buz dolabi ayari / Buzdolabı Derece Ayarı: Buzdolabı Derecesi Kaç Olmalı? - Trendyol Blog

Buz Dolabi Ayari

buz dolabi ayari

Buzdolabı Ayarı Ka&#; Olmalı?

Buzdolabı, mutfağın en önemli beyaz eşyalarından biridir. Yiyecek ve içecekleri belirli bir ısıda koruyan buzdolabı, gıdaların bozulmasını önler. Özellikle son yıllarda popüler olan buzdolaplarının ısısını, telefonlarla kontrol etmek bile mümkündür. Buzdolabının iç kısmında, ısıyı ayarlamanızı sağlayan bir bölüm bulunur. Yeni dolap türlerinde ısı ayarı, buzdolabının kapağından yapılabilir. Peki, buzdolabı ayarı ne zaman yapılır? İşte, buzdolabı ayarı hakkında bilmeniz gerekenler:

Buzdolabı Ayarı Kaç Olmalı?

Buzdolabını yeri aldığınızda kurulum aşamasında genel ayar yapılır. Sonrasında yazın ve kışın bu ayarları değiştirebilirsiniz. 

  1. Buzdolabı ayarı: +2 veya +4 derece
  2. Buzdolabı derin dondurucu ayarı:  derece

İklim şartlarına göre buzdolabının ayarını manuel olarak değiştirmek mümkündür. Yeni buzdolaplarında bu ayarı yapmak için minik led ekranı kullanabilirsiniz. Eğer buzdolabınızda bu ekran yoksa, iç kısımda rafların arasında manuel ayarlama düğmesi vardır. 

buzdolabı

Yazın Buzdolabı Ayarı Kaç Olmalı?

Sıcak günlerde hem besinleri güvenle saklayabilmek, hem de içecekleri anında soğuk soğuk içmek isteyenler, buzdolabını ayarını yazlık dereceye göre ayarlamalıdır. Sıcak yerlerde yaşıyorsanız, buzdolabını +2 ve buzluk bölümünü dereceye ayarlayarak sonbahara kadar yiyecek ve içecekleri muhafaza edebilirsiniz.

Kışın Buzdolabı Ayarı Kaç Olmalı?

Kış aylarında yiyecek ve içeceklerin çok soğuk olması istenmeyebilir. Özellikle süt, yumurta, yoğurt gibi besinlerin yapısının bozulmaması için, buzdolabı ayarı kış moduna getirilmelidir. Buzdolabını +4 ve dondurucu bölümünü dereceye sabitleyebilirsiniz.

buzdolabı ayarı

Buzdolabı Ayarı Ne Zaman Değiştirilir?

Buzdolabının içindeki besinleri ideal bir şekilde saklamak için, sıcaklık ayarını manuel olarak yapmanız gerekebilir. Sıcak bölgelerde, yazlık buzdolabı ayarı havalar ısınmaya başladığında değiştirilmelidir. Soğuk bölgelerde ise Ekim-Kasım gibi soğuk havaların başlangıcında buzdolabı ayarı ortalama değere getirilmelidir. 

Mevsim geçişlerinde, buzdolabı ayarını +6 ile dereceye getirebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Buzdolabı nasıl tasarruflu kullanılır?
  2. Yeni alınan buzdolabı nasıl temizlenir?
  3. Buzdolabına konulmaması gereken yiyecekler
  4. Buzdolabı kokusu nasıl giderilir?
  5. Derin dondurucu neden buzlanma yapar?
Buzdolabı Derecesi Nasıl Ayarlanır?

Buzdolabı Derecesi Nasıl Ayarlanır?

Her evin zaruri beyaz eşyalarından olan buzdolabının soğutma derecesini ayarlarken birçok etkeni düşünmelisiniz. Ancak kafanızın karışmasına gerek yok, bu ayarı herkes kolayca yapabilir. Buzdolabı derecesi ayarı, cihazın modeline göre farklılık gösterebilir. Buzdolabının derece ayarı genellikle buzdolabının ön yüzünde bulunan dijital panelden yapılır. Panel üzerinden dilediğiniz ayarı yapabilir, buzdolabını yüksek performansta kullanabilirsiniz. Buzdolabı derecesi ayarı, bazı modellerin iç kısmında yer alır. Derecelerin yer aldığı düğmeyi çevirerek veya bu düğmeye basarak sıcaklığı azaltıp arttırabilirsiniz.

Eğer yaptığınız ayardan emin değilseniz, yetkili servisten ya da kullanma kılavuzundan bilgi alabilirsiniz. Doğru ayarı yaptığınız sürece soğutma performansını arttırabilir aynı zamanda enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz. Buzdolabı ideal derecesini ayarlayarak farklı mevsimlerde buzdolabından tam verim alabilir, aynı zamanda gıdaları sağlıklı şekilde saklayabilirsiniz.

Buzdolabı Derecesi Kaç Olmalıdır?

Buzdolabı Derecesi Kaç Olmalıdır?

Buzdolabı derecesinin nasıl ayarlandığını öğrendikten sonra buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusuna geçebiliriz. Öncelikle buzdolabı derecesinin yaz ve kış ayında farklılık gösterdiğini göz önünde bulundurmalısınız. Özellikle yaz aylarında havanın sıcak olması bakteri üretimini hızlandıran faktörlerden bir tanesidir. Bu durum, buzdolabına daha fazla yük binmesine neden olur. Doğru ayarlama yapıldığında ise yaz aylarında buzdolabının soğutma performansı yükselir. Böylece gıdaların bakteri üretmesini engelleyerek besinleri daha sağlıklı ve uzun süre saklar.

Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir. Kış aylarında havanın soğuk olması buzdolabı derecesinin yükselmesinin sebeplerindendir. Dijital buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı da genellikle +4 ve olarak verilir. Buzdolabı buzluk derecesi , geniş kısmı ise +4 dereceye ayarlanabilir.

Buzdolabı Derecesi Ne Zaman Değiştirilir?

Buzdolabı Derecesi Ne Zaman Değiştirilir?

Buzdolabının iç kısmında kullanılan birimin artı, buzluk kısmında kullanılan birimin ise eksi olması gerekir. Dondurucu bölümünün derecenin altına düşmemesi önemlidir. Böylece hızla bakteri üreten kırmızı ve beyaz etlerin çözülmesi engellenmiş olur. Bu derecelerin yaz ve kış aylarında değiştirilmesi gerekir. Yaz aylarında hava daha sıcak olacağından buzdolabı derecesinin de bu sıcaklığa uygun belirlenmesi önemlidir. Özellikle havanın çok sıcak olduğu durumlarda buzluk kısmının civarında çalışması uygundur. Buzdolabı kısmı ise +2 derecede kullanılabilir.

Buzdolabı ayarları; kullanılan cihazın markası, modeli ve çeşidine göre değişiklik gösterebilir. Mini buzdolabı modelleri daha düşük kapasiteli olduğu için ayarı buna göre yapılmalıdır. Ayrıca bu ayarı buzdolabının soğutma teknolojilerini göz önünde bulundurarak yapmanız tavsiye edilir. Bu arada buzdolabını kullanım sıklığını da hesaba katmanız önerilir. Tüm bunları dikkate alarak mevsime ve gıda yoğunluğuna uygun dereceyi seçebilirsiniz. Trendyol üzerinden birbirinden kaliteli buzdolabı çeşitlerini bulabilir, dilediğiniz ürünü sepete ekleyerek kolayca satın alabilirsiniz.

Buzdolabı ayarı ka&#;ta olmalı? Yaz ve kış aylarında buzdolabı ka&#; dereceye ayarlanmalı?

Buzdolabı kullanırken ayarının ideal şekilde olması soğutma kapasitesini iyi kullanmak ve tüketicinin kullanım şartlarına göre değiştirmek amacıyla belirlenmektedir.  

BUZDOLABI AYARI KAÇTA OLMALI?

Buzdolabı kullanırken en ideal şekilde kullanabilmek için buzdolabının kullanım durumuna ve mevsimsel değişikliklere göre ayarının yapılması gerekmektedir. Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. 

Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir. Buzdolabı ayarı yapılırken istenilen soğutma derecesi de göz önünde bulundurularak ayarlama yapılmalıdır. Marka ve çeşidine göre değişen ayarlamalarda ortalama +2 ile - 20 yüksek sıcaklıklarda tavsiye edilmektedir. 

Buzdolabının iç kısmı için kullanılan birim artı şeklinde kullanılırken buzdolabının dondurucu kısmının ise eksi birim ile ayarlanması önerilmektedir. Dondurucu bölümünün - 18 altına düşmemesi kullanım açısından gıdaların muhafaza edilmesi için önemlidir. Yaz aylarında dondurucu kısmının mümkünse - 20 aralığında kullanılması daha uygun olabilmektedir. Buzdolabı ayarı yapılırken bulunan ortamın sıcaklığı da göz ardı edilmemelidir.  

YAZ VE KIŞ AYLARINDA BUZDOLABI KAÇ DERECEYE AYARLANMALIDIR?

Yaz ve kış aylarında sıcaklık arttığı zamanlarda soğutma kapasitesinin arttırılması gerektiği için +2 ile - 20 derecesine ayarlanabilmektedir. +4 ile - 18 derecelerine normal havalarda kullanılırken +6 ve - 18 derecelerinde ise verimli çalışması mümkün olmaktadır. Buzdolabı ayarının yapılması buzdolabı dijital veya normal olmasına göre değişiklik gösterebildiği gibi buzdolabının marka ve çeşidine göre de değişebilmektedir. 

Buzdolabı ayarının içerisindeki gıdaların yoğunluğuna ve buzdolabı kapağının açma kapama sıklığına göre de ayarının değiştirilmesi gerekebilmektedir. Tüketicilerin belirlenen rakamlar aralığında ayarlarını yapmaları ve kullanım koşullarına göre de ayarlarını değiştirerek mevsime uygun şekilde kullanım elde etmeleri mümkün olmaktadır.

False

Buzdolabında yaz-kış ayarı nasıl yapılır?

Yaz aylarında tişört, terlik ve şortun yerini artık mont, kazak ve bot almaya başladı. Sıcaktan soğuk havaya geçilirken, yazdan kalan birçok şey de artık raflara kalktı. Yazlıkların yerini kışlıklar alırken, kışa adapte olma süreci devam ediyor. Tıpkı kendimizi yaz ayından kış ayına adapte ettiğimiz gibi evimizdeki cihazları da kış ayına göre ayarlamamız gerekiyor.

Tüm cihazlarda olmasa da evdeki bazı cihazların mevsimsel özellikleri bulunuyor. Örneğin pencerelerimizin kış ve yaz ayarı bulunurken, buzdolabının da aynı şekilde mevsimsel ayarlamaları bulunur. Birçok insan bunu bilmediği için buzdolabını tek ayarda çalıştırır ancak bu cihaz sağlığı için pek de iyi bir seçenek olmaz.

BUZDOLABINIZ MEVSİME GÖRE AYARLANMALIDIR
Buzdolabınız yaz ve kış aylarına göre farklı derecelerde çalışmalıdır. En ideal kullanım mevsimlere göre geçişlerinde dereceleri düzenlemektir. Yaz aylarında sıcaklık fazla olduğu için soğutma derecesi daha da artışa geçer. Bu durum buzdolabının daha da fazla soğutma yapmasına sebep olacağı için elektriği daha da fazla tüketmesine neden olur. Ancak kış aylarında, yazın olduğu gibi çok yüksek soğuklara gerek yoktur.

BUZDOLABINDA YAZ-KIŞ AYARI NASIL YAPILIR?
Yaz aylarında buzdolabında, buzluk kısmının , alt kısmın ise +2 şeklinde kullanılması önerilir. Kış aylarında ise bu oran günlük olarak kullanılan geniş kısım için +4, buzluk kısım için de olarak ayarlanır. Yani havalar soğudukça, yaz aylarına göre buzdolabının soğutma seviyesi de bir tık düşürülmelidir. Böylece hem buzdolabı ideal bir şekilde çalışırken, elektrik faturanız da az enerji harcandığı için daha uygun gelecektir.

Manuel ayarlaması olan buzdolaplarında ise adlı numaralar bulunur. 4 numara en soğuk dereceyi temsil eder. Kış aylarında 2 seviyesinde buzdolabını kullanabilirsiniz. Havaların sıcaklamasıyla birlikte bu dereceyi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.

KAYNAK: Haberciniz

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası