internetten lise kaydı nasıl yapılır / E-Okul kaydı nasıl yapılacak? - bianet

Internetten Lise Kaydı Nasıl Yapılır

internetten lise kaydı nasıl yapılır

E Okul Online Lise kayıt işlemleri! Lise kayıtları nasıl yapılır?

LGS yerleştirmeye esas nakil sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte kayıt telaşı başladı. Lise kayıt işlemleri, e okul uygulamasından online olarak yapılabiliyor. Peki Lise kayıtları nasıl yapılır? yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce yapılacak olan E Okul Online Lise kayıt işlemleri hakkında merak edilenler haberimizde yer alıyor.

LİSE KAYITLARI NASIL YAPILIR?

LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıt telaşı başladı. Yerleştirmeye ess nakil işlemleriyle hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos'ta yerleştirme süreci tamamlanacak.

E OKUL LİSE YENİ ÖĞRENCİ KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

E okul ile ilgili yapılacak olan işlemlerde e okul resmi internet sitesi üzerinden giriş yapılması gerekmektedir.

E okul üzerinden yeni kayıt işlemleri de yapılabilmektedir. Özellikle yeni eğitim öğretim yılının başlamasından önce yapılacak olan kayıt işlemleri için öğrenci girişinin yapılması yeterlidir. Bu sayede öğrencinin hangi okulda eğitime devam edeceği öğrenebilmekte ve diğer kayıt ile ilgili detaylar kolay bir şekilde görüntülenebilmektedir. Bu açıdan eski dönemlerde olduğu gibi okul okul gezilmesine gerek kalmadan tüm kayıt işlemlerini online olarak yapabilir.

E OKUL LİSE ONLİNE KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

E-okul ile tüm öğrenciler yeni kayıt, nakil gibi işlemlerin tamamını evraksız bağışsız bir şekilde online olarak e- kayıt yöntemiyle yapabilecek.

LİSE KAYITLARI NE ZAMAN VE NASIL YAPILIYOR?

Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alan bilgilere göre Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları (açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç olmak üzere) sistem tarafından otomatik olarak yapılacak.

e-OKUL'DA ÖĞRENCİ KAYDI NASIL YAPILIR?

Kayıt yaptırmak için MEB'in hazırladığı funduszeue.infosine giriş yapmak ve sağ tarafta 'Veli Bilgilendirme Sistemi' başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra TC kimlik numarası, öğrenci numarası ve güvenlik kodu isteniyor.

Sınavsız ve puansız öğrenci alan ortaöğretim (lise) kurumlarının "çok programlı liselerin (ÇPL) bünyesindeki genel liselerin, imam hatip liselerinin ve meslek liselerinin" 9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtları, MEB'in bildirdiği tarihler arasında e-kayıt sistemi ile elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Sınavsız öğrenci alan çok programlı liselerin içinde yer alan genel liselere, imam hatip liselerine ve meslek liselerine kayıtlarını yaptırmak isteyen öğrenciler bölge sınırlaması olmadan 10 adet okul tercihi yapabilecektir. Liselere e-kayıt işlemleriyle öğrenciler hem imam hatip liselerine hem meslek liselerine hem de ÇPL bünyesindeki genel liselere kayıtlarını yaptıramazlar.

Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 'de yerleştirme süreci tamamlanacak.

Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvuruları Ağustos'un tarihleri aralığında alınacak.

LİSELERDE YEREL YERLEŞTİRME NASIL OLACAK?

a) Yerel yerleştirme işlemleri okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

b) Tercih edilen lise bakımından;

i. Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden; Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanlarındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.

ii. Yerleştirmede, okul başarı puanı yüksek olan öğrenciler öncelikli olarak yerleştirilecektir.

iii. Yerleştirmede, 8'inci sınıfta okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısı az olan öğrenciler öncelikli olarak yerleştirilecektir.

c) Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihine yerleşmiş ise pansiyonlu okul yerleştirmelerine yaptıkları tercihler dikkate alınmayacaktır.

LISELERE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

Lise kayıtları için gerekli belgeler okuldan okula değişmekle birlikte genel olarak şu belgeler isteniyor:

Yerleştirme sonuç belgesi (Mezun olunan okuldan onaylı)

Ortaöğretim Öğrenim Belgesi.

Öğrencinin Nüfus Cüzdanı ve Fotokopisi.

Veliye ait Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.

Lise kaydınızın yapılıp yapılmadığını E Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Giriş yaparak sorgulayabilirsiniz.(Sınavsız Lise e Kayıt Yerleştirme Sonuçları)

NASIL ÖĞRENCİ OLABİLİRİM?

Yeni Kayıt

En Az Lise veya Dengi Okul Mezunu Olanlar İçin Yeni Kayıt

Anadolu Üniversitesinin Merkezi Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir.

Buna göre;

  • Ön lisans programlarını tercih edebilmek için TYT sınav puanının hesaplanmış olması
  • Lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde (SAY, SÖZ, EA) sınav puanının hesaplanmış olması

gerekmektedir.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bir ön lisans veya lisans programına yerleştirilenler kayıt hakkı kazanmaktadır.

ÖSYM’nin funduszeue.info internet adresinden  Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) başvuru işlemleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki ön lisans ve lisans programlarına öğrenci alımı yapılan programlar şunlardır;

Açıköğretim Fakültesi Ön Lisans Programları
  1. Acil Durum ve Afet Yönetimi
  2. Aşçılık
  3. Bankacılık ve Sigortacılık
  4. Bilgisayar Programcılığı
  5. Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
  6. Coğrafi Bilgi Sistemleri
  7. Çağrı Merkezi Hizmetleri
  8. Çocuk Gelişimi
  9. Dış Ticaret
  10. Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı
  11. Emlak Yönetimi
  12. Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon
  13. Ev İdaresi
  14. Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
  15. Halkla İlişkiler ve Tanıtım
  16. İlahiyat (Arapça)
  17. İlahiyat
  18. İnsan Kaynakları Yönetimi
  19. İşletme Yönetimi
  20. İş Sağlığı ve Güvenliği
  21. Kültürel Miras ve Turizm
  22. Laborant ve Veteriner Sağlık
  23. Lojistik
  24. Marka İletişimi
  25. Medya ve İletişim
  26. Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası
  27. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
  28. Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi
  29. Radyo ve Televizyon Programcılığı
  30. Sağlık Kurumları İşletmeciliği
  31. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
  32. Sosyal Hizmetler
  33. Sosyal Medya Yöneticiliği
  34. Spor Yönetimi
  35. Tarım Teknolojisi
  36. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
  37. Turizm ve Otel İşletmeciliği
  38. Yaşlı Bakımı
  39. Yerel Yönetimler
  40. Web Tasarımı ve Kodlama
Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları
  1. Felsefe
  2. Görsel İletişim Tasarımı
  3. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
  4. Sağlık Yönetimi
  5. Sosyal Hizmet
  6. Sosyoloji
  7. Tarih
  8. Türk Dili ve Edebiyatı
  9. Yönetim Bilişim Sistemleri
İktisat Fakültesi Lisans Programları
  1. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  2. İktisat
  3. İktisat (İngilizce)
  4. Maliye
  5. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
  6. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce)
  7. Uluslararası İlişkiler
  8. Uluslararası İlişkiler (İngilizce)
İşletme Fakültesi Lisans Programları
  1. Havacılık Yönetimi
  2. İşletme
  3. İşletme (İngilizce)
  4. Uluslararası Ticaret ve Lojistik

 

 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin önlisans ve lisans programlarına yerleştirilen adayların kayıtları YKS Yeni Kayıt ve YKS Ek Yerleştirme kayıt türleri ile yapılmaktadır.

YKS Yeni Kayıt

Öğretim Yılı İçin Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt İşlemleri*
Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt İşlemleri-
Çevrimiçi (Online) Başvuru Adresifunduszeue.info​

Çevrimiçi başvuru işlemleri funduszeue.info​ adresinden e-devlet şifresi ile yapılacaktır. Adayların başvuru yapabilmeleri için öğrenim bilgilerinin MEBBİS/YÖKSİS sisteminde güncel olması gerekmektedir. Bilgileri güncel olmayan adaylar kaydının bulunduğu kurumlara başvurarak bilgilerinin güncellenmesini sağlamalıdır. Çevrimiçi başvuru işlemlerini tamamlayıp Öğretim Giderini ödeyenlerin durumları kontrol edilerek kayıt işlemi onaylanacaktır.

 

YKS Ek Yerleştirme

Öğretim Yılı İçin Planlanan Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt İşlemleri*
Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt İşlemleri-
Çevrimiçi (Online) Başvuru Adresifunduszeue.info​

Çevrimiçi başvuru işlemleri funduszeue.info​ adresinden e-devlet şifresi ile yapılacaktır. Adayların başvuru yapabilmeleri için öğrenim bilgilerinin MEBBİS/YÖKSİS sisteminde güncel olması gerekmektedir. Bilgileri güncel olmayan adaylar kaydının bulunduğu kurumlara başvurarak bilgilerinin güncellenmesini sağlamalıdır. Çevrimiçi başvuru işlemlerini tamamlayıp Öğretim Giderini ödeyenlerin durumları kontrol edilerek kayıt işlemi onaylanacaktır.

* YKS Yeni Kayıt ve YKS Ek Yerleştirme çevrimiçi (Online) başvuru ve kayıt tarihleri, YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihe bağlı olarak değişebilir.

Güncelleme Tarihi:

AÖL yeni kayıt işlemleri nasıl yapılır, ne kadar sürecek? ( AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihleri)

Açıköğretim Lisesi (AÖL) 3. dönem yeni kayıt işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan duyuruyla birlikte başladı. AÖL yeni kayıt işlemlerinin nasıl yapılacağı ise, açık lise kaydını yaptıracak öğrenciler tarafından sorgulanıyor. Öte yandan yılı AÖL 3. dönem kayıt yenileme tarihleri de belli oldu. Peki, AÖL 3. dönem yeni kayıt işlemleri nasıl yapılır? AÖL kayıt yenileme ne zaman?

AÖL 3. dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için tarihler açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuzla birlikte, kayıt işlemlerinin yapılacağı tarihler belli oldu. Dün başlayan AÖL yeni kayıt işlemlerinin ardından, öğrenciler kılavuz doğrultusunda kayıtlarını yapabiliyor. Peki, AÖL 3. dönem yeni kayıt işlemleri nasıl yapılır? AÖL kayıt yenileme ne zaman?

AÖL 3. DÖNEM YENİ KAYIT İŞLEMLERİ BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan duyuru sonrasında, AÖL 3. dönem yeni kayıtları başladı.

Buna göre; dönemi AÖL yeni kayıt iş ve işlemleri 11 Nisan'da başladı. Kayıtlar 23 Haziran tarihi mesai bitimine kadar yapılabilecek.

(Not: Banka hesapları ise 22 Haziran da kapanacaktır)

AÖL yeni kay&#x;t işlemleri nas&#x;l yap&#x;l&#x;r, ne kadar sürecek? ( AÖL yeni kay&#x;t ve kay&#x;t yenileme tarihleri) - 1

AÖL YENİ KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Eğitim Öğretim Yılı III. Dönemi için ilk kayıt başvuruları Açık Öğretim Lisesinin resmi internet sitesinde yayımlanan tarihler arasında yapılacaktır. Başvurular İl ve ilçelerde bulunan halk eğitimi merkezi müdürlükleridir.

Açıköğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrenci; T.C. Kimlik Numarası ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası veya Türkiye Vakıflar Bankasına sınav katılım ücretini yatıracaktır. Sınav katılım ücretini yatıran aday öğrenci, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek ilk kayıt için gerekli evraklarını teslim edip ön kaydını yaptıracaktır.

AÖL YENİ KAYIT KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

Yayımlanan kılavuz sonrasında AÖL kayıt yenileme işlemleri için de tarihler belli oldu.

AÖL kayıt yenileme işlemleri, 16 Mayıs tarihinden, 23 Haziran tarihi mesai bitimine kadar yapılabilecek.

(Not: Banka hesapları ise 22 Haziran da kapanacaktır)

EĞ&#x;T&#x;M HABERLER&#x;

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası