kırklareli turna avı / DSİ-ARMAĞAN BARAJI

Kırklareli Turna Avı

kırklareli turna avı

Tatlı sularda, göl ve baraj göllerinde yaşamını sürdüren turna balığı, tatlı su balıkçılığına meraklı avcıların en gözde avlarından biridir. Bulunduğu habitatta yaman bir avcı olan turna balığı, saldırgan yapısı nedeniyle yeme atlayışı tatlı su balıkçılığına meraklı balıkçılar için oldukça heyecanlı anlar yaşatmaktadır. Dünyanın pek çok noktasında tatlı su balıkçılarının sezon açılışını dört gözle beklediği turna avı, Türkiye’de de oldukça popülerdir. Göl ve baraj gölleri açısından hiç de az sayılmayacak derecede avlağa sahip olan Türkiye’de tatlı su balıkçılığına gönül vermiş veya tatlı su avını deneyimlemek isteyen balıkçılar için turna balığı avı heyecanlı dakikalarla birlikte anılmaktadır. Dilersen sezonda en yüksek performansı almak için sana önereceğimiz avlaklardan kendine yakın olanı seçerek bu deneyimi yaşayabilirsin.

Marmara Bölgesi’nde ve İstanbul’da Turna Balığı Nerelerde Avlanılır?

Marmara bölgesinin birçok noktasında bolca baraj gölü mevcuttur. Bu baraj göllerinin bulunduğu noktalarda turna balığına rastlanmaktadır. Belirli avlak noktaları Marmara’da bulunan birçok şehre yakındır, bu yüzden sezon boyunca eğer ulaşım sorunun yoksa bu meraları gezebilir, her meranın yapısı hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsin. 

İstanbul’da turna balığı nerede tutulur sorusuna cevap olarak Terkos, Sazlıbosna, Darlık Barajı ve Büyükçekmece Gölü sayılabilir. Yoğun şehirleşme ve her geçen gün bozulan doğal yapısına rağmen, İstanbul turna balığı avcılarına bazı saklı vahalar sunmaktadır. Bu avlakların Darlık Barajı dışındakileri Avrupa yakasında bulunmaktadır. Eğer tatlı su balıkçılığına meraklıysan ve şehrin yoruculuğundan kurtulup doğa ile baş başa kalarak turna avı ile kendine keyifli bir hafta sonu kaçamağı ayarlayabilirsin. Bu noktalar, gerek kişisel araçla gerekse toplu taşımayla da ulaşmanın zahmetsiz olması açısından da kolaylık sunmaktadır.

İstanbul’a yakınlığı ile özellikle Anadolu yakasında ikamet eden turna avcıları için keyifli avlaklara sahip olan Kocaeli ve Sakarya da tercihler arasında olabilir. Ütük Gölü Kocaeli’nde; Mollaköy ve Ütük Göletleri ve Sapanca Gölü de Sakarya’da bulunmaktadır. Her bir nokta doğal yapısı ile hem avlak hem de dinlenme alanı olarak görülebilir, ayrıca hem turna avlayıp hem de kamp yapma şansı sunan bu bölgeler şehir hayatından bunaldıysan tercihlerin arasında yer alabilir. 

Trakya Bölgesi de tatlı su balıkçılığı açısından zengin baraj göllerine ve göletlere sahiptir. Armağan Barajı, Umurca ve Sarılar Göletleri zengin turna meraları arasında sayılabilir.

Güney Marmara hem tuzlu su hem de tatlı su balıkçılığı açısından balıkçılar için bolca mera sunmaktadır. Balıkesir şehrindeki Manyas Gölü turna balığının yanı sıra birçok farklı balık türüne de ev sahipliği yapmaktadır. Çanakkale Bölgesinde tuzlu su avı yerine farklılık yapmak isteyen balıkçılar için Atik Hisar Barajı hem kamp alanı hem de zengin avlağı ile balıkçılar için ideal bir tercih olabilir. Tabii ki bu avlaklarda doğru ekipmanla avlanmak da son derece önemlidir. Eğer bölgelere göre turna balığı av malzemeleri hakkında daha fazla bilgi istiyorsan, bizlerin hazırlamış olduğu En İyi Turna Makinesi Hangisidir? Ve En İyi Turna Kamışı Hangisidir? makalelerimize göz atabilirsin. Özellikle Turna Avı Nasıl Yapılır? Teknikler ve İpuçları adlı makale de sana çok yardımcı olacaktır.

Ege Bölgesi’nde Turna Balığı Nerede Avlanır?

Ege Bölgesi, turna balığı avı için birçok farklı şehrinde meralara sahip bölgelerin başında gelmektedir. Özellikle İzmir, Manisa ve Afyon şehirlerindeki göl ve baraj gölleri, Ege bölgesinde bulunan Avşar ve Seferihisar Baraj Gölleri; Karamık ve Eldere Gölleri başlıca turna meraları olarak görülmektedir. Özellikle geniş göllere sahip bu meralar, turna balıkları açısından zengindir. 

İç Anadolu Bölgesi’nde Turna Balığı Nerede Avlanır?

Balıkçılar için yalnızca tatlı su balık avının mümkün olduğu İç Anadolu Bölgesi, heyecanlı bir av deneyimi sunan turna balığını barındıran meralara sahiptir. Özellikle Kızılırmak Deltasında bulunan baraj gölleri, turna balığının İç Anadolu Bölgesindeki doğal yaşam alanlarını oluşturmaktadır. Özellikle Ankara ve çevre illeri ve Kayseri’de bulunan muhtelif baraj gölleri, İç Anadolu Bölgesi&#;ndeki balıkçılar için saklı birer cennettir. Kesikköprü, Köprüköy, Kurt Boğazı ve Sarıyar Baraj Gölleri, İç Anadolu Bölgesi&#;ndeki ideal turna avlakları olarak görülmektedir.

Karadeniz Bölgesi’nde Turna Balığı Nerelerde Avlanır?

Bol yağışlı Karadeniz Bölgesi, balıkçılık için oldukça zengin bir bölgedir. Geniş sahil şeridi, tuzlu su balıkçılığı için uçsuz bucaksız meralar sunarken; tatlı su balıkçılığı yapacaklar için de farklı karakteristik özellikleri olan meralara sahiptir. Karadeniz Bölgesi, turna avlakları açısından zengin bir bölgedir. Özellikle baraj gölleri ve bazı doğal göller, turna balığının sevdiği habitatlara sahiptir. Samsundaki Lâdik Gölü, turna balığının Karadeniz Bölgesi&#;ndeki en büyük doğal yaşam alanıdır. Karadeniz Bölgesi&#;nde bulunan Yedikır, Boyabat, Hasanlar ve Altınkaya Baraj Gölleri de Karadenizli turna balıkçıları için alternatif avlaklar olarak görülebilir. Bu avlaklarda hangi ekipman ile maksimum performans alacağını merak ediyorsan, hazırlamış olduğumuz Turna Avı İçin En İyi Suni Yemler Nelerdir?ve Turna Avı İçin En İyi Misina ve İğne Rehberimakaleleri de sana yardımcı olacaklardır. 

Turna avı Türkiye’nin birçok bölgesindeki göl ve baraj göllerinde turna avı balıkçılar tarafından sevilerek yapılmaktadır. Turna balığı avına başlamadan önce turna balığı hangi saatlerde avlanır ve turna balığı nerede tutulur gibi ipuçlarını da avlanacağın mera özelinde öğrenmende fayda olacaktır.

Kırklareli'de Kıyıköylü balıkçının ağlarına 3 bin palamut takıldı

Kırklareli'de Kıyıköylü balıkçının ağlarına 3 bin palamut takıldı

Balık sezonu bol palamut yakalayarak geçiyor. Bu yıl balıkçı teknelerinde yoğun mesai harcayan balıkçılar, kasalarını palamutlarla dolduruyor.

Karadeniz'e kıyısı bulunan Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde balıkçılık yapan Hasan Ersöz, tek seferde yaklaşık 3 bin adet palamut avladı.

"Palamut bolluğu yaşanıyor"

Balıkçı Hasan Ersöz, bu yıl Karadeniz'de palamut bolluğu yaşandığını söyledi.

Bir kasa palamudu liradan satışa sunulduğunu belirten balıkçı, tek seferde büyük bir servet kazandı.

Denizde palamut sürüsüne denk geldi

Dün akşam denize açıldıklarını ve sabaha karşı dönüş yolunda güzel bir sürüye denk geldiklerini anlatan Ersöz, "Ağlarımızı denize saldık ve çektiğimizde ağlarımız doluydu. Gayet güzel ve memnunuz. Yaklaşık 3 bin palamut aldık. Sadece Kıyıköy için değil, Karadeniz'de palamut bolluğu var.

palamut

Her eve balık giriyor

Bu da hanelere yansıyor, her eve balık giriyor." diye konuştu.

palamut

palamut

palamut

palamut

palamut

palamut

palamut

palamut

karadenizkırklarelibalıkçı

Google News ile Takip Et
Muhtar turnayı vurdu

Sevcan KALIPÇİNDEN

Tunca ve Meriç Nehri'nin kirliliği, suyunun azalması amatör balık sevdalılarını barajlara yöneltiyor. Babademirtaş Mahallesi Muhtarı Haluk İnağ da arkadaşlarıyla hafta sonu gittiği Kırklareli Şeytandere Barajı'nda turnayı gözünden vurdu. Bereketli bir av çıkaran Muhtar İnağ, 5'er kiloluk turna balığını yakalayıp evine eli boş dönmedi.

Muhtar Haluk İnağ, arkadaşları A. İhsan Özkan ve Halil Gega ile birlikte hafta sonu Şeytandere Barajı'nda balık tutarak stres attı. Bereketli günün anısına tuttukları Turna Balığı ile anı pozu veren Muhtar İnağ, "Tunca ve Meriç Nehri'nde artık balık avı keyfi kalmadı. Nehrilerin kirliliği, suyunun azalması, balık neslinin de her geçen gün tükenmesi nedeniyle barajlarda amatör avcılık yaygınlaşıyor. Küçük balıkları doğaya salıyoruz. Su yok, kirlilik çok, bu nedenle barajlara gidiyoruz. Millet de barajları tercih ediyor" diye konuştu.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir