define merdivenin neresinde olur / Define İşaretleri Merdiven

Define Merdivenin Neresinde Olur

define merdivenin neresinde olur

Re: VOLCAN ve AVANESİ

Mesajgönderen Treks34 » Cum Mar 08,

Volcan Tarihine EkTarih -




1. Bölüm


Lefter, Halil, Diyarbakırlı Ester ve Deli Mahmut’la buluştuk Buradan Anadolu’ya AKÇA HİSAR bölgesinde Osmanlı bulunan Osman Bey in çiftliğine vardığımızda,, Manolis , Andreas ve de papa Martin 26 adamlarıyla birlikte bizleri bekliyorlardı Bizlere ( Hudavalan ) Tanrı Dağına gideriz için kestirme yolu tarif ettiler ,, ana-doludan gelen kervanı soyduk 13 gün sonra çaldığımız ganimetleri Emin Efendiye teslim ettik Yayalik barınağında gizlendik , soğuk kis mevsimini 4 arkadaş burada geçirdik Dobri , Martin , Varnali Stefanos Bir gün Varna ya gitmemiz için haber aldık böylece 4 kisi yola koyulduk 63 gün yolculuktan sonra KOR Diyara vardık . Burada 83 arkadaş bizi bekliyordu ,, nitekim soygunu bizden önce gerçekleştirmişlerdi Varna da katır yükünü bölgeye gizledik KOR DİYAR bölgesine girebilmek için mecburi 2 kayanın arasından geçmek zorundayız başka geçit yolu yok ( DAR GEÇİT )


Bölgede yapageldiğimiz işaretler: Bir Avcı , Bir Karaca ve de Bir Av Kopeği resimleri [ kabartma ] Avcının elinde silahı Karacaya nisan alır vaziyette ve de ayaklarının yanında Av kopeği Avcı resmi olan kayadan karaca görünmüyor ne var ki tüfeğin namlusunun istikametinde 13 adımda [ bir benzetme ] kaya var bunun üzerine ağzında bir bağ yaprağa olan güvercin resmi var Buradan BEREF dağına geçtik , çevrede ordu güçleri olduğundan haber aldık ,, biz karşılaşmadık böylece KRAL AĞA kasabasına geldik.. Yorgos Karayannis çiftliğinde kaldık atlı süvari idik Yaptığımız vurgunlardan toplayabildiğimiz çok değerli hazineleri 19 ayrı yere işaretle gömdük gerçek işaretlerimiz şunlardır :


1. işaretimiz suyun içindedir yaklaşık 64 adim olan şelalenin arka kısmında 7 istavroz 1 hançer hançerin altında 1 tabanca ve kursunu istavroza doğru.


2. işaretimiz şelalenin suyun aktığı sağ kanatta 20 adımda bir kayanın girinti bolümünde 1 çiçekten bal toplayan 7 bal arısı


3. işaretimiz dağ kısmında 11 adımda bir çakıl yığınında bulunan bir kayada kirik yay ve ok


4. işaretimiz 1 keman 1 kemence bir de yay ,, dereden 46 adim ötede buyuk bir kayanın üzerinde ayrıca 3 adet istavroz resmi 1 tavuk önünde yumurtası ve tavuk çanağından yem yer vaziyette çanağında 3 adet uzum.


5. işaretimiz büyükçe bir kayada defiyle birlikte ayıcı ve ayı işareti,, defin hemen altında ayinin sol bacaği ve ayinin hemen önünde bir kara tas [ yarısı toprakta gömülü ] Ayinin kırık ayağının istikametinde bir mağara ,, mağara içinde bir av kopeği işareti [ kovadan su içer ] vaziyette.


6. işaretimiz mağaradan adım güneye doğru büyük kayanın yan kısmında bir kadın bakraçla su taşır oyması bu adının önünde 3 basamak işareti funduszeue.infokta bu kadının saç pelikleri oyulmuş.


7. işaretimiz Kız resminin sol tarafında ve de kayanın arkasında 1 kisi 2 öküzü çeker vaziyette öküzlerin biri yatar çiftçi onu elindeki sopa ile kalkması için vurur gibi bu öküzün boynunda zincir var.


8. işaretimiz öküzlerin güneyinde 3 mağara mevcut ,, 3 mağara ya uzaktan bakıldığında üçgen yapmış şekilde görürüz, üst mağarada kirik basamaklar var mağara içinde sol kısımda ortadan kırılmış bir gemi resmi.


9. işaretimiz , mağaranın aşağısında değirmene yönelik 7 metre genişlik ve 3 metre derinlikte olan kuyu mevcut akan su kuyuyu doldurup değirmene yönlenir.


işaretimiz , değirmenin içindedir ana kayada elinde tespih bir papaz resmi ve de 29 boncuk daire içinde bu dairenin içinde 6 çaplı istavroz resmi.


işaretimiz , bu gizli bir işaret olmakla birlikte bir çakıl yığınının içinde bulunmaktadır , değirmenden 41 adim solda ot yiyen 2 tavşan resmi ve önlerinde daire içinde bir istavroz işareti.
işaretimiz , derenin içinde değirmen suyunun nihayet bulduğu nokta da ana kayada 3 istavroz biri yarımdır.


işaretimiz , değirmenin üst sol yanlamasında bulunan bir kantar , kantarın topuzu 44 rakamın üzerinde, kancaları yukarı doğru olmakla aralarında bir kaplumbağa resmi ( gözleri metaldir )


işaretimiz , kaplumbağanın baktığı yönde delikte bakrac tutan kadın figürü.


işaretimiz , otlaktan yem yiyen 3 domuz resmi , soldaki domuzun sol bacağı kirik ve de kirik bacağın karsısındaki kayada bir bacak ve de bir salkım uzum resmi.


işaretimiz , domuzların istikametinde tepeye doğru 2 güneş ve de 1 yarim ay resmi 2 günesin arası adim ve de bu arada bir başka kayada bir genç kadın resmi.


işaretimiz , suyun içinde yerli kayada 3 balık figürü ortancanın kafası yok , bu kafa 13 adımda suyun dışında bir kara kayadadır ayrıca bu kayada bir de yılan resmi vardır.


işaretimiz , suyun bir havuz yaptığı yerde sol kısımdaki kayada bir güllü hac vardır , hacın hemen altında bir kartal yılanı yer resmi var.


işaretimiz , kapalı bir mağara çevresinde at arabasının bir çok parçalara bölünmüş işaretleridir , arabanın atları 4 ve de her biri farklı yönlere bakmakta arabanın tekeri mağara tavanındadır mağara girişinde bir asker figürü vardır.


2. Bolüm


Korkunç bu adam Volçan; Önce Arnavutlara diğer altınların yanına son kervandan çaldığımız değerli eşyaları taşıttı ardından da deliği kapattırdı. Zavallıları ayni korkunç akıbet bekliyordu . iş biter bitmez adamların boğazlarını kesti. Malları büyük mağaranın sol tarafına gömdürmüştü Volçan ardından havalandırma deliğini patlatmıştı düşen kaya parçaları malları her iki yönden kapadı.


şimdi hangi kurnaz bu tarz gömüyü bulabilecek ? en akıllısı bile hayal edemeyecek !! sen mağara girişinin üzerinde bulunan işareti yazmadan yaz ve tam karşıya olluğun yanındaki kuş deliğinin içine ,, insan yolladığım zaman bulabilsin .. yıllar çok zor ve tehlikeli , bir de deri harita hazırla ve de olluğun yanındaki deliğe yerleştir ki gelen adamım kolayca bulabilsin dedi Volçan.


Burada sadece üçümüz kalmıştık ben ( papa martin ) Volçan ve Fatme (Fatma) eminim ki çok yakında Fatme de kafasını yiyecek … Tanrı dağın tepesinde gözlerini kırmızı bir mendille kapattıktan sonra güneşe karşı yarim saat öylece beklettikten sonra donup yürümesini söyledi ellerini dayandığı kayaya parmaklarının arasına ( işaret ) bir kelime yazdı bu temel işaretimiz .. ( papa ölçüleri buradan al , kantara ve parlak kayanın yüzeyine bati kısmına Fatmenin yaşı 16 ve karşılarına yaz )


3.Bölüm


Bunun için yüklü miktarda altın verip Ruslardan silah ve savaş malzemeleri talep etmişti böylece ismi asırlarca hafızalardan silinmeyecekti ve herkes onu hatırlayacaktı. Ne var ki Rus Kralı ona inanmadı Volçanın bu kadar çok altınları olacağını düşünmemişti ve de bu talebini reddetmişti. Oysa Volçanın çok fazla altını ve değerli eşyası vardı, Bir çok tüfek ve top;büyük orduların masraflarını ve ihtiyaçlarını karşılayacak kadar çok. Korkunç adam Volçan ,, kendisi bunları kitaba not aldığımı bilmiyordu. Ne var ki ben her şeyin kayda geçmesini istiyorum özellikle bu kişiye ait olanları .. içimden bir ses bu benim yazılarımız son yazılar olduğunu söylüyordu; her an beni-de öldürebilir.


Yaklaşık yirmi yıl önce Volçan İstanbul’dan Selanığe kayıkla geçmişti. , orada yunanlı dede Stavro ile dost olmuştu, Yunanlı Volçana bir dağın patikasını sormuştu çokta iyi tarif etmişti. O anda Yunanlı perslere ait bir kitabın saklı olduğunu ve bu kitabin içeriğinin mağara içinde bir odada büyük bir hazine yatağını belirttiğini söyledi; Başka bir kitap daha olduğunu bu kitabında bu mağaranın giriş çıkışlarını detaylı bir şekilde yazdığını söyledi, Volçan ise yunanlı için bu adam büyük bir bilgin demişti. Biz buraya eylül ayında gelmiştik. binbir güçlükle hazine dolu mağaraya girdiğimizde külçe altın her biri 15 okka çekiyordu, tanrı adına bunları tek tek saydım ağırlıklarını bir bir tarttım sonrada kapının sol tarafındaki kaya dolabın içine yerleştirdim.


Bir ara odanın içinde stavro dede ile volçan arasında tartışma çıktı; stavro dede bu altınların Yunanistan’a verilmesini istiyordu, gayesi ise Suat paşanın mal varlığını satın almak istiyordu. Volçan ise hazinenin bu uğurda harcanmasına razı değildi çünkü volçanın hayali başkaydı, onun tek hayali Bulgaristan’ı özgürlüğüne kavuşturmaktı. Volçan ömrü boyunca bu hayalle yaşadı, Olan oldu Volcan Stavro dedeyi burada öldürdü gömdükten sonra kafasının yanına 2 karış büyüklüğünde altın bir istavroz birde külçe altından kestiği bir plaket koydu. Mezar ise büyük bir çatallı kayın ağacının altında, burada romalılara ait darphaneler olduğuda söyleniyordu.


Volçan kısa süre sonra en zeki ve tecrübeli adamlarının bir araya gelmesini emretti; anladığım kadarıyla baskınlar başlayacak yine bir çok adam ölecekti. Bu arada çok güvendiği bilgin Nikola yı yurt dışından getirtti hatta bu adamı satın aldı denmişti, Nikola şık kıyafetler giyen tertipli bir adamdı, volçan bu adamı Rus kralının yanına gönderdi, volçan elindeki altınlara pazar arıyordu, Nikola döndüğünde kral kıza zamanda altınlara bakmak için bir adamını gönderecekti. 3 yıl geçti ama volçanın beklediği adam gelmedi. Büyük ruse bölgesinde tam 3 yılımız geçti bu muhitte buluşacaktık ama ne gelen oldu ne giden, volçan çok sinirleniyordu, her sinirlendiğinde palasıyla bir vuruşta kafayı gövdeden ayırırdı bunu çete üyelerinden bir çok kişiye yaptı, toprağı hafif olsun.


Şu anda sadece ben (papa martin) ve fatme (Fatma) kalmıştık. Bazen bir grup Arnavut getirir ve bu kişilere gömü yerlerini değiştirmeleri için emir verirdi; gömüyü güzelce kapattırırdı ardından bunlara birer fes lira altın verir (bahis olarak) ne varki bunları keçi patikasında kıstırıp hepsinin boğazını keser kafalarını koparırdı. nedeni çok basitti ölüler konuşamazdı.


Fatme çok güzel , vezir gibi kurnaz ve de balık etinde bir teni var. Volcanin ikinci karısıydı onları istavrozlu kayın ağacının altında ben evlendirmiştim. Volcan ender doğan birisi , uzun boylu , çok sevik, çok kuvvetli, bir kedi kadar sessiz aniden gece ona seslensen hemen silahıyla ateş eder ve ya kamasını atar ki bir ağaç dalını bilekmiş gibi keser, saçları kap kara .. Fatme onunla şaka yapmayı çok sever fakat Volcan çok soğuk kanlı dobra ve ani kararlar alan biri .. Sinirlendiği anlar çılgına döner suratı bembeyaz olur ve sol eli titremeye baslar; ilk karısını koyun Beyi kaçırmıştı ve onu Ordin Sarayındaki hareme kapatmıştı. o zaman volçan sinirden saçlarını kökünden yolmuştu, nitekim bu beyin çiftliğini ben yakmıştım. volçan koyun beyinin 10 yaşındaki kızını alıp dağa kaçtı volçan kızın kafasını kesmek istemişti o sırada hiç beklenmedik bir şekilde vazgeçti. ilk defa volçanın pişman olduğunu gördüm.


Mağara içinde bir odalık yere deriler döşemişti küçük kızın rahat etmesi için. Onu avladığımız küçük ceylan etleriyle besliyordu; küçük kız her gecen yıl daha da buyuyor genç kız oluyordu volçanın peşini bırakmıyordu; , 4 yıl sonra onları evlendirdim. Fatme bir Türk kızı olsa bile şimdiye kadar gördüğüm en güzel kızdı, yüzü nur saçıyordu ve gözleri yem yeşildi. Volçan ona ata binmesini silahla ateş etmesini öğretmişti ve kısa zamanda eşkiyalardan iki kisiyi öldürmüştü kendisine sarkıntılık yapmıştı. Simdi yalnızız, Volcan Fatme ve ben.
Fatme daha çok genç onun kısmeti açık .. Dağlarda çok gizem var . Volcan ile Fatme mavi gole ala balık tutmaya gitmişlerdi ben de yazılarıma devam ediyordum şimdilik yapılacak yoktu, ne var ki acele etmem gerek yakında buralardan gideceğiz Kartallar minare tepelerinde uçuşuyordu ve de gözü dönmüş bir ayı atların birini parçalamıştı, gökyüzü çok güzeldi.


4.Bölüm


Ok Kaya mevkinde ki mağara grisinde tavana bir hac işareti yaptık. Bu mağaraya ne alttan ne de üstten girebilirsin Mağaranın altında yığma kayalar mevcut bu kayaların biri farklı olup üzerinde bir baklava dikesi işareti var . Mağara içinde bir eyer işareti mevcut ve de tavanda bir hac. Ayrıca mağara ağzına bir hayvan cani astık ki rüzgar lodos estiğinde çalar .


Bu Bölgedeki İşaretlerimiz :


1- Bir çocuk iki okuz çeker vaziyette , bunlara mısır başağı verir ve de elinde bir sepet.


2- Başka bir kayada kayada çiftçi 2 öküzle sabanla tarlayı sürer vaziyette, sabanın ortasındaki damlalar kandır. (Tuzak-Tehlike )


3- Saban kayanın doğusunda bir başka işaretimiz bir köpek resmi az ileride bir yayla ve de bu yaylanın doğusunda bir kayada çiftçi ot biçer vaziyette, Bu kayanın üzerine çıktığında diğer işaretli kayayı görebilirsin, Sonuçta işaretli kayalar ve de mağara bir baklava dikesi krokisi oluşturur . Kopek resmi ve çocuk bir tıpadır. Buradaki öküzlerin biri grimsi diğeri de beyazdır ( Kayanın kendisi ) Gri ve Beyaz öküzün yanında boya ile yapılmış ve ellerinde mum tutan 3 kız resmi vardır.


3 Rahipler manastırı tepede ve çevresinde çok iri 18 meşe ağacı bulunmakta .. Buradan 35 adımda bir tepecikte altın dolu bir bakir sakladık. Manastırın kuzey istikametinde yüzeyi çok buyuk bir kaya yaklaşık adim . Bu kayanın yine kuzey istikametinde ağaç kova işareti oyma. 3 Rahipler Manastırın kuyunun hemen yanında göreceğiz düz kayadaki hac işareti altına ( Araba Konağından ) çaldığımız 90 okka altın ve gümüş paraları gizledik.


Wolçan yine ana paranın tam noktası bulunmaması için (Ok Kaya Mevki ) manastır ve mağara çevresine bir çok ganimetler bırakmıştı çok akıllıca ve kurnazca hareket ediyordu ve de her gömü sonrası sinsice gülümsüyordu.


5.Bölüm



Leskovec koyun çevresinde ve Goliama Kuilovina bölgesinde, bir kaya bulacaksın bu kayanın altına sığınakmış gibi girebilirsin !!! bir kulübeyi andırır gibi … kulübenin tavanında bir domuz işareti göreceksin .. Bu domuz işareti bir tapadır.
Tapayı kır çokça altın müjdesi vardır, altın paraların düştüğü yeri kazmayı unutma asıl define ayaklarının altındadır. Derince kaz.


Ayni bölgede bir başka kayada bir gayde işareti göreceksin. Buraya yakin bir başka kayada bir kartal işareti bulacaksın. kartalın ayaklarında birde yılan vardır. Burayı derince kaz ve mahmudiye altınları ile dolu 25 torba bulacaksın. Kartal işaretli kayadan adim kuzey de bir kaya da oyma bir kılıç işareti göreceksin kılıcın ucu istikametine doğru adim git seni bir başka define bekliyor . Bu define yatağınıda bulduğunuzda bu bölgeye ait son definemizdir.


20 adim batıda bir başka kayada bir ayı ayağı izi bulacaksın tam işaretin altını kazacaksın ve burada içi harika elmas ve zümrüt dolu bir kasa bulacaksın. Bir ara Papa Martin ve Petkov bu hazinelerin burada gömülmelerine razı kalmadıklarını dile getirdiler, onlara hak veriyordum, Buraya bunların gizlenmesi sakıncalıydı. Ne var ki düşman her taraftan sarmıştı bizim bu kadar yükle kaçmamıza imkan yoktu. Ben Wolçan ilk defa yüreğim burkularak define gömdük o da bu bölge; Diğer değerli definelere uyguladığımız tuzakları buraya yapma zamanımız yoktu, Lanet Olsun Tekrar Lanet funduszeue.infom ilk fırsatta ayni bölgeye gelip bu gömdüklerimiz paha biçilmez hazineleri daha güvenli bir araziye gömeriz. Yıl Sonbahar.



Mağara içinde 3 papaz işareti papazların biri iri yapılı diğeri orta ve üçüncüsünün sadece kafası mevcut, iri yapılı papaz yan bakıyor, sol elinde bir kandil, sağ elinde bir istavroz, istavrozun yanında bir aslan işareti (oyma) ve de aslanın yanında bir ustura işareti (tuzak)


Orta boylu papaz bu mağaradan dışarı bakar vaziyettedir. baktığı yönde yanmış bir manastır ve kıç kıça yatan öküzler görünür. 3 uncu papaz kafası iki çocuk eli görür, çocuk eli bir balık ve bazı harfler tutuyor, papazların arasında 3 direkli gemi işareti direğin biri kirik, mağaranın içindeki aslan kapıdır, içeride 7 civcivli tavuk mevcuttur. Papazlı mağaranın doğu kısmında 2 yılanlı ve 7 halkalı mağara mevcut, bu halkalara katırları bağlıyorlardı, bir bakir mevcut. mağara içinde 2 çember mevcut, bunların yılanın birinin kuyruğunda + işareti, bu işaretin ve de 12 civcivli tavuk görürsün, Dışarıda mavi suyla kaplı bir gol var ve golün içinde 2 güvercin 11 civciv güvercinlerin batısında 48 adımda 1 civciv tavuğun kanatları altında buda bir tıpadır, bu tek civciv bolca müjde içerir.


Güvercinlerin renkleri siyah (kara kaya) ve de civcivli tavuk (beyaz kaya) hemen batıda adımda kuyruklarında + işareti olan çift yılanlar, Göletin yanında iri bir ağaç mevcut, 4 adim doğuda küçük bir gömünün işaretini bir kayada görebilirsin, hemen kayanın altında, bunlar hep güneş işaretinin yanında. Ayrıca papazlı mağaranın batısında yarim saatlik bir yolda toplu halde taslar var taşlar yığmadır, bir de büyükçe kaya bu kayada mum tutan 3 kız resmi ayni kayada bir istavroz ve de bir çember daire işareti oyma şekilde yapılmıştır. buradan 15 adımda kazarsan deri ile sarılmış bir kitap bulursun ..


Kızların doğu istikametinde bir kartal kafası oyma, burada tastan ve tuğladan işlenmiş bir Bizans duvarı göreceksin. Kartal kafasının altında eski Türkçe bir takim yazılar göreceksin işaretin daha aşağısında kayalık var yukarısında ise kırmızı mumla tıkanmış bir delik bulacaksın, kartal kafasının altında bulunan kayalıklarda bir giriş var, kazmadan girişi tespit edemezsin. Bu girişi tespit ettiğinde rahatlıkla içeri girebilirsin burada tuzak yok, giriş tüneli yaklaşık 50 adımda 3 koridora ayrılıyor ve de bu tünellerin her birinde bulunması zor olmayan 3 oda var.


6.Bölüm


Yirmi yıl önce volçan Istanbuldan Selanike vapur yolculuğu sırasında yaşlı yunan stavrus ile tanışıfunduszeue.infoşlı adam volçana Balkan (eski dağları-stara planına) dağlarını Troyan geçidine kadar ne kadar tanırsın diye sormuş. Volçan avucumun içinden daha çok demiş.


Yaslı stavrus o zaman elinde Perslere ait bir harita olduğunu ve bir oda içinde yüklü miktarda hazine olduğundan bahsetmiş. Volçan yaşlı adamın bilgilerine ve doğru söylediğine inanarak kalkıp buraya (balkan dağlarına) gelmişler. Aramaya baharda başlayıp eylül ayında hazinenin saklı olduğu odayı bulmuşlar. içeride külçe altın her biri 15 kilo. Yemin ederim ki (volçanın anlattığı): Her birini tek tek ellerimle saydım ve kapının sol yanında bulunan raflara dizdim.


Daha sonra yaşlı stavrus, volcana; yer(arazi) ve suat paşanin hazinelerini satın almak için yunanistana dönmek istediğini söylemiş. Ama volçan hazinenin bölünmesine izin vermeyip oracıkta yaşlı stavrusu öldürmüş Mezarında,basının üzerinde 2 karış büyüklüğünde hac ve ikiye ayrılmış külçe altın hala durmaktadır. Mezarı, roma lejyonlarının konaklama yaptığı yerin çatağındadır. Bu yeri volçan yaslı adamdan öğrenmiş ki oradaki derin kuyu ve içindeki altın tozları (külçelerin yapıldığı altın çıkarıldığı maden) ama kuyuda araştırma yapmamışlar. Sonra volçan bu hazine ile çetesinin elemanlarını toplamış daha sonraları beni de çeteye aldı. Sonra bir çok hazine alıp (osmanlı kervanları basılmış), çiftlikleri bastık. Ve yüklü miktarda altın v.b şeyler elde ettik.


-Baş nişan işareti MİNARE TAŞ tır. O kalabalığın dolaştığı yerdeki değil!!! Bahsettiğim MİNARE TAŞ, haydut kaynağından (bu günkü ustrem koyu yakınları-Topolovgrad) km uzaklıkta batıya doğru insan boyundaki funduszeue.info tasta 7 işaret saklanmıştır. Tahsin bati tarafında gümüş barutluk,silah ve kitap sakladık. O kitapta diğer işaretleri çözecek her bilgi yazılı. Burayı gösteren iki harita ya karar verdi volçan daha zor bulunabilsin diye. Birinci yol ormandaki geçitten kuzeye doğru aşağıya çavuş bölgesine doğru,oradan çalılıklardan boynuz yapan yere sonra ilk dereden kotu yerden haydut oluğuna (haydut çeşmesi) oradan da minare tasa varılır. ikinci yol tehlikeli ve karmaşık.




7.Bölüm



Ocak Aklıma bir anda tüm bu gizli çalışmalarımı birgün gelipte çözecek o osmanlı torununa geldi Acaba bu kıta böyle bir süper beyine sahip bir çocuk doğururmu bu osmanlı karıları. Olaki böyle bir zekaya sahip benim tüm bu çalışmalarımı çözecek olursa işte o zaman tüm hıtistiyan aleminin sonu geldi demektir. Çünki bu beyne sahip bir osmanlı nın neslide ona çekecek ve en az onun kadar düşünecek değil sade babası gibi benim faliyetlerimi tüm bizans faliyetlerini çözer Tüm hıristiyan aleminin renkli rüyasını yok eder. Buda şimdiki ve önceki osmanlı imparatorluğunun çok daha güçlüsü kurulur. Ve ebediyete dek hüküm süreceği anlamına gelir. Böyle bir şeyi düşünmek ve hayal etmek bile beni korkutuyor inanıyorumki İsa tüm hıristiyan alemini koruyacaktır Ama kahinim ve çok değer vermiş olduğum papazım Pancov yaptığı çalışmalar gizli güçler ile görüşmeleri sonucu benim gerçekten korkumu doğrulamakta idiDolayısı ile tüm bu olayı mümkün oldukça geciktirebilmek için tüm karanlık güçleri seferber edecek en güçlü tılsımlar yapılarak bu kitabımı ebedi istirahatgahına yerleştirip ayrıyeten bu alana o denli bir tılsım bıraktıkki Akrepler ve yılanlar dünya var oldukça bölgemi ve özellikle bu kitabı DEFN ettiğim bu yeri bekleyeceklerdirTaki Tanrı benim korktuğum ve tüm hıristiyan aleminin gelecekte çok korkacakları o osmanlı kahramanı bu kitabımı bulup çözeceği güne deki Marmara denizi dört adacıklar mevkiinden karaya çıktık.


Kara tepe istikametine ilerliyoruz. Yolumuzun deniz tarafında etrafı taş duvarla çevrili çobanına ait kulübesi bulunan kapısı denize karşı Domuz Koturası var. Daha ileride çok az suyu bulunan Çatak Deresi üzerine kurulmuş sade mermerden mamul korkulukları dahi bulunan süslü Efendi Köprüsü’nden geçtik ve nihayet daha ileride anayoldan ayrılarak Kara tepe’ye tırmandık. Zirveye yakın kayalıklar önünde yol ikiye ayrılmıştı. Mıntıkanın iç kısmına giden yolun ağzında yerdeki ve yerli olan kayaya tam takım ve üzerinde binilmeye müsait ön sol karşısında kantarması asılı bir Eyer yapılmıştı. Kara tepe’nin en hakim noktasına denizden çıkışımızdan saat sonra gelebildik. Buralardaki bütün kayalar kırçıllı ve işlemeye müsait mermerdir. Elimizdeki mevcudu koymaya müsait yeri seçtik. Bu arada kayalıkların en yüksek yerinde gözcülük yapan arkadaşımız daha evvelden yapılmış bir işareti haber verdi. Şöyle ki; bu işaret içerisinde iki kişi rahat yatabilecek etrafı kıyılıklı ve kornişli bir Tekne idi. Kendi işimizi gördükten sonra bu Tekne’nin gün doğu köşesini kırdık. Etrafı göz muayenesine tabi tuttuğumuzda kraliyet devrinden kalma bir de Höyük gördük. Artık işlerimiz bitmişti. Çerkez Eyeri’nin önündeki yoldan Kurt Tepe’ye doğru yola koyulduk.


Altı saatten fazla bir zamanda tepeye çıkarken dik kayalık bir yerde yol yine ikiye ayrıldı. Burada da, yine mıntıkanın iç kısmına giden yola işaret olarak ağzı açık bir Kurt Başı çizilmiş olduğunu gördük. Kurt Tepe düzlüğünde biz sivri bir kurt mezarı inşa edip yakınada o tepeye yabancı ve siyah bir taşa bir istavroz yaparak yere diktik. Bundan sonra ağzı açık kurt başının gösterdiği yoldan dört saat kadar ilerlemek suretiyle üzerinde tarihi kartal yaşayan azametli Kartal Kaya’nın üzerine çıktık.


Solumuzdaki kaya çok büyük, oldukça sivri olup askıda ağzı fırına benzeyen mağarasının kapı tavanına koyun çanını asarak sivri kayayı da kaydımıza aldık. Sağ tarafımızda üçüncü kaya ayrı büyüklükte olup şahinler uçuştuğundan buna da Şahin Kaya dedik. Üç kaya arası iki çatak dersi birleşip aşağılara doğru takip edildiğinde derenin sağında birbirinden bakıldığında gözükmeyen üç mağara vardır. Bunlar Sulu, İsli ve Kemikli mağaralardır.


Sulu mağaranın içerisine girdiğimiz zaman kaynayıp sola doğru akan ve ark içine alınmış suyu takip ettiğimizde bu arkın sağ ve solunda insan ve hayvan gidiş gelişine müsait yol da vardır. Burada sağlı sollu insan ve hayvan barınağı odalar görürüz. Ve nihayet su mağara içinde kaybolur. Mağarayı devam ettiğimiz zaman yeryüzüne çıktığımızda ancak üç-beş kişinin oturabileceği bir kaya düzlüğü ve fakat her tarafı uçurum olup aşağılarda gördüğümüz halkı yerli Yörük olan yeni köydür. Tekrar geriye dönerek giriş kapısından çıkıp selamet buluruz.


İkinci mağara İsli mağaradır. Bu mağarada çok fazla ateş yakıldığından hemen her tarafı isli olup iç kısımlara doğru mağara iki kola ayrılır. Bunlardan birinden gitmek çok tehlikelidir. Diğer kolunda insan barınakları vardır.


Üçüncü mağara Kemikli mağara olup, giriş ağzı çok büyük içi meydanlık gibi ve son tarafta büyük bir yığıntı olup kazıldığında bol insan kemikleri ve katır kemikleri ve nallarına rastlarız. Bu mağaranın daha iç kısmı da aynen isli mağara gibidir. Ayrıca mağaranın girişinde olan meydanlıktan yeryüzüne kadar hususi delinmiş yuvarlak duman ve hava bacası olup, mağaralar çıkışımızda hemen solunda da, kapalı bir kuyu vardır.


Bundan sonra dereyi takip ettiğimizde bu dere Çukurköyün (Çukurcambaz) ortasından geçip aşağılara iner. Bu köy 40 hane kadar olabilir. Evlerinin baktığı tarafta, yani dereyi aşağı istikamette takip ettiğimizde dirsek dirsek kıvrılarak gider ve bu dirsekler önünde ayrı ayrı üç dübek taşı olup ortadaki kırıktır. Bunun tam karşısında birbirine dayalı iki büyük kayanın altı çadır gibi olup çobanlar ateş yaktığından işlenmiştir. Bunlara çatma veya isli kayalar denir. Çukurcambaz köyünden kasabaya giden yol üzerinde 20 kadar binek taşı olup, bunların çoğunda rakam veya başka işaretler vardır.


Çukurköy’den tekrar Kartal Kaya’ya çıkar da, bu kayaya geldiğimiz yolu Tahtalı köye doğru devam ederken saatli kayayı bu yolun sağında göreceğiz. Bu noktada da yol ikiye ayrılacak. Bir tanesi Türbe tepeye çıkarken Ambar kayanın yakınında olan Ayazma’ya bir patika gider. Ayazma önünde yarım değirmen taşı vardır.


Ambar kaya ambar biçimi oyuktur. İçinde meşale, gül ve istavroz resimleri var. İsatavrozun bir ucuna hazan yaprağı dahi işlenmiştir. Daha yukarı çıkarken şahini tavşana saldırır vaziyette yapılmış olduğunu görürüz. Türbe Tepe üstünde türbe meydanında koltuk gibi üç oturak taşı, yan tarafta oyma nöbetçi mahalli alnında yarım ay, onun karşısında bütün ay güne bakıyor halde yapılmış olup, rakamları yazılıdır. Aynı tepede ayrı bir yerde bir kahve tepsisi alt alta 8 fincan, cezvenin ağzı önünde rakamları vardır. Hemen yakınımızda patika ikiye ayrılıp bir tanesi taş döşeme bir yola çıkar. Bu yolu yukarıya doğru takip edince solumuzda taşında bir salkım üzüm resmi olan suyu çok az akan Çırçır Çeşme’nin arka taraflarında gayda ve daha ayrı yerde de sakallı keçi başı resimleri vardır. Çeşme önündeki yoldan tepe üzerine çıktığımızda Hora meydanı ortasında sandıkvari siyah bir taş olup bir köşesinde sancak deliği vardır. Meydanın çevresinde 41 oturak taşı olup bazıları hususi yapma, bazıları biçimsiz taşlardır. Bunların bazılarında rakam, istavroz gibi nişanlar vardır.


Muradiye köyü yakınlarında gelin ata binmiş, alayı arkasında çalgıcıları dahi mevcuttur. Bu kayanın mevcut olduğu tepenin hakim noktasında siyah taşa oyulmuş susam tavası ve ayrıca oyuklar. Yine buralara yakın içinden az su akan fakat çok sarp bir derenin kayalıklarında bol domuz resimleri bunların ortalamasında dik bir kayadan inen su yarıntısı karşısında eskiden çalıştırılmış bir altın madeni ocağı vardır. Su yarıntısı ile sarp derenin birleştiği yerdeki kayanın burnunun yüksek ve sarp yerinde olarak değirmen kayası yapılmış ve bu kayanın dört yönüne birer istavroz vurulmuştur. Uzunhasan köyü dersi ve değirmenleri en altta olan değirmenin önünde hiç biçimsiz manda gibi siyah bir taş vardır. Çaltıdere köyü yakınlarında önü düzlük olan bir kaya burnunda trança balık sanki sudan çıkmış tekrar dalacak gibidir. Göksu’nun başı Üç tepelerin orta tepe dibinden çıkar. Hersek köyünün yanından geçerken büyük su uçtu şelale yapar. Buranın tam doğusu adım mesafede dört köşe bir taşta koyun başı sığacak büyüklükte halka oyuğunun baktığı istikamette bir yığın toprak olup, rengi bu araziye uymaz ve üzerinde katiyen ot bitmez. Buraya da yakın bir yerde üstüne üç çentme basamak ile çıkılabilen bir kayanın üzerinde iki daire çizilidir. Bunların birinden ayrıca çekilmiş bir su oluğu var. Bu istikamette ve çok yakınında üzerine oturulacak bir koltuksu taş ve bir de, dede vardır.


Horoz köyü yakınlarında sırtında cüppe elinde tesbihi olan bir derviş 75 adım karşısında da, boynunda istavrozlu bir papaz vardır. Tekke köyü içerisinde bir ziyaret yeri olup, yukarısına çıkarken kayalıklarında konçlu çizme resmi var.


Ayrı ayrı üç şahısa ait değirmenlerin karşısındaki kuru dere istikametinde Karacalar köyü yakınında dikili bir kayada posta güvercini resmi vardır.
Karahasan köyü ile yeniköy arasında minare kayaya çıkan merdivenlerden alt kısımdan 12 tanesi kırık olup aynı köyler arasında kurudere üzerine kurulmuş 3 gözlü kemer köprü üstünden değirmen arkı geçer. Bu köprünün orta kemerinde bir karaca başı ve istavroz, ilk gözünde de, siyah dört köşe bir taşta Kara Hasan yazılıdır. Köprüden geçen arkın suyu papazın değirmenine, değirmenin karşısında da, papazın mağarasına gideriz.


Paşaköy civarlarında kudret hamamları olup, esas hamamların varlığından kalma döşeme mermer taşlarda karaca, kurt ve köpek izleri vardır. Ayran pınarı buralara çok yakındır. Pınarda 3 basamak var. Pınar arkasında bir taşta da bir gayda resmi görünür. Hamam harabelerinin karşı kısımlarında ismen nohutlu kaya ot yığınına benzeyip bir yerinde rakamı yazılıdır. Mıntıkanın iç kısımlarında Kara göl, etrafında tamamına hakim yükseklikte bir kayalık içerisinde bir buçuk dekar kadar yer kaplar. Suyu oldukça derindir. Göl çevresinin alt araziye açık olan kısmından araziyi tetkik edecek olursak nihayet sarı gölü görebiliriz. Fakat sarı gölün olduğu yerden kara gölü görmek mümkün değildir. Sarı göl vezir tepenin kuzey eteğinde olup kara gölden pek farklı değildir. Fakat sığdır. Gölün ortasında siyah ada gibi bir taşta iki adet güvercin resmi biri su içer, diğeri içmiş havaya bakar haldedir. Sarı gölün tepe kıyıları kıraç kayalık olarak yükselip bu kayalıklarda ayağı prangalı kaçak bir hapis asker resmi vardır. Bu kıraç kayalıkta yabani zeytin ağaççıkları göze çarpar. Sarı gölün ispatı bundan başka Vezir Tepe üzerindeki 22 adım boyunda ve etrafı taş kaldırım döşeli vezir mezarı ile tamamlanmış olur. Sarı gölün akabilmesi için açılmış olan hendek var, arkı göl ucunda yan işlenmiş taş duvarlıdır. Bu hendekten akıp giden su Harami dereye karıştıktan sonra dereyi aşağıya doğru takip edersek yakın mesafede ve derenin sağında içine 3 basamakla girilen, savak başına 9 basamağı olan her bir tarafı hatta arkı bile taştan oyma Emin Ağanın değirmenini görürüz. Savak başı ark içinde 7 tane civciv olan bir kuluçka tavuk, civcivlere saldıran bir de yılan resmi vardır. Değirmene çok yakın bir kayada Topal Ayı ve ayının baktığı istikamette askıda bir mağara, içerisinde sağ duvarında bir çiftçi öküzlerini çocuk yatar vaziyetindedir. Ayının ayağının noksan kısmı kaşının üzerindedir. Buradan geriye Harami dereyi yukarıya takip edersek, derenin solunda sarı meşe ormanlarına rastlarız. Meşeliğin dere içi uzantısı ortalamasından Vezir tepe üzerine doğru tırmanmaya koyulunca bir-bir buçuk saat yürüdükten sonra karşımıza çıkan kanaralarda kıç kıça yatar halde renkleri ve sağlıkları bir birinden ayrı olan iki öküzün birinin boynunda çan asılıdır. Buradan daha iki saat kadar yukarıda yine karşımıza çıkan kanaralarda tek öküz otlar halde olup, öküzün baktığı tarafta ve 51 adım mesafede bir Yörük kızı bir tutam otu öküze uzatırken görürüz. Daha da yukarı kısımlarda geniş alanda bol ve türlü türlü resim nişanları ile karşılaşırız. Daha bir hayli tırmandıktan sonra karşımıza top koru çıkar. Top koru’da kayalıklarda hamile bir kadın, elinde bir çocuk tutuyor görürüz. Daha birkaç saat tırmanırsak Vezir tepenin üzerine çıkarız. Tekrar geldiğimiz yoldan gerisin geriye dönerek nihayet Harami dere’yi kaldığımız yerden yukarıya devam edersek dere ikiye ayrılır. Sağa gideni Şeytan dere olup, bu dereyi gezdiğimizde üç tarafı taşa oyma, arkı taş oyuk Ali Bey Değirmeni’ni görürüz. Değirmenden çıkan su ile diğer dere arasında Sofra Kayası bulunup, üç basamak merdivenin kamalaması üç baklalı olup üzerinde tabak içinde bir buçuk balık, ayrıca kase, yarım ekmek, tuzluk, çatal ve kaşık bulunmaktadır. Sofra Kaya doğusunun bir tepe aşımı sonraki derede Dağarcık(Arkacık) Değirmeni Kazan Dere’de olup, her bir tarafı taşa oyma olarak diğer değirmenlere nazaran çok daha sarp yerde yapılmıştır. Değirmen domuzluğundan dökülüp çarkı çevirerek çıkan suyun sıçradığı yerdeki moloz taş yığıntısına 7mt mesafede kabartma siyah renkli domuz resmi vardır. Bu değirmenin suyu dereden ve ayrıca kaynaktan gelir. Değirmene arşın kadar mesafede olan kaynağın üstündeki yolu kuzey istikamete takip edersek Kara Orman Mevkilerine girer ve ilerledikçe pek sarp ve pek büyük, aynı zamanda alnı kesik halkalı kayaya rastlarız. Bu kayanın ön cephesinde ve yerde kayayı ve etrafımızı seyre dalarsak etrafımız bir sürü irili ufaklı kaya yığıntısı halindedir. Bunların arasında en büyük olanı misalen bina kadar ve fakat kambur oluşu ile şeklen kaplumbağaya benzer. Bunun üzerine çıkıp halkalı kayaya baktığımızda solunda mihraba benzer nöbetçi mahallini, onun sağında tabii büyükçe taş yarığını, daha sağında hafifçe bir kovuk olup kayanın yukarısına doğru baktığımızda aşağıdan yukarıya doğru 18 arşın yüksekte olan halkayı sağa sola yatar kalkar durumda görürüz. Bu kayaya sırtımızı döner de, yine ön tarafları seyre dalarsak çok sarp kayalık bir inişten sonra eski Bağdat yolu, yine sarp bir iniş büyük bir akarsu, suyun ötesi harabelik bir arazi, yükselen bir tepenin kayalıkları. Bu kayalıklara çıktığımızda en yüksek yerinde taşa oyma bir koltuk, bu koltuğa oturup da halkalı kayaya doğru baktığımızda halkası ile kendimizi burun buruna görürüz. Buradan görünüşü ile bir gözlüğü andırır. Halkanın Kaplumbağa taş üzerinden ve koltuktan başka yerden gözükmesi imkansızdır. Halkalı kayanın önünde tek siyah taş, üstünde ok gösterir. Koltuktan sol karşılarımıza baktığımızda bir boğaz, içerisine anayoldan ayrılan bir yol ve o yoldan gidersek suyu ayakta içilen ve taş oluktan akan bir çeşme, daha ileride bu yoldan sapan yolu takip edersek Sinekli Mağara’yı buluruz. Mağaranın girişi karşımızda dört köşe sütun halinde göreceğimiz taşın alnı delik olup, mağaranın sağ duvarında bir nal resmi, içine ilerlediğimde meydanın orta yerinde bir kuyu göreceğiz. Bu kayada işlenmiş taşların her birinde istavroz vardır. Daha ilerlersek mağara iki kola ayrılır. Biri tehlikelidir. Mağaradan dışarı çıkar, patikamızı takip edersek epey zaman sonra halkalı kaya üzerine çıkar ve yan yana üç tane mezar görürüz. Halka uçurumu bu mezarlara tam adımdır. Uçurumun başında çizilip oynanmış dama oyunu görürüz. Bu halkalı kayanın üzerine de, gayri hiçbir yerden çıkılmaz.


8.Bölüm


Bu bölge Papaz iskelesi adı ile anılır. Deniz iskeleden çanak şeklinde görülür batı yöndedir, Bu iskelenin aslı çok eski devirlerden kalma olup gerçek iskele denizin içindedir. İskele burunludur. burada bir dere akar denize dökülür. İskelenin bir yakası kesme taş örgüdür denizin içine kadar gider. İskelenin arkasındaki tepede zeytin ağaçları vardır burası zeytinliktir. İskeleye yakın bir çeşme kuyu ağzı gibidir. Az bir su bu kuyudan taşarak denize akar. Adı papaz suyudur. İskeleden yukarı ince bir yol çıkar bu yoldan çıkarsak kapalı mağara önünde Dikili taşımızı görürüz. Bu mağaraya papaz mağarası denir. bu iskeleye bu adı veren bu papazdır. İsmi samrhasna dır. Ortadaki dikili taşın altından bu mağaraya girmek, kapısından içeri girmekten daha kolaydır ve daha az vakit alır. Aşağısı değirmendir. Değirmen Samr hasna nın değirmeni ismi ile geçer. Samr hansa nın değirmeninin arkasında bir buçuk boy yükseklikte bir buçuk boy ara ile 3 adet delik olup kapalıdır. Üst sıvası delik ortasına vurularak kırılır. Orta delik kırılıp yol harçlığı ile şifreli kroki alınır. Bu kroki papazın mağarasının krokisidir. Kroki olmadan papazın mağarasının girişi bulunsa dahi içinde yol bulmak mümkün değildir.


Sene teşrin evvel ayında akçay deresine geldik. Bu dere içinden karaya çıkıp papazın mağarasında işlerimizi hallettikten sonra 31 saat kervanla yol aldık geldiğimiz muhitin adına kanç kütük beldesi denir. Bu beldede Ağ Pınarı namı ile anılan bir çeşme vardır. Bu pınara gelirde sırtımı pınara dayar karşıma bakarsam. Karşım sergen dik kayalıktır ve üzerinde bir istavroz işareti görürsün. Bu işarete tırmanıp işareti kırın. İçinde bir tane Sultan Mahmuda ait fındık altın vardır. Bu pınarın ıspatı bu tek altındır. Bölge bir kapalı çanak gibidir ve bir çok köy vardır. Bu köyler şöyledir.


Kırcali köyü: Bu köyün yakınında kirazlı yayla ismi ile anılan bir yer vardır. Kudret hamamları da denen kaplıcalar yine bu köye yakındır.


Dikmentepe köyü: Bu köyün 3 saat aşağısında Karahasan Köyü vardır. Ve Has köyle araları yarım saat çeker. Bu köyden tahtalı köyüne gitmek istersem yolum iki saat daha uzar. Tahtacı köyünün karşısıda ki düzlükte Monika Çiftliği ismi ile bilinen bir çiftlik vardır.


Yeniköy: Bu köyün diğer adı Hersek köyüdür ve karşısı Danagöz köyüdür. Bu köyler arasında bir köprü vardır. Köprüden ayrılan yolla 12 saat devam edersem Bağcıklı köyüne gelirim.


Biz bağcıklı köyüne devam ettik. Bu köye Alibey ismini verdik. Bu köyün halkı kendir eker ve pamuklu elbise giyerler. Kendi dokuma atölyeleri vardır. Sürekli beyaz dokur beyaz giyerler. Bu köyün etrafı büyük ormanlıktır. Ormanlar pelit ormanıdır. Toprağı kahverengi deve tüyü rengindedir. Diğer köylere benzemez. Bu köyde konakladığımız süre içinde sürekli dolaştık uygun yerler aradık. Ağ pınarına geri geldik. Burayı başlangıç noktamız olarak belirledik.


Ağpınarın adım mesafede taş döşeme bir yol büyük horo tepesine çıkar. Bu yol üzerinden devam edersek sol tarafımızda bir çeşme vardır. Bu çeşme burada ilk yaşayan insanlardan kalma olup üzerinde GAYDA resmi ve birde üzüm salkımı resmi vardır. Gayda resmini biz yaptık bu tepenin horo tepesi olduğunun ıspatıdır. Üzüm salkımı çeşmenin kendi resmidir. Bu çeşmenin arkasına dolanıpta bakarsak arkasında atıl duran bir taş görürüz. Bu taş kare kesme bir taştır. Bu taşın üzerine bir kemençe resmi yaptık. Horo tepesinin üzeri düzdür bir tarafında yarım boy yükseklite taşlar olup asıl horo tepesinin işaretleri gömülüdür. Bu işaretler koltuk taşları olup sayıları 38 adetti. Hilal şeklinde sıralanmıştır. Hilalin açık kısmına denk gelen yerde de tek bi taş vardır. Bunun rengi farklı olup bu taş horasandan kalıba dökmedir. Bu taşın oturduğu ana kayaya bakarsak yani taşı kaldırırsak siyah bir kaya üzerine oturduğunu görürüz. Bu kayayı bütün olarak yerinden sökün. Horo tepenin asıl mahseni buradadır. Bu taşların her biri işaretlidir. Her taşta bir çetenin işareti vardır.


Buradaki en kolay para 3 adet dikili taştadır. İkisi bir arada bir tanesi onlardan farklıdır. İkisi bir arada olandan sağ tarafta olanı kaldırın. Burada da bir ufak kemençe resmi boya ile yapılmıştır. Resim küçüktür. Resmi gördüğünüzde resmin kendini kırın bu taşın içi oyulmuş içine emanet konmuş ve üstü kapakla doğasına uydurulmuştur.


Pınara geri adımla geliriz. Bu pınarın arkasında pınara sırtımızı verecek şekilde yürürsek bir gayda resmi daha buluruz. Bu ufak bir resimdir ve ana taş üzerindedir. Bu taşın arkasına dolanırsam taşa çıkmak için 3 basamaklı bir merdiven görürüm. Bu merdivenin en alt basamağının önünden kazıp basamağın altına doğru kasayı bulursam burada okka çeken Napolyon altın parasını bulurum.


Kudret hamamları ise Kırcali köyüne yakındır. Bu hamama giden yol üzeri döşeme taştır. Bu taşlar üzerinde karaca ve köpek izleri yapılmıştır. Bu hamamın arkası büyük bir kayalıktır. Bu kayalıkta harici bir taş üzerine bir kadın elinde bir çocuk taşır hamama gider şekilde yapılmış kabartma bir resim vardır. Bu resim bizim tarafımızdan yapılmış ve parayı saklayan kasanın girişini saklamak için buraya konmuşfunduszeue.infoki çocuğun kıç tarafından bu işareti kırarsanız eğer hiç zorlanmadan parayı alırsınız. Para adet Osmanlı sarı lirasıdır.


Hamama geri gelirsek hamama sırtımızı verdiğimizde karşımızda gördüğümüz kaya üzerinde Osmanlıca rakamını görürüz. Bu rakamın altında da karaca izleri vardır. Biz bu hamada 3 gün 3 gece konakladık. Bu bölgede ana kayadan oyulmuş bir değirmen vardır. Değirmen hiç çalışmamıştır. Yarım bırakılmış ve yapılmamıştır. Değirmene karşıdan bakınca solunda 9 basamak merdiveni görürsün. Birinci basamağı oyulurken çatlamış ve öyle bırakılmıştır. Basamaklardan çıkınca değirmene düz girilir.


Bu değirmenin domuzluk ayağının içine girer ve sağ duvara bakarsan civcivli tavuk işaretlerini görürsün. Civcivlerin biri ana tavuğun üzerinde olup bir yılan ona saldırır haldedir. Bu civcivlerden ana üzerinde olan civciv horasan sıva ile yapılmadır. Diğerleri ana kayada oymadır. Sıva ile yapılan civciv içinde tek bir Bizans altını vardır. Bu değirmenin ıspatıdır. Bu değirmene gelen suyu takip edersek sağ tarafta def ile oynayan ayı ve ayıcıyı görürüz. Bu ayı ve ayıcı tarafımızdan çizilmiş olup aynı zamanda krokidir. Şöyleki : Ayıcının baktığı yöne 23 adım atarsam ve yerdeki gri taşı kaldırırsam bu taşın altında bakır paralarımı bulurum. İşime yaramaz. Bu taşın üzerinde ayının ayağının izi vardır. Bakır paraların altında ikinci bir kat olup asıl işime yarayacak paralar buradadır.


Değirmen önünde bir binek taşı olup. Bu taşın hemen ön tarafında çalılık içinde bir yarık kaya vardır. Bu yarık kayanın içine bakarsanız harçlık paraları bu taş içindedir. Bu binek taşının üzerine çıkıp dikilirsem karşımda bir mağara görürüm. Bu mağara girişi ufak olup romalılardan kalmadır. Mağara girişine kesme bir yol gider. Kapısı ise iki adam yan yana geçecek kadardır. Mağaraya çıkarsam mağara içinde bir çocuk iki çift öküzü çeker halde resmedilmiş olarak görürsünüz. Mağara girişinden bakıldığında değirmen ve çevresi görülür. Bu mağara ve çevresine Eminağa nın ismini verdik. Buranın büyük emaneti öküzlerin arkasından geçilen ikinci mağaradadır. torba altın paradır. Saruhanlıdan gelen postanın soygun parasıdır.


Buradan vezirtepe namı ile anılan tepeye doğru çıktık. Bu tepenin yamacında bir alana geldik burasına kirazlı adını verdik. Burası düzlük bir alandır ve yaylalıktır. Bu yaylada bir öküz resmi kabartma olarak mevcuttur. Romalılardan kalmadır. Bu öküzün boynuna 33 adet sarı lirayı horasanla yapıştırdık. Bu yayladan 2 saat mesafede erikli yayla adı ile anılan başka bir yayla vardır. Erikli yaylada 5 gün boyunca konakladık. Bu süre içinde pek çok işaret yaptık bu işaretler yarım ay, civcivli tavuk, öküz, kız, yılan, balık, ayı ve ayıcı, davul, domuz, tavşan, kartal, çakal, sansar, porsuk , saka kız, terazi, kantar, sofra taşı, at ve insan işaretleridir. Bu işaretler sizi çok oyalar buradaki en kolay para insan işaretine gelir ve kırarsan bu işaretin içine saklanmış 50 adet sarı lirayı bulursun.


Erikli yaylasına yakın top top kümelenmiş ağaçlardan oluşan bir çayırlık alan vardır. Bu alana biz Topkoru dedik. Etrafa hakim güzel bir tepedir ardıç ağaçlıktır. Bu alandaki büyük kayayı yontarak hamile bir kadın haline getirdik. Kadının karnını oyduk kadının kucağındada bir çocuk vardır. Çocuğun içinde adet bulgar altını vardır. Bu çocuğunda diğerindeki gibi kıç tarafından kırılarak parası alınır. Topkorunun bir yakası diktir. Buradan inersek harami deresine ineriz. Bu dere yol vermez zor bir deredir. Biz derenin sağından ve solundan ağır ağır ilerledik. Derenin çatağına vardık. Burada sağdan ve soldan iki dere gelir ve haramidereye birleşir. Sağdan gelen kola şeytan deresi adını verdik.


Şeytan deresini takip edersek derenin karşı yamacının çok engebeli ve kayalık olduğunu görürüz. Burda yol bulmak bir hayli zordur. Yüklerimizi hafifletmek için ana kayaya 3 yere oyuklar açtırdım. Biz bu işlerle meşgul olurken Dedo ve 14 kişilik çetesi bulunduğumuz yere geldi. Yanlarında yüklüce malları vardı. Bu malların güvenliği için bu değirmenleri oldukları yere bıraktık . Değirmenle derenin arasında sofra kayası vardır. Üzerine 3 basamakla çıkılır. Kaya üstü nişanlıdır. Nişanları şöyledir. Yarım bir ekmek dilimi iki tabak bir buçuk balık 7 çatal ve 7 kaşık ile bardak 3 bakladan oluşan çerkez kaması. Dedonun getirdiği paranın tamamı bu sofra taşına gömülmüştür. Zincirin olduğu tarafa kayanın dibinden beş adım sayarsam ve birbuçuk adam boyu kazarsam 7 çatal ve 7 kaşığı burda görürüm. Kaşıklardan bitinin üzerinde 7 yerin haritası deri üzerine sarılıdır. Bu kaşık kendi kaşığım olup gümüştür. Kaşığın sapı üzerinde haritanın şifresi vardır. Kaşık ağzına sarılı harita bir sakızla kaplanmıştır. Kaşık bir ay boyunca güneşte bekletilirse sakız kurur ve kırılır harita o zaman açılır. Beklemeden açmaya çalışınılırsa harita zai olur.


Sofra kayanın doğusuna gelen ilk tepeyi aşarsak arkası kazan deresidir. Burda bir düz alan içinde bir süre konakladık. Burada bir balık işareti olup bu balık işareti orda bulunan mağarayı ve malını işaret eder. Bu mağara Bizanslılardan kalma kral Mihail mağarasıdır. Biz mağarayı hazır bulduk. İçinde 60 kazan dolusu envayi çeşit para ve mücevher vardı. Bir kısım silahlar ve değerli heykellerde yine bu mağaranın malları arasındadır. Bu mağara bir şelale kenarında olup ağzına bir değirmen inşa ettik bu değirmenin adı arkacık değirmenidir. Bu isim tarafımdan verilmiştir. Bu değirmenin diğer adıda kazandere değirmenidir.


Kazan dere haricinde 6 yerde daha arkacık değirmeni vardır aynı işaretleri taşır hepsi sahtedir. Sadece kazanderedeki değirmen gerçek arkacık değirmendir. Ertesi günün şafağında yeniden yola koyulduk. Merkezi hükümet tarafından kişilik bir birliğin peşimize düştüğünü öğrendim. Değirmenin üst tarafına dönerek patika bir yoldan ilerledik. Poyraz istikametinden kara orman mevkiine gelip buradaki boğazda pusu kurduk. Gelen kişilik birliğin tamamını öldürdük. Bizde 5 kişi kayıp verdik. Buradaki büyük bir kayayı kırdırıp tek bir istavroz işareti yaptık. Bu taşın adı alnı kesik kayadır. Bu kayanın sağ tarafında kişini sığacağı bir korunaklı yer vardır. Bu kovuğun altını oyarak buraya bir mahsen yaptık. 6 heybe dolusu altın parayı buraya gömdük. 17 kişi çalışarak bu burayı kapadık. Kovuğun içine girer ve sol tarafa bakarsak bir kaplumbağa işareti görürüz. Aynı muhite Bursada balıklı kilisesi tavanından sökülüp buraya getirilmiş altın halkayı çaktırdım. Üzeri katran kaplıdır. Halka zirveden 6 metre aşağıdadır. Bu kayanın adı halkalı kayadır. İlerisi Arnavut kaldırım döşeli bağdat yoludur. Bu yolu arkamıza alırsa ve ona paralel akan ince bir dereden karşıya geçip bir meyilli yokuşu tırmanırsak yolun sağında eski bir harabeliğe geliriz. Bu harabelik bizanslılardan kalma bir yerleşimdir. Burada pek çok nişan vardır. Bu nişanların bazılarında tek paralar vardır. İşaretler adamlarımın kendi işaretleridir. Bu harabeliğin karşısındaki kayalıkta bir oturak taşı vardır. Oraya oturup halkalı kayadaki halkayı görürsünüz. Gözlük gibidir. Sağa ve sola yatar yattığı yere iz yapmış gibidir. Bu harabelikten halkalı kayaya geri gelirsek halkalı kayanın sağından dar bir boğaz geldiğini görürsünüz. Bu boğazda bir çeşme vardır. Bu çeşmenin aslı Bizans yapsıdır. Suyu ayakta içilir. Taş olukludur. Bu çeşmeye sırtımı verir ve karşı sırta çıkarsam bir mağara görürüm. Ben burayı bulduğumda içerde 5 at leşi vardı. Bu leşler sineklenmişti bu yüzden bu mağaraya sinekli mağara ismini verdim. Bu mağara ortasında bir dikişi taş vardır. Yarım boy yüksekliktedir. Taşın altında bir oyma delik deliğin sağında bir nal işareti vardır. Bu taşı kaldırıp bakın nallar devam eder. Nalları izleyin mahzene girin sağ yolu takip edin sol yola gitmeyin. Sol yol tuzaklıdır ve nereye gittiğini ben dahi bilmiyorum. Sağ yolda kısa bir süre sonra 4 adet ufak oda ile karşılaşırız. Buradaki odaları biz kapattık. Malları kendi içlerindedir. İkisi dolu ikisi yarı doludur. Bu mağara önündeki yol eski Osmanlı başkentine gider. Uzun yoldur yol boyunca sağ ve sol tarafta beyaz sandık biçimli taşlar vardır. Sağ yandaki taşların bazıları istavrozludur. İstavrozlu taşların içine delik açılıp biner adet karışık altın para konmuştur. Bu taşlar 3 adettir. Bu taşların uçları kırılmıştır.


Bu yolun gittiği yön kurt tepesidir. Burası ağaçlıktır. Meyilli bir yolla çıkılır ilerisi renkli kayalardır. Tepenin arkasında adım büyüklükte bir kurt resmi vardır. Ağzı açık kafası yola bakar şekildedir. Bu kurdun baktığı yolu izlersek bir tepeye varırız tepe üzerinde sivri bir mezar var. Bu mezar sahtedir mezara yakın bir taşta bir istavroz vardır. Bu taş vezirtepesinden buraya getirilmiştir.


Bu taşın altında bir kazan büyük para vardır. Burası Bölgenin işaretidir. Gün burada oyalandık. Mevsim uygun olunca buradan harami deresini aşıp bağdat yoluna geldik bu yol üzerinde bir yokuş var bu yokuşa devebağırtan derler. Burada bir gün konakladık. Bu civarda bir deve resmi arayın. Üzerinde yükü önünde bir diğer deve yükünü boşaltmış ona bakar haldedir. Bunlarında önünde bir sıpa resmi vardır. Bunun parası altındadır. Buranın diğer bir adı pamukçu yokuşudur. Yokuşun bittiği yerde bir taşta bir balık bir ok bir nal resmi vardır. Balık oka ok nala bakar şekildedir. Buranın aşağısında bir değirmen vardır. Bu değirmene inip mola verdik değirmenci stefandır. Stefan o gece bizi ağırladı.


Sabah uyandığımda bir baktım en kıymetli haritalarım ve bir çanta dolusu altın param çalınmıştı. Değrimenci kaçmış meydanlarda yoktu. Adamlarımı kaldırıp peşlerine düştüm. Karacalar köyü civarında stefanı ve karısını kıstırdık. Kısa bir mücadeleden sonra stefanı öldürdük. Bir mezar yaparak içerisine cesedi koydum. Ancela ya kıyamadım. Aramıza kattım. Dereye indik dereyi izlemeye başladık burada ana taşa oyma Aliağa değirmenini bulduk sahibi bir türktü kendini öldürdük. Değirmenin adını uzun ali değirmeni olarak değiştirdik. Değirmenciyi kuyuya atarak yaptığımız mezara bir bakır kap parayı ve kıymetli 3 yerin haritasını koyduk. Burada Ancela adamlarımdan biri tarafından tecavüz edilerek öldürüldü. Adamımı öldürttüm. Uzunali nin mezarının yanında bu mezarları yaptırdım cesetlerini içlerine koyup Ancelanın zümrüt yüzüğünü ve kolyesini baş ucunda kendisine bıraktım.


Karacalar köyünün arkasına dolanarak beyaz bir taşı oyarak muntazam bir şekilde ağzında mektup bulunan posta güvercini işareti yaptırdım. Bulursanız mektubu kırın. İçerisinde şifreli bir haritam vardır. Bu harita karahasan köprüsünde mevcut paramızın yeri dahi gösterilmiş 37 günde çizilmiş olup dağ tepe ova isimleri şifreli olarak konulmuş olup 2 katı günde çözülebilir.


Konstantinopolis eyaletinden itibaren emanetlerimizin yerleri noktalarına varılıncaya kadar burada izah edilmiştir. Uzunali değirmeni uzunali köyü yakınındadır. Onun civarındada keçi deresi bulunur. Karacalar köyünün ortasına funduszeue.info 3 gözlü bir köprü gördük çok güzel inşa edilmiş bir köprü idi. Dikkatli tetkik edilir ise kuru bir dere üzerinde kemerli bir köprü olduğu görülür. Üzerinden değirmen arkı geçirilmiştir. Bu ark ileride yeni kurulmuş bir köyün arasındaki değirmene su getirir bu değirmen 40 basamaklıdır. Basamaklardan 14 adedini biz kırdık. Köyün toplanabilir bütün emanetlerini bu basamaklar altına koyduk. Bu köyde bir sağlam işaretimiz daha mevcuttur. Haç işareti bulunan kayada oradadır. Tekrar köprüyü izah edecek olursak köprünün altına gelen son kemerinin altında haç işareti vardır. Orta gözünde kabartma bir karaca veya geyik başı görürsünüz. Bu köprü rum devletinin eseridir. Civarda eski rum evleri bina yerleri mevcuttur. Bu köyden kalkan halk daha ilerideki yeni kurulmuş köye göç etmiştir. Ben ufak bir emaneti kemerde bulunan taşın altına koydum. Üzerine karahasan yazısını yazdım eski türkçedir. Çıkarılıp bakılır.


Namuzsuz papaz soyguncu olarak bilinen samurhansa bu işlerden pek fazla yükünü tutmuştu civar köyleirn haracını toplardı. Bir defasında tam baş ufak hayvan ve envayi çeşit kilimlerin kendisine haraç olarka verildiğini köylüler söylediler. Hedef olarak bu papazı kendime rakip seçtim. Bir gece aynı mahalde olan değirmenini bastık yaktık harap ettik. Baktık ki samurhansa kaçmış. Bu arad gezinirken papazın mağarasını tespit ettik. Hemen mağarayı sardık. Müsademe sonunda papazla birlikte 5 adamını öldürdüfunduszeue.info mağara içerisinde çok hazine vardı. İşte samurhansanın değirmeni ve mağarasnını bulursanız mağranın içini 5 arşın kalınlığında toplama taşla dolmuş olduğunu görürsünüz evvel bu taşları temizliyelim. Altında ızgaralı demirlerle karşılaşırsınız altında samurhansanın dünyalığı vardır. Değirmenin karşı tarafındaki tepeye çıktık. Orada bir şölen tertip ettim. Bütün gece eğlendik. O gece bu tepede bazı gizli faaliyetlerimizde oldu. Kayıdıma yazılı olarak …. Şifre mevcuttur. Bu tepe küçük hora tepesidir. Söylemek lazım gelirse bu kayalıklarda hiç ot bittiğini biz görmedik. Buraya nohutlu kaya dedik. Bağcıklı köyü civarında sıra ile dikilmiş 13 adet dikili taş mevcuttur. Ortadaki taşın rengi siyahtır. İçi oyuk olup adet mebla ile beslenip sıvanmıştır. Eğer gelirseniz kaldırıp bakın. Birde haç işareti bulursunuz.


İçine 3 basamakla girilen çalgılı mağaramızda buradadır. Burada da 12 adet dikili taşımız vardır içlerinde birisi doludur. Kaldırıp bakalım. Mağaranın solunda kaldırım döşeli bir patika tepenin üzerine çıkar. Kaldırımı dikkatlice takip edin biz kaldırımın bittiği yerde durduk 2 x 2 x 2 bir yeri kazdık ve zenginleştirdik. Sizde orayı bulurda kazacak olursanız altından 3 lü bir kemer çıkar. Aradağınızın bu 3 lü kemerde olduğunu göreceksiniz. Önündeki dere içinde bir sofra kayamız vardır. Yuvarlaktır. 4 bir tarafında 4 dikili taşımız vardır. Taşın üzerinde 7 çatal 7 kaşık ekmek dilimi bir buçuk balık içki kadehi ayrıca ufak zincirli bir çakı resmi vardır. Çakının zincirini izleyelim derenin karşısında bir mağrayı gösterir. Mağara Bizanslılardan kalmadır. Mağaranın girişine dikkat kapısı üzerinde sandık biçimli bir taş vardır. Özel olarak yapılmıştır. Çıkarıp bakın. Mağaranın önüne bir ayak attığımızda görecağimizi işaret etmektedir. Burada tespit ettiğim husus keçi deresindeki adı ile mükellef deredir. Haramiler deresi kadar üzerinde durulmuş basit bir uğrak yerimizdir. Keçi deresinde mola verdiğimizde vakit epey geç olmuştu. Karagöz dana göz ve savlan köylerinde güneş yavaş yavaş batmakta idi. Adamlarım aç ve yorgunlar halsiz ve dermansız kalmışlardı. Emri verdim konakladık çadırım kuruldu. Atlar bağlandı. Teçizat toplandı. Emanetler çadırıma yakın bir yerde kontrol altına alındı. Ateş yakılıp ördek ve hindi gibi etler kızartılmaya başlandı. Yemekten sonra sabah dere boyunda yaban keçileri gördük bizi görünce kaçmaya başladılar. Sürü gayet kalabalık işte bu dereye bu yüzden keçi deresi dedik. Eğer yolunuz düşerse rastlarsanız iyi bakın tarafımızdan yapılmış pek çok işaretler görürsünüz. Keçi deresinden batıda daha ileride belirteceğimiz nalbant sahası alanı vardır. Şayet bu deredeki mağraları gezip incelersiniz tarafımızdan yapılmış nişanlar raslarsınız.


Burada iri bir mağara içerisinde 3 adet gemi resmi görürsünüz. İyi bakınız gemilerden biri yüzer şekilde diğeri yatar vaziyette bir diğeri ise ters dönmüş şekilde çizilmiştir. Emanet malın ağırlığından yatmış olan gemidedir. Dere içinde siyah bir taşımız olacaktır 8 kişi tarafından yuvarlanarak taşınmıştır. Siyah taşı bulursam bakarım üzerinde 6 yavrulu domuz resmi anası önce onun arkasında sıra sıra 6 yavru vaziyettedir. Yavruların birinde tek bir domuzlu altını alıp esas malı taşın altında ararız keçi deresinde başka 3 yerde domuz resmi görülür. Oturmuş tek domuz mala bakar domuzun başının baktığı yeri kazarsam altından büyükçe bir taş çıkar onu kaldırırsam asıl kaynağa ulaşırım.

ALLAH KURAN İLE AKLIN YOLUNU AÇAR

En çok rastlanan define işaretleri ve anlamları, Yazılanlar daha önce açılıp tecrübesi edinilmiş çözümlerdir, her işaret aynı olmayabilir araştırma yaparken bunları göz önünde bulundurmalısınız. 

İnsan Adam Define İşareti:



Kaya üzerinde elinde başak, şimşek v.s tutuyorsa, sakallı ise ve etek giymişse Hitit Tanrısı tasviridir. Gömü işareti değildir. Tarihi eserdir. Tahrip etmeyiniz. Geçmiş tarihte yol kenarlarına yapılmış ve yolu ifade ettiği bilinmektedir. Kaya bloklarında yapılmış kabartma adam sembolleri ise, kral veya lider mezarını (kaya mezarı) ifade edebilir, bazende tümülüs mezarıdır.

Uygarlıklara ait olduğundan define işareti değfunduszeue.info müzeye bilgi vermelisiniz. Bunların haricinde ki adam işaretleri gömü işaretleride girmektedir.Çizim veya kabartma olabilir. Çizimde çizgiler yön verebilmekte,kabartmada ise farklılık gösteren tarafı yön vermektedir.

Ağaç Define İşareti:

Ağaçların kendisiyle ilgili define arama yöntemleri vardıfunduszeue.info ömürlü ağaçlar nişan noktalarıdır. Define ararken uzun ömürlü bir ağaç ile karşılaşırsak, şöyle birkaç bin yıllık, hemen ağaca bakalım herhangi bir bıçak izi var mı, çivi vb. bir şey çakılmış mı, dikkat çeken herhangi bir define işaretleri olabilecek işaret var mı? Ya da ağacın bir tarafı diğer kısmına göre çok mu gür? Uzun ömürlü ağaçlar meşe, çınar, ahlat, gibi ağaçlardır.

Eğer ağaç, define işaretlerinden biri olarak kullanılmışsa ağacı merkez alarak 30 m. yarıçaplı bir çember çizeriz, definenin bu çemberin içinde m. derinlikte olma ihtimali büyüktür. Dedektör ile arama yapılması tavsiye edilir. Bazen bu uzun ömürlü ağaçlar( dut, ceviz, ahlat, çınar) direkt işaret belirtmese de asıl işareti bulmak için yardımcı nokta olarak seçilebilir. Bu ağaçların olduğu bölgeler emaneti saklamak için seçilebilir.

Akrep Define İşareti:

Define İşaretleri akrep tehlike işaretidir, gömünün kendisi zehirli olabilir, Akrep yuvası olabilecek bir taş aranır, bu taşın altında gömü olabilir. Civarda yerin altında bir odacık ta olabilir. Akrebin veya kuyruğunun baktığı yönler özellikle dikkate alınmalıdır. Akrep, önemli eşkiya işaretlerindendir. İşçiliği çok zor olan gömü işfunduszeue.inforda araştırma yapmalısınız. çevrede taşlı alanları gözden geçirmeyi unutmayın.

Ayrıca Dedektör yardımı almanızı öneriyoruz. Çevrede doğal görünümlü kayalar özellikle öbeklenmiş taş yığınları aranmalıdır, bu taşlar arasında bol miktarda akreple karşılaşabilirsiniz.

Aile Putu Define İşareti:


Aile putu varsa burada aile mezarı var demektir, buna daire içinde haç işaretide denilebilir, mezarları korumak için yapılan bir tür haç işaretidir aile mezarlığı işarete çok uzak olmaz, bu işarette yön veren en önemli nokta işaretin bulunduğu kayanın yüzeyinde yontma varmı ona bakılır. kayanın yüzünü elinizle şöyle bir sıvazladığınızda elinize bombey yapan yer gelecektir, gözle görünmeyen fakat elle sıvazladığınızda fark ettiğiniz farklılıkların tamamı yön verme amaçlı gizli şifrelerdir buralardan yardım alarak yön bulabilir, mezarların giriş yerlerini tespit edebilirsiniz.

Putların tam olarak aile mezarı olduğunu anlamak için haç kanatlarının içe dışa hilal yapmasından anlayabilirsiniz. medeniyete göre değişen tek büyük mezarı anlatan putlarda vardır..

Aslan Define İşareti:

Aslan işaretleri mağara,mezar ve kayalar üstünde işaret olarak kullanılmıştır. Bunlar gömüyü simgelemektedir. Aslan işareti olan her gömü, liderlik vasfı taşıyan insanların hazinesi anlamına gelmektedir. Mağara önlerinde yapılmış bir işaret ise, kapatılmış oda aramalısınız.

Açık bir mağara yoksa, ağzı kapatılmış doğal görünüm verilmiş mağaraya uygun yerler bakmalısınız. çok zaman kaya, oda mezarı olarak karşımıza çıkar, Ülkemizde deniz kıyısına yapılmış aslan işaretleri bulunmaktadır. Bu işaretler, deniz korsancılığı yapmış korsan liderlerini simgelemektedir. Suyun içinden girişleri olduğu defalarca görülmüştür. İşçiliği zor fakat hazinesi büyük olan güzel işaretlerden birisidir.

At veya Binilmiş At Define İşareti:

Atın veya binicisinin baktığı yönde ata binmeye yarayan bir taş, bu taşın yanında da gömü funduszeue.info başına çok dikkat funduszeue.infoın başı toprağa bakıyorsa gömü; başının, ayaklarının, kuyruğunun, kulaklarının farklı olanı istikametinde çok yakında olabilmektedir.

Fakat at veya üstündeki binici önlerine düz istikamete bakıyorlarsa gömü; yakında değil, baktıkları istikamettedir. Bu durumda istikametinde farklı bir işaret aramalısınız. Ata binmiş insan figürün elindeki eşya define için bir nişanedir dikkatlice incelenmesi gerekir. Dört nala kalkmış at savaş gömüsünü anlatır savaşta kazanılan çok büyük bir ganimetin habercisidir.

Ayak İzi define İşareti:


Kesin ve net yön veren işarettir, Sağ ayak resmi ise ayak parmakları istikametinde sağ taraf araştırılır. Sol ayak resmi ise ayak parmakları istikametinde sol taraf araştırılır. Hem sağ hem sol ayak izi yan yana ise ayak izlerinin istikametinde bakılır, ileride farklılık gösteren yerler araştırılır. İddiaya göre tek ayak resmi varsa gömü yakında, iki ayak izi varsa gömü uzaktadır. Ayak izi istikametinde araştırma yapılması gerekmektedir.


Horasan sıva ile yapılmış ayak izlerinin önemi daha büyüktür. Belli bir işçilik sarf edildiğinden gömünün de büyük olduğu anlamını çıkarabiliriz. Ayak izi istikametinde, doğaya aykırı farklılıklar gözlenmelidir. (Ağaç,renkleri farklı taş,kaya v.b..,çeşme,taş veya toprak yığma,orada olmaması gereken bir şey).

  • Mağara taban, tavan veya duvarındaki oyulmuş veya çizilmiş ayak izinin herhangi bir yere basıldığında mekanik olarak çalışan bir tuzağın olduğunu ve çalıştıktan sonra durdurulamayacağını simgeler. Basılan yer tuzakları bir tane olabileceği gibi bir kaç tane değişik tuzakta olabilir.

Ayak işareti çözümünde eski çağda kullanılmış ölçü sistemlerini dikkate alalım bunlar ayak üzerinde kullanılmış olma ihtimali yüksektir. Örnek verecek olursak ayak boyu ölçülüp, burada ayak boyu 40 cm diyelim. 40&#;70 = 28 metreye tekamül eder.

Yani ayak boyundan çıkan cm ile arşın dediğimiz 70 cm yi çarptık 28 metre karşıya bakabiliriz. bu her zaman arşın olmayabilir bunu gömen kişi arşın değilde kulaç ölçü sistemine göre şifrelemiş olabilir, nasıl arşın üzerinden hesap yaptıysak kulaç üzerinden de hesap yapmamız gereklidir.

  • Bu durumda ayak boyu 40 cm ise 1 kulaçta 2,80 cm geldiğine göre 40&#;2,80= metreye tekamül eder, çözüm sürecinde antik dönemde kullanılan her ölçü sistemi dikkate alınmalıdır. Özellikle yön veren işaretler anlatmaya çalıştığımız konuyla doğrudan ilişkilidir. Ayakta bir yön veren işarettir.

Ayı Topal Ayı Define İşareti:


Topal ayı define işaretleri gömü sembolü olarak bilinir, bir ayağı eksik &#;topal ayı&#; olursa orada define olduğunu düşünülmektedir, ayının eksiz uzuv (ayak) aranmalıdır. başka bir görüş, Define mağaranın içindedir. Önce ayının topal olan ayağını bulunuz ayak yakınlarından mağara mahzen işareti arayınız. Tüm uzuvları varsa ayının bulunduğu kaya giriştir. Eksik uzuv varsa eksik uzuv aranmalıdır.

Hedef kapalı mağaradır ve 50 mt. den uzak olamaz. Malzemesi içeride açıktadır. Uzuvlar eksikse ayının eksik uzvu aranmalıdır. Civarda 50 metrelik bir alanda mağara arayınız. Bulursanız zaten parayı da buldunuz demektir.


Eğer ayı tam ise resmin olduğu kayada çalışmalısınız. Ayının baktığı yön de önemli. Mağarayı bulmanız yeterli olup hazinesi ise mağaranın duvarında kabartma olan taşların arasındadır. Topal ayının ayağını dereye yakın kayalık yerlerde arayın ayrıca karşı taraf ve hizalarına bakmanız tavsiye edilir.

Balık Define İşaretleri:


Akarsu, göl, göletlerdeki kayalara çizilmiş çok çeşitli balık resmi ve figürleri yakın bölgede bir hazinenin olduğunu ifade eder. Balık genel olarak hazine olarak nitelendirilir. Balık ile ifade edilen hazinenin yerini bulmak hem kolay hem de çok zordur. balık olan yerde su mutlaka olur, pınar veya çeşme kurumuş olabilir,

Balığın büyüklüğü-küçüklüğü,eğimi,yönü, pozisyonu, tek-çift olup olmadığı, yanında başka sembollerin olup olmadığı gibi konular uzmanlık isteyen işlerdir. Civarda bir mağara veya mahzen vardır, burada saklanmış para olabilir. Balık aynı zamanda bir Hristiyanlık sembolüdür (Hz. İsa&#;nın sembolü), balıkla beraber haç işareti varsa, insan tasviri varsa yakında kilise veya ayin yeri vardır. Böyle ise burada define vardır .

  • Tahrip etmeyiniz. Şelale yakınlarına yapılmış balık işaretlerinde ise, şelalenin döküldüğü yerde araştırmalarınızı sürdürmelisiniz.

Balina veya Balina yavrusu:


Kuyruk tarafı gemi çapası görünümde ise definesi kışın su yazın kuruyan alanlara bakılmalıdır. balina işaretlerinin gömüsü balık işaretleri ile benzerlik taşımamaktadır, bir balinayı balık ile eş değer tutmamalısınız.

Başka bir görüş. Define işareti olarak kullanıldığı az rastlanan işaretlerden birisidir. Tek başına yapılmış balina işareti gömüyü simgelemektedir. Bu işarette dikkat edilecek püf nokta, balinanın kuyruğunun yukarıya kıvrımlı olup olmadığıdır. Kuyruğunun kıvrımı yön vermekte olup yakınında horasan sıva ile doğal görünüm verilmiş yerleri kontrol etmelisiniz.

Balta Define İşareti:


Eşkiyalar, yunanlılar ve Ermeniler tarafından kullanıldığı bilinmektedir. 2 yüzlü balta işareti buralarda kapı olduğunu anlatır, bu kapı karanlık yoldan belli bir mesafe kat ettikten sonra ulaşabileceğiniz kapıdır. bu kapı çok zaman tapınağa açılmaktadır, içeride bolca dinsel objeler bulunabilir. Diğer bir görüş: Balta işaretinde dikkat edilmesi gereken baltanın ucunun arka tarafının yapılıp yapılmadığıdır.

Eğer arka uç yapılmış ise iki uç karşılaştırılmalı ve farklı olan yönde eski tarihi ağaçlara dikkat edilmesini öneriyoruz. Tamamlayıcı işaret büyük olasılıkla ağaç olacaktır. Ağaçların olmadığı yerde matematik hesabıda kullanabiliriz. Baltanın boyu ölçülerek yön veren istikamette metreye çevrilerek, sayının katlarını kullanarak arazinin konumu dikkatlice incelenmelidir.

Bunun haricinde balta işaretleri insan veya farklı figürlerle birlikte kullanılmış ise, yine yunan mitolojisine göre (Centaur&#;ları) bedenlerinin üst kısmı insan, alt bölümü at şeklinde olan yaratıkları ifade edebilmektedir. Sit alanı içine girecek uygarlıklara ait bölge olabilir. Bölgeyi müzeye bildirmeniz defineci olarak doğru bir davranış olacaktır.

Baston Define İşareti:

Baston ile asa arasında fark vardır, bir baston dönüm ve bükümden bahsederken asa direk nokta vermektedir. baston bir adamın elinde ise bu dehliz tünel olduğunu anlatabilir, Tünelin belli mesafeden sonra tıpkı baston gibi kıvrıldığını unutmamalıyız. Başka bir görüş. Kabartma olarak yapılmış baston işaretleri, bulunduğu bölgenin haritası gibidir. Eski bir yolun güzergahını vermiş olabilir. Bu istikamette baston kıvrımında doğaya aykırı farklılıkları iyi derecede gözlemlemeliyiz.

Ayrıca baston işareti, mağaranın veya tünelin şeklini de vermiş olabilir. Bu durumda ise yakınında mağara olma olasılığı olan kayalıklarda kapatılmış alanları,önleri tıkanmış alanları kontrol etmeliyiz. Doğal görünen kayalara özellikle dikkat etmenizi öneriyoruz.

Binek taşı define işareti:

Hemen hemen her taş için geçerli olan çözüm yöntemidir, bir taşta binek olmasa bile bu üzerine çıkıp karşıya bakmanızı anlatabilir. binek olan taşlarda tam karşı ne kadar önemli ise sağ ve solda o kadar önemlidir. tam olarak rahat oturur durumda kafanızı çevirdiğinizde kaç derece açı yakalayabiliyorsan oralara mutlaka bakın.

Binek taşının genel anlamı, taşa otur karşına bak. Burada ikinci işareti aramalısın. Yaptığımız araştırmalara göre, binek taşı zirve bir noktada yapılmış ise, işaretin yapılmış olduğu zirve tepeden daha yüksek zirve tepede araştırma sürdürülmelidir. Bilinen eşkiya işaretlerindendir. Eğer binek taşı işareti, engebeli bir arazide yapılmış ise, kesinlikle cihaz yardımı almalısınız. Doğal görünen etraftaki kayaların altında gömü saklanmış olabilir. İşaretin etrafı kontrol edilmeli ve binek taşı işaretinin yakınlarında düz bir taş varsa gömü bu taşın altındada olabilir.

Boğa (öküz) Define İşareti:

Birçok uygarlığın güç sembolü olarak kullandığı figürlerin başında gelir. çok zaman höyük tümülüs tarzı kral mezarına işarettir. aslan işaretinden farklı olarak kaya, oda mezar şeklinde değil höyük tümülüs tarzı gömüsü olur. yandaki dere boyundaki diğer işaretleri mutlaka incelemelisiniz. Sanatsal olarak oldukça büyük ölçülerde yapılmış bu süslemelerin bulunduğu yerde tarihin izleri olan uygarlıkların yaşantı yeri olduğunu anlarız. .

Aslan ve kartal işaretlerinde olduğu gibi güç, kuvvet anlamındadır. Bu anlamdan yine liderlik vasfı taşıyan aşiret reisi, kabile reisi türü üst düzey bir insanın gömüsü olduğunu çıkarabiliriz. Boynuz işaretinde, işaretin tam karşısında ki kayalık bölge çok iyi derecede araştırmalı. boğa işaretinin tam yapıldığı yerlerde ise, civarda yürüme mesafesinde önü doğal kayalarla kapatılmış olabilecek delik, mağara gibi yerlere çok dikkat edilmelidir.

Çoban ve Koyunları Define İşaretleri:

Birinci Yorum: Semboller dünyasının bir öğesi olarak çoban; Sevgi yüklü, yumuşak huylu ve gezdiği yerleri dikkatle takip eden, uyanık ve sürüsüne şefkatle muamelede bulunan.&#;koruyan&#; bir imajın insanıdır. Sırtında heybesi ve elindeki asası (değnek) ile kendisine teslim edilen emanetin/sürünün mutlak anlamda koruyuculuğunu yapmaktadır.

Definecilik ya da geçmiş zamanların saklama mantığı penceresinden bakılınca çoban motifinde iki ana özellik bulunacaktır. Bunların birincisi çobanın asası, diğeri ise onun sırtındaki heybesidir.

Bu iki ana unsurdan anlaşılacaktır ki çobanın heybesi gömü, asası ise yön ve mesafe verecek olan figürlerdir. Bununla beraber; bazen de sürüsünü gütmekte olan heybeli/heybesiz bir çoban motifi, elindeki asasıyla baktığı noktalarda bir veya birkaç koyunu korumaktadır. Bu bakımdan çobanın baktığı, yöneldiği ya da asası ile işaretlediği yön önemlidir.

İkinci Yorum: Önemli bir define işaretidir. Bu işaretteki mantık yaklaşık tavuk ve civcivleri veya domuz ve yavruları konularındaki ile benzerlik gösterir. Çoban sürüsüne merhamet eden fiziki bir varlıktır. Çobanı asası ve heybesi ile tanımlamak mümkündür. Bundan dolayı asanın yönü çok ama çok önemlidir. Heybe ise gömüye veya defineye işarettir.

  • Önemli bir define işaretidir. Bu işaretteki mantık yaklaşık tavuk ve civcivleri veya domuz ve yavruları konularındaki ile benzerlik gösterir. Çoban sürüsüne merhamet eden fiziki bir varlıktır. Çobanı asası ve heybesi ile tanımlamak mümkündür. Bundan dolayı asanın yönü çok ama çok önemlidir. Heybe ise gömüye veya defineye işarettir.

Çobanın dinlendiği veya yemek yediği anda koyunları da dinleniyor olması lazım. Koyunun herbirinin yatan bir ölüyü temsil ettiği söylenir. Yani çobanın sürüsü bir aile mezarına işarettir. Bu işarete yakın bir yerde yine koyun gibi yatan taşlar vardır. Fakat bu taşlar doğal değildir. Elektronik cihazlarla bu taşların iyice incelenmesi gerekir.

Çoban şayet oturur vaziyette kayaya resmedilmiş ise saklı malzeme çoban resminin altındadır. Fakat bu kayanın arka tarafona da bakılmalıdır. Çoban motifi daha çok Ermeni Halkı tarafından kullanıldığı için asası cm. olarak ölçülüp cm ile çarpılıp araştırma yapılmalısır.Örnek : 80 cm. olan bir çoban asası yaklaşık metre ilerisini işaret eder.

Çakıl Yığını:

Genelde mezardır  Gömü olma ihtimali neredeyse yoktur. Büyük çakıl yığınları Roma dönemine ait tümülüslerdir, ufak olanları yine mezarlardır, bir çoğunda mezar hediyesi bulunmamaktadır. Önerilen bu tür mezarlara karışmamanızdır. Ancak bir kısmı göçler sırasında çok acele ile yapılan gömülerdir. Bunlara bazen Roma Tümülüsü de denir. Derinlik önemlidir.

Çarık veya Ayakkabı:

Çarık 2 adet ise sağ çarık biraz dışa bakıyor olmalı bu sağ çapraza gideceğini anlatır, her 2 çarık tap karşıya bakması işaret literatürüne aykırıdır mutlaka biri diğerine göre kavisli olmalıdır. başka bir görüş: Ayak ucunun baktığı yönde 10 metre kare kadar bir alan içinde ikinci bir işaret daha bulun. eğer yoksa çarığın bulunduğu kayanın altına doğru araştırmanızı sürdürmelisiniz.

  • Çarık işareti tepelik bir alanda ise, baktığı yöndeki zirve noktalarda yığma olup olmadığına bakmalısınız. Çarık veya ayakkabı işaretinin yapıldığı yerin çok yakınlarında, toprak seviyesi altında kapatılmış mağaralarda olduğu belirlenmiştir.

İstavroz Define İşareti:

Diğer adı çarpı olarak bilinen bu işaret mezarlık alanındaysa bu mezara yakın olduğunuzu anlatır, Bazen sınır bölge, bazen mezarlık bölgesine giriş yaptınız, bazende son nokta anlamına gelmektedir. haç işaretinden farklı olarak daha küçük defin işlemlerinde kullanıldığı düşünülmektedir, haçla ortak noktası her ikisi de tılsım dediğimiz koruma amaçlı yapılmış işaretlerdir.

Tüm kolları eşit olan bir istavrozun gömüsü kayanın kendisinde olma ihtimali vardır, bir kolu uzun olan istavrozların uzun kolunun yön verdiği düşünülmektedir.

Çekiç Veya Kazma:

Taş oymacılığı ile uğraşanların gömüler-inden bahseder, gömünün kaya içerisinde olduğunu anlatan bu işareti bulduğunuzda çevrede horasan dökülü kaya aramalısınız, gömüye ancak horasan kayayı kırarak ulaşacağınızı bilmelisiniz, bu kaya zemin altında, zemin üstünde olabilir. çekiç yanında orak varsa bu kayanın tünelde olduğunu anlatabilir, bu işaret üzerindeki bir diğer olanak ise yakınlarında maden ocağı olduğu anlatabilir..

Çıplak Kadın Define İşareti:


Çıplak kadın kök boyası ile yapılmış yanında başka resimler varsa bu dinsel süsleme anlamına gelmektedir, elinde asa olan bir çıplak kadının baktığı yerde mahzen olur, kayaya kabartma yapılan kadın arını anlatır çok fazla uzak olmamak şartıyla yakın çevrede mezarı kolayca bulmak mümkündür, Bu tip işaretler, genellikle kabartma ve bölgeye hakim kayalık noktalarda aranmalıdır, bu şekilde bulunan işaretlerin gömüsü bulunduğu ana kayanın altında saf altın olarak bilinmektedir.

Çiçek Gül Papatya:

En çok ermenilerde kullanılsada diğer medeniyetlerde farklı şekilde çiçek sembolleri yaparak kayalara çeşitli şifreler bırakmıştır, çok zaman bayan mezarlarıyla ilişkilendirilmiş olan çiçek bazen tapınak şövalyelerine ait mezarlarda bulmak mümkündür.

Başka bir görüş: Çiçek işaretlerinin bulunduğu bölgede eski mezarlık alanı aramalısınız. Mezarlık alanda farklı olan bir mezar olmalı. Bu mezar üstünde çiçeği anımsatan işaretler olabilir. Bulduğunuz takdirde doğru hedef üstünde olduğunuzu göreceksiniz.

Bilinen gömü işaretlerindendir. Ülkemizde genellikle ermenilerin bıraktığı işaretlerdendir. Çiçek işaretinde yapraklarından birisi eksik yapılmış ise, eksik yaprağının istikametinde araştırmaya devam etmeli, eksik yaprağın yapıldığı kaya altında veya civarında araştırmanızı sürdürmelisiniz.

Değirmen Taşı Define İşareti:

Her ne kadar taşın altına güneyine kuzeyine bakın denilse de asıl olan değirmen taşı resimde görünen değirmen taşının altında duran ana kayadır, bu kaya dere içerisinde olmalı tekerlek şeklindeki değirmen taşı bu taşın üzerine koyulmalıdır. gerçekte bulmamız gereken değirmen taşı budur, değirmencinin parası ve diğer verilen yönler bu kaya göz önüne alınarak hesaplanmalıdır.

Başka bir görüş: Taşın altı araştırılır, taşın ortasında ki deliğin uzunluğu ölçülür. Çıkan santim metre olarak hesaplanmış olabilir. Kazıya değirmen taşının bulunduğu yerden başlanmalıdıfunduszeue.infoğın durumu size yön verecektir. Gömüyü simgeleyen değirmen taşları, toprak altında olup son nokta işarettir. Değirmen taşının olduğu yeri gösteren tamamlayıcı işareti çözmek bunun için çok önemlidir. Toprak üstünde olan değirmen taşları gömüyü ifade etmemektedir.

Delikli Taş Define İşareti:

delikli taşlar 2 kategoriye ayrılır ana kaya (dik kaya) şeklinde olan delikli taşlar mezar işaretini simgelemektedir, normal küçük kayalara yapılan delikler ise define işaretidir, diğer Define İşaretleri gibi değil bize bölge vermektedir, karşıda düz alana inmeden 2. bir tepeye gitmemizi anlatır, baktığı noktada 2. işareti bulamazsak son nokta burası olabilir.

Başka bir görüş: Oyulan delikten bakılır ve ileride farklılık gösteren yerler aranır. Her iki tarafından bakmak mümkünse, bakılmalıdır. Yakın civarında taş veya toprak yığma olma olasılığı kuvvetli. Bu durumlarla karşılaşılmadığı takdirde, deliğin gösterdiği istikamette ki kayalık bölgelerde araştırmanıza devam etmenizi öneriyoruz. Ayrıca deliğin bulunduğu kayayı da çok iyi incelemek gerekir. Zira farklı işaretler olabilir.

Deve define İşareti:


Deve bulduğunuzda yakınlarda han, hamam ne varsa dikkate almalısınız, bu konaklama yeride olabilir ayrıca belli bir mesafe kat edeceğinizi söyleyen develerde vardır, diğer bir konu develer kayalık alanda ilerleyemediği için gömüyü düz alanla aramak daha mantıklıdır.

Başka bir görüş. Yürüyen deve gömünün daha ilerde, duran deve gömünün hemen orada olduğu şeklinde bir yorumla açıklanmaktadır. Devenin üzerinde yük varsa yakında gömü olduğu ısrarla iddia edilmektedir. Deve belli bir hazine veya değerli eşyaları simgeler. Çok iyi incelenmeli diğer figürlerle bir çözümlenmelidir. Develer para anlamı taşıdığı gibi deve ile taşınabilecek eşyaları da simgeler.

Dirgen Define İşareti:

Tehlike işaretidir tarım aleti olarak bilinsede savaş aleti görevi&#;de görebilir. bir insanın kendisini savunması için iyi bir alettir buna paralel olarak gömüsü&#;de tehlike ve tuzak içermektedir. Başka bir görüş: Dirgen bir tarım aletidir. Harman gibi düz bir alan yerde araştırma yapmalısınız. Düz bir kaya varsa tam o noktaya yönelmeli ayrıca diğer farklılıkları da gözden kaçırmamalısınız.

Unutmayalım gömüler neredeyse hepsi kayalar hedef alınarak saklanmıştır.Önce kaya ve kaya altlarını kontrol ediniz. Eğer böyle bir kaya yoksa o zaman toprak üstünde ya çukur bir yer yada tümsek gibi bir yer arayınız.Tümsek ufak çakıl yığını olacaktıfunduszeue.info derecesi kral gibi olmayan bir idarecinin gömüsü yada mezarıdır. Sap kısmını ölç 1 cm bir adımdır veya metredir. Sapın baktığı yöne doğru araştırma yapılmalı ve bu alan içinde farklılıklar yok ise cihaz yardımı alınmalıdır.

  • Önemli bir husus ise, dirgen işaretinin yunanlılar zamanında 5 veya 50 anlamını-da içerdiği araştırmalarımız sonucu bulunmuştur. Bu bilgide definecilik için önem teşkil edebilir.

Doğan veya Şahin:

Kabile reislerine ait mezarlar olabilir, erkeklere özgü betimleme olduğu kesindir, yarda dolu mezar, tuzaklı tünelleri anlatabilir, Doğan yada şahin yırtıcıdır, görme kabiliyeti gelişmiştir. Avını çok uzakta olsa bile görebilir, yakalar ve ayakları arasına alır öyle yer. Büyük ihtimalle eşkiya yada savaş gömül eridir. Gömüsü genelde kapalı mekanlar içinde olduğu bilinmektedir.

Gömüsü çok yakında veya uzakta olabilir. Fakat işaretin bulunduğu yerin görüş noktasında olmalıdır. Başı veya pençeleri yön funduszeue.info gömü işaretidir.

kartal varsa asker mezarı vardır, kartalın baktığı yere bakın önde düz alan olması lazım, bu düz alanda çökme yığma gibi doğallığa aykırı zemin arayın.

Domuz Define İşaretleri:

Domuz işareti üzerinde çok fazla söylentiler olsa da en kesin olan bir domuza yakın yerde mahzen girişi bulunmasıdır, en çok görünen ana kayalardan kapı yapılarak oluşturulmuş girişlerdir, bu yazdığım yavrulu domuz değil tek domuzlar için geçerlidir.

1-Domuzun yavruları resmedilmiş ise yavrular ana domuzun etrafında dağınık olarak duruyor iseler büyük domuzun baktığı yönde domuzların toplam sayısı ve katları kullanılarak araştırma yapılmalıdır. Define genellikle mirastır. Ya aile reisinin yada bir yöneticinin altınlarıdır.

2-Domuz önde yavrular peş peşe sıralı ise tümünün baktığı yöne doğru araştırma yoğunlaşmalı.

3-Yavrulardan bir tanesi diğerlerinden farklı olarak arkaya bakıyorsa gömü sürünün gittiği istikametin tersi istikametinde her yavru için bir veya on adım mesafede olup, genelde kayanın altına denk düşmektedir. Mesela dört yavru varsa gömü ya dört adım ileride yada kırk adım ileride olup, derin mesafededir. Bazen bu figür geriye doğru 30 metre mesafede kayanın altında şeklinde de ifade edilmektedir.

4-Domuz gömüsü zor ve derindedir. tavuk ve civcivler konusu ile benzerlik göstermemektedir. civcivli tavuk para derken domuzlar mağara mahzen girişlerini anlatabilir. Bu tür işaretleri bulduğumuzda kesinlikle tahrip etmemeliyiz.

Ejderha Define İşareti:

Yılan işaretleri ile karıştırılmamalıdır bazı yılanlar ve kertenkeleler aslında ejderhadır ama bilinmez burada dikkatli olmalıyız, yılandan farklı olarak mağara mahzen girişlerini anlatır ayrıca ejderhalar uçma özelliğine sahip oldukları için gömünün hakim tepede olma ihtimali vardır.

Başka bir görüş: Gömü işareti olarak sıkça kullanılmamıştır. Tarihte ki uygarlıkların tanrı olarak taptığı bir sembol olarakda kullanılmıştır. Bazı uygarlıklarda ejderhayı duvar,mağara süslemelerinde kullanmışlardır. Gömü işareti olarak kullanılan ejderha işaretleri genellikle çizim değil kabartma olarak yapılmıştır.

Kuvvetli ve tehlikeli bir hayvan olduğu için, gömüsü büyüktür, işçiliği çok zordur ve tehlikeler içermektedir. Araştırmalarımızda ejderha işaretinin bulunduğu alanlarda, ağzı kapatılmış mağaralar ve mağaraların dar tünelleri tespit edilmiştir. Ejderha işaretleri birkaç tüneli de ifade edebilir.

El Define İşareti:

El işareti el basma anlamına gelir, nasıl bizde kur-an-a el basarım sözü en büyük yemin ise el işaretlerinde büyük yeminden bahseder. El parmaklarının yönü araştırılır. Özellikle dikkat edeceğimiz nokta ise, parmakların farklı yöne bakan parmağı istikametinde araştırmamızı sürdürmektir.

Tek başına işaret değildir, farklı parmağın yön verdiği istikamette tamamlayıcı işaretleri bulacaksınıfunduszeue.info yanındaki işaretler size yön ve derinliği gösterme olasılığı bulunmaktadır. Yunanlılar yemin olarak el işaretini kabartma olarak kullanmışlardır. Bu açıklamadan, yeminli gömü anlamında çıkarabiliriz veya toplu olarak saklanmış gömüdür.

Mağara Define İşareti (Gazlı Mağara):

Mağara İşaretleri C &#; D ve U şeklindedir, Ters U kapalı mağara derken açık ağzı yukarı olan U açık mağarayı anlatır, Bir mağaraya girdiğinizde ilk dikkat etmeniz gereken mağarada karbonmonoksit gazının olup olmadığıdır, Mağara tavanında yarasa yuvaları varsa veya mağarada canlı hayvan yaşadığına dair izler varsa mağarada gaz olayı yoktur. Genelde zehirlenmeler çok yavaş gerçekleşir.

Canlı hayvan yaşam izlerine rastlanmayan mağaralara mutlaka gaz maskesi ile girmelisiniz. Genelde defineciler bu gazla yavaş yavaş zehirlendiği için hiçbir şey anlamadan ölürler. Gaz olasılığı yüksek mağaraları havalandırarak ve gaz maskesi ile girilmelidir. içeri girdikten sonra ilk bakmamız gereken mağara duvarlarında işaret olup olmadığıdır bu işaretlerden yardım alarak mağaranın kilise, ev, şapel neye hizmet için kullanıldığını anlamaya çalışır ona göre ne aradığımızı nasıl bir araştırma yapmamız gerektiğine karar veririz.

Geyik (Karaca) Define İşareti:

Koşulsuz sevgi ve şefkat sembolüdür, en çok tanrıça mezarlarına sembol-ize edilir, bulduğunuz geyikte boynuz varsa şifre boynuzlar da saklıdır, yatan geyik tanrıça mezarını anlatırken ayakta duran boynuzlu geyik 2 farklı yerde gömüyü anlatabilir.

  • Geyik Define İşaretleri Başka bir görüş:

Bu tip işaretlerden geyik, genellikle zirve dağ veya tepelerin başlangıç noktasına yapılmıştır. Yapıldığı kayanın bulunduğu zirveye çıkış istikametinde her yer çok iyi gözlenmelidir. Geyiğin başı,boynuzları veya ayakları yön verebilmektedir.

Göz Define İşareti:

Göz işaretinde ilk dikkat etmemiz gereken gözün ağlayıp ağlamadığı dır, ağlayan gözün göz yaşları yön verirken ağlamayan gözün baktığı yere doğru araştırma yapılmalıdır. Başka bir görüş. Bu işaret ülkemiz arazi şartlarında kabartma ve oyma olarak yapıldığı görülmüştür.

Bilinen anlamı gözün baktığı istikamette farklılıklar tespit edilip araştırma devam ettirilmelidir. Biz yine mantıkla yola çıkarak, göz işaretlerinin gömüyü gösteren son nokta olduğunu düşünmekteyiz.

Göz üzerindeki kirpik çizgi sayısı metre veya adım ölçüsü verebilmektedir. İşaretin farklılık gösteren istikametinde bu ölçüler ve katları hesaplanılarak gömü aranmalıdır. Büyük olasılıkla oyulmuş bir kayanın içinde konulan mal,küp içine konulan mal anlamını teşkil etmektedir.

Güneş Define İşareti:

Güneş işareti yön veren işaretler arasındadır ne tarafa gideceğinizi anlamak oldukça zordur, güneş üzerindeki bazı şifreler günün hangi saatinde güneşe doğru gideceğinizi anlatmaktadır, eğer mezar işaretiyse güneşin doğuşundan batışına kadar ışık gören hakim tepeler önemlidir. Başka bir görüş: Tek başına olmayabilir, fakat güneş işaretinin bulunduğu her işaret çok önemlidir.

Liderlik vasfı taşıyan insanları simgeler. (Kral, komutan funduszeue.info). İşaretin bulunduğu bölgede güneşin doğuş istikametinde ışıklarının ilk vuracağı zirve pepede araştırma yapmanızı önermekteyiz. Diğer önerimiz ise, işaretin yapılış aşamasında beraberinde yapılmış murç izlerinin ve kıvrım çizgilerinin olup olmadığına bakınız. Bu tür durumlar yön verebilmektedir. Beraberinde hilal işaret-ide kullanılmışsa büyük bir olasılıkla kral mezarıdır. Uygarlıklara aittir.

Dikkat! Bölgenin bağlı bulunduğu müzeye durumu bildirerek, defineci olarak doğru hareket etmiş olacağız.

Güvercin Define İşareti:

Güvercin anlamı farklılıklar göstermektedir. Tek başına ve kanatlarını açmış güvercin gömünün çok yakın mesafede olduğunu ifade etmektedir. İşaretin çevresinde ki doğaya aykırı farklılıklar gözlenmelidir. Birbirlerine bakan iki güvercinin anlamı ise, bulundukları yerde gömünün olduğunu ifade etmektedir.

Uçan bir güvercin ise, farklı bir işarete yön vermekte olup, gömünün uçtuğu istikamette olduğunu ifade eder. Bir güvercinin Aşk, lütuf, özveri, kutsallık, anne, yükselme, haberci gibi bir çok anlamı vardır.

Ayrıca 2 farklı güvercin işareti vardır, biri posta güvercini diğeri haç işaretini temsilen yapılmıştır. posta güvercinini genelde eşkiyalar kullanır. diğeri bayan mezarına işarettir.

Haç Define İşareti:

Haçlar uygarlıkların mezarlarını,mezarlık alanlarını ifade ettiği gibi, bu uygarlıklara ait ibadet yerlerini de ifade edebilir. koruma amaçlı yapılan işarettir en güçlü tılsım işareti de denilebilir.

Yabancı medeniyetlere ait haç ve istavrozlar çok farklı şekillerde yapılmıştır. Mezarı ifade ettiği için gömü anlamına gelmez. Fakat eşkıya,ermeni ve Yahudilerin haç işaretleri ise kesinlikle gömüyü ifade etmektedir. İşaretin kısa veya uzun kolları istikametinde,bulunduğu yerde araştırma yapılması şarttır.

Haçlar tıpkı müslümanların besmelesi gibidir. bir müslüman sakladığı eşyayı nasıl besmele çekerek Allah&#;a emanet ediyorsa haçta aynı şekilde korunması istenildiği için Allah&#;a emanet etmektir. Bu sebepten dolayı tüm haçlar tılsımlıdır.

Halka define İşareti:

Tek halka, gömünün düz arazide toprak altına saklanıldığını ifade edebilir. İşarete göre düzlük alanda araştırma yapmalısınız. Birbirine geçmiş halkalar ise, tehlike anlamını taşıyabilir ve 1 km alana kadar olan yığmaları-da ifade edebilmektedir.

Toprak altında halka sayısınca oda veya mahzen olabilir. Birbirine geçmiş halkalar,odalardan birbirlerine geçiş olduğunu anlamını-da ifade edebilir. Duvarlarda veya herhangi bir taş üstüne çizilen halka işaretleri veya halkanın kendisi burada birden fazla ve çok büyük tuzakların olduğunu anlatır.

Halka figürleri tekte çizilmiş olabilir bir kaç figürün arasında da olabilir. Tuzakların biri aşılırken veya bertaraf edilirken diğer tuzakların çalışabileceğini unutmamak gerekir. Halkanın anlam ve çeşitlerini o yerin önemi ile eşleştirebilir siniz.

Hilal, Yıldız Define İşareti:


Define işaretleri halka yakın tarihe aitse İslam dinine mensup kişiye ait olabilir, daha eski antik dönemde kullanılan hilal ve yıldız işaretleri bazen gömüyü bazende dinsel inançları sembol-ize edebilir, Başka bir görüş: Tek başına hilal işareti mezar anlamındadır.Ağzının açık kısmı yönünde araştırma yapmalısınız.

Tek başına yıldız işareti fazlaca kullanılmamasına rağmen, açık anlamını taşımaktadır. İşaretin bulunduğu arazide yakınındaki düzlük arazide araştırma yapmalısınız. Ay ve yıldız birlikte işaret olarak yapılmışsa, ermenilerin kullanmış olma olasılığı bulunmaktadır. Ülkemizde ki bazı köprü ve kemer ayaklarına yaptıkları görülmüş ve yakınlarından gömülerin çıktığı da bilinmektedir.

İbrik Define İşareti:

Gömünün suya yakın yerde olduğunu anlatır, kuyu, pınar, çeşme gibi alanlara dikkat etmek gerekir, yada bu alandan baktığınızda gömü yerini görüyor olmalısınız,

Başka bir görüş: Su veya gölet kenarlarındaki taşlara çizilmiş İbrik figürü su kenarında ve genelde çizilen taş çevresinde para olduğunu ifade eder. Ama bu para büyük değildir. Eski ermeni evleri cephelerinde, çeşme kenarlarında yapıldıkları da görülmüştür. İbriğin genellikle ucu yön vermiştir. Gömü hemen yakınındadır.

Kaplumbağa Define İşareti:


En çok mezar işaretlerine sembol-ize edilir, statü yüksek olan şahısların mezarlarında görülmektedir, çözüm için kabuklarda ki desenler dikkate alınmalıdır, Kaplumbağanın baktığı istikamette ki renk olarak farklı, şekil olarak farklı taşların altı araştırılmalı.

Kaplumbağanın sırtı yapılmış ise dikkat edilmeli. Bir ayrıntıda kaplumbağanın istikamet verecek başı,bacağı,kuyruğu gibi unsurlarının yönünde bulunan yuvarlağımsı veya işlemeli taşların içinin kontrol edilmesini ilave etmekteyiz. Gömüsü çok yakınlardadır.

Kartal Define İşareti:

Aslan ve öküz işareti ile benzerlik taşıyan işarettir. Kartalın baktığı istikamette veya kuyruğunun gösterdiği istikamette araştırma yapılır. Kartal işaret-ide, liderlik vasfı taşıyan çok önemli işaretlerin başında gelir. Tek başına kartal için, baktığı yönde veya hemen karşısındaki tepenin zirve noktasında araştırma yapmalısınız. Birbirine bakan iki kartal ise, karı-koca yani iki önemli çift şahsiyetin gömüsü olduğunu ifade eder. Düz kaya bloklarını çok iyi gözlemlemelisiniz.

İki kartalın ortak nokta asında bulunan dağın zirvesinde araştırma yapılmalıdır. Uçmaya hazırlanan kartal veya kanatlarını açmış kartal ise, hemen kendi yönünde ki en yakın zirve noktada araştırma yapılmalıdır. Yönlerinde tamamlayıcı işaretleri mutlaka bulacaksınız.

Çift başlı kartal Selçuklu İmparatorluğu simgesidir, define işareti değfunduszeue.infoın kafası üzerinde istavroz varsa Bizans gömüsü ne işaret funduszeue.infoarı kapalı ise tünemiş şekilde ise gömüsü kapalı bir mağara içinde olma olasılığı var.Çevredeki kayalar itina ile araştırılmalı değişik yapıdaki kayalarda araştırma yapılmalı.

Kasatura Define İşareti:

Kasatura ile hançer bir birine yakın işaretlerdir, her ikisinde karşıya doğru düz alan aranabilir, işret kayalık alandadır lakin gömü karşıdaki düz tarlada olabilir. gömüsü saf altın olarak bilinse de bazen mezar eşyaları çıkabilir, mezar ayrı yerde eşyaları ayrı yerde olur kasatura mezarı vermez. Başka bir görüş: Bu işarette matara işareti gibi belirgin gömü işaretlerinden birisidir.

Tek başına kasatura işareti, hatırlatıcı bir işaret olmasının yanı sıra, yön verici bir işarettir. Sapı veya ucu istikametinde eski veya tarihi ağaçların bulunduğu nokta çevrelerinde araştırma yapmanızı öneriyoruz. Kasatura ve matara birlikte işaret olarak kullanılmış olabilmektedir.

Kılıç define İşareti:

Asker yada tapınakçı gömüsü olabilir önemli zaferlere imza atmış savaşçı gömüsü olarak bilinmektedir, Kılıcın boyu kısaysa yakın mesafeler, uzunsa uzak mesafeler araştırılır. Aynı zamanda yön verici işarettir. Gömüsü oldukça güzel olan eşkıya işaretlerinden. Kılıcın sivri ucundaki kıvrım ve kılıcın sapı yön verebilmektedir. Definecinin çok iyi gözlemlemesi şart.

Diğer görüş: Yüklü miktarda malzemesi vardır bir çoğu çürümüştür, malzemelerdir, açılan oda bir süre havalandırıldıktan sonra objelere dokunulmamalıdır, objeler  toplanırken itinayla dokunulmalıdır  dikkat etmezseniz bir çok malzeme elinizde kalır.

Koltuk Taşı Define İşaretleri:

Definecilerin genellikle birbirinden ayırt edemediği önemi büyük gömü işaretlerinden birisidir. Ayırt edilemeyen işaretler koltuk taşı ile oturak taşıdır. Dikkat edilmesi gereken nokta ise, koltuk taşında kollarınızı koyabileceğiniz destekler, başınızı yaslayacağımız destek ve ayaklarınızı rahatlıkla koyabileceğiniz destek yerlerinin yapılmış olması gerekmektedir. Oturak taşında bu özellikler olmamaktadır.

Koltuk taşı işaretinde yapılması gereken, önünde basamakları varsa kontrol funduszeue.infoınızı koyacağınız destek yerlerinde oyma delikler varsa tam karşısında yığma olma olasılığı çok kuvvetli. Eğer koltuk işareti bir mağara içinde ise ve koltuk işareti çevresinde kare oymalar mevcut ise, bir liderin hazinesi mağaranın kayaları altında saklanmış odalarında-dır. Duvarlar çok iyi kontrol edilmeli, yürüdüğünüz zemini kontrol etmek asla unutulmamalıdır.

Küp veya Kürze Define İşaretleri:

Bulduğunuz küpün içinde mezar olabilir, boş küp ise su içinde veya civarında hazinenin varlığını işaret eder. Burada dikkat edilmesi gereken bu işaretlerin göl,ırmak veya gölet kenarındaki figürün anlamıdır. Susuz alandakilerle karıştırılmamalıdır. Gömüsü bulunduğu yere çok yakındır. Susuz alandakilerin gömüsü-de çok yakınlarındadır.

İkinci hedef nokta olarak, eski ağaçlara dikkat etmenizi öneriyoruz. boş küpler ise  tahıl yada gıda saklamak için kullanılmış olabilir bazı tecrübelere göre boş küp varsa dolusu mutlaka olur  içi altın tozu ile doldurulmuştur.

Makas Define İşareti:

Az rastlanır kesinlikle netleşmiş gömü işaretlerinden birisidir. Kesişen yol, dere anlamına gelebilmektedir. özellikle göbekteki cıvata yeri gömü yerini vermektedir.

Makas işaretiyle birlikte yapılmış murç işaretleri önem teşkil edebilir. Kesişen noktalarda murç deliği istikametinde doğaya aykırı farklılıklar gömünün olduğu yeri gösterebilir. Ayrıca makas işaretinde önemli bir noktada, makasın tutulacak yerlerinin birbirinden olan farklılığıdır. Bu farklılıklar kesişme.

Nal Define İşaretleri:


Nal işareti çok derin olmamak kaydıyla gömüye işarettir, nal çivi sayısı gömünün hangi şifreleme tekniği kullanıldığını anlatır. örnek nal işaretlerinde 8 çivi olması gereklidir 7 çivili nal eksiklikten bahseder 8. çivi yerine geçecek olan nesne bulunmalıdır, yön eksik çivi tarafındadır, tek çivi eksikse yakınlarda tek olan ne varsa bakılır, bu yaşlı ağaç, dikili taş tek tepe olabilir. nalın açık ağzı yukarı yada aşağı bakar vaziyette ise bu bulunduğumuz bölgeden yukarı yada aşağı doğru mesafe kat etmemizi anlatır, ağzı yukarı olan nal işaretlerinin gömüsü daha kolay alınmaktadır.

nal işareti ile omega işareti bir birine ne kadar benzese&#;de anlayan kişi bunu kolaylıkla ayırabilir, kayada birden fazla nal varsa gömü sayısı da birden fazla olduğuna işarettir.

Ok Define İşaretleri:

Ok gidilmesi gereken istikameti gösterir. bulunan ok işareti çok iyi incelenmeli karşıdaki burun tepede büyük mezar aranmalıdır.

1- Okun kanatları ölçülür, kısa olanı uzun olanından çıkarılıp fark kadar uzun kanadın baktığı yöne doğru adımlanıp araştırma yapılır.

2- Okun sol kanat ölçülüfunduszeue.info cm bir adım olarak değerlendirilir.açık kanadın bulunduğu yönde araştırma yapılır.

3- Okun sağ kanat ölçülüfunduszeue.info cm bir adım olarak değerlendirilir. açık kanadın bulunduğu yönde araştırma yapılır.

4- Okun kanatları eşitse 70 adım geriye doğru gidilir ve ilgili alan içinde araştırma yapılır.

5- Okun boyu ölçülür 1 cm 1 adım ok istikametine gidilir, bu bazen arşın değil kulaçta olabilir bu durumda ok boyu ölçülür 1 cm si 45 cm olarakta hesaplanabilir.

6- Ok yanında yay varsa bu gömünün altın olduğuna işarettir, güneşin doğduğu taraf ve güney batı tarafına doğru gidilebilir, ok istikametinde yay bulunursa buda gömünün yayın; hilal yapan kollarının uzun tarafına; hemen uç ve uç yanına bakılabilir.


Diğer Yorum: Ok işareti ekseriyet kullanıldığı yerler ormanda yol-büyük mezar-ibadethane-büyük anıt mezarlarını işaret etmektedir. bu işaretleri çok iyi algılayarak çözmek lazım; sade düz ok 17 adım mesafe verir; bu bazen 21 adımdır bazende karşı tepe, 17 ve 21 adım sonra 2. bir işaret aranabilir.

Salyangoz Define işareti:

Tüm Define İşaretleri ve Anlamları konumuzdaki salyangoz anlamına gelince ilk önce salyangoz olan yerde su aranmalıdır, tıpkı balık gibi gömüsü suya yakın yerde olur, suyun akışına değil geriye doğru araştırma yapılmalıdır, geri istikameti suda olduğu gibi salyangozun kendisi içinde geçerlidir, bulduğunuz salyangozun arkasına doğru araştırma yapmalısınız. Salyangoz doğurganlığı sembolize eder birden çok yerde gömüsü vardır en anlamdaş işaret dediğimiz gibi balıktır, balıktaki mantık salyangozda uygulanabilir.

Arazi ortamlarında salyangoz işaretiyle karşılaşmak çok fazla mümkün değildir, nadir bulunan işaretlerdendir işareti bulduğunuz an bölge karantinaya alınmalı yakınlarında doğal görünümlü unsurlar bakılmalıdır, farklı kaya, su kuyusu veya patika yol aranmalıdır, bulunan yoldan geriye doğru araştırma yapmanız tavsiye edilir..

Define İşaretleri Merdiven:


Her merdiven define işareti olmayabilir lakin her merdiven basamakları mutlaka kontrol edilmelidir, Daha anlaşılır olması adına şu şekilde ifade edelim aslında merdiven define işareti değil sadece define saklamaya oldukça elverişlidir, Merdivenlerin 3. basamağında üçgen işareti varsa bu basamakların biri dolu demektir, üçgenler genelde merdivenin yan bitiş noktalarına resmedilir dikkatli bakmadığınız taktirde görünmez.

Diğer Görüş: Merdiven define işareti olarak mevcut basamaklarıyla birlikte değerlendirilmelidir. Merdivendeki basamak sayıları mitolojik bazı inançları yansıtır.

Uğurlu sayılan rakamlarla eşdeğerdir. () Genel olarak tapınaklarda tek sayı basamak vardır. Tapınağa sağ ayak ile başlayıp sağ ayak ile girmeyi sağlar. Tuzaklı Merdivenler; Mahsen, tünel yada mezar girişlerinde merdiven varsa tuzak olma ihtimali çok yüksektir.

Bu en çok dönen merdiven tuzağı şeklinde çalışır ansızın bastığınızda merdiven döner ve kaval kemiğinizi kırar; kısacası çıplak kayada yani yüzeyde olan merdivenler farklıdır, zemin altında bulduğunuz merdivenler farklıdır, zemin altındaki merdivenler çok tehlikelidir; en sık rastladıklarımız aşağı doğru 7 basamak inen merdiven şeklindedir, 3. basamağındaki çalışan tuzak, öldürücü tuzak değil ama kaval kemiğinizi kırar, bu zaten caydırma tuzağıdır bu tür merdivenlerden ilerlemeye çalışırsanız ileride işlevi daha yüksek farklı tuzaklarla karşılaşmanız muhtemeldir.

Terazi Define İşaretleri:


Esnaf ya da tüccar gömüsüdür. Gömü değerlidir. Her iki kefesi eşit değildir, gömü kefesinin ağır olan kefenin bulunduğu taraftadır. Kefeler eşit gibi görünse dikkat edilecek nokta terazinin ibresi (dili) size fikir kazandırır. Dil hangi tarafa meyilli ise o tarafta araştırma yapılmalıdır.

Başka bir yaklaşıma göre işaretin bulunduğu kaya çok önemlidir. Yanında başka işaretler de olabilir. Başka Bir Görüş : Terazi işareti genellikle kayaların kuzey tarafına yapılır. Yosun tutması ve üstünün kapanması daha kolay olsun diye. Bulunduğu kayada malı vardır. Kayanın yukarısında su kaynağı olabilir. Su kaynağı kıvrım yapa yapa aşağı iniyor olabilir. İşaretin karşısında nehir veya köprü mevcut olabilir. Yakınlarda değirmen yoksa define yok demektir.

Tabanca Define İşaretleri;


Birinci Görüş: 25 adım ön tarafından doğal yapıya aykırı nesneler aranmalıdır. Patlamamış tabanca: Osmanlı dönemi gömüsüdür. Yaklaşık ölçüyle namlu istikametinde 26 &#; 27 metredir. Patlamış tabanca ise 44 &#; 45 adım ölçüsüdür.

İkinci Görüş:Namlu istikametinde araştırma yapılır. Patlamış tabanca resmi varsa gömü daha ileri mesafelerde, patlamamış tabanca resmi varsa ise gömü daha yakın mesafelerde olabilir.

Üçüncü Görüş:Eğer tabancadan mermiler çıkmış halde resmedilmişse mermi adeti ve mermiler arası mesafe önemlidir. Son mermi çok önemli olmakla birlikte eşkiya işareti olma ve definenin birkaç parça halinde gömülmüş olma ihtimali vardır.

Dördüncü Görüş:Tabanca üzerinde haç veya çarpı işareti varsa gömü 4 adım çevresinde cihaz ile tespit edilebilir.


Papaz Define İşaretleri:


Örnek resimde papazın boynundaki madalya ve baktığı ya da işaret ettiği yön önemlidir. İtinalı bir çalışma yapılmalıdır. Adam resminin başı etrafında daire varsa, haç varsa Hıristiyan azizi resmidir. Kilise resmidir. Gömü ifade etmez. Hristiyanlık dönemi tarihi eserlerde çokça vardır. Lütfen tahrip etmeyiniz. Bazende baktığı yön hedef saptırma amaçlıdır.

Murçlu Kaya;


Bu tür düzenekler Frig ve Roma Bizans medeniyetlerine aittir. Sayma sistemidir. Her bir murç izi bir adımdıfunduszeue.infomak gerekir ki define işaretleri tek başına olmaz, mutlaka ikinci ya da üçüncü işareti de bulmamız gerekir. işaret yönlerine doğru adımla ve değişik bir kaya bulmanız gerekir. Ya da bölgede mezarlık alanı vardır iyi bir yüzey araştırması yapılmalıdır.

Murçlu kayanın kuzey tarafında yığma aranmalıdır, buradaki yaşlı ağacın dibi mezardır.

Kuş Define İşaretleri:


Tüm Define İşaretleri ve Anlamları konumuzdaki kadın ziynet eşyasını simgeler. Gömü güvercinin içinde deyip bu eseri tahrip etmeyiniz. Defineci arkadaşlar lütfen biraz bilinçli olmaya çalışalım hiç bir işaretin kırılmasına izin vermeyelim ve kırmayalım hiç bir işaretin içinde define olmaz sizi öyle yönlendirenler sizi aldatıyorlar.

Uçan Güvercinin uçtuğu yönde hemen önünde araştırma yap, istavroz varsa gömü mağara içindedir, mağarayı bulmak için yakınlarında ikinci bir istavroz daha bulunmalıdır, ikinci istavrozun bulunduğu kaya mağaradadır.

Başka Bir Görüş: Ördek ile beraber bir ok işareti varsa ve ördek ok ile aynı istikamette bakıyorsa o yönde, ördek ile ok birbirine bakıyorsa okun aksi yönünde araştırma yapılır. Ördek kafasını geriye doğru çevirmiş ise gerisinde araştırma yapılır. Dere kenarında farklı bir taş aranabilir. İki dere varsa bunların birleşim noktalarında suyun içinde veya dışında farklı özellikte bir taş veya sabit kaya aranabilir.

Başka Bir Görüş: Güvercin, kuş, tavuk gibi işaretlerde hayvanın yumurtlama özelliğinden dolayı çevrede yumurta şekli aranmalı, üstü beyaz veya kırmızı olabilir. Yumurtanın içinin sarı olduğu da dikkate alınarak altın çağrışımı yapmalıdır. Başka Bir Görüş: Leylek benzeri bir kuş ise genelde Osmanlı döneminde zorunlu göçe tabi olanlarda denk gelinmiş bir işarettir. Gömüsü 5 mt. çevresindedir. Ancak nihai hedefe ulaşmak için &#;başka bir emaresi olmadığından&#; cihaz tespiti gerekir.

Güvercin, kuş, tavuk gibi işaretlerde hayvanın yumurtlama özelliğinden dolayı çevrede yumurta şekli aranmalı, üstü beyaz veya kırmızı olabilir. Yumurtanın içinin sarı olduğu da dikkate alınarak altın çağrışımı yapmalıdır. Başka Bir Görüş: Leylek benzeri bir kuş ise genelde Osmanlı döneminde zorunlu göçe tabi olanlarda denk gelinmiş bir işarettir. Gömüsü 5 mt. çevresindedir. Ancak nihai hedefe ulaşmak için &#;başka bir emaresi olmadığından&#; cihaz tespiti gerekir.

Tavus kuşu: Tavus kuşu kuyruğunu açtığında göz göz olan şekillerinin her biri arkeolojide mezarları temsil eder. Çürümemeyi ve ölümsüzlüğü sembolize eder.Sürekli hayatın imajını sergiler. Genel olarak Hristiyan sembolizmin bir uygulaması olarak bilinir. Tek başına bir mezar veya bir nekropol girişinde bulunabilir.

Tavus Kuşu ile ilgili olarak şu söylence de vardır. Hiç evlenmemiş bakire bir prensesin mezarıdır. Mücevherat ve çeyizi vardır. Mal mahzenin içindedir. Ayrıca Yunan Mitolojisinde Hera&#;yı simgelediği de görülür. Heranın gözleri Tavus Kuşu kuyuğundaki gözlere benzetilmiştir. Zeus Mitolojisinde yaşındaki gençlik durumunu simgeler.

Kuyu Define İşaretleri:

Birinci Görüş: Tarih önceleri yapılan muhtelif kuyuların duvarlarında bir giriş yapılarak acele olarak define saklanmıştır. Bu nedenle rast geldiğiniz kuyuların duvarlarını iyice kontrol ediniz.  Define kuyu duvarında bir giriş yapılarak saklanmıştır.

İkinci Görüş: Çok önemli bir define işaretidir. En dibe kimse define malı bırakmaz. Ama yinede sürekli su içinde olan bir yer taş duvar ile örülmüş ve emanet içine bırakılmış olabilir. Kuyuların iç çeperi çeşitli şekillerde inşa edilmiş olabilir. Kuyu horasan ile yapılmışsa elektronik cihazlardan faydalanmaya çalışılır. Bu durumda 1,5 metre ile 5 metre arasında bir derinlikte duvarlarda bir emare aranır.

Ancak kuyu iç çeperi örme taş ise yine aynı derinlikler arasında diğer taşlardan tamamen farklı olabilecek ve göze batan bir taş veya kapak benzeri birşey aranmalıdır. Bu farklı taş söküldükten sonra define yerine ham toprak veya kemik veya kırık tuğla parçaları çıkabilir. Araştırmaya devam edilir. Aynı yönde adım arasında bir mesafede gömü dışarıdan gömülmüştür. Duvardaki taş sadece gömünün yönünü vermiştir. Kapak değildir. Kuyular bazen ibrik sembolü ile de gösterelebilmektedir.

Ayrıca 3 adet kuyu tespit edilmesi durumunda en küçüğü üzerine yoğunlaşılmalıdır. En küçük mezarın &#;Çocuk Mezarı&#; daha önemli olması gibi. Birde son olarak kuyudan su çekme mekanizmasının toprakla temas ettiği noktada da araştırma yapmakta fayda vardır.

Kertenkele Define İşaretleri:


Korku sembolü olarak kullanılmıştır. Kertenkelenin vücut dili bize definenin nerede olduğu konusunda önemli ip uçları verecektir. Baş ve kuyruk çok önemlidir. Oyma veya kabartma şeklinde görülebilirler. Figürlerin kafasından müjdelerinin alındığı olmuştur. Müjdesi tek paradır.

Kertenkelenin başının hareket alanı ile taradığı 90 derecelik açı çok önemlidir. Bu açı arasında kalan saha kontrol edilmelidir. Bu sahada yuvarlak ve belirgin kaya aranmalıdır. Bu kayada dolgu da olabilir.

Köpek Define İşareti:


Yunan figürlerinden birisidir. Genellikle mezarlarda ve stellerde bulunmazlar. Köpeğin işlenişi mermer üzerinde ve duvarda pek nadirdir. Daha ziyade yerde yatan sabit kayalarda oyma ya da kabartmadır. Oyma işlenişi daha sık rastlanan olup, Yunan kültüründen Bizans kültürüne doğru sarkan bir simgedir. Gözleriyle ya da bu belirlenemiyorsa kafasıyla baktığı istikamet mezarın olduğu yöndür. Çoğunlukla 3 ila 7 adım arasıdır.

Eğer köpek tamamen dört ayağı açık sere serpe yatıyorsa burası mezardır. İçinde armağan olup olmadığı bilinemez. Zira bu motif sadece dini inanıştan kaynaklanan bir uygulamadır. Çevrede sevilip sayılan yaşlı insanlar için ölümlerinin ardından işlenir.

Tüm Define İşaretleri ve Anlamları Konumuza devam ederken oymalara göz atalım.

Kare ve Dikdörtgen Oyma:

Kare oyma tek veya çoklu olabilir. Kare veya dikdörtgen oyma işaretinin bulunduğu kaya üzerinde ki murç izleri olup olmadığına önemle dikkat etmenizi öneriyoruz. Bırakılan murç izleri yön verebilmektedir ve murç sayısıda mesafe verebilmektedir. Her biri kapalı daha önceden toprak veya kaya arkasına kapatılmış odacık, oda, odalar (mahseni) ifade etmektedir.

Kare oymanın bulunduğu yerde kayalık bölge varsa, araştırmanızı boşluk alacak şekilde yapmalısınız. Bulunduğunuz bölgede topraklık alanda ise, toprak üzerindeki çökmelere, tümseklere ve yığmalara çok dikkat etmelisiniz.

Kare ve Dikdörtgen Anlamları

1 : Oymalar genellikle oda işaretidir. Boş odaya rastlanılırsa da mutlaka dolu olanı yanındadır. Boş odanın duvarlarını iyi kontrol etmek ve giriş boşluk sesi aramak gerekir. İkinci dolu oda girişi boş olan odanın duvarlarındadır. Yanında ikinci yön ve derinlik veren işaret varsa bu işaretleri dikkate almalı, yoksa meyline doğru araştırma yapılmalıdır. Yani bu oymanın içini su ile doldurduğumuzda nereye akar? Suyun aktığı yerde kayanın altına doğru çalışılmalıdır.

2 :  Kare ve Dikdörtgen her ikisi de kesin define işaretidir. Çevresi uzman biri tarafından iyice aranmalıdır. Planlı ve tuzaklı ve zor bir gömüdür.

3: İki adet oda anlamına gelir. Güney batı yönünde araştırma yoğunlaştırılmalıdır. Odalar oymaya eşit mesafede olmayabilir.

4: Yakınlarda tepe, tümsek, çorak toprak veya çukur aranmalı ve bu bölgede araştırma yapılmalıdır. Zengin insanların mezarlarına da denk gelebilmektedir.

5 : Oyma kareler genelde çevreye hakim yerlerde olur. O civarın kaya mezarlığı bölgesi olduğuna işaret eder. İşaretin karşısında sıra kayalık olması gerekir. Define orada aranmalıdır. Mezarlardan biri açılırsa diğerleri kolayca bulunur.

6: Kare-Dikdörtgen oyma ile yuvarlak oymalar bir arada ise &#;Yuvarlak sayısı kadar mezar kare veya dikdörtgen ile işaret edilen oda içerisindedir.&#; tarzında bir görüşte yaygındır. Bu arada kare veya dikdörtgen oyma duvarda ve karşıda büyük kayada (karşıda) ayrıca sıralı ise Lidya mezarlığına işaret olarak bilinir.

7: Zemine paralel kayada küçük oymalar tek başlarına ise tek mezar anlamı verir. Eğer bir ok işareti de varsa bu mezarın yönünü verir.&#; Yanında X veya + işareti varsa kesin mezardır. Büyük oymalar gibi tek sayılardadır. Mezar işareti olarak yorumlanır. Kuyu anlamındadır.

&#; Hem büyük hem küçük oyuklar bir arada ise aile mezarlığı veya genel mezarlıktır. &#; Zemine dik oymalarda küçük oyuklar mağara işaretidir. metre yakınlarda mağara olabilir. &#; Kare oyma mahzen işaretidir. Boşluk tespit eden cihazdan faydalanılır. &#; Zemine dik kare oyma kral mezarına işarettir.

Kanal-Kaya Kanalı:

Kayaya veya taşa oyulmuş su kanalları 4 şekilde yorumlanır.
1- Çevresinde su kaynağı olduğunu haber verir.

Kayaya veya taşa oyulmuş su kanalları 4 şekilde yorumlanır.
1- Çevresinde su kaynağı olduğunu haber verir.

2- Gömüyü haber verir. Bu tür figürlerin gömüsü kapalı bir mağara içinde yer alır. Bu kanalın içine su konulduğundan suyun döküldüğü alan içinde araştırma yapılmalıdır.

3- Gömünün mağara içinde olma ihtimalini de göz önünde tuttuğumuzda çevrede mağara işareti aramak ve bu işaret ile bir bütün oluşturmak faydalı olabilir. Mağaralar ile ilgili başlığımıza bakmanızda fayda vardır.

4- Bu tür kanallar genelde gömü kaya mezar girişi gibi yerleri işaret eder. Mezarsa paralel önü, gömü ise uç yanlarını gösterir.

Dama Taşı Define İşaretleri:

Dama taşı kendi başına define işareti sayıfunduszeue.info bu tür yerlerdeki yaşamın bir parçasının yer altında geçtiğinin de şaşmaz işaretidir. Tünel veya yeraltı geçidi olarak tabir ettiğimiz bu mekanların tespitiyle gerek eski eşya ve gerekse sonraki dönem kaçak veya eşkıya gruplarının mal ve para gömüsüne rastlanabilir.

1: Dama taşları olarak bilinen bu figür Matematiksel bir hesaplama gerektirir. Kesin çözülmüş bir sistem değildir. Başka bir yardımcı işaret ile daha anlamlıdır. Genellikle yer altındaki tünel veya geçit noktalarının değişmez simgesidir. Eşkiya gömülerine yakın duruluyor olabilir. Her halükarda insanların yaşadığı bölgeleri işaret ettiğinden dikkate alınmalıdır.

2 : Serüvenli ve dolambaçlı bir yolun ifadesidir. Bu işaret yer altı labirent veya geçit noktalarının değişmez simgesidir. Yer altındaki yaşamı da müjdeler. Ancak bu işaret tek başına defineye ulaşmak için yeterli olmayıp, farklı bir nişane daha aramak gerekir.

Baklava Dilimi Define İşaretleri:

Baklava dilimi gördüğünüzde şeklin köşe açılarına dikkat edilmeli. Ayrıca bulunduğu kayanın hangi yöndeki ucuna yapıldığına da dikkat edilmelidir. Baklava dilimi şekli bir bayan mezarına işarettir. Çevresinde özenti ile bir araştırma yapmakta fayda var.

Örnek baklava Dilimi M.Ö. 2. yüzyıl, hellenistik döneme ait bu işaretin gösterdiği yerde sadece çok küçük bir yığma var. O gördüğünüz küçük yığmanın altında ise mükemmel mezarlar var. Mezarlar işaretin güney tarafında bulunmuş.

Üzüm İşareti:

Üzüm işaretini es geçmemek gerek. Bu işaret görüldüğünde işaret görüldüğü yer ve civarına dikkat etmek gerekir. Üzüm işareti ile ilgili birkaç görüş vardır. Bunlar: 

Birinci Yorum: Üzüm elmas, mücevher ve değerli taşları simgeler. Kadın mezarı anlamında da kullanılır. 

İkinci Yorum : Çok ilgi çeken bir define işaretidir. Bizans ve daha eski kültürlere aittir. Üzüm salkımı zenginliği işaret eder. Bu işaretler tahrip edilmemeli. Yakınlarda zengin veya önemli bir insanın mezarı bulunmaktadır. Üzüm salkımında her üzümün bir altını işaret ettiği veya bir adım işaret ettiği söylense de çok kayda değer bir görüş değildir. 

Üçüncü Yorum : Yunan Mitolojisinde Dionysos tanrısını simgeler. Bereket sembolüdür. Hristiyanlık döneminde de bu inanışlar devam etmiştir. Çok geniş bir kullanım alanı vardır. Define olacak diye bir kural yoktur. Çoğu zaman süsleme sanatında kullanılmıştır. Mezar stelleri ve sabit kayada olanlar define anlamında değerlidir.

Üçgen Define İşaretleri:

Üçgenler karşımıza tek başına oyulmuş, etrafında diğer şekiller oyulmuş, üçgen veya üçgenler oyulmuş şekilde olabilir. Üçgenle ilgili görüşlerimiz şunlardır.

1: Üçgenin açıları birbirinden farklı olabilir. Açılar ölçülmeli farklı olan açı yönünde araştırma derinleştirilmeli.

2: Allah, Cebrail ve funduszeue.info ya emanet edilen birşeydir. Bir defineye işaret ediyor olabileceği gibi bir mezara da işaret ediyor olabilir. Üçgen üç adet farklı malı değil üç adet farklı mezarı işaret eder. Eğer lahit mezar üzeri yapılmışsa dini bir anlamı vardır. Yada eşkiya veya Ermeni gömüsü ifade eder. Çoğunlukla şaşırtıcı bir işaret olup iki sahte bir hakiki defineyi gösterir.

Üçgenin üç nokrası illede mezar anlatmayabilir. Üç kaya, üç ağaç da şifre olarak kullanılmış olabilir.

3: Üçgen işareti malın kapalı bir mekanda olduğunu anlatır. Zor bir gömüdür. Eğer üçgenin dar olan bir açısı varsa onun istikametinde araştırma yapılır. Değilse çevrede farklı yapılar aranmalı veya yardımcı işaretlere başvurulmalıdır. Ayrıca üçgen şeklinde bir kapak bulunma olasılığıda yüksektir. 50 cm. büyüklüğünde horasan kapaklar define açısından önemlidir. Bazı uygarlıklarda üçgen giriş kapısı olarak kullanılmıştır. Sivri uç yönünde araştırma yapmakta fayda vardır.

4: Birkaç üçgen yan yana sıralı ise her üçgen bir odayı temsil eder.

Yılan Define İşaretleri

Kabartma yılan mezar taşında değilse kesin hazinedir. Mezar taşında ise mezardır. ancak kabartmalarda kafa ölçümü yapılır. açık yılanın malı özel hesaplama ile bulunur. Yılanların genelde boy ölçüsü gereklidir. yürümekte olduğu istikamet emanet yönüdür. diğer yılanlar kayada veya toprakta olabilir. bu ise sadece kaya içinde yada mağaraya konulan gömülerdir.

tüm işaretlerde olduğu gibi yılanlardada kesin yer belirtmek çok zordur. yılan işaretlerinin o kadar çok geniş bir ifade yelpazesi vardır ki ezbere yapılacak her tarif okuyucuyu kesinlikle yanıltır. tabi ki şöyle diyelim yılan korkunca kaçan ve sürünen bir hayvandır. ayrıca yılan yuvası daima deliklerdir. öyleyse şöyle size bir ipucu vereyim. yılanın ağzı açık gibi görünüyor. emanetini arkasında ara. birde iyi bak derim eğer kapalıysa ön istikametinde bir delik mutlaka bulunur.

Aslına bakılırsa kesin bir dile tılsımın ta kendisidir. yılan varsa su vardır suya inersen aradığına yaklaşmış olursun.

1- Çöreklenmiş yılan: başı dışarıda ise iç sarımı baktığı yer önemlidir. ancak mıntıkanın ayrı bir yerindedir. çörek yılanın malı kaya kütlesi altında olur..

2- Çöreklenmiş başı içinde olan yılan: emaneti içinde yada yanındadıfunduszeue.info kısmı önem arz eder. mutlak bir yön verilmişfunduszeue.infoş kısmından yön bulabiliriz. 2 adet ise yerin burası olduğunu söyler.

3- Birbirine sarılı öpüşen yılan: bu iki yılanın arasında bir istavroz veyahut başka işaretler bakınız. en planlı gömülen paralardır. gerçekten zordur kesinlikle malı yanında değildir. çevresinde bir funduszeue.infoe hazinenin en son işareti çevrede araştırılır&#;

4- Direğe sarılı yılan: yukarıda yazdığım tüm yılan işaretleri uzmanlık isteyen bir alandıfunduszeue.info son işaretini arayan bir nişandıfunduszeue.info kuyruk yönü önemlidir.ölçülecek son noktayı tespit edilerek emanet orada aranacaktıfunduszeue.info aranacak uzaklık metre civarlarındadır.

5- S yapan yılan varsa buranın krokisi gibidir. buradaki patika yol yada dereye bakın oda yılan gibi S yapıyordur. para hangi kıvrımda olduğunu anlamak için işarete bakın. inceleyin kesin anlayacaksınız.

Tüm Define İşaretleri ve Anlamları konumuzda şimdide yuvarlak oymalar var.

Yuvarlak Oyma Define İşaretleri:


Yuvarlak oymalar %90 ihtimalle mezarı temsil etmektedir çeşitli boyutlarda ve derinliklerde olabilirler elbetteki farklı işçiliklere de sahiptirler ve bu işçilikler mezarın zenginliğini verirler yani bi nevi günümüze uyarla mezar taşlarının işçiliği nasıl ki varlıklı bir aile ile fakir bir ailenin mezar taşları farklı ise sunu çukurlarının&#;da işçiliği mezarın kime ait olduğu hakkında sizlere fikir vermektedir.

Define İşaretleri Sunu Çukuru

Sunu çukurları yani yuvarlak oymalarda ilk öncelikle genişlik ebatına bakılması ve yanında ufak yardımcı bir murç izi olup olmadığına yada çukura herhangi bir kanal uygulanıp uygulanmadığına bakılır.

Büyük sunu çukurunun mezarı yüksek ihtimal ile mezarının aynı ana kayada olduğuna işarettir eğer ki yanında yardımcı bir oyma yoksa ve bilinmelidir ki sunu oyması en son noktadır tek sunuya mezarı en fazla 10 metre içerindedir. büyük sunu çukurunun mezar girişi eğer kayada görünen yüzeyde yoksa muhtemelen -2 metreyi geçmeyecek şekilde giriş toprak altına gizlenmiştir. ve sunu çukurunda yardımcı bir yön ve mesafe verici bulunmuyorsa yine giriş istikameti batı veya güney batı tarafındadır.

Kanallı sunu çukuru varsa bunun çözümü nedir; eğer sunu çukurunda aşağıdaki gibi bir kanal belirtilmişse bununda çözümü oldukça basittir kanal yönü mezarı ve girişini vermektedir kanal uzunluğunu ölçüp kanal yönünde adımlayın muhtemelen kaya bitimine denk geleceksiniz toprak kısımda girişi bulabilirsiniz bunun haricinde uçurum yada yar gibi kayalık alana varıyorsa giriş uçurum olan kısımdadır dikkatlice incelemeniz icap eder.

Sunu oymasının yanında küçük bir murç oyması varsa bunun çözümü nedir ? bunun çözümü&#;de yine kanallı yuvarlak oyma ile oldukça benzerdir ama dikkat edin sunu oymanın yanındaki ufak bir murc oyması olması lazım yani ikinci bir sunu oyması değil burada sunu çukuru ile murc oyması arasındaki mesafe ölçülür ve murc oyması yönünde adımlanır vardığınız nokta büyük ihtimal mezardır bu tip oymalar genelde toprak kısıma götürür ve oda mezar olma ihtimalleri yüksektir.

Şimdi tabiki dediniz eminim görmüşsünüzdür sunu çukurunda hem kanal var hemde murç oyması peki bu durumda ne yapacağız o zaman bunlardan biri yönü biride mesafeyi vermektedir fakat dönemlere yada yapan ustaya göre değiştiği için bazen murç oyması mesafeyi verirken bazen yönü vermektedir bu durumda her iki alternatifi de uygulayarak doğru sonuca ulaşabilirsiniz.

Define İşaretleri Çoklu Oymalar

Çoklu oymaların farklı türevleri olabilir aslında en karmaşıkları ve çözümlemesi oldukça zor olanları bu çoklu yuvarlak oymalardır çünkü oldukça farklı anlamlar taşımaktadırlar bu çoklu oymalar gördüğünüzde ilk önce genişçe bir alanı izlemleyiniz çünkü bunlar taş yığma mezarları verebilir yada çoklu mezarları verebilir yada çok odalı mezarları verebilir ayrıca mehzenleride verebilmektedir.

Örneğin 5 adet yuvarlak oyma olduğunu farz edelim biri diğerlerinden büyükse etrafta bir çakıl yığma taş yığma yada toprak yığma mezar varsa bilin ki o büyük olan o büyük sunu çukurunun şimdi buna göre diğerleri de etrafındaki diğer mezarlar olmakta bazen sadece birinde ana mezarın hediyeleri bulunmaktadır fakat sistemi ana mezara göre çözüleceği için mesafe ve yön tekniği ile diğer mezarların tespitini yapabilirsiniz.

Eğer etrafta bir yığma yoksa bu sefer oda mezar olmalı o zaman genelde gösterişli bir kayalık alan vardır yada bir kaya oda muhtemelen mezardır bu seferde ona göre diğer mezarların tespitinde bulunabilirsiniz, yani temel olarak çoklu sunular bir nevi harita görevi görmektedirler oldukça fazla sunu çukurlarının üzerilerinde kanalları murçları gibi daha karmaşık olanları&#;da vardır, burada çoklu mezarlar temsil edilmiştir fakat geneli değersizdir o işaretin bulunduğu yerde kuzey yönünde dere geçmekte ise o bölgeye yönelip değerli mezar işareti aranmalıdır.

Definecilikte işaretler ve anlamları :2



Evet Defineci Arkadaşlar Bilgi buldukça sizinle burada paylaşmaya devam edeceğim.


paylaştığım bilgiler azda olsa işinize yarayacaktır.



KARTAL - ŞAHİN - ATMACA






Doğan ya da şahin yırtıcıdır, görme kabiliyeti gelişmiştir. Avını yakalar ve ayakları arasına alır öyle yer. Büyük ihtimalle eşkıya ya da savaş gömüleridir. Gömüsü genelde kapalı mekanlar içinde olur. Baktığı istikamet önemlidir. Şahin ya da doğan avını nasıl yiyorsa bizim de o şekilde gömüyü aramamız gerekir. Yani ayakların altına bakacağız. Sonuç alamazsak baktığı yönde araştırma yapacağız. Kesin define işaretidir. Bu arada tuzakları göz ardı etmemek gerekir.






1- Kartalın kafası üzerinde istavroz varsa Bizans gömüsüne işaret eder. Kral mezarı olabilir.


2- Kartalın kanadı açıksa ölen kişinin anısına yapılan gömüdür. Mezar hediyesi vardır. Mezar güçlü birine ait ise kişisel eşyalarına ulaşılabilir. Ama bununla birlikte çevresindeki mezar boş da olabilir.


3- Kanatları kapalı ise tünemiş şekilde ise gömüsü kapalı bir mağara içindedir.


4- Kartal sembolünün olduğu yerde gömü kaya içinde aranmalıdır.


5- Kartalın ayaklarının altındaki kaya önemlidir.


6- Çevredeki kayalar itina ile araştırılmalı değişik yapıdaki kayalarda araştırma yapılmalı.


7- Kartalın baktığı istikamette veya kuyruğunun gösterdiği istikamette araştırma yapılmalıdır.


8- Başının üzerinde olan haç işareti yemin veya teyit anlamındadır.


9- Oyma kartal çok anlamlı değildir.


İkinci bir işaret olarak yılan da mevcut olabilir.









KAZMA

Kazma ilk anlamıyla kazmak anlamındadır. Hedefe kazarak ulaşılır. Mağara ve dehlizlerde devam eden tüneli anlatır. Balta şekli ise tehlikeli tuzağı işaret eder.




KARE VE DİKDÖRTGEN OYMA



Birinci Görüş :


Oymalar genellikle oda işaretidir. Boş odaya rastlanılırsa da mutlaka dolu olanı yanındadır. Boş odanın duvarlarını iyi kontrol etmek ve giriş boşluk sesi aramak gerekir. İkinci dolu oda girişi boş olan odanın duvarlarındadır. Yanında ikinci yön ve derinlik veren işaret varsa bu işaretleri dikkate almalı, yoksa meyline doğru araştırma yapılmalıdır. Yani bu oymanın içini su ile doldurduğumuzda nereye akar? Suyun aktığı yerde kayanın altına doğru çalışılmalıdır.


İkinci Görüş :


Kare ve Dikdötrgen her ikisi de kesin define işaretidir. Çevresi uzman biri tarafından iyice aranmalıdır. Planlı ve tuzaklı ve zor bir gömüdür.


Üçüncü Görüş :


İki adet oda anlamına gelir. Güney batı yönünde araştırma yoğunlaştırılmalıdır. Odalar oymaya eşit mesafede olmayabilir.


Dördüncü Görüş :


Yakınlarda tepe, tümsek, çorak toprak veya çukur aranmalı ve bu bölgede araştırma yapılmalıdır. Zengin insanların mezarlarına da denk gelebilmektedir.


Beşinci Görüş :


Oyma kareler genelde çevreye hakim yerlerde olur. O civarın kaya mezarlığı bölgesi olduğuna işaret eder. İşaretin karşısında sıra kayalık olması gerekir. Define orada aranmalıdır. Mezarlardan biri açılırsa diğerleri kolayca bulunur.


Altıncı Görüş :


Kare-Dikdörtgen oyma ile yuvarlak oymalar bir arada ise "Yuvarlak sayısı kadar mezar kare veya dikdörtgen ile işaret edilen oda içerisindedir." tarzında bir görüşte yaygındır. Bu arada kare veya dikdörtgen oyma duvarda ve karşıda büyük kayada (karşıda) ayrıca sıralı ise Lidya mezarlığına işaret olarak bilinir.


Yedinci Görüş :


- Zemine paralel kayada küçük oymalar tek başlarına ise tek mezar anlamı verir. Eğer bir ok işareti de varsa bu mezarın yönünü verir.


- Yanında X veya + işareti varsa kesin mezardır.


Büyük oymalar gibi tek sayılardadır. Mezar işareti olarak yorumlanır. Kuyu anlamındadır.


- Hem büyük hem küçük oyuklar bir arada ise aile mezarlığı veya genel mezarlıktır.


- Zemine dik oymalarda küçük oyuklar mağara işaretidir. metre yakınlarda mağara olabilir.


- Kare oyma mahzen işaretidir. Boşluk tespit eden cihazdan faydalanılır.


- Zemine dik kare oyma kral mezarına işarettir.



KÖPEK


Köpek : Yunan figürlerinden birisidir. Genellikle mezarlarda ve stellerde bulunmazlar. Köpeğin işlenişi mermer üzerinde ve duvarda pek nadirdir. Daha ziyade yerde yatan sabit kayalarda oyma ya da kabartmadır. Oyma işlenişi daha sık rastlanan olup, Yunan kültüründen Bizans kültürüne doğru sarkan bir simgedir.


Gözleriyle ya da bu belirlenemiyorsa kafasıyla baktığı istikamet mezarın olduğu yöndür. Çoğunlukla 3 ila 7 adım arasıdır. Eğer köpek tamamen dört ayağı açık sere serpe yatıyorsa burası mezardır. İçinde armağan olup olmadığı bilinemez. Zira bu motif sadece dini inanıştan kaynaklanan bir uygulamadır. Çevrede sevilip sayılan yaşlı insanlar için ölümlerinin ardından işlenir.





KOLTUK TAŞI


Birinci Yorum :


Bu görüşe göre Koltuk Taşı dört şekilde bulunur. Her dört şekilde kesin define işaretidir.






1- Kol konulacak sağ ve sollu olarak 2 yeri var: koltuk taşına oturulduğunda ve karşıya bakıldığında karşıda bir tümsek görmek gerekir. Define tümseğin içinde ana kaya içindedir.






2- Koltuğun sadece sol kol konulacak yeri varsa o zaman koltuğa oturulur. Sol kol kolçağa koyulur. Sağ tarafa bakılır. Birbirine yaslanmış kayalar olmalı. Bu kayaların altında giriş vardır.

3- Koltuğun sadece sağ kol konulacak yeri varsa o zaman koltuğa oturulur. Sağ kol koyulur ve sol tarafa bakılır. Birbirine yaslanmış kayalar olmalı. Bu kayaların altında giriş vardır.

4- Eğer kol konulacak yerleri yoksa koltuğun arkasındaki tepenin üstünde bir yığma tümsek bulmaya çalışılmalı. Define bu tümseğin içindedir.


İkinci Yorum :


Çok eskiye dayanmalarına karşın Frigya inanç sisteminin tanrıçası olan Kybele (kibele)'nin kayalıklarda ve dağlarda gezdiği inancı ile onun oturması için yapılmış yapılardır. Ancak aynı yapı define saklayıcıları tarafından da kullanılagelmiştir. Buna göre ;


1- Öncelikle koltuğun ön kısmı aşağıda bir dere gibi vahaya bakıyor olmalıdır.


2- Koltuğa oturunca ayaklar yere değecek biçimde bir yapı varsa para veya mal oracıkta aranmalıdır.


3- Her iki kolu yaslamak için kolçaklar mevcutsa para karşı istikamette ve bir kuyunun içindedir.


4- Tek kol yaslama yeri varsa define boş olan tarafta aranmalıdır.


5- Koltuk iki kişinin oturacağı kadar geniş ise, oturulan kısımda horasan ile kaplı bir alandadır.


6- Koltuğun alt kısmında kayadan aşağı bakılmalı, horasan ile kaplanmış biryer varsa bu mağara kapağıdır. İçinde heykelcik çıkma ihtimali vardır.


Üçüncü Yorum :


Üzerinde haç yada çarpı varsa koltuk taşının altı incelenmeli, içinde müjdesi yoksa yakınlarda tümülüs yada kaya içinde yönetici mezarı vardır. Oturduğunuzda baktığınız yönde 70 metre içinde araştırma yapınız.



KUŞ

Kadın ziynet eşyasını simgeler. Gömü güvercinin içinde deyip bu eseri tahrip etmeyiniz. Defineci arkadaşlar lütfen biraz bilinçli olmaya çalışalım hiç bir işaretin kırılmasına izin vermeyelim ve kırmayalım hiç bir işaretin içinde define olmaz sizi öyle yönlendirenler sizi aldatıyorlar. Uçan Gürecinin uçtuğu yönde hemen önünde araştırma yap, istavroz varsa gömü mağara içindedir, mağarayı bulmak için yakınlarında ikinci bir istavroz daha bulunmalıdır, ikinci istavrozun bulunduğu kaya mağaradadır.

Başka Bir Görüş :


Ördek ile beraber bir ok işareti varsa ve ördek ok ile aynı istikamette bakıyorsa o yönde, ördek ile ok birbirine bakıyorsa okun aksi yönünde araştırma yapılır. Ördek kafasını geriye doğru çevirmiş ise gerisinde araştırma yapılır. Dere kenarında farklı bir taş aranabilir. İki dere varsa bunların birleşim noktalarında suyun içinde veya dışında farklı özellikte bir taş veya sabit kaya aranabilir.

Başka Bir Görüş :


Güvercin, kuş, tavuk gibi işaretlerde hayvanın yumurtlama özelliğinden dolayı çevrede yumurta şekli aranmalı, üstü beyaz veya kırmızı olabilir. Yumurtanın içinin sarı olduğu da dikkate alınarak altın çağrışımı yapmalıdır.

Başka Bir Görüş :


Leylek benzeri bir kuş ise genelde Osmanlı döneminde zorunlu göçe tabi olanlarda denk gelinmiş bir işarettir. Gömüsü 5 mt. çevresindedir. Ancak nihai hedefe ulaşmak için "başka bir emaresi olmadığından" cihaz tespiti gerekir.

Başka Bir Görüş :

Tavuskuşu : Tavus kuşu kuyruğunu açtığında göz göz olan şekillerinin her biri arkeolojide mezarları temsil eder. Çürümemeyi ve ölümsüzlüğü sembolize eder.Sürekli hayatın imajını sergiler. Genel olarak Hristiyan sembolizmin bir uygulaması olarak bilinir. Tek başına bir mezar veya bir nekropol girişinde bulunabilir.

Tavus Kuşu ile ilgili olarak şu söylence de vardır. Hiç evlenmemiş bakire bir prensesin mezarıdır. Mücevherat ve çeyizi vardır. Mal mahzenin içindedir.

Ayrıca Yunan Mitolojisinde Hera'yı simgelediği de görülür. Heranın gözleri Tavus Kuşu kuyuğundaki gözlere benzetilmiştir. Zeus Mitolojisinde yaşındaki gençlik durumunu simgeler.

MAĞARA


Birinci Görüş :


Mağara anlamına gelen define işareti veya sembolü :


Çevresinde mağara var. Yüzey araştırması yapılmalıdır. Eğer çevrede açık mağara varsa önceden açılmıştır uğraşmayın. Açık mağara yoksa araştırmaya devam edin.

Şekiller C ya da U şeklindedir. Bu işaretlerin yanında bir de yuvarlak varsa, o dolunay anlamına gelir. Bunun anlamı burada bir mağara var ve içi dolu demektir. Dört köşe bir oyuk, boş bir oda anlamına gelir. Ama onun yanında mutlaka dolu bir oda daha vardır ve onun bulunması gerekir

Mağaranın içine girildiğinde karanlıksa aydınlatılmalı ve tavan veya duvarlardan özenle kesilmiş taş olup olmadığı incelenmelidir. Kesme yolu ile taş çıkarılmışsa bu mağarada bir şeylerin olabileceğine işaret eder. Ancak bunun tuzak veya aldatmaca olup olmadığını iyi öğrenmek incelemek gerekir. Taş çıkarılmış mağaranın dolu olma olasılığı çok yüksektir. Ancak tehlike oranının da çok yüksek olduğu unutulmamalıdır. Acemice davranarak iz, işaret ve semboller yok edilmemelidir.

Yer altında ulaşılması güç olan mağaralara girildiğinde ilk dikkat edilmesi gereken mağaranın zehirli gazla dolu olup olmadığıdır. Mağara tavanında yarasa yuvaları varsa veya mağarada canlı hayvan yaşadığına dair izler varsa mağarada gaz olayı yoktur. Genelde zehirlenmeler çok yavaş gerçekleşir. Canlı hayvan yaşamamışsa mutlaka gaz maskesi ile girilmelidir. Genelde defineciler bu gazla yavaş yavaş zehirlendiği için hiçbir şey anlamadan ölürler. Gaz olasılığı yüksek mağaraları havalandırarak ve gaz maskesi ile girilmelidir.

Taş veya üzerine çizilmiş büyük yarım &#;O&#; harfi şeklinde veya biraz daha oval çizgi çok yakın bölgede bir mağara olduğunu işaret eder. Ancak bu mağaranın figürlerin çizildiği dönemde hiçbir giriş ve çıkışın olmadığını ifade eder. Bu tür mağaralara ilk giriş mutlaka tuzaklıdır, gazlıdır ve çok tehlikelidir.


İkinci Görüş:


Mitolojide toprak ananın rahmi olarak bilinen mağaralar definecilikte önemli bir yer tutar. Banka, kasa, sandık, saklama yeri görevi gören mağaralar çok sık kullanılmıştır. bazı ölülerin mağaralara gömüldüklerini de biliyoruz. Bundan dolayı mağaralarda gördüğümüz her işareti veya sembolü define diye algılamak yanlış olur.


-Mağaranın üst kısmı metre kadar kalın ise define tabanda değil tavanda saklanmış olabilir. Gömü sayısı birden fazla olabilir. İçten veya dıştan oyulduktan sonra saklantı yerleştirilip horasan ile sıvanmıştır. Genelde mağara girişinin sol yanında ve cm. toprağın altında bir işaret olmalıdır.


-Mağaralar bazen darphane bazen de maden ocağı olarak kullanılmıştır. Bu durumda yakınlarda antik kent olabilir.


-İçinde oturan insanların daima gözetleme yapmaları için mağaranın tam karşısı da dikkate değerdir.

Üçüncü Görüş :


Mağara veya mahzen işareti mağaranın veya mahsenin hep batısında durur. Yani mağara işaret batıda mağara doğudadır.



MELEK


Melek kilise işareti veya mitolojik bir yapıdır. Define ifade emez. Burada meleklerin mitolojideki adlarını da vermek istersek :


Akatriel (Akatreil) : Melek bildirilerinin ve tanrısal gizemlerin göstericisidir.


Anafiel : Merkabah'ın taçlandırılmış yargı meleklerinin başıdır.


Azbuga (h) : 8 büyük saltanat meleklerinden biridir.


Barakiel (Barkiel, Barbiel) : Şubat ayının yöneticisi, Seraphim hiyerarşisinin düzenleyicisi ve 7 Archangel'dan biridir.


Camael (Kemuel) : Power hiyerarşisinin düzenleyicisi; ilahi adaletin kişileştirilmiş hali olarak Tanrı'nın huzurunda bulunan 7 kutsal sefiroth'dan biridir.


Chayyiel : Kutsal Cheribum'ların başıdır.


Gabriel : Bildiri, diriliş, merhamet ve intikam meleği; Cennet'in ilk katının baş prensi; Cennet'teki meleksi gardiyanların başıdır.


Galgaliel : Galgalim (Merkabah'ın savaş arabaları) düzeninin yöneticisi; güneş meleklerinin başıdır.


Haniel (Anael) : Enoch'u Cennet'e taşımakla ün kazanmış; Principalites ve Virtues'in düzenleyicisi; 7 Archangel'dan biri ve Thrones hiyerarşisinin yöneticisidir.


Jehoel (Jaoel) : İsmi bile koyulmamış şeylerin düşünürü, huzur prensidir.


Metatron : Cennetin baş yöneticisi, yetkili meleklerin prensi, insanlığın yaşamının devamlılığını sağlayan melektir.


Michael : Lord'ların başmeleği, sadakatin dağıtıcısı, İsrail'in varisi, tövbe meleğidir (vb.)


Phanuel (Raguel) : Ramiel ve Uriel ile tanımlanmış, huzur prensi ve ceza başmeleğidir.


Redueriel (Vretil) : Kayıt tutan melek, kutsal koronun lideri, daha küçük meleklerin yaratıcısıdır.


Raphael : Şifa, ilim ve bilgi meleği; huzur prenslerinden biri ve güneşin kral naibidir.


Raziel (Galizur) : Büyük gizemlerin başı; Bratik dünyasının başmeleğimsi yöneticilerinden biri; Adem'in yönlendiricisi ve ölümün habercisidir.


Rikbiel : Merkabah meleklerinin prensidir.


Sopheriel Mehayye ve Sopheriel Memeth : Ölüm ve hayat kitaplarının koruyucusu, Merkabah'ın 2 yüce melekleridir. (8 taneden 2'si)


Soqued Hozi : Tanrı tarafından kılıç olarak belirlenen ilahi dengelerin koruyucusu 8 yüce Merkabah meleklerinden biridir.


Sandalphon (orjinali Elijah) : Görkem ve gücün meleği; Metatron'un ikiz kardeşidir.


Suriel : Ölümün yardımsever meleği, ilham perilerinin eğitmeni, huzurun prensidir.


The Irin : İkiz Quaddisinlerle birlikte cennete özgü adalet mahkemelerini oluşturan ikiz meleklerdir.


The Quaddisin : İkiz Irinlerle birlikte cennete özgü adalet mahkemelerini oluşturan ikiz meleklerdir.


Tzadkiel : İlahi adaletin meleğidir.


Uriel : Kurtarıcı Archangel; güneşin kral naibi; Tartarusların başıdır.


Yefefiah (Dina) : Cabala'nın gizemlerindeki ilham perilerini eğiten Torah meleğidir.


Zagzagel : Bilgelik meleği; cennetin dördüncü katının baş koruyucusudur.



MUMYA İŞARETLERİ


Mumya işaretleri görüldüğünde çevre çok iyi araştırılmalıdır. Bilindiği üzere önemli insanların mezarları mumyalanır. Ancak bulduğunuz mezar boş da çıkabilir.



MERDİVEN


Birinci Görüş:


Defineye merdivenle inilerek veya çıkılarak bulunur anlamına gelir. Basamaklardan küçük olanının veya farklı olanının bulunduğu yönünde iyi bir araştırma yapmak gerekir.

İkinci Görüş :


Önemli bir işarettir. Şekil değiştirmenin de bir sembolüdür. İniş ve çıkış olmasından dolayı anlamlıdır. Merdiven define işareti olarak mevcut basamaklarıyla birlikte değerlendirilmelidir. Merdivendeki basamak sayıları mitolojik bazı inançları yansıtır. Uğurlu sayılan rakamlarla eşdeğerdir. () Genel olarak tapınaklarda tek sayı basamak vardır. Tapınağa sağ ayak ile başlayıp sağ ayak ile girmeyi sağlar.


Merdiven bir sembol olarak algılandıktan sonra eğer işareti yukarıyı gösteriyorsa tanrısallık ifade eder. Ölmüş bir kişiye ait mekanla ilgilidir. Yok eğer aşağıya ve yere doğru bir işaretleme varsa oradaki bilinmeyenleri ve ileri noktada bir olayın olduğunun habercisidir. Gizli ve önem arz eden birşeyler var demektir.


Yükselen merdiven yücelmeyi simgelediğinden en yüceye ulaşmayı hedefler. Yoldaki işaretler çok dikkatli incelenmelidir. Bu arada küçük işaretlere kanmamalı ve küçük hediyelere kanmamalıdır. Bunlar yanıltıcı olabilir.


Definenin ilk üç basamakta olduğu söylemide vardır. Eşik diye adlandırılan basamak dikkate alınmalıdır.


Merdivenlerin inci basamaklarına yandan murç işareti bırakılması da önemli bir emaredir. Bu da bir aldatmaca olabilir. Ayrıca define merdivenin dışında bir yerde de olabilir.


Bu arada ev ve yerleşim yerlerinde metal kullanımından dolayı arama cihazları yanılabilmektedir.


Birde merdiven sembolü vardır ki 3 basamaktan oluşan bu sembol üç kişini mezarına işaret eder.


Üçüncü Görüş :


Ana kaya üzerinde olan merdiven genelde mezarlık ve kaya üstlerinde mabed olan yerlerde bulunur. Nadiren kral mezarlarını ulaşılmaz kılmak için yüksekteki mezara defin yapıldıktan sonra kırılarak aşağı inilmiş ve 5 yada yedi basamak bırakılmıştır. Üstü yada devamında mezar oyması aranmalıdır.

Dördüncü Görüş :


Kayaya oyulmuş merdiven işlek bir yolda değilse değerlidir. Basamak sayısı genelde tek sayılıdır. Merdiven çıkıldıktan sonra düzlük bir alan varsa burası adak yeri veya mezarlık alanı olabilir. Yok çıkıldığında ana kayaya ulaşılıyorsa burası mezar steli olabilir. Özellikle sol tarafı önemli birinin mezarı olabilir. Basamak sayısı 5 ten fazlaysa ilk basamağın altını kontrol etmekte fayda vardır.

İBRİK

Birinci Yorum :


Genel defineci yaklaşımını sergilemek gerekirse ibrik su taşıma amacıyla kullanıldığından; kabın su ile dolu olması durumunda taşan suyun nereye döküleceğini tahmin etmek ve bu istikamette çalışma yapmak gerektiği söylenir.


İkinci Yorum :


Su veya gölet kenarlarındaki taşlara çizilmiş İbrik figürü, su kenarında ve genelde çizilen taş çevresinde para olduğunu ifade eder. Ama bu para çok büyük değildir.


Üçüncü Yorum :


Kesinlikle su veya göletin varlığını müjdeler.


-İbrik dik vaziyette ise yakınlarda su kuyusu vardır. İbriğin üzerindeki bezemeler çevre veya ulaşım için bir harita niteliğinge olabilir. Çok dikkatli incelemek gerekir.


-İbriğin ağzında bir kapak var ise bu kapalı bir su kuyusunu anlatır.


-Ağzı açık bir ibrik açık kuyu anlamındadır. İbriğin boyun kısmı çok iyi incelenmeli ve kuyudaki emanetin takriben hangi noktaya saklandığı tespit edilmeli.


-Şayet ibrik titiz olmayan bir çalışma ürünü ise, özentisiz ise veya karnı çok dışarı çıkık ise bu durumda tümülüs var demektir. Tümülüs olabilecek yapılar araştırılmalıdır.


-Bütün bu durumların hepsinde ibriğin "ibik" kısmı yön göstermede çok önemlidir. İbriğin her cm. ni 72 cm. olarak alıp çalışmanın bu şekilde yürütülmesi gerekir. Bu kesin olmayan bir ölçüdür.


-Eğer yazıldığı gibi tümülüs bulunursa ibik kısmı giriş konusunda önemli ipuçları içeriyor olabilir.

Tavuk işareti ve civcivler

Genel anlamda bu şekilde değerlendirmeleride vardıfunduszeue.info işaret çok ender bulunan bir işfunduszeue.info içinde dört kategoriye ayrılıfunduszeue.info: 1- 3 civciv 1 tavuk 2- 5 civciv 1 tavuk 3- 7 civciv 1 tavuk ( tavuğun sırtında bir civciv var ve en arkadaki civcive bakıyor. ) 4- 9 civciv 1 tavuk ( tavuğun sırtında bir civciv vardır. ) Bu kategorilerin içinde 7 civciv 1 tavuk işaretinin anlamı mevcuttur. O da şudur; öncelikle tavuğun sırtındaki civcivi kırın içinde bir tane çok değerli ve büyük altın para çıkar, daha sonra en arkaya bakan civcivin baktığı yöne doğru gidiniz o tarafta kapalı bir mağara bulmanız gerek ne varsa o mağaranın içindedir.(bazı kaynaklara görede bir tane olan altın anne civcivin yani tavuğun gırtlağındadır.) sizlere tavsiyem bir altın için işareti kırmayınız. Tavuk yalnız başına ya da yanında civcivleriyle birlikte en çok kullanılan define motiflerinden biridir.


Gerek yalnız başına tek tavuk ve gerekse beraberindeki yavruları mutlak definenin işfunduszeue.info ve Ermeni kültürleri tarafından sıkça kullanılmıştır. Anlamları kavimlere göre değişmekle beraber, genel manadaki anlamları arayıcıyı büyük ölçüde yanıltmadan emanete ulaştıracaktır. Yeter ki daha önceden açılmış,içindekiler alınmamış funduszeue.info ve yanındaki civcivlerle ilgili figürlerin hangi anlamları taşıdıklarını şimdi maddeler halinde sıralayalım:Öncelikle şunun bilinmesinde fayda vardır: Genellikle tek rakamlı gruplar duvarda, çift rakamlı gruplar yerde, kayada olur. Örneğin bir tavuk ve yanında 5 yavrusu varsa bu çift gruptur, yerde olur. Ya da bir tavuk yanında 6 yavrusu varsa bu toplam 7 eder ve duvar kayadadır. Ancak bu işin istisnası şudur: 1 tavuk ve yanında 7 civcivin olduğu durumlar çoğu kez duvar kayalarda bulunduğu gibi, yere sabit yatay (yer) kayalarda da bulunabilmektedir. Tabii ki bu durumlarda definenin yeri ve şeklide farklı noktalarda aranması gerekmektedir.Şimdi bu genel bakıştan sonra, tavuk ve civciv konusunun detaylarına girmeye çalışalım:

* Yerde tek tavuk başı var ve başkada hiçbir motif yoksa;Bu kesinlikle yer altında mahzen var demektir. Ve genelde resim yerde ise resmin altıdıfunduszeue.infoa tek tavuk başı varsa ibik sayısı sayılır. Her ibik 72 cm ya da cm olarak gagası değil de tam tersi istikamette sayılır. Bu iki ayrı ölçünün sebebi farklı medeniyetlerin bu ölçüleri kullanmasıdır. Örnek vermek gerekirse 3 ibikli bir tavuk resmi önce 72 cm ile ölçülür. Bu mesafede çukur veya tümsek ya da taş, tuğla,kapak aranıfunduszeue.info mesafe m yapar.Şayet burada bir boşluk tespiti yapılamazsa bu kez 3x hesabıyla m. mesafede bir işaret aranıfunduszeue.info tip boşlukları dedektör ve çubuklar rahatlıkla bulabildiği gibi,üzerinde zıplayarak da çoğu kez ses ve sarsıntıdan da boşluk tespiti yapılabilir.

* Duvar kayada tavuk bir bütün halde resmedilmiş ve şekillendirilmiş ise ;Resmin bulunduğu kaya,uzaktan bakıldığında tamamen bir tavuk heykelini andırır. Bunun için iyi bir gözlem yapmak gerekir. Başka yerde tavuk aranmaz. Kayanın kendisi zaten tavuktur. Bu taktirde tavuğun kaya biçiminde gagası tespit edilir ve baktığı istikamette altında define olabilecek taş aranır. Bu taşlar küçük ve büyük olabilir.

* Tek kabartma tavuk bazen,Boynunda çan taşıyan inek gibi müjde ile beslenmiş olabilir. Bazen de tek tavuk içinden harita çıkabilmektedir.* Tavuk ve çevresine serpiştirilmiş muhtelif sayıdaki civcivler;Kesinlikle aile mezarıdıfunduszeue.info sayısınca orada mezar aramak funduszeue.info tavuk resminin ya da tavuk şekli verilmiş büyük kayanın etrafında civciv sayısı kadar irili ufaklı taş kayalar vardır ve çevrede bu kayalar yatmaktadıfunduszeue.infoler parça halinde bu taşların altında bulunmaktadıfunduszeue.info tip defineler çok derinde olmaz ve kaya taşların tam altında bulundurulur.

* Tavuğun bulunduğu yerde yedi dizili civciv bazen yokmuş gibi görüfunduszeue.info bunlar ışık oyunuyla ya da güneşin yansıtacağı ışığın belirlenmiş saatine hesaplanarak yapılmıştır. Bu tip gizlemeler Anadolu&#;da çok yerde bulunmaktadır. Örneğin Niğde&#;de bulunan Sungur Bey Camiinin cümle kapısının iki yanında ve sütun başlığı motifiyle işlenen kapı lambasında saçları örgülü iki adet genç kız resmi vardıfunduszeue.info iki kabartmalı resim ancak sabah güneş doğması esnasında ve belli bir saat dilimi içinde görülür. Güneşin yön kaybetmesiyle birlikte bir siluet halinde daha sonra silikleşfunduszeue.info tip durumlarda civcivlerin ortaya çıkması için tavuğun işlendiği kayaya güneşin dik vurduğu an tespit edilerek bir saat öncesi ve sonrasında kaya üzerinde gözlem yapılıfunduszeue.info mümkün oluyorsa tek tavuğun etrafı su ile ıslatılıfunduszeue.info işlem sonucunda ortaya civcivler ya da değişik bir başka işaret veya işaretler çıkabilir. Bu takdirde çıkan işaretin ölçüleri çok öfunduszeue.info buna göre yapılmalıdır.

* Tavuk peşinde sıra ile dizili civcivler varsa ;Burası kapalı mezar olabilir. Bu tip kapalı mezarlar bir tünel yada dehlizin girişi olarak düşünüfunduszeue.infoin devamında civciv sayısı kadar mezar yada dağıtılıp serpiştirilmiş emanet vardır.

* Tek civciv tavuğun sol kanadı altında ise; Motifli kayanın hemen altında mutlak mezar bulunmaktadıfunduszeue.info tür mezarlar boş değildir.


* Tek civciv tavuğun sağ kanadı altında ise;Kayanın motifli yüzüne bakıfunduszeue.infoğer(arka)yüzünde yine kayanın dibinde yada altında bir mezar bulunmaktadır. Bunun müjdesi olmaz. Yalnızca mezara bakılacaktır.


* Civciv var; tavuk yoksa ;Tavuk aranmaz. Çünkü kayanın kendisi tavuktur. Serpiştirilmiş sabit gibi görünen ama sabit olmayan,bir iki kişinin zorlamasıyla kaldırılabilecek taşların altı funduszeue.infoa dikkat edilmesi gerekir.


* Yemlenen tavukta tavuğa yem veren insan;İnsan aslında motif olarak resmin hemen yakınında üstü sivri alt tarafı genişleyen kayadıfunduszeue.infoli bir bakış; bu kayanın adeta bir tavuğa yem atmakta olduğunu göfunduszeue.info çok iyi bir gözlem funduszeue.infoın yemlediği civciv sayısı kadar küçük yapılı,yerde yatan taşlar vardıfunduszeue.info civcive funduszeue.info bu taşların altındadır.


* Mağara içindeki civcivli tavuk ayrı anlam taşıfunduszeue.info tür mağaranın girişi dışarıdadıfunduszeue.infoğun giriş kapısı günümüzdeki kümeslerde görüleceği üzere kümese insan girişi için yapılan büyük kapının altına yada yanyana yapılan küçücük bir kapıdır.Öyleyse mağara içinde de tavuk ve civciv bulunursa bu mantık akıldan çıkarılmayacaktıfunduszeue.info emanet mağaranın içindedir.Çünkü tavuğun folluğu kümes içinde ve köşfunduszeue.infoki para da böyledir. Ancak derinlik fazla olabilir. (2 m. civarıdır.)


* Mağara içindeki tavukla beraber bir veya birkaç civciv varsa ve bunlardan birisi kafasını arkaya çevirmişse ;Bu yüzde yüz ikinci bir mağara girişinin varlığına işarettir. Tavuğun yönüne bu durumda kesinlikle bakılmaz. Girişi bulmak için bir su kanalı oyması bulunabilir. Mağara duvarlarında çok dikkatli bir gözlem yapılmalı.En ufak bir detay bile gözden uzak tutulmamalıdıfunduszeue.info şekil girişler iki şekilde kapatılmıştır: birincisi horasan uygulamasıdır.Eğer böyleyse burada bir açıklama ile okuyucuya bir kolaylık gösterelim; Sabit ve yerli duvarlardan horasanlı duvarı ayırt etmek için bazen tokmak ve çekiç kullanırız. Kullanılacak çekiç asla demir olmamalı tahta çekiç (küçük balyoz) kullanılmalıdır.Çünkü horasanlı ve sabit kaya üzerine yapılacak vurgularda ikisinin çıkaracağı ses çok farklıdıfunduszeue.info ideal olanı tahtadan mamul bir çekiç ya da balyozun kullanılmasıdıfunduszeue.infosi de yumruk büyüklüğünde taşlar, bildiğimiz harç benzeri karışımla örülmüş ve üstü Horasanlaşmış,mağara duvarlarının tabii haline uydurulmuşfunduszeue.info da yine işaretlerinden yola çıkılarak horasanlı girişin bulunması funduszeue.info da genellikle bir su kanalı gibi parmak genişliğinde oyulmuş şeridin başlangıç ya da bitiş noktasıdıfunduszeue.info, mağara içindeki arayış içindir. Dışarıdaki girişin bulunması içinde yine aynı yolla hareket edilir.İçine su döküldüğünde akacak gibi olan mağaranın dışındaki bir su yolu bu giriş kapısını bize funduszeue.info oymalar bazen çatallı funduszeue.info sağlıklı yol,böyle bir su yolu bulunursa bunu en yüksek noktasından çok yavaş bir biçimde yeteri kadar su dökülerek suyun takip ettiği yolun bulunmasıdır.Gözle takip yanıltabilir.Çünkü oyulan su yolu alt eteklere inerken bilinçli olarak çatallandırılmış ve aldatıcı görünüm kazandırılmıştıfunduszeue.info ise buradaki gerçek yolu takip edecek ve girişi gösterecektir.

* Sırtında civciv taşıyan tavuk varsa; o Civcivde kafasının dönüklüğünün olup olmadığına bakılıfunduszeue.info 50 metreyi geçmeden ileri istikamette kafa yada bütün tavuk şekli verilmiş bir kaya aranacaktıfunduszeue.infoşı geriye yada yana çevrilmişse o istikamette aynı şekilde bakılıfunduszeue.info ve civciv konusunda şu bilgileri de göz önünde tutunuz: Sırttaki tek civcivde müjde olabilir. Sırttaki tek civcivde harita olabilir. Sırttaki tek civcivli tavuğun çevresi ıslatılırsa kuru iken görülmeyen ek işaretler meydana çıkabilir.7 civcivli tavuğun ibiği varsa ,5 metre civarında müjdesi olabilir. 7 civcivli tavuğun ana parası 7 funduszeue.info çevredeki kişinin ancak devirebileceği kadar büyük çaptaki yerde yatan kayaların altına serpiştirilmişfunduszeue.info mantık kavimlere göre değişfunduszeue.info ve civciv sembolleri düz tarla kenarlarında kaya üzerindedir. Tavuğun üst gagası uzun,alt gaga kısa ise emanet tavuğun baktığı istikamette (50m den az) dır.Şayet alt gaga uzun,üst gaga kısa ise o taktirde yine 50 funduszeue.info az bir mesafede ve geri tarafındadır.



Tavus kuşu, Güvercin


Kadın ziynet eşyasını simgeler. Gömü güvercinin içinde deyip bu eseri tahrip etmeyiniz. Defineci arkadaşlar lütfen biraz bilinçli olmaya çalışalım hiç bir işaretin kırılmasına izin vermeyelim ve kırmayalım hiç bir işaretin içinde define olmaz sizi öyle yönlendirenler sizi aldatıyorlar. Uçan Gürecinin uçtuğu yönde hemen önünde araştırma yap, istavroz varsa gömü mağara içindedir, mağarayı bulmak için yakınlarında ikinci bir istavroz daha bulunmalıdır, ikinci istavrozun bulunduğu kaya mağaradadır.


Ördek ile beraber bir ok işareti varsa ve ördek ok ile aynı istikamette bakıyorsa o yönde, ördek ile ok birbirine bakıyorsa okun aksi yönünde araştırma yapılır. Ördek kafasını geriye doğru çevirmiş ise gerisinde araştırma yapılır. Dere kenarında farklı bir taş aranabilir. İki dere varsa bunların birleşim noktalarında suyun içinde veya dışında farklı özellikte bir taş veya sabit kaya aranabilir.


Güvercin, kuş, tavuk gibi işaretlerde hayvanın yumurtlama özelliğinden dolayı çevrede yumurta şekli aranmalı, üstü beyaz veya kırmızı olabilir. Yumurtanın içinin sarı olduğu da dikkate alınarak altın çağrışımı yapmalıdır.


Leylek benzeri bir kuş ise genelde Osmanlı döneminde zorunlu göçe tabi olanlarda denk gelinmiş bir işarettir. Gömüsü 5 mt. çevresindedir. Ancak nihai hedefe ulaşmak için "başka bir emaresi olmadığından" cihaz tespiti gerekir.

Tavuskuşu : Tavus kuşu kuyruğunu açtığında göz göz olan şekillerinin her biri arkeolojide mezarları temsil eder. Çürümemeyi ve ölümsüzlüğü sembolize eder.Sürekli hayatın imajını sergiler. Genel olarak Hristiyan sembolizmin bir uygulaması olarak bilinir. Tek başına bir mezar veya bir nekropol girişinde bulunabilir.

Tavus Kuşu ile ilgili olarak şu söylence de vardır. Hiç evlenmemiş bakire bir prensesin mezarıdır. Mücevherat ve çeyizi vardır. Mal mahzenin içindedir.

Ayrıca Yunan Mitolojisinde Hera'yı simgelediği de görülür. Heranın gözleri Tavus Kuşu kuyuğundaki gözlere benzetilmiştir. Zeus Mitolojisinde yaşındaki gençlik durumunu simgeler

GÜVERCİN:Para ile beraber kadın eşyasını simgeler.Uçan güvercin ölünün şahsi eşyalarıdıfunduszeue.infok,halhal,çeşitli takılar vardır.çift güvercin ortalarında istavroz var ise bu genellikle mağara yada işaret yada istavroz aranmalıdıfunduszeue.info oradadır.eğer aralarında istavroz yada çiçek benzeri bir figür yok ise yine karşı duvar veya yakın bir alanda nişan aranmalıdıfunduszeue.info kesinlikle güvercinin içinde olmaz sakın tahrip etmeyiniz.



Topal ayı:Eşkiya işareti olarak bilinmektedir. Aslında bu işaret net olarak çözülmemiştir. Aşağıda yazacaklarımız net yorumlar değildir.


1- Define mağaranın içindedir. Önce ayının topal olan ayağını bulunuz ayak yakınlarından mağara mahzen işareti arayınız. Tüm uzuvları varsa ayının bulunduğu kaya giriştir. Eksik uzuv varsa eksik uzuv aranmalıdır. Hedef kapalı mağaradır ve 50 mt. den uzak olamaz. Malzemesi içeride açıktadır. Uzuvlar eksikse ayının eksik uzvu aranmalıdır. Civarda 50 metrelik bir alanda mağara arayınız. Bulursanız zaten parayı da buldunuz demektir. Eğer ayı tam ise resmin olduğu kayada çalışmalısınız. Ayının baktığı yön de önemli. Mağarayı bulmanız yeterli olup hazinesi ise mağaranın duvarında kabartma olan taşların arasındadır. Topal ayının ayağını dereye yakın kayalık yerlerde arayın ayrıca karşı taraf ve hizalarına bakmanız tavsiye edilir.

2- Ayı pençesi orman muhafızı veya orman gözetleyici kavramlarıyla ilişkilendirilir. Bu motif cesurluğu, bilgeliği, gücü ve bereketi de simgeler. Bu pençe bulunduğunda çevrede topal bir ayı aramak gerektiği söylemi defineciler arasında sürekli konuluşagelen bir söylemdir.


3- Çok değerli ve çok aranılan bir işarettir. Size bakan bir kayada ve normal ayı büyüklüğünde tasarlanmış olmalıdır. İki hazinesi olduğu söylenir. Birincisi eksik sağ ayağın bulunduğu kayanın altında. İkincisi ise yakınlarda basamaklı bir merdiven varsa üzerinde ok işareti olan basamağın altında.


4-topal ayının 50 metre önünde kesik ayağı vardıfunduszeue.infoğın altında hediyesi vardıfunduszeue.infoığı yönde 30 ila metre mesafede derenin karşısında 3 basamak merdiven vardıfunduszeue.info ayının mahzeni burdadır.



Definede V işareti:


1.V beş anlamındadır.V nin sivri ucu istikametinde 5 adım atılarak gelinen nokta araştırılır.

2.V işaretinin açık uclarının arası ölçülür.ölçülen her cm 1 adım olarak V nin sivri ucu istikameti araştırılır.



Yengeç işareti: bir idogram olarak pek çok uygarlıkta farklı amaçlar için kullanılmıştır. Ancak bu çeşitlilikte tek ortak yön tehlike ve dikkat noktasıdır.


Aynı zamanda tılsım ve büyü kullanılan bir alanı da temsil eder. Eski kabalistlerin birçoğunda bu durum çok açıktır.


Büyü yapılmış bir alan içerisinde bir suyun bulunması akrep ve yengecin doğasıyla özdeştir. Bu itibarla işaret çözümlenirken akarsu, göl, bataklık veya havuzun araştırılması kaçınılmazdır.


Teklikenin çok yakın olduğu imajı da verilmiş olabilir. Yengeç sembolü ile gömü - define - saklantının değirmen arkları içinde olabileceği bilinmektedir. İşaret büyük ise ve üzerinde istavroz (aile putu) varsa bu durumda işaret bir kapak olabilir.



Yılan işaret:Kabartma yılan mezar taşında değilse kesin funduszeue.info kabartmalarda kafa ölçümü yapılır.açık yılanın malı özel hesaplama ile funduszeue.info gördüğümüz yılan tırmanan yıfunduszeue.infoa boy ölçüsü gereklidir.yürümekte olduğu istikamet emanet yönüdüfunduszeue.infoğer yılanlar kayada veya toprakta funduszeue.info ise sadece kaya içinde yada mağaraya konulan gömülerdir.işaretlerde ve özellikle yılanlarda tam yer belirlemesi yapamayıfunduszeue.info sebebi ise kesinlikle bilgiyi saklamak şeklinde algılanmamalıdır.yılan işaretlerinin o kadar çok geniş bir ifade yelpazesi vardır ki ezbere yapılacak her tarif okuyucuyu kesinlikle yanıltır. tabikii şöle diyelim yılan korkunca kaçan ve sürünen bir hayvandır. ayrıca yılan yuvası daima deliklerdir.öyleyse şöyle size bir ipucu vereyim.yılanın ağzı açık gibi görünüyor. emanatini arkasında funduszeue.info iyi bak derim eğer kapalıysa ön istikametinde bir delik mutlaka bulunur.










1- Çöreklenmiş yılan: başı dışarıda ise iç sarımı baktığı yer öfunduszeue.info mıntıkanın ayrı bir yerindedir.çörek yılanın malı kaya kütlesi altında olur..










2- Çöreklenmiş başı içinde olan yılan: emaneti içinde yada yanındadıfunduszeue.info kısmı önem funduszeue.info bir yön verilmişfunduszeue.infoş kısmından yön bulabiliriz.






3-Birbirine sarılı öpüşen yılan: bu iki yılanın arasında bir ıstavroz veyahut başka işaretler bakınıfunduszeue.info planlı gömülen paralardıfunduszeue.infoçekten zordur kesinlikle malı yanında değildir. çevresinde bir funduszeue.infoe hazinenin en son işareti çevrede araştırılır














4-Direğe sarılı yılan: yukarıda yazdığım tüm yılan işaretleri uzmanlık isteyen bir alandıfunduszeue.info son işaretini arayan bir nişandıfunduszeue.info kuyruk yönü önemlidir.ölçülecek son noktayı tespit edilerek emanet orada aranacaktıfunduszeue.info aranacak uzaklık metere civarlarındadır


















Diğer yorum:






yılan figürünü bir çok medeniyetler kullanmış.asıl urartulara funduszeue.infoan roma iskender bizans hatta son dönemde ermenilerde kullanmışfunduszeue.info yılan bizans ve ermeni dönemlerinde daha fazla yaygındıfunduszeue.info sonuç itibariyle b fark yoktur.yılan işareti olan yerde kuru yada akan dere göfunduszeue.info patika yolları gösterir.yılanlar mezar bekçisi olarak figür edilmişfunduszeue.info biz br yılan gördüğümüzde tamam bunun malı bir küp bir teneke böyle bişey düşüfunduszeue.infoıfunduszeue.info mezardn ne çıkarsa bahtınıfunduszeue.info mezardan hariç kayalara parada koyuyorlardı.tabi bunların bazı hesaplarıda funduszeue.info yılan figürlerine baktığınızda bir çoğunda yanında ikinci ufak bir işarette olur. yılanlar ağzı kapalıysa mezar toprakadır.ağız açık ise kaya mezarıdır ve çatal dil varsa o zaman kapalı yada zamnala açılmış bir mağarayı göfunduszeue.info bazı yılanlar timülüsleri gösterir.






























Diğer yorum:






yılanın baktığı yönde bir dere yatağı var mı ? ikincisi dili dışardamı ? sonra üzerinde pulları var mı ? varsa pulu dolu olan var mı ? öncelikle yılanın boyunu tam olarak ölçün her cm ölçüyü cm ile çarpın (ortalama) yani her cm bir adım, dili dışardaysa dere yatağı varsa dere yatağını takip edin dereye yılanın baktığı istikamette bir dere daha birleşecek birleşen noktada taş yığınları olacak orayı kazın ve asıl malı değil ama hediyesini bulacaksınız . Yani dili istikametinde, dildeki çatal iki derenin birleşmesini de ifade ediyor .Üzerinde pul varmı varsa diyelim yılanın boyunu enine olarak 5 pul kesiyor pullardan biri dolu yılanın baktığı istikamette tümülüs ve yahut kayalarda magara veya oda var sadece 1 tanesi dolu diğerleri boş ve tuzaklı , dolu odaya boşlardan girebiliyorsunuz .dilinin uzunluğu bize iki derenin uzaklığını ve hediyesini anlatıyordu , yılanın boyu ise asıl gömüyü ama kesinlikle dikkatli olmalıyız.










YILAN İŞARETLERi VE ANLAMLARI:






Yeryüzündeki hemen hemen tüm tradisyonlarda yer etmiş bir semboldür. Yılan sembolizminin işlendiği tüm inanışları ve mitleri tek tek saymak olanaklı değilse de, bu sembolün kullanıldığı tradisyonlara birkaç örnek verilebilir:


-Musevilik, Hıristiyanlık ve İslam tradisyonları. (Şeytanın ve kimi zaman aklın sembolü olarak kullanılır.)


-Sümer tradisyonları. (Yer ve gök ilahlarını yaratanlar biri erkek biri dişi olan iki yılandır.)


-Eleusis misterleri, İsis misterleri ve Mitraizm inisiyasyonları. (Eleusis inisiyasyonunda kozmozun oluşumu Kibele ile Orion adlı yılanın sevişme vibrasyonlarıyla açıklanır. Orfik inisiyasyon merkezi Delf Tapınağı'nda birbirine helisler çizerek dolanmış üç yılandan oluşan bir bronz sütun bulunuyordu ki, bu sonradan İstanbul'daki Sultanahmet Meydanı'na getirilmiştir.)






-Eski Yunan tradisyonları. (Hermes'in ünlü, "kadüse" denilen çift yılanlı asası ve Asklepios'un Bergama'da da görülen, başları aynı dairesel kapta, süt içen iki yılan sembolü.)






-Mu tradisyonları. [J. Churchward'a göre Mu kolonilerinde, yedi başlı yılan, yılanlı ağaç, yumurtalarının çevresinde spiral biçimde çöreklenmiş yılan, iki "S" biçiminde çift yılan, iki noktalı (yıldızlı) yılan, veya içinde noktalar (yıldız konumları) olan "S" biçimli yılan sembollerine rastlanmıştır.


-Doğu ezoterizmi. (Reenkarnasyon ve kozmik gelişimin devri-hareketini ifade eden, kuyruğunu ısıran yılan sembolü.)






-Mezopotamya ve Hint ezoterizmi. (Kadüse benzeri çift yılanlı asa.)


-Budist ezoterizm ve tantrizm. (Dünya'nın ve insan bedeninin enerjetik ekseninin çevresinde dolanan iki akımı temsil eden iki yılan sembolü)


-Hinduizm. (Gelişimi ve devri-hareketi temsil eden "Ananta" yılanı ve süt denizinde çift rotasyon hareketleri yapan "Vasuki" yılanı)


-Eski Mısır tradisyonları. (Uç başlı yılan, kanatlı iki yılan, başında iki boynuz ve bir disk taşıyan yılan, yaratıcı yılan "Kneph"ve"Apofis" yılanı)


-Quiche (Kişe) ve Maya tradisyonları. (Dünya insanını meydana getiren mavi-yeşil tüylerle kaplı uçan yılan)






-Minos tradisyonları. (Yılan tanrıça)


-Hitit tradisyonları. (Göktanrı ile mücadele halinde tasvir edilen yılan)


-Selçuklu tradisyonları. (Kabartmalarda çift yılan)


-Çin, Japon ve Batı tradisyonları. (Ejder biçimine sokulmuş tüylü ve tüysüz yılan)


-Kimi Afrika kabileleri tradisyonları. (Yaratıcının imajını, yaşamın devri-hareketini ve reenkarnasyonu temsil eden çöreklenmiş piton yılanı)


Ezoterik bilgilere göre, yılan sembolü, her sembol gibi, farklı anlamlarda kullanılmakta olup, sembolün anlamı kullanıldığı yere göre değişmektedir. Bununla birlikte, ezoterik bilgiler biraraya getirildiğinde bu sembolün başlıca yedi anlamda kullanıldığı görülmektedir:


1- Yeryüzündeki tradisyonların çoğunda, bilindiği gibi, şeytanı yani menfi tesiri ya da nefsaniyeti temsil eder.


2- Rüyalarda, kötülüğü, nefsaniyeti, ahlak bakımından geri fakat kurnaz varlıkları temsil eder


3- Kimi tradisyonlarda spiral galaksiyi ve spiral bir galaksi olan Samanyolu Galaksisi&#;ne ait bir uygarlığı ve ırkı (genetik bakımdan) temsil eder


Kimi araştırmacılara göre, Aztek, Maya ve İnka tradisyonlarındaki, insanlara uygarlığı öğrettikten sonra göklere geri dönen yeşiltüylü yılan ilah Quetzalkoatl inanışında, Attikalılar&#;ın ilk kralları yılan-ilah inanışında, Slav tradisyonlarındaki kahraman yılan-oğlu Vseslaviç inanışında, İskandinav tradisyonlarındaki yılan kılıklı ilah Votan inanışında ve benzeri birçok inanışta, Tevrat'ta Elohim adıyla belirtilen kozmik biyokimyacılar tarafından imal edilmiş bu galaktik insan tipi yada galaktik ırk sözkonusu edilmektedir.


4- Yılan sembolü kimi biçimsel kullanımlarında çiftyıldız Sirius'un yörüngesini temsil eder. Örneğin, Mayalar, yeşil tüylü yılan ilah Kukulkan'ı, bir çiftyıldız olduğundan "S"ler çizecek şekilde dolanan Sirius'un yörüngesini gösterecek şekilde "S"ler çizen bir yılanla temsil eder ve yıldızın yörüngedeki konumlarını, yılan içine yerleştirilen yuvarlak yeşim taşları ile gösterirlerdi. Eski Mısır'da bu yörünge, her gün güneşi taşıyan Ra'nın -ki Ra, ezoterik bilgilerde fiziksel güneşle değil, spiritüel bir güneş olan Sirius ile ilişkilendirilir- peşinde dolaşan Apofis yılanıyla sembolize edilirdi. Aslında iki yıldız sözkonusu olduğundan iki yörünge, kimi sembolizmlerde birbirine dolanan iki yılanla temsil edilmektedir.


5- Yılan sembolü, kimi kullanımlarında, özellikle "uroboros" (ouroboros) adı verilen, kuyruğunu ısıran yılan biçiminde çizildiğinde, kozmik gelişimin devri-hareketini ve doğum-ölüm çemberi de denilen reenkarnasyonu ifade etmektedir. (Reenkarnasyon, yılanın deri değiştirmesi sembolizmiyle de ifade edilir.)


6- Yılan sembolü tantrizm ve yogada kundalini enerjisini temsil etmek üzere kullanılır.


7- Yılan, kimi zaman da, kozmik güçler, dualite, "akışkanlar" , kozmik oluşumların, spiral galaksilerin meydana getirilmesi, Sirius'un yörüngesi, ruhsal tekamüller ve kozmik devri-hareketler, kozmik nesnelerin periyodik dolanımlarını belirtmek üzere zaman ile ilgili çeşitli anlamlara gelen spiral sembolünün somut olarak temsil edilmesinde kullanılmaktadır


Define Sembolü yılanlar o arazideki dereyi ya da su kanalını ya da namlı at arabası yolunu verir. Yılanlar çizim olarak, bazen kabartma bazenda hafif oyma yapılmışlardır. Kabartma yılan o bölgedeki suyu bol dereyi simgeler gömü dereye yakındır. Yılanlar önce alanı verir sonra para noktasını. Yılanların şifresi ya noktalanmış olan noktada, ya da çatal dildeki V de ya da V yapan kuyrukta olur. Bazen da boğumunda olur. 3 boğum, 5 boğumlu olması 3 dere kıvrımında da parayı müjdeler, 5 ise beş dere kıvrımında para müjdeler. Paranın arazideki tam noktası ise şayet boğumda sağa ya da sola kayık nokta yoksa derenin kıvrıldığı yerde orta merkezdedir. Yılanlar bazen başı kesik bazen da kuyruğu kesik çıkar karşımıza bunun anlamı ise; dere boyu ya da su kanalı boyu daha aşağıya gitmemeyi şifreler. Olay yerini cevrelemiştir yani kesmiştir alanı zaten başı ya da kuyruğu kesik yılan gördüğünüz de bakın dereye ya da kanala aynen yılan gibi derenin arazinin bombeli oluşundan dolayı bir noktadan sonra devamının görünemez olduğunu göreceksiniz yani yılanda görünmeyen baş ya da kuyruk gibi. Kısacası işareti görünce arkadaşlar onun o bölgedeki belirli bir arazi ya da derenin krokisi olduğunu unutmayın. Ayrıca yılan daire yaparsa parası kendisindedir. Yani bulunduğu kaya da ya da o kayanın 3 metre güney tarafındadır.


Yılanda kıvrımlar derin ise dereyi işaret eder. Çok derin değilse yolu işaret eder. Yılanın yönü çök önemlidir. Yılanın şekline benzeyen dereyi dolaşın. Kıvrımlı noktalarda dikkatinizi çeken birşey var mı? V, + , O işaretlerinden birini arayınız. Dikkatli olunmasında fayda var










Bu işaret kabartma ise roma dönemine aittir. Eğer ağzı açık ve dili dışarda ise tehlike işaretidir. Altın gömüsünün üzerine zehir dökülmüştür. Yani çıplak elle dokunmayınız. Malı ise kayanın kendisindedir. Kayayı yokladığınızda boşluk sesi gelen yeri sert bir cisimle kırarak malzemesini alabilirsiniz.


YILAN İŞARETLERiNDE ÖNEMLİ NOTLAR


1-Yılan kayanın üzerine çöreklenmiş şekilde yapılan bir yılan varsa mal o yılanın altındadır.


2-Yılan kayanın üzerinde iki büklüm olmuş ve ileri bakıyorsa para iki yerde vardır.


3-Yılanın ağzı açıksa gömü arkasında aranır veya bir delik olmalı.


5-Yılanın dili dışarıdaysa,kapartma ve sırtı pulluysa tehlikeli olup mal tuzaklıdır.


6-Yılanın ağzı açık ve dili dışarıda ise tehlike işfunduszeue.infoın üzerine zehir dökülmüştür yani çıplak elle dokunmayın.


Mal ise kayanın funduszeue.infoı yokladığınızda boşluk gelen yeri sert bi cisimle kırıp malı alabilirsiniz.


7-Yılan daire yaparsa parası funduszeue.info bulunduğu kayaya o kayanın 3 metre güney tarafındadır.


8-Yılan işaretlerinde değişik veya farklı yönler varsa bu kesin gömü ile birlikte mezarıda temsil eder.


Bu alanda mezar ve içerisinde mal var anlamına gelir.


9-Yılanın bir gözü kör ise kör olan gözün baktığı istikamette araştırma yapılır.


Yılanın ağzı kapalıysa mezar toprakta olur.


Yılan ağzı açık kabartma yılan iki yere yönlendirilir ilki V mantığıyla ağzın derin kısmı ile uç kısmı arası


dik olarak ölçülür ve her cm 1 adım sayılarak gidilirse küçük bir emanetin olduğunu ikinci bir alternatif olarak


yılanın boyu ölçülerek alınan sonuç her 1cm 1 adım olarak sayılarak geride bir işaret yada malın olduğunun emaresidir.


Yılanda çatal dil varsa ozaman kapalı yada zamanla açılmış bir mağrayı gösterir..


Hatta bazı yılanlar tümülüsleri gösterir.


Eğer dili dışardaysa ve 3cm civari ise metre civarında mal araştırması yapılır.


Dili dışarda değilse kuyruk tarafından ölçülerek gidilecek


Kabartma olması her iki yılan arasında haç veya çarpı işareti olması büyük hazineyi temsil eder.


Bazı şekiller yılanı andırmakta ise de gerçekte hakikaten o şekil bir yılan resmi olmayabilir.


Yılan figürüne baktığın zaman şeklinin yılan olduğunu hemen fark edersin.


Bu durumda yılanı iyice incelersin


Yılan düzmü kıvrımlı mı?


Dili dışarda mı?


Hareket halindemi yoksa durgun vaziyette mi?


Veya bir tümseğe mi çıkıyor?


Bu gibi vaziyetleri iyice incelenmelidir yorumuda ona göre yapılır.


Hareket halinde bir yılanın parası kolay alınır ama hareket halinde olmayan çöreklenmiş bir yılan işaretinin emaneti biraz zor alınır.


Bu arada yılanların yaşamı ve yılanların hareket tarzları hakkında bilgi sahibi olmak gerekir ki şekillerden bir mana anlam çıkarabilesin.


Yılan tehlikelidir ağzı açıkmı kapalımı yani dili dişardamı değilmi ağzı açık ise yılanın boynunu ölç ve adımla mal önünde demektir burada kapalı mağara aramak gerekir.


Ama yılanın ağzı kapalı ise bundan malı yılanın boyunca arkaya adımla demektir.


Bu işaretin malınıda emanetini toprakta arıyacağız.














Yılanın kıvrımlı olması ve yanında kalp işareti olması halinde çevrede kalbe benzer yükseltilmiş toprak bir alan yada kayalık bir alan aramalıyız.


Yılanın kaç adet kıvrımı var ise o kıvrım kadar işaret vardıfunduszeue.info her bir kıvrım duruş yönünün dilinin ağzının açık kapalı olmasının farklı anlamı vardır.


Yılanın baktığı yönde bir dere yatağı var mı?


Dili dışarda mı?


Üzerinde pulları var mı?


Varsa pulu dolu olan var mı?


Öncelikle yılanın boyunun tam olarak ölçün eğer yılanın arkasında bir yuvarlak işareti veya haç, put oyma yada kabartma varsa ki bu paranın en belirgin işaretidir.


Her cm ölçüyü cm ile çarpın (ortalama) yani her cm bir adım,ve baktığı yöne doğru yürüyün ve karşınıza gelecek taş yığını veya toprak


yığınının altında arastırma araştırın.Eğer dere kenarında ise derenin kıvrım yaptığı yerde bir kaya veya kaya gurubunun altına veya ulu ve büyük ağaç olan bir


alanda funduszeue.infoı tarafına mezara odaklı araştırmanızı yönlendirin.


Yılanın dili dışarda ise dere yatağı varsa dere yatağı takip edilir dereye yılanın baktığı istikamette bir dere daha birleşecek birleşen noktada


taş yığınları olacak orayı kazın asıl mal değil ama hediyesinin bula funduszeue.info dili istikametinde,dildeki çatal iki derenin birleşmesini de ifade ediyor.


Üzerinde pul varsa diyelim yılanın boyunu enine olarak beş pul kesiyor pullardan biri dolu yılanın baktığı istikamette tümülüs veya kayalarda mağara veye oda var


sadece birtanesi dolu diğerleri boş ve tuzaklı,dolu odaya boşlardan funduszeue.infon uzunluğu bize iki derenin uzaklığını ve hediyesini anlatıyor


yılanın boyu ise asıl gömüyü gösteriyor çok dikkatli olmalısınıfunduszeue.infoında yılanın gireceği büyüklükte bir delik olmasının yılanın kabartması ve oymasının


v.s bir çok şeyin önemi var diye biliyorum.


Eğer yılan kıvrılmış ve kafasının havaya kaldırmışşa baş kısmının iştikametinde m mesafeye kadar alan araştırılır ilerde bir su kaynağının çeşme


veye benzeri bir oluşum aranır bu yerde iyi bir gözlem sonucu neticiye ulaşılır ve rahatsız edilmemesi anlamındadır.


Eğer yılanın kuyruğu kayanın alt ucuna kadar kıvrılarak uzanıyorsa ve kuyruğun uç kısmı bir çizgiyle ayrılıyorsa para o kayanın altında bir odada demektir.


Kartal şahin gibi bir yırtıcı kuş tarafında yakalanmış bir yılan olan işaretin olduğu yerin altına bakmak gerekir.Yırtıcı bir kuş yılanı yakaladığında yukardan aşağa


bırakarak ölmesini sağlar.Yüksekten çevreye bakıp yılana benziyen bir şey bulmaya çalışalım sonuç verecek mi yüksek bir noktada yılana benzer bi şey bulursanız


bir ihtimal o yılana benzettiğiniz şeyin altında olabilir.


Oyma yılanlar uğraşmak çok zordur fakat tehlikesi azdır kabartma yılanlar çoğunlukla Bizans'tıfunduszeue.info'dan da kalmadır fakat tehlike oranı yüksektir .


Zehirli gazlar veya buna benzer kimyasallar parayı korumaya almış olabilir kabartma yılan,mağara göstermez mezar para ve kıral yollarının üzerine resmedilmiştir.


Her zaman para anlamına gelmeyebilir.


Eğer su yılanının su kenarında ve ya suyun içinde kayalarda resmedilmiş ise bu demek oluyor ki suyun içinde bir emanetin daha olduğunu bize anlatıyor.













Yuvarlak oymalar:


Her oymanın bir mezarı vardı mezar oymanın 5 mt çevresinde araştırılıfunduszeue.info olarak boş çıkabilir.


Eğer bir büyük oyma var ve etrafındada küçük oymalar var ise büyük oyma ile küçük oyma arası ölçülüfunduszeue.info ölçülen santimetre 1 adım var sayılarak küçük oyma istikametine funduszeue.infoılan mezar ordadır.küçük ve derin olmayan oymalar mezar büyük oymalarsa mahsen işareti mesela bu konudaki oyma küçük ama derin bu burda mezar odası oldugu anlamında bu şekilde biraz daha derin olursa anlamı biraz daha degişebilir mesela kuyu oymadaki derinlikler hedefin derinliginide verebilir














1. Küçük oymalar:


Küçük oymalar tek başlarına ise tek mezar anlamını verir. Bu oyuk yakınlarında aynı kaya üzerinde bir ok yada bir çizgi olması sizin arayacağınız mezarın yönünü bulmanıza yardımcı olur. Hele yakınlarında bir haç yada x varsa kesin mezardır.






2. Büyük oymalar:


Büyük oymalar genelde gibi tek sayılarla ifade edilir. Bunlar kuyu manasına gelir ama mezar işareti olarakta yorumlanabilir.






3. Karışık oyuklar:


Hem küçük hem büyük oyukların olduğu kayalıklarda aile mezarlığı yada genel mezarlık alan anlatılmaktadır.






4. Zemine dik oymalar:


Zemine dik yani duvar tabirine yakın kayalıklardaki zemine düz değilde sanki bir ufak göz gibi duran oymalar mağara işaretidir.


Bu işaretlerde oymaya metre sağ veya sol tarafında kapalı duran gerçek mağara vardır.






5. Kare oymalar:


Zemine düz yani paralel durumda ise mahsen işaretini verir. Çok uzakta olmayan bu mahsenleri boşluk tesbitiyle bulabilirsiniz.






6. Zemine dik kare oymalar:


Duvar tabir ettiğimiz kayalarda ki kare oymalar kral mezarı gibi anıt mezarları verirler.


















Aşağıdaki, resimdede bir mahzen oyması mevcut hedef hemen ön tarafı aşağıdadıfunduszeue.info işçiliği biraz funduszeue.info ise oymanın derinliği kadar mahzenin girişi o kadar aşağıdadır.


















Aşağıdaki resimde tek oyma ve üç adım mesafede önünde çocuk mezarı.

















Zincir: Zincirin hangi ucu farklıysa o istikamet araştırılıfunduszeue.info işaretinde bakacağımız ve dikkat edeceğimiz bir noktada, zincir halkalarının sayısıdır. Bu sayı, etraftaki doğaya aykırı başka birşeyin sayısını verebilmektedir (Örneğin 5 zincir halkası, hemen yakınındaki 5 selvi ağacı gibi).Bir diğer anlamıda, mağara gibi kuytu noktaları ifade funduszeue.infoine geçmiş olması,gömüye ulaşmanın yine zor bir işçiliği olduğunu ifade edebilir. Dikkat zincir işaretide tuzaklı olabilir.

















Çıplak kadın:Karişik çizilmiş yada kabartma resim yada figür toplulugu ıcınde ciplak kadın varsa kralice veya prenses mezadıfunduszeue.infoma mermerdeki çiplak kadın ekserıyetle yanında ıkıncı bı fıgur tasıfunduszeue.info,beline sarılmıs yada omuzundan sarkan bır yılan olabılır bu taktırde hem mezar hemde cok onemlı bır hazıneyı ısaret etmektedıfunduszeue.info meşale tutan kadın resmının yanında ıkıncıl ısaretler funduszeue.info bır dehlizin,magaranın yada buyuk odaların ısaretedır.cıft meşale ıkı ayrı yerdeki hazıne oldugu gıbı hem para hem mücevher ziynet esyası demektıfunduszeue.info mesaleli kadın yön arar emanetı oldugu yerde aramamak lazımdır kadın fıgüründe onemlı olan ıkı husus vardır














funduszeue.infoının bakiş istıkametı






funduszeue.infoının eli veya elleridir kadının el yapısını saglıklı ıncelemek,mali alabılmek ıcın yeterlıdır.














hamile kadın:kımı kendını bılmez kısıler gebe kadının karnında bırsey var dıe kırarlar bu kesınlıkle yanlıstır en cahil kişi bıle yapılan bır seklın ıcıne para koymaz bu neticede bir eserdır zarar verılmez kadının baktıgı yön ıstıkamet önemlidir. bellı bır mesafede karnındakı cocuk buyuklugunde ve yasamı boyu yetecek bır emanet var demektır. cevreyı ıyı bılmek ve gormek gerekır.işaret cok ıyı ıncelenmeli cevresındeki mesafe yon verıcı ısaretler ıncelenerek mesafe ölçümü yapılmalıdır.









Üzüm işareti










1-Üzüm elmas, mücevher ve değerli taşları simgeler. Kral ve Kraliçe mezarı anlamında da kullanılır.










2-Hitit Bizans ve daha eski kültürlere aittir. Üzüm salkımı zenginliği işaret eder. Bu işaretler tahrip edilmemeli. Yakınlarda zengin veya önemli bir insanın mezarı bulunmaktadır. Üzüm salkımında her üzümün bir altını işaret ettiği veya bir adım işaret ettiği söylensede çok kayda değer bir görüş değildir.






Aşagıda Elinde üzüm saklımı olan bereket tanrısı diğer hitit kralı














Kral ve bereket tanrısının figürü aynı kayada kayanın hemen dibinde kral mezarı














Üzüm:Anıtsal yapıların ve kutsanmış insanların mezarlarında kullanıldığına göre oldukça fazla miktarda ve değerli hazineyi işaret ediyor.öyle her yerde karşımıza çıkabilecek alelade bir sembol değildir













Semboller dünyasının bir öğesi olarak çoban; Sevgi yüklü, yumuşak huylu ve gezdiği yerleri dikkatle takip eden, uyanık ve sürüsüne şefkatle muamelede bulunan.&#;koruyan&#; bir imajın insanıdır. Sırtında heybesi ve elindeki asası (değnek) ile kendisine teslim edilen emanetin/sürünün mutlak anlamda koruyuculuğunu yapmaktadır.














Definecilik ya da geçmiş zamanların saklama mantığı penceresinden bakılınca çoban motifinde iki ana özellik bulunacaktır. Bunların birincisi çobanın asası, diğeri ise onun sırtındaki heybesidir.


Bu iki ana unsurdan anlaşılacaktır ki çobanın heybesi gömü, asası ise yön ve mesafe verecek olan figürlerdir. Bununla beraber; bazen de sürüsünü gütmekte olan heybeli/heybesiz bir çoban motifi, elindeki asasıyla baktığı noktalarda bir veya birkaç koyunu korumaktadır. Bu bakımdan çobanın baktığı, yöneldiği ya da asası ile işaretlediği yön önemlidir.






şimdi yukarıdaki resme göre bakılması gereken yerlerin analizini beraber yapalım.










1- çoban koluyla işaret ettiği tarafta aranılan define yönü ne kadar mesfede?asasını tuttuğu kısım ile toprağa değdiği yer ölçülür cm adıma çevrilir.










2-kolun bilek ile omuz kısmı ölçülür yine cm adıma çevrilerek kolun gösterdiği istikamete bakılır.










3-resmi dikkatle bakarsanız asanın üst kısmı belli bir yerden aşağıya doğru dik kıvrılmış bu definenin derinliğini ifade eder.










4-resme yine dikkat edersek 3 adet koyun mevcut 2 si ileri biri geri gitmekte buna göre define 2 ye bölünerek saklanmış olabilir yine ölçümler yaparak incelemek gerekir.










yukarıda yapılan küçük bir işaret okuma örneğidir.işaretler çok iyi incelenip ölçümler ve mantık yürüterek en iyi sonucu bulmak için defalarca inceleme ve araştırma yapılmalı yani defineci işareti iyi okumalı sabırlı olmalı terzi misali 10 sefer ölçüp 1 sefer biçmeli.









Üçgen işareti:



1-Üçgen işareti malın kapalı bir mekanda olguğunu anlatır. Zor bir gömüdür. Eğer üçgenin dar olan bir açısı varsa onun istikametinde araştırma yapılır. Değilse çevrede farklı yapılar aranmalı veya yardımcı işaretlere başvurulmalıdır..

2-küçük üçgenlerin bulunduğu kayada üçgenin 50 cm çapı çok iyi incelenir horasanlı bölge varmı bakılır var ise orda hediyesi funduszeue.info çözülmüş bir işarettir.

3-üçgen işareti geçmiş uygarlıklarda üçgenin kendiside giriş kapısı olarak kullanılmıştır.aşagıdaki resimde bunun örneği mevcuttur.


4-aşağıdaki resimdeki üçgen 2 şekilde incelenmelidir.


a-)üçgenin içine su funduszeue.infoan giden suyun toprak ile birleştiği yerde üçgenin derinliği kadar aşağıda lahit veya oda bulunması mümkündür.


b-)Bir üçgen mevcut bu üçgende kanal var kanal boyu ölçülür ölçülen her cm 1 adıma çevrilerek kanal istikametine gidilir.üçgenin derinliği kadar çıkan cm yine 1 adım olarak aşağıda kapalı bir oda veya lahit bulunması mümkündür.

A dan Z ye Define İşaretlerin Çözümü (resimli) güncel

Mal Mezarı


Mal mezarları sistematik olarak uygulanmış gömülerin son parçasıdır, en büyük yük buradadır. Mal mezarı arıyorsan değirmen olacak, değirmene gir değirmenci odasını bul, odada değirmencinin parası var onu al sonra harmana git. Harmandaki büyük salın altında 1 yük daha bulursun. Sonra değirmen suyu yolunu takip et yol üstünde parçalı 2 yük daha mal mevcut olup, buradan baktığında karşı yamaç tepede büyük bir mezar vardır. Burası mal mezarıdır. Mal toplamı 2 katırdır. Unutmayın mal mezarları her zaman zirve yerlerde olur.


Çeşmeler


Çerkez çeşmesi varsa bu çeşme örülü taşlarla kalın bir şekilde yapılmış olması lazım. Bu çeşmede birde çiçek işareti vardır. Bu işaretlerin içinde 2 put işareti daha vardır. Çeşmenin üstü yuvarlak tepe olup 12 arşın gerisine 9 teneke altın vardır. mal çeşme arkasındaki farklı bir işaret ile nişanlıdır. Malın üzeri komple parça taşlarla kapatılmıştır.




3 yada daha fazla çeşme varsa bunların bazıları kudretten bazıları el yapmasıdır. Bu çeşmelerin kudretten olanları saf el yapmasıdır bunlardan tatlı su akar. Tatlı su akan çeşmelerin arka taraflarındaki büyük taşlara bakın murçlu olanın altı doludur. Çeşme meydanlık çeşmesiyse holluk taşı arayın bu taşın içinde yüklü miktarda para vardır.


Adam:

define insan funduszeue.info

Kaya üzerinde elinde başak, şimşek v.s tutuyorsa, sakallıysa ve etek giymişse Hitit Tanrısı tasviridir. Gömü işareti değildir. Tarihi eserdir. Tahrip etmeyiniz. Geçmiş tarihte yol kenarlarına yapılmış ve yolu ifade ettiği bilinmektedir. Kaya bloklarında yapılmış kabartma adam sembolleri ise, kral veya lider mezarını (kaya mezarı) ifade funduszeue.infoıklara ait olduğundan define işareti değfunduszeue.info müzeye bilgi vermelisiniz. Bunların haricinde ki adam işaretleri gömü işaretleride girmektedir.Çizim veya kabartma olabilir. Çizimde çizgiler yön verebilmekte,kabartmada ise farklılık gösteren tarafı yön vermektedir.


Akrep:


define funduszeue.info


Akrep yuvası olabilecek bir taş aranır, bu taşın altında gömü olabilir. Civarda yerin altında bir odacık ta olabilir. Akrebin veya kuyruğunun baktığı yönler özellikle dikkate alınmalıdır. Akrep, önemli eşkiya işaretlerindendir. Tehlike arz etmektedir. İşçiliği çok zor olan gömü işaretidir. Kayalarda araştırma yapmalısınız. Cihaz yardımı almanızı öneriyoruz.


Akrep diğer anlamı: Çok zor ve meşakkatle alınabilecek bir emanettir. Bu tip yerler uzun çalışma gerektirir. Akrep aynı zamanda tehlike demektir. Bu tür defineler çoğu kez havuz altı, sulu kuyu ya da bir yer altı mahzeni içindedir. Değirmenlerin suyunun boşaldığı noktada akrep resmine rastlanır. Eğer akrep mağarada ise emanet mağaranın dip ve kuytu yerinde yapılmış bir dehliz içindedir ve dikkatle yaklaşmak gerekir.


Aslan:


Antik dönemlerden kalma saray veya benzeri seviyedeki harabelerin giriş ve yürüme bantlarında bazen açıkta veya toprak altında bir aslan heykelinin bulunması sık yaşanan olaylardandır. Şayet bunlardan bir tanesine rastlanırsa bilinmeli ki burası sarayın giriş yoludur. (Aslanlı yol) aynı zamanda bu tür bir heykel tek olmayacağı için aynı mekânda ve yolun sağlı sollu giriş noktasında bundan iki tane olacaktır.

define funduszeue.info


Ayrıca,Ortaçağa ait sembolizmin bir öğesidir. Bu da yine Hz İsa&#; yı simgeleyen motiflerden bir tanesidir. İsa peygamber sık sık resim ve heykel sanatında soylu aslan, aslan gibi insan düşüncesiyle betimlenirdi. Tanrının oğlu olarak nitelendirildiği için cesaret, güç ve krallık anlayışlarına dayalı olarak Hz. İsa?nın bu motifle ifade edilmesi yaygın bir oluşumdur.


Bunların haricinde, Aslan işaretleri mağara,mezar ve kayalar üstünde işaret olarakda kullanılmıştır. Bunlar gömüyü simgelemektedir. Aslan işareti olan her gömü, liderlik vasfı taşıyan insanların hazinesi anlamına gelmektedir. Mağara önlerinde yapılmış bir işaret ise, kapatılmış oda aramalısınız. Açık bir mağara yoksa, ağzı kapatılmış doğal görünüm verilmiş mağaraya uygun yerler bakmalısınız. Ülkemizde deniz kıyısına yapılmış aslan işaretleri bulunmaktadır. Bu işaretler, deniz korsancılığı yapmış korsan liderlerini simgelemektedir. Suyun içinden girişleri olduğu defalarca görülmüştür. İşçiliği zor fakat hazinesi büyük olan güzel işaretlerden birisidir.


At veya Binilmiş At:


Atın veya binicisinin baktığı yönde ata binmeye yarayan bir taş, bu taşın yanında da gömü funduszeue.info başına çok dikkat funduszeue.infoın başı toprağa bakıyorsa gömü; başının,ayaklarının,kuyruğunun,kulaklarının farklı olanı istikametinde çok yakında olabilmektedir. Fakat at veya üstündeki binici önlerine düz istikamete bakıyorlarsa gömü; yakında değil,baktıkları funduszeue.info durumda istikametinde farklı bir işaret aramalısınıfunduszeue.info binmiş insan figürün
elindeki eşya define için bir nişanedir dikkatlice
incelenmesi gerekir.

define binilmiş funduszeue.info


At : Antik dönemlerde pek fazla sayıda hayvan dinsel yönden büyük bir saygı ve ihtiram görüyordu. Birçok hayvan kendilerine atfedilen kutsallıktan dolayı tanrılara amblem olmuş, ya da pek çok yerde olduğu gibi onlara adanmışlardır. Mesela bunlardan &#;At&#;, tanrı Hera&#;ya adanmış bir hayvandır.
At; sadakatiyle tanınmış hizmet edici bir hayvandır. Ama bize konu olması bu sadakat ve hizmetkârlığının başka alanda tecelli etmesindendir.


Bilindiği üzere mitolojik anlatımlar içinde &#;Troya (Truva) Atı&#; olarak bilinen bir hayvandan söz edilir. Anlatıma göre Yunan askerleri bir tahta atın içine saklanarak Truva kale şehrinin içine girmişler ve şehri bu hileyle zapt etmişlerdir. (Bugün, Çanakkale&#;deki Truva atı bu hadiseyi simgeler.) Definecilikte eğer bir anlam ifade etmesi gerekiyorsa olayın bu açıdan bir değer taşıyor olması gerekir. Biz olayı bu kadarla anlatıp konumuza gelelim:
Arazide at çizimi oyma ya da kabartma olabilir. Fakat bugüne kadar görülen at çizimleri hep büyükçe işlenmiş olarak görülmüştür. Dikkat edilecek husus at paraya işaret midir, değil midir?

Yer yüzeyinde bir taşa yatay olarak çizilmiş ve başka ilave hiçbir figürü yoksa bu, yakındaki bir mezarın simgesidir. Para olarak da mezarda ne varsa odur.


Ayak:


Sağ ayak resmi ise ayak parmakları istikametinde sağ taraf araştırılır. Sol ayak resmi ise ayak parmakları istikametinde sol taraf araştırılır. Hem sağ hem sol ayak izi yan yana ise ayak izlerinin istikametinde bakılır, ileride farklılık gösteren yerler araştırılır. İddiaya göre tek ayak resmi varsa gömü yakında, iki ayak izi varsa gömü uzaktadır.


define ayak funduszeue.info



Ayak İzi : Defineciliğin belki de en çok aranan ya da bilinen sembolüdür. Arazilerde bulunması bakımından bu işle uğraşan insanlar ömürlerinin büyük bir kısmını bu işaretin peşinde geçirirler dersek çok da yanlış olmayacaktır.

Doğal erozyonlar, kar, yağmur ve değişik sebeplerle uzun geçen zamanların aşındırdığı kalkerli kayalarda görülen oyuklar, yine bu kesim tarafından yanlış bir biçimde ayak izi olarak algılanır.

Resimde gördüğünüz ayak resimleri bir ayak için yapılmıştır. Bu işaret defineciler arasında &#;tek ayak&#; olarak bilinir. Büyük resimde dikkat edilirse bir tane ayak izi altta ve onun üstünde de yön göstericisi olan ok işareti mevcuttur. Biz define arayıcısı okuyucularımıza &#;işte işaret böyle olmalıdır&#; demek istiyoruz.
Büyük işarette bulunması gerekli olan saklantı tam tamına 10 adım sonrasındadır.

İkinci tek ayak ise parmaklarıyla birlikte belirgin olan bir işarettir ve onun emaneti de 11 adımdadır.


define ayak ve funduszeue.info


Ayak İzi: Ayak izi istikametinde araştırma yapılması gerekmektedir. Horasan sıva ile yapılmış ayak izlerinin önemi daha büyüktür. Belli bir işçilik sarfedildiğinden gömününde büyük olduğu anlamını çıkarabiliriz. Ayak izi istikametinde, doğaya aykırı farklılıklar gözlenmelidir. (Ağaç, renkleri farklı taş, kaya v.b.., çeşme, taş veya toprak yığma, orada olmaması gereken bir şey). Mağara taban,tavan veya duvarındaki oyulmuş veya çizilmiş ayak izinin herhangi bir yere basıldığında mekanik olarak çalışan bir tuzağın olduğunu ve çalıştıktan sonra durdurulamayacağını simgeler. Basılan yer tuzakları bir tane olabileceği gibi bir kaç tane değişik tuzakta olabilir.

define ayak funduszeue.info


Ayı:


Gömü sembolü olabilir, bir ayağı eksik &#;topal ayı&#; olursa orada define olduğunu iddia eden defineciler ve siteleri çoktur. Biz site olarak bir insanın değerli eşyalarını, paralarını nereye gömebilir,saklayabilir mantığından yola çıkarak araştırmalar yaptık. Ayı işaretinin bulunduğu bölgelerde, muhakkak önü gizlenmiş şekilde bulunan in veya mağaralarla karşılaştık. Ayrıca bir bulgumuzda, ayı işaretinin baktığı yönde dere kenarında balık işareti ile karşılabilinir. Şelale arkasında oluşan ve dışarıdan görülmesi zor olan mağara oluşumlarınada çok dikkat edilmelidir.


define topal ayı.jpg


Ayı Diğer: Bazı hayvanlar gibi ayı da genellikle para sembolüdür. Ancak bu konuda çok değişik görüşler vardır. Burnunda halka varsa ikinci bir işaret aranmalıdır. Yine "Topal ayı" denilen bir ayağı kesik ayının, kesik olan parça ayağı çevrede aranmalıdır. Kırık ayağının yanındaki sağlam ayağını ölçünüz. Topal ayının karşısında bu ölçü kadar ilerleyiniz. Orada (+), (C), ( \ ) veya (W) gibi işaretlerden göreceksiniz. Bu işaretlerin de anlamı vardır. Bilirkişi tarafından değerlendirilir. Oranın toprak veya kaya olması önemlidir. Emaneti altın ve gümüştür. Topal ayının karnındadır diyenler olduğu gibi, yaşananlardan yola çıkarak tam karşısındadır diyenler de vardır.


Ağaçlar:


Define işareti olarak kayalara, benzeri yerlere ağaç resmi çizilmez (hayat ağacı sembolü hariç). Ağaçların kendisiyle ilgili define arama yöntemleri vardır. Uzun ömürlü ağaçlar nişan noatalarıdır.

define ağaç.jpg

Define ararken uzunömürlü bir ağaç ile karşılaşırsak, şöyle birkaç bin yıllık, hemen ağaca bakalım herhangi bir bıçak izi var mı, çivi vb. birşey çakılmış mı,

dikkat çeken herhangi birdefine işaretleri olabilecek işaret var mı?

Ya da ağacın bir tarafı diğer kısmına göre çok mu gür?

Uzun ömürlü ağaçlar meşe, çınar gibi ağaçlardır.

Eğer ağaç, define işaretlerinden biriolarak kullanılmışsa ağacı merkez alarak 30 m. yarıçaplı bir çember çizeriz, definenin bu çemberin içinde m. derinlikte olma ihtimali büyüktür. Dedektör ile arama yapılması tavsiye edilir.


define ağaçları.jpg


Bazen bu zun ömürlü ağaçlar( dut, ceviz, ahlat, çınar) direkt işaret belirtmesede asıl işareti bulmak için yardımcı nokta olarak seçilebilir. Bu ağaçların olduğu bölgeler emaneti saklamak için seçilebilir


Çatal Çam: Çam ağacının en önemli olanı çatal çam olması ile değfunduszeue.info az üç insanın bir arada kucaklayabileceği kalınlıkta olan bir açam yaş civarındadıfunduszeue.infouş savaşı yıllarında veya daha öncesi ve sonrasında bu ağaç nişan noktası olarak kullamıştır.Eğer bu tarife uyan bir çam çatalı varsa ağacın çatal noktasının hemen altında yıllar önce atılmış bir çentiğin göz haline gelmiş izi aranıfunduszeue.info eski iz bugün bir yemek tabağı veya ona yakın ölçülerde olması gerekir.Göz izinin arka tarafında ve çatalın tam alt noktasından karşıya bakıldığında genellikle 7 vaya 70 adım mesafede bir işaret aranması gerekir.Çünkü çatal ''V'' harfi demektir. ''V'' harfi 7 rakamını temsil funduszeue.info durumda iki noktadan birisi gömü alanı olarak funduszeue.infoarla bu noktaya bakılır veya arazi gözlemiyle buradaki hedef tespit edilir.


Ahlat-Ardıç-Meşe ve Çam: Bunlar genellikle arazilerde açık alanlarda nadiren de köy evlerinin avlularında bulunan uzun ömürlü ağaç tüfunduszeue.info ve Ardıçlar yabani olarak dağlarda bulunduğu için eşkıya gömülerinin yada köy ve çiftlik zenginlerinin paraları bunlarla ilgili bir alana saklanmış olabilir.


Aksine bir görüş olmadıkça; ağaç 2 tane ise 2 ağacın ortası , 3 tane ise küçük veya büyük olanın altıdır.

Yakınlarda bir pınar veya çeşme varsa en yakın ağaçla çeşmenin tam ortası, suyun aktığı istikamete denk gelmeyecekse tek ağaç ile çeşme adımlanarak pınar ortada kalacak şekilde ağaca uzak olan (ters simetri) noktaya bakılır.

Çift ağaçlarda üçgen olabilecek ön veya arkadaki 3. boş nokta ölçüm yapılır ve gömü noktası için üçgen oluşfunduszeue.info tür ağaçların bazen anası yaşlanmış, yakılmış yada kesilmiş funduszeue.infoen çıkan filizi bu açıdan değerlendirilmelidir.


Dut Ağacı: Genellikle avlularda funduszeue.info ağacı ile evin yapısı içindeki önemli noktalarla bağlantı kurulur.Örneğin;gömü sahibi kişi parasını daima gözü önünde tutmak funduszeue.info için oturduğu veya yattığı eski odasının yeri ve penceresi funduszeue.infoçedeki ağacın bir alt noktası bu işin yapılabileceği ve görüntü alanındaki hedef noktalardıfunduszeue.info nokta genellikle ağaçtan ev giriş kapısına doğru veya 7 adımdır.

Ceviz Ağacı: Genelde bahçe ve bağlarda yakın yerleşim alanlarının ağacıdıfunduszeue.info ağacın nişan alındığı nokta --yönü belli olmamakla birlikte- mutlak 3 adımdır.Gömünün ,ağacın 3 adım çevresinde olduğu bilinmeli ve çevre ataştırmaya tabi tutulmalıdır.( ceviz gölgelidir , emanet gölge içinde korunmaktadır)


Balık:


define balık funduszeue.info


Akarsu, göl,göletlerdeki kayalara çizilmiş çok çeşitli balık resmi ve figürleri yakın bölgede bir hazinenin olduğunu ifade eder. Balık genel olarak hazine olarak nitelendirilir. Balık ile ifade edilen hazinenin yerini bulmak hem kolay hem de çok zordur. Balığın büyüklüğü küçüklüğü, eğimi, yönü, pozisyonu,tek-çift olup olmadığı,yanında başka sembollerin olup olmadığı gibi konular uzmanlık isteyen işfunduszeue.infoa bir mağara veya mahzen vardır, burada saklanmış para olabilir. Balık aynı zamanda bir Hıristiyanlık sembolüdür (Hz. İsa&#;nın sembolü), balıkla beraber haç işareti varsa, insan tasviri varsa yakında kilise veya ayin yeri vardır. Böyle ise burada define . Tahrip etmeyiniz. Şelale yakınlarına yapılmış balık işaretlerinde ise, şelalenin döküldüğü yerde araştımalarınızı sürdürmelisiniz. Kaya farklılıklarına muhakka dikkat etmelisiniz.


define balıfunduszeue.info


Balık: Hıristiyanlığın sembolü olan bu balık, bolluğu, vaftizi, yenilenme gücünü ve kurbanı betimler. Bazen stellerde özenle ve itinayla işlenmiş olarak karşımıza çıkar. Balık sembolünün Hristiyanlar tarafından nasıl kullanılmaya başlandığına dair birçok hipotez olsa da hiçbirinin kesinliği kanıtlanamamıştır. Yine de bu hipotezler den en büyük ihtimali barındıran, Hristiyanlığın kutsal metinlerinde geçen bir ifadenin balık sembolizmine yol açtığıdır; Hz. İsa mucizevi bir şekilde insanı ekmek ve balıkla doyurmuştur. Bir balığı andıran bu sembol, Roma döneminde ilk Hristiyanlar tarafından kullanılan gizli bir semboldü. Dini inançları sebebiyle hor ve hakir görülen, hatta işkenceler maruz bırakılan ilk Hristiyanlar bu sembolü kendi aralarında bir tanışma aracı olarak kullanıyorlardı.


Balina veya Balina yavrusu:


Define işareti olarak kullanıdığı az rastlanan işaretlerden birisidir. Tek başına yapılmış baline işareti gömüyü simgelemektedir. Bu işarette dikkat edilecek püf nokta, balinanın kuyruğunun yukarıya kıvrımlı olup olmadığıdır. Kuyruğunun kıvrımı yön vermekte olup yakınında horasan sıva ile doğal görünüm verilmiş yerleri kontrol etmenizi ısrarla önermekteyiz.

define funduszeue.info

Balina işareti farklı figürlerle beraber yapılmış ise antik yunan mitolojisine göre Poseidon (Okyanusların Tanrısı, Deniz Tanrılarının Tanrısı) anlamını taşımaktadır. Aynı şekilde yavrusu ise,Naiads,Naiades (Tatlı su perileri (göller, nehirler, kaynaklar ve çeşmeler) anlamını taşır. Uygarlık sembolü olup, defineyi değil hazineyi simgelemektedir. Sit alanı içine alınacak bölgeleri kapsar. Buradan uzak durunuz ve mümkünse müzeye bilgi vermenizi öneriyoruz.


Balta:


Eşkiya ve ermenilerinde kullandığı az rastlanır işaretlerdendir. Balta işaretinde dikkat edilmesi gereken baltanın ucunun arka tarafının yapılıp yapılmadığıdır. Eğer arka uç yapılmış ise iki uç karşılaştırılmalı ve farklı olan yönde eski tarihi ağaçlara dikkat edilmesini öneriyoruz. Tamamlayıcı işaret büyük olasılıkla ağaç olacaktır. Ağaçların olmadığı yerde matematik hesabıda kullanabiliriz. Baltanın boyu ölçülerek yön veren istikamette metreye çevrilerek, sayının katlarını kullanarak arazinin konumu dikkatlice incelenmelidir.

define funduszeue.info

Bunun haricinde balta işaretleri insan veya farklı figürlerle birlikte kullanılmış ise, yine yunan mitolojisine göre (Centaur'ları) bedenlerinin üst kısmı insan, alt bölümü at şeklinde olan yaratıkları ifade edebilmektedir. Sit alanı içine girecek uygarlıklara ait bölge olabilir. Bölgeyi müzeye bildirmeniz defineci olarak doğru bir davranış olacaktır.


Baston:


Kabartma olarak yapılmış baston işaretleri, bulunduğu bölgenin haritası gibidir. Eski bir yolun güzergahını vermiş olabilir. Bu istikamette baston kıvrımında doğaya aykırı farklılıkları iyi derecede gözlemlemeliyiz. Ayrıca baston işareti, mağaranın veya tünelin şeklinide vermiş olabilir. Bu durumda ise yakınında mağara olma olasılığı olan kayalıklarda kapatılmış alanları,önleri tıkanmış alanları kontrol etmeliyiz. Doğal görünen kayalarada özellikle dikkat etmenizi öneriyoruz.


Binek taşı:


define funduszeue.info


Binek taşının genel anlamı, taşa otur karşına bak ve ikinci işareti aramalısın olarak bilinmektedir. Yaptığımız araştırmalara göre, binek taşı zirve bir noktada yapılmış ise, işaretin yapılmış olduğu zirve tepeden daha yüksek zirve tepede araştırma sürdürülmelidir. Bilinen eşkiya işaretlerindendir. Eğer binek taşı işareti, engebeli bir arazide yapılmış ise, kesinlikle cihaz yardımı almalısınız. Doğal görünen etraftaki kayaların altında gömü saklanmış olabilir. İşaretin etrafıda kontrol edilmeli ve binek taşı işaretinin yakınlarında düz bir taş varsa gömü bu taşın altındada olabilir.


Boğa ve Koç:


Birçok uygarlığın güç sembolü olarak kullanıdığı figürlerin başında gelir. Sanatsal olarak oldukça büyük ölçülerde yapılmış bu süslemelerin bulunduğu yerde tarihin izleri olan uygarlıkların yaşantı yeri olduğunu anlarız. Bunların dışında, küçük ebatta yapılmış koç, boğa veya boynuzlarının işlendiği işaretler kesinlikle gömüyü ifade etmektedir.

define koç.jpeg

Aslan ve kartal işaretlerinde olduğu gibi güç, kuvvet anlamındadır. Bu anlamdan yine liderlik vasfı taşıyan üst düzey bir insanın gömüsü olduğunu çıkarabiliriz. Boynuz işaretinde, işaretin tam karşısında ki kayalık bölge çok iyi derecede araştırmalı. Koç veya boğa işaretinin tam yapıldığı yerlerde ise, civarda yürüme mesafesinde önü doğal kayalarla kapatılmış olabilecek delik,mağara gibi yerlere çok dikkat edilmelidir.


öküz başı.jpg



Ayrıca Boğa: Taurus ya da Boğa takımyıldızı Zodyak kuşağı takımyıldızlarından biridir. Hititlerde kadınlar için boğa sembolü kullanılmıştır. Boğa aynı zamanda türeyişin sembolüdür. Hitit kadınları türeyişi simgelerler. Türün devamını anlatmak için boğa sembolü seçilmiştir. Aslan sembolü gibi boğa da gücü simgeler. Definecilikte sıkça rastlanılan boğa sembolünü bulmak ve bundan sonuç çıkarma merakı bir bakıma tamamen boş hayalden başka bir şey değildir. Esasen boğa figürünü kendi deyimleriyle &#;Öküz&#; olarak tanımlayan define meraklısı insanımız bu sembolün bulunduğu yerde define aramaktadır. Boğa resmi, define yerlerinde değil; aksine ibadet yerlerinde, tapınaklarda, güçlü ve statüsü yüksek insan mezarlarına ait stellerde daha çok rastlanılmaktadır.


Birbirine Bakan İki Buzağı (Çift Öküz) : Aslında buzağı resimlerinin yüz yüze bakanına, defineciler "İki Öküz" adını verirler. Bunun olduğu yer para işaretidir, içerisinde % 50'den az gümüş içeren "adi gümüş" olarak bilinen paradır. M.Ö. 5. Yüzyılda kullanılan ve Billondenilen sikkelerdir. Ağırlığı: 11,20 gr., çapı 20 mm. dir.


Çarık veya Ayakkabı:


define çarıfunduszeue.info


Ayak uçunun baktığı yönde 10 metre kare kadar bir alan içinde ikinci bir işaret daha bulun. eğer yoksa çarığın bulunduğu kayanın altına doğru araştırmanızı sürdürmelisiniz. Çarık işareti tepelik bir alanda ise, baktığı yöndeki zirve noktalarda yığma olup olmadığına bakmalısınız. Çarık veya ayakkabı işaretinin yapıldığı yerin çok yakınlarında, toprak seviyesi altında kapatılmış mağaralarda olduğu belirlenmiştir.


Çarpı, İstavroz


2 funduszeue.info



Çarpı ( X ): Tüm sitelerde çarpı işareti son nokta olarak açıklansada biz site olarak şiddetle buna karşı çıkmatayız. Sebebi ise, çarpı işaretleri üzerinde yapmış olduğumuz çok ayrıntılı çalışmalardır. Yön verici ve hedef şaşırtan yanıltıcı işaret kanısına vardık. Dikkat edilmesi gereken önemli nokta ise, çarpı işaretine yönlendirmiş bir önceki işaretin çarpıya zıt tarafında araştırma sürdürülmelidir. Bunun haricinde ise, çarpı işaretinde farklılık gösteren uçları istikametlerinde ve ters istikametlerinde araştırma yapılırken, mağara olabilecek kayalara dikkat edilmesinide önermekteyiz.



Çekiç veya Kazma:


define çekiç.jpg


Taş oymacılığı ile uğraşanların el aletlerini simgeler. Bu anlamdan yakınlarında maden ocağı olduğu anlamıda çıkarabiliriz. Yaptığımız araştırmalarda çekiç işaretinin yapıldığı bölgelerde çok yakınlarında kapatılmış maden ocakları bulunmuştur. Diğer bir anlamı ise, çekiç ucunun yönünde sapının uzunluğunun metre ölçümü istikametinde doğaya aykırı değişimler ve farklılıklar gözlenmelidir. Kırmak anlamıda geldiği için, işçiliği oldukça zor olan gömü işaretlerinden funduszeue.infoılmış mahsen,oda olabilir,tünel anlamınıda ifade ettiği bilinmektedir.


Çıplak, Hamile Kadın:


Bu işaret, defineciler tarafından çok aranan ve çok sevilen bir işarettir. Fakat söylentilerdeki gibi malı karnında değildir.İşareti yapan kişinin bu kadar aptal olduğunu düşünüyormusunuz? Bir bebeğin doğuşundan ölümüne rahat yetecek kadar gömüsü olduğunu anlamını çıkarabiliriz. Hamile kadının eli karnında ise, gömüsü işaretin düz karşısında aranmalıdır. Elinin karnında olması gömünün taş blokla kapatılmış olduğunu ifade etmektedir. Hamile kadının eli veya yüzü farklı bir noktaya bakıyorsa, istikametinde araştırma yapılmalı, çevre çok iyi gözlemek gerekir.


Kadın: Kadının baktığı istikamet incelenir. Dikkat edilecek nokta ise, kadının kolu veya parmaklarının farklılık gösteren yerleridir. Farklılık gösteren istikamette araştırma yapılarak, doğaya aykırı durumlar çok iyi derece gözlenmeli. Bayan takılarından oluşan gömü olma ihtimali çok yüksek.

define hamile kadıfunduszeue.info


Uygarlıklara ait önemli şahsiyet mezarlarını ifade funduszeue.info ve figürler arasında veya tek başına çıplak kadın resmi ve bir yılanın kadının belinden başlayıp omuz başına çıkması veya hareket edip omuz başında başının olması bu bölgede çok önemli bir kral veya kraliçe mezarları olduğunu simgeler. Bu figürler diğer figürlerle tamamlanıp mezarın yönünü veya yerini işaret funduszeue.info tip semboller, genellikle kabartma ve bölgeye hakim kayalık noktalarda olmaktadır. Bunların haricinde yapılan kadın işaretleri uygarlıkları simgelemez,define işaretidir. Mantıklı düşünerek işarette yön veren farklılıklara göz atmalıyız. İkinci işareti göstermektedir.


define-kadıfunduszeue.info


Çiçek, Gül, Papatya


define tomurcak çiçfunduszeue.info


Çiçek işaretlerinin bulunduğu bölgede eski mezarlık alanı aramalısınız. Mezarlık alanda farklı olan bir mezar olmalı. Bu mezar üstündede çiçeği anımsatan işaretler olabilir. Bulduğunuz takdirde doğru hedef üstünde olduğunuzu göreceksiniz. Bilinen gömü işaretlerindendir.Ülkemizde genellikle ermenilerin bıraktığı işaretlerdendir. Çiçek işaretinde yapraklarından birisi eksik yapılmış ise, eksik yaprağının istikametinde araştırmaya devam etmeli, eksik yaprağın yapıldığı kaya altında veya civarında araştırmanızı sürdürmelisiniz.


define ermeni çiçeğfunduszeue.info


Çoban:


Semboller dünyasının bir öğesi olarak çoban; Sevgi yüklü, yumuşak huylu ve gezdiği yerleri dikkatle takip eden, uyanık ve sürüsüne şefkatle muamelede bulunan.&#;koruyan&#; bir imajın insanıdır. Sırtında heybesi ve elindeki asası (değnek) ile kendisine teslim edilen emanetin/sürünün mutlak anlamda koruyuculuğunu yapmaktadır.

Definecilik ya da geçmiş zamanların saklama mantığı penceresinden bakılınca çoban motifinde iki ana özellik bulunacaktır. Bunların birincisi çobanın asası, diğeri ise onun sırtındaki heybesidir.

Bu iki ana unsurdan anlaşılacaktır ki çobanın heybesi gömü, asası ise yön ve mesafe verecek olan figürlerdir. Bununla beraber; bazen de sürüsünü gütmekte olan heybeli/heybesiz bir çoban motifi, elindeki asasıyla baktığı noktalarda bir veya birkaç koyunu korumaktadır. Bu bakımdan çobanın baktığı, yöneldiği ya da asası ile işaretlediği yön önemlidir.


Değirmen taşı:


Taşın altı araştırılır,değirmen taşının ortasında ki deliğin uzunluğu ölçülür. Çıkan santim metre olarak hesaplanmış olabilir. Kazıya değirmen taşının bulunduğu yerden başlanmalıdıfunduszeue.infoğın durumu size yön verecektir. Gömüyü simgeleyen değirmen taşları, toprak altında olup son nokta işarettir. Değirmen taşının olduğu yeri gösteren tamamlayıcı işareti çözmek bunun için çok önemlidir. Toprak üstünde olan değirmen taşları gömüyü ifade etmemektedir.


define değirmen taşı.jpg


Değirmen Taşları; Bir değirmene girdiğinizde ilk bakmanız gereken nokta değirmen taşının altıdır, dikkat edin 2 adet değirmen taşı vardır biri üst biri alt siz alt değirmen taşına bakacaksınız bu yere sabit olur bu taşın altında hakçının parası olur, hakçı demek değirmenci demektir bunuda belirtelim. diğer değirmen taşı ise ortası delik olup cm çapında 25 cm kalınlığındadır. bu üste koyulan değirmen taşıdır seyyar olan.


Arklar Oluklar ve Savak: Arklar Suyu değirmene yönlendirmek için oluşturulan kanallardır, medeniyete göre isimler, hark, bağlak ve su kanalı olarak değişir, bunun hemen önünde oluk vardır, bu oluk ark ve değirmen taşı arasında kalan bölümdür, ana ve seğirgim oluğu şeklinde 2 bölümden oluşur dikkat edin ana oluğun altında sayısı belirsiz miktarda para mevcuttur. bu para savak yerinin hemen altındadır. Savak ise oluğun değirmene birleşen yerindedir istenildiği zaman su savaktan açılarak değirmene girmesi engellenir.


Ana oluk ise beton kanaldan yapılır, seğirdim oluğu bazen beton bazende tahtadan yapılan dörtgen şeklindedir, seğirdim oluğu tam olarak ana oluk ve değirmen taşı arasında kalıp suyu değirmene veren oluktur, bunun şu anda var olması mümkün değil büyük ihtimal çürümüştür siz yeri bulmak için kafanızı kullanın ana oluğu kafanızda canlandırın. son olarak seğirdim oluğu olmayan değirmenlerde vardır bu durumda ana oluğu takip etmeniz yeterli olur.


Domuzluk; Değirmendeki değirmen taşının çarktan geçen suyun giderine domuzluk denir. ortalama cm genişliğindedir, çarktan çıktıktan sonra domuzluktan dökülen suyun alt arkasına iyi bakın bir miktar para buradadır. Allah hayırlı günlerde harcamak nasip etsin. Bu domuzluğun medeniyete göre isimleri farklıdır, bazı medeniyetler değirmen altı, su akamağı, karanlık oda, donuzluk, dovuzluk gibi farklı isimler kullanmıştır.


Çark Evi; Çark evinin uzunluğu ortalama 4 metredir, tesisteki görevi değirmenin dönmesini sağlar, Aşağı yukarı her değirmende çark evi bulunmaktadır, bir çok değirmen yıkıldığı için bunun yerini tam olarak kestirmek zordur. yukarıda anlatılan para yerleri tam olarak çark evi etrafındadır. kısacası değirmenlerdeki ana merkez çark evidir.


Tekne, Yüklük, Şeytan Teknesi; Öğütülecek arpa yada buğdayı koyulan yere denir, bu tekne biraz askıda olur tekneden akan tahıllar önce şeytan teknesine sonra değirmen taşına iner, evet bu teknenin tam altındaki zemin taşa bakın size yetecek kadar para buradadır.


Değirmen Odası ve Değirmen Gömmesi; Her değirmende değirmenci odası vardır, Değirmencinin kalmış parası varsa bu odada bulmak mümkündür, Değirmen gömmesi ise değirmendeki ocaktır, ocağın altında çember biçimde bir yassı taş vardır, evet bu taşın altına bakmayı unutmayın soygunlar için saklanmış değirmenci parası burada saklıdır.

değirmen funduszeue.info


Not: Her değirmenin mimari yapısı bir değirdir bu anlatılanlar çok eski zamanlardan kalma değirmenler içindir, yakın tarih değirmenler biraz daha gelişmiş olup onların definelerini bulmak için bentlerdeki yapı taşlarını kontrol edin. bu taşlar arasında kapak olanlar vardır. birde değirmen içi yada çevresindeki yerel taşlarda define işareti olup olmadığına mutlaka bakın , değirmen terk edildikten sonra başka biri tarafından saklanmış paralar bulmak olası ihtimaldir. okuduğunuz için tşk ederim. kaynak menderes izinsiz kopyalanamaz ve başka yerlerde yayınlanamaz.


Delik oyulmuş taş:


Oyulan delikten bakılır ve ileride farklılık gösteren yerler aranır. Her iki taraftanda bakmak mümkünse, bakılmalıdır. Yakın civarında taş veya toprak yığma olma olasılığı kuvvetli. Bu durumlarla karşılaşılmadığı takdirde, deliğin gösterdiği istikamette ki kayalık bölgelerde araştırmanıza devam etmenizi öneriyoruz. Ayrıca deliğin bulunduğu kayayıda çok iyi incelemek gerekir. Zira farklı işaretler olabilir.


delikli taş.jpg



Delikli taşın arkasına geç bak muhtemelen kabak dağın kayalık alanını göreceksin, kayalığa git bir miktar para buradadır.


Dibekten çok uzaklaşma altına ve çevresine bak, özellikle dibek doverken para ayaklarının altında kalır buna göre araştırma yap.


çakıl yığını işfunduszeue.info


Üst resim çakıl yığını işaretidir, çevrene bak bolca çakıl yığını görürsün bunların bir kısmı sahtedir gerçek olanların köşesinde yere sabit kaya olur bu her zaman olmaz. 3 yığma varsa en büyük yada en küçüğe bak altı mezardır hemde sağlam mezar.


Sıralı oymalar varsa bu çevre komple mezarlık alanıdır. nereye basarsan altı mezar çıkar, büyük mezarı ararsan doğuya bak, yaşlı ağacın çevresine bak, buradaki en tepe yere bak görürsün.


Deve:


Yürüyen deve gömünün daha ilerde, duran deve gömünün hemen orada olduğu şeklinde bir yorumla açıklanmaktadır. Devenin üzerinde yük varsa yakında gömü olduğu ısrarla iddia funduszeue.info belli bir hazine veya değerli eşyaları simgeler. Çok iyi incelenmeli diğer figürlerle bir çözümlenmelidir. Develer para anlamı taşıdığı gibi deve ile taşınabilecek eşyaları da simgeler.


define funduszeue.info


Deve: Orta ve kuzey Anadolu&#;da sık kullanımda olmayan deve, daha ziyade batı ve Güney Anadolu&#;nun vazgeçilmez taşıma ve binek hayvanı olarak şöhret bulmuştur. Fizik yapısındaki hörgüçleri, oturma ve yatma şekliyle pek çok hayvandan farklı özellikler taşıyan deve, zaman içinde Anadolu insanının define saklantılarında da vücudunun yapısı dolayısıyla değişik simgelemelerin aracı olarak kullanılmıştır. Devenin define işareti olup olmadığına bakmadan önce de hangi nedenlerle bu hayvana böyle bir misyonun yüklenmiş olduğunu incelemek gerekir.

define funduszeue.info

Devenin define işareti olarak kullanılma özelliklerini üç ana sebepte toplamak gerekir: Bilindiği gibi deve, öncelikle kervanların vazgeçilmez aracı olan bir hayvandır. Buradaki ana özelliğiyle deve yük taşır ve sahibi tarafından genellikle bir zincirle çekilir. Deve, en bilinen özelliği ile sırtında bir veya iki hörgüç bulunduran bir hayvandır. Devenin az bilinen bir özelliği ise kendisine yapılan muameleyi unutmaması ve yerine göre vefalı olması, yerine göre de kin bağlamasıdır


Dirgen:


Dirgen bir tarım funduszeue.info gibi düz bir alan yerde araştırma yapmalısınız. Düz bir kaya varsa tam o noktaya yönelmeli ayrıca diğer farklılıklarıda gözden kaçırmamalısınız. Unutmayalım gömüler neredeyse hepsi kayalar hedef alınarak saklanmıştır.Önce kaya ve kaya altlarını kontrol ediniz. Eğer böyle bir kaya yoksa o zaman toprak üstünde ya çukur bir yer yada tümsek gibi bir yer arayınız.Tümsek ufak çakıl yığını olacaktır.

define funduszeue.info

Dirgen derecesi kral gibi olmayan bir idarecinin gömüsü yada mezarıdıfunduszeue.info kısmını ölç 1 cm bir adımdır veya metredir. Sapın baktığı yöne doğru araştırma yapılmalı ve bu alan içinde farklılıklar yok ise cihaz yardımı alınmalıdır. Önemli bir husus ise, dirgen işaretinin yunanlılar zamanında 5 veya 50 anlamınıda içerdiği araştırmalarımız sonucu bulunmuşfunduszeue.info bilgide definecilik için önem teşkil edebilir.


Doğan veya Şahin:


define funduszeue.info

Doğan yada şahin yırtıcıdır, görme kabiliyeti gelişmişfunduszeue.infoını çok uzakta olsa bile görebilir,yakalar ve ayakları arasına alır öyle yer. Büyük ihtimalle eşkiya yada savaş gömüleridir.Gömüsü genelde kapalı mekanlar içinde olduğu bilinmektedir. Gömüsü çok yakında veya uzakta olabilir. Fakat işaretin bulunduğu yerin görüş noktasında olmalıdır. Başı veya pençeleri yön funduszeue.info gömü işaretidir.


define funduszeue.info


define kartal funduszeue.info


Domuz veya yavruları :


funduszeue.info


Definecilikte en çok önem verilen işaretlerden biri domuz ve yavrularıdır. Her definecinin merak ettiği,fakat çok az definecinin gördüğü nadir işaretlerden olup, ayrıca dinsel inanç gereği için bir sembol olarakta kullanılmıştır. Domuz doğurganlığı ile bilinmektedir. Bereketi de simgeler. Beyaz domuzun gümüşü simgelediği söylenegelen rivayetlerdendir.


define funduszeue.info


1-Domuzun yavruları resmedilmişse ve yavrular ana domuzun etrafında dağınık olarak duruyor iseler büyük domuzun baktığı yönde domuzların toplam sayısı ve katları kullanılarak araştırma yapılmalıdır. Define genellikle mirastır. Ya aile reisinin yada bir yöneticinin altınlarıdır.


2-Domuz önde yavrular peş peşe sıralı ise tümünün baktığı yöne doğru araştırma yoğunlaşmalı.


3-Yavrulardan bir tanesi diğerlerinden farklı olarak arkaya bakıyorsa gömü sürünün gittiği istikametin tersi istikametinde her yavru için bir veya on adım mesafede olup, genelde kayanın altına denk düşmektedir. Mesela dört yavru varsa gömü ya dört adım ileride yada kırk adım ileride olup, derin mesafededir. Bazen bu figür geriye doğru 30 metre mesafede kayanın altında şeklinde de ifade edilmektedir.


4-Roma iktidarı döneminde ölümsüzlük ile bütünleştirilmiş olup, kanatlı olarak görülebilmektedir.


5-Domuz gömüsü zor ve derindedir. Bir bakıma tavuk ve civcivler konusu ile benzerlik gösterir. Bu tür işaretleri bulduğumuzda kesinlikle tahrip etmemeliyiz.
Define İşaretleri anlamı devamı

Ejderha:


Gömü işareti olarak sıkça kullanılmamıştır. Tarihte ki uygarlıkların tanrı olarak taptığı bir sembol olarakda kullanılmıştır. Bazı uygarlıklarda ejderhayı duvar,mağara süslemelerinde kullanmışlardır. Gömü işareti olarak kullanılan ejderha işaretleri genellikle çizim değil kabartma olarak yapılmıştır. Kuvvetli ve tehlikeli bir hayvan olduğu için, gömüsü büyüktür, işçiliği çok zordur ve tehlikeler içermektedir. Araştırmalarımızda ejderha işaretinin bulunduğu alanlarda, ağzı kapatılmış mağaralar ve mağaraların dar tünelleri tespit edilmiştir. Ejderha işaretleri birkaç tünelide ifade edebilir.

define funduszeue.info


El:


El parmaklarının yönü araştırılır. Özellikle dikkat edeceğimiz nokta ise, parmakların farklı yöne bakan parmağı istikametinde araştırmamızı sürdürmektir. Tek başına işaret değildir, farklı parmağın yön verdiği istikamette tamamlayıcı işaretleri bulacaksınıfunduszeue.info yanındaki işaretler size yön ve derinliği gösterme olasılığı bulunmaktadır. Yunanlılar yemin olarak el işaretini kabartma olarak kullanmışlardır. Bu açıklamadan, yeminli gömü anlamınıda çıkarabiliriz veya toplu olarak saklanmış gömü.

define funduszeue.info


Eyer:


Eyere bin karşına bak dikkatini çeken yüksek bir kaya olacak bu kayanın tepesine çık balyoz ve murçla kapağı kaldır güzel bir define seni funduszeue.info açıklama tüm define sitelerinde olan genel bir anlam teşkil etmektedir. Biz eyer işaretlerinde mantıkla hareket ederek sonuca ulaşmanın yollarını aradık. Eyer işaretinin çevresinde ki kayalıklarda baca şekli verilmiş oyma deliklerin olup olmadığını kontrol ediniz. Zira bir bölgede eyer işaretinin 20 metre yakınında böyle bir yer tespit edilmiştir. İşaretin bulunduğu yer ormanlık bir alan ise görünen kayalık zirve noktaya gidilerek tamamlayıcı işareti aramalısınız.


Fil:


Fil işaretleri daha çok medeniyet süslemesi olarak kullanılsada define işareti olarakta kullanılmıştır. Aslan ve öküz gibi liderlik vasfı olan işarettir, aslan ve öküzden farkı mezar işareti deyil define işaretidir, fil işaretininde dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan bitanesi filin dişlerinin hangi yöne baktığıdır, her 2 dişte farklı yerlere bakıyorsa uzun olan diş dikkat edilmesi gereken önemli noktalardandır. yine fil işareti varsa kuyruğu ve kulakları dikkat edilmesi gereken yerlerdir.

define funduszeue.info


Fincan, Kahve :Fincanı


1- Taş oyma nöbetçi barakası , barakanın doğu tarafında alnında bütün bir ay resmi, karşısında yarım ay resmi 2 ay birbirine bakar vaziyettedir.. Burada rakamlar vardır. Bu rakamlar krokidir. Bu tepede tepsi ve alt alta sekiz fincan vardır, bir cezve, az önünde iki çift rakamlar görülür. Diğer tek rakamlar ile karşılaştırılarak şifre okunur, buradaki 12 para yeri ve ziynetleri tespit edersiniz.


2- Manda büyüklüğünde bir kaya üzerinde 12 fincan ve iki cezve bu bizim 1 çete başı ve 11 adamdan ibaret olduğumuzun ve bu variyetlerin bize ait olduğunun işaretidir.


Gazlı Mağara:


Yer altında ulaşılması güç olan mağaralara girildiğinde ilk dikkat edilmesi gereken mağaranın zehirli gazla dolu olup olmadığıdır. Mağara tavanında yarasa yuvaları varsa veya mağarada canlı hayvan yaşadığına dair izler varsa mağarada gaz olayı yoktur. Genelde zehirlenmeler çok yavaş gerçekleşir. Canlı hayvan yaşamamışsa mutlaka gaz maskesi ile girilmelidir. Genelde defineciler bu gazla yavaş yavaş zehirlendiği için hiçbir şey anlamadan ölürler. Gaz olasılığı yüksek mağaraları havalandırarak ve gaz maskesi ile girilmelidir.

define gazlı mağfunduszeue.info



Geyik Karaca:


Bu tip işaretlerden geyik, genellikle zirve dağ veya tepelerin başlangıç noktasına yapılmıştır. Yapıldığı kayanın bulunduğu zirveye çıkış istikametinde heryer çok iyi gözlenmelidir. Geyiğin başı,boynuzları veya ayakları yön verebilmektedir.

define funduszeue.info


Geyik : Denilir ki, Artemis; kendisi için bir genç kız kurban edilecekken acımış ve onun yerine bir maral (geyik) koymuş ve genç kızı kurtarmıştır. Sonra kendi rahibesi olmak üzere onu alıp Tauris&#;e (Kırım) götürmüştür. Bu efsanenin uzantısı olarak çok sevilen ve toplumda belli bir yeri olan kadın ölülerin ardından onların mezar taşlarına (stel) geyik başı veya karaca resmedilir ki Artemis onu alsın ve kendine yakın kılsın. Geyik resimleri çoğunlukla mezar taşlarındadır.


Arkeolojik açıdan bakıldığında bilimselliği olmasa da definecilerin yaklaşımıyla ve söylemleriyle şöyle bir görüşü ortaya koyabiliriz: Yayılıp dallanmış olan özelliği ile geyiğin boynuzu, antik düşüncede yeraltı sığınağını veya yeraltında bir tünel yapılanmasını (dehliz) ifade eder.


Karaca: İşaretlerin yapılış esnasında yapan insan, mantık yolunu kullanmıştır. Karaca işareti ise, genellikle geyiklerin zıttında dere veya ırmak kenarlarında yapıldıkları görülmüştür. Karaca ayak izleri yön verici işarettir. Karaca tek başına ise, baktığı istikamette gömü çok yakındır. Farklı renkte ki kayalar,düz kaya bloklarına,dere içlerindeki farklı kayalara bakılmalı ve çevre çok iyi gözlenmelidir. Gömüsü çok basit yerde olup,işçiliği çok kısa sürmektedir.


Göz:


Bu işaret ülkemiz arazi şartlarında kabartma ve oyma olarak yapıldığı görülmüştür. Bilinen anlamı gözün baktığı istikamette farklılıklar tespit edilip araştırma devam ettirilmelidir. Biz yine mantıkla yola çıkarak, göz işaretlerinin gömüyü gösteren son nokta olduğunu düşünmekteyiz. Göz üzerindeki kirpik çizgi sayısı metre veya adım ölçüsü verebilmektedir. İşaretin farklılık gösteren istikametinde bu ölçüler ve katları hesaplanılarak gömü aranmalıdır. Büyük olasılıkla oyulmuş bir kayanın içinde konulan mal,küp içine konulan mal anlamını teşkil etmektedir.


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası