cvt şanzımanlı otomatik araçlar hangileri / One moment, please...

Cvt Şanzımanlı Otomatik Araçlar Hangileri

cvt şanzımanlı otomatik araçlar hangileri

Otomatik vites araç tavsiyesi alabilir miyim?

araba kültürüm yok, katılıyorum.

- manuel araç üzerine : araba kullanmak hayati önem arz eder (her gün birileri kazada ölüyor) araç kullanırken dikkat dağıtıcı uyarıcı sayısını en aza indirmek gerekir manuel vites geçişleri dikkat dağınıklığı ve kazaya sebep olur hiçbir lüks araba manuel değildir. manuel'den uzak durun. manuel araç ülkede olmamalı satışı yasaklanmalı ilk önce güvenlik daha sonra diğerleri.
- öneri : borçlanıp elektrikli sıfır araba alın aldığınız fiyattan fazlasına satarsınız. ikici el risk çünkü senden önceki adam kötü kullandıysa japon arabası dahi olsa arıza çıkarır. şansa kalmış.
- araba kültürü konusunda bir tane offroad arabası alıp offroad kulübüne katılmaya karar verdim. japon offroad araçları sağlam olduğunu duymuştum.

2013 yılında adam araba kültürümüz olmamasından şikayetçi olmuş başlık açmış.

" türkiye'de olmayan bir tür kültür. hatta o kadar yok ki, 14 yıllık sözlükte başlığı bile açılmamış.

sadece avrupa'nın değil, dünyanın gelişmiş ve hatta gelişmekte olan bir çok ülkesinde bulunan bir kültürdür bu. bir marka, model, motor, şasi tipi, marka menşei ya da belirli bir dönemin otomobil sahipleri ve sevenleri belirli zamanlarda toplanır, organizasyonlar düzenler, yarışmalar yapar, eğlenir ve bilgi alışverişinde bulunurlar. ülkemizde böyle bir şey yok desek yeridir... gerçi bu sadece otomobil değil diğer bir çok alanda da böyle. örneğin diecast modeli toplayanlar, maket yapanlar, frp oynayanlar, permakültürle ilgilenenler, teknoloji geek'leri, koleksiyonerler bile böyle. yok değil, ama yok denecek kadar az. koskoca istanbulda en fazla 20-30 kişi toplanılıyor mesela. elalemin gavuru 200 bin nüfuslu şehirde 200 kişi topluyor... insanımız mı zevksiz bilmiyorum. bu öyle maddi durumla da çok alakalı bir durum değil. üstelik sosyal bir milletiz de. neden gelişmediğini bilmiyorum bu tip organizasyonların. neyse otomobillere dönelim:

atıyorum volvocular, bis'çiler, v6 sevenler, cabrio hastaları, italyancılar, 50lerin klasikçileri falan toplanmıyor. toplansa da halka açık gün düzenlemiyorlar. zaten misal "cabiro sevenler" diye bir şey görmedim ben daha henüz. ama yabancı ülkelerdeki klasik otomobil rallilerine bakın, adamlar, amcalar-teyzeler-gençler-yaşlılar toplanmışlar cabrio otomobillere, tın tın manzaralı yolların keyfini çıkartıyorlar, veya off road yapıyorlar. henüz gelişmekte olan ülkelerde**** bile 200-300 otomobilin toplanıp çeşitli yerlere gidip değişik organizasyonlar düzenlendiklerini görüyoruz. ülkemizde bu şekilde buluşmalar ancak resmi kurumların bir kaç yılda bir eğer canları isterse bir lansman için falan açtıkları organizasyonlar oluyor. kullanıcı kesiminde hiç bir hareket veya istek yok.

türkiye'de bu minvalde benim bildiğim sadece drag yarışları ve pist organizasyonları düzenlemeye yeni yeni başlayan avrasya otomobil sporları klübü var. onlar da sadece pist organizasyonları düzenliyorlar. amaçları otomobil kültürünü halkın ulaşabileceği seviyeye indirmek ve pist olanaklarından gençlerin faydalanmasını sağlayıp sokaktaki rolling, drag yarışları gibi ölümlere de sebep olabilen kanun dışı organizasyonları azaltmak. bunun gibi örnekler var tabii ki ama bir elin parmaklarını geçmekte zorlanırız saymaya başlarsak... tamam, hemen goodwood festival of speed gibi bir şeyler oluşsun demiyorum, ama neden olmasın? hiç mi otomobilleri kullanmayı, onları incelemeyi, izlemeyi seven insan yok bu ülkede?

her şey de para değil ki.. fiat bis'çiler bile toplanmıyor arkadaş! 1000 liraya fiat bis alınabiliyor ve biraz uğraşılarak 1 2 ay içinde çok güzel hale çok küçük paralar harcanarak getirilebiliyor. nereden mi biliyorum? 2 arkadaşım 500 lira ve 1000 liraya 2 adet bis alıp bahçelerinde çürüklerini temizlediler, boyadılar, fiber işçiliklerini yaptılar, motorlarına baktılar, döşemelerini düzelttiler, kafalarına göre süslediler ve hala canavar gibi biniyorlar eğlenmek istediklerinde. onlara toplam maliyeti de 2500 tl civarı. bir akıllı telefon parası yani. kullanması da çok zevkli bir araç otomobil sever birisi için. hayatımda gerçekten eğlendiğim nadir anlardandı bir bis kullanmam. hem o arabayı yaparken harcanan emek kadar zevkli bir şey de yok.

demek istediğim şey bu otomobil kültürü illa 100 bin liralık arabalarla gelişecek bir şey değil. zaten "al bak bu benim arabam, hepinizinkinden pahalı" havasını yapmak veya hissettirmek bile, ilkokul çocuklarının "benim babam polis, senin babanı döver" demekle aynı kafadan çıkma bir kültür olur. öyle adamların bu tip zevkleri olamayacağını zaten bilirsiniz.. küçükken elinde oyuncak arabalarıyla oynayan, irili ufaklı tüm otomobilleri sadece "yürüdüğü" için seven insan olmak yeterli bu zevke sahip olmak için. ben bu konuda türkiye'de üç beş kişinin var olduğuna inanmıyorum ve bu kültürün gelişmesini istiyorum. bunun için de elimden bir şeyler gelirse yapmaya her zaman hazırım. bunu da buradan duyurmuş olalım... benim gibi düşünen insanlarla da tanışmış olalım... zirveler düzenleyelim, boş durmayalım derim ben ekşi sözlük. şu otomobil kültürünü ekşi gibi dev bir platformdaki kadar karma bir şekilde yakalamamız zor ne de olsa. 10 yıl da sürse benimle aynı kafadaki insanlarla tanışmayı isterim her zaman.

bir alfista olan, ktulu. "


ek : https://www.visualcapitalist.com/the-drive-for-a-fully-autonomous-car/

 

Haz 29, 2020

  • İridyum Buji Nedir, İridyum Bujinin Faydaları, İridyum Buji Her Araçta Kullanılır mı İridyum Buji Nedir, İridyum Bujinin Faydaları, İridyum Buji Her Araçta Kullanılır mı

    Yorum yapılmamış Kas 16, 2021

  • 2Her Şanzımanın Ayrı Bir Sürüş Deneyimi Vardır.

    Fiat

    “Dualogic” adını verdiği tek kavramalı şanzımanı kullanmaya devam ediyor.

    Bu şanzıman tipi, normal bir manuel araç altyapısı üzerine bir robot sistemi ile, otomatikleştirilmiş bir şanzımandır.

    Vites geçişleri sarsıntılı ve sert olur.

    Ancak bakım maliyetleri açısından, “Robot” denilen sistem haricinde manuel bir araçtan farksızdır.

    Elbette performans açısında da sınırlı kalan bir şanzıman olduğunu söyleyebiliriz.

    Ancak, sakin kullanımlar için otomatik vites dinamiklerini sorunsuz bir şekilde yaşayabileceğinizi unutmayın.

    Ford

    Ford markasında bakıldığı zaman “Powershift” denilen çift kavramalı şanzıman yaygın olarak kullanıldıktan sonra son dönemde gelen araçlarda, tam otomatik şanzımanlar yer verilmeye başlanmış.

    Honda

    Eski versiyonlardan itibaren tam otomatik tork konvertörlü şanzımanlar kullanılırken, son dönemde bir kaç modelinde “CVT” şanzıman kullanılmıştır.

    Kia-Hyundai

    Genel olarak tam otomatik şanzımanlar ve çift kavramalı şanzımanlar kullanıyorlar.

    “DCT” ismindeki şanzımanlar çift kavramalı şanzımanlardır.

    Mercedes-Benz

    Mercedes-Benz grubunda “G-Tronic” isimli, tam otomatik şanzımanlar yıllardan beri kullanılır. Eski Mercedes modellerinin şanzımanları pek bozulmaz derler. İşte o şanzıman tam otomatik tork konvertörlü şanzıman versiyonlarıdır.

    Son dönemde 7 ileri “DCT” çift kavramalı versiyonlarda kullanmaya başladılar.

    Nissan

    Tam otomatik ve CVT şanzımanlar kullanılıyor.

    Eğer “X-Tronic” isimli şanzıman ise çift kavramalı versiyon anlamına gelir.

    Opel

    “Easy-tronic” isimli tek kavramalı “robotize” şanzıman çokça kullanılmuştır.

    Son dönemde ise “CVT” şanzıman kullandığı modeller vardır.

    Volkswagen

    Bu grupta %80 modellerinde “DSG” Çift kavramalı şanzıman kullanılıyor.

    Eski versiyonlarda ise, tam otomatik şanzıman kullanılmıştır.

    Volvo

    2011 model yılına kadar pek çok aracında tam otomatik şanzıman kullanılmıştır.

    “Geartronic” isimli tam otomatik vites seçeneği ile, “Power-Shift” ismindeki şanzıman ise çift kavrama şanzımandır.

    İkinci El Otomatik Vites İlanları

    Tekerinize taş değmesin.

    Hangi Şanzıman

    nest...

    oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır