dünyanın en zengin ülkesi / Dünyanın en varlıklı ülkeleri açıklandı; Türkiye sırada | Euronews

Dünyanın En Zengin Ülkesi

dünyanın en zengin ülkesi

Dünyanın En Zengin 10 Ülkesi

GSYH&#;ye göre dünyanın en zengin ülkelerini Miniyol olarak sizler için hazırladık!

    • Amerika Birleşik Devletleri
    • Çin
    • Japonya
    • Almanya
    • Hindistan
    • Birleşik Krallık
    • Fransa
    • Kanada
    • İtalya
    • Brezilya
    • Türkiye Dünyanın En Zengin Kaçıncı Ülkesi?
    • Dünyanın En Zengin 25 Ülkesi

Halk arasında GSYH olarak bilinen gayri safi yurtiçi hasıla, belirli bir dönemde bir ülkede üretilen mal ve hizmetlerin toplam değerinin bir tahminidir. GSYH, tüm ülkelerin ekonomik faaliyetlerini gösteren en net göstergedir. Ülkeler arasında GSYH’yi ölçmenin ve karşılaştırmanın en yaygın yolu, yerel fiyatları ve döviz kurlarını kullanarak ABD dolarına çevrilen para birimlerini kullanmaktır. Bu hesaplamadan yola çıkılarak dünyanın en zengin ülkeleri sıralaması yapılmaktadır. Fakat günümüzde zenginlik ile refah düzeyi sıklıkla karıştırılmaktadır. Dünyanın en zengin ülkesi “GSYH” ile belirlenirken dünyanın refah düzeyi en yüksek ülkesi ise GSYH’nin ülke nüfusuna bölünmesiyle elde edilen “kişi başına GSYH” ile belirlenmektedir. Bu değer ise ülkede bir kişinin aldığı ortalama para miktarıdır.

Dünyanın en zengin ülkesi hangisidir? Dünyanın en zengin 10 ülkesi hangileridir? gibi sorularınıza yanıt bulabilmeniz adına araç kiralamanın yeni yolu Miniyol olarak sizler için "Dünyanın En Zengin 10 Ülkesi” adlı blog yazısını hazırladık. Keyifli okumalar dileriz.

  1. Amerika Birleşik Devletleri

abd

Nominal GSYH: $25,3 trilyon

ABD ekonomisi, nominal GSYH ile ölçülen dünyanın en büyük ekonomisidir. Bu GSYH'ye en büyük katkıyı, finans, gayrimenkul, sağlık, sigorta, profesyonel ve ticari hizmetleri içeren ekonominin hizmet sektörü vermektedir. Açık bir ekonomiye sahip olan ABD ekonomisi, esnek ticari yatırımları ve doğrudan yabancı yatırımları kolaylaştırmaktadır. Ekonominin bu özelliği de GSYH’ye büyük katkı sağlamaktadır.

ABD dünyanın en zengin ülkesi olmasına rağmen, ekonomik eşitsizlik, artan sağlık ve sosyal güvenlik ağı maliyetleri, bozulan altyapı ve yüksek nüfusu sebebiyle dünyanın refah düzeyi en yüksek ülkesi değildir.

  1. Çin

çin

Nominal GSYH: $19,9 trilyon

Çin, ABD’den sonra dünyanın en zengin ikinci ülkesidir. Yıllık büyüme oranı olarak ABD’yi sürekli geride bırakan Çin, önümüzdeki yıllarda nominal GSYH açısından dünyanın en zengin ülkesi olma potansiyeline sahiptir. Çin ekonomisi özellikle son kırk yılda büyük ekonomik kalkınma yaşamıştır ve dünyanın en zengin ülkeleri listesinde tırmanışa geçmiştir.

Çin, yerli üretimi teşvik eden bir politika benimsediği için dünyanın bir numaralı ihracatçısı durumundadır. Bu avantajlara rağmen, hızla yaşlanan nüfusu ve ciddi çevresel bozulmalar gibi bazı önemli zorluklarla karşı karşıyadır. Ayrıca Çin, dünyanın en kalabalık ülkesi olduğundan dolayı dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkeleri arasında bulunmamaktadır.

  1. Japonya

japonya

Nominal GSYH: $4,9 trilyon

Japonya dünyanın en zengin üçüncü ülkesidir. GSYH’si yılından sonra 5 trilyon doları aştıktan sonra küçük bir düşüş yaşamıştır ve tekrar yükselişe geçmiştir. Hükümet ve sanayi arasındaki güçlü işbirliği ve ileri teknolojik bilgi birikimi Japonya'nın imalat ve ihracata yönelik ekonomisinin temelini oluşturmaktadır.

'ların Kayıp On Yılı ve küresel “Büyük Durgunluğun” etkisinden sonra Japonya, eski Başbakan Shinzo Abe'nin politikaları altında son yıllarda büyümede artış yaşamıştır. Buna rağmen doğal kaynaklar bakımından fakir bir ülke olan Japonya, Fukushima felaketinin ardından nükleer enerji endüstrisinin genel olarak kapatılmasından sonra enerji ithalatına bağımlı bir ülke olmuştur. Ayrıca hızla yaşlanan bir nüfusa sahiptir.

  1. Almanya

almanya

Nominal GSYH: $4,2 trilyon

Dünyanın en zengin dördüncü ülkesi olan Almanya, Avrupa’nın en zengin ülkesi konumundadır. Almanya, taşıtlar, makineler, kimyasallar ve diğer mamul malların en büyük ihracatçısıdır ve yüksek vasıflı bir işgücüne sahiptir. Dünyanın en zengin ülkelerinden biri olmasına rağmen ciddi demografik zorluklarla karşı karşıyadır. Düşük doğurganlık oranı, yaşlanan işgücünün yerine yenisini koymanın zorlaşması ve yüksek göç oranı gibi sebeplerden ötürü sosyal refah sistemi zorluk çekmektedir.

  1. Hindistan

hindistan

Nominal GSYH: $3,5 trilyon

Hindistan dünyanın en zengin beşinci ülkesidir. Zenginliğine rağmen dünyanın en kalabalık ülkeleri listesinde ikinci sırada yer almalarından dolayı refah seviyesi çok düşüktür. Hindistan'ın ekonomisi, gelişen modern sanayi ve mekanize tarımın yanı sıra geleneksel köy çiftçiliği ve el sanatlarının bir karışımıdır. Ayrıca teknoloji hizmetleri ve dış kaynak kullanımı konusunda önemli bir ihracatçıdır ve hizmet sektörü, ekonomik çıktısının büyük bir bölümünü oluşturmaktadır.

'lardan bu yana Hindistan ekonomisinin liberalleşmesi ekonomik büyümeyi hızlandırmıştır, ancak esnek olmayan iş düzenlemeleri ve yaygın yolsuzluk, devam eden büyüme için zorluklar oluşturmaktadır.

  1. Birleşik Krallık

birleşik krallık

Nominal GSYH: $3,4 trilyon

Birleşik Krallık dünyanın en zengin altıncı ülkesidir. Nominal GSYH’si Hindistan ile oldukça yakın olduğu için dünyanın en zengin ülkeleri listesinde yerleri sürekli değişmektedir. Birleşik Krallık ekonomisi, özellikle finans, sigorta ve iş hizmetlerindeki geniş hizmet sektörü tarafından yönlendirilmektedir. Birleşik Krallık, 31 Ocak tarihinde Avrupa Birliği üyeliğinden ayrılmıştır. Ancak ikisi arasındaki ticari ilişkiler konusunda çekişmeli müzakereler hala devam etmektedir.

  1. Fransa

fransa

Nominal GSYH: $2,9 trilyon

Fransa dünyanın en zengin ülkeleri sıralamasında yedinci sırada yer almaktadır. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Fransa’da turizm sektörünün GSYH’deki payı oldukça fazladır. Çeşitli endüstrilerde birçok özel ve yarı özel işletmeye sahip karma bir ekonomiye sahip olan Fransa’da, savunma ve elektrik enerjisi üretimi gibi bazı kilit sektörlerde hala yoğun hükümet müdahalesi bulunmaktadır.

Buna rağmen Fransa’da hükümetin sosyal eşitlik lehine ekonomik müdahale taahhüdü, yüksek işsizliğin olduğu katı bir işgücü piyasası ve diğer gelişmiş ekonomilere kıyasla büyük kamu borcu gibi ekonomik zorluklar bulunmaktadır.

  1. Kanada

kanada

Nominal GSYH: $2,2 trilyon

Kanada dünyanın en zengin sekizinci ülkesidir. Bunun en önemli sebebi, dünyanın en büyük üçüncü kanıtlanmış petrol rezervlerine sahip olmasıdır. Bunun sonucunda ise iyi gelişmiş bir enerji çıkarma sektörüne sahiptir. Ayrıca, çoğunlukla ABD sınırına yakın kentsel alanlarda bulunan etkileyici üretim ve hizmet sektörlerine sahiptir.

Kanada'nın Amerika Birleşik Devletleri ile olan serbest ticaret ilişkisi, Kanada ihracatının dörtte üçünün her yıl ABD pazarına yöneldiği anlamına gelmektedir. Kanada'nın Amerika Birleşik Devletleri ile yakın bağları, büyük ölçüde dünyanın en büyük ekonomisine paralel olarak geliştiği anlamına gelmektedir.

  1. İtalya

italya

Nominal GSYH: $2,1 trilyon

İtalya dünyanın en zengin ülkeleri sıralamasında dokuzuncu sırada yer almaktadır. Aynı zamanda avro bölgesinin üçüncü büyük ekonomisine sahiptir. İtalya'nın ekonomisi ve gelişmişlik düzeyi kuzeyde daha gelişmiştir. İtalya dünyanın en zengin dokuzuncu ülkesi olmasına rağmen çok yüksek kamu borcu, verimsiz mahkeme sistemi, zayıf bankacılık sektörü, kronik olarak yüksek genç işsizliğine sahip verimsiz bir işgücü piyasası ve büyük yeraltı ekonomisi nedeniyle sürekli olarak durgun ekonomik büyüme ile karşı karşıyadır.

  1. Brezilya

brezilya

Nominal GSYH: $1,8 trilyon

Brezilya dünyanın en zengin onuncu, Güney Amerika kıtasının ise en zengin ülkesidir. Brezilya'nın çeşitlendirilmiş ekonomisi, uçak ve otomotiv üretimi gibi ağır endüstrilerden mineral ve enerji kaynağı çıkarımına kadar geniş bir yelpazeye yayılmıştır. Aynı zamanda, kahve ve soya fasulyesi ihracatı yapan büyük bir tarım sektörüne sahiptir.

Brezilya, yılında ciddi bir durgunluktan çıkmıştır ve yol boyunca bir dizi üst düzey yolsuzluk skandalı yaşamıştır. Bu olayların ardından Brezilya, kamu harcamalarını ve borcunu dizginlemek, enerji altyapısına yatırım yapmak, yabancı yatırımın önündeki engelleri azaltmak ve işgücü piyasası koşullarını iyileştirmeyi amaçlayan bir dizi büyük ekonomik reform başlatmıştır.

miniyoltl-indirim

Türkiye Dünyanın En Zengin Kaçıncı Ülkesi?

Türkiye dünyanın en zengin yirmi üçüncü ülkesidir. Başta sanayi ve hizmet sektörleri ile büyük ölçüde açık bir ekonomiye sahiptir. $ milyar GSYH’ye sahip olan Türkiye, geçmiş yıllarda dünyanın en zengin yirmi ülkesi arasında yer almaktaydı.

Dünyanın En Zengin 25 Ülkesi

SIRALAMA

ÜLKE

GSYH

1

ABD

$25,3 trilyon

2

Çin

$19,9 trilyon

3

Japonya

$4,9 trilyon

4

Almanya

$4,2 trilyon

5

Hindistan

$3,5 trilyon

6

Birleşik Krallık

$3,4 trilyon

7

Fransa

$2,9 trilyon

8

Kanada

$2,2 trilyon

9

İtalya

$2,1 trilyon

10

Brezilya

$1,8 trilyon

11

Rusya

$1,8 trilyon

12

Güney Kore

$1,8 trilyon

13

Avustralya

$1,7 trilyon

14

İran

$1,7 trilyon

15

İspanya

$1,4 trilyon

16

Meksika

$1,3 trilyon

17

Endonezya

$1,3 trilyon

18

Suudi Arabistan

$1,1 trilyon

19

Hollanda

$1,0 trilyon

20

İsviçre

$ milyar

21

Tayvan

$ milyar

22

Polonya

$ milyar

23

Türkiye

$ milyar

24

İsveç

$ milyar

25

Belçika

$ milyar

Kaynak: Medya Radar

en zengin ülkelerdünyaekonomihaberler

&#;in, ABD’yi geride bırakarak d&#;nyanın en zengin &#;lkesi oldu

37Oy Ver

McKinsey&Co tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre yılında trilyon dolar olan küresel servet yılında trilyon dolara yükseldi.

Tam Boyutta Gör

Yayınlanan veriler, küresel servetteki artışın yaklaşık olarak üçte birine Çin’in sahip olduğunu ortaya çıkardı. Bu durum da Doğu Asya ülkesini Amerika Birleşik Devletleri’nin önüne geçirerek dünyanın en zengin ülkesi yaptı.

Açıklamalara göre ülke, yılında 7 trilyon dolar değerinde servete sahipti. Bu sayı yılında trilyon dolara kadar yükseldi.

Raporda dünya ekonomisinin %60’ından fazlasını oluşturan 10 ülkenin ulusal bilançoları incelendi ve bu sonuçlara ulaşıldı. Bu ülkeler arasında Çin, ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, Japonya, İsveç, Meksika, Kanada ve Avustralya yer aldı.

Tam Boyutta Gör

ABD ve Çin küresel servetin üçte ikisine sahip

Amerika Birleşik Devletleri’nin son yirmi yılda net değeri yaklaşık iki kat yükselerek 90 trilyon dolara ulaştı. Bu sebeple de ABD, Çin’in gerisinde kalarak dünyanın en zengin ikinci ülkesi oldu.

Ayrıca veriler, ABD ve Çin’in küresel servetin yaklaşık olarak üçte ikisine sahip olduğunu, diğer 8 ülkenin de servetlerini artırdığını ve küresel net değerin %68’inin emlak piyasalarında toplandığını ortaya çıkardı.

funduszeue.info Eposta ile Paylaşın başlıklı bu arkadaşınıza postalayıfunduszeue.info haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:DH Android Uygulamasını İndirDH iOS Uygulamasını İndir

Dünyanın en zengin ülkeleri açıklandı; ilk sırada hangi ülke var?

Dünyanın en zengin ülkeleri bir çok kritere göre belirleniyor. Yayımlanan listede ise verilerini paylaşan ülkeler arasında GDP (Gayri safi yurt içi hasıla) rakamları baz alındı. İşte yılında GDP’ye göre dünyanın en zengin 20 ülkesi:

15 Ağustos

DÜNYANIN EN ZENGİN ÜLKELERİ; İLK SIRADA HANGİ ÜLKE VAR?

İzlanda: 48 bin 70 dolar

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.