teog hesaplama 1 dönem meb / TEOG Puan Hesaplama

Teog Hesaplama 1 Dönem Meb

teog hesaplama 1 dönem meb

2017 TEOG puan hesaplama işlemi nasıl yapılır? - TEOG puan hesaplama robotu

Haberin Devamı

TEOG sınav sonuçları ve puan hesaplama işlemi öğrenci ve veliler tarafından araştırılmaya başlandı. Eğitimlerini iyi bir lisede gerçekleştirmek isteyen öğrencilerin katılım sağladığı TEOG sonuçları, E Okul aracılığıyla sorgulanmaya devam ediyor. İşte, TEOG puan hesaplama ve sınav sonuçları hakkında detaylı bilgiler

TEOG sonuçları AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı, 30 Mayıs akşam saatlerinde attığı tweet ile sonuçların 31 Mayıs saat 10.00'da açıklanacağını duyurmuştu. Sonuçların açıklandığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde 09.59'da duyuruldu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, sonuçların E Okul üzerinden açıklanacağı ifade edildi.

Sonuçların açıklanmasının ardından MEB, duyuruyu şu şekilde gerçekleştirdi; 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınav sonuçları açıklanmıştır. 8. sınıf öğrencilerine yönelik 26-27 Nisan tarihlerinde yapılan 2. dönem merkezi ortak sınavları ve 20-21 Mayıs tarihlerinde yapılan mazeret ortak sınavlarının değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Haberin Devamı

TEOG sınav sonuçları İÇİN TIKLAYIN

TEOG PUAN HESAPLAMA SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

2. dönem merkezi ortak sınavlarına 1 milyon 185 bin 328 öğrenci katılmıştır. Sınav sonuçları e-okul sistemine öğrencilerin ders yazılı notu olarak işlenmiştir. Öğrenci ve veliler, sınav sonuçlarını e-okul sistemi üzerinden öğrenebileceklerdir.

Öğrencilerimizin TEOG Merkezi Ortak Sınavları veya Parasız Yatılılık ve Bursluluk (PYBS) sınavları ile ilgili bilgilerini menüdeki "Sınav Bilgileri" bölümününden "Sınav Bilgileri" ekranını seçerek öğrenebilirsiniz

YERLEŞTİRMEYE ESAS PUAN NASIL HESAPLANIYOR?

Yerleştirmeye esas puan, öğrencilerin ve 6, 7 ve 8.nci sınıfların yıl sonlarında aldıkları başarı puanları ile 8'nci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde
edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI HESAPLAMASI

Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacak. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacak. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak.

Haberin Devamı

İTİRAZ NASIL YAPILIR?

TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından aldıkları sonuca itiraz etmeye karar veren öğrenciler, sonuçların yayımlanmasının ardından 10 gün içerisinde bu işlemi gerçekleştirebilecek.

Sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların e-Okul Sistemi ve http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM fişi eklenmemiş, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacak.İtirazlar https://eitiraz.meb.gov.tr/ adresinden gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Bunlara ilaveten faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar da aynı şekilde dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacak.

TEOG puan hesaplama 2017 500 puan üzerinden 1. dönem örnek tablo

TEOG puan hesaplama 2017 detayları internethaber.com'da. TEOG puan hesaplama 1. dönem 500 puan üzerinden nasıl yapılır sorusunun yanıtını örnek tablolarla haberimizden öğrenebilirsiniz.

Abone ol

TEOG 1. dönem sınavları için son 48 saat. 2016-2017 öğretim yılı TEOG 1. dönem sınavları 23-24 Kasım 2016'da yapılacak. Çocukları TEOG maratonuna hazırlanan veliler ise TEOG puan hesaplama 2016 detaylarını merak ediyor. TEOG puan hesaplama örnek tablolarla ve videolu anlatım ile haberimizde. 

Peki TEOG puan hesaplama 2017 döneminde nasıl yapılır? TEOG puan hesaplama 1. dönem 500 puan üzerinden örnekleri şöyle:

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR 2017

Her iki dönemde Tükçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Din Kültürü olmak üzere 6 merkezi ortak sınav yapılmaktadır. Yani öğrenci birinci dönem  6 ve ikinci dönem 6 olmak üzere toplam 12 ortak sınava girmektedir.

Her ortak sınavda 20 soru sorulmaktadır. Bu sınavlardaki her soru 5 puandır. Öğrencinin ortak sınav notu tıpkı yazılılarda olduğu gibi 100 üzerinden değerlendirilmektedir.

TEOG PUAN HESAPLAMA ÖRNEK TABLO 1

Örn: 1. Dönem TEOG Merkezi ortak sınav notları...

teog puan hesaplama 2017

İkinci dönemde yine ilk dönemde olduğu gibi 6 merkezi ortak sınav yapılmaktadır. İkinci dönem merkezi ortak sınav notları da aşağıdaki gibi olsun

Örn: 2. Dönem TEOG Merkezi ortak sınav notları

teog puan hesaplama 1. dönem

Her iki dönem içinde ayrı ayrı Ağırlıklandırılmış Teog ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Bu puanlar hesaplanırken, ağırlık katsayıları ile çarpılıp 700 üzerinden Ağırlıklandırılmış Teog puanı elde edilecektir.

teog puan hesaplama 500 puan üzerinden

Örn:
1. Dönem Teog Ortak Sınav Puanı=(((90*4+95*4+100*4+85*2+90*2+95*2)/18)/100)*700 = 653,3333
2. Dönem Teog Ortak Sınav Puanı=(((100*4+85*4+90*4+95*2+80*2+80*2)/18)/100)*700 = 626.1111

Bu iki sınavın aritmetik ortalaması alınarak Ağırlıklandırılmış Teog ortak sınav puanı elde edilecektir.

Ağırlıklandırılmış Teog ortak sınav puanı =(1. Dönem Teog OSP +2. Dönem Teog OSP)/2= 639.7222

TEOG YEP PUANI NEDİR? TEOG YERLEŞTİRME PUANI HESAPLAMA 2017

700 üzerinden hesaplanan Teog ortak sınav puanın üzerine 6. 7. ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanları eklenip 2’ye bölünerek Teog Yerleştirme puanı elde edilir.

6. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 85,97
7. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 90,78
8. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 97,88

Teog Yerleştirme Puanı = ( 639.7222 +85,97 +90,78 +97,88 )/2 = 457.1761

TEOG PUAN HESAPLAMA MOTORU MEB ODSGM'DE

TEOG puan hesaplama motoru için MEB'in Ölçme Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü sayfasını da kullanabilirsiniz. MEB'in ODSGM TEOG puanı hesaplama sorgu ekranına odsgm.meb.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. 

teog puan hesaplama motoru 2016 odgsm.meb.gov.tr

teog 2016

LGS Puan Hesaplama 2023 -(SON 4 YIL)

LGS Nedir?

“LGS nedir, LGS kaçıncı sınıf öğrencileri içindir?” soruları, LGS’ye hazırlanan öğrencilerin ve velilerinin merak ettikleri sorulardan bazılarıdır.

LGS yani Liselere Geçiş Sınavı, ülkemizde 2017 – 2018 eğitim öğretim yılı itibarıyla uygulanmaya başlanan ilköğretimden ortaöğretime geçiş sınavıdır.

LGS, tüm Türkiye’de aynı gün ve saatte yapılır. Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan öğrenciler, sınavda aldıkları puanlara uygun olarak tercih ettikleri liselere yerleşirler ve öğrenim hayatlarına devam ederler. LGS’ye özellikle Fen Lisesi ve Anadolu Lisesine geçiş yapmak isteyen öğrenciler katılırlar.

LGS’ye hazırlanmak için uygun dönem ve zamanlar vardır. Öğrenci, bilgi ve yeteneklerine göre sınavdan bir yıl önce de LGS’ye hazırlanmaya başlayabilir ya da 2. dönemden itibaren çalışmalarını hızlandırabilir.

Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) Eski İsimleri Nelerdir?

Liselere Geçiş Sınavı (LGS), geçmişten günümüze kadar birçok kez isim değişikliği yaşamıştır. Sistem değişikliklerinde sınavın da ismi değiştirilmiştir.

LGS’ye hazırlık aşamasında mutlaka gireceğiniz yılın sınav sisteminde bir değişiklik olup olmadığını öğrenmeli ve buna uygun şekilde sınav hazırlığı yapmalısınız.

TEOG MEB puan hesaplama robotu 2017

TEOG MEB puan hesaplama robotu 2017

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 1. Dönem Sınavı'na az bir süre kaldı. İyi bir lise eğitimi için TEOG sınavına girecek öğrenciler puan hesaplamanın nasıl yapılacağını merak ediyor.  23-24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılacak TEOG 1. Dönem sınavları öncesinde öğrenciler TEOG puan hesaplamasını nasıl yapabilir? İşte siz değerli öğrencilerimiz için TEOG puan hesaplama ile ilgili detayları derledik.

TEOG puan hesabı yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi de Derslerin ağırlık katsayılarını göz önünde bulundurmak. Öğrenciler Türkçe, Matematik ve Fen Teknoloji sınavlarının ağırlık katsayı puanının 4 olduğunu, Din Kültürü, İnkılâp ve Yabancı Dil sınavlarının ağırlık katsayısının 2 olduğunu unutmaması gerekiyor. Şimdi TEOG puan hesaplaması nasıl yapılır, örnekler ile açıklayalım.

TEOG PUANI NASIL HESAPLANIR ?

TEOG sınavında katsayıların önemini şöyle açıklayalım. Bir öğrenci TEOG sınavında Türkçe, Matematik veya FEN sınavında yaptığı 1 soru, katsayısı 2 olan derslerden 2 soruya tekabül ediyor. 


teog ders ağırlıkları

TEOG puanını hesaplamak için öğrencinin 6 ve 7. sınıf dönem sonu ortalamasını bilmesi gerekiyor. Çünkü TEOG puan hesaplaması yapılırken 6 ve 7. sınıfın sene sonu başarı ortalaması da hesaba katılıyor. Bu dönem sonu ortalamaları dışında öğrencinin birinci ve ikinci dönem TEOG doğrularını ve yanlışlarını iyi bilmeleri gerekiyor. 

TEOG PUAN HESAPLAMA ROBOTU

Öğrencilerin en çok merak ettiği diğer bir konu ise TEOG sınavında 4 yanlışın 1 doğruyu götürüp götürmediği oluyor. 23-24 Kasım 2016 tarihinde yapılacak TEOG sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürmüyor.  

TEOG puan hesaplama işlemleri için öğrencinin hem 6 ve 7. sınıf yıl sonu ortalamalarını hem de TEOG puanlarını iyi bilmek gerekiyor. TEOG puanları hesaplanırken öğrencilerin doğru sayılarına bakılıyor. Öğrencilere her dersten 20 soru soruluyor. Her doğru sorunun cevabı 5 ile çarpılıyor ve öğrencinin o dersten alacağı ders puanı ortaya çıkıyor. Daha sonra her dersin puanları kendi ağırlıkları ile çarpılıyor. Ağırlıklara ekranın biraz üzerindeki Ağırlık Katsayıları tablosundan bakabilrisiniz. 

Toplam ağırlıklar hesaplandıktan sonra 18'e bölünerek adayın ortak sınav puanı ortaya çıkarılıyor. 

ÖRNEK TEOG PUAN HESAPLAMA

Bir öğrenci altı farklı dersin tamamından bütün soruları doğru cevapladığında toplam 120 soruya doğru cevap vermiş oluyor. Bu öğrencinin alacağı puan 700 puandır. Sistem TEOG puan hesaplama işlemi yaparken ders başına şu puanı veriyor. 

Türkçe, Matematik, Fen: 8
İngilizce, İnkılap Tarihi, Din Kültürü: 4

Öğrencinin TEOG puanı hesaplanırken her doğru yukarıdaki sayılarla çarpılıyor. Örneğin öğrenci her dersten birer yanlış yaparsa şöyle bir puan alır: 

Türkçe, Matematik, Fen: 57 Doğru x 8 puan = 228
İngilizce, İnkılap Tarihi, Din Kültürü: 57 Doğru x 4 puan = 456

TEOG orta okul öğrencilerinin 8. sınıfta birinci dönem ve ikinci dönem katıldıkları bir sınav. Okullardaki ikinci yazılıların yerine katıldıkları bu TEOG sınavları öğrencinin TEOG yerleştirme puanının temelini oluşturuyor. TEOG puanları yerleştirme puanlarının yüzde 70'ini oluşturuyor. Kalan yüzdelik dilimi ise öğrencinin okul ortalaması etkiliyor. 

Örnek TEOG AOSP hesaplaması

Örneğin bir öğrenci yıl sonunda sınav ortalamaları, Türkçe sınavında 90, Matematik sınavından 90, Fen Bilgisi'nden 80, İnkılap Tarihi'nden 85, Din Kültürü dersinden 95 ve Yabancı Dil Dersinden 80 olsun.

1. Dönem Teog Ortak Sınav Puanı=(((90*4+90*4+80*4+85*2+95*2+80*2)/18)/100)*700 = 606.6667

2. Dönem Teog Ortak Sınav Puanı=(((100*4+100*4+85*4+90*2+95*2+85*2)/18)/100)*700 = 653.3333

Öğrenci ilk dönem ve ikinci dönem puanları bu şekilde olmuş olsun.

Ağırlıklandırılmış Teog Ortak Sınav Puanı =(Birinci Dönem Teog OSP (606.6667) +İkinci Dönem Teog OSP(653.333))/2= 630.0000 

Her dönem için ayrı ayrı bu şekilde puan hesaplanarak, iki dönemde alınan puanların aritmatik ortalaması alınır ve TEOG puanı hesaplanmış olur.

Örnek olarak yapılan hesaplamada öğrencinin AOSP TEOG puanı 630.000 gibi olacaktır.

TEOG YERLEŞTİRMEYE ESAS PUANI HESABI NASIL YAPILIR?

Teog ortak sınav puanın üzerine 6. 7. ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanları eklenerek toplamın yarısı alındığında Teog Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) elde edilir.

6. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 80

7. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 90

8. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 95

Teog Yerleştirme Puanı = ( 630.00 +80 +90 +95 )/2 = 447.500 puan elde edilir.

TEOG Puan Hesaplama Robotu için TIKLAYINIZ



Etiketler; #TEOG #meb #teog puan hesaplama

haber17142false

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır