halıları neyle yıkamalıyız / Anadolu Halı Yıkama - Halı Yıkamak İçin En İyi Deterjan Hangisidir?

Halıları Neyle Yıkamalıyız

halıları neyle yıkamalıyız

Giriş Yap/Üye Ol

Halılar; evimizi ısıtan ve güzel gösteren en önemli parçalar olmasının yanı sıra kire en çok maruz kalan parçalardır. Kirlere çeşitli yöntemlerle müdahalede bulunuyor olsak da çoğu zaman bu yöntemler yetersiz kalabilir ve halıları yıkamak zorunda kalabiliriz. Bu durumda yeri olanlar halısını evinde kendi elleriyle yıkar, yeri olmayanlar ise halı yıkama şirketlerini araştırmaya başlar. Eğer ki siz de halınızı kendiniz yıkamayı tercih edenlerdenseniz halı yıkarken dikkat etmeniz gereken birkaç noktayı hatırlatmak isteriz.
Şimdi sıralayacaklarımıza dikkat ederek hem iyi bir temizleme sağlayabilir hem de halınızın kullanım ömrünü uzatabilirsiniz. İşte halı yıkarken dikkat etmeniz gereken 8 püf noktası:

1. Önce Süpürün

Halıyı yıkamaya başlamadan önce mutlaka tersini ve yüzünü süpürün ya da bir yerden sarkıtıp güzelce dövün. Bu işlemler sayesinde halı lifleri havalanacak, tozlar kalkacak ve yıkama işlemi kolaylaşacaktır.

hali-secimi

2.  Deterjan Seçimine Dikkat Edin

Halı yıkama konusunda en önemli detaylardan biri doğru bir deterjan ya da şampuan seçimidir. Halının tüylerine, boyasına ve dokusuna zarar vermemek için mutlaka saf sabun ya da Arap sabunu tercih etmekte fayda vardır.

hali-desenleri

3. Fırça Seçimine Dikkat Edin

Halının iyi temizlenmesi için en sert fırçanın doğru bir karar olacağını düşünüyor olabilirsiniz; ancak sert kıllı fırçalar halının liflerinin büyük ölçüde zarar görmesine neden olmaktadır. Sert kıllı fırçalar yerine yumuşak kıllı fırçalar seçerek halınızı ilk günkü kadar iyi saklamak mümkün olacaktır.

hali-secerken

4. Alt Yüzeyini de Yıkayın

Halı yıkarken genel olarak yapılan hatalardan biri, halının sadece dış yüzeyini yıkamaktır. Oysa birçok leke, kir ve bakteri halının alt yüzeyine nüfuz edip koku ve tehlike yaratmaktadır. Bu nedenle halının üst yüzeyini yıkadıktan sonra mutlaka alt yüzeyini de güzelce fırçalamayı ihmal etmeyin.

halilar

5. Ağartıcı Kullanmayın

Halınızın derinlemesine temizlenmesini istediğiniz için ek bir yardımcı olarak ağartıcılara yöneliyor olabilirsiniz; ancak bu ürünlerin telafi edilemeyecek sonuçlara yol açabileceğini unutmamanız gerekmektedir.

hali

6. İyi Durulayın

Halınızı nasıl yıkadığınız kadar nasıl duruladığınız da son derece önemlidir. Halı tüylerinin zarar görüp özelliklerini kaybetmemesi için halıda kalan deterjanın iyi bir şekilde temizlenmesi gerekir. Bu nedenle halınızı bol su ile deterjan kalıntısı bırakmayana kadar iyice durulamayı ihmal etmeyin.

hali-modelleri

7. Kuruturken Dikkat Edin

Halınızı çabuk kurutup hemen kullanamaya başlamak isteseniz de biraz sabırlı davranmakta fayda var; çünkü çabuk kuruması için direkt olarak güneş altına bıraktığınız halı güneş ışınlarının etkisi ile zarara uğrayacaktır. Bunun için ıslak halınızı çok güneş görmeyen ancak havadar bir yere bırakmalısınız.

Halı Nasıl Yıkanır, Evde Halı Yıkamanın Püf Noktaları Nelerdir ?

Halılarımız hiç şüphesiz günlük hayatta en sık kullandığımız nesneler olması dolayısıyla çabuk kirlenme/tozlanma eğilimine sahiptir ve bu alerjen, bakteri ya da mikroorganizmaların halımızda tutunma süresi sağlığımız üzerinde doğrudan etki sahibidir. Bu nedenle halılarımızı düzenli periyotlarda temizletme isteği duyarız fakat bu isteğimize ne denli karşılık alabileceğimiz de oldukça önemli bir noktadır.

evde halı yıkama

Halı yıkama işlemi her ne kadar basit birkaç aşamadan ibaret gibi görünse de;

  • Ekipman yeterliliği
  • Solüsyon kullanımı
  • Doğru halı yıkama tekniği
  • Uzman personel gerekliliği

bileşenlerinin karışımıyla ortaya çıkan ve zaman zaman da içerisinde oldukça hassas süreçleri barındıran (İpek ya da antika halıların yıkanması gibi.) işlemdir.

evde halı nasıl yıkanır

Elbette halı yıkama başarı kıstası olan % hijyenin sağlanabilmesi adına dikkat edilmesi gereken birçok püf nokta vardır ve bu püf noktaların bir kısmı doğrudan teknik ya da teknoloji ile olacağı gibi bir kısmı da tecrübe faktörü ile yakından ilişkilidir.

Halı ve koltuk yıkama kapsamında 52 ülkede ’den fazla noktada uzun yıllardır hizmet sunma başarısı yakalayan ve sayısız ödüle layık görülen ChemDry, gerek teknolojik gelişim ve değişimleri yakından takip eden Ar-Ge ekipleri gerekse de tecrübesi ile % temizlik için gerek şartlardan birini yerine getiren operasyon ekipleri ile halılarınızı emanet edeceğiniz güvenilir bir el olma mutluluğunu yaşıyor.

Halı Nasıl Yıkanır?

Evde halı yıkama esnasında karşılaşılması muhtemel ilk problem; su kullanım miktarı olacaktır. Suyu kritik seviyelerin altında kullanmak halıların derinindeki kirlere ulaşılmasını zorlaştıracak, çok kullanmak ise ev ortamına zarar vereceği gibi halının kuruma sürecini de zorlaştıracak, yıkama esnasında temizlenen halıların kuruma esnasında tekrar kir tutmasına neden olacaktır.

Dolayısıyla bu noktada değinmemiz gereken etmenler; ekipman yeterliliği ve doğru halı yıkama tekniğidir. Temeli itibariyle bakıldığında koordinasyon içerisinde çalışan bu iki etmen arasındaki ilişki; doğru halı yıkama tekniğini uygulayabilmek için ekipmanın varlığının ve yeterliliğinin gerekliliği olarak ifade edilebilir.

ChemDry olarak evde halı yıkama hizmeti kapsamında kullandığımız ekipmanlar ev ortamına ve ev ortamında halı yıkamanın tüm gerekliliklerine uygun olup; yaşam ortamlarınızdaki diğer nesneler ya da evcil hayvanlarınız gibi canlı, cansız tüm varlıklar için ideal bir yapıya sahiptir.

Yine evde halı yıkama için kullandığımız özel solüsyonumuzThe Natural ve sıcak karbonatlı ekstraksiyon tekniğimiz ile standart halı yıkama tekniklerine kıyasla % 80 daha az su kullanırken halılarınıza derinlemesine işleyen lekelere % müdahale ediyor, halılarınız çok daha kısa bir süre içerisinde kurumasını ve tekrar kullanıma hazır hale gelmesini sağlıyoruz.

Bu noktaya kadar ‘Halı nasıl yıkanır ?’ sorusuna verdiğimiz cevaplara baktığımızda birçok farklı bileşenin temizlik süreci üzerinde etki sahibi olduğunu net bir şekilde görürüz. Elbette birçok halı yıkama firması bu bileşenleri çoğu zaman göz ardı etmesi dolayısıyla bizlerin sağlığı için tehdit olabilme potansiyeli taşıyan kirli halılarımızı tam anlamıyla temizleyemez. Bu durumun önüne geçmek adına hiç şüphesiz en doğru tercih; alanında uzman ve uzun yıllardır halı ve koltuk yıkama sektöründe faaliyet gösteren bir firma ile çalışmaktır.

Halı yıkama noktasında değerlendirilmesi ve üzerinde durulması gereken bir nokta da; profesyonel bir firmadan yardım alınmadığı takdirde ev ortamında ekipmansız yıkanmaya çalışan halıların yaşam ortamlarımızın hijyeni için tehdit olmaya devam edeceğidir.

Özellikle halıların derinlerine işleyen bakteri, mikroorganizma ve alerjen yapıları tümüyle temizlemek, ev ortamında yalnızca su ya da çamaşır suyu/sabun gibi halıya ve insan sağlığına zararlı ağır kimyasallar ile mümkün değildir.

Dolayısıyla burada alınması gereken en doğru karar; bir önceki paragraflarda da ifade edildiği üzere alanında uzman ve tüm yetkinliklere sahip bir halı ve koltuk yıkama firması ile çalışmak olacaktır.

Halı Neyle Yıkanır ?

‘Halı nasıl yıkanır ?’ sorusuna detaylı yanıt verdiğimiz alanlardan da görüleceği üzere ChemDry’da halı yıkama esnasında klasik yıkama tekniklerini kullanan halı yıkama firmalarında olduğu gibi çamaşır suyu ya da sabun değil, patenti firmamıza ait olan doğal temizlik solüsyonu The Natural kullanılıyor.

The Natural’i klasik temizlik ürünlerinden ayıran en temel nokta; halılarınızı temizlerken dokularına zarar vermemesi olarak ifade edilebilir. Bunun yanında The Natural, insan sağlığı için de herhangi bir tehdit oluşturmaz ve tümüyle yeşil dostu bir solüsyondur.

evde halı yıkama yöntemleri

El Dokuma Halıları Ev Ortamında Temizleyebilir Miyiz ?

Yaşam ortamlarımıza ayrı bir renk katan ve ‘El emeği göz nuru’ deyişini tümüyle karşılayan el dokuma halılarımız, şüphesiz diğer halılarımıza kıyasla çok daha hassastır ve bu durum profesyonel bir destek olmaksızın temizlenmelerini imkansız kılar.

ChemDry olarak sunduğumuz el dokuma halı yıkama hizmetinde halılarınızın dokusuna zarar vermiyor, canlılığını ve rengini koruyarak yalnızca bakteri, mikroorganizma ya da alerjenlerden arınmasını değil, uzun süre temiz kalmasını da sağlıyoruz.

Halı Temizliğinde Neden ChemDry ?

Bir önceki paragraflarda da sıkça ifade edildiği üzere halı ve koltuk yıkama noktasında profesyonel bir hizmet alabilmek ve % hijyenik bir temizlik süreci ortaya çıkartabilmek adına hassas davranılması gereken dört temel nokta vardır ve bu noktalar birbiriyle ilişki içerisinde olduğundan dolayı tam anlamıyla temizlik adına her bir nokta üzerinde hassasiyetle durulması gerekir.

ChemDry gerek halı yıkama sürecini yürüten operasyonal ekiplerinin sahip olduğu teknik birikim ve tecrübe gerekse de teknolojik değişimleri yakından takip ederek Ar-Ge faaliyetlerini şekillendiren mühendis kadroları ile halı yıkamada ‘Daha sağlıklı, daha temiz ve daha çabuk kuruyan halılar’ sloganının altını doldurmayı başarıyor.

evde yerinde halı yıkama

Evde Halı Nasıl Yıkanır?

Reklam

Yakın geçmişe kadar halı yıkama işi, mahalledeki komşularla birlikte yapılan, çocukların suyla eğlenerek bayram ettiği bir etkinlikti. Günümüzde ise halılar derinlemesine temizlenmeleri gerektiğinde yıkamaya verilmekte ya da halı yıkama makineleri kullanılmaktadır. Artık halıları evin dışına çıkartıp hortumlar ve sabunlarla yıkamak mümkün olmasa da halı yıkamanın püf noktaları ile halınızı evde yıkayabilir ve ömrünü uzatabilirsiniz.

Halılar artık eskisi gibi sokakta hortumla değil makinelerle yıkanıyor. Dikkat etmeniz gereken en önemli noktalar halının yapısına zarar vermeyecek kadar basınç uygulamak, fazla suyla ıslatmaktan kaçınmak ve direkt güneş almayan, havadar bir ortamda kurutmak olacaktır. Halınızdaki günlük kirler içinse Cif Her Yer Leke Uzmanı gibi çok amaçlı formüle sahip bir ürünü kullanabilirsiniz.

Evde Halı Yıkama Nasıl Yapılır?

Halıları haftada en az bir kere süpürürken, yılda en az iki kere yıkamak, temizliği açısından ideal olacaktır. Evde halı nasıl yıkanır sorusunu sizin için adım adım cevapladık:

  • Öncelikle halınızı güzelce süpürün. Böylece yıkamadan uzaklaştırabileceğiniz toz ve kirlerden kolayca kurtulmuş olursunuz.

  • Halınızda lekeler varsa bunlara temiz bir bezle, fazla ovmadan müdahale edin. Bunun için ılık suyun içine damlatacağınız, ağartıcı bulundurmayan bir bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Ancak karışımı kullanmadan önce mutlaka halının küçük bir bölgesinde deneyin. Sonrasında ılık suyla durulayın. Halınızdaki günlük kirleri çıkarmak için Cif Her Yer Leke Uzmanı gibi çok amaçlı bir ürünü doğrudan uygulayarak da kullanabilirsiniz.

  • Halınızı elde yıkıyorsanız halı için üretilen özel bir şampuanı, talimatlarında belirtilen şekilde kullanabilirsiniz. Sonrasında daha kolay kuruması için fazla su kullanmamaya, halının tüylerini bozacak kadar güç uygulamamaya dikkat edin. Elektrik süpürgenizin su çekme özelliği varsa bunu kullanarak kurumayı hızlandırabilirsiniz.

  • Halı yıkama makinesi kullanıyorsanız, etiketinde belirtilen miktarda halı şampuanını temiz su bölmesine ekleyin. Makineyle halının tümünü güzelce yıkadıktan sonra su emme fonksiyonuyla fazla suyunu alın.

  • Son olarak halınızı kurumaya bırakın. Bu sırada renginin zarar görmemesi için doğrudan güneş almamasına ve iyi havalanan bir yerde kurumasına özen gösterin.

Reklam

Halınızı haftada en az bir kere süpürmek ve yılda en az iki kere yıkamak, temiz kalması için yeterlidir. Halınıza sakız yapışmışsa önce buz tutarak donmasını sağlayın. Sonrasında bir kaşık ya da bıçağın keskin olmayan yüzünü kullanarak nazikçe kazıyabilirsiniz.

Halı Yıkamanın Püf Noktaları

Dikkat edilecek bazı unsurlarla halınızın görünümünü ve yapısını korumanız kolaylaşır:

  • Halı neyle yıkanır? Halınızın türüne uygun bir şampuan seçmeye özen gösterin. Örneğin yün halılar için özel yün şampuanları kullanmanız gerekir.

  • Elde halı nasıl yıkanır biliyor olabilirsiniz, ancak bazı halılar için bu, doğru bir çözüm değildir. El dokuma halılar veya antika halılar söz konusuysa hassas yapılarından dolayı profesyonel bir halı yıkama hizmetini tercih etmelisiniz.

  • Eğer halılarınıza sinmiş kötü kokular varsa halının üzerine karbonat serpebilir, birkaç saat beklettikten sonra iyice süpürebilirsiniz.

  • Halıların temizliği, özellikle de üzerinde oynayan çocuklarınız varsa daha da önem kazanır. Bu işlemlerle halılarınızda hijyeni sağlayabilir ve ailenizin sağlığını koruyabilirsiniz.

Anket

Mutfak ve banyo yüzeylerinizi temizledikten sonra temiz ve dezenfekte olduğunu nasıl anlıyorsunuz ?

0 Oy Kullanıldı

Halılarınızı temizledikten sonra yeni lekelerin oluşmasını önlemek için önlemler almak bir sonraki halı yıkama gününde işinizi kolaylaştıracaktır. Bunun için halınızın üstünde yemek yememeye dikkat edin. Bir leke oluştuğunda anında müdahale edin ve lekeyi daha da sabitleyebileceği için temizlerken ovalamaktan kaçının. Halı yıkama işlemi de var olan lekeleri derine iterek çıkması zor bir leke haline getirebilir. Bu yüzden yıkamadan önce lekelere doğrudan müdahale etmek önemlidir. Artık halı yıkamanın püf noktalarını biliyorsunuz; halınızı lekelerden arındırabilir ve temiz tutabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Her Halı Elde Yıkanır mı?

Elde halı nasıl yıkanır biliyor olabilirsiniz, ancak bazı halılar için bu doğru bir çözüm değildir. El dokuma halılar veya antika halılar söz konusuysa hassas yapılarından dolayı profesyonel bir halı yıkama hizmetini tercih edebilirsiniz.

Her Halı Aynı Temizleyici İle Yıkanır mı?

Halınızın türüne uygun bir temizleyici seçmeye özen gösterin. Örneğin yün halılar için özel yün şampuanları kullanmanız gerekir. Toz şeklinde olan halı temizlik ürünleri, kuruma süresi gibi bir sorunu olmadığından temizliği daha hızlı ve kolaydır. Eğer halılarınıza sinmiş kötü kokular varsa halınızın üzerine karbonat serpebilir, birkaç saat beklettikten sonra elektrikli süpürge yardımıyla iyice süpürebilirsiniz.

Evde Halı Neyle Yıkanır?

Evde halı neyle yıkanır dediğinizde, halı yıkamak için tasarlanan halı yıkama şampuanlarını tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Seçtiğiniz ürünü talimatlarında belirtildiği şekilde kullanıp sonrasında daha kolay kuruması için fazla su kullanmamaya, halının tüylerini bozacak kadar güç uygulamamaya dikkat edin. Elektrik süpürgenizin su çekme özelliği varsa bunu kullanarak kuruma sürecini hızlandırabilirsiniz.

Yeni Halının Tüyleri Nasıl Temizlenir?

Bir kova su ve halı fırçanızı alın. Halının üst kısmından başlayarak tüyleri fırçayla toplamaya başlayın. Fırçanın halıyı çok fazla ıslatmamasına dikkat edin. Toplanan tüyleri başka bir kovaya atın. İşlem tamamlandıktan sonra halınızın kurumasını bekleyin. Kuru halınıza toz halı temizleyici veya karbonat dökün. Halınızı ertesi gün elektrik süpürgesiyle süpürün.

Aslen yayınlandı

Evde Halı Nasıl Dezenfekte Edilir?

Reklam

Halı evinizi renklendiren güzel bir dekoratif unsurdur. Ancak kirli bir halı evinizin tüm havasını bir anda olumsuz yönde değiştirebilir. Ayrıca halılar toz ve bakterilerin birikip çoğalmayı sevdiği bir ortam sağlarlar. Bu da özellikle alerjik bünyelerde veya astımı olan kişilerde sorun yaratabilir. Bu yazımızda halı nasıl temizlenir, halı nasıl dezenfekte edilir, halı ne ile temizlenir, evde halı nasıl yıkanır ve bu işlemlerin püf noktaları nelerdir kolayca öğrenebilirsiniz.

Halı Neyle Silinir?

Halıları temizlemek için kullanılan ürünlerin başında halı şampuanları ve halı temizleme tozları gelir. Ancak evde halı silmek için doğal çözümleri de tercih etmek mümkün. Mesela karbonat ve sirke lekeleri çıkarmak için kullanılabilir. Halınızı temizlerken su çekebilen bir süpürgeniz yoksa, mutlaka sünger kullanmanızı öneririz. Elde halı silmek için kullanabileceğiniz en iyi araçlar sünger, mikrofiber bez veya süngerli paspas olacaktır.

Düzenli halı temizliği için halınızı ayda bir kez havalandırın ve haftada en az bir kez süpürün. Böylece halının tozlardan arınmasını ve nefes almasını sağlarsınıfunduszeue.info

Evde Halı Nasıl Silinir?

Evde halı nasıl silinir sorusunun cevabı çok basit. Öncelikle halınızı süpürün. Halınızın cinsine göre ürününüzü seçin. İpek, shaggy ve el dokuması olan halılar diğer halılara göre farklı muamele isterler. Eğer düz ve standart bir halınız varsa yukarıda bahsettiğimiz temizlik ürünlerini kullanabilirsiniz.

  1. Önce halınızı elektrik süpürgesiyle süpürün.

    Böylece toz ve kirlerden kurtulur, kaba temizliği yapmış olursunuz.

  2. Kullanacağınız şampuanı halınızın küçük ve görünmeyen bir bölgesinde deneyin.

    Halınıza zarar vermediğinizden emin olmak için şampuanın kullanma talimatlarını mutlaka okuyun.

  3. Şampuanla silme işlemine geçin.

    Şampuanı suyla karıştırıp sünger paspas yardımıyla halı fazla ıslanmayacak şekilde silmeye başlayın. Halınıza çok sert davranmayın; bu halınızın yüzeyine zarar verebilir.

  4. Kalan şampuanı uzaklaştırın.

    Halınızı sadece duru suya batırdığınız bir sünger veya sünger paspas yardımıyla durulayın ve kurumaya bırakın.

Evde Halı Silmek İçin Doğal Çözümler

Eğer evde halı silmek için özel malzemeleriniz yoksa, doğal çözümlere de başvurabilirsiniz. Sirke, karbonat, su ve toz deterjan dörtlüsü, evde halı ne ile silinir sorusunun yanıtı olacaktır. Fakat unutmayın; evde yüzeysel temizlik veya arındırma amaçlı olarak tercih edilebilen sirke asla uyguladığınız yüzeyde dezenfeksiyon sağlamaz. Toz deterjanın yanında Yumoş Extra gibi kaliteli bir sıvı yumuşatıcı da tercih edebilirsiniz; bu sayede halınız mis gibi kokacaktır.

  1. Önce halınızı süpürün.

    Süpürmeyle kolayca uzaklaşacak toz ve kirler süpürmediğiniz takdirde silme işleminde size ekstra zorluk çıkarır.

  2. Temizlik karışımınızı hazırlayın.

    Büyük bir kâsede bir tatlı kaşığı karbonat, bir tatlı kaşığı toz deterjan veya çeyrek kap yumuşatıcıyı, çeyrek kap sirke ve yarım bardak suyla karıştırın. Karışım kendi kendine köpürecektir.

  3. Karışımı püskürtmeli bir şişeye dökün.

    Özellikle lekeli bölgelere uygulayın ve ardından mümkünse birkaç saat bekletin.

  4. Temizleme işlemine geçin.

    Yine bir sünger, sünger paspas veya mikrofiber bez yardımıyla bölgeyi durulayın. Leke çok inatçıysa sert bir fırça yardımıyla çıkarmayı deneyin.

Evde Halı Nasıl Yıkanır?

Halıları haftada en az bir kere süpürmek ve yılda en az iki kere yıkamak temizliği açısından ideal olacaktır. Evde halı nasıl yıkanır sorusunu sizin için cevapladık:

  1. Öncelikle halınızı elektrikli süpürgeyle güzelce süpürün.

    Böylece yıkamadan uzaklaştırabileceğiniz toz ve kirlerden kolayca kurtulmuş olursunuz. Halınızda lekeler varsa bunlara temiz bir bezle, fazla ovmadan müdahale edin. Bunun için ılık suyun içine damlatacağınız, ağartıcı bulundurmayan bir bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Sonrasında ılık suyla durulayın.

  2. Halı yıkama için üretilen özel şampuanlardan birini edinin.

    Elde halı neyle yıkanır dediğinizde, seçtiğiniz ürünü talimatlarında belirtildiği şekilde kullanıp, sonrasında daha kolay kuruması için fazla su kullanmamaya, halının tüylerini bozacak kadar güç uygulamamaya dikkat edin. Elektrik süpürgenizin su çekme özelliği varsa bunu kullanarak kuruma sürecini hızlandırabilirsiniz.

  3. Halı yıkama makinesi kullanıyorsanız etiketinde belirtilen miktarda halı şampuanını temiz su bölmesine ekleyin.

    Makineyle halının tümünü güzelce yıkadıktan sonra su emme fonksiyonuyla fazla suyunu çekin.

  4. Son olarak halınızı kurumaya bırakın.

    Bu sırada renginin zarar görmemesi için doğrudan güneş almamasına ve iyi havalanan bir yerde kurumasına özen gösterin.

Halınızın yüzeyi lekelendiğinde anında müdahale edin ve lekeyi daha da yayabileceği için temizlerken ovalamaktan kaçının. Halınızın türüne uygun bir şampuan seçmeye özen gösterin. Örneğin yün halılar için özel yün şampuanları kullanmanız gerekir. Toz şeklinde olan halı temizlik ürünleri, kuruma süresi gibi bir sorunu olmadığından dolayı temizliği daha hızlı ve kolaydır. Eğer halılarınıza sinmiş kötü kokular varsa halının üzerine karbonat serpebilir, birkaç saat beklettikten sonra elektrikli süpürge yardımıyla iyice süpürebilirsiniz.

En Etkili Halı Temizleme Ürünü Hangisi?

Halı temizliği sırasında sabun ve suyun işe yaramayacağı durumlar da olabilir. Özellikle de inatçı lekeler, yerleşmiş kokular ve yılların tozu birikmişse halı ne ile temizlenir sorusunun cevabı her şeyden önemlidir. Halıdan leke çıkarma konusunda halı şampuanı genellikle tercih edilen seçenektir. Birçok çeşidini bulabileceğiniz halı şampuanını kullanırken paket üzerindeki kullanma talimatlarına uymayı unutmayın:

  1. Temizlik karışımınızı hazırlayın.

    Talimatlarında aksi belirtilmiyorsa halınızın büyüklüğüne göre yeterli miktarda şampuanı suyla karıştırın.

  2. Silerken halınızı fazla ıslatmamaya çalışın.

    Hem gereksiz miktarda deterjan harcamamış hem de halınızın kuruma süresini kısaltmış olursunuz.

  3. Gerekirse fırça kullanın.

    İnatçı lekeleri sert kıllı fırça kullanarak fırçalayın.

  4. Halınızı kurumaya bırakın.

    Kuruduktan sonra şampuan kalıntılarını elektrikli süpürgeyle süpürün.

Yeni Halının Tüyleri Nasıl Temizlenir?

Eğer yeni bir halı aldıysanız ve halınız tüy yapıyorsa halınızı süpürmeniz yeterli olmayacaktır. Yeni halının tüylerinden yayvan, orta sertlikte bir halı fırçasıyla tarayarak kurtulabilirsiniz.

  1. Bir kova su ve halı fırçanızı alın.

    Halının üst kısmından başlayarak tüyleri fırçayla toplamaya başlayın. Toplanan tüyleri başka bir kovaya atın.

  2. Fırçanın halıyı çok fazla ıslatmamasına dikkat edin.

    Böylece yeni halınızın yapısına zarar vermemiş olursunuz ve kuruma süresi de kısalır.

  3. Halının kurumasını bekleyin.

    Bir sonraki adıma geçmeden halının tamamen kuruması gerekmektedir.

  4. Kuru halınıza bir miktar karbonat dökün.

    Halınızı ertesi gün elektrik süpürgesiyle süpürebilirsiniz.

Anket

Covid – 19 pandemi dönemindeki hayat tarzınız ,kıyafetlerinizden çıkarmaya çalıştığınız leke türlerini etkiledi mi ?

0 Oy Kullanıldı

Jüt Halı Nedir ve Nasıl Temizlenir?

Doğal bir lif olan jüt ipinden yapılan halı ve kilimler, dayanıklılığı sayesinde trafiğin yoğun olduğu antrelerde bile kullanılabilir. Jüt halı kullananlar için önemli bir nokta; salonda, yatak odasında, balkonda, çocuk odasında değerlendirebileceğiniz jüt dokumaları, emici lifli yapılarından dolayı ıslak zeminlerden uzak tutmanız kullanım açısından daha doğru olacaktır.

Jüt halı dokusu gereği kullanım ve temizlik esnasında kayabilir, halının altına kaydırmaz bir malzeme koymak güvenlik açısından tavsiye edilir.

  • Jüt Halı Nasıl Temizlenir?

Jüt halı temizliği için uzun bir yönergeye ihtiyacınız yok. Jüt halı temizliğinin detayları şöyledir:

  1. Nemli bir bezle hafifçe silin. Bu sırada halınızı çok fazla ıslatmamaya özen gösterin.

  2. Halıların rutin temizliği için elektrikli süpürgeleri kullanın. Tamamen doğal bitkiden dokunan jüt halıların zaman zaman döküldüğünü fark edebilirsiniz, bu nedenle sık sık süpürmeniz gerekebilir.

Jüt halı temizliği sırasında deterjan kullanmanız renk ve dokuda deformasyona neden olabilir. Nemli bez dışında bir temizleyici kullanmamalısınız. Jüt halı ve kilimler, diğer zemin ürünlerine göre daha geniş ilmekli ve lifli bir yapıya sahip olduğu için evcil hayvan bulunan evler için tavsiye edilmez. Bu tür durumlarda kedi ve köpekler halılara zarar verebilir.

Halıdan Leke Çıkarmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Lekeleri kuruyup halıya yapışmadan önce temizlemek en iyi yöntemdir. Lekeyi bastırarak temizlemelisiniz. Sürterek ovalamak lekenin halıya daha fazla bulaşmasına neden olacaktır. Halı lekesi neyle çıkar diyorsanız Cif Her Yer Leke Uzmanı Sprey’in lekelere karşı etkili gücünden faydalanabilirsiniz. Ayrıca deterjan kullanabilir ve lekenin çeşidine göre aşağıdaki teknikleri uygulayabilirsiniz:

Sakız gibi yapışkan maddelerin üzerine buz sürüp lekenin sertleşmesini sağlamak temizliğini çok daha kolay hale getirecektir.

Kokusu olan lekeler için eşit miktarda ılık su ve sirkeyi karıştırın, daha sonra lekenin üzerine temizlik beziyle sürün.

Bunları Unutmayın

Halı temizliği zorlu bir iş gibi gelebilir ama aslında fazla efor sarf etmeden herkesin yapabileceği masrafsız bir temizliktir. Evde halı yıkama nasıl yapılır, halı nasıl temizlenir, halı nasıl silinir, halı ne ile yıkanır ve sorularının cevabını artık biliyorsunuz. Anlattığımız yöntemleri kullandığınızda halınızı temizlemeye vermek durumunda kalmayacaksınız.

Herhangi bir temizlik ürününü kullanmadan önce paketin üzerinde yer alan talimatları mutlaka okuyun. El dokuma veya antika halıların temizliği için hassas yapılarından dolayı profesyonel bir halı yıkama hizmetini tercih edin. Yerinde halı yıkama hizmetiyle halılarınızın temizliğini evinizde yaptırabilir ve profesyonellere danışarak yerinde halı yıkama nasıl yapılır ve halı nasıl dezenfekte edilir sorusunun cevabını öğrenebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Yeni Halının Tüyleri Nasıl Temizlenir?

Bir kova su ve halı fırçanızı alın. Halının üst kısmından başlayarak tüyleri fırçayla toplamaya başlayın. Fırçanın halıyı çok fazla ıslatmamasına dikkat edin. Toplanan tüyleri başka bir kovaya atın. İşlem tamamlandıktan sonra halınızın kurumasını bekleyin. Kuru halınıza toz halı temizleyici veya karbonat dökün. Halınızı ertesi gün elektrik süpürgesiyle süpürün.

Halıdaki Mum Lekesine Nasıl Müdahale Edilir?

Halınızda oluşan mum lekesi telaş etmenize sebep olabilir. Ancak aceleci davranmak yerine dikkatli olmak daha iyi sonuçlar almanızı sağlar. Halıya mum döküldüğünde soğutmadan müdahale etmeyin ve suyla temizlemeye çalışmayın. Nemlenen mum daha da sertleşir ve çıkması zorlaşır.

Halıdan Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdan oje nasıl çıkar merak ediyorsanız çareyi muhtemelen ilk başta aklınıza gelmeyecek bir üründe bulabilirsiniz. Saç spreyi kullanarak halınızdaki oje lekesinden kurtulmanız mümkün. Halıya dökülen oje lekesinin olduğu bölgeye ince bir tabaka saç spreyi sıkın ve 5 dakika kadar bekleyin. Yumuşayan lekeyi eski bir diş fırçası ya da yumuşak bir fırça ile dışarıdan içeriye hareketlerle temizleyin. Eğer halıdaki oje lekesi kurumuşsa bekleme süresini bir müddet daha uzatın. Saç spreyi kalıntılarını elektrikli süpürge yardımıyla temizleyin.

Evde Halı Neyle Yıkanır?

Evde halı neyle yıkanır dediğinizde, halı yıkamak için tasarlanan halı yıkama şampuanlarını tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Seçtiğiniz ürünü talimatlarında belirtildiği şekilde kullanıp sonrasında daha kolay kuruması için fazla su kullanmamaya, halının tüylerini bozacak kadar güç uygulamamaya dikkat edin. Elektrik süpürgenizin su çekme özelliği varsa bunu kullanarak kuruma sürecini hızlandırabilirsiniz.

Her Halı Aynı Temizleyici İle Yıkanır mı?

Halınızın türüne uygun bir temizleyici seçmeye özen gösterin. Örneğin yün halılar için özel yün şampuanları kullanmanız gerekir. Toz şeklinde olan halı temizlik ürünleri, kuruma süresi gibi bir sorunu olmadığından temizliği daha hızlı ve kolaydır. Eğer halılarınıza sinmiş kötü kokular varsa halınızın üzerine karbonat serpebilir, birkaç saat beklettikten sonra elektrikli süpürge yardımıyla iyice süpürebilirsiniz.

Aslen yayınlandı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası