karşıyaka iskele üstü / Eshot Genel Müdürlüğü Resmi Web Sitesi

Karşıyaka Iskele Üstü

karşıyaka iskele üstü

kaynağı değiştir]

Körfezde vapur işletmesi yılında Hamidiye adlı bir şirket tarafından başlatılmıştır. Bu dönemde Karşıyaka'daki ilk vapur iskelesi de küçük ahşap bir iskeleydi. Cumhuriyet döneminde iskele Türkiye Denizcilik İşletmeleri bünyesinde faaliyet göstermekteydi. Bugünkü iskeleden önce önce ahşap iskele yılına kadar hizmet verdi, ilk beton iskele yılında yerini 2. beton iskeleye bıraktı. Günümüzde kullanılan iskele yılında yapıldı ve işletme sorumluluğu İzmir Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İZDENİZ'e devredildi.

İşletme[değiştir kaynağı değiştir]

Sayfası

İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek amacıyla kent kıyılarını yeniden düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Vapur İskelesi'nden Alaybey Tersanesi'ne kadar uzanan kıyı şeridinde yapacağı altı adet ahşap iskelenin uygulama projelerini hazırladı. İzmirdeniz Projesi kapsamında hayata geçirilecek 20 metre uzunluğunda, 5 metre genişliğindeki iskeleler için 23 Kasım'da yapım ihalesine çıkılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirdeniz Projesi kapsamında ilk örnekleri Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yapılan ahşap iskele uygulamasını şimdi de Karşıyaka'ya taşıyor. 5 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğunda inşa edilecek ahşap iskeleler, bölge sakinlerinin yeni buluşma noktalarından biri olacak. 6 ahşap iskelenin yapım ihalesi 23 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Her iskeleye bir tema
Yakın zamanda hayata geçirilecek projeye göre iskeleler, konumları doğrultusunda farklı temalar ve görsellikte olacak. Alaybey 1 ve 2 numaralı iskeleler Karşıyaka Anıt - Alaybey Tersanesi arasında, Karşıyaka 4 ve Karşıyaka 5 olarak adlandırılan iskeleler Karşıyaka Vapur İskelesi ile Evlendirme Dairesi arasında,  Karşıyaka 2 ve 3 isimli iskeleler ise Evlendirme Dairesi ile Bostanlı İskelesi arasında inşa edilecek. İskeleler temalarına uygun şehir mobilyaları ile birlikte tasarlanarak projelendirildi.

Ahşap iskeleler tasarlanırken; en çok rüzgar gücüne sahip olan Karşıyaka 2 ve 5 iskeleleri "tribünlü iskele" konsepti ile tasarlandı.  Rüzgarlı iskelelerin üzerindeki rüzgar gülü, iskele aydınlatması için gerekli olan elektriğin önemli bir bölümünü karşılayacak.

İskelelerin en iyi manzaraya sahip olanlarından biri durumundaki Karşıyaka 3 iskelesi "platform iskele" olarak tasarlandı. 5 metrelik genişlik iki kola bölünerek kollardan biri düz giderken diğeri yükseltilerek daha iyi bir manzara etkisi sağlandı.
Gölgelikli temasında yapılacak Karşıyaka 4 ve Alaybey 1 iskeleleri ise insan yoğunluğunun çok olduğu noktalarda seçildi. Özel tasarım gölgelikleri bulunan iki iskele birbirlerinden, oturma amaçlı tasarlanan kent donatıları ile farklılık gösterecek.
Alaybey tersanesine en yakın konumdaki Alaybey 2 iskelesi ise "ağaçlı iskele" olarak tasarladı. İskele üzerindeki figüratif metal ağaçlar aynı zamanda kuşlar için de tünek görevi üstlenecek.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir