izmir ücretsiz plajlar / İzmir Halk Plajları | Birbirinden Güzel 15 İzmir Plajı | funduszeue.info

Izmir Ücretsiz Plajlar

izmir ücretsiz plajlar

Ah güzel İzmir. Yaklaşık bir buçuk iki yıldır sıkıntılı bir pandemi sürecinden geçiyoruz. Bazılarımız bu dönemde tatil yaparken bazılarımız evlerde kalmayı tercih etti. Hem yorgun hem de üzücü olan bu dönem oldu hepimiz için. Ama yavaş yavaş eski normalimize dönmeye başladık. Bu sıcak günlerde de kendimizi soğuk sulara bırakmak hepimizin ortak isteği. Ancak akıllardaki bir diğer soru nereye gitmeli? Bu sorunun cevabını İzmir&#;den başlayarak vermek istedik. İşte İzmir Halk Plajları yazımız. Keyifli okumalar.

Ama siz hala ben evdeyim daha bir yere çıkmaya çekiniyorum diyenlerdenseniz üzülmeyin. Sizin içinde oturduğunuz yerden İzmir&#;i keşfetmeniz için harika yazılarımız var. İzmir gezilecek yerler için yazımızı okuyabilirsiniz. İzmir&#;de ne yenir diyorsanız da iştah kabartan İzmir lezzetlerine göz atabilirsiniz.

İzmir halk plajları diye bahsediyoruz ancak İzmir halk plajları yanı sıra koyları ve beach ler ile de oldukça ünlü ve hareketli. Ama bugün cevaplandıracağımız asıl sorular: İzmir&#;in en güzel plaj hangisi? İzmir&#;de nerede denize girilir? İzmir&#;de ücretsiz deniz var mı? Liste biraz uzun haydi başlayalım.

ÇEŞME ILICA HALK PLAJI

Ilıca Plajı, İzmir halk plajları arasında en popüler plajlarından. Çünkü Çeşme merkeze 2 km kadar yakında. Hem ulaşım olarak kolaylığı hem de sıcak yaz gününde serinletici deniziyle İzmirlilerin sıklıkla ziyaret ettikleri bir plaj burası.

Ilıca Halk Plajı Ücretli Mi?

Çeşme Ilıca Halk Plajı girişi ücretsiz. Ancak şezlong veya şemsiye kiralamak istiyorsanız çok cüzi rakamlar ödeyerek kiralama yapabilirsiniz. Şezlong ve şemsiye kiralama 15 TL gibi bir ücret civarında.

ÇEŞME ALTINKUM PLAJI

Neden mi Altınkum Plajı? Çünkü sahili adına yakışır şekilde altın renginde kumundan alıyor. Tertemiz suyu ve harika maviliği ile Altınkum plajı sizi bekliyor. Ama söylemeden geçmeyelim denizi oldukça sakin ve dalgasız olmasına karşın bir o kadar da soğuk.

Çeşme Altınkum Plajına Nasıl Gidilir?

Altınkum Plajına ulaşım oldukça kolay. Öncelikle İzmir otobüs bileti aldıktan sonra Çeşme Otogarda ineceksiniz. Otogardan kalkan toplu taşıma araçları ile Altınkum plajına ulaşabilirsiniz.

ÇEŞMEALTI PLAJI

izmir-halk-plajlari-çeşmealtı-plajı

Hem deniz hem de ulaşımı kolay olan Çeşmealtı Plajı günübirlik bir deniz kaçamağı yapmak isteyenlerin uğrak noktası. Bundan sebeptir ki hafta sonları oldukça kalabalık olur. Kendinizi bu kalabalığa hazırlayın.

DALYAN KOCAKARI PLAJI

Tatilde kalabalık ve curcunadan hoşlanmayanlar bu plaj tam size göre. Neden mi? Çünkü Dalyan Kocakarı Plajı tüm beklentilerinizi karşılayacak cinsten. Hem sessiz ve sakin hem de doğal güzelliği ile sizi sizden alacak bir doğaya sahip.

Dalyan Kocakarı Plajı Ücretli Mi?

Kocakarı Plajı halk plajı olduğu için girişler ücretsiz. Ancak şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz cüzi bir rakama kiralama yapabilirsiniz. Şezlong kiralamak 10 TL, şemsiye kiralamak 10 TL gibi bir ücrete sahip.

ESKİ FOÇA HALK PLAJI

Eski Foça Halk Plajına ulaşım oldukça kolaydır. Ancak bu plaj hakkında bilmeniz gereken bir kaç önemli detay var. Denizin suyu oldukça soğuk. Ayrıca deniz kestaneleri de oldukça ünlü. Bu yüzden deniz ayakkabısı olmadan suya girmeyin. Mavi bayraklı plajlar arasında yer alan Eski Foça Halk Plajı düzenli ama dar bir yapıya sahip. Sosyal imkanlar açısından oldukça rahat bir bölgede.

Eski Foça Halk Plajına Nasıl Gidilir?

Eski Foça Plajına ulaşım oldukça kolay. Öncelikle İzmir otobüs bileti aldıktan sonra Çeşme Otogarda ineceksiniz. Otogardan kalkan toplu taşıma araçları ile Altınkum plajına ulaşabilirsiniz.

YENİ FOÇA HALK PLAJI

izmir-halk-plajlari-yeni-foça-halk-plajı

Mavi bayraklı plajlar arasında yer alan Yeni Foça Halk plajı İzmir&#;in oldukça sevilen plajlarındandır. Çünkü hem ulaşımı kolay hem de uzun bir sahil şeridine sahiptir. Temiz ve berrak bir suya sahip olan plaj sosyal imkanlar açısından da oldukça verimlidir.

Yeni Foça Halk Plajı Ücretli Mi?

Plaja girişler ücretsizdir.

MORDOĞAN HALK PLAJI

Mordoğan Halk Plajı diye bahsediyoruz ancak bu bölgene birden fazla plaj var. Bunlardan bazıları; Manal Plajı, Kocakum Plajı ve Ardıç Plajı. Bu bölgede bir kaç tane mavi bayraklı plajda bulunuyor. Ancak söylemeden geçmeyelim ki suyu oldukça soğuk.

URLA HALK PLAJI

Dalgalı bir denize sahip Urla Halk Plajı. Ulaşımı kolay ancak sosyal imkanlar açısından çokta verimli değil. Yiyecek girişi yasak. Giriş ücreti 15 TL kadar. Şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz de ücretleri 10 TL civarında.

SEFERİHİSAR AKKUM PLAJI

seferihisar-akkum-halk-plajı

Seferihisar Akkum plajı her yıl hem yerli hem de yabancı turistlere ev sahipliği yapıyor. Sosyal imkanlar açısından oldukça verimlidir. Civarında konaklamak için uygun yerlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Denizi temiz ve berraktır. Ancak kumsalı hem taşlık hem de kumdan oluşuyor. Bu yüzden deniz ayakkabısı almayı unutmayın.

Seferihisar Akkum Plajı Ücretli Mi?

Seferihisar Akkum Plajı girişi ücretsiz. Ancak şezlong veya şemsiye kiralamak istiyorsanız çok cüzi rakamlar ödeyerek kiralama yapabilirsiniz. Şezlong ve şemsiye kiralama 10 TL gibi bir ücret civarında.

DİKİLİ BELEDİYE HALK PLAJI

Dikili merkeze biraz uzak olan bu plaj mavi bayrak almış plajlardan biri. Oldukça temiz ve güzel bir sahili var. Sosyal imkanlar açısından da elverişli bir bölge. Sahili oldukça geniş. Su sıcaklığı İzmir&#;de ki çoğu plaja göre oldukça sıcak. Kesinlikle gidip keyif yapılacak bir yer.

Dikili Halk Plajına Nasıl Gidilir?

Dikili Halk Plajına ulaşım oldukça kolay. Öncelikle İzmir otobüs bileti aldıktan sonra Dikili Otogarda ineceksiniz. Otogardan kalkan toplu taşıma araçları ile Dikili Halk plajına ulaşabilirsiniz.

otobus-bileti

ÇANDARLI HALK PLAJI

İri kumlu sahile sahip olan Çandarlı Halk Plajı temiz ve berrak yapısıyla sıklıkla ziyaretçilerini apırlayan bir plajdır. Mavi bayraklı bir plajdır. Ailelerin özellikle tercih ettiği bir yerdir. Çünkü denizi sığdır. Çocukların gönül rahatlığı ile eğlenebileceği bir sahildir. Hal plajı olduğu için giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralama imkanı da vardır.

Çandarlı Plajına Nasıl Gidilir?

Plaja ulaşım oldukça kolay. Öncelikle İzmir otobüs bileti aldıktan sonra Dikili Otogarda ineceksiniz. Otogardan kalkan toplu taşıma araçları ile Çandarlı Halk plajına ulaşabilirsiniz.

SEFERİHİSAR AKARCA PLAJI

seferihisar-akarca-halk-plajı

Seferihisar ilçe olarak oldukça sakin bir beldedir. Seferihisar&#;da bulunana Akarca Plajı da oldukça sakin ve sessiz bir plajdır. Taşlık başlayan sahil denize doğru yaklaştıkça kumluk olur. Ancak belirtmek gerek suyu biraz serindir. Sıcaktan bunalan tatilcilere muhteşem bir alternatif olana Akarca Plajını değerlendirebilirsiniz.

GÜMÜLDÜR LEBEDOS PLAJI

Oldukça geniş bir sahile sahip olan Gümüldür tatilcilerin uğrak noktası. Hem ulaşımı kolay hem de kum sahilli olduğu için tercihler arasında yerini alıyor. Hafta içi sakin ama hafta sonu &#;iğne atsan yere düşmez&#; dediğimiz tabire birebir örtüşüyor. Girişler ücretsiz. Şemsiye veya şezlong kiralamak isterseniz 30 TL civarında bir ücrete tabi olarak kiralama yapabilirsiniz.

ÖZDERE ORTA MAHALLE HALK PLAJI

Hem yazın hem de kışın sevilen bir plaj Özdere Orta Mahalle Halk Plajı. Yazın sıcağından bunalanları serin ve temiz suları ile ağırlıyorken kışın ise balık tutmak isteyenlerin uğrak noktası oluyor. Sosyal imkanlar açısından oldukça verimli olan bir plaj burası. Hem de mavi bayraklı daha ne olsun.

Özdere Orta Mahalle Halk Plajına Nasıl Gidilir?

Plaja ulaşım oldukça kolay. Öncelikle İzmir otobüs bileti aldıktan sonra İzmir Otogarda ineceksiniz. Otogardan kalkan toplu taşıma araçları ile Özdere Orta Mahalle Halk plajına ulaşabilirsiniz.

ÜRKMEZ HALK PLAJI

ürkmez-halk-plajı

İzmir&#;in mavi bayraklı plajlarından biri Ürkmez Halk Plajı. Hem duş hem tuvalet hem de otopark gibi bir çok sosyal imkanı var. Sahili kumluk. Deniz kademeli olarak derinleşiyor ve oldukça ferah. Halk plajı olduğu için girişi ücretsiz.

funduszeue.info

&#;Aradığın Bilet Burada!&#;

İzmir&#;e tatile gitmek ve İzmir&#;de denize girmek isteyenleri bu yazımızda sizi mitolojinin doğduğu Ege kıyılarına götürüyoruz. km&#;lik sahil şeridi ile İzmir ve İzmir çevresinde istemediğiniz kadar plaj bulunuyor. Sakinlikten, şatafatlı plajlarına kadar her plaj severin zevkine uygun plajlar olması sayesinde bir çok tercihiniz de bulunuyor. Türkiye&#;nin en önemli tatil merkezlerinden biridir Ege bölgesi. Özellikle mavi bayraklı plajları, sörf yapma yapma imkanı sunan plajları, mavi ve yeşilin buluştuğu plajlar ve beach club&#;ları ile her kesime hitap etmesini biliyor.

İzmir&#;in toplam 30 ilçesi bulunuyor. Bunlar arasında İzmir&#;de tatil yapılan en popüler olanları Çeşme, Dikili, Karaburun, Seferihisar, Selçuk, Urla ve Foça&#;dır. Adını unuttuklarımız vardır diye İzmir&#;in tüm ilçeleri aşağıdaki listededir;

Denize kıyısı olanlar: Aliağa, Çeşme, Çiğli, Dikili, Foça, Güzelbahçe, Karaburun, Narlıdere, Seferihisar, Urla

Denize kıyısı olmayanlar: Bayındır, Bergama, Beydağ, Buca, Gaziemir, Karabağlar, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Ödemiş, Selçuk, Tire, Torbalı

İzmir merkeze yakın ilçeler: Bornova, Karşıyaka, Konak, Balçova, Bayraklı

Aliağa ilçesi denizi ve kumsalları ile adından söz ettirmese de tam bir İzmir Plajları listesi çıkardığımız için yolu buradan geçecek ve ya özellikle bu bölgeye gidecekler için listemize ekledik. Yalnızca bir kaç tane plaj seçeneği olan Aliağa plajları aşağıdaki gibidir;

İçerik Listesi

ALİAĞA PLAJLARI

1-AĞAPARK PLAJI

Aliağa bölgesinin mavi bayraklı plajıdır. Şezlong ve şemsiye hizmeti veren plajlarda diyelenler cüzzi bir ücret karşılığı kiralama yapabilir. Aliağa Belediyesinin yılındaki açıklamasına göre şezlong ücreti kişi başı 10 TL ve saat itibariyle girişlerin ücretsiz olacağı yönünde.

2-ŞAKRAN PLAJI

şakran plajı Aliağa izmir

Aliağa ilçesinin Şakran bölgesinde sakin, kalabalıktan uzak, el değmemiş bir kumsaldır. Şakran plajlarına ulaşım için İzmir&#;den Dikili ve Bergama&#;ya giden otobüslerle ulaşıp, İzban Aliağa istasyonundan kalkan ESHOT otobüsleriyle gidebilirsiniz. Diğer bir seçeneğiniz ise ESHOT yerine Dikili-Çandarlı arası sefer yapan minibüsleri kullanmaktır.

ÇEŞME PLAJLARI

Her zaman olduğu gibi yine açık sözlülüğümüzü koruyup kendi fikrimiz ne ise onu sizlere aktarmak istiyoruz. Şimdi efendim eğer deniz-kum-güneş üçleminden faydalanmak istemiyorsanız, kılık kıyafetinizle ön plana çıkmak, lokasyonda Çeşme bilmem ne plajı yazsın ve çok paranız varsa yağmak istiyorsunuz en doğru başlıktasınız 🙂 Çeşme plajları yaşasın! Aslında fiyatların fahiş olması ve insanların bunları ödemesinden dolayı düdüklenme deniliyor. Fakat biz buna karşıyız. Çünkü herkes bunu bilip gittiği için bu tabirde hem fikir değiliz.

Yıl sanıyoruz Filipinler seyahatimiz var. Öncesinde de arkadaşlarımız illa bizimle de tatile gelin deyince birlikte Çeşme&#;ye gitmiştik. Tabi o zamanlar genciz, kanımız kaynıyor. Oturduğumuz yerde duramıyoruz. Beach club&#;ta gözümüzü açıp gecelere kadar eğleniyoruz. Giden paraların da haddi hesabı yok. Orkun&#;un yeter ulan isyanından sonra tatile kısa kesip geri dönmüştük. Aslında bir bakıma da haklıydı 🙂 Taa dünyanın bir ucuna Filipinler&#;e gidiyoruz. Bu kadar para harcamıyoruz bir daha tövbe diyerek o gün bugündür Çeşme&#;ye gitmiyoruz 🙂 Tabi bu durum bizim için geçerli. Çünkü yılın neredeyse gününden fazla yurtdışında geziyoruz. Ama yılda bir iki kere tatil çıkan kesim için bir şey demiyoruz. Sizin de hakkınız eğlenmek, para harcamak ne de olsa! Mevzuyu anladıysanız artık Çeşme plajlarını listelemeye geçebiliriz.

1-ILICA PLAJI

Ilıca Plajı Çeşme İzmir

Halk plajı olan Ilıca 2 km uzunluğunda olup Çeşme&#;nin en bilinen plajıdır. Ağustos ayı başında Gerence Koyu&#;nda ani bir kararla Ilıca&#;ya geçmemizle plajdaki izbeliği ve karmaşayı gördükten sonra gitmek isteyeceğimiz en son plajlardan biri haline geldi. Kalabalıktan rahatsız olmayanlar plajın ince kumu ve denizinin sığ olması yüzünden özellikle çocuklarıyla gidebilirler. Belediye&#;nin şemsiye ve şezlong hizmeti bulunuyor. Dilerseniz kiralama da yapabilirsiniz.

2-BOYALIK PLAJI

Boyalık Plajı Çeşme

Yine Ilıca plajı gibi kumluk olan Boyalık&#;ın Ilıca&#;dan tek farkı kumsal alanının dar olmasıdır. Plaj çevresinde yazlık siteler olduğu için turistten çok yerlilerin talep ettiği bir plajdır. Çocuklu aileler için ideal plajlardan bir tanesidir.

3-AYA YORGİ KOYU

aya Yorgi koyu çeşme

Çeşme&#;yi popüler hale getiren yer aslında Aya Yorgi&#;de yer alan Çeşme beach club&#;larıdır. Sıra sıra dizili olan beach club&#;larda güne başlayıp bitirmek pek mümkün. Eğlencenin hiç eksik olmadığı beach club&#;lar eğlencesine düşkünler için tavsiyemizdir.

Aya Yorgi Koyu&#;ndaki beach clublar : Sole Mare, Shayna, Cove, Yüzü Beach, Cozy Beach (eski Paparazzi)

4-DELİKLİ KOY

Alaçatı&#;da bulunan Delikli Koy&#;a yalnız özel aracınızla ulaşabilirsiniz. Koy&#;da işletme olmadığını ve doğal kayalık bir alan olduğunu özellikle belirtmek isteriz. Küçük plajı ve denizi çakıllı olduğu için mutlaka deniz ayakkabınızla gidin. Ayrıca deniz girince derinleştiği için çocuklu ailelerin dikkatli olmasında fayda var. Delikli Koy genelde kalabalık olduğu için daha sessiz yer arayanlar yürüyerek yan taraftaki koy&#;a geçebilirler.

5-KLEOPATRA KOYU/GÜVERCİNLİK

Adı gibi tam bir koy burası. İster küçük plajında oturun isterseniz manzara noktasına çıkıp doyumsuz maviliğin huzurunda manzara keyfi yapın. Ama bildiğimiz bir gerçek var ki mutlaka Çeşme&#;ye giderseniz vakit ayırıp Kleopatra Koyu&#;na gidin.

6-PIRLANTA PLAJI

Pırlanta plajı Çeşme İzmir

Bünyesinde halk plajı ve özel işletmeleri barındıran Pırlanta plajı denizinin berraklığı ve sığ olması sayesinde çocuklu ailelerin tercih edeceği plajlardan biridir. İşletmelerdeki müzik sesinin de yoğun olmaması tercih edilebilir bir neden. Plajın tek sıkıntısı rüzgar aldığı için denizinin dalgalı olmasıydı.

Altınkum, Kocakarı, Tekke ve Ildırı diğer Çeşme plajlarıdır.

Çeşme Kocakarı Plajı

ÇEŞME BEACH CLUBLARI

Before Sunset Beach &#; Ovacık

Boheme Beach &#; Ovacık

Alaçatı 11 Beach

Fly-Inn Beach Club &#; Altınkum

Rise’n Shine

The Beach of Momo &#; Dalyanköy : Giriş ücreti TL (). Fiyata şezlong, minder ve havlu dahildir.

Madeo Beach &#; Alaçatı

Spiaggio Grande

Yüzü Beach: yılında Aya Yorgi Koyu&#;nda kapılarını ziyaretçilerine açan beach club&#;a 21 yaş üstü kabul edilmektedir. Giriş ücreti TL.

DİKİLİ PLAJLARI

1-KİLLİK KOYU

Killik koyu Bademli

Dikili&#;nin bir diğer bakir ve tertemiz plajlarından bir tanesidir.

Aracınızla sahile kadar gidip park ederseniz park ücreti zorundasınız. Fakat daha geride bırakıp yürüyerek giderseniz park ücreti ödemeyebilirsiniz.

2-KÜÇÜK ZİNDANCIK KOYU

Küçük Zindancık Koyu

Killik Koyu&#;ndan yürüyerek beş dakikada ulaşabilirsiniz. Yürümek istemezseniz aracınızla da gidebilirsiniz. Plajı dar olduğu ve işletme olmadığı için gün boyu vakit geçirmek için ideal olmasa de tertemiz sularında yüzmeyi sakın ihmal etmeyin.

3-PİSSA KOYU

pissa koyu bademli

Dikili Bademli Köyü&#;ndeki Pissa Koyu&#;nu bundan iki sene önce tamamen şans eseri keşfetmiştik. Aracı plaja yanaştırırken o denizin mavisi insanı cezbediyor. Çocuklu aileler hiç düşünmeden gidebilir. Plajda şezlong ve şemsiye kiralamak mümkün.

4-HAYITLI KOYU

hayıtlı koyu dikili

Bölgedeki en sessiz, sakin koy olduğu için kafa dinlemek isteyenler benzersiz adresi Hayıtlı Koyu yine diğer Dikili plajları gibi pırıl pırıl ve masmavi bir denize sahiptir. Koy rüzgar almadığı için suyun berraklığını ve içinde yüzünden balıkları çok net görmek mümkündür. Girişte denizi taşlık olsa da ilerleyince kuma kavuşabilirsiniz. Plaja giriş ücretsizdir. Kamp yapmak isteyenler için güzel bir nokta! Tesis olmadığı için sandalye, şemsiye ve yiyeceklerinizi yanınızda götürmenizi tavsiye ediyoruz.

5-DENİZKÖY

Daha çok halk plajını andırsa da dalgasız ve sığ denizi aynı zamanda plaj boyunca şezlong ve şemsiye ihtiyacını giderebilme imkanı ile çocuklı ailelerin tercih edebileceği plajlar arasında yer alıyor.

6-HANIMIN KOYU/KOKAROT

Google&#;a yazınca Hanımın Çiftliği olarak çıkar karşınıza. Sakın karıştırmayın. Hanımın Koyu&#;na karadan ulaşmak mümkün olmadığı için sadece deniz yoluyla gidiliyor. Asıl bilinen adı bölgedeki kokan otlardan dolayı Kokarot&#;tur. Kayaların arasından çıkan killer ile maske yapmadan dönmeyin!

7-KAYRA PLAJI

kayra plajı dikili

Dikili&#;nin mavi bayrağa sahip plajı olan Kayra huzur ve dinginlik arayanların adresi. Plajdaki işletme giriş ücretine tabi. Tüm gün keyifle doya doya sıkılmadan vakit geçireceğiniz ender plajlardan biridir.

8-KALEM ADASI &#; GARİP ADASI

kalem adası izmir

Ege&#;nin iki minik adasıdır. Masmavi sularında yüzme imkanı sunan adalara ulaşmanın en kolay yolu Bademli Limanından tekne kiralamaktır. Kalem Adası&#;nda işletme varken Garip adasında işletme yoktur. Eğer Garip adasında vakit geçirecekseniz yanınıza şezlong, şemsiye, yiyecek ve içeceklerinizi almanızı öneriyoruz. Liman&#;dan kiralayacağınız balıkçı teknelerinin fiyatı gidiş-dönüş tekne başı TL ( güncel fiyattır). Tekne kapasitesi 6 kişiyle sınırlı olup bir kişi dahi binseniz bu ücreti ödemeniz gerekiyor. Bu ücret tamamen teknenin sizi bırakıp belirlediğiniz saatte geri almasının bedelinin. Teknenin tüm gün sizinle olmasını istediğiniz takdirde ücret çarpı iki 😉

FOÇA PLAJLARI

izmir plajlar

1-ESKİ FOÇA BELEDİYE HALK PLAJI

Yol kenarında plajı dardır.

2-YENİ FOÇA HALK PLAJI

Burası da yine Eski Foça Halk Plajı gibi yol kenarında. Ama plaj geniş olduğu için yol kenarında olmak sizi rahatsız etmiyor. Plaj çevresinde restaurant ve cafeler olduğu için yeme-içme ihtiyacınızı da rahatlıkla giderebileceğiniz seçenekler mevcuttur.

3-KARAKUM PLAJI

Plaja giriş ücretsiz olup şemsiye ve şezlong ücrete tabidir. Plajın hemen karşısında blok blok evler-siteler olduğu için görüntü itibariyle insanı memnun etmeyen bir manzaraya hakimdir.

4-KOSOVA KOYU

Foça turu yapan teknelerin uğrak noktalarından olan Kosova Koyu kampçılar, karavancılar ve günlük ziyarete gelenler için çok ideal bir plajdır.

5-MERSİNAKİ KOYU

Güvercin adası manzarasına karşı masmavi sularda yüzmek isterseniz Foça&#;da tavsiye edeceğimiz plajlar arasında Mersinaki Koyu&#;nu tavsiye ederiz. 

6-ACAR CAMPING &#; SAZLICA KOYU

Her ikisi de ayrı yerler olup kamp alanları olduğu için bir başlık halinde yazmak istedik. İki camping alanının da suyu birbirinden berrak ve mavidir. Daha tenha olması açısından Sazlıca bizim favorimiz. Acar Camping&#;de işletme olması için büyük rahatlık. Sazlıca Koyu&#;ndan yürüyerek Mersinli plajına da gidebilirsiniz. Ayrıca ikisinde de karavan alanı olduğu için karavan sahipleri tercih edebilir.

FOÇA&#;DAKİ BEACH CLUBLAR

Eğer yukarıda listelediğimiz plajlara gitmek yerine daha konforlu ve lüks mekanları tercih etmek isterseniz Foça&#;da bulunan Q Beach Bar, Voodoo Beach Club, Mambo Beach Club, Hanedan Beach Club, Bueno Beach Club ve Mark Werner Phokaia Beach mutlaka listenizde olsun.

KARABURUN PLAJLARI

Karaburun plajları

Valla ne yalan söyleyelim bize en çok huzur veren yer Karaburun oldu. Plajlarındaki sakinlik, insanların positif enerjisi ve birbirinden güzel, el değmemiş plajları ile bizi bizden aldı. Bundan 8 yıl önce ilk Karaburun&#;a gittiğimizde günübirlik uğramayı planlayıp çok keyif alınca konaklamaya karar vermiştik. O zamanlar nasılsa bizce hala bozulmamış ender yerlerden biri Karaburun.

Sabah erken saatte Karaburun&#;da olduğumuz için kahvaltımızı Zeytindibi isimli bir mekanda yaptık. Açık havada, zeytin ağaçları altında çok huzurlu bir atmosferde harika bir kahvaltı yaptık.

Karaburun kahvaltı zeytindibi

Sizin de yolunuz bizim gibi erken saatlerde buraya düşerse ya da konaklama yapıyorsanız ve kahvaltı edecek bir yer arıyorsanız mutlaka Zeytindibi aklınızın bir ucunda bulunsun. Ayrıca akşam için de güzel bir alternatif. Aynı keyfi akşam da güzel yemekleriyle yaşayabilirsiniz.

1-MANAL PLAJI

manal plajı karaburun

Karaburun sınırına girer girmez ilk plaj Manal plajıdır. Uzun sahil şeridi olan Manal plajı küçük çakıl taşlardan oluşuyor. Karaburun&#;daki en güzel plajlardan biri. Denizi bir kaç adımdan sonra kuma dönüşüyor. Manal plajı boyunca yazlık evler olduğu için aracınızı istediğiniz yere park edip önünden denizinize girebilirsiniz. Özel beach&#;ler olmadığı için de daha sakin. 

2-AYI BALIĞI KOYU

ayı balığı koyu karaburun

Burası Akdeniz foku üreme noktalarından olduğu için Akdeniz mevzuat ve uluslararası sözleşmede koruma altına alınmış bir yerdir. Zıpkın ile avcılık yapmak, çadır kurmak burada yasaktır. Koy&#;da toplam iki tane özel beach bulunuyor. Deniz seviyesinden yukarı bir alana konumlandırılmışlar. Plaj çok küçük ve dar olduğu için ya çok erken saatte gelmelisiniz. Ya da bu özel beach&#;lerden birini tercih etmelisiniz. Denizi pırıl pırıl ve taşlık. Yanınızda şemsiye bulundurmanıza gerek yok. Çünkü günün belirli saatinden sonra konum gereği gölge oluyor.

3-ARDIÇ PLAJI

ardıç plajı Karaburun izmir

Ardıç, Mordoğan&#;ın halk plajıdır. Diğer plajların aksine Ardıç yeterli uzunluk ve genişliğe sahiptir. Bölgedeki rüzgar panellerinden de anlaşılacağı üzere bölge rüzgar alıyor. Bundan dolayı zaten denizi hafif dalgalı. Denizi kumluk olduğundan ve birden derinleşmediği için çocuklu aileler tercih edebilir.

4-BOYABAĞI

Boyabağı Koyu Karaburun İzmir

Aslına bakarsanız Karaburun&#;un en güzel denizine sahip yeri. Ancak kıyısı çok dar olduğu için gün boyu vakit geçirmeye elverişli değil. Dolayısıyla kısa süre giriş çıkmalık bir yer 🙁 Bir kaç işletme bulunuyor. Plajda yeterli alan olmadığı için bu mekanlardan birinde oturup denizin tadını çıkarmanız mümkün. Denizi dalgasız olduğu için çarşaf gibi. Sığ da değil. Yürüdükçe derinleştiği için yüzmesi oldukça keyifli.

5-BODRUM PLAJI

Diğer plajların aksine çok kalabalık olduğunu belirtmekte fayda var. Deniz çakıldan ziyade büyük taşlı. Mutlaka deniz ayakkabınız yanınızda bulunsun. Eğer geç saatlere kalırsanız yer bulmakta sıkıntı çekebilirsiniz. O yüzden buraya erken saatte gelmeniz gerekiyor. Plaj&#;da işletmeler olduğu için rahat edebileceğiniz bir plajdır.

6-MİMOZA

Burası da Karaburun merkezindeki plajlardan bir tanesidir. Genelde kalabalık olduğu için erken saatte gelmenizi öneriyoruz. İşletmeler olduğu için de ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz bir plaj. Karaburun&#;daki diğer plajlara göre listenize almasanız da çok bir şey kaybetmezsiniz.

7-İNCİRLİKOY/AKVARYUM PLAJI

Karaburun merkezde bulunuyor. Mavi bayrağa sahip İncirlikoy&#;a evcil hayvan sokulmuyor. Koy bünyesinde işletme olduğu için tuvalet, duş, yiyecek ve içecek ihtiyacını gidermek bir avantaj sağlıyor. Ve çocuklu aileler için çok ideal. 

8-DOLUNGAZ KOYU

Dolungaz koyu karaburun

En en en sevdiğimiz plajlar listesinde ilk 3&#;e girer. Plajı dar olmasına rağmen çok keyif aldık. Biz biraz hazırlıksız gitmiştik. Şemsiyemiz olsa Dolungaz&#;dan tüm gün kımıldamazdık. Kumsala varmadan önce sol tarafda göreceğiniz zeytinlik alana bir ağaç altına aracınızı park edip yürüyerek ulaşabilirsiniz. Eğer kumsaldaki kamp alanına kadar gitmek isterseniz aracınızı kamp alanı içine park etmeniz gerekiyor. Bunun için de günlük kullanım için kişi başı 30 TL ücret ödemeniz gerekiyor. Bu ücret karşılığında otoparkından, tuvalet, duşundan ve oturma alanlarından faydalanabiliyorsunuz. Kamp alanını kullanmanızı pek önermiyoruz. Diyelim oturma alanlarından faydalanmaya karar verdiniz denize sıfır olmadığı için cazibesi yok.

9-HAMZABÜKÜ

Karaburun&#;un en tenha plajlarındandır. Gitmeden önce mutlaka yiyecek ve içeceklerinizi temin edin. Şemsiyenizi de unutmayın 🙂

BADEMBÜKÜ

Karaburun&#;un en sonundaki plajdır. Hiçbir işletme eli değmemiş, en bakir plajlardan biri. Plaja varmadan önceki son bir kaç km toprak yoldur. Buraya gelmeden önce mutlaka yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda bulundurun. Çünkü çok az insan ya da kimsenin olmadığı Badembükü&#;nden ayrılmak istemeyeceksiniz.

SEFERİHİSAR PLAJLARI

1-AKKUM PLAJI

akkum plajı seferihisar

Seferihisar&#;ın en çok rağbet gören plajıdır. Belki de bunun nedeni merkeze çok yakın olmasından kaynaklanıyor. Plajı kumluk ve sıklıkla rüzgar alabiliyor. Özellikle haftasonu kalabalık olduğu için ziyaret etmekten kaçının. Plajda özel işletmeler olduğu gibi belediye işletmesinde olan tesis de bulunuyor.

2-EKMEKSİZ PLAJI

ekmeksiz plajı seferihisar

Navigasyon&#;dan bakınca kumsala kadar araçla gidiliyor gösteriyor. Halbuki gerçek öyle değilmiş. Bir yere kadar gittikten sonra Ekmeksiz Plajının girişine tahta kapı koymuşlar. Bu tahta kapıdan sonra hafif rampa aşağı yaklaşık 15 dakika yürümek gerekiyor ki plaja ulaşabilesiniz. Bir çok kaynakta Ekmeksiz plajının halka kapatıldığı yazıyor. Ağustos ayında ziyaret ettik. Tıklım tıklım insan doluydu. Öğrendiğimiz ilginç bir detay akşam itibariyle plajın boşaltılması zorunluluğu. Plaja indiğimizde bir beyfendiden öğrendik bu bilgiyi. Doğruluğu konusunda emin olmamakla birlikte yine de size aktarmak istedik. Eğer Ekmeksiz Plajına erken saatte giderseniz hemen plaja ulaştığınız yerdeki ağaçlık alana kurulun. Sandalye ve hamaklarınızı kurup gün boyu gölge altında keyifli vakit geçirirsiniz. Kumsala giriş ücretsizdir.

3-GÜNEŞKÖY SİTESİ

Ekmeksiz plajından sonraki plajdır. Büyükçe bir site içinden geçerek plaja iniyorsunuz. Plajda göreceğiniz şemsiye ve şezlonglar site sakinleri için. Siz bunlardan faydalanamasanız da havlunuzu boş bir alana serip denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

URLA PLAJLARI

1-DEMİRCİLİ KOYU

demircili koyu urla

Urla&#;da favori plajımız neresi diye sorsalar hiç düşünmeden Demircili deriz. Yolu kısmi bozuk olsa da aracınızla rahatlıkla gidebildiğiniz Demircili Koyu&#;nda otopark ücreti bulunmuyor. Bizim gördüğümüz plajda sadece bir işletmenin olduğu. Şezlong ve şemsiye kiralayabiliyorsunuz. Ancak şezlonglar tahta ve araları boşluk olduğundan ayrıca minder verilmediği için şezlong&#;da çekeceğimiz rahatsızlığı plajda taşlara uzanarak çekmek istedik 🙂 Yine yeme ve içme ihtiyacınızı da giderebileceğiniz restaurant benzeri bir yer var. Plaj iri taşlı. Denizi de bir kaç adım taşlık sonrası pamuk gibi kumluk. Gördüğümüz kadarıyla bu plaja daha çok yerel insanlar rağbet ediyor. Bizim aksimize hepsi tam teşekküllü gelmişti plaja. Şemsiye ve sandalyeleriniz yanınızdaysa sabahtan akşama kadar hiç sıkılmadan vakit geçirebilirsiniz. Eğer kamp yapmak isterseniz ya da karavan ile gitmek isterseniz müthiş alanlar olduğunun altını çizmek isteriz.

2-MELENGEÇ PLAJI

Hemen Demircili plajından bir önceki plajdır. Demircili&#;ye göre plaj alanı daha geniş ve işletmesi daha konforludur. Demircili&#;den farkı Melengeç&#;te giriş ücreti alınmasıdır. Ücretlendirme kişi başı yerine araç başıdır. Tabi böyle olması bir nevi avantaj sağlıyor. Ayrıca hayvansever işletme sahipleri olduğundan evcil hayvanı olanlar da tercih edebilir. Burası için aracı heba etmeyin!

3-DENİZ YILDIZI PLAJI

Demircili Koyu&#;ndan bir sonraki plajdır. Denize diyecek lafımız yok. Özel işletme olduğu için giriş ücrete tabidir. Tesis ve çalışanlarından bir çok kişi şikayetçi. O yüzden illa gidin demeyeceğiz. Bildiğimiz şey şu ki buraya gidene kadar Urla plajları listemizdeki diğer plajlara gitmeniz 😉 Zaten plaja varmadan önceki son bir kaç km yolun çok bozuk olması da en büyük dezavantaj. Plajın bulunduğu yer Bodrum Koyu olarak geçiyor. Eğer işletme kısmına girmek istemezseniz sahilin sol tarafındaki bölümüne geçip ücretsiz takılabilirsiniz 😉

4-ALTINKÖY PLAJI

altınköy plajı urla

Uzun ve genişçe bir kumsal. Araçla ulaşımı oldukça rahat ve otopark ücreti yok. Ancak biz haftasonu gitmemize rağmen hınca hınç dolu ve deniz çok bulanıktı. Fotoğraflarına aldanıp cennet gibi bir plaja gideceğimizi sanmıştık 🙁 Belki de kalabalığın vermiş olduğu bir şeydi denizin bulanık olması. Bilemiyoruz, ama memnun kalmadığımızı itiraf etmeliyiz. Plajın girişindeki alan halk plajı hemen sağ tarafta ise özel işletme bulunuyor.

5-ZEYTİNELİ PLAJI

Zeytineli Plajı Urla bölgesinde olduğu için listemize aldık. İnternetten fotoğraflarına bakınca gidilmeye değer gibi gözükse de fotoğraftakinin aksine bir plajdır.

6-ÖNEN &#; ÇAKAL &#; PAPAZ KOYU

izmir denize girilecek yerler

4&#;4 aracınız yoksa sakın Önen, Çakal ve Papaz Koyu&#;na gitmek için aracınızı zorlamayın. Ulaşım için diğer bir alternatif ise deniz yoluyladır.

7-ÇEŞMEALTI MAVİ PLAJ

çeşmealti mavi plaj urla

Şehrin içinde pırıl pırıl bir deniz düşünün. İşte orası tam da Çeşmealtı Mavi Plajı. Suyu çok durgun ve rengi tropik denizleri aratmayacak cinsten.

8-KUM DENİZİ PLAJI

kum denizi plajı urla

Urla&#;nın mavi bayraklı plajı olan Kum denizi plajı alabildiğine uzun bir alan. Plaj&#;da bölüm bölüm alanlar var. Her bir alan farklı işletmeye sahip. Denizi hem berrak hem de çok sığ. Eğer yüzmek için gelecekseniz sanırız metre açılmanız gerekecek. Ki buna rağmen denizin derinleşeceğine dair bir garanti yok 🙂

9-GÜLBAHÇE

Gülbahçe urla surf izmir

Urla&#;nın ve özellikle Urla&#;da yaşayıp da kite-surf yapanların en uğrak plajıdır. Biz sörf yapmak için değil fakat Urla&#;da sörf yapan arkadaşlarımız konuşunca merakımızdan gittik. Zaten konuşulan konunun ana fikri sahil boyunca sörf yapacak insanların tuvalet ve benzeri ihtiyaçlarını giderecek yeri olmamasından şikayet ediliyordu. Çok iyi sörf okulları mevcut. Hepsi zaten plaj boyu yan yana sıralı. Bolca rüzgar alması sayesinde kite-surf için de çok ideal bir konum. Dediğimiz gibi ihtiyaçları giderecek yer olmaması ve sahile girdiğiniz anda çamurun bataklığa dönüştürdüğü alandan yürümek bir eziyet. Belediye&#;nin çok acil el atıp düzenleme yapması gerektiği kanaatindeyiz 🙁

İzmir&#;in Plajları listemizi yaparken elimizden geldiğinde her plajı yazmaya gayret ettik. En önemlisi ise yazdığımız her plaja mükemmel, harika, en iyisi ve buna benzer ifadeler kullanmadık. Çünkü biz de sizler gibi yorumlara ve fotoğraflara aldanarak bir çok yere gitmişizdir. Bu şekilde hüsrana uğradığımız çok yer oldu. İyisini, kötüsünü anlatarak sizlere yol göstermek, tavsiye ettiğimiz yerlere giderseniz gerçekten memnun kalmanızı istiyoruz.

İzmir hakkındaki diğer yazılarımızıburadan okuyabilirsiniz.

gezgincift

yılında hayatımızı birleştirip, yılında her ikimiz de mesleğimizi bırakıp tam zamanlı gezmeye karar verdik. Aradan geçen kısa bir süre sonra bizimle gezmek isteyenlere liderlik yaparak şimdi hem geziyor hem de gezdiriyoruz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası