mevsimler ile ilgili drama / Drama Örnekleri 4 | OkulöncesiTR

Mevsimler Ile Ilgili Drama

mevsimler ile ilgili drama

Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler>Tiyatro Oyunları, Skeçler, Piyesler, Oratoryolar, Rondlar, Monologlar, Dramalar, Canlandırmalar

MEVSİMLERİN HİKÂYESİ (DRAMA ÖRNEĞİ) (TİYATRO OYUNLARI, SKEÇLER, PİYESLER, ORATORYOLAR, RONDLAR, MONOLOGLAR, DRAMALAR, CANLANDIRMALAR)

 

Dört mevsim dört ayrı renk, dört ayrı zaman, dört ayrı duygudur. Her birinin gelişi  ve gidişi insanlarda farklı iz bırakıfunduszeue.info biri insanları farklı giydirir, farklı düşündürür.

 

Dört arkadaş birbirinin elini hiç bırakmaz; birinin gittiği yarde biri vardır. Birbirlerinin sırasını hiç şaşırmazlar. Şimdi biz bu dört arkadaşın hikâyesine geçelim:

 

Kış sert yüzüyle ve soğuk gülüşüyle dünyaya gelmiş, yaza kızgın bir şekilde bakarak:

 

Kış: Bu sene insanları bunalttın yaz. Benim gelişimi çok beklediler.İşte funduszeue.info: Hayır hiç  de bunalmadıfunduszeue.infoar (bilgi funduszeue.info) ben gelince rahatlar. Onları sıcağımla kuşatır, hastalanmaktan kurtarırım, sen ise onları üşütüp hasta edersin.

 

Kış: Ben çocuklara en çok istedikleri şeyi veririm. Hiç görmedin mi kar yağdığı zaman ne kadar sevinirler. Hem hasta olanlar benim yüzümden değil; kendilerine dikkat etmedikleri için hastalanırlar.

 

İlkbahar: Ne konuşuyorsunuz? Ben kışın sonu yazın başlangıcıyım. Ne kış gibi insanları üşütür ne de yaz gibi insanları yakarım.

 

Kış: Sen de nerden çıktın ilkbahar? Senin ne olduğun belli değil, insanlar senden bir şey anlamazlar. Durmadan ağlar durursun.

 

İlkbahar: Benim ağlayıp durmam, yeryüzüne bereket içindir. İnsanlar bana güvenerek buğday eker. Ben ağladıkça onlar sevinirler.

 

Yaz: Hey ilkbahar! Ben güneşimle yakmasam suladığın ekinler çürür, insanlar aç kalır, seni düşman ilan ederler.

 

Sonbahar: Ne tartışıp duruyorsunuz? Gördüğünüz gibi hepimizin ayrı  bir önemi funduszeue.infomizin olmaması doğanın dengesini bozar.

 

İlkbahar: Doğru söylersin funduszeue.infoında boşuna tartışıp durmaktayıfunduszeue.info ne demiş Karac’ oğlan:

 

Yaz gelir de heveslenir bitersin,

Güz gelir de başın alır gidersin,

Yavru neden boyun eğri tutarsın,

Senin derdin benden beter menevşe.

 







“TİYATRO OYUNLARI, SKEÇLER, PİYESLER, ORATORYOLAR İLE İLGİLİ TÜM BELGELER

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

• Üzerinde isimleri yazan mevsim görselleri çocuklara gösterilerek yazıları tahmin etmeleri istenir.
• Önceden hazırlanan mevsime uygun sembol resimler çocuklara gösterilerek “Bu sembolleri hangi mevsimlerle eşleştirebiliriz?” diye sorulur. *Çiçek (İlkbahar) * Sarı yaprak (Sonbahar) *Kar tanesi (Kış)
• Güneş (Yaz)
• Çocuklardan alınan cevaplarla, semboller mevsim görsellerinin üzerine yapıştırılarak mevsimlerin özellikleri hakkında sohbet edilir.
• Çocuklara hangi mevsimde doğdukları sorulur.
• Çocuklar doğdukları mevsime göre gruplanır.
• Her çocuk sırayla doğduğu mevsime uygun önceden hazırlanmış sembol şeklindeki kolyeyi alıp takar. Kolyeler takıldıktan sonra aynı mevsimde doğanlar ayrı ayrı sayılır. “En çok hangi mevsimde doğan var? En az hangi mevsimde doğan var?” gibi sayma çalışmaları yapılır.
• Mevsimler şarkısını öğretmen bir kez söyler. İkinci söylenişte sonbaharda doğan çocuklar ortaya gelip sonbahara ait sözler bitene kadar ritme uygun dans ederler. Diğer çocuklar da şarkıya eşlik eder.
• Kış, ilkbahar, yaz kıtalarında da o mevsimde doğan çocuklar ortaya sırayla çıkıp aynı şekilde ritme uygun dans ederler.
• Bayrağım nakaratında bütün çocuklar kalkıp hep beraber ritme uygun dönerler. Çocukların isteğine göre tekrar edilir.

               Mevsimler
Hep sarıdır elbiselerim. Ben bu rengi pek çok severim.
Sonbaharı cicim. Çok sevdiğim için
Hep sarıdır elbiselerim.
Hep beyazdır elbiselerim. Ben bu rengi pek çok severim.
Kış babayı cicim. Çok sevdiğim için
Hep beyazdır elbiselerim.
Hep yeşildir elbiselerim. Ben bu rengi pek çok severim.
İlkbaharı cicim. Çok sevdiğim için
Hep yeşildir elbiselerim.
Hep mavidir elbiselerim. Ben bu rengi pek çok severim.
Yaz babayı cicim, Çok sevdiğim için
Hep mavidir elbiselerim.
Hep kırmızı elbiselerim. Ben bu rengi pek çok severim.
Bayrağımı cicim, Çok sevdiğim için
Hep kırmızı elbiselerim.
                         Anonim


• Ayrı ayrı masalara büyük boy kâğıtlar, artık malzemeler, yapıştırıcı ve boyalar konur. Çocuklardan doğdukları mevsim masasına giderek grupça mevsim afişi oluşturmaları istenir

Mevsimlerin Dansı

&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;

Kazanım ve Göstergeleri:

MA

K4        Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar.

Kalemi doğru tutar.

Kalem kontrolünü sağlar.

K5        Müzik ve ritim eşliğinde hareket eder.

Müzik ve ritim eşliğinde çeşitli hareketleri ardı ardına yapar.

&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;

Malzeme: Yavaş ve hızlı tempolu birer müzik parçası, 4 mevsim için 4 adet büyük boy beyaz resim kağıdı, 4 kutu pastel boya, hamur yapıştırıcı (resimleri duvara asmak için).

Mevsimleri temsil eden resimler:

Yaz: Dondurma, Kış: Kardan adam, İlkbahar: Bahar dalı, Sonbahar: Yaprakları dökülmüş ağaç resmi 

&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;

Hazırlık:Büyük boy beyaz resim kâğıtlarının sağ üst köşesine mevsimi temsil eden küçük resimleri yapıştırın. (Bir kâğıda yaz için dondurma resmini, diğerine kış için kardan adam resmini, diğerine ilkbahar için bahar dalını, diğerine de sonbahar için yaprakları dökülmüş ağaç resmini)  

&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;

Uygulama:

  • Çocuklarla birlikte çember olunur.
  • “Bugün müzik ve hareket zamanında yavaş müzik çalarken mevsimlerle ilgili bir resim yapacağız. Hızlı müzik çaldığında da dans edeceğiz.“ denir.
  • Etkinliğe başlamadan önce çocuklara bazı sorular sorulur ve cevaplar dinlenir. “Eğer kışla ilgili bir resim çizsek o resimde neler olmasını istersiniz?” diye sorulur. Bu soru her mevsim için tekrarlanır ve çocuklardan gelecek cevaplar dinlenerek onaylanır.
  • Dört mevsimin her birini temsil edecek olan 4 adet büyük boy beyaz resim kâğıdı sınıfın dört farklı köşesine yere yerleştirilir. Çocuklarla bunların hangi mevsimler olduğu hakkında konuşulur. Çocuklar sayışarak dört gruba ayrılır ve her bir grubun bir resim kâğıdının yanına gitmesi istenir.
  • Çocuklara oyun açıklanır. “Şimdi size yavaş bir müzik açacağım, bu müzik eşliğinde her grup hangi mevsim kâğıdının önünde ise o mevsimle ilgili istediği bir resim yapmaya başlayacak, ama hızlı müzik başladığında herkes elindeki boyaları bırakacak ve hep birlikte dans edeceğiz. Resminizi bitirmek zorunda değilsiniz. Tekrar yavaş müziği duyduğunuzda ise grup olarak başka bir mevsim kâğıdının başına gideceksiniz ve orada resim çizmeye devam edeceksiniz. Anlaştık mı? Haydi, bakalım başlayalım öyleyse!” denir.
  • Yavaş tempolu müzik açılır ve çocuklar resim yapmaya başladıklarında teker teker tüm gruplar dolaşılır ve neler yaptıkları sorulur. Başlayamayan çocuklar o mevsimle ilgili konuşularak teşvik edilir.
  • Her bir mevsim için 3 dakika resim, 1 dakika dans olacak şekilde yavaş ve hızlı tempolu müzik sırasıyla açılır. Geçişlerde çocukların farklı mevsimlerle çalışmaları için hatırlatmalarda ve yönlendirmelerde bulunulur.
  • Dört tur tamamlandığında müzik kapatılır, resimler duvara asılır ve çocuklarla yaptıkları resimler hakkında konuşulur. “Bakalım yaz mevsimi ile ilgili neler çizmişsiniz?” gibi. Duydukları iki farklı müziğin hızıyla ilgili sorular sorulur ve cevaplar dinlenir. “Resim yaparken dinlediğimiz müzik sizce hızlı mıydı yavaş mıydı?” gibi.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası