yaramazsa temizleyicilere ihtiyacınız olacaktır.

    Referans! Boya ve verniklerin hazırlanması için iyi yapışan ve uzun süre tutan kalıcı maddeler kullanılır. Bir şeyleri kirlilikten temizleme süreci zaman alıcı ve zor olacaktır.

    Denimin özellikleri

    Denim, dayanıklılığı ve giyilebilirliği ile saygı kazanmıştır. Yapısı gereği boyalar malzemeye hızla nüfuz eder. Bu nedenle kot pantolonun boyasını tezgahtan silmek kolay olmayacaktır.

    Malzemenin bileşimini de dikkate almaya değer. Denim % pamuktur. Bu nedenle çekmeyi önlemek için bu tür ürünler 40ºC'yi aşmayan bir sıcaklıkta yıkanmalıdır.

    Kotları elde yıkamak en iyisidir ve makinede yıkarken bazı kurallara uymalısınız:

    • diğer kumaşlardan ayrı yıkayın;
    • tamburu normal yıkamadan daha az yükleyin;
    • ekstra durulama işlevini kullanın;
    • devirden fazla döndürme döngüsünü açmayın;
    • çamaşır suyu kullanma;
    • renkli çamaşırlar için toz ile yıkayınız.

    Kumaşları temizlemek için bir araç seçerken tüm bu noktalar hatırlanmalıdır. Örneğin, siyah kotlar aseton bileşikleri ile temizlenemez ve daha önce kullanılmayan anlaşılmaz bir bileşime sahip kimyasal karışımları ertelemek daha iyidir.

    fon listesi

    Kot pantolondaki lekeyi boya malzemesinden çıkarmak için çeşitli kimyasallar ve halk yöntemleri kullanabilirsiniz. Ana şey, ürünlerin etkili ve kumaşla çalışmaya uygun olmasıdır.

    Hem standart deterjanlar hem de agresif karışımlar burada yardımcı olacaktır. Ayrıca, seçim yaparken, boya malzemesinin türü, reçetesi ve kirlilik derecesi gibi faktörler dikkate alınmalıdır.

    Kimyasal

    Kot pantolonlardan lekeleri çıkarmanın en yaygın yolları şunlardır:

    1. Özel kumaş leke çıkarıcı. Aleti kullanmadan önce, boya üzerinde çalışacağından emin olmanız gerekir. Leke çıkarıcılar güvenlidir ancak ciddi kontaminasyon için etkisizdir.
    2. Aseton. Yağlı boyadaki inatçı lekeler bile organik madde ile çıkarılabilir. Bunu yapmak için, bir parça pamuğu asetonla nemlendirin ve ürünün kirli alanını bununla silin. İşlemden sonra kotlar normal şekilde durulanmalı ve yıkanmalıdır.
    3. Benzin (daha hafif sıvı). Yağlı boya benzer bir madde ile yıkanabilir. Kirli bir yer, benzinle nemlendirilmiş pamuk yünü ile muamele edilir, daha sonra ürün bir daktiloda veya elle çamaşır sabunu ile yıkanır. İşlemden önce kot pantolonun iç kısmına temiz bölgeleri lekelememesi için düz pamuklu bir malzeme yerleştirilmelidir. Benzin, kurumuş boyayı çıkarmak için bile etkilidir.
    4. Çözücüler. Pamuk yünü ve proses kirliliğine uygulayın. Boyaların temiz bir kumaş üzerine yayılmasını önlemek için lekenin kenarından merkeze doğru işlem yapılır. Kot pantolon 2 dakika bekletilir ve her zamanki gibi yıkanır.
    5. Bulaşık yıkamak için araçlar. Jel leke üzerine sıkılır ve bir süre bırakılır. Daha sonra tedavi edilen alan ovulmalı ve kot pantolon yıkanmalıdır.

    Önemli! Kimyasalları kullanarak kirleticileri gidermek için tüm prosedürler lastik eldivenler, solunum cihazı ve iyi havalandırılan bir alan ile yapılmalıdır. Yanıkları ve alerjik reaksiyonları önlemek için önlemler gereklidir.

    Halk

    Halk yöntemlerine başvurarak boyadan kurtulabilir ve kot pantolonları eski görünümüne döndürebilirsiniz.

    1. Benzin ve beyaz kil. Karışımı hazırlamak için malzemeler eşit parçalarda karıştırılır ve lekeli bölgeyi bununla ovalayın. Karışımın tamamen kurumasını beklemeli ve ardından pantolonu her zamanki gibi yıkamalısınız. Kil yerine tebeşir kullanılabilir. Karışım açık renkli kotlarda bile kullanılabilir.
    2. Kefir ve sodyum borat. 55 gr "boraks", 30 ml %9 sirke ve 75 ml kefir ile yağ içeriği en az %3,2 olan karıştırın. Bileşim iyice karıştırılır ve kontaminasyona uygulanır. Karışım tamamen kurumaya bırakılır, ardından kumaşın içinden benzer manipülasyonlar yapılır. İşlemden sonra tedavi edilen bölge bir fırça ile ovulur ve kotlar yıkanır.
    3. Terebentin. Bir pamuklu çubuğu maddeyle nemlendirin ve kiri her iki taraftan da ovalayın. Ürünü 10 dakika bekletin. Ardından kumaşı kağıt havluyla kurulayın ve tekrar terebentin ile işlemden geçirin. Ürünü dakika sonra yıkayın. Terebentinli kottan boyayı çıkarmak için prosedürün birkaç kez yapılması gerekecektir.
    4. Tereyağı ve çamaşır tozu. 75 gr yumuşatılmış tereyağı 80 gr toz ile karıştırılır. Elde edilen macun kirlilikle bulaşır ve bir fırça ile ovalanır. Daha sonra fazla karışımı kağıt havluyla alın ve yağı tekrar tozla ovalayın. Leke plastik bir torba ile kapatılır ve yarım saat bekletilir. Ardından kirlilik çamaşır sabunu ile yıkanır ve ürün makineye gönderilir.
    5. Amonyum klorür ve sirke. 30 g yenebilir ince tuzu (iyotsuz), 65 ml sirkeyi % ve 50 ml amonyağı birleştirin. Ürünün iç kısmına bir bez veya torba koyun ve solüsyonu lekeye uygulayın. 7 dakika sonra bir fırça ile ovalayın ve kotu yıkayın. Alet, akrilik boya ile kontaminasyon için etkilidir.
    6. Katran sabunu. Leke suyla nemlendirilir ve bolca sabunla ovulur. Pantolon saat bırakılır, çözelti yıkanır ve manipülasyonlar birkaç kez tekrarlanır. İşlemler arasında kirli kumaş, kaba kıllı bir fırça ile iyice ovalanmalıdır. Katran sabunu sadece kotlardaki taze lekelere yardımcı olur.
    7. Sirke özü. 75 ml esansı 3 litre saf su ile karıştırın. Böyle bir çözümde, kot pantolon ıslatılabilir veya kontaminasyona maruz bırakılabilir ve bir buçuk saat bırakılabilir. Sirke özü kullanmaktan korkmayın. İşletmelerde ürün her türlü kumaşı parlatmak için kullanılır.

    Dikkat! Boya ve vernik ürünlerinden lekeleri çıkarmak için kullanılan halk yöntemleri güvenlidir, ancak kimyasallardan daha az etkilidir.

    Eğitim

    Evde kot pantolondaki boyadan kesinlikle kurtulmak için bazı hazırlık çalışmaları yapmanız gerekir. Önceden, sadece ılık suyla durulayabilir ve ardından kot pantolonunuzu leke çıkarıcı ile yıkayabilirsiniz.

    Kurumuş kiri çıkarmak için bir dizi işlem yapılmalıdır:

    • yemek kaşığı gliserini bir bardak su ile seyreltin, kurumuş lekeyi bol su ile nemlendirin ve 30 dakika bekletin;
    • gliserin yoksa pantolonu sabunlu suda bekletebilirsiniz;
    • kalın bir yağlı boya tabakası bir bıçağın veya tahta bir spatulanın kör tarafı ile kazınmalıdır.

    Bu kadar basit prosedürlerden sonra, boya ve verniklerdeki kirleticileri gidermek için hem kimyasalları hem de halk ilaçlarını kullanabilirsiniz.

    Kot pantolondan boya nasıl çıkarılır?

    Hazırlık çalışmasını gerçekleştirdikten sonra, boya - leke çıkarıcıları, benzini, terebentin, çözücüyü çıkarmak için bilinen araçlar kullanılır.

    • tüm kimyasallar ve halk ilaçları lekenin kenarından ortasına kadar ovulmalıdır;
    • agresif maddeler kullanırken, kumaşın boyasını çıkarabilecekleri unutulmamalıdır, bu nedenle prosedüre başlamadan önce basit bir test yapmanız gerekir: kotun kenarına az miktarda ürün uygulayın ve bakın kumaşın rengi değişirse;
    • sulu boyalardan kaynaklanan kontaminasyonun kimyasallarla işlemden önce çamaşır sabunu ile ovulması önerilir;
    • akrilik boyanın kurumuş lekeleri bıçağın künt tarafıyla ve taze lekeler bir kağıt havluyla çıkarılmalıdır;
    • kirlenme zayıf bir şekilde giderilirse, yer izopropil alkol ile dökülebilir ve kenardan merkeze bir fırça ile ovulabilir;
    • saç boyasındaki lekeleri çıkarmak için kotunuzu ılık suyla yıkamanız gerekir ve kirlilik devam ederse, tam temizlik için halk ilaçları (sirke ve tuz ile amonyak) kullanılması tavsiye edilir;
    • taze kartuş mürekkep lekeleri yıkamadan önce alkolle temizlenebilir.

    Temizledikten sonra kotlar ılık suyla durulanmalı ve her zamanki gibi aktif bir toz kullanarak - elle veya daktiloda yıkanmalıdır.

    Dikkat! Hasarlı kotları kesinlikle kurtarmak için, boya malzemesinin türünü doğru belirlemeli ve kontaminasyonu doğru şekilde çıkarmalısınız.

    Video: kottan boya nasıl çıkarılır?

    Popüler denim boya sökücüleri kullanmanın yanı sıra, işte bazı ek ipuçları:

    • su bazlı bir emülsiyondan çıkan taze leke, çamaşır sabunu veya bulaşık deterjanı kullanılarak bir fırça ile temizlenebilir;
    • eski kirleticilerden kurtulmak için, ısıtılmış gliserin ile nemlendirilmesi ve gece boyunca bırakılması ve sabahları alkolle nemlendirilmiş bir pamuklu ped ile kalıntıların çıkarılması önerilir;
    • eski lekeler terebentin ile dökülür ve ardından soda çözeltisi ile temizlenir.

    Jeanlerinizi zorlu kirlerden korumak için boya ve verniklerle çalışırken dikkatli olmalısınız. Yaklaşan boyama işleriniz varsa, gereksiz bir şeye geçmek ve yeni boyayı çıkarmak için çözücüler ve diğer araçlara sahip olmak en iyisidir. Parklarda ve binalarda özellikle banklarda otururken veya duvara yaslanırken dikkatli olmalısınız. Çevrenin ikinci bir denetimi, gereksiz sorunlardan kaçınmaya yardımcı olacaktır.

    Kirlenmeye izin verilen maruz kalma süresini aşmayın. Bu, ondan daha hızlı kurtulmaya yardımcı olmayacak, sadece kumaşı mahvedecek. Leke ile kendi başınıza başa çıkmak mümkün olmadıysa, son şans kalır - kuru temizleme.

    Kategoride popüler:

    Danil Koretsky: Dövmeli cilt

    Danil Koretsky: Dövmeli cilt

    okuman
    Aile hakkında dövme yazı

    Aile hakkında dövme yazı

    okuman
    Skyrim'de taş ocağı taşı nereden bulunur Skyrim'de taş ocağı taşı nereden alınır

    Skyrim'de taş ocağı taşı nerede bulunur Taş ocağı taşı nereden alınır

    okuman
    İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

    İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

    okuman

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası