tek pencere liman / Liman Tek Pencere Sistemi Hk.

Tek Pencere Liman

tek pencere liman

Liman Tek Pencere Sistemi (LTP), geminin limana varışından ve çıkışından önce acenteler tarafından yapılan bildirimlerin tek bir veri tabanından girilmesi; farklı kurum ve kuruluşlar ile liman işletmelerince ihtiyaç duyulan bilgilerin bu veri tabanından alınması, kamu kurum ve kuruluşlarınca verilen izinlerin ve yapılan işlemlerin sonuçlarının oluşturulacak sistem üzerinden görülmesini sağlayacaktır. 

Projenin temel amacı, geminin limana varışından ve çıkışından önce acenteler tarafından yapılan bildirimlerin tek bir veri tabanından elektronik imza ile girilmesi, farklı kurum ve kuruluşlar ile liman işletmelerince işlem yapabilmek için ihtiyaç duyulan bilgilerin bu veri tabanından alınması, kamu kurum ve kuruluşlarınca verilen izinlerin ve onayların tek bir sistem üzerinden görülmesinin sağlanmasıdır. 

Bu sayede, acentelerce bilgilerin kamu kurumlarına defaten sunulması nedeniyle oluşan bürokrasi ve kırtasiyeciliğin önünce geçilmesi, işlemlerin hızlı ve etkin yürütülerek maliyetlerin azaltılması, sağlıklı istatistik üretilmesi, kurumlar tarafından daha koordineli ve etkin risk analizi yapılabilmesi hedeflenmektedir. 

Kaynak:monash.pw

Liman Tek Pencere Sistemi Protokolü İmzalandı

Limanlara gelen gemilere ait bildirimlerin tek bir sistem üzerinden elektronik yapılmasına imkân sağlayacak “Liman Tek Pencere Sistemi Protokolü” Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci arasında imzalandı.

Bakan Arslan, limanlarda herhangi bir işlemle ilgili veri girildiğinde Liman Tek Pencere Sistemi aracılığıyla tüm bakanlıkların bunu kullanabileceğini belirterek, “Her bakanlık için insanımız ayrı ayrı veri girmek zorunda kalmayacak.” dedi. Bakan Arslan, Türkiye’nin son 15 yıllık süreçte gelişim adına büyük mesafeler kat ettiğini ve Dünya’nın en hızlı büyüyen ülkeleri arasında yer aldığını söyledi.

Ekonomide yakalanan istikrarın denizcilik sektöründe de kendini gösterdiğini ifade eden Arslan, denizciliğin birçok alanında önemli atılımlar gerçekleştirildiğini bildirdi.

Arslan, denizlerden sağlanan imkânların artırılması, kaynakların ekonomiye kazandırılması ve en etkin şekilde kullanılması için bakanlıklarının öncülük yaptığına işaret ederek, son 15 yılda denizciliğin her alanında kayda değer artışların meydana geldiğini anlattı.

Türk sahipli yabancı bayraklı gemilerin ve teknelerin Türk bayrağına geçmeleri için başta vize ve vergi olmak üzere tüm engelleri kaldırdıklarını vurgulayan Arslan, “Hedefimiz 6 bin tekneye Türk bayrağı çekilmesiydi. Bugün itibarıyla 5 bin teknemiz Türk bayrağına geçiş yaptı. Çok daha erken 6 bin rakamını yakalayacağız.” diye konuştu.

'Liman Tek Pencere Sistemi' Tekirdağ'da hayata ge&#;irildi

TEKİRDAĞ

Mevcut uygulamalardan kaynaklı olumsuzlukların önüne geçilmesi, liman işlemlerinin daha hızlı, sade ve güvenli şekilde yürütülerek yasal ticaretin kolaylaştırılması ve ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlanmasının hedeflendiği Liman Tek Pencere Sistemi'nin tanıtım toplantısı Asyaport Limanı'nda yapıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürü Hacı Hasan Murat Özsoy, toplantıda yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak Türkiye limanlarının dünyanın en gelişmiş limanları arasında yer alabilmesi hedefi doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Özsoy, amaçlarının Türkiye'nin ticaretin en kolay ve en güvenli yapıldığı ülke olmasını sağlamak olduğunu ifade ederek, "Bu hedef doğrultusunda yasal ticareti kolaylaştırarak, ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla pek çok proje yürütüyoruz. Gelişen teknoloji ve buna bağlı olarak büyüyen ticaretin şartlarını bu değişim ve gelişimlere göre yeniliyoruz. Ticaretin daha kolay yapılması için yeni enstrümanlar geliştiriyoruz. Ülkemiz limanlarının dünyanın en gelişmiş limanları arasında yer alması doğrultusunda Bakanlığımızda öncelikle limanlarda yapılan gümrük işlerinin sadeleştirilerek elektronik ortamlarda takip edilmesine yönelik çalışma başlanıldı." diye konuştu.

"Her şeyin tek bir sistem üzerinden yapılması sağlanacak"

Bakanlık tarafından limanlarda işlem yapan tüm kurumların işlemlerinin tek bir sistem üzerinden yapılması çalışmaları yürütüldüğünü belirten Özsoy, "Bu sistemler Konteyner Liman Takip Sistemi ve Liman Tek Pencere Sistemidir. Liman Tek Pencere Sistemi ile geminin limana varışından ve limandan çıkışından önce acenteler tarafından sunulan belge ve bilgiler, tek bir veri tabanına elektronik imza ile girilecek. Farklı kurumlar ve liman işletmelerinin ihtiyaç duyduğu bilgiler, bu veri tabanında alınabilecek. Her şeyin tek bir sistem üzerinden yapılması sağlanacak." ifadelerini kullandı.

"5 ayrı kuruma bildirimler tek bir pencereden yapılacak"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Durmuş Ünüvar da Türkiye'nin son 15 yıllık süreçte gelişim adına büyük mesafeler katettiğini ve dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasında yer aldığını dile getirdi.

Ünüvar, Liman Tek Pencere Sistemi'nin 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda tüm limanlarda yürürlüğe gireceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ekonomide yakalanan bu istikrar, denizcilik sektöründe de kendini gösterdi ve denizciliğin birçok alanında önemli atılımlar yapıldı. Türk sahipli filomuzda adet bazında yılları arasında yaklaşık yüzde 66 bir artış gerçekleşmiş. Limanlarımızda elleçlenen yük miktarı yılında milyon ton yük, yılı sonunda milyon ton olarak gerçekleşti. Deniz yoluyla gerçekleştirilen dış ticaret taşımalarında yılında milyon ton iken yılı sonunda milyon tona ulaştı. Pilot olarak uygulamamız bugün burada başlıyor. Limanlarımıza gelen gemilerin kalkışından varışına kadar verdikleri beyanlar var. 5 ayrı kuruma bildirimlerde bulunuluyor. Şu anda bu 5 ayrı kuruma bildirimler tek bir pencereden yapılacak. Bu sistem üzerinden kurumların istedikleri verileri toplamasıyla gerçekleşecek. Bu yerli ve milli olarak gerçekleştirilmiş bir proje."

"Yerli ve milli olması da ayrı bir önem arz ediyor"

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ise böyle önemli bir projenin Türkiye'nin en önemli limanlarından olan Asyaport'ta başlamasından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "5 bakanlığın yürüttüğü Liman Tek Pencere Sistemi'nin ilimizde olması gurur verici. Bundan sonra da ilimizin lojistik anlamdaki vizyonunu daha da geliştirecek olan limanlarımızın gelişimi ülke ekonomisine de katkı sağlayacak. Bu sistem işin kolaylaştırılması, maliyetin düşürülmesi ve güvenli bir çalışmanın yürütülmesi açısından önemli bir proje. Yerli ve milli olması da ayrı bir önem arz ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Toplatıya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Ticaret Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve yetkililer katıldı.

Program sonunda Asyaport Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürü Özsoy ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Ünüvar'a plaket takdim etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Duyurular

SİRKÜLER NO:  / = 09/10/

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nün tarih ve E sayılı yazısı.

İlgi yazı ile;

“Bilindiği üzere, geminin limana geliş ve gidişinden önce acenteler tarafından yapılan bildirimlerin tek bir veri tabanından girilmesi, farklı kurum ve kuruluşlar ile liman işletmelerince ihtiyaç duyulan bilgilerin bu veri tabanından alınması, kamu kurum ve kuruluşlarınca verilen izinlerin ve yapılan işlemlerin sonuçlarının oluşturulacak tek bir sistem üzerinden görülmesini sağlamak amacıyla Ticaret Bakanlığı koordinesinde Liman Tek Pencere Sistemi (LTP) projesi yürütülmekte olup, sistem 01 Temmuz tarihi itibariyle uygulanmaya başlanmıştır. Bu süreç içerisinde Genel Müdürlüğümüzce yürütülen gemi sağlık işlemlerinin Liman Tek Pencere sistemi ile entegrasyon çalışmaları yürütülmüş olup, bilgi işlem altyapısının oluşturulması sonrasında bazı limanlarımızda test çalışmaları yapılmıştır.

Yapılan test çalışmalarını tamamlanmış olup, gemi sağlık işlemlerine ilişkin olarak LTP sistemi devreye alınacaktır. Olası aksaklıkların önlenmesi amacıyla uygulamada aşağıda belirtilen hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

1- LTP sistemi 05 Kasım tarihinden itibaren devreye alınacaktır. Geçiş süreci sağlamak amacıyla, Genel Müdürlüğümüz interaktif sistemi (onlımonash.pw) üzerinde hizmet veren limana bildirim ve dahili gemi bildirim işlemleri LTP sistemi ile birlikte 30 Kasım tarihine kadar açık tutulacak ancak, 03 Aralık tarihinden sonra gemi geliş/gidiş bildirimleri ile Deniz Sağlık Bildirimleri yalnızca LTP üzerinden yapılabilecektir.

2- Geçiş sürecinde aynı gemiye ilişkin gemi geliş/gidiş bildirimlerinin hem interaktif hem LTP sistemi üzerinden yapılması, gemi için mükerrer işlem yapılmasına, dolayısıyla mükerrer Gemi Sağlık Resmi tahakkuku oluşmasına yol açacaktır. Bu nedenle geçiş sürecinde gemi geliş/gidiş bildirimlerinin tercih edilecek tek bir sistem üzerinden yapılması gerekmektedir.

3- LTP sisteminde gelinen nokta itibariyle gemilerin Pratika ve Patenta işlemleri için gerekli olan gemi geliş/gidiş bildirimleri ve Deniz Sağlık Bildirimleri LTP sistemi üzerinden alınabilmekte, gemi acenteleri Sahil Sağlık Denetleme Merkezlerince düzenlenen Pratika ve Patenta belgelerini görebilmekte ve kendileri yazdırabilmektedirler.

4- Gemi sağlık işlemleri için istenmekte olan; Gemi Tonaj Sertifikası, Gemi Son On Liman Belgesi, Gemi Personel Listesi, Gemi Sağlık Sertifikası gibi gemiye ilişkin diğer belgelerin LTP sisteminden alınması, Ticaret Bakanlığınca yürütülmekte olan teknik çalışmaların tamamlanması sonrasında gerçekleşecektir. Bu nedenle belirtilen belgelerin gemilerden elden alınması işlemine devam edilecektir.

5- LTP sistemi ile ilgili olarak problem yaşanması veya desteğe ihtiyaç duyulması durumunda konunun, gerekiyorsa ekran görüntüsü ile birlikte, [email protected] mail adresine iletilmesi gerekmektedir.

Bağlı birimlerinizin ve paydaşlarınızın konu ile ilgili olarak bilgilendirilerek, işlemlerin belirtilen çerçevede yürütülmesi hususu,”

Denilmektedir.

Sayın Üyelerimizin bilgilerine rica ederiz.

Saygılarımızla,

Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği

Emin EMİNOĞLU

Genel Sekreter

Ek: İlgi Yazı

Dağıtım: Tüm üyelerimiz

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır