rinoclenil sprey yan etkileri / RINOCLENIL mcg doz nasal sprey Yan Etkileri

Rinoclenil Sprey Yan Etkileri

rinoclenil sprey yan etkileri

RINOCLENIL mcg doz nasal sprey Yan Etkileri

funduszeue.infoı yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi RINOCLENIL’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

  • Aşırı duyarlılık reaksiyonları (Anafılaktik reaksiyonlar), Bu reaksiyonlar:
  • •Döküntü

    •Ürtiker (kurdeşen)

    •Kaşıntı

    •Kızarıklık

    •Gözlerde, yüzde,dudaklarda ve boğazda şişlik

  • Nefes darlığı (dİspne)
  • Bronşların daralması (bronkospazm)
  • Herhangi bir yan etki görülürse, bu yan etki hafif ve geçicidir. Bununla birlikte bazı yan etkiler ciddi olabilir ve tıbbi müdahale gerektirebilir.

    Yan etki sıklığı aşağıdaki şekilde gruplanmıştır:

    10 hastanın en az Tinde görülebilir.

    10 hastanın birinden az, fakat hastanın birinden fazla görülebilir.

    hastanın birinden az, fakat hastanın birinden fazla görülebilir.

    hastanın birinden az görülebilir.

    hastanın birinden az görülebilir.

    Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.


    Çok yaygın    :

    Yaygın    :

    Yaygın olmayan    :

    Seyrek    :

    Çok seyrek    :

    Bilinmiyor    :

    Yaygın

  • Döküntü
  • Kurdeşen (Ürtiker)
  • Kaşıntı
  • Kızarıklık
  • Hoş olmayan tat vc koku
  • Burun kanaması
  • Burun kuruluğu ve tahrişi
  • Boğaz kuruluğu ve tahrişi
  • Çok seyrek

  • Göz içi basıncında artış (glokom)ve göze perde inmesi (katarakt)

  • AstımAstım  Astımlı kişilerin akciğerlerindeki hava boruları (bronşlar) hassastır. Bu kişiler belirli tetikleyici faktörlere maruz kaldıklarında, hava boruları nefes almalarını güçleştirecek şekilde daralır.
    Lösemi Kan KanseriLösemi Kan Kanseri  Lösemi, kan kanseridir ve vücudunun kan oluşturan dokularının hastalanması anlamına gelir. Birçok lösemi türü vardır; bazı lösemi türleri çocuklarda bazıları da yetişkinlerde sık görülür.

    Cebinde, işyerinde çekmecesinde, arabanın torpido gözünde, seyahat çantasında, evinde yatak odasında ve salonda çekmecede hazır her an kullanılabilecek burun spreyi bulunduruyor, taşıyordu. Dolabında nasıl olsa kullanacağım diye aldığı 12'lik açılmamış paketi de cabası. Burun spreyini sıkınca burnu açılıyor, saat içinde tekrar kullanmak zorunda kalıyordu. Ve bu, dört yıldan beri böyleydi. Muayeneye geldiğinde "yoruldum artık Doktor Bey" dedi. "Kurtarın beni bu durumdan"…

    Size aktardığım bu öykü, burun spreyi bağımlılığı olarak adlandırdığımız bir klinik durum. Burun tıkanıklığına çözüm olarak, bu spreylerin kontrolsüz ve uzun süre kullanımı kişileri bir kısır döngünün içine sokuyor. "Sprey kullanıldıkça burun açılıyor, buruna sprey sıkmadan geçirilen süre giderek kısalıyor, burun yeniden tıkanıyor, sprey yeniden kullanılıp burun açılıyor" şeklindeki kısır döngünün sonunda ameliyatla bitebilecek yan etkiler gelişebilir. Bu yazımda bu kısır döngüden kurtulmanın yollarını bulacaksınız.

    Hangi burun spreyleri bağımlılık yapar? Bunların doğru kullanım süreleri ve kullanıldığı hastalıklar nelerdir?

    Piyasada çok çeşitli burun sprey preparatları bulunmaktadır. Bunların hepsi bağımlılık yapmaz. Burun açıcı ya da “nazal dekonjestan” sınıfı içerisinde olup içeriğinde saf veya karışım içinde fenilefrin, ksilometazolin, oksimetazolin veya nafzolin gibi maddeler içeren türden spreyler bağımlılık yapma potansiyeli taşır. Bazı tamamen bitkisel olarak sunulan spreylerin içine de bu maddelerden karıştırldığı için kullandığınız spreylerin içeriğini prospektüs bilgilerinden kontrol etmelisiniz. Yalnızca, kısa süreli burun tıkanıklığına yol açan, soğuk algınlığı gibi geçici durumlarda gün kullanılıp bırakılması gereken ilaçlardır bunlar. Doktorunuz da zaten bu kısa süreli kullanıma yönelik olarak sizi uyaracaktır. Uzun süreli tedavi gerektiren saman nezlesi, burun polipleri veya burun kemiği eğriliği gibi durumlara bağlı burun tıkanıklıklarındaki sprey kullanımlarında bahsettiğimiz kısır döngüye girilmektedir.

    Burun spreyi bağımlılığı neden başlar?

    Bağımlılık yapma potansiyeline sahip burun spreyleri burun etlerinin içindeki damarları büzerek küçültür ve burun açılır. Bu etki geçicidir; burun etleri bir süre sonra kullanılan burun spreylerine tolerans göstermeye başlar ve yanıt kabiliyeti azalır. Uzun süre kullanımlarda ilaç etkisi ortadan kalktığında, burun eti eski durumundan çok daha fazla büyür ve burnu daha fazla tıkar. Biz buna bu spreylerin "tepki etkisi" diyoruz. İşte bu tepki etkisi bilinçsiz ve uzun süre kullanımda daha da büyümekte ve kişiyi burun spreyine bağımlı yapmaktadır. Kısır döngü böyle başlar. Kişi spreyi sıktıktan kısa süre sonra daha fazla bir burun tıkanıklığı ile karşılaşınca burun spreyini tekrar kullanma yolunu seçerek tuzağa düşer.

    Bu durum bağımlılık mıdır; yoksa sürekli kullanma gereksiniminin artışı mı sayılmalıdır?

    Gerçek bağımlılık bir maddeyi kullanma isteğinin önlenemez oluşu ve bunun beyinde bazı değişikliklerle birlikte olması durumudur. Durum bu kadar vahim değil. Burun spreyi kullanımı, beyinde yapısal veya fonksiyonel değişiklikler olmaksızın sürekli kullanım gereksinimi içerisinde olunması durumudur. Bu nedenle tedavisi daha kolaydır. Burun spreylerini devamlı kullanma gereksinimi psikolojik nedenlerden çok fiziksel nedenlerden kaynaklanmaktadır. Burun içinde açıklığı kalıcı olarak sağlayacak her türlü tedavi ile gereksinim ya da bağımlılık, -adına ne dersek diyelim- kolaylıkla geçer. Öte yandan burun spreyi fazla kullanımının diğer ilaç bağımlılıkları gibi kişiye rahatsızlık ve zarar veren bir durum olduğunu da akıldan çıkartmamak gerek diye düşünüyorum.

    Kullanmaya devam etmekle erken ve geç dönemde ne tür zararlar görülebilir?

    Hiçbir ilaç masum değildir. Burun spreylerine bağlı zararlar fazla ve gereksiz kullanım ile görülmeye başlar. İlacın etkisi doğrudan damarların büzülmesi şeklindedir. Damarlar büzüldükçe içindeki kanın taşındığı organlar, yani burun etleri ve burun mukozası kansız kalır. Kansız kalınca da önce daha fazla şişmeye daha sonra da geri dönüşsüz olarak büyük kalmaya başlarlar. Bu da kalıcı tıkanıklık yapar. Burun içi mukozası kansız kalınca en önemli tehlike burun orta kıkırdağının delinmesidir. Burunda kuruluk hissi ve kanamalar bunların ön belirtisidir.

    Burun spreyi bağımlılığından kurtulmak için ne yapmalı?

    Kurtulmanın tek yolu burun spreyini kullanmayı bırakmaktır. Ama yukarıda da belirttiğim gibi kullanım süresi ve altta yatan hastalığın tipi ve derecesine göre bu zor olabilir. Eğer kişinin burnunda kalıcı bir başka tıkanıklık nedeni yoksa ve bu kısır döngünün içerisinde sadece kısa bir süredir bulunuyorsa kurtuluşu o kadar kolay olacaktır. Birazdan önereceğim önerileri yapmanıza rağmen bu durumdan bir haftada kurtulamıyorsanız Kulak Burun Boğaz doktorunuzu ziyaret etmelisiniz.

    ·       Kurtulmak için önce kullanım sıklığını azaltmaya çalışın. Her gün bir önceki günden bir-iki kez daha az sıklıkla kullanın.

    ·       Her seferinde her iki burun deliğiniz yerine birine sıkmaya çalışın.

    ·       Spreyinizi piyasada bulunan serum fizyolojik burun damlaları ile karıştırıp seyrelterek kullanın.

    ·       Gün içinde hissettiğiniz burun tıkanıklığını, tuzlu su içeren burun spreyleri kullanarak geçirmeye çalışın.

    ·       Burun kuruluğunu fazlaca hissediyorsanız burun nemlendirici spreylere başvurun.

    ·       Gece burun spreyi sıkarak yatmak yerine geçici olarak burun kanatlarını açıcı bant kullanabilirsiniz.

    ·       Burun spreylerinizi kolaylıkla ulaşılabilir yerlerde tutmayı bırakın, stoklarınızı yok edin.

    Kendi kendinize kurtulamıyorsanız, doktorunuz size nasıl yardımcı olur?

    Kulak Burun Boğaz doktorları önce yukarıda anlattığım kurtulma ile ilgili önerilerin doğru yapılıp yapılmadığını kontrol eder. Daha sonra burunda, tıkanıklığa neden olan kalıcı bir anormallik (burun kemiği eğriliği), sprey bağımlılığına bağlı geri dönüşsüz burun eti büyümesi veya alerji-burun polipi gibi diğer hastalıkların varlığını araştırır. Bunların çözümü için önerilerde bulunur. Bunlar yoksa başka gruptan bir burun spreyi veya ağızdan ilaç kullanımı gibi yöntemlerle sorununuzu çözmeye çalışır.

    Neee!! Ameliyat mı?

    Bu kısır döngüye girmenize baştan neden olan durumlar ile bu kısır döngünün oluşturduğu kalıcı zararların ameliyatla düzeltilmesi gerekebilir. Burun etinin geri dönüşsüz büyümesi, burun kemiğinin eğriliği, burun içinde yer alan kitleler veya burun orta bölmesinin delinmesi gibi durumlarda ameliyat önerilir.

    O zaman okuyucularımıza kendi kendilerine aldıkları burun spreylerinin prospektüsünü kontrol etmelerini, önerilen süresinden ve kullanım sıklığından fazla kullanmamaları gerektiğini söyleyerek kapatabiliriz sanırım.

     Bu arada yerinde kullanılmadığında, uzun süre ve sık aralıklarla kullanıldığında burun spreyi bağımlılığı yapabilecek bu spreylerden piyasada en çok bilinenlerinin “O” ve “İ” ile başladığını fısıldayayım bari size.

    Sağlıklı günler dilerim

    Rinoclenil mcg doz nazal sprey

    Chiesi İla&#; » RINOCLENIL MCG DOZ NAZAL SPREY

    Güncelleme: 25 Kasım
    Rinoclenil mcg doz nazal sprey
    • FirmaChiesi İlaç
    • Satış Fiyatı67,62 TL
    • Barkodu
    • SGK Ödeme Farkı0,00 TL
    • Reçete TürüNormal Reçete
    • ATC KoduR01AD01
    • Etkin MaddeBeklometazon
    • Original / JenerikOriginal
    • Geri Ödeme KoduA
    • İmal / İthalİthal
    • Üretim DurumuÜretiliyor
    Nöbeçi eczaneler

    4. Olası yan etkiler nelerdir?

    Tüm ilaçlar gibi RİNOCLENİL 'in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

    Aşırı duyarlılık reaksiyonları (Anafilaktik reaksiyonlar). Bu reaksiyonlar:
    Döküntü
    Ürtiker (kurdeşen)
    Kaşıntı
    Kızarıklık
    Gözlerde, yüzde,dudaklarda ve boğazda şişlik
    Nefes darlığı (dispne)
    Bronşların daralması (bronkospazm)

    Herhangi bir yan etki görülürse, bu yan etki hafif ve geçicidir. Bununla birlikte bazı yan etkiler ciddi olabilir ve tıbbi müdahale gerektirebilir.

    Yan etki sıklığı aşağıdaki şekilde gruplanmıştır:
    Çok yaygın hastanın en az 1'inde görülebilir.
    Yaygın hastanın birinden az, fakat hastanın birinden fazla görülebilir.
    Yaygın olmayan : hastanın birinden az, fakat hastanın birinden fazla görülebilir.
    Seyrek hastanın birinden az görülebilir.
    Çok seyrek : hastanın birinden az görülebilir.
    Bilinmiyor : Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

    Yaygın
    Döküntü
    Kurdeşen (Ürtiker)
    Kaşıntı
    Kızarıklık
    Hoş olmayan tat ve koku
    Burun kanaması
    Burun kuruluğu ve tahrişi
    Boğaz kuruluğu ve tahrişi

    Çok seyrek
    Göz içi basıncında artış (glokom)ve göze perde inmesi (katarakt)
    Burun boşluğunu iç duvarının hasarı (nazal septal perforasyon)

    Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

    Yan etkilerin raporlanması
    Herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca, yan etkileri funduszeue.info sitesinde yer alan "İlaç Yan Etki Bildirimi" ikonuna tıklayarak doğrudan Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'e bildirebileceğiniz gibi, 0 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını da kullanabilirsiniz.

    Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

    Nedir Ne i&#;in Kullanılır?

    Kullanmadan &#;nce Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Nasıl Kullanılır?

    Yan Etkileri

    4. Olası yan etkiler nelerdir?

    Tüm ilaçlar gibi RİNOCLENİL 'in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

    Aşırı duyarlılık reaksiyonları (Anafilaktik reaksiyonlar). Bu reaksiyonlar:
    Döküntü
    Ürtiker (kurdeşen)
    Kaşıntı
    Kızarıklık
    Gözlerde, yüzde,dudaklarda ve boğazda şişlik
    Nefes darlığı (dispne)
    Bronşların daralması (bronkospazm)

    Herhangi bir yan etki görülürse, bu yan etki hafif ve geçicidir. Bununla birlikte bazı yan etkiler ciddi olabilir ve tıbbi müdahale gerektirebilir.

    Yan etki sıklığı aşağıdaki şekilde gruplanmıştır:
    Çok yaygın hastanın en az 1'inde görülebilir.
    Yaygın hastanın birinden az, fakat hastanın birinden fazla görülebilir.
    Yaygın olmayan : hastanın birinden az, fakat hastanın birinden fazla görülebilir.
    Seyrek hastanın birinden az görülebilir.
    Çok seyrek : hastanın birinden az görülebilir.
    Bilinmiyor : Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

    Yaygın
    Döküntü
    Kurdeşen (Ürtiker)
    Kaşıntı
    Kızarıklık
    Hoş olmayan tat ve koku
    Burun kanaması
    Burun kuruluğu ve tahrişi
    Boğaz kuruluğu ve tahrişi

    Çok seyrek
    Göz içi basıncında artış (glokom)ve göze perde inmesi (katarakt)
    Burun boşluğunu iç duvarının hasarı (nazal septal perforasyon)

    Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

    Yan etkilerin raporlanması
    Herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca, yan etkileri funduszeue.info sitesinde yer alan "İlaç Yan Etki Bildirimi" ikonuna tıklayarak doğrudan Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'e bildirebileceğiniz gibi, 0 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını da kullanabilirsiniz.

    Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

    Saklanması

    Eşdeğerleri

    Etkin Madde

    Dok&#;man (PDF)

    İlaç ArşiviÖnemli Uyarı!

    Sitemiz doktorunuzun veya eczacınızın yerini almayı hedeflememektedir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek sorunlardan sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Gerçek bir tanı ve tedavi için hasta ve doktorun yüzyüze gelmesi gereklidir. Bu sitede verilen bilgilerin kullanılmasının sorumlulugu tümüyle kullanıcıya aittir.

    İlaç Arşivi © Tüm hakları saklıdır.

    Rinoclenil Nasal Sprey mcg Doz

    Solunum Sistemi - Burunla İlgili İlaçlar - Topikal Dekonjestanlar ve Diğer Nazal İlaçlar - Kortikosteroidler - Beklometazon

    İlaç Adı:Rinoclenil Nasal Sprey mcg Doz
    Firma:Chiesi İlaç
    Etkin Madde:Beklometazon Dipropiyonat
    ATC Kodu:R01AD01
    Kamu Kodu:A
    Barkod:
    Fiyatı:,31 TL
    Reçete Tipi:Normal Reçete
    e-Reçete:Aktif
    Temin:İlacınızı sadece eczaneden alınız!

    Rinoclenil Nasal Sprey mcg Doz Endikasyonları

    Rinoclenil Nasal Sprey yıl boyunca devam eden nezle (Pereniyal Alerjik Rinit), saman nezlesi (Mevsimsel Alerjik Rinit) ve burun mukozasında görülen daimi akıntı ve tıkanıklığın (Vazomotor Rinit) tedavisinde ve önlenmesinde kullanılır.

    Rinoclenil Nasal Sprey Fiyatı

    Rinoclenil Nasal Sprey mcg Doz, ilaç fiyatı: Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı İEGM (TİTCK) tarafından tarihi itibariyle açıklanan KDV dahil satış fiyatı ,31 TL dir. Chiesi İlaç firması tarafından satışa sunulan barkod numaralı bu ilaç Orijinal/Jenerik/Yirmi Yıllık sınıflandırmasında Orijinal ilaç sınıfındadır.

    Rinoclenil Nasal Sprey mcg Doz ilacının Kategorisi

    Solunum Sistemi - Burunla İlgili İlaçlar - Topikal Dekonjestanlar ve Diğer Nazal İlaçlar - Kortikosteroidler - Beklometazon

    Rinoclenil Nasal Sprey mcg Doz Uyarılar

    ilaç tr uyarısı: Hiçbir ilacı doktorunuza ya da eczacınıza danışmadan kullanmayınız. Unutmayınız ki, internet sitelerinde ilaçlar hakkında verilen bilgiler, bir uzmanın sizi muayene ederek vereceği reçetenin yerini tutmaz. Bu sayfada Rinoclenil Nasal Sprey kullananlar veya diğer kişiler ilaç hakkında yorum yapamaz.

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası