epoksi nedir ne işe yarar / Epoksi Nedir » Bilgiler İnşaat

Epoksi Nedir Ne Işe Yarar

epoksi nedir ne işe yarar

Epoksi Nedir, Ne İşe Yarar? Epoksi Re&#;ine, Boya Ve Yapıştırıcı Nerelerde Kullanılır?

Son Dakika Haberler

EğitimEpoksi Nedir, Ne İşe Yarar? Epoksi Re&#;ine, Boya Ve Yapıştırıcı Nerelerde Kullanılır?

-

Epoksi Nedir, Ne İse Yarar?

Epoksi zemin kaplama, günümüzde fazlasıyla tercih edilen bir yapı malzemesidir. Epoksi, termosetler grubundan yapıştırıcı bir kimyasal reçinedir. Epoksi reçine, sahip olduğu olumlu özellikleri sayesinde geçirimsizlik konusunda  en iyi kimyasal zemin kaplamasıdır. Epoksi, epoksi reçinesi ve bir kürlenme ajanından meydana gelir ve zamanla özelliklerini kaybetmez. Özellikle epoksi zeminler dışardan gelebilecek her türlü kimyasal çözücü ve fiziksel darbelere karşı dayanıklılık sağladığından, uzun yıllar boyunca kullanılabilme özelliği vardır. Bir epoksi zemin kaplamasının ömrü yaklaşık olarak 25 yıldır. Bu sayede tüketiciler bazında tasarruf sağlar.

 

Epoksi Malzemeleri Nedir?

Epoksi malzemeleri benzersiz mekanik ve direnç özelliklere sahip, ısıyla sertleşen polimerden üretiliyor. En yaygın kullanımı epoksi yapıştırıcılar olsa da son yıllarda kaplama, inşaat, otomotiv ve havacılık endüstrilerinde de epoksi malzemeleri ön plana çıkıyor. Ayrıca dayanıklı özellikleri ile ahşap, kumaş, cam, porselen ve metal malzemeler ile kullanılabiliyor. Epoksi malzemeleri güçlü yapışkan özellikleriyle tanınıyor. Bu malzemelerin çok yönlü ve güçlü özelliği aksesuar ve takı tasarımının vazgeçilmezi olmasını sağlıyor. Epoksi kaplama malzemeleri binaların zeminini, araç yüzeylerini ve su borularını kaplıyor. Hafif güçlü ve dayanıklı spor malzemeleri epoksi malzemeleri ile üretiliyor veya kaplanıyor. Hobi ürünlerinde kullanılan epoksi malzemeleri ise epoksi reçinesinden oluşuyor.

 

Epoksi reçinesi şeffaf, sıvı formunda üretiliyor. Uygulandıktan sonra ısı uygulanarak sertleşiyor. Epoksi reçinesiyle kolye uçları ve bileklikler yapmak mümkün oluyor. Üstelik ürünler suya ve darbeye karşı dayanıklı oluyor. Epoksi takı malzemeleri solventsiz yapıda üretiliyor. Bu yüzden sağlığa asla zarar vermiyor. Epoksi malzemeleri ile hasarlı telleri, mobilyaları onarmak mümkün oluyor. Hızlı kuruma özelliği sayesinde epoksi yapıştırıcılar her türlü ürünü yapıştırabiliyor. Ahşapları, plastikleri, camları birbirine hızlıca yapıştırıyor.

Epoksi Nedir, Ne İse Yarar?

Epoksi ile Zemin Kaplamanın Avantajları

Epoksi zemin kaplamaları, beton üzerine uygulanan diğer geleneksel kaplamalara kıyasla birçok avantaj sunar:

  • İç alanların parlaklığını önemli ölçüde artırabilen, parlak bir yüzey oluşturur
  • Ağır ve sürekli trafiğe dayanabilecek sağlam ve dayanıklı bir yüzey sunar
  • Dayanıklı ve temizlemesi kolay
  • Yağ lekelerine ve suya karşı dayanıklıdır
  • Yıllarca sürebilen kusursuz bir yüzey oluşturur
  • Çukurları ve çatlakları maskelemek için boyalar ve renkler ile birleştirilebilir
  • Üretim tesisleri için kimyasal olarak dirençli bir yüzey sağlar
  • Yüzey kaymaz katkılar içerdiğinden size daha fazla güvenlik sunar
  • Çok farklı desenlerde zeminler kaplanabilir, özellikle 3D gibi çok sıradışı kaplamalar yapılabilir.
  • Mevcut beton zeminlerde aşınma ve yıpranmayı önler

Konu Etiketleri

epoksi malzemeleri neler?epoksi zemin kaplama nedir?epoksi hangi zemine uygulanır?

Epoksi Nedir

Epoksi nedir?

Epoksi; Likit olarak uygulanan ve kuruduktan sonra suya, asitlere ve alkaliye dirençli bir madde haline gelen zaman içerisinde bu direncini yitirmeyen, kolay temizlenen, mekanik mukavemet; yüksek, tekne yapımı ve onarımı dahil bir çok alanda kullanılan yapıştırıcı bir kimyasal reçinedir. Epoksi yılında Almanya&#;da bulunmuştur. Epoxy adı, Yunanca &#;Epi (Üzerinde)" ve &#;Oxy (Keskin/Asitli)" kelimelerinin birleşmesinden meydana gelmiştir.

Epoksi`nin özellikleri nelerdir?

  • Estetiktir,
  • Sürtünmeye ve aşınmaya karşı dayanıklı yüzeyler oluşturur,
  • Kolay temizlenir, hijyeniktir,
  • Yağ ve kimyasallara karşı dirençlidir,
  • Solvent içermez,
  • Kaymaz,
  • Kokusuzdur,
  • Kolay ve Hızlı uygululanır,
  • Hijyeniktir,
  • Yüksek mekanik direnç Sağlar.

Epoksi nerelerde kullanılır?

  • Donatı ve demirlerin yapıştırılmasında,
  • Betonarmede,
  • Yalıtma (Kaplama),
  • Prefabrik beton elemanları ve kolonların montajında,
  • Taze betonu, eski sertleşmiş beton veya harca bağlamak için yapıştırıcı reçine olarak,
  • Aşınmaya karşı koruyucu kaplama yüzeyi olarak,
  • Yüksek dayanımlı zemin ve duvar boyası olarak,
  • Su altı imalatlarında, oya ve astar olarak,

Epoksi Kullanım Alanları

Endüstriyel üretim tesisleri, gıda üretim tesisleri, tekstil fabrikaları, ilaç fabrikaları, entegre büyükbaş hayvan çiftlikleri süt sağım ve sağmal üniteleri, hastaneler, okullar, elektrik santralleri, depolar, yükleme boşaltma alanları, montaj alanları, oto galeri, gösteri alanları, boyahane ve bakım üniteleri, otoparklar, servis alanları ve benzeri tesislerde, betonun aşınma, ve kimyasal dayanımını arttırmasından ötürü zemin kaplaması olarak da kullanılmaktadır.

epoksi-zemin-kaplama

multi-layer

Multilayer-epoksi

Epoksi nedir ve nasıl yapılır? Epoksi ne işe yarar ve nerelerde kullanılır

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Hakkında çok az şey bildiğimiz bazı kimyasal ürünleri aslında çok sık kullanmaktasınız. Epoksi de bunlardan biridir. Son zamanlarda gündem haline gelen Epoksi hakkında bilmeniz gereken tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Epoksi reçine, benzersiz mekanik ve elektriksel direnç özelliklerine sahip ısıyla sertleşen bir polimerdir.

Epoksi Nedir?

 Epoksi reçine terimi, nihai üründeki veya epoksi reçinesindeki herhangi bir temel bileşeni sertleştirmek için kullanılabilir. En az iki epoksi grubu içeren monomerlerden yapılan ısıyla sertleşen bir polimer türüdür. Epoksi reçineler, sertleştiriciler kullanılarak homopolimerize edilebilir.

 Ortam sıcaklığında kürleme veya termal kürleme için kullanılabilen çeşitli kürleme yöntemleri vardır. Bunlar, çok işlevli asitler, aminler, fenoller, merkaptanlar, alkoller ve asit anhidritleri içerir ve genellikle kürleme ajanları veya sertleştiriciler olarak anılırlar.

Epoksi Nasıl Yapılır?

 İki parçalı epoksi reçinesi, epoksi reçinesinin bir parçasıdır. Genellikle bisfenol A kimyasal bileşimine dayanır ve diğer kısım, sistemin halka açıklığından sistemi çapraz bağlayan sertleştiricidir. Kürleme, güçlü bağlar oluşturmak için moleküler zincirlerin kimyasal reaksiyonunu ifade eder. Reçine ve sertleştirme ajanı veya katalizör, güçlü bir sert malzeme oluşturmak için birleşir.

Haberin Devamı

 Epoksi reçinesinin sertlik katsayısını artırmak için termoplastik polimerler de eklenebilir. Kürlenme seviyesi, reçine tipine, kullanılan kürleme bileşiğine ve kürlenmenin meydana geldiği sıcaklığa bağlıdır. Sonuç, ihtiyaçlarınıza göre çeşitli epoksi reçineleri kullanmayı seçebilmenizdir. Süper performansı sayesinde epoksi reçinesi, uçak bileşenleri, koruyucu kasklar gibi için ek güç sağladığı kanıtlanmış dinamik bir malzemedir.

 1 parçalı epoksi sistemi aslında önceden karıştırılmış 2 parçalı bir sistemdir. Bununla birlikte, kürleme ajanı çok reaktif değildir. Bu nedenle sistem, viskoziteyi veya moleküler ağırlık büyümesini artırmadan birkaç ay rafa yerleştirilebilir. Polimerizasyonu başlatmak veya uygun bir katalizör, destekleyici eklemek için genellikle belirli bir sıcaklığa yükselmelidir.

 Reçinenin sentezi, polifenolün genellikle bisfenol A, alkali koşullar altında çok fazla epiklorohidrin ile reaksiyonunu içerir. Saflık çok yüksek olduğunda, erime noktası nispeten düşüktür ( santigrat derece) ve eritildiğinde çok yavaştır. Kristalleşme nedeniyle genellikle uzun süre sıvı kalır. Sıvı benzeri davranış genellikle yalnızca monomerik epoksi reçinelere çok yakın bir yerde elde edilir ve oligomerizasyon, viskoziteyi artırmanın bir yoludur.

Haberin Devamı

Epoksinin Özellikleri Nelerdir?

 Epoksi reçinelerinin pek çok farklı ortamda kullanılabilmesinin sebebi özellikleridir. Epoksi reçinelerin performansı, iki bileşenin kürlendiği spesifik kimyasal yapıya bağlıdır. Epoksi reçine, kimyasallara ve ısıya son derece dayanıklıdır. Bunun yanı sıra su geçirmezdir. Çeşitli yüzeylere inanılmaz yapışması nedeniyle genellikle ev dekorasyon amaçlı kullanılmaktadır.

 Aynı zamanda mükemmel bir yalıtkandır ve mekanik ve elektriksel uygulamalarda bulunabilir. Bu malzeme çok zor yapışmaktadır. Uzun raf ömrü ve VOC içermeyen epoksi reçine, onu uçak parçalarından devre kartlarına kadar her şey için ideal bir bileşen haline getirmektedir. Garaj zeminlerinden endüstriyel parçalara, epoksi reçineler inanılmaz bir kullanım ve uygulama yelpazesi sağlar. Bu çok yönlü malzeme, akla gelebilecek neredeyse her şey için özelleştirilebilir.

Haberin Devamı

Epoksi Ne İşe Yarar ve Nerelerde Kullanılır?

 Çoğu durumda, güçlü bir yapıştırıcı olarak kullanılan epoksi, metalve ahşap gibi çeşitli malzemeleri kolayca yapışabilir. Epoksi reçineler, genel amaçlı yapıştırıcılar olarak satılan çoğu nalburda bulunabilir.

 Epoksi reçine süper yapışkan yapısının yanı sıra çimento ve harç için bağlayıcı olarak da kullanılabilir. Ayrıca, garajlarda ya da mekanik ekipmanın bulunduğu diğer ortamlardaki bodrum katları için mükemmel bir kaymaz kaplama sağlar. Özelliklerine göre epoksi reçineler, endüstriyel kaplamalar ve sert köpük malzemeler için de kullanılabilir. Bunu güçlü bir fiber takviyeli plastiğin parçası olarak da düşünebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası