danimarka işçi alımı nasıl başvurulur / Danimarka İşçi Vizesi ve Başvuru Süreci | seafoodplus.info

Danimarka Işçi Alımı Nasıl Başvurulur

danimarka işçi alımı nasıl başvurulur

Danimarka Oturum İzni

Danimarka'da yakın akrabalarınız veya eşiniz var ise aile birleşimi sebebiyle oturma iznine başvuru yapabilirsiniz. Belirli şartların yerine getirilmesi durumunda aile birleşini oturum izninden faydalanılabilmektedir. Bu kişiler; eşler, kayıtlı partnerler, birlikte yaşayan partnerler ve 15 yaşın altındaki çocuklardır.

20 Mayıs tarihinden itibaren oturum kartlarının dijital fotoğraf, parmak izi ve dijital imza içermesi gerekmektedir. Bu şekilde oturum kartlarının kötü yönde kullanılması ve taklit edilmesine karşı güvenliği daha da artırılmıştır.

Oturum ya da çalışma izni başvuru işlemleri için biyometrik veri bilgilerinin kaydettirilmesi için vize başvuru merkezlerine gelindiğinde parmak izlerinin net ve doğru bir şekilde alınabilmesi için parmak uçlarında herhangi bir boyanın bulunmaması gereklidrir. Oturum kartı başvurusunda bulunan kişiler, vize başvuru merkezlerinde şahsen bulunmak zorundadır. 6 yaşından küçük olan çocuklar da vize başvuru merkezlerine gelmelidir. Fakat parmak izi ve dijital imzaları gerekli değildir.
Başvuru sahipleri tüm orijinal evraklarının tekli olarak renkli fotokopilerini de geterirmelidir. Bunlar; destekleyici belgeler ve pasaport sayfalarıdır. Tüm belgeler A4 formatında olmalıdır.

Danimarka Aile Birleşimi için Temel Evraklar

  1. Vize başvuru formu. Eksiksiz olarak doldurulmuş, imzalanmış ve tarihli vize başvuru formu.
  2. Fotoğraf. 35 x 45 mm. ölçülerinde 6 aydan eski olmamak şartıyla 2 adet fotoğraf
  3. Pasaport. En az 2 boş sayfası olan geçerli birPasaportun bütün sayfalarının A4 kağıdına renkli fotokopileri. Varsa, eski pasaportların fotokopileri.
  4. Nüfus Kayıt Örneği. Son 1 ay içinde alınmış güncel nüfus kayıt örneğinin aslı ve yeminli tercüman tarafından onaylı İngilizce çevirisi.
  5. Evlilik Cüzdanının renkli fotokopisi ve yeminli tercüman tarafından onaylı İngilizce çevirisi.
  6. Çocuklar için ek dökümanlar: Eğer ebeveynler boşanmış ise, boşanma kararı ile birlikte çocukla beraber seyahat etmeyecek olan ebeveyn tarafından verilen Noter Onaylı Muvafakatname ve bu belgelerin yeminli tercüman tarafından onaylı İngilizce çevirileri.

Eş için;

  1. Vize başvuru formu. Tam ve eksiksiz bir şekilde doldurulmuş başvuru formu.
  2. Fotoğraf. Yakın bir zamanda çekilmiş beyaz zemin üzerine pasaport boyutlu ( cm x cm) 5 adet renkli fotoğraf. Fotoğrafta, başvuru sahibinin yüzü, çenesi, alnı, burnu, gözleri, kaşları ve ağzı açık bir şekilde görülebilmelidir.
  3. Pasaport. Son 10 yıl içerisinde alınmış geçerli bir pasaport ve işlenmiş bütün sayfalarının 1 adet A4 boyutlu renkli fotokopisi, varsa önceki pasaportlar ve siyah-beyaz fotokopileri.
  4. Evlilik Cüzdanının Aslı ve işlenmiş tüm sayfalarının 1 adet renkli fotokopisi ve tercüman tarafından onaylı İngilizce çevirisi.
  5. Vukuatli Nüfus Kayıt Örneğinin Asılları ve tercüman tarafından onaylı İngilizce çevirileri. Nüfus kayıt örneği anne, baba, eş, kardeş ve çocukları göstermelidir.
  6. Başvuranın normal şartlarda 9 ay içinde A2 seviyesinde bir Danimarka sınavını geçmesi gerektiği yeni bir şarttır . Başvuran ayrıca 6 ay içinde A1 seviyesinde Danimarka sınavını da geçmelidir.

Çocuklar için;

  1. Vize başvuru formu. 1 adet doldurulmuş renkli başvuru formu.
  2. Fotoğraf. Yakın bir zamanda çekilmiş beyaz zemin üzerine pasaport boyutlu (cm x cm) 5 adet renkli fotoğraf. Fotoğrafta, başvuru sahibinin yüzü, çenesi, alnı, burnu, gözleri, kaşları ve ağzı açık bir şekilde görülebilmelidir.
  3. Pasaport. Son 10 Yil içerisinde alınmış geçerli bir pasaport ve işlenmiş tüm sayfalarının 1 adet A4 boyutlu renkli fotokopisi , varsa önceki pasaportlar ve siyah-beyaz fotokopileri.
  4. Nüfus Kayıt Örneğinin Asılları ve tercüman tarafından onaylı İngilizce çevirileri . Nüfus kayıt örneği anne ,baba, eş, kardeş ve çocukları göstermelidir.
  5. Boşanmış ebeveynlerin çocukları için, boşanma kararın aslı, İngilizce çevirisi ve Türkiye'de kalan ebeveyn için Noter Onaylı Muvafakatname'nin aslı ve İngilizce çevirisi.
  6. Ebeveynler evli ise çocukları için ve Türkiye'de kalan ebeveyn tarafından verilen Noter Onaylı Muvafakatnamenin aslı ve İngilizce çevirisi .
  7. Başvuru sahibi 18 yaşın altındaysa başvuruya anne ya da babasıyla gelmelidir.

Danimarka aile birleşimi vize ücreti güncel döviz kuruna göre hesaplanmaktadır, dolayısıyla değişkenlik göstermektedir. Vize ücreti başvuru sayısına göre değişmektedir. Vize başvurusunun reddedilmesi halinde ücret iade edilmemektedir. Tüm ücretler vize başvuru merkezlerine nakit olarak yapılmaktadır.

Danimarka Çalışma Vizesi

Yabancı uyruklu vatandaşlar Danimarka'da yaşama ve çalışma özgürlüğüne sahiptir. Fakat bunun için oturum ve çalışma izni gereklidir. Danimarkaülkesinde yaşamak ve çalışmakla ilgili özel şartlar, her şeyden önce kişinin uyruğuna ve niteliklerine bağlıdır. Çalışma vizesi başvuru formunun renkli çıktısı, Danimarka'da başvuru sahibine referans olacak kişi tarafından doldurulucak bölümlerin tamamlanmasından sonra referansın sağlanması gereken formda belirtilen belgelerle beraber ve referansın ilgili formu başvuru sahibine gönderilmesi gerekmektedir.

Danimarka Çalışma Vizesi için Gerekli Evraklar

  1. Vize başvuru formu. Eksiksiz olarak doldurulmuş, imzalanmış ve tarihli vize başvuru formu.
  2. Fotoğraf. Yakın bir zamanda çekilmiş beyaz zemin üzerine pasaport boyutlu ( cm x cm) 5 adet renkli fotoğraf. Fotoğrafta, başvuru sahibinin yüzü, çenesi, alnı, burnu, gözleri, kaşları ve ağzı açık bir şekilde görülebilmelidir.
  3. Pasaport. Son 10 Yil içerisinde alınmış geçerli bir pasaport ve işlenmiş tüm sayfalarının 1 adet A4 boyutlu renkli fotokopisi , varsa önceki pasaportlar ve siyah-beyaz fotokopileri
  4. Son 1 ay içinde Nüfus Kayıt Örneğinin Asılları ve tercüman tarafından onaylı İngilizce çevirileri. Nufus kayıt örneği anne, baba, eş, kardeş ve çocukları göstermelidir.
  5. Eğitim durumunu gösteren belgenin asıl nüshası, renkli fotokopisi ve tercüman tarafından onaylı İngilizce çevirisi.
  6. Dil kursuna katılmış olan başvuru sahipleri için; dil kursunda alınan sertifika aslı, renkli fotokopisi ve tercüman tarafından onaylı İngilizce çevirisi.
  7. İş sözleşmesi. 1 aydan eski olmayan ve çalışma koşullarını, maaşı, çalışma saatlerini ve yapılacak görevleri içeren detaylı iş sözleşmesi.
  8. Göçmenlik Ofisine yapılmış olan ödeme belgesi.

Danimarka Öğrenci Vizesi

Bir öğrencinin Danimarka'da yaşamını devam ettirebilmesi için aylık olarak 5 DKK'ya karşılık gelecek maddi desteğini şu şekilde sunması gereklidir; Öğrenci hibesi, Öğrenci kredisi.

Öğrencinin erişebileceği banka hesabı, banka hesabı öğrenci üzerine olmalıdır. Göçmenlik Ofisi sadece uluslararası bankaların banka dökümlerini kabul etmektedir. Örneğin; başvuru sahibi aylık euro ( DKK) öğrenci hibesi almaktadır. Geri kalan DKK'yı uluslararası bir bankada öğrenci adına açılmış bir hesapla sunmalıdır. Yabancı uyruklu kişiler Danimarka'da eğitim görmek için oturum izni almalıdır. Bir oturma izninin verileceği 3 ana kategori bulunmaktadır: Yüksek eğitim programları, Temel ve gençlik eğitim programları ve liseler

Danimarka Öğrenci Vizesi için Gerekli Evraklar

  1. Vize başvuru formu.1 adet Eksiksiz olarak doldurulmuş, imzalanmış ve tarihli vize başvuru formu.
  2. Fotoğraf. Yakın bir zamanda çekilmiş beyaz zemin üzerine pasaport boyutlu ( cm x cm) 3 adet, 6 aydan eski olmayan renkli fotoğraf. Fotoğrafta, başvuru sahibinin yüzü-çenesi, alnı, burnu, gözleri, kaşları ve ağzı açık bir şekilde görülebilmelidir.
  3. Pasaport. Son 10 yıl içerisinde alınmış en az 2 boş sayfası olan geçerli bir pasaport ve işlenmiş tüm sayfalarının 1 adet A4 boyutlu renkli fotokopisi, varsa önceki pasaportlar ve siyah-beyaz fotokopileri
  4. Nüfus Müdürlüğünden son 1 ay içinde alınmış vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğinin aslı ve onaylı İngilizce çevirisi. Nufus kayıt örneği anne, baba, eş, kardeş ve çocukları göstermelidir.
  5. Eğitim durumunu gösteren belgenin aslı ve Yeminli Tercüman tarafından onaylı İngilizce çevirisi.
  6. Danimarka'da eğitim kurumundan düzenlenen kabul mektubunun aslı ya da renkli çıktısı.
  7. Danimarka'da konaklama ve yaşam masrafları için yeterli mali kaynak kanıtı - örn. banka hesabı, hibe mektubunun aslı (aylık DKK'ya denk gelecek şekilde maddi destek sunulmalıdır) (Öğrenci Belgesi aslı ve onaylı İngilizce çevirisi.
  8. Göçmenlik Ofisine yapılmış olan ödeme belgesi.
  9. Türkçe Belgeler, yeminli çevirmen tarafından İngilizce'ye tercüme edilmelidir.

Konsolosluk ek belgeler isteme hakkına sahiptir.

Danimarka Au-Pair Vizesi

Danimarka'da bir ailenin yanında au pair olarak çalışmak için oturuma izni başvurusu yapılabilmektedir.

Danimarka Au-Pair Vizesi için Gerekli Evraklar

  1. Vize başvuru formu. Eksiksiz olarak doldurulmuş, imzalanmış ve tarihli vize başvuru formu.
  2. Fotoğraf. Yakın bir zamanda çekilmiş beyaz zemin üzerine pasaport boyutlu ( cm x cm) 6 adet renkli fotoğraf. Fotoğrafta, başvuru sahibinin yüzü-çenesi, alnı, burnu, gözleri, kaşları ve ağzı açık bir şekilde görülebilmelidir.
  3. Pasaport. Son 10 yıl içerisinde alınmış geçerli bir pasaport ve işlenmiş tüm sayfalarının 1 adet A4 boyutlu renkli fotokopisi, varsa önceki pasaportlar ve siyah-beyaz fotokopileri
  4. Nüfus Kayıt Örneğinin Asılları ve tercüman tarafından onaylı İngilizce çevirileri.
  5. Eğitim Durumunu gösteren belgenin aslı ve tercüman tarafından onaylı İngilizce çevirisi.
  6. Dil kursuna katılmış olan başvuru sahipleri için: Dil kursunda alınan sertifika aslı ve tercüman tarafından onaylı İngilizce çevirisi.
  7. Başvuru sahibi en az bir yabancı dil konuşmak zorundadır (Danca, İsveççe, Norveççe, İngilizce ya da Almanca).

Din Adamları için Oturum İzni Vize Başvurusu

Birçok yabancı vatandaş Danimarka'da yaşama ve çalışma özgürlüğüne sahiptir. Ancak bazıları için oturma ve çalışma izni gerekmektedir. Danimarka'da yaşama ve çalışmayla ilgili olarak özel gereklilikler, her şeyden önce, kişinin uyruğuna ve niteliklerine bağlıdır.

Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar

  1. Vize başvuru formu. Eksik olarak doldurulmuş başvuru formunun aslı veya renkli çıktısı.
  2. Fotoğraf. Yakın bir zamanda çekilmiş beyaz zemin üzerine pasaport boyutlu ( cm x cm) 6 adet renkli fotoğraf. Fotoğrafta, başvuru sahibinin yüzü, çenesi, alnı, burnu, gözleri, kaşları ve ağzı açık bir şekilde görülebilmelidir.
  3. Pasaport. Son 10 yıl içerisinde alınmış geçerli bir pasaport ve işlenmiş tüm sayfalarının 1 adet A4 boyutlu renkli fotokopisi, varsa önceki pasaportlar ve siyah-beyaz fotokopileri
  4. Dışişleri Bakanlığından mektup (aslı ve fotokopisi)
  5. Nüfus Kayıt Örneğinin Asılları ve Yeminli Tercüman tarafından onaylı İngilizce çevirileri (her biri için bir adet asıl ve bir adet fotokopisi gereklidir)
  6. Evlilik Cüzdanının aslı, renkli fotokopisi ve onaylı İngilizce çevirisi.
  7. Üniversite diplomasının aslı, renkli fotokopisi ve İngilizce çevirisi.

Din Adamları,Eşleri ve Çocukları için Vize Başvuru Evrakları

  1. Vize başvuru formu. Başvuru formunun aslı veya renkli çıktısı.
  2. Eş için fotoğraf. Yakın bir zamanda çekilmiş beyaz zemin üzerine pasaport boyutlu ( cm x cm) 6 adet renkli fotoğraf. Fotoğrafta, başvuru sahibinin yüzü, çenesi, alnı, burnu, gözleri, kaşları ve ağzı açık bir şekilde görülebilmelidir.
  3. Çocuklar için; her bir çocuk için 6 pasaport boyutlu fotoğraf.
  4. Pasaport. Son 10 yıl içerisinde alınmış geçerli bir pasaport ve işlenmiş tüm sayfalarının 1 adet A4 boyutlu renkli fotokopisi, varsa önceki pasaportlar ve siyah- beyaz fotokopileri
  5. Dışişleri Bakanlığından mektup (aslı ve fotokopisi)
  6. Nüfus Kayıt Örneğinin Asılları ve tercüman tarafından onaylı İngilizce çevirileri.
  7. Evlilik cüzdanının aslı, fotokopisi ve onaylı İngilizce tercümesi
  8. Dil becerilerini gösteren belgeler

Danimarka Vatandaşları İçin Türkiye Çalışma İzni

DANİMARKA VATANDAŞLARI İÇİN TÜRKİYE’DE ÇALIŞMA İZNİ NASIL ALINIR?

Türkiye’de çalışmak için başvuruda bulunan DANİMARKA vatandaşları, diğer yabancı ülke vatandaşları gibi, sayılı Kanun'a tabi olup, son şekli verilen söz konusu Kanun tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanuna göre, Türkiye’de yabancılara çalışma izni vermeye yetkili merci Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıdır (ÇSGB).

Çalışma izin başvuruları, çalışmak isteyen DANİMARKA vatandaşı tarafından DANİMARKA'daki Türk temsilciliklerine doğrudan, DANİMARKA vatandaşları bünyelerinde çalıştırmak isteyen Türk şirket yetkilileri tarafından ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na önce online, akabinde ise gerekli evrakı anılan Bakanlığa iletmesiyle gerçekleştirilmektedir.

DANİMARKA Vatandaşları İçin Türkiye’de Çalışma İzni Nasıl Alınır?

1. DANİMARKA'dan Çalışma İzin Başvurusu Nereye Yapılır? 

DANİMARKA vatandaşları, DANİMARKA'dan çalışma izni için ilk başvurularını, DANİMARKA'daki Türkiye Cumhuriyeti temsilciliklerine yaparlar. Bu başvuru esnasında Türkiye’deki işverenle imzalanmış iş sözleşmesini (veya atama/görevlendirme yazısını) temsilciliğe ibraz ederler.

Başvurunun kabulü halinde temsilcilik tarafından DANİMARKA vatandaşına bir referans numarası verilir. DANİMARKA vatandaşı söz konusu referans numarasını Türkiye'deki işverene iletir.

Türkiye’de bulunan işveren veya işveren vekili, PTT’den e-devlet şifresi alarak, bu referans numarası ile sisteme girerek çalışma izin başvurusunda bulunur.

Türkiye Dış temsilciliği kanalıyla yapılan başvurularda, temsilciliğe yapılan başvuruyu takip eden 10 işgünü içinde Türkiye’deki işverenin internet üzerinden elektronik çalışma izin başvurusunu yapması ve yine aynı 10 işgünü içinde gerekli belgeleri ÇSGB’ye ulaştırması zorunludur.

DANİMARKA vatandaşının Türkiye'de bulunmaması nedeniyle tarafların ıslak imzalarının bulunduğu iş sözleşmesinin de ayrıca gönderilmesi gerekmektedir. 

2. Yurtiçinden Çalışma İzin Başvurusu Nasıl Yapılır? 

Türkiye’de ön lisans ve lisans öğrenimi için verilen ikamet izinleri hariç, herhangi bir sebebe istinaden en az “altı ay” süreli ikamet izni almış ve iznin süresi sona ermemiş olan DANİMARKA vatandaşları için ilgili işverenler başvurularını yurt içinden (Ayrıca ilgili T.C. dış temsilciliğine başvuruya gerek kalmaksızın) ÇSGB’na yapabilirler.

İnternet üzerinden online olarak yapılacak çalışma izin başvurusunun tamamlanmasının ardından imzalanacak Başvuru Formu ve dilekçenin 6 işgünü içinde ÇSGB’ye teslimi zorunludur.

TÜRKİYE ÇALIŞMA İZİNLERİ İÇİN İSTENEN BELGELER NELERDİR?

İlk Başvuruda DANİMARKA Vatandaşından İstenen Belgeler

. Yurt içinden yapılacak başvurularda, Türkiye’de öğrenim amaçlı oturma izinleri hariç olmak üzere, müracaat tarihinde geçerli en az altı ay süreli oturma izni örneği (Bu belge elektronik başvuru esnasında taratılarak internet üzerinden gönderilecektir.)

. Çalışma izni talebinde bulunan DANİMARKA vatandaşının geçerli oturma izni olmaması halinde ise, DANİMARKA vatandaşının DANİMARKA'daki Türkiye Cumhuriyeti temsilciliklerine iş sözleşmesi veya şirket ortaklığını gösterir belge ibrazı ile çalışma izin başvurusu yapması zorunludur. Bununla birlikte, Özellik Arz Eden Doğrudan Yabancı Yatırımlar* ölçütlerinden asgari birini karşılayan şirketlerde çalıştırılacak kilit personel statüsündeki DANİMARKA vatandaşının Türkiye’de yasal olarak bulunduğunun (Emniyet Müdürlüğü’nden alınan yazı veya pasaportun vize sayfası ve giriş tarihini gösterir bölümünün onaylı örneği ibraz edilerek) kanıtlanması halinde çalışma izni müracaatı doğrudan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yapılabilmektedir. 

. DANİMARKA vatandaşın kilit personel statüsünde olması halinde, Doğrudan Yabancı Yatırımlarda Yabancı Uyruklu Personel İstihdamı Hakkında Yönetmeliğin 10/b maddesinde belirtilen bilgi ve belgeler (Bu belgeler elektronik başvuru esnasında taratılarak internet üzerinden gönderilecektir.)

. Pasaport kopyası (Pasaportun Latin harfleri dışında bir alfabe ile yazılı olması halinde, yeminli mütercim veya resmi makamlarca onaylı çevirisi de başvuruya eklenmelidir. Bu belge elektronik başvuru esnasında taratılarak internet üzerinden gönderilir.)

. Yeminli tercüman tarafından Türkçe tercümesi yapılmış ve resmi makamlarca onaylanmış diploma veya geçici mezuniyet belgesi sureti (Bu belge elektronik başvuru esnasında taratılarak internet üzerinden ve ayrıca kâğıt ortamında da gönderilecektir.)

. Mesleki hizmetler çerçevesinde çalışma izni talep eden yabancının yukarıdaki belgelere ilave olarak, yurt dışında yükseköğrenim görmesi halinde “Yurtdışı Yüksek Öğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği”ne uygun olarak alacağı “Diploma veya Geçici Mezuniyet Denklik Belgesi” (Bu belge elektronik başvuru esnasında taratılarak internet üzerinden gönderilecektir.)

İlk Başvuruda İşveren Kurumdan İstenen Belgeler Nelerdir?

. DANİMARKA Vatandaşı Çalışma izni müracaat dilekçesi (Dilekçe elektronik başvuru sırasında taratılacak ve ayrıca işveren tarafından kâğıt ortamında ıslak imzalı olarak gönderilecektir.)

. DANİMARKA personel müracaat formu (Elektronik ortamda doldurulan form, çıktısı alındıktan sonra, işveren ve yabancı tarafından imzalanıp posta ile bir nüsha olarak ÇSGB'na gönderilecektir. İşveren ve yabancının ıslak imzalarının olmaması halinde taraflar arasında yapılmış iş sözleşmesi ibraz edilecektir. Formun imzasız olması ve iş sözleşmesinin de bulunmaması halinde müracaat işleme konulmaz.)

. İşveren Kuruluşun sermaye ve ortaklık yapısını gösteren en son Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi (Bu belge elektronik başvuru sırasında taratılarak internet üzerinden gönderilecektir.)

. Son yıla ait, vergi dairesi veya yeminli mali müşavir tarafından onaylanmış bilanço ve kâr/zarar tablosu (Bu belge de elektronik başvuru esnasında taratılarak internet üzerinden gönderilecektir.)

. İş yeri "Özellik Arz Eden Doğrudan Yabancı Yatırımlar*" kapsamında ise, böyle olduğunu kanıtlayıcı dökümanlar (Bu dökümanlar online başvuru sırasında taratılarak internet üzerinden gönderilecektir.)

. Kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan ihalelere ait projeleri gerçekleştirilecek kuruluşların (konsorsiyumlar dâhil) işi yüklendiklerini belirten belge (Bu belge elektronik başvuru esnasında taratılarak internet üzerinden gönderilecektir.)

.  Müteahhitlik, mimarlık, mühendislik ve danışmanlık hizmetleri çerçevesinde yabancı uzman istihdam edecek tüzel kişiliklerde, aynı meslekte Türk mühendis/mimar/şehir plancısı istihdam edildiğini ispata dair maaş bordrosu (Bu belge elektronik başvuru esnasında taratılarak internet üzerinden gönderilecektir.)

. DANİMARKA personeli istihdam edecek kurum ve kuruluş adına kullanıcı sıfatıyla elektronik başvuruyu yapma yetkisi bulunan kişinin noter tarafından onaylanmış vekâletnamesi veya kullanıcı sıfatındaki kişinin müracaatı yapan kurum ve kuruluşta görevli olduğunu gösterir belge (Bu belge elektronik başvuru esnasında taratılarak internet üzerinden gönderilecektir.)

DANİMARKA Personel İçin Çalışma İzni Uzatma Başvurusu Nasıl Yapılır?

. Çalışma izninin uzatılması talebi, DANİMARKA vatandaş veya işveren tarafından doğrudan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yapılır.

. Çalışma izni ve süre uzatım başvurularının ilkin elektronik yolla yapılması zaruridir. Bu çerçevede, elektronik yolla yapılan ve sistem tarafından kabul edilerek onaylanan çalışma izni veya süre uzatım başvurularının geçerli olabilmesi için, internet ortamında alınan barkodlu başvuru formu çıktısının DANİMARKA vatandaşı ve Türk işveren tarafından kâğıt ortamında imzalanarak, yönetmelik ekinde belirtilen diğer dökümanla birlikte, internet üzerinden, onay tarihini takip eden 6 işgünü içinde, şahsen veya posta ile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ulaştırılması gerekmektedir.

. Çalışma izninin uzatılması talebinin, iznin bittiği tarihten geçmişe doğru maksimum iki aylık süre içerisinde yapılması gerekmektedir. Çalışma izni süresinin bitiminden itibaren en geç on beş gün içinde yapılan uzatma başvuruları da kabul edilir. Bu süreden sonra yapılan başvurular, ilk kez başvuru yapan yabancılara uygulanan esaslara tabidir. Geçerli oturum izni ibrazıyla yapılan çalışma izni uzatma başvurularında (yurt içinden yapılan ilk başvurularda olduğu gibi) elektronik başvuruyu takip eden 6 işgünü içinde istenen belgelerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ulaştırılması gerekmektedir.

. Bir yıllık yasal çalışma izin süresinden sonra, aynı iş yeri ve aynı meslekte olması kaydıyla, mevcut çalışma izni iki yıl süreyle uzatılabilir. Toplam üç yıllık yasal çalışma süresinin sonunda, aynı meslekte ve dilediği işverenin yanında çalışmak kaydıyla, mevcut çalışma izni ek üç yıl süreyle uzatılabilmektedir. Türkiye’de en az sekiz yıl kanuni ve kesintisiz olarak oturan veya toplam sekiz senelik yasal çalışması olan DANİMARKA vatandaşları süresiz çalışma izni başvurusunda bulunabilirler.

Danimarka Vatandaşları İçin Türkiye Çalışma İzni

Çalışma İzni Uzatma Başvurusunda DANİMARKA Vatandaşından İstenen Belgeler Nelerdir?

. Pasaport fotokopisi (Bu belge elektronik başvuru esnasında taratılarak internet üzerinden gönderilir.)

. Önceki çalışma izin belgesi ve üst yazısı (Bu belgeler elektronik başvuru esnasında taratılarak internet üzerinden gönderilir.)

. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verilmiş bulunan çalışma izin sürelerini kapsayan oturma izni (Bu belge elektronik başvuru esnasında taratılarak internet üzerinden gönderilecektir.)

. Mimar, mühendis ve şehir plancısı olarak çalışma izni verilen yabancıların, sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yasası'nın  maddesine dayalı olarak alması gereken geçici üyelik belgesi (Bu belge elektronik başvuru esnasında taratılarak internet üzerinden gönderilecektir.)

Çalışma İzni Uzatma Başvurusunda İşveren Kurumdan İstenen Belgeler Nelerdir?

. DANİMARKA'lı Personel Çalışma izni uzatımı başvuru dilekçesi (Dilekçe elektronik başvuru esnasında taratılacak ve ayrıca kâğıt ortamında işveren tarafından ıslak imzalı olarak gönderilecektir.)

. DANİMARKA'lı personel başvuru formu (Elektronik ortamda doldurulacak form, çıktısı alındıktan sonra, işveren ve yabancı tarafından imzalanıp kâğıt ortamında bir nüsha olarak ÇSGB'na gönderilecektir. İşveren ve yabancının ıslak imzalarının olmadığı hallerde, taraflar arasında akdedilmiş iş sözleşmesi ibraz edilecektir. Formun imzalanmamış olması ve iş akdinin de bulunmaması durumunda başvuru işleme alınmaz)

. Değişiklik olması durumunda, kuruluşun en son sermaye ve ortaklık yapısını gösteren Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi (Bu döküman online başvuru esnasında taratılarak internet üzerinden gönderilecektir.)

. İş yerinin vergi borcu olmadığına dair belge (Bu bilgiye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, Maliye Bakanlığı kayıtlarından internet üzerinden erişilecektir.)

. DANİMARKA'lı personel ve anılan personeli çalıştıran işverenin sosyal güvenlik yükümlülüklerinin yerine getirip getirmediği bilgisi (Bu bilgi Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından internet üzerinden kontrol edilecektir.)

. DANİMARKA'lı personeli bünyesinde istihdam eden kurum ve kuruluş adına, kullanıcı sıfatıyla elektronik başvuruyu yapma yetkisi bulunan kişinin noter onaylı vekâletnamesi veya anılan kişinin başvuruyu yapan işyerinde çalıştığını gösterir belge (Bu belge online başvuru esnasında taratılarak internet üzerinden gönderilecektir.)

DANİMARKA Vatandaşlarının Çalışma İzni Başvuruları Nasıl Sonuçlandırılmaktadır?

Çalışma izni başvurusu sonuçlanan DANİMARKA vatandaşına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kararı (İzin veya ret)  ilgili işverene e-posta yoluyla bildirilir. DANİMARKA'dan yapılan başvurularda sonuç, ilgili Türk temsilciliğe de online olarak ayrıca bildirilir. Çalışma izni verilmesi halinde, DANİMARKA'lı vatandaşın, başvuru yaptığı Türk temsilciliğe giderek çalışma ve ikamet izin harçları ile vize harcını ödemesi gerekmektedir. Dış temsilcilikçe DANİMARKA'lı vatandaşın pasaportuna vize etiketi yapıştırılması sonrasında şahıs Türkiye’ye giriş yapabilir. Söz konusu harçlar ödenmeksizin yurda giriş yapan yabancıların çalışma izinleri geçerlilik kazanmamaktadır. Diğer yandan, düzenlenen çalışma izni kartı PTT Kargo ile işveren adresine ulaştırılmaktadır.

Çalışma İzninin Reddedilmesi Halinde Nereye İtiraz Edilebilir?


Çalışma izni verilmesi ya da uzatılması talebinin reddedilmesi, çalışma izninin iptal edilmesi ya da çalışma izninin geçerliliğinin kaybedilmesine ilişkin ÇSGB tarafından verilecek kararlara karşı ilgili işveren tarafından tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde itiraz edilebilir. İtirazlar sistem üzerinden online olarak yapılır. İtiraza ilişkin açıklamalı dilekçe ve belgelerin sisteme yüklenmesi gerekir. İtirazın ÇSGB tarafından reddedilmesi hallerinde idarî yargı yoluna başvurulabilir.

Türkiye Çalışma İzni Nasıl Uzatılır?


ÇSGB tarafından DANİMARKA'lı vatandaşlara verilmiş bir çalışma izninin süresinin uzatılabilmesi için; mevcut çalışma izninin bittiği tarihten geçmişe doğru maksimum 2 aylık sürede olmak şartıyla, izin süresi sona ermeden uzatma başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Çalışma izninin süresinin bitiminden sonra yapılan süre uzatım başvuruları işleme konulmaz.

Türkiye Çalışma izninin uzatılması isteği ilk başvuruda olduğu gibi online olarak yapılır ve ardından başvuru formu DANİMARKA'lı personel ve işveren tarafından imzalanarak 6 işgünü içerisinde bizzat veya posta ile ÇSGB’ye teslim edilir.

Türkiye Çalışma İzinleri Harcı ne kadardır ve nasıl yatırılır?

No'lu Harçlar Kanunu uyarınca yabancılara verilen çalışma izin belgeleri harca tabidir. Çalışma izin talebinin ÇSGB tarafınca olumlu bulunması durumunda verilecek izin süresine göre çalışma izni harcı yatırılması gerekmektedir. Harç tutarları, her yıl yeniden belirlenmekte ve Resmi Gazete'de yayımlanmaktadır. Harç miktarları ve yatırılacak Banka şubelerine ilişkin bilgiler ÇSGB web sayfasında yer almaktadır.

Yurtiçinden yapılan çalışma izin (süre uzatımları dahil) başvurularında, talebi ÇSGB tarafından uygun bulunan yabancılar için çalışma izni harcı  ve değerli kağıt bedelinin ayrı ayrı yatırılması gerekmektedir. ÇSGB tarafından başvurucuya bu miktarları belirtir mesaj gelmeden ödeme yapılmaması gerekmektedir. 

Harç ve değerli kağıt bedelleri yalnızca ÇSGB internet sitesinde belirtilen Bankaların şubelerine yatırılabilmektedir. Yapılan ödemeler online sistem üzerinden ÇSGB tarafından görülmekte olduğundan, ödeme yapıldığında (çok istisnai haller dışında) ÇSGB’ye ayrıca makbuz ibrazına gerek bulunmamaktadır.

Yurtdışından yapılan müracaatlarda çalışma izni harcı ve değerli kağıt bedeli çalışma vizesi alınırken DANİMARKA'lı vatandaş tarafından DANİMARKA'daki ilgili Türk temsilciliğe yatırılmaktadır.

ÖZELLİK ARZEDEN YABANCI YATIRIMLAR NELERDİR?

“Doğrudan Yabancı Yatırımlarda Yabancı Uyruklu Personel İstihdamı Hakkında Yönetmelik” kapsamında, Özellik Arzeden Yabancı Yatırımlar'a ilişkin çalışma izinleri özel hükümlere tabi tutulmuş olup, çalışma izinlerinin daha kolay şekilde verilmesi hedeflenmiştir. Bu kapsam dışındaki doğrudan yabancı yatırımlarda istihdam edilecek personel için talep edilen çalışma izin başvuruları sayılı Kanun ve Uygulama Yönetmeliği hükümlerine tabidir.

. Özellik Arz Eden Doğrudan Yabancı Yatırımlar; sayılı yasa alanına giren ve aşağıdaki koşulların en az birini sağlayan şirket veya şubeyi ifade eder:

. Yabancı ortakların toplam sermaye payının minimum  TL olması şartıyla, şirket veya şubenin son yıl cirosunun minimum 96,5 milyon TL olması

. Yabancı ortakların toplam sermaye payının minimum  TL olması şartıyla, şirket veya şubenin son yıl ihracatının minimum 1 milyon ABD Doları olması

. Yabancı ortakların toplam sermaye payının minimum  TL olması şartıyla, şirket veya şubede son yıl içinde SSK'ya kayıtlı minimum  personelin çalıştırılması

. Şirket veya şubenin yatırımda bulunacak olması durumunda, öngörülen asgari sabit yatırım tutarının minimum 32,1 milyon TL olması
Ana şirketin merkezinin bulunduğu ülke dışında en az bir ülkede daha doğrudan yabancı yatırımı bulunması

Kilit personel; Türkiye’de kurulu bulunan ve tüzel kişiliğe sahip bir şirketin, aşağıdaki şartlardan en az bir tanesini sağlayan personelidir:

a) Aşağıdaki alanlardan en az bir tanesinde görev alan veya bu konularda yetki sahibi; şirket ortağı, yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyesi, genel müdür, genel müdür yardımcısı, şirket müdürü, şirket müdür yardımcısı ve benzeri mevkilerde görev yapan kişi

Şirketin üst yönetiminde ya da icra pozisyonunda görev yapmak
Şirketin tamamını veya bir bölümünü yönetiyor olmak
Şirketin idari veya teknik personelinin işlerini denetlemek veya kontrol etmek
Şirketin insan kaynakları politikaları konusunda karar alıcı pozisyonda bulunmak

b) Şirketin hizmetleri, cihazları, teknik ya da yönetimi için gereken bilgilere sahip kişi

c) İrtibat bürolarında, yurt dışındaki ana şirket tarafından adına yetki belgesi düzenlenen kişi

Danimarka Vatandaşları İçin Türkiye Çalışma İzni

Danimarka İşçi Alımı Başvuru

Danimarka İşçi Alımı Başvuru

Danimarka için işçilik başvurusu, ve yılları için aktif olarak alımları gerçekleştirilen durumlar arasında yer almaktadır. Günümüzde pek çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi Danimarka İşçi Alımı Başvuru almaya devam etmektedir. Danimarka’nın da asıl olarak işçi alım başvurusu imkanını açmasının sebebi, ülkede bulunan iş gücü ihtiyacıdır. Bunun için pek çok farklı meslek dalı için işçi alımları devam etmektedir.

Danimarka İşçi Alımı Başvuru Nasıl Yapılır?

Danimarka çalışma başvurusu yapabilmek için günümüzde öncelikle Danimarka’ya vize başvurusunun yapılması gereklidir. Çalışma vizesi başvurusunun yapılmasından ve ülke tarafından onaylanmasından sonra iş başvuruları tamamlanmaya başlanabilir. Günümüzde işçi alımı için yapılacak olan başvurular için öncelikli olan ülke tarafından kişilere çalışma vizesinin verilip verilmediğidir. Daha sonra yapılacak iş başvuruları için işlemler kolaydır.

Danimarka İşçi Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Danimarka işçilik başvurusu koşulları, kişilerin başvuru sağladıkları işlere göre değişiklik göstermektedir. Bunun için de net bazı koşulların olduğunu söylemek zordur. Ancak Danimarka’ya çalışmak için gidecek olan kişilerin mutlaka çalışma vizelerinin olması gereklidir. Bunun dışında dil veya tecrübe gibi durumların tümü, çalışılmak istenen işe göre değişiklik gösterir.

Danimarka İşçi Alımı Nereye Başvurulur?

Danimarka’ya çalışma başvurusunun yapılması için iki farklı durumun söz konusu olduğu söylenmektedir. Bunlardan biri, doğrudan Danimarka konsolosluğuna başvuru yapılmasıdır. Çalışma vizesi başvurusu sayesinde Danimarka’ya gidilebilir ve çalışma izni için de gerekli olan işlemler kolaylıkla tamamlanabilir. Bunların yanında, aktif olarak Danimarka ile Türkiye arasında işçi transferini sağlayan firmalar vardır. Bunlar üzerinden sağlanacak başvurular sonucunda da kolaylıkla iş bulunabilir.

Danimarka Çalışma Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Danimarka çalışma vizesinin başvuruları, Danimarka Konsolosluğuna yapılmaktadır. Çalışmak amacı ile Danimarka’ya gitmek isteyen kişilerin öncelikli olarak konsolosluğa şahsi olarak başvuru yapmaları ve gerekli olan tüm evrakları teslim etmeleri gereklidir.

Danimarka Çalışma Vizesi Başvurusu İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

Danimarka çalışma vizesi evrakları, güncel olarak şöyle sıralanmıştır:

  • Vize başvuru formu
  • 5 cm x cm boyutlarında 5 adet renkli fotoğraf
  • Geçerliliği olan pasaport (Son 10 Yıl içerisinde alınmış olması ile beraber işlenmiş tüm sayfalarının 1 adet A4 boyutlu renkli fotokopisi gereklidir. Başvuru yapacak olan kişinin eğer varsa daha önceden kullandığı pasaportlarının da siyah-beyaz fotokopileri dosyaya eklenmelidir.)
  • Son 1 ay içinde alınmış Nüfus Kayıt Örneğinin aslı ve tercüman tarafından onaylı İngilizce çevirileri. (Alınmış belgede kişinin anne, baba, eş, kardeş ve çocuklarının da görünmesi gereklidir.
  • Başvuru sahibine ait olan eğitim durumunu gösteren belgelerin asılları, renkli fotokopileri ve tercüman tarafından onaylı İngilizceye çevrilmiş halleri
  • Daha önceden dil kursuna katılmış olan başvuru sahipleri için dil kursunda alınan sertifika aslı, renkli fotokopisi ve tercüman tarafından onaylı şekilde İngilizceye çevrilmiş hali
  • Göçmenlik Ofisine yapılmış olan ödeme belgesi
  • İş sözleşmesi (Başvuru sahibinin gitmesinden sonra nerede çalışacağını, hangi pozisyonda görev alacağını, net maaş bilgisi ve benzeri bilgilerini içermelidir. İş sözleşmesinin yapılmasının üzerinden 1 ay geçmemesi gereklidir.)

Danimarka Hangi Mesleklerde İşçi Alımı Yapıyor?

Danimarka’nın aldığı meslekler, günümüzde oldukça fazladır. Danimarka İşçi Alımı Başvuru rakamlarının bu denli yüksek olmasının en temel sebeplerinden biri, ülkede yer alan aktif iş gücünün yaşlı ve emekli olmuş olmasıdır. Bu nedenle ülkede oldukça fazla meslek grubuna ait alımlar vardır ve bu meslekler şöyle sıralanmıştır:

  • Makine mühendisi
  • İnşaat müdürü
  • İnşaat mühendisi
  • Çevre mühendisi
  • Kimya mühendisi
  • Tasarımcı
  • Şehir plancısı
  • Arazi müfettişi
  • Yatılı okul öğretmeni
  • Çocuk bakıcısı
  • Sosyal eğitim görevlisi
  • Okul öncesi öğretmen yardımcısı
  • Denetçi
  • Muhasebeci
  • Mimar
  • Peyzaj mimarı
  • Kuaför
  • Sosyal ve sağlık hizmetleri asistanı
  • Bahçıvan
  • Duvar ustası
  • Sıhhi tesisat teknisyeni
  • Tesisatçı
  • Operasyon ve üretim müdürü
  • Kütüphaneci
  • Psikolog
  • Avukat
  • Bina teknisyeni
  • Radyograf
  • Tıbbi laboratuvar teknisyeni
  • Diş hijyenisti
  • Yetişkin eğitim merkezi öğretmeni
  • İlkokul öğretmeni
  • Biyoteknoloji mühendisi
  • Yazılım mühendisi
  • Yazılım uzmanı
  • Çevre teknisyenihesap yöneticisi
  • Satış danışmanı
  • İş ve şirket danışmanı
  • Yerel otorite vaka yöneticisi
  • Emlakçı
  • Çalışma idari sekreteri
  • Tıbbi sekreter
  • Yönetici katibi
  • Ofis asistanı
  • Büro memuru
  • Okul sekreteri
  • Ticaret asistanı
  • Kilise memuru
  • Marangoz
  • Tesisatçı
  • Kaporta metal işçisi
  • Demirci
  • Sac metal işçisi
  • Demir ve metal servis teknisyeni
  • Klinik diyetisyen
  • Meslek terapisti
  • Satış müdürü
  • Genel müdür
  • Biyolog
  • Doktor
  • Tıbbi danışman
  • Anestezi hemşiresi
  • Hemşire
  • Diş hekimi
  • Endüstriyel teknisyen
  • Cnc operatörü
  • Mekanik uzmanı
  • Elektrikçi
  • Elektrik müteahhidi
  • Tamircikasap
  • Fırıncı

Ayrıca Almanya İşçi Alımı Başvuru yazımızıda okuyabilirsiniz.

İŞKUR Yurt Dışına İşçi Gönderiyor Mu?

İŞKUR’un işçi gönderimi, günümüzde yurt dışında yer alan pek çok ülke için gerçekleştirilmektedir. İŞKUR, talep eden kişiler için yurt dışı imkanlarını sumaktadır. Yurt dışında çeşitli sektörde yer alan firmalar ile anlaşmalı olmasından dolayı, Danimarka ve Almanya başta olmak üzere pek çok farklı ülkeye işçi gönderimlerine devam etmektedir.

Danimarka İşçi Alımı Yapan Firmalar Nelerdir?

Danimarka’ya Türk işçilerin çalışması için genellikle kullanıldığı bilinen firmalar, şöyle sıralanmıştır:

  • Globaladstorm
  • Indevjobs
  • Kwickme
  • Jooble
  • SimplyJob
  • Workindenmark
  • Indeed
  • Monster
  • LinkedIn
  • FreeAds
  • EnEuropaJobs

Bu firmalar, sadece Danimarka için değil pek çok ülke için Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın pek çok ülkesi üzerinden iş bulunduğu internet siteleridir. Bunun için Danimarka içinde iş aradığı bilinen kişiler tarafından günümüzde de aktif olarak kullanılmaktadırlar.

İŞKUR Hangi Ülkelere İşçi Gönderiyor?

İŞKUR’un işçi gönderdiği ülkeler, güncel olarak şöyle listelenmiştir:

  • Almanya
  • Hollanda
  • Fransa
  • Kuveyt
  • Lübnan
  • Suudi Arabistan
  • İsveç
  • Norveç
  • Kanada
  • Danimarka

Aktif olarak Türk işçiye açık olan bu ülkelerin tümüne İŞKUR vasıtası ile gitmek genellikle kolay görünen yöntemlerden biridir. İŞKUR, bu ülkelerin dışında da bazı ülkelere işçi olanağı sunar ancak bunlar günümüzde aktif olarak alımın olduğu ülkelerdir. İmzalanmış olan sözleşme ile beraber, talep edilen ülkeler için kolaylıkla çalışma izni alınabilir ve yurt dışında çalışmaya başlanabilir.

Danimarka İşçi Maaşları Ne Kadar?

Danimarka’da Türk işçi maaşları, işçilerin hangi meslek grubuna bağlı olarak ülkeye geldiklerine göre değişiklik göstermektedir. Doktorluk, mühendislik ve öğretmenlik gibi bir alanda uzmanlığın olması gereken meslekler için daha yüksek maaşların olduğu bilinir. Danimarka İşçi Alımı Başvuru tarihleri arasında, pek çok meslek grubunun gitmesi ile beraber ortalama maaşların euro gibi fiyatlardan başladığı bilinmektedir. Maaş seviyesinin yüksek olmasından dolayı da Danimarka işçi alımına daha büyük bir ilgi mevcuttur.

Danimarka İşçi Alımı Yapan Firmalar ve Başvuru Şartları

Her geçen gün yurt dışı iş ilanları için aramalar artıyor. Son zamanlarda Danimarka bu konuda gündeme geldi. Yapılan haberlere göre Danimarka işçi alımı yapıyor. 5 bin Euro ile işçi alımı gerçekleştirdiğini duyuran Danimarka hakkında birçok araştırma yapılıyor.

Sizlere konu ile alakalı tüm bilmeniz gerekenleri anlattım. Danimarka işçin alımı yapan firmalar, başvuru şartları hakkında bilgiler vereceğim. Ayrıca Danimarka Türk işçi alımı ve iş ilanları sitelerini de ayrıntılarıyla aşağıda vereceğim.

Yazının sonunda siz de Danimarka iş başvurusu yapabileceksiniz. Lafı çok fazla uzatmadan sizlere bilgi vermeye geçiyorum!

Danimarka İş İmkanları

danimarka iş imkanları

Danimarka işçi alımı için ilk önce iş imkanlarından bahsetmek istiyorum. Birçok sektörde pek çok meslek grubundan işçi alımı gerçekleştiren Danimarka&#;da iş bulma olasılığınız çok yüksek! 70&#;den fazla meslek grubunda iş bulabileceksiniz.

Bunun için Danimarka iş ilanları sitelerine başvuruda bulunabilirsiniz. Hiç merak etmeyin yazının ilerleyen kısımlarında hangi sitelere başvuruda bulunabileceğinizden bahsedeceğim. Onun öncesinde bilmeniz gereken diğer bilgileri sıraladım.

Ayrı olarak Finlandiya iş ilanları yazısını da okuyabilirsiniz. Dünyadaki en huzurlu ülkeler arasında bulunan Finlandiya&#;da çalışma fırsatınız bulunuyor.

Danimarka&#;da İş Olanağı Yüksek Sektörler

danimarka işçi alımı

Son yıllarda Danimarka yabancı işçi alımını daha çok hızlandırdı. Peki hangi sektörlerde iş olanakları daha yüksek? &#;Danimarka&#;da çalışmak istiyorum&#; diyorsanız bu sektörleri değerlendirebilirsiniz.

Mühendislik

  • Eğitim
  • Tıp ve sağlık
  • Hizmet
  • İnşaat
  • Turizm
  • Ticaret
  • Elektronik ve yazılım
  • Gıda

Danimarka işçi alımı için bu sektörlere ağırlık veriyor. Bu sektörlere vasıflı ve vasıfsız işçi alımı gerçekleştiriyorlar. Gördüğünüz gibi birçok sektörde iş imkanı bulunuyor. Yani bir doktor olarak da başvuru yapabilirsiniz bir garson olarak da&#;

Danimarka İşçi Alımı Hangi Meslekler Ön Planda

danimarka işçi alımı hangi meslekler

Danimarka yabancı işçi alımı için hangi sektörlerin daha çok ş fırsatı sunduğundan bahsettim. Şimdi spesifik olarak mesleklerden de bahsetmek istiyorum. İş ilanlarını bu meslekler üzerinden aratabilirsiniz. danimarka yabancı işçi alımı hangi meslekleri öncelikli olarak arıyor? Aşağıdaki listeyi inceleyin.

  1. İnşaat işçileri: Çatı ustaları, marangozlar ve çimento işçileri gibi uzmanlık gerektiren işler için yabancı işçilere ihtiyaç duyulmaktadır.
  2. Sağlık çalışanları: Doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık profesyonelleri gibi nitelikli işçilere ihtiyaç duyulmaktadır.
  3. Turizm sektörü: Restoranlarda, otellerde ve tatil köylerinde çalışacak personel için yabancı işçilere ihtiyaç duyulmaktadır.
  4. Tarım işçileri: Özellikle mevsimlik işlerde (örneğin hasat dönemi) yabancı işçilere ihtiyaç duyulmaktadır.
  5. Mühendisler ve teknik personel: Özellikle inşaat mühendisleri, elektrik mühendisleri ve endüstriyel tasarımcılar gibi uzmanlık gerektiren işler için yabancı işçilere ihtiyaç duyulmaktadır.
  6. Bilgi teknolojileri: Yazılım geliştiricileri, veri tabanı yöneticileri ve diğer IT profesyonelleri gibi nitelikli işçilere ihtiyaç duyulmaktadır.
  7. Denizcilik sektörü: Deniz taşımacılığı, yük taşımacılığı ve denizcilik endüstrisi gibi sektörlerde iş fırsatları bulunmaktadır.

Danimarka İşçi Alımı Yapan Firmalar

danimarka&#;da işçi alımı

Danimarka&#;da çalışma için işçi alımı yapan firmalar hakkında bilgi sahibi olmanız büyük fayda sağlayacaktır. Danimarka&#;da yabancı işçi olarak çalışmak isteyenler bu firmaları da değerlendirebilirler. Danimarka işçi alımı yapan firmalar şunlar:

  • Softnice
  • ABS
  • ERSG
  • Ependorf
  • ICDS
  • Ashbrittle
  • Currys
  • Tradebe
  • Square One
  • Recruitment Ltd
  • KCM

Gibi firmalar işçi alımı gerçekleştiriyor. Bu firmalara başvurmak için Danimarka iş ilanları sitelerini ziyaret edebilirsiniz. Yazının devamında bu siteleri sizlere sırasıyla vereceğim. Okumaya devam edin.

Danimarka&#;daki Türk Şirketleri

Danimarka işçi alımı konusunu araştırırken eminim Türk şirketlerini de merak ediyorsunuzdur. Danimarka&#;daki Türk şirketleri şöyledir:

  • Tekfen Holding
  • Fibema & Nilscan Aps
  • Es Pack
  • Sc Elteknik

Bu şirketlerin internet sitelerindeki kariyer sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Boş pozisyonlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Danimarka İşçi Alımı Şartları

Danimarka Türk işçi alımı

Danimarka işçi alımı için bir diğer bilmeniz gereken konu başvuru şartları. Danimarka işçi alımı şartları aşağıdaki gibidir:

  • Pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvuru ve çalışma süresini kapsaması önemlidir.
  • Danimarka&#;da çalışmak için işçi vizesi gerekmektedir. Bu vizeyi çalışılan kurum aracılığıyla almak mümkündür.
  • Danimarka işçi alımı yapan firmalar yabancı dil şartı koyabilmektedir.
  • Eğer vasıflı işçi olarak iş başvurusunda bulunacaksanız CV&#;niz oldukça önemlidir.
  • Danimarka&#;da işçi olarak çalışmak için genellikle belirli bir nitelik veya deneyim gerekliliği bulunmaktadır.
  • Sicil kaydınızın temiz olması gerekmektedir.
  • Sorumluluk sahibi ve çalışkan olmalısınız.

Gördüğünüz gibi gerekli olan şartlar zorlu şartlardan oluşmuyor. Bu şartları yerine getirebileceğinizi düşüyorsanız başvuruda bulunabilirsiniz.

Farklı seçenekleri karşılaştırmayı unutmayın! Almanya iş imkanları hakkında derinlemesine yazmış olduğum yazıyı okuyabilirsiniz.

Danimarka işçi alımı hakkında daha fazla bilgi almak için ilginizi çekebileceğini düşündüğüm bir videoyu aşağıya bırakıyorum:

Danimarka Göçmenlik Başvurusu

Danimarka göçmenlik başvurusu

Danimarka&#;da çalışmak isteyenlerin en çok merak edip araştırdığı konulardan birisi de Danimarka göçmenlik başvurusudur. Danimarka göçmenlerin en çok tercih ettiği ülkelerden birisidir.

Avrupa birliği vatandaşı olmayanlar için göçmenlik şartları vardır. Bunun için size en uygun olan Danimarka&#;da çalışan olmaktır. Bunun için geçici ya da devamlı oturum izni alınması gerekiyor.

Oturma iznine başvuruda bulunmak için Göçmenlik Bürosu veya Danimarka Uluslararası İşe Alım ve Entegrasyon Ajansına (SIRI) başvurmak gerekmekte. Direkt olarak göçmenlik alamıyorsanız Danimarka iş vizesiyle ülkeye girebilirsiniz.

Danimarka İşçi Vizesi Almak

Danimarka İşçi Vizesi Almak

Danimarka geçici işçi vizesi almak için bazı şartlar söz konusu. Bu şartları yerine getiriyorsanız Danimarka iş vizesi ile ülkeye girebilirsiniz. 6 ay içerisinde 90 güne kadar Danimarka&#;da bulunabiliyorsunuz.

  • Danimarka&#;da iş görüşmesine katılacakcanız,
  • Toplantıya, eğitime ya da seminere katılacaksanız,
  • Sahada çalışmalara katılacaksanız

İş vizesine başvurabilirsiniz. Gerekli belgeleri toplamanız gerekiyor. En önemlisi çalışacağınız kurumdan gelecek olan davet mektubudur.

Danimarka İşçi Alımı Başvurusu

Danimarka işçi alımı için gerekli bilgileri sizlere sunmaya devam ediyorum. Danimarka iş başvurusu yapmak için ülkeye gitmenize gerek yoktur. Bu sürece internet ile adım atabilirsiniz.

Sizlere aşağıda paylaşacağım Danimarka iş ilanları siteleri sayesinde bilgisayarınızın başından iş başvurusu gerçekleştirebileceksiniz. Olumlu sonuçlanan görüşmelerden sonra iş vizesi alarak ülkeye giriş sağlayabileceksiniz.

Danimarka İş İlanları Siteleri

Danimarka iş ilanları siteleri

Danimarka işçi alımı gerçekleştiren firmalar, internetteki iş ilanı sitelerine ilan vermektedirler. Danimarka iş ilanları siteleri aşağıdaki gibidir:

Danimarka işçi alımı nereye başvurulur? Diye düşünmeyin, bu siteleri sürekli olarak kontrol edebilir ve size uygun iş ilanlarına başvuruda bulunabilirsiniz.

Danimarka&#;da Maaşlar

danimarka maaşları

Danimarka işçi alımı için birçok konuya artık hakimsiniz. Peki, Danimarka&#;da maaşlar ne durumda? Danimarka&#;da ortalama bir maaş yıllık 39 bin Euro&#;dur. Mesleklere göre Danimarka&#;da maaşlar aşağıdadır:

  • Danimarka işçi maaşları: 3 bin Euro
  • Doktor maaşları: 13 bin Euro
  • Hemşire maaşları: 5 bin Euro
  • İnşaat mühendisi maaşları: 5 bin Euro
  • Yazılım mühendisi maaşları: 5 bin Euro
  • Mimar maaşları: 5 bin Euro
  • Memur maaşları: 5 bin Euro
  • Aşçı maaşları: 2 bin Euro
  • Garson maaşları: Bin Euro
  • Öğretmen maaşları: 4 bin Euro
  • Avukat maaşları: 8 bin Euro
  • Polis maaşları: 3 bin Euro

Danimarka&#;da Asgari Ücret

Yurt dışında çalışmak için Danimarka iş ilanlarına başvuranlar asgari ücreti araştırıyor. Ancak Danimarka&#;da asgari ücret bulunmuyor. Yani minimum bir maaş söz konusu değil. Maaşlar saatlik olarak hesaplanmakta. Asgari çalışma ücretinden bahsedebiliriz.

  • Danimarka saatlik asgari ücret 15 euro olarak belirlenmiştir.

Yani saatlik olarak alacağınız minimum ücret bu şekilde.

Danimarka&#;da 3 Yıl Sözleşmesi

Danimarka&#;da çalışmak istiyorsanız, sizlere faydalı olabilecek bir bilgi sunacağım. Danimarka ve diğer AB ülkelerinde çalışma vizesi, sınırsız oturma izni için sınırsız hakka sahip olabilirsiniz. Nasıl mı? Bunun için bazı şartları yerine getirmeniz gerekli. Şartlar şöyle:

  • Danimarka&#;da 1 yıl yasal olarak çalışmanız gerekiyor
  • Sonraki 1 yıl daha aynı yerde aynı işverenle çalışmanız lazım. 2. yılın sonunda aynı mesleği yapma şartıyla farklı bir işverenle çalışabiliyorsunuz.
  • Bu şekilde 4. yılınıza geldiğinizde Danimarka&#;da ya da başka bir AB ülkesinde istediğiniz işverenle istediğiniz mesleği yapabiliyorsunuz.

Bu şekilde herhangi bir sorun yaşamadan oturma ve çalışma iznine sahip oluyorsunuz. Ancak şöyle bir durum var ki ancak 3 ay işsiz kalabiliyorsunuz. Yoksa kazandığınız bu hakkı kaybedebilirsiniz.

Danimarka&#;da Yaşam

danimarkada çalışmak

Danimarka işçi alımı yapan firmalar ve başvuru şartlarından sonra Danimarka&#;da yaşam konusunu ele alacağız. Aslında ülkenin en çok tercih edilmesinin sebebi refah seviyesinin yüksek olmasıdır. Hatta Danimarka İnsani Gelişmişlik Endeksi&#;nde dünyada sırada yer alıyor. Özetle yaşam kalitesi gayet yüksek diyebiliriz.

Danimarka Market Fiyatları

Danimarka&#;da yaşam için şimdi market ve ev kiralarından bahsedeceğim. Ortalama olarak market fiyatları şöyle:

  • Süt (1 L): Euro
  • Ekmek ( g.) : 3 Euro
  • Yumurta (12): 4 Euro
  • Tavuk (1kg) : 9 Euro
  • Et (1kg): 13 Euro
  • Pirinç (1kg) : 2 Euro
  • Muz (1kg): 3 Euro
  • Portakal (1kg): 3 Euro
  • Domates (1kg): Euro
  • Patates (1kg): 2 Euro
  • Soğan (1kg): Euro

Danimarka&#;da Ev Kiraları

Danimarka&#;da konaklamak için ev kiralarını şimdiden araştırmanız iyi olacak. Sizlere ortalama olarak Danimarka ev kiraları hakkında bilgi vereceğim. Tabi ki evin konumu, oda sayısı ve yeni ya da eski oluşu fiyatları etkiler.

  • 1+0 stüdyo daire: Euro
  • 1+1 kiralık daire: Euro
  • 2+1 kiralık daire: Euro
  • 3+1 kiralık daire: Euro

Sıkça Sorulan Sorular

Danimarka işçi alımı hakkında insanların en sık arattığı soruları derledim.

Danimarka&#;da İş Bulmak Kolay mı?

Danimarka&#;da birçok sektörde işçi gücüne ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle diğer Avrupa ülkelerine göre Danimarka&#;da iş bulmak daha kolaydır. Yetkinliğiniz varsa, Danimarka&#;da iş bulabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Özbekistan İş İlanları &#; Başvuru ve Tüm Güncel Bilgiler başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir