müzekart kişiselleştirme / 9 soruda Müzekart - Son Dakika Haberleri

Müzekart Kişiselleştirme

müzekart kişiselleştirme

9 soruda Müzekart

Tarihin bilinen en büyük tapınağı Göbeklitepe, zengin tarihiyle Ayasofya, antik dünyanın en önemli metropollerinden Efes…

Türkiye, tarihi, kültürü ve coğrafi özellikleriuyle tüm dünya için oldukça kıymetli bir ülke. Bunlar da ülkemizin kültürel varlıklarından sadece birkaçı. Türkiye’de bulunan yüzlerce müze ve ören yeri, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sunulan Müzekart ile ziyaret edilebiliyor.

9 soruda Müzekart

Müzekart’ı kimler alabiliyor?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Sayılı Kanuna tabi Mavi Kart sahipleri, KKTC vatandaşları ile Türkiye’de yerleşik “Yabancı Kimlik Numarası” sahibi kişiler tarafından bu kart kullanılabiliyor.

Müzekart nasıl alınıyor?

Müzekart sahibi olmak isteyenler, kart basım istasyonlarından, fotoğraflı T.C. kimlik kartı, pasaport ya da sürücü belgesi ile Müzekartlarını alabiliyor.

Ayrıca isteyenler, "funduszeue.info" adresine talep edilen bilgileri girerek kredi kartıyla Müzekart alabiliyor. Sistem onay verdikten sonra internet başvuruları 5 gün içinde kurye ile belirtilen adrese gönderiliyor.

Müzekart çeşitleri ve fiyatları neler?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Müzekart sahibi olmak isteyenlere alternatif imkanlar sunuyor. 

Museum Pass Türkiye 

Museum Pass Türkiye ile Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı ’den fazla müze ve ören yeri 15 gün boyunca ziyaret edilebiliyor. İlk müze ve ören yeri girişinden itibaren 15 gün boyunca geçerli olan Museum Pass Türkiye’nin fiyatı lira.

Müzekart+

Müzekart+ ile Kültür ve Turizm Bakanlığına ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne bağlı ’den fazla müze ve ören yerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edebilirsiniz.

İlk müze ve ören yeri girişinden itibaren bir yıl boyunca geçerli olan Müzekart’ın fiyatı Türk vatandaşları için 70 lira.

Müzekart 15 Temmuz

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehitler anısına düzenlenen Müzekart ile ’den fazla müze ve ören yerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edebilirsiniz.

İlk müze ve ören yeri girişinden itibaren bir yıl boyunca geçerli olan 15 Temmuz Anı Müzekart’ın fiyatı Müzekart+ ile aynı.

Museum Pass İstanbul

Museum Pass İstanbul ile şehirdeki müze ve ören yerlerini 5 gün boyunca ziyaret edebilirsiniz, Museum Pass İstanbul’un fiyatı lira.

Museum Pass Cappadocia

Museum Pass Cappadocia ile Nevşehir’deki 10’dan fazla müze ve ören yerini 3 gün boyunca ziyaret edebiliyorsunuz. Fiyatı ise lira.

Museum Pass Akdeniz

Museum Pass The Mediterranean ile Antalya, Mersin, Adana ve Denizli’deki 50’dan fazla müze ve ören yerini 7 gün boyunca ziyaret edebilirsiniz. Museum Pass The Mediterranean’in fiyatı lira.

Museum Pass Ege

Museum Pass The Aegean ile İzmir, Aydın, Muğla ve Denizli’deki 60’dan fazla müze ve ören yerini 7 gün boyunca ziyaret edebilirsiniz. Museum Pass The Aegean’in fiyatı lira.

Müzekart kimlere ücretsiz?

- 18 yaşın üzerindeki öğrencilere,

- Engelli vatandaşlara,

- Yükseköğretim Kurumuna bağlı üniversitelerde görev yapan öğretim üyelerine, 

- Ortaöğretim kurumlarında eğitim gören yabancı öğrenciler ile yükseköğrenim kurumlarında önlisans, lisans veya yüksek lisans programlarına devam eden yabancı öğrencilere ve KKTC vatandaşı öğrencilere,

- Öğrenci kimliği ibrazı şartı ile 30 lira olan Müzekart; 18 yaş altı öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenler ve 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz.

Müze ve ören yerlerine ücretsiz giriş yapabilecekler, gişelerde sıra beklememek adına istedikleri takdirde 10 lira kart bedeli ödeyerek Müzekart edinebiliyor.

Müzekart nerelerde geçerli?

Belediyelere bağlı sitelerde çoğunlukla Müzekart geçmiyor. Özel müzelerin bazılarına müze kart ile indirimli veya ücretsiz giriş mümkün olabiliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müzelerin neredeyse tamamında Müzekart geçerli. Ancak müzelerin belli bölümleri için ödenen ekstra ücretler kartın kapsamı dışında kalabiliyor ya da indirimli de olsa bir ücret ödemek gerekebiliyor.

Müzekart'ın geçmediği müzeler ve tarihi yapılar hangileri?

Bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerinde geçerli olan Müzekart, sadece 4 yerde geçersiz. Bu yerler ise; Topkapı Sarayı Müzesi içerisindeki Harem Bölümü, Göreme Açık Hava Müzesi içerisindeki Karanlık Kilise, Efes Ören Yeri Yamaç Evleri ile İstanbul Aya İrini Kilisesi.

Müzekart, taşıma kapasitesi düşük olan ve aşırı ziyaretçi yüklenmesi sonucunda tarihi dokunun muhafaza edilemeyeceği düşünülen yerlerde geçmiyor. Bu belirtilen 4 müze ve ören yeri ekstra ücret ile gezilebiliyor.

Müzekart geçen şehirler neler? 

Müzekart uygulaması şimdilik 43 ilde kullanılıyor. Bu iller ise şöyle:

"Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak."

Müzekart'ın avantajları neler?

Vatandaşlar, bu uygulama ile gişelerde sıra beklemeden ve her ziyaret ettikleri müze ve ören yerine ayrı ayrı ücret ödemek zorunda kalmadan kartlarıyla geçiş yapabiliyor. 

Müzekart, Devlet Opera ve Balesinin yerleşik sahnelerinde sergilenen tüm gösterilerine indirim sağlıyor. Bunun dışında İstanbul Şehir Hatları’na bağlı Boğaz turlarında da indirim fırsatı sunabiliyor.

Müzekart'ın geçerlilik süresi ne kadar?

Türkiye’nin müze gezdiren, tarih ve kültür alışverişi yaptıran ilk kartı “Müzekart”, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerine, alındığı tarihten itibaren 1 yıl sınırsız giriş imkanı sağlıyor. 

Kaynak: Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT Haber

MüzeKart+ Nedir ?

MüzeKart ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Saraylar ve Çanakkale Alan Başkanlığına bağlı ’den fazla müze ve örenyerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Satın aldığınız ilk günden itibaren bir yıl boyunca geçerli olan MüzeKart’ın fiyatı Türk vatandaşları için 60 TL’dir.

MüzeKart’ınız ile tarihte bir yolculuğa çıkmak için MüzeKart satış noktalarına ulaşmak için tıklayınız.

MüzeKart ile gezebileceğiniz T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı tüm müze ve örenyerlerini görebilmek için tıklayınız.

Türkiye'nin Müzeleri uygulaması ile üyelik oluşturarak, müze ve örenyeri girişinde oluşturacağınız kod ile kartınızı anında kullanmaya başlayabilirsiniz. Üyelik oluşturulmayan durumlarda MüzeKart'ınızın kargo ile size ulaşmasını beklemeniz gerekecektir.

NOT: MüzeKart, Topkapı Sarayı içerisinde bulunan Harem Dairesi, Aya İrini Anıtı, Beykoz Cam Müzesi, Efes Örenyeri içerisinde bulunan Yamaçevler , Göreme Açıkhava Müzesi içerisinde bulunan Karanlık Kilise, Sedir Adası, İstanbul Sinema Müzesi ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi içersinde bulunan Serçe Limanı Cam Batığı Sergi Salonu bölümünde geçerli değildir. Belirtilen bu yerler için ayrıca bilet almanız gerekmektedir.

Efes Yamaçevler bileti için lütfen tıklayınız.

Göreme Açıkhava Müzesi Karanlık Kilise bileti için lütfen tıklayınız.

Son dönemlerde iyice artan enflasyon sosyal yaşamımızı da bir hayli etkiledi. Birçok insanın zorunlu ihtiyaçlarını bile zar zor karşıladığı şu günlerde, dışarıda yapılabilecek aktivite sayısı iyiden iyiye azaldı. Peki, çok fazla masraf yapmadan İstanbul’da dolu dolu bir gün geçirmeye ne dersiniz? Birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu şehirde yalnızca Müze Kart çıkartarak gezebileceğiniz onlarca müze bulunuyor. Osmanlı Hanedanı’na yüzyıllarca ev sahipliği yapan Topkapı Sarayı’ndan Müslüman bilim insanlarının bilim dünyasına katkılarının sergilendiği İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ne kadar birçok müzeyi makul bir fiyata ziyaret edebilirsiniz. İşte, İstanbul’da Müze Kart geçen yerler neresi diye merak edenler için 11 lokasyon!

1. Topkapı Sarayı

Tarihi Yarımada siluetinin en görkemli yapısı olan Topkapı Sarayı yalnızca İstanbul’un değil, dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri. 25 Osmanlı padişahına ev sahipliği yapan saray, özellikle sade mimarisi ve geniş avluları ile dikkat çekiyor. Sarayın boğaz manzarası ve asma bahçeleri ise kesinlikle görülmeye değer.

Müze Kart ile Topkapı Sarayı’nın Kutsal Emanetler dahil olmak üzere büyük bir bölümünü gezebilirsiniz. Ancak Harem’de ve bahçesinde bulunan Aya İrini Kilisesi’nde Müze Kart&#;ın geçerli olmadığını hatırlatalım.

2. Beylerbeyi Sarayı

Müze Kart geçen yerler arasında kesinlikle görülmesi gereken yapılardan biri de Beylerbeyi Sarayı&#; Osmanlı padişahları, İstanbul’un fethinden ’lü yıllara kadar Topkapı Sarayı’nda yaşadı. Fakat son zamanlarda değişen protokol kuralları ve mimari akımlar sebebiyle Sultan Abdülaziz, ikinci bir saray olarak Beylerbeyi Sarayı’nı yaptırdı.

Ermeni mimar Sarkis Balyan’a yaptırılan saray, 23 oda ve 6 salondan oluşuyor. Hem doğu hem de batı mimarisinden izler taşıyan Beylerbeyi Sarayı, özellikle yüksek tavanları ve tavanlarına işlenmiş muazzam resimleri ile ziyaretçileri adeta mest ediyor. Siz de Müze Kart&#;ınız ile bu eşsiz yapıyı ekstra bir ücret ödemeden gezebilirsiniz.

3. İstanbul Arkeoloji Müzeleri

Bir milyonu aşkın eserle dünyanın en büyük müzelerinden biri olan İstanbul Arkeoloji Müzeleri, aynı zamanda Türkiye’nin müze olarak inşa edilen en eski binası olma özelliğine sahip. Müze koleksiyonunda Balkanlar’dan Afrika’ya, Anadolu’dan Arap Yarımadası’na kadar Osmanlı İmparatorluğu himayesindeki medeniyetlere ait eserler bulunuyor. Ziyaretçilerin en çok dikkatini çeken eserlerin başında ise orijinal Kadeş Antlaşması metni ve Büyük İskender Lahdi geliyor.

Müze 3 ana birimden oluştuğu için İstanbul Arkeoloji Müzeleri olarak adlandırılmaktadır. Bu birimler İstanbul Arkeoloji Müzesi, Çinili Köşk Müzesi ve Eski Şark Eserleri Müzesi’dir. Bünyesinde bulunan 3 müzeyi de Müze Kart ile gezebilirsiniz.

4. Türk ve İslam Eserleri Müzesi

Topkapı sarayına oldukça yakın olan Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Sultanahmet Meydanı’nın batısında yer alıyor. İbrahim Paşa Sarayı’nın içinde bulunan müze, ülkemizde Türk ve İslam eserlerini topluca barındıran ilk müze olma özelliği taşıyor. 

Abbasi, Memlük, Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalma çok özel eserler bulunan Türk ve İslam Eserleri Müzesi, aynı zamanda oldukça geniş bir halı koleksiyonuna sahip.

5. Galata Kulesi

Galata Kulesi, Galata’nın Ceneviz kolonisi olduğu yüzyılda Cenevizliler tarafından inşa edildi. Osmanlı döneminde bir süre zindan olarak kullanıldıktan sonra yangın gözetleme kulesine çevrilen yapı, ’lı yıllarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilip halkın ziyaretine açıldı.

Geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlanmasıyla birlikte Müze Kart&#;ın geçerli olmaya başladığı Galata Kulesi, aynı zamanda İstanbul’un en iyi panoramik manzarasına sahip noktalarından biri.

6. Rumeli Hisarı

Boğaziçi’nden geçen gemileri kontrol edebilmek amacıyla Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Rumeli Hisarı, fetihten sonra önemini yitirdiği için hapishane olarak kullanılmaya başlandı. ’te başlayan restorasyon çalışmasının ardından yılında halkın ziyaretine açılan hisarda fetih sırasında kullanılan gülleleri, topları ve Haliç’i kapattığı söylenen zincirin bir kısmını görebilirsiniz.

7. Yıldız Sarayı

Müze Kart geçen yerler

3. Selim’in annesi Mihrişah Sultan adına yaptırılan Yıldız Sarayı, 2. Abdülhamid döneminde Osmanlı’nın ana sarayı olarak kullanılmaya başlandı. Dolmabahçe Sarayı’nın aksine tek bir yapı halinde olmayan saray, geniş bir koru içine yerleşmiş birçok köşkten oluşuyor. Ayrıca türlü seramiklerin üretildiği Yıldız Porselen Üretimevi de sarayın bahçesinde bulunuyor.

8. Büyük Saray Mozaikleri Müzesi

Müze Kart geçen yerler

Büyük Saray Mozaikleri Müzesi, Sultan Ahmet’teki Arasta Pazarı içinde bulunuyor. Müzede sergilenen eserler M.S – (Bizans İmparatorluğu) yılları arasına tarihlenirken, mozaiklerde insan ve hayvan figürü ile 90 adet farklı tema yer alıyor.

Metrekaresinde yaklaşık parça kullanılarak oluşturulan mozaikler, o dönemlerde Bizans sarayının en nadide parçaları olarak değerlendiriliyordu.

9. Galata Mevlevihanesi

Müze Kart geçen yerler

yılında Galata sırtlarında yapılan Galata Mevlevihanesi, Kulekapısı Mevlevihanesi veya Galipdede Tekkesi isimleriyle de anılıyor. Depremler ve yangınlar nedeniyle sık sık zarar gören ve restore edilen yapı, Galata Kulesi’ne yalnızca birkaç dakikalık yürüme mesafesinde.

İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi

Müze Kart geçen yerler

yılında açılan İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Gülhane Parkı içinde yer alıyor. Müslüman bilim insanlarının bilim dünyasına katkılarının sergilendiği müze 2 kattan oluşuyor. Üst katta Sinevizyon Salonu, Savaş Teknolojileri, Astronomi, Saat Teknolojisi, Denizcilik ve Tıp Bölümü bulunuyorken alt katta optik, kimya, fizik, matematik ve geometri, coğrafya, şehircilik ve mimari ile ilgili çizim ve haritalar sergileniyor.

Fethiye Müzesi

Müze Kart geçen yerler

Müze kart geçen yerler listemizin sonuna geldik! Bizans döneminde yapılan Pammakaristos Kilisesi, 3. Murat döneminde camiye çevrildi ve Fethiye ismini aldı. Daha sonra müze olarak değerlendirilen yapı Fatih’in Çarşamba semtinde bulunuyor.

Kubbe ve duvarları yüzyıl mozaikleri süslü olan Fethiye Müzesi, restorasyon çalışmaları nedeniyle uzun bir süredir ziyaretçi kabul etmiyor.

Not: Listede yer alan müzeler restorasyon çalışmaları nedeniyle kapalı olabilir. Ziyaret etmeden önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan bilgi almanızı öneririz.

Bu içeriğimiz de ilginizi çekebilir:

Türkiye&#;deki Müzelerde Bulunan Dünyaca Ünlü 8 Lahit ve Hikayeleri

Müze ve Örenyeri Giriş Kontrol Sistemleri Ürün&Çözüm Tedarikçisi

Müze ve Örenyerleri gişelerinin işletimi, giriş kontrol sistemlerinin modernizasyonu ve yönetim işi, TURSAB tarafından üstlenildi. TURSAB, bu hizmet  için gerekli donanım/yazılım ve çözümleri,  çeşitli tedarikçilerden sağlayarak anahtar teslim çözümü oluşturdu.

 TURSAB, bu projesinde, Turnike Barkod Okuyucuları, Gişe Barkod Okuyucuları ,  MüzeKart Kişiselleştirme Yazıcıları ve IP Telefon çözümlerinde, ProjeMetrik Firması’nı  tercih etti.

Bu doğrultuda, Müze ve Örenyerleri gişelerinde, TURSAB tarafından ihtiyaç duyulan;
-  Turnike Barkod Okuyucu ve Gişe Barkod Okuyucu için, 2D Barkodları, karton bilet veya cep telefonundan okuma özelliğine sahip Datalogic Marka Magellan i Model Turnike içi okuyucu ve Datalogic Marka Gryphon D+ Model El Okuyucu;
- MüzeKart Kişiselleştirme için, tek yüze renkli kişiselleştirme özelliğine sahip DISO Marka DCP + Model Kart Yazıcı;
- Gişelerde ihtiyaç duyulan IP Telefonlar için, Cisco Marka IP telefon ve Santral  Yönetim Sunucu; 

ProjeMetrik tarafından tedarik edilmiştir.

 

 

 

 

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası