sezeryan sonrası süt nasıl gelir / Sütüm Gelmiyor Diye Hemen Mamaya Başlamayın!

Sezeryan Sonrası Süt Nasıl Gelir

sezeryan sonrası süt nasıl gelir

Sezaryende s&#;t gecikebilir

Ayşegül Aydoğan Atakan


Sezaryen doğumun, gerekli prosedürler yerine getirildiğinde anne için daha güvenilir olduğunu söyleyen Prof. Dr. Neşe Kavak, bebek içinse normal doğumun sezaryene göre avantajlarının bulunduğunu söylüyor.

Normal doğum sırasında bebeğin göğüs kafesine oluşan baskı, akciğerlerindeki sıvının çok büyük kısmının boşalmasına ve nefesini daha rahat almasına neden olurken sezaryende bu durum söz konusu olmadığından, sezaryenle doğan bebeklerde solunum sıkıntıları daha sık görülüyor. Yine normal doğumla doğan bebek, anne sütüyle çok daha erken tanışıyor. Çünkü sezaryenle doğum yapan kadınlarda süt gelmesi biraz gecikebiliyor.

Marmara Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Dünya Gebelik Bilimi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, sezaryen ve normal doğumun bebeğe getirdiği avantaj ve dezavantajlarıyla ilgili sorularımızı yanıtlamaya devam ediyor.

Bebek için hangi doğum yöntemi daha güvenli?

Bebek açısından olaya baktığınız zaman normal doğumun sezaryene göre bazı avantajları var. Çünkü normal doğumda, doğum kanalına girdiği andan itibaren bebeğin akciğerlerini geliştirici hormonlar daha fazla artıyor.

Bebekte ''solunum takipnesi'' veya ''bebeğin doğumdan sonraki geçici takipnesi'' dediğimiz olay normal doğumdan sonra daha az görülüyor. Sezaryenden sonra bu durum daha sık görülüyor. Olayın bebek açısından en kötü yanı bu.

İkinci avantajı, normal doğumdan sonra süt hormonları daha çabuk geliyor. Ve anneler daha çabuk bebeklerini emzirebiliyorlar. Emzirme çok önemli. Bebeğin hemen annenin memesine verilmesi gerekiyor. Sezaryenden sonra ise süt gelme olayı biraz daha gecikebiliyor. Buna bağlı bazı zorluklar yaşabiliyoruz ama her zaman değil.

Sezaryen doğumda bebek neden erken alınıyor? Bunun bir sakıncası var mı?

Normalde gebelik haftası 40 haftadır. Sezaryenle doğum yapıldığında haftada gebeliği bitiriyoruz. Bunun da istatistiki bir gerekçesi var. İstatistiki olarak ve haftalar arasında ''bilinmeyen nedenle anne karnında ölüm'' diye bir durum var. Açıklanamayan bir nedenle anne karnında bebek kaybı olabiliyor. Son bir haftada bebek ölüyor. İşte bu riske engel olalım diye sezaryenle doğum bir hafta öne çekiliyor. Nadir görülen bir durum ama biz bunun riskini almıyoruz.

İki sezaryen arasında olması gereken bir süre var mı?

Kesinlikle böyle bir şey yok. Cerrahi teknik iyi uygulanırsa bir kadın 3 - 4 sezaryen olabilir.

Hastaların bazı merkezlerce ya da kişilerce sezaryene ticari bir amaçla yönlendirildiği düşünülüyor. Siz buna katılıyor musunuz?

''Sezaryenle doğum pahalı, normal doğum ucuz. O yüzden devlet politikası olarak normal doğumu teşvik edelim'' deniyor. Amerika’da yapılan bir istatistik var. Buna göre 55 yaş sonra her 10 kadından biri doğum yolundaki sarkmalara bağlı olarak, yani rahimin aşağıya düşmesi, mesanenin sarkmasına bağlı olarak idrar kaçırma sorunu yaşıyor ve ameliyat oluyor. Bunlar normal doğum yapmış kadınlar. Ama sezaryenle doğum yapmış kadınlar grubunda bu sorunu görmüyoruz.

Yani sezaryen yapan kadın ileri vadede idrar kaçırma sorununundan ve buna bağlı ameliyat olmaktan da korunmuş mu oluyor?

Evet. Sezaryen cerrahi bir prosedür olduğu için daha pahalı diyoruz ama normal doğumdan sonra her 10 kadından biri idrar kaçırma problemi yüzünden ameliyat olmak zorunda kalıyor. Ve bu ameliyatın giderini toplumun sağlık gideri olarak düşünecek olursanız belki de normal doğum sezaryene göre daha pahalıya mal olmuş oluyor.

Artık yaşam süresi uzadı ve kadınlar 85 - 90 yaşına kadar yaşıyor. Karşımızda yaşam kalitesine dikkat eden bir kadın grubu var. Biraz idrar kaçırdığı zaman ya da sarkık rahimle dolaşmak istemiyor hemen gidip ameliyat oluyor.

İdrar kaçırma sorununun ortaya çıkmasında doğum sayısı etkili?
Her doğum bu riski artıyor. Bir kez doğum yapmak bile bu soruna neden olabilir.

Sezaryen ve normal doğum karşılaştırması


Sezaryenle doğuma bağlı uzun dönemdeki komplikasyonlara bakıldığında, batın içinde yapışıklık yapabiliyor. Buna bağlı olarak sonraki gebeliklerde plasentanın yapışmasında problem çıkarabiliyor. Ayrıca batında da yapışıklık yapabilir.

Normal doğumun komplikasyonları arasında da rahim kanalını deforme etmesi, rahim düşüklüğü, idrar kaçırma şikâyetleri görülebiliyor.

Sezaryen kadının vajinasını koruyan bir prosedür. Kadının cinsel hayatı için sezaryen daha olumlu. Kadınlar ''vajinam deforme olmasın'' diye sezaryeni tercih edebiliyor.

Epidural anesteziyle yapıldığında sezaryen tamamen ağrısız oluyor. Hasta sezaryen sonrası da ağrı hissetmiyor. Bu sırada anne çok rahat bir şekilde bebeğini emzirebiliyor.

Normal doğum ağrılı ve uzun bir süreç. Buna karşılık sezaryen ağrısız doğum yapmak isteyen kadınlar için çok avantajlı. Artık cerrahi tekniklerin gelişmesiyle birlikte sezaryenin süresi 15 - 20 dakikaya kadar indi.

Antibiyotik ve tromboembolik profilaksi uygulanması ve epidural anestezi altında yapılırsa sezaryen, anne için normal doğumdan daha koruyucu bir işlem.

Sezaryen sonrası emzirme

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

“Bir kadın, her türlü doğum senaryosuna hazır olmalıdır” Dr. Michel Odent / Bu ifadeyi hiç unutmuyoruz. Kılavuzumuz… Doğumda her ne yaşanırsa yaşansın, önce tertemiz, bembeyaz bir kağıda içini boşaltıp, tüm olumsuzluklardan beden ve ruhunuzu arındırarak, bebeğinizi kucağınıza almalısınız. Bunu tam olarak yapabildiğinizde, emzirmeye hazırsınız demektir. Yani doğumu ruhsal olarak da tamamlamalısınız.

Haberin Devamı

Sakın yaşayamadıklarınız için suçluluk ve pişmanlık enerjisine girmeyin. Bu enerjiler, emzirmede en istemediğimiz şey. Unutmayın her şeyin bir telafisi var. Yakın zamanda doğum anında istediklerini yapamayan bir anneye destek oldum. Onunla yapmak istediklerini "yeniden sahneleme" yoluyla bir bir yaptık. Doğum anını yeniden yaşantıladık. Her şey istediği gibi oldu. Bebeğin kordonunu eşi kesti. Bebeği doğar doğmaz kucağına verdik. Bebeği memeye emekledi ve ilk emzirme aşkla, güvenle gerçekleşti. Geçmişte istediklerini yaşayamadığı için “Başaramadım kızım” diye ağlayan anne gitti, yerine “Birlikte başardık kızım” diye eşine ve kızına sarılan bir anne geldi.

Pişmanlık ve suçluluk duygusuna asla kapılmayın. Bu duygular geldiğinde varlıklarını kabul edin, fark edin ve dönüştürmeye gayret edin. Bu duygular, emzirmede size ve bebeğinize hizmet etmeyen duygular. Doğum anını, yeniden yaşayarak/sahneleyerek, telafisini yapabilirsiniz. Buna doğumda bağlanmanın telafisi deniliyor. Eşinizle birlikte deneyimleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Literatür bilgisi: Doğum şekli ne olursa olsun, DSÖ ve UNICEF doğumdan sonraki ilk bir saat içinde emzirmeyi teşvik etmektedir (1,2,3,4).

Önce, hafıza boşluklarını doldurun

Sezaryende özellikle annelerde hafıza boşlukları yaşanır. Bebeğiyle ilk buluşma anına yönelik (gözlerini açtı mı, ağladı mı, ilk ne yaptı gibi) yaşantıları olmadığı için bu anıları eksik kalır. Eşinizin ameliyathaneye alınmasını isteyerek, ilk buluşma anlarına ait eşinizin ağzından dökülen kelimelerle hafıza boşluklarınızı varsa, doldurabilirsiniz. Eğer, buna izin verilmezse ya da eşiniz bunu istemezse, sağlık personelinden hafıza boşluklarını tamamlamasını isteyebilirsiniz. Doktorunuza ya da orada bulunan hemşireye, “Bebeğim doğduğunda ilk ne yaptı, nasıl çıktı, nasıl görünüyordu” şeklinde sorular yöneltmeyi deneyin. Eğer bir doğum fotoğrafçınız varsa, aynı soruları ona da yöneltebilir hatta bebeğinizin ilk fotoğrafları üzerine sohbet ederek, doğumunun ruhsal olarak tamamlanmasında, önemli bir yer tutan “Hafıza boşluklarını” doldurabilirsiniz. Pek çok destek olduğum annede, emzirme sorunlarını bu yöntemle şifalandırabildik.

Haberin Devamı

Özellikle ten temasını önemseyin. Doğar doğmaz olmak zorunda değil. Odanıza geldiğinizde de yapabilirsiniz. Bebeğinizle olan bu ilk ten teması, sizin için doğumun duygusal olarak tamamlandığı anlamı da taşır (5,6,7).

Annelerin doğumdan kısa bir süre sonra bebeğinin hayatta ve canlı olduğuna emin olma ihtiyacı vardır. Bebeğini çıplak görmesi bu ihtiyacı giderecektir. Böylece kendi gözleri ile bebeğinin tüm organlarını, cinsiyetini kontrol edebilir (5,6,7).

Süt inmesi için neler yapabilirsiniz?

Bu konuda kendi dirençlerinizin farkında olmalı, “Sütün inişi geç olur” gibi genel geçer inanışlar yerine, her anne-bebek çiftinin “özel” olduğunu ve emzirmeyle ilgili girişimlerinize mümkün olan en kısa sürede başlamanız gerektiğini hatırlamalısınız.

Sezaryende sütün inmesi normal doğuma kıyasla, bazı kadınlarda daha geç olabilir. İlk günler damla damla geleceğini aklımızdan çıkarmıyoruz. Bebeğinizi en erken zamanda ve sık sık memenize koyun ve emzirme denemeleri yapmasına izin verin.

Eğer bebeğiniz herhangi bir sebepten dolayı ememiyorsa, doğumdan sonraki ilk 6 saat içinde süt sağmaya başlamalısınız. İlk birkaç sağımda süt sağma yöntemi olarak elle sağmayı, pompa ile sağmaya tercih edin. Elle sağılan süt, bir çay kaşığına sağılarak, bebeğe bu kaşıktan verilmelidir. Böylelikle az miktarda olan kolostrumun pompa kitinde kalarak, ziyan olması önlenmiş olur. Ayrıca elle sağarken meme başına yapılan tensel uyarı, sütünüzün inişini de kolaylaştıracaktır. Daha sonra bebek memeye verilebilir ya da bebeğin ememediği/yoğun bakıma sevk edildiği durumlarda pompa ile sağıma devam edilir.

Haberin Devamı

Odaya geldikten sonraki herhangi bir zamanda, çıplak üst bedeninize bebeğinizi altında sadece alt bezini bırakarak, dikişinize gelmeyecek şekilde bebeğinizi memeye yerleştirebilirsiniz.

  • Fizyolojik bağlanmaya yani memeye emeklemesine izin verin. Eğer doğumundan sonra uzun bir zaman geçmişse, biraz enerjiye ihtiyacı olabilir. Ağzına, kaşığa elle sağdığınız bir, iki damlalık kolostrumu verin.
  • Ortamın yeterince ısıtılmış olmasına ve hava sirkülasyonu olmamasına dikkat edin.
  • Ortamda endişe, kaygı olmamasına, mahremiyeti bozacak gürültü, dikkat dağıtıcı kişiler, sesler, sürekli çalan telefon sesi vs olmamasına ya da en aza indirgenmesine özen göfunduszeue.info
  • Son derece sabırlı ve rahat olduğunuzdan emin olun.
  • Emzirme gerçekleşmezse; ilk 6 saat içinde elle sağım yapmalısınız
  • Bir, iki damla olan kolostrumu kaşığa sağarak, bebeğinize kaşıkla içirin.
  • Bebeğinizi ilk 24 saat içinde en az kez emzirin/sağılan kolostrumla besleyin.
  • Taburcu olduktan sonra, evde karşılaşacağınız durumlar için bir emzirme danışmanın iletişim bilgilerine sahip olduğunuzdan emin olun.
  • Emzirmede kırılma dönemlerinde daha dikkatli olun. Süt yapım sürecinin bir aşamadan diğerine geçtiği doğum sonu günde meme dolgunluğu, hafta gibi kritik dönemlerde ise mastit, süt kanalının tıkanması gibi durumlara yatkınlık olduğunu hatırlayın. Bu dönemlerde sıkça bebeğinizi emzirin ya da memelerinizi boşaltın. Ayna karşısında sıkça memelerinizi kızarık alanlar açısından gözlemleyin. Sorun olduğunu düşündüğünüzde hemen emzirme uzmanı ile iletişime geçin.
  • Hastaneye vereceğiniz yazılı talep listene şunları eklemeyi unutmayın
  • İstekli olması durumunda eşinizin ameliyathaneye alınmasını isteyebilirsiniz.
  • Bebeğinizin çıkmasından hemen önce ameliyathanenin parlak ışıklarının kısık/kapalı hale getirilmesini isteyerek, dokuz ay boyunca karanlıkta yaşayan bebeğiniz için ilk dış dünya ile tanıştığı anı daha yumuşak hale dönüştürürsünüz. Uygun koşulların olması durumunda emzirme için fırsat verilmesini isteyebilirsiniz.
  • Çok gerekmedikçe bebeğinize aspirasyon (bir vakum cihazına bağlı sonda ile ağız-burundaki sekresyonların temizlenmesi) işleminin yapılmamasını belirtin. Güçlü ağlayan bebeklere, oral-nazal aspirasyon gereksiz olması nedeniyle uygulanmaz. Tıbbi zorunluluk varsa ilk emzirmeden sonraya ertelenmesini isteyebilirsiniz (4,5).
  • Bebeğinize anne sütü dışında hiçbir besinin sizin rızanız olmadan verilmemesini talep edebilir hatta bunu sonraki saatler için geçerli olması adına bebeğinizin beşiğinin baş ucuna küçük bir karta yazıp, asabilirsiniz.

Anneye mesaj: Kendi dirençlerinizin farkında olun. “Sütümün inişi geç olur” diye kendinizi koşullandırmayın. Bu gibi genel geçer inanışlar yerine, her anne-bebek çiftinin “özel” olduğunu ve emzirmeyle ilgili girişimlerinize mümkün olan en kısa sürede başlamanız gerektiğini hatırlayın. Doğru enerjide, aşkla besleme enerjisinde kalıp, kalmadığınızın farkında olun. Bebeğinizi denemeler yapması için sıkça memenize yerleştirin. Beşiğinde deneme yapamaz.

Doğumdan sonra bebeğinizle yalnız kalmayı talep edin

Haberin Devamı

Ebeveynler gözlemlenmediğini hissettiğinde, bebeklerine karşı daha iyi sezgisel yanıt verirler. Bu nedenle birlikte ve yalnız geçirecekleri zamana izin verilmesi bağlanmayı güçlendirir. Böylesi bir ortamda aşırı kanama ve plasenta atılma anomalileri de nadir görülür. Etraftaki kalabalığı mümkün olduğunca sadeleştirin.

Kaynak Listesi

1. UNICEF (United Nations International Children's Emergency Fund).

    funduszeue.info

    Erişim tarihi:

2. WHO (Word Health Organisation). Dünya Sağlık Örgütü.

    funduszeue.info

    Erişim tarihi:

Haberin Devamı

3. World Health Organization Evidence for the Ten Steps to Succesful Breastfeeding (). funduszeue.info

    Erişim tarihi:

4. World Health Organization Recommendation on Postnatal Care of the Mother and Newborn ().

funduszeue.info

Erişim tarihi:

funduszeue.info, K.G. Maternal and fetal stress are associated with impaired lactogenesis in humans. J Nutr., ;(11)S-5S.

funduszeue.info, C. Bağlanma Doğum Öncesi ve Sonrası Dönemde Bağlanmanın Güçlendirilmesi (Çev. N. Üzel., S. Özbalcı., U. Beyazova). Ankara: Modern Tıp Kitapevi, p,

funduszeue.info, G. Emzirmeyi kolaylaştırıcı uygulamalar. Türkiye Klinikleri Perinatoloji Hemşireliğine Güncel Bakış Özel Sayısı, ;4(2)

#Emzirme#Sezaryen#Doğum Sonrası

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

Sezeryan Sonrası Süt Gelmesi İçin Ne Yapmalı

Sezeryan Sonrası Süt Gelmesi İçin Ne Yapmalı

Sezeryan Sonrası Süt Gelmesi İçin Ne Yapılmalı, Anne adayının normal doğum yapmasına engel durumlarda sezaryen ameliyatı tercih edilir. Bazen de anne adayı ya da bebeğin durumun da tehlikeli bir durum söz konusu olursa acil olarak bu ameliyat türü tercih edilebilir. Sezeryan gebeliğin gidişatına bakılarak farklı haftalarda yapılabilir. Sezeryan doğumunda anne sütünün yaklaşık 2 gün sonra aktif halde gelmeye başladığı bilinen bir gerçektir. Normal doğum yapan anneler de ise doğumdan hemen sonra süt gelemeye başlar. Bu eşi benzeri bulunmaz sütü anneler bebeklerine vermek için doğumdan sonra bir süre alışma evresi geçirirler. Her ne şekilde doğum gerçekleşirse gerçekleşsin normal ya da sezaryen anne sütü ilk 6 saat içinde gelir fakat belirttiğimiz gibi sezaryen da bu durum yani sütün aktif hale gelmesi 2 günü bulabilmektedir. Bebek doğduktan sonraki en önemli safha bir anne için bebeğini sorunsuz şekilde anne sütüyle beslemektir. Dolayısıyla zaten endişe içinde olan annenin mümkün olduğunca rahatlatılması gerekir. Zaten günümüzde artık bu konu da o kadar bilinçliyiz ki doğum yapılan sağlık kuruluşu tüm annelere emzirme eğitimi vermektedir. Bu konunun üzerinde önemle durulmaktadır. Bundan dolayı anne adaylarının strese girmemesi en önemli şeydir. Haklı olarak sütüm gelecek mi, bebeğimi yeterince besleyebilecek miyim, acaba süt yeterli mi, doyuyor mu ya da her ağlama sebebini aç olmasından mı kaynaklı diye düşünmekten kendimizi alamayız. Ama sütün yeterli ve verimli bir şekilde gelmesini sağlayacak birtakım yöntemler vardır, bunları bilirsek sıkıntısız bir şekilde emzirme işlemini gerçekleştirip bebeğimizin doyduğundan emin olabiliriz.

Sezeyan sonrası süt gelmesi için ne yapılmalı?

  • En önemli şey stresten uzak durmak ve yeterince dinlenmektir. Çünkü anne dinlendikçe süt hormonları daha çok çalışır. Doğumdan sonra mümkünse evdeki düzeni aksatmamak ve günlük işlerin yapılması için bir büyüğünüzden ya da imkânınız varsa bir yardımcıdan destek almanız sizi çok rahatlatacaktır.
  • Ilık duş almak hem stresinizi azaltır hem de süt kanallarının açılmasını sağlayarak sütü daha rahat ve aktif bir şekilde vermenizi sağlar.
  • Göğüslere saat yönünde yapılan masaj süt bezlerini harekete geçirir.
  • Göğüs çevresine ıslatılmış sıcak havlu ile kompres yapmak yine süt bezlerini harekete geçirir.
  • Süt artırıcı çaylar artık her eczanede ve bebek ürünleri satılan mağazalarda fazlasıyla bulunmaktadır. Bunlardan fincan tüketmek çok işe yarar. Aynı şekilde malt içeceklerinin de sütü artırdığı bilinmektedir.
  • Emzirme döneminde neredeyse spor yapmış gibi kalori harcayacağınızdan yeterli ve dengeli beslenmeye önem vermeniz gerekir, unutmayın ki ne yerseniz bebeğinize de onu vermiş olursunuz bu yüzden beslenmek çok önemlidir.
  • Bebeğinizi 2 saatte bir her iki göğsü boşaltacak şekilde emzirmek süt üretimini artırır. Bebek ne kadar çok emerse o kadar çok süt gelir.
  • Bebeğinizle olan ten teması süt üretimi için çok önemli bir faktör olup mümkün olduğunca kucağınıza alın sarılın, öpün, koklayın sütün nasıl arttığına inanamayacaksınız.
  • Anne sütünü artıran bazı gıdalar vardır: dereotu, kimyon, susam, ceviz, kuru incir, kuru kayısı, çörek oto en bilinenler arasındadır ve kalsiyumlu gıdalar tüketmeyi ihmal etmeyin.
  • Süt artırımında en önemli şey bol, bol su tüketmektir. Günde litre su mutlaka düzenli olarak tüketilmelidir.

Sağlıklı günler dileğiyle.

Son Güncelleme :

Sezeryan Sonrası Süt Gelmesi İçin Ne Yapmalı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


2 Yorum Yapılmış "Sezeryan Sonrası Süt Gelmesi İçin Ne Yapmalı"

Ben sezeryan ile doğum yaptım 5 gündür ve hala sütüm gelmedi neler yapmam gerekiyor bana yardımcı olurmusunuz?
Zeynep Kaçkan .

CEVAP YAZ

Sezeryan doğum yaptım bir ay oldu ve halen sütüm yok acaba niye
Hayal.

CEVAP YAZ

Sezeryan Göbeği Nasıl Gider
Sezeryan Göbeği Nasıl Gider
Sezeryan Göbeği Nasıl Gider, Sezeryan ile doğum yapan kadınların en büyük sıkıntısı karın bölgesi ve göbeği eritmektir. Sezeryan sonrasında göbeği eritebilmek aslın da sabır ve düzen isteyen bir süreçtir. Doğum da alınan kilolar ve doğum sonrası emzi
Sezeryan Doğum Nasıl Olur
Sezeryan Doğum Nasıl Olur
Sezeryan doğum nasıl olur, anne adayının normal doğum yapmasına engel olan bir etkenin olması ya da anne adayının normal doğum yapmak istememesi halinde doğumun sezeryanla olmasına karar verilebilir. Günümüzde anestezi tekniklerinin gelişmesi, enfeks
Sezeryan Sonrası Bakım
Sezeryan Sonrası Bakım
Sezaryen Sonrası Bakım, sezaryen operasyonunun hemen ardından hasta 24 saate yakın gözetim altında tutulur ve duruma göre gün kadar hastanede kalabilir. Hastanın hastanede gereken tüm tedavi süreci tamamlandıktan sonra evde nelere dikkat etmesi v
Sezeryan Korsesi
Sezeryan Korsesi
Sezaryen korsesi, sezaryen doğumdan sonra göbekte sarkma, karın bölgesinde aşırı yağlanma gibi problemler anneleri endişelendiren bir problemdir. Bu tür endişeler karşısında anneler durumu kontrol altına almak için korse ya da egzersiz yapmayı planla
Sezeryan Doğum Kaçıncı Haftada Yapılır
Sezeryan Doğum Kaçıncı Haftada Yapılır
Sezeryan doğum kaçıncı haftada yapılır, günümüzde sezaryen doğum oranında giderek artış yaşanmaktadır. Son derece teknolojik şekilde gerçekleştirilmeye başlayan sezaryen doğumlar nedeniyle, bazen tıbbi gereklilik olmadan bile sezaryen doğum yapma ter
Sezeryan Sonrası Kanama Ne Kadar Sürer
Sezeryan Sonrası Kanama Ne Kadar Sürer
Sezeryan sonrası kanama ne kadar sürer, sezaryen doğum sonrası aynı normal doğum yapan anneler gibi bebeğinize kavuşuyorsunuz. Ancak iyileşme sürecinde sezeryanla doğum yapanlarda normal doğum yapmış olanlar gibi kanama sorunu yaşarlar. Sadece sezary
Sezeryan Sonrası
Sezeryan Sonrası
Sezeryan Sonrası, Sezeryan, cerrahi bir operasyon aracılığıyla karın bölgesinde açılan bir kesikten anne karnındaki bebeğin doğum ameliyatı olarak bilinen bir ameliyattır. Normal şartlarda yarım saat ile kırk beş dakika arasında süren bir ameliyat ol
Sezeryan Sonrası Beslenme
Sezeryan Sonrası Beslenme
Sezeryan doğum sonrası beslenme, Doğumdan sonraki beslenme, gebelikdeki gibidir. Bol sıvı almayı ihmal etmeyin. Gaz yapıcı gıdaları yemeyin. Bundan sonraki süreçte beslenme şekliniz bebeğinizide etkileyeceğini unutmayın. Anne sütü bebek için çok önem
Sezeryan Sonrası Ayak Şişmesi
Sezeryan Sonrası Ayak Şişmesi
Sezeryan sonrası ayak şişmesi, Hamilelik döneminde her kadın olduğundan daha fazla su tüketimi yapar. Fazla derecede alınan bu sıvı tüketimi belirli bir zaman sonra hamile vücutta ödem yapma riski oluşturur. Bu dönemde kadınlardaki kan akış hız seviy
Rüyada Sezeryanla Doğum Yapmak
Rüyada Sezeryanla Doğum Yapmak
Rüyada sezeryanla doğum yapmak, bu rüyayı gören kişinin uzun zamandır sıkıntılar içinde beklediği ve çok istediği bir şeyi elde edeceği anlamını taşıyor. Bu kişi toplu yaşamında oldukça mutlu olacak, üzerinde maddi açıdan yükünü taşıdığı bir kişiden
Epidural Sezeryan
Epidural Sezeryan
Epidural Sezeryan, Sezeryan günümüzde çok yaygın olup hemen hemen herkesin yapmış olduğu bir doğum türüdür. Günümüzde nesil normal doğumdan korkar olup sezaryen doğumunu seçmektedir. Çünkü sezaryen iğne ile uyuşturularak yaptırılan bir doğum olup ağr
Sezeryan Sonrası Ağrı
Sezeryan Sonrası Ağrı
Sezaryen sonrası ağrı, sezaryen normal doğumun mümkün olmadığı durumlarda, karın duvarı ve uterusun açılarak gerçekleştirildiği bir doğum türüdür. Uygulanan kesi kasık üzerinde karın bölgesinde gerçekleşir. Uterus açılarak amnion sıvısı boşaltılarak

 

Sezeryan Göbeği Nasıl Gider
Sezeryan Doğum Nasıl Olur
Sezeryan Sonrası Bakım
Sezeryan Korsesi
Sezeryan Sonrası Süt Gelmesi İçin Ne Yapmalı
Sezeryan Doğum Kaçıncı Haftada Yapılır
Sezeryan Sonrası Kanama Ne Kadar Sürer
Sezeryan Sonrası
Sezeryan Sonrası Beslenme
Sezeryan Sonrası Ayak Şişmesi
Rüyada Sezeryanla Doğum Yapmak
Epidural Sezeryan
Sezeryan Sonrası Ağrı
Sezeryan Sonrası Yatış Pozisyonu
38 Haftalık Sezeryan Doğum Yapanlar
Sezeryan Sonrası Banyo
İkinci Sezeryan
Sezeryan Sonrası Şişlik
Sezeryan Sonrası Gaz Çıkaramama
Sezeryan Sonrası Baş Ağrısı
Belden Uyuşturmalı Sezeryan
Sezeryan Sonrası Belde Ağrı
Sezeryan Sonrası Spor
3. Sezeryan Riskleri
Sezeryan Doğum Sonrası Hamilelik
Sezeryan Sonrası Rahim Toparlanması
Sezeryandan Sonra Adet
Sezeryan Sonrası Kabızlık
Sezeryan Sonrası Akıntı
4 Sezeryan Riskleri

Popüler İçerik

Sezeryan Sonrası Yatış Pozisyonu

Sezeryan Sonrası Yatış Pozisyonu

Sezeryan Sonrası Yatış Pozisyonu, sezeryan sonrası loğusa annenin hangi pozisyonlarda uyuması ya da bebeğini emzirmesi gerektiği gibi konulardan bahs

38 Haftalık Sezeryan Doğum Yapanlar

38 Haftalık Sezeryan Doğum Yapanlar

38 haftalık sezeryan doğum yapanlar, normal olması gereken zamanda doğum yapmış olurlar. Çünkü bebeklerin akciğerleri bu zamana kadar yeteri kadar gel

Sezeryan Sonrası Banyo

Sezeryan Sonrası Banyo

Sezaryen sonrası banyo yapma konusu normal doğum yapmış kişilerin hastaneden geç taburcu olmaları ile ilgilidir. Normal doğum gerçekleştirmiş bir ann

İkinci Sezeryan

İkinci Sezeryan

İkinci sezaryen, sezaryen sonrası alışılagelen doğum mümkündür, bir defa sezaryen meydana gelen bir kadının öbür tüm doğumlarında sezaryen inşa etme b

Sezeryan Sonrası Şişlik

Sezeryan Sonrası Şişlik

Sezeryan Sonrası Şişlik, Birçok annenin ortak sorunu olan sezeryan doğum sonrasında şişlik veya ödem, yaşanması normal bir durumdur ve doğru şekilde h

Sezeryan Sonrası Gaz Çıkaramama

Sezeryan Sonrası Gaz Çıkaramama

Sezeryan sonrası gaz çıkarmama: Sezeryan bebeğin herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle bebeğin ameliyat ile dünyaya getirilme işlemidir. Sezeryan ile d

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası