inönü üniversitesi vakfı bursu 2019 2020 / Çukurova Üniversitesi - Çukurova Üniversitesi

Inönü Üniversitesi Vakfı Bursu 2019 2020

inönü üniversitesi vakfı bursu 2019 2020

Karşılıksız Eğitim Bursları!

Vakfımız, eğitimde eşitlik ilkesi gereği GTÜ öğrencilerinin maddi zorluklarının azaltılması, eğitim öğretime ilişkin imkanlarının iyileştirilmesi amacıyla maddi destek sağlamaktadır.

Vakfımız, kuruluşundan itibaren kendi olanakları, kurum, kuruluş ve kişiler ile birlikte oluşturulan maddi imkanlar ile GTÜ öğrencilerine karşılıksız eğitim bursları verilmektedir.

Ayrıca başarıya dayalı burslar Vakfımız tarafından tarafından Üniversitemizin Lisans programlarına yerleştiği ve kayıt yaptırdığı programın puan türüne göre Türkiye Genel Başarı sıralamasında (ek puanlı yerleştirme başarı sırası hariç)

(Bölümlere göre başarı bursları)

SON BEŞ YILDA SAĞLANAN BAŞARI BURSU TUTARLARI

  • – ……………  TL
  • –  TL/ YIL
  • –   TL/ YIL
  • –  TL/ YIL
  •   –TL /YIL

Başarı Bursları

  1. Lisans Başarı Bursu: ÖSYM tarafından yapılan mevcut yılın üniversiteye yerleştirme sınavı ile Gebze Teknik Üniversite’sinin herhangi bir lisans programını tercih ederek kesin kayıt yaptıran öğrencilere; üniversiteye yerleşme sınavındaki başarı sıralamasına ve bölüme yerleşme başarı sırasına göre ilanda belirtilen şartlarda tahsis edilen burslardır. Hazırlık sınıfı dâhil olmak üzere ilk akademik yılın Ekim ve Haziran ayları dâhil 9 ay süresince verilen burslardır.
  2. Başarı bursunun devam edip etmeyeceğine, devam edecekse hangi koşullarda devam edeceğine bağışçı gerçek veya tüzel kişi tarafından karar verilir.

Gereksinim Bursları

  1. Öğrencilerimizin burs başvuru formunda belirttikleri bilgilerine göre sosyal ve ekonomik açıdan ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen lisans ve lisansüstü öğrencilerimize tahsis edilen burslardır.
  2. Her akademik yılı başında Vakfın sayfasında tarafından duyurulan başvuru süresinde çevrimiçi (online) başvuru yapan ve maddi durumunu belgeleyen öğrenciler arasından belirlenir.
  3. Hazırlık öğrencilerinin derslere devam hakkı olduğu sürece ihtiyaç bursları devam eder. Hazırlık sınıfını 1 (bir) yılda bitiremeyenler, lisans eğitimine başlayıncaya kadar burs alamazlar.
  4. Bölümünde en az bir dönem okumuş olan öğrencilerin bursa başvurabilmeleri için en az AGNO’ya sahip olmaları gerekmektedir. Eğitim süresi içinde öğrencinin bursu AGNO’sunun üst üste iki dönem ’nin altına düşmesi ya da bir dönem ’nin altında olmaması gerekir.

Yemek bursu

  1. Üniversitenin Sağlık Kültür Spor Dairesi işbirliği ile verilen yemek bursları; ihtiyaç sahibi lisans öğrencilerine, üniversitenin Yönetim Kurulu onayı ile GTÜ öğrenci yemekhanesinde 1 (bir) adet öğle yemeğinin ücretsiz sağlandığı destektir.
  2. Yemek bursu bağışında bulunmak isteyen kişi veya kurumlar tarafından GTÜ Burslar Şubesi aracılığı yemek bursu sağlanmaktadır.

Burs Koşulları

Burs Alamayacak Öğrenciler

  1. KYK’dan bursu veya diğer kişi veya kurumlardan burs almakta olan öğrenciler,
  2. Bölümünde en az bir dönem okumuş olan öğrencilerin bursa başvurabilmeleri için en az AGNO’ya sahip olmaları gerekmektedir. Eğitim süresi içinde öğrencinin bursu AGNO’sunun üst üste iki dönem ’nin altına düşmesi ya da bir dönem ’nin altına düşmesi durumunda kesilir.
  3.  Hazırlık öğrencileri, hazırlık eğitimlerinin ilk yılı burs alabilirler. Hazırlık okulunu bir yılda bitiremeyenler lisansa başlayıncaya kadar burs alamazlar. Bu öğrenciler lisans eğitimine başlarken burs için yeniden başvurmak zorundadır.
  4. Asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler,
  5. En az bir yarıyıl devamsız olması veya kaydını yenilememesi,
  6. Herhangi bir disiplin cezası (uyarı cezası dışında) almış öğrenciler,
  7. Verdiği belgelerin gerçeği yansıtmadığının ortaya çıkan öğrenciler,
  8. Yabancı uyruklu öğrenciler (sadece Yemek Bursu alabilirler)

Burs Başvurusu

İlan edilen süreler içinde vakfımızın funduszeue.info sayfasında bulunan Burs Başvuru Formu doldurularak ve sayfada ilan edilen belirtilen gerekli belgeler listesi tamamlanarak yapılır.

Mehmet Zorlu Vakfı Burslarına Dair Bilmeniz Gereken Her Şey

Mehmet Zorlu Vakfı kimlere burs verir? Mehmet Zorlu Vakfı bursu nedir? Zorlu Vakfı bursuna ne zaman ve nasıl başvurulur? Zorlu Vakfı burs başvurusu için gerekli belgeler nelerdir? Tüm bu soruların ve nicesinin cevaplarını Mehmet Zorlu Vakfı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey başlıklı yazımızda bulabilirsin!

Mehmet Zorlu Vakfı, yılında vakıf haline gelen, hayalleri olan insanlara olabildiğince destek vermeyi kendine amaç edinmiş hayli aktif bir kurumdur. Sağlık ve kültür alanlarındaki çalışmalarının yanı sıra eğitime de destek veren Zorlu Vakfı, döneminde de öğrencilere burs yardımı yapacaktır. Microfon olarak biz de Zorlu Vakfı bursları üzerine bir araştırma yaptık ve senin için bu yazıyı hazırladık.

Zorlu Vakfı burslarına dair bilinmesi gereken en temel şey, vakfın yalnızca İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile Mühendislik, Hukuk, Endüstriyel Tasarım, Matematik, Fizik ve Kimya bölümlerine burs verdiğidir. Aynı zamanda burs verilen okullar da sınırlandırılmıştır. Yazımız ilerledikçe bu konulara özel olarak dokunacağız.

Aynı zamanda Zorlu Vakfı, bursiyerlerine çeşitli kültürel aktivitelere katılma imkânı sağlamaktadır. Bunlar biletler ve davetiyeler şeklinde bursiyerlere iletilir.

Bir diğer önemli nokta ise, Mehmet Zorlu Vakfı burs başvurularını okullar üzerinden almaktadır. Yani doğrudan Zorlu Vakfı’na burs başvuru yapamıyoruz, okulumuzdaki burs ofisleri veya öğrenci işlerini vakıfla olan iletişimimizde aracı olarak kullanıyoruz.

dönemi için Zorlu Vakfı gibi pek çok kurumun burs fırsatlarını yakından takip etmek için Microfon’a tamamen ücretsiz biçimde üye olabilir veburadan yazılarımızı takip edebilirsin.

Zorlu Vakfı bursları yazımıza başlamadan önce burs başvurularını genel olarak ele aldığımız Burs Başvuruları Rehberi yazımızıburadan okuyabilirsin.


Mehmet Zorlu Vakfı burs başvuru ön koşulları nelerdir?

Mehmet Zorlu Vakfı (MZV), yalnızca üniversite bursu vermektedir. MZV burslarına yalnızca seçilen üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile Mühendislik, Hukuk, Endüstriyel Tasarım, Matematik, Fizik ve Kimya bölümlerinde okuyan öğrenciler başvurabilir. Aşağıdaki listedeki üniversitelerin birinde bu bölümlerden birini okuyorsanız MZV burslarına başvuru yapabilirsiniz, aksi takdirde MZV bu okullar ve bölümler dışında burs başvurularını kabul etmemektedir.

Kabul edilen okullar:

  1.   Akdeniz Üniversitesi
  2.   Anadolu Üniversitesi
  3.   Ankara Üniversitesi
  4.   Atatürk Üniversitesi
  5.   Bilkent Üniversitesi
  6.   Boğaziçi Üniversitesi
  7.   Celal Bayar Üniversitesi
  8.  Çukurova Üniversitesi
  9.   Dicle Üniversitesi
  10.   Dokuz Eylül Üniversitesi
  11.   Ege Üniversitesi
  12.   Fırat Üniversitesi
  13.   Galatasaray Üniversitesi
  14.   Gazi Üniversitesi
  15.   Hacettepe Üniversitesi
  16.   İnönü Üniversitesi
  17.   İstanbul Üniversitesi
  18.   İstanbul Teknik Üniversitesi
  19.   Karadeniz Teknik Üniversitesi
  20.   Kocaeli Üniversitesi
  21.   Koç Üniversitesi
  22.   Marmara Üniversitesi
  23.   Mimar Sinan Üniversitesi
  24.   Namık Kemal Üniversitesi
  25.   Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  26.   Özyeğin Üniversitesi
  27.   Pamukkale Üniversitesi
  28.   Sabancı Üniversitesi
  29.   Siirt Üniversitesi
  30.   Trakya Üniversitesi
  31.   Uludağ Üniversitesi
  32.   Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  33.   Yıldız Teknik Üniversitesi

Bu okullar ve bölümlerde kayıtlı öğrenciler olmanın yanında MZV tarafından belirlenen herhangi bir başka ön koşul yoktur.


Zorlu Vakfı burslarına nasıl ve ne zaman başvurulur?

Zorlu Vakfı, doğrudan başvuru kabul etmemektedir. Seçtiği okullardaki burs ofislerini yetkilendirmiş olan vakıf, öğrencilerin belgelerini bu ofislere teslim etmesini ister. Bu nedenle Zorlu Vakfı’na burs başvurusu yapmanın ilk adımı, okulunuzun burs ofisi veya öğrenci işlerinden burs başvurusu için gerekli belgelerin ne olduğunu öğrenmek ve iletişiminizi tamamen onlarla kurmak.

Burs başvurusu yaparken genelde benzer belgeler istenir. Biz de bu belgeleri sizin için araştırdık ve hangi belgenin ne olduğunu, nereden alınabileceğini listeledik. Belge rehberi yazımızaburadan ulaşabilirsiniz.

Zorlu Vakfı burs başvurusu tarihleri okulların burs ofisleri veya öğrenci işlerine burs başvurusu yapılan tarihlerle aynıdır. Yani okulunuzun duyurduğu burs başvurusu tarihlerini yakından takip etmeli ve bu tarihler arasında gerekli belgeleri teslim etmelisiniz. Bu tarihler genelde, eylül ve ekim ayı süresindedir.


Zorlu Vakfı ne kadar burs veriyor?

Belgelerinizi burs ofislerine teslim ettikten sonra bu belgeler okulunuz ve Zorlu Vakfı tarafından değerlendirilir. Zorlu Vakfı, öğrencinin başarısını ve maddi durumunu göz önüne alarak bir değerlendirme yapar ve burs döneminde öğrencilere TL, TL ya da TL olan bir burs fonu ayırmıştır.


Zorlu Vakfı burs başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Belgeler okullarınızın burs ofisleri veya öğrenci işleri bölümü tarafından belirlenmektedir. Bu nedenle yukarıda söylediğimiz burs başvuru tarihleri içerisinde bu şubelerin internet sitelerinden veya bizzat şube görevlilerinden gerekli belgeler listesine ulaşabilirsiniz.

Fakat aşağı yukarı tüm burs başvurularında istenen belgeler paralellik göstermektedir. Bu belgelerin neler olduğunu sizin içinburada yazdık. Zorlu Vakfı’na burs başvurusu yapmak için gerekli belgeleri öğrendikten sonra yazımıza göz atabilir ve bu belgeleri nasıl edinebileceğinizi öğrenebilirsiniz.


Mehmet Zorlu Vakfı burs başvuru formunu nasıl doldurmalı?

Zorlu Vakfı’nın herhangi bir burs başvuru formu bulunmamaktadır. Yalnızca burs ofisi veya öğrenci işlerinizin size vereceği bir form olabilir, bu formu da tamamı doğru ve güncel bilgilerle doldurmalı ve gerekli tarihler arasında teslim etmelisiniz.


Zorlu Vakfı burs sonuçları açıklandı mı?

Genelde Ekim ayının ortalarında son bulan belge tesliminden sonra Zorlu Vakfı burs başvurularını değerlendirir ve gerekli öğrencileri mülakata çağırır. Tüm bu işlemlerin bitmesi ekim ayının sonlarına denk gelebilir. Bu nedenle olur da mülakata çağırılırsanız ekim ayının sonu ile kasım ayının başında burs sonuçlarının açıklanmasını bekleyiniz.


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası