muayene formu rapor yerine geçer mi / İstirahat Raporu Nedir? - seafoodplus.info

Muayene Formu Rapor Yerine Geçer Mi

muayene formu rapor yerine geçer mi

[ tarihli Senato Kararı ]

 

Madde Bu uygulama esaslarının amacı, Bilkent Üniversitesi öğrencilerinin akademik veya idari konularda üniversiteye ibraz edecekleri sağlık raporları konusunda izlemeleri gerekli yöntem ve esasları düzenlemektir.

Madde Bu uygulama esasları, Bilkent Üniversitesi’nde kayıtlı olan veya üniversitede ders alan tüm öğrenciler ile Bilkent Üniversitesi Sağlık Merkezi’nin veya dış sağlık kuruluşlarının düzenlediği sağlık raporlarını kapsar. Lisans ve Ön Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nde anılan Öğrenci Sağlık Raporları İlkeleri bu uygulama esaslarıyla belirlenir.

Madde Bilkent Üniversitesi öğrencilerinin akademik veya idari konularda üniversiteye ibraz edecekleri sağlık raporları Bilkent Üniversitesi Sağlık Merkezi tarafından düzenlenmiş veya süresi içinde onaylanmış olmalıdır.

Raporun Lisans ve Ön Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği hükümleri uyarınca akademik mazeret olarak kabul edilebilmesi için “istirahat raporu” olması gereklidir; diğer raporlar veya “durum bildirir belgeler” akademik mazeret olarak kabul edilmez.

Madde Sağlık sorunu olan öğrencilerin eğitim ve sınav dönemi içinde kalan tarihlerde öncelikle Bilkent Üniversitesi Sağlık Merkezi’ne başvurmaları gereklidir. Muayene ve takip sonucu tıbbi açıdan gerekli görüldüğünde Sağlık Merkezi tarafından istirahat raporu düzenlenir.

Gerekli durumlarda Sağlık Merkezi öğrenciyi Bilkent Üniversitesi’nin sözleşmeli doktorlarına veya diğer dış sağlık kuruluşlarına sevk edebilir. İlk muayenesi Sağlık Merkezi’nde yapılmış ve Sağlık Merkezi tarafından bir dış kuruma veya sözleşmeli doktora sevk edilmiş öğrencilerin bu kurum veya doktordan sevk konusu rahatsızlık nedeniyle almış oldukları istirahat raporları üç günden uzun raporlar için raporun bitiş tarihinden sonra en geç üç iş günü içinde, üç günlük veya daha kısa süreli raporlar için ise raporun bitiş tarihinden sonra en geç bir iş günü içinde Sağlık Merkezi’ne başvurulması durumunda onaylanır.

Madde Zorunlu durumlarda, öğrencinin gerçek sağlık durumunu yansıttığı Bilkent Üniversitesi Sağlık Merkezi tarafından süresi içinde kontrol edilmiş ve onaylanmış olmak kaydıyla, bazı dış sağlık kuruluşlarının düzenlediği sağlık raporları da kabul edilebilir.

Dış kurumlardan alınmış raporların onaylanıp onaylanmaması konusunda karar verme yetkisi Bilkent Üniversitesi Sağlık Merkezi’ndedir.

Dış sağlık kuruluşunun bir üniversite, devlet veya özel hastane olması, sağlık raporunun ise kurumun başhekimliği tarafından onaylanmış istirahat raporu olması gereklidir. Dış sağlık kuruluşlarından alınan raporlar için, raporu veren doktorun muayene sırasında Bilkent Üniversitesi Hasta Bildirim Formu’nu doldurmuş ve imzalamış olması şarttır. Sağlık Merkezi’nin sevk ettiği sözleşmeli doktorların raporları ile üniversite, devlet veya özel hastanelerden alınmış resmi istirahat raporları dışındaki raporlar kabul edilmez.

Dış sağlık kuruluşlarında gerçekleşen muayene ve tedavi sonucu verilen istirahat raporlarının üç günden uzun raporlar için raporun bitiş tarihinden sonra en geç üç iş günü içinde, üç günlük veya daha kısa süreli raporlar için ise raporun bitiş tarihinden sonra en geç bir iş günü içinde Hasta Bildirim Formu’yla birlikte onay için Bilkent Üniversitesi Sağlık Merkezi’ne sunulması gereklidir. Rapor tarihlerinin final sınavı tarihlerine denk gelmesi durumunda, raporun kopyasının ve Hasta Bildirim Formu’nun en geç söz konusu sınavdan sonraki iki iş günü içinde Sağlık Merkezi’ne ulaştırılması gereklidir.

Eğitim dönemi içinde kalan tarihlerde dış sağlık kurumunun Ankara merkez ilçeler dışında olması durumunda öğrenciden Ankara dışında bulunma gerekçesini ve seyahatini belgelendirmesi istenir. Yurt dışındaki bir kurumdan alınan raporların, İngilizce olması veya yeminli tercüman tarafından tercüme edilip onaylanması gerekir.

On günü aşan raporların heyet raporu olması gereklidir.

Madde Bilkent Üniversitesi öğrencilerinin akademik veya idari konularda üniversiteye ibraz edecekleri sağlık raporlarının, öğrencinin gerçek sağlık durumunu doğru biçimde yansıtıyor olması gereklidir. Dış sağlık kurumundan onay için rapor getiren öğrencilerin raporun gerçek sağlık durumlarını yansıttığına dair formu imzalamaları gereklidir.

Dış sağlık kuruluşlarından alınan tüm raporlar Bilkent Üniversitesi Sağlık Merkezi tarafından incelemeye tabidir. Sağlık Merkezi bu inceleme kapsamında gerek gördüğünde ilgili bütün laboratuvar tetkiklerini, radyolojik tetkikleri, epikrizleri, reçeteleri ve benzeri belgeleri isteyebilir, öğrenciyi muayene olmaya çağırabilir ve yeni tetkikler yaptırılmasını isteyebilir. Sağlık Merkezi raporu veren kurum ve raporda imzası olan hekimlerle iletişime geçebilir. Öğrencinin gerçek sağlık durumunu yansıtmadığına hükmedilen raporlar onaylanmaz. Sağlık Merkezi gerekli gördüğü durumlarda raporu veren hekim veya kurum hakkında resmi şikayet yapılmasını Rektörlük’ten talep edebilir. Haksız yere akademik veya idari hak kazanmak amacıyla rapor ibraz ettiği belirlenen öğrenciler hakkında disiplin soruşturması yapılır.

Madde Bu Uygulama Esasları Bilkent Üniversitesi Senatosu’nun kabul ettiği tarihte yürürlüğe girer.

Madde Bu Uygulama Esasları’nı Bilkent Üniversitesi Rektörlüğü yürütür.


  • Hasta Bildirim Formu (dış kurum doktoru dolduracak) (WORD / PDF)
  • Dış Sağlık Kurumu Rapor Onayı İstek Formu (öğrenci dolduracak) (WORD / PDF)

 

1 Günlük Rapormu yoksa Hastane Giriş Çıkış Belgesimi

Arkadaşlar aile hekine gitmemiz o gün için yeterli biliyordum ama müdür illaki rapor istedi. Sağolsun doktorum anlayışla karşıladı problem yaşamadım.

Bende bir araştırmak istedim ve internette aşağıdaki gibi görüş yazısı gördüm. Yazı Devlet Personel Başkanlığının resmi sitesinde var.

Aşağıdaki yazının karşıtı olan ve hekime gitmenin o gün için yeterli olduğunu gösterir bir yönetmelik maddesi varmı?
Yazının en altındaki kırmızı bölüme dikkat.

ÖZET: Hastalanması sebebiyle sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaat ederek ayakta tedavi gören Devlet memurunun tedavisi bittikten sonra görevine başlamasının gerekip gerekmediği hususunda.( )

Bilindiği üzere, sayılı Devlet Memurları Kanununun inci maddesinde, “Memura, aylık ve özlük hakları korunarak, verilecek raporda gösterilecek lüzum üzerine, kanser, verem ve akıl hastalığı gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığı hâlinde onsekiz aya kadar, diğer hastalık hâllerinde ise oniki aya kadar izin verilir.
Memurun, hastalığı sebebiyle yataklı tedavi kurumunda yatarak gördüğü tedavi süreleri, hastalık iznine ait sürenin hesabında dikkate alınır.
Bu maddede yazılı azamî süreler kadar izin verilen memurun, bu iznin sonunda işe başlayabilmesi için, iyileştiğine dair raporu (yurt dışındaki memurlar için mahallî usûle göre verilecek raporu) ibraz etmesi zorunludur. İzin süresinin sonunda, hastalığının devam ettiği resmî sağlık kurulu raporu ile tespit edilen memurun izni, birinci fıkrada belirtilen süreler kadar uzatılır, bu sürenin sonunda da iyileşemeyen memur hakkında emeklilik hükümleri uygulanır.
Bunlardan gerekli sağlık şartlarını yeniden kazandıkları resmî sağlık kurullarınca tespit edilen ve emeklilik hakkını elde etmemiş olanlar, yeniden memuriyete dönmek istemeleri hâlinde, niteliklerine uygun kadrolara öncelikle atanırlar.
Görevi sırasında veya görevinden dolayı bir kazaya veya saldırıya uğrayan veya bir meslek hastalığına tutulan memur, iyileşinceye kadar izinli sayılır.
Hastalık raporlarının hangi hallerde, hangi hekimler veya sağlık kurulları tarafından verileceği ve süreleri ile bu konuya ilişkin diğer hususlar, Sağlık, Maliye ve Dışişleri Bakanlıkları ile Sosyal Güvenlik Kurumunun görüşleri alınarak Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanacak bir yönetmelikle belirlenir.
Ayrıca, memurun bakmakla yükümlü olduğu veya memur refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya tedavisi uzun süren bir hastalığının bulunması hâllerinde, bu hâllerin sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, aylık ve özlük hakları korunarak, üç aya kadar izin verilir. Gerektiğinde bu süre bir katına kadar uzatılır.” hükmü yer almaktadır.
29/10/ tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Devlet Memurlarına Verilecek Hastalık Raporları ile Hastalık ve Refakat İznine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’te Devlet memurlarının hastalanması halinde sağlık kurum ve kuruluşlarına nasıl müracaat edeceği veya söz konusu sürelerde memur hakkında nasıl bir işlem yapılacağına ilişkin herhangi bir hüküm bulunmamakta olup, adı geçen Yönetmeliğin “Hüküm bulunmayan haller” başlıklı 11 inci maddesinde ise “Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hâllerde sayılı Kanun ve ilgili mevzuatı çerçevesinde işlem yapılır.” hükmü yer almaktadır.
31 Aralık tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Personelinin Sağlık Hizmetlerinin Sosyal Güvenlik Kurumuna Devrine İlişkin Tebliğin 2 nci maddesinde “Kamu personeli ve bakmakla yükümlü bulundukları aile fertleri, devir tarihinden itibaren, kurum tabiplikleri dahil birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurum ve kuruluşlarına, sevkli olarak veya doğrudan, T.C. kimlik numarası ve kimlik tespiti için gerekli bir belge (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, evlenme cüzdanı, pasaport) ile birlikte, sağlık karnesi olmaksızın müracaat edebileceklerdir. Kamu personeli için ayrıca, hasta yollama kâğıdı (hasta sevk kâğıdı) düzenlenmeyecektir.
Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmesi bulunan sağlık hizmet sunucuları, devir tarihinden itibaren müracaat eden kişinin sağlık yardımlarından yararlanma haklarının olup olmadığının tespiti için, SUT’ta belirtilen istisnalar hariç olmak üzere, Sosyal Güvenlik Kurumu bilgi işlem sistemi (MEDULA, MEDULA-optik, eczane provizyon sistemi) üzerinden, T.C. kimlik numarası ile hasta takip numarası/provizyon alacaklardır.” hükmü yer almaktadır.
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının 14/01/ tarihinde yaptığı Kamu Personelinin Genel Sağlık Sigortası Kapsamında Alınması İle İlgili Duyuruda; “Kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucularınca yapılan muayeneleri sonucu istirahatlı bırakılmalarına gerek görülmeyen veya ayakta tetkik ve tedavileri sağlanıp da iş görebilecek duruma gelen sigortalılar için, müdavi hekimlerce SUT eki “Çalışabilir Kâğıdı” (EK/A) düzenlenecektir.” denilmekte idi. Ancak, 25/03/ tarih ve sayılı (mükerrer) Resmî Gazete”de yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği ile çalışabilir kağıdı yürürlükten kaldırılmıştır.
Diğer taraftan, sayılı Kanunun üncü maddesinin ikinci fıkrasında, kamu hizmetlerinin gereği gibi yürütülmesini sağlamak amacı ile kanunların, tüzüklerin ve yönetmeliklerin Devlet memuru olarak emrettiği ödevleri yurt içinde veya dışında yerine getirmeyenlere, uyulmasını zorunlu kıldığı hususları yapmayanlara, yasakladığı işleri yapanlara durumun niteliğine ve ağırlık derecesine göre mezkur Kanunun nci maddesinde sıralanan disiplin cezalarından birisinin verileceği belirtilmektedir.
Yukarıda yer verilen hüküm çerçevesinde,
- Devlet memurunun hastalanması sebebiyle sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaat ederek muayene edilmesi sırasında ya da muayene sonrası tetkik ve tahlillerde geçirdiği sürelerde memurun izinli sayılması gerektiği; ancak bu iznin muayene süresi, tetkik ve tahlil süresi ile sınırlı olduğu,
-Devlet memuruna verilen bu iznin suistimal edildiği yönünde kanaate varılması halinde kamu kurum ve kuruluşlarınca ilgililerden sağlık kurum ve kuruluşlarında muayene edildiğine veya muayene sonrası tetkik ve tahlil yaptırdığına dair belge istenebileceği,
- Muayene sonrasında tabip tarafından hastalık raporu verilmediği takdirde Devlet memurunun söz konusu sürelerin bitiminde görevine başlaması gerektiği,
- Muayene sonrasında tabip tarafından hastalık raporu verilmediği takdirde söz konusu sürelerin bitiminde görevine başlamayan Devlet memuru hakkında sayılı Devlet Memurları Kanununun inci maddesi çerçevesinde işlem yapılabileceği,
mütalaa edilmektedir.


Deovlet Personel Başkanlığındaki link: seafoodplus.info ni/docx

 

Gemi Adamı sağlık raporu almak

Gemi adamı sağlık raporu gemilerde çalışmak isteyen, halihazırda gemilerde çalışan tüm gemi adamları ve amatör denizciler için gerekli belgelerden biridir. Gemi adamı sağlık raporunu ilk defa alacak kişilerin gemide çalışmaya elverişli olduğu bu belge ile tespit edilir ve sonrasında 2 yılda bir yenileme işlemi yapılarak sağlık durumunu koruduğu, herhangi bir hastalığı ve çalışmaya engeli olmadığı tespit edilir.


Gemi Adamı Sağlık Raporu Almak

Gemi adamı sağlık raporu denizde çalışan gemi adamları ve gemi adamı adaylarının gemilerde çalışmak için almak zorunda oldukları bir rapordur. Ayrıca gemi adamı yetiştirmek için eğitim veren okullara girmek içinde gemi adamı sağlık raporu almak gerekmektedir.

Sağlık raporu almak tahmin edildiği kadar zor bir iş olmayıp çok ciddi bir rahatsızlığı olmayan kişiler tarafından profesyonel olarak özellikle bu konuda uzmanlaşmış tıp merkezlerinde 1 gün içerisinde alınabilmektedir.


Gemi Adamı sağlık raporunu almaya engel olan başlıkları söyle sıralayabiliriz

       Madde Bağlımlılığı, Akıl ve Ruh hastalıkları

       Sinir Sitemi bozuklukları

       Kan Hastalıkları (aids vs)

       İskelet sistemi bozuklukları, eksik uzuvlar

       Uzun seyirli bulaşıcı hastalıklar

       Duyu Organlarında Önemli Fonksiyon Kayıpları

 

Yuklarıdaki maddelerden bir ya da daha fazlası tespit edilen adaylara gemi adamı sağlık raporu verilmez ve denizde çalışmalarına müsaade edilmez.

Burada yer alan 6ncı madde göz bozukluklarını çağrıştırdığı için meraklı sorulara sebebiyet vermektedir fakat ilave madde de açıkça belirtilmektedir ki, gözlük ve/veya lens kullanımı ile düzeltilebilen görüş bozuklukları gemi adamı sağlık raporu almaya engel değildir.

Uzağı gözlüklü bir şekilde 20 üzerinden 16 yani 16/20 görebilen güverte sınıfı ve 11/20 görebilen makina tayfa sınıfı bu belgeyi almayı hakeder.

Yakın görme ise gözlüklü/lensli şekilde tam olmalıdır.

Gemide görevi başında gözlük/kontank lens kullanmak ve gemide yeterli sayıda yedeğini bulundurmak şartıyla gemilerde çalışmanızda ya da okullara kayıt yaptırmanızda hiç bir sıkıntı yoktur.

 

Gemi Adamı Sağlık Raporu Ücreti

Gemi Adamı Sağlık Raporu için devlet tarafından talep edilen herhangi bir ücret bulunmamaktadır. Yalnız söz konusu raporu elde edebilmek için muayene olmanız gerekmektedir.

Yetkili kurum ve kuruluşlar listesi mevcut olup devlet hastanelerinde söz konusu muayene için ücret talep edilmezken, özel hastaneler ve yetkili tıp merkezlerinde ücretler yılı itibariyle  lira arasında değişir.

Bu tutar muayenenin periyodik ve genel olmasına göre farklılık göstermektedir.


Gemi Adamı Sağlık Raporu İçin Gerekli Evraklar

Malum ülkemizde her resmi işlem için düzinelerce evrak istenmektedir. Gemi Adamı Sağlık Raporu için bu işlem teknolojinin nimetleri ile biraz olsun aşılmış durumda. Şimdilik hastane muayenesi için Nüfus Cüzdanınız ve 4 adet fotoğraf yeterli.

Hastane (yetkili sağlık kuruluşu) muayenesinden sonra alacağınız Gemi Adamları Sağlık Muayene Formu (Ek-3 olarak geçer) ve yapılan tetkik ve raporların tamamı ile birlikte 30 gün içinde en yakın Gemi Adamları Sağlık Merkezine” giderek gemide çalışmanızı sağlayacak 2 yıl geçerli (özel durumlarda 1 yıl da olabiliyor (şeker hastalığı, hepatit B vs)) Gemi Adamları Sağlık Yoklama Belgesi” (Ek olarak bilinir) için başvurmanız gerekmektedir.

30 gün içinde getirilmeyen raporlar maalesef geçersiz sayılıyor.

Gemi Adamları Sağlık Merkezine gittiğinizde hastaneden (yetkili sağlık kuruluşu) aldığınız tüm belgeleri orada bulunan hekime vererek bilgilerinizin sisteme kaydolmasını sağlarsınız. Son olarak sisteme bağlı web cam (bilgisayar kamerası) ile fotoğrafınız çekilir ve sisteme kaydedilen tüm bilgileriniz sonucunda gemide çalışmanızı sağlayacak aşağıdaki belgeyi size teslim eder.

Bu belgeyi şirketlere iş başvurularına giderken, limandaki işlerinizde, gemiye katılırken sürekli yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Gemiye katıldıktan sonra gemide yetkili kişiye (Genellikle seafoodplus.info) teslim eder, gemiden ayrılırken tekrar teslim alırsınız.


Gemi Adamı Sağlık Raporu Yenileme

Gemi Adamları Sağlık Yoklama Belgesi yetkili sağlık kuruluşunun vermiş olduğu Gemi Adamları Sağlık Muayene Formu sonuçlarına istinaden iki yıl yada daha kısa süreli (1 yıl) olarak belirtilebilir. Rapor 2 yıldan daha kısa süreli verilmişse nedeni açıkça belirtilir. (Genellikle ileri derecede diyabet (şeker hastası) ve hepatit B için 1 yıl veriliyor).

Gemi Adamı sağlık raporunuzu geçerlilik süresi bittikten sonraki 6 ay içerisinde yenileme yapılması gerekmektedir. Aksi durumda periyodik muayene yerine genel muayene görmeniz gerekecektir.

Gemi Adamları Sağlık Yoklama Belgesi (Ek) geçerlilik süresi biten gemi adamları periyodik sağlık muayenesi için şahsen Gemi Adamları Sağlık Merkezine başvurmalıdır. Doktor tarafından kişinin sistemden kontrolü yapıldıktan sonra sisteme bağlı web cam (bilgisayar kamerası) ile fotoğrafınız çekilir ve doktor tarafından Hastanede (yetkili sağlık kuruluşu) muayene yapılması için bir çeşit sevk belgesi düzenlenir. (Gemiadamı Periyodik Sağlık Muayenesi İçin Tetkik ve Tahlil Talep Formu). Sağlık kuruluşunda gerekli muyaneleri göre gemi adamı 10 iş günü içerisinde tekrar Gemi Adamları Sağlık Merkezine gelir ve Gemi Adamları Sağlık Yoklama Belgesi (Ek) yenilenir.


Periyodik ve Genel Muayene

İlk defa Gemi Adamı Sağlık Raporu alınacağı zaman yapılan muayeneye Genel Muayene adı verilir. Genel Muayene sonrası alınan “Gemi Adamları Sağlık Yoklama Belgesi” (Ek) geçerlilik süresi normal şartlarda iki senedir.

İki senelik geçerlilik süresi sonrasında yenilemek için gerekli muayeneye ise Periyodik Muayene adı verilir. Onun da süresi 2 yıldır.

Üç defa “periyodik muayene”den geçen gemi adamının dördüncü muayenesi “genel muayene” olmak zorundadır.

Gemi Adamı Sağlık Raporu Genel Muayenede yapılan tetkikler:Akciğer Grafisi, Odyometri (duyma testi), EKG, Hemogram, Lipid paneli, Açlık Kan şekeri, Tam idrar tahlili, Üre, Kreatinin, Antiv Hiv (aids), Anti Hcv, HBs Ag, Karaciğer Enzim, İdrarda madde bağımlılığı testleri.

Gemi Adamı Sağlık Raporu Periyodik Muayenede yapılan tetkikler: Akciğer Grafisi, Odyometri (duyma testi), EKG, Hemogram, Lipid paneli, Açlık Kan şekeri, Tam idrar tahlili, Antiv Hiv (aids)



Gemi Adamı Sağlık Raporu Merkezleri için
Tıklayınız.

seafoodplus.info

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir